Napokon puštena u promet tramvajska pruga do Bikare [Vijesti OSTV-a]
Dionica tramvajske pruge Trg Ante Starčevića – Mačkamama – Bikara od danas je puštena u redovni promet. Za sada tramvaji će voziti svakih 12,5 minuta, no ovisno o broju građana i potrebi, minutaža će se i smanjivati. U GPP-u kažu kako će za sada još uvijek na spomenutoj relaciji voziti i autobusi. Građane mole za razumijevanje, ali i za veću pozornost prilikom uključivanja u promet, parkiranja vozila, jer za ovaj novitet nužna je suradnja svih sudionika u prometu.
Jeee, nova treska! Sada kad krenu kvrcavice i sudari na Divaltovoj dok se ljudi naviknu...
Btw, blago nama, od prvog ponovo 8 kn za jednu stanicu, kontam da će treska biti poluprazna.
napokon..sutra si idem kupiti butru ^^
Ovo mi je došlo savršeno sa obzirom da često idem do mačkamame i do grada sa sjenjaka a nemam uvijek auto jel mi starci uzmu svoje...baš me zanima koliko će me izaći kn mjesečno za moje potrebe... :\
kao što sam rekao, klinac ide u tvrdju s bikare u školu i to ide ovim putem, sjedne na tramvaj na bikari, vozi se cijeeeeeeeeelom divaltovom sve do vinkovačke, tamo se vozi cijeloooom vinkovačkom, pa dodje do rajznerove i produži taj tramvaj lijepo na kolodvor, pa dodje s kolodvora do trga, tamo presjedne na drugi tramvaj i taj ga tramvaj odveze do tvrdje i da samo da napomenem u tvrdju je krenio u 7 ujutro u školu je došao u 10h
kao što sam rekao, klinac ide u tvrdju s bikare u školu i to ide ovim putem, sjedne na tramvaj na bikari, vozi se cijeeeeeeeeelom divaltovom sve do vinkovačke, tamo se vozi cijeloooom vinkovačkom, pa dodje do rajznerove i produži taj tramvaj lijepo na kolodvor, pa dodje s kolodvora do trga, tamo presjedne na drugi tramvaj i taj ga tramvaj odveze do tvrdje i da samo da napomenem u tvrdju je krenio u 7 ujutro u školu je došao u 10h
Slažem se, totalno bezobrazno i bahato od njih da nam ne staju pred kućom i odvezu nas najbližim mogućim putem na naše odredište.
Ali najgore je što i sa parkingom tako postaje! Ovi u zagrebu su toliko proširili 1. zonu da sam neki dan hodao na pivo čak od auta!
dečko neka lijepo ode na autobus...udaljenost između tramvajske i autobusne stanice kod bikare je 100-injak metara...lijepo siđe busom kod vbk...i prošeta do tvrđe...kao i generacije prije njega...
p.s. a de mi objasni put kojim bi dečko išao ako je s juga 2 i pohađa građevinsku školu ? ...naravno...da nema tramvajske linije od bikare....
frost,znas kolko su inzenjera prometa pitali.....NIKOLKO....prugu i vozne redove su ti projektirali tekstilni tehnicari,krojaci,ratari i vocari (JER TE STRUKTURE UGLAVNOM VODE PROMET U GPP-u ZAHVALJUJUCI ZELJKU PALOSU),dok inzenjeri prometa u gpp-u rade marginalne poslove koji usput nemaju veze sa `PROMETOM` .......
zato ce se putnici vozati uzduz i popreko i kasnit ce djaci u skole i ljudi na posao,a vozaci doslovce nece imati vremena `piskiti`.......Zivjela struka GPP-a !
Nije li velikim mozgovima ovog foruma palo na pamet da ova pruga još nije gotova. Da će se jednog dana spajati s prugom na zelenom polju ili negdje drugdje. Nije li vam palo na pamet da je tramvaj puno ekonomičniji i ekološki prihvatljiviji prijevoz nego autobusi.
samo pljuvati i pametovati, bez obzira na stranačku i inu pripadnost ...
naravno, kao generali poslije bitke ...
eh da, koji ste vi to fakultet završili kada si date za pravo komentirati stručne poslove oko prometa ???
Treba ukinuti sve tramvaje u Osijeku, jer ionako na svim tim pravcima mogu voziti autobusi.
A vozačima dat internet iznad volana, da vide na ovom forumu koji put je najekonomičniji..
bavaria....`JEDNOG DANA` hahahahah `JEDNOG DANA spajati....` do onda ni ziv ni mrtav....`JEDNOG DANA CE OSIJEK IMATI I METRO` hahahah `V E L I K I M O Z G U`.....
eh da, koji ste vi to fakultet završili kada si date za pravo komentirati stručne poslove oko prometa ???
ja sam doktorirao na pošumljavanju kaštelanskog zaljeva...nego da se vratim na temu...pruga je mogla otići trpimirovom prema evropskoj i spojit se na postojeću...ali neeeeeee
morali su produžit novom divaltovom da se građani malo voze kroz prirodu...
pa tamo treba niknut novo naselje izveđu divaltove i obilaznice...koji su vlasnici zemljišta...zamisli slučajnosti...uspješni "osiječki" "poduzetnici" i baš se pitam zašto pruga ide na vinkovačku...
a još nešto...zašto se nitko ne pita zbog čeg je pruga sa sjeverne strane a ne s južne...
pa sa sjeverne već ima objekata i stanara...a južno je ravnica...
ja sam doktorirao na pošumljavanju kaštelanskog zaljeva...nego da se vratim na temu...pruga je mogla otići trpimirovom prema evropskoj i spojit se na postojeću...ali neeeeeee
svaciceva bi bila jos bolje rjesenje ... cca 950 m do stare pruge i ima dosta mjesta
svaciceva bi bila jos bolje rjesenje ... cca 950 m do stare pruge i ima dosta mjesta
nebi baš...problem je kod samog spoja divaltove i svačićeve...al je isto dobar primjer
Mislim da sam negdje pročitao da se pruga na Divaltovoj treba spojiti s prugom na Gupčevoj tamo negdje iza šećerane i INE kod medicinske škole. Navodno je u planu nekakav spojni most. Inače, najbliži spoj tih dvaju pruga bi bio Huttlerovom.
No trebalo bi možda razmotriti opciju da se pruga produži do kraja Divaltove te da se zaokruži cijela industrijska zona (Žito, Kruna, Gradnja, Zubak, HEP, MIO, Benetton, Pivovara...) i tek onda spoji s Gupčevom kod Lidla. Ta opcija je vjerojatno najskuplja.
zaboravljate u tim svojim kalkulacijama da osim tramvaj spomenutim pravcima prometuju i obična vozila. ubacivanje tramvaj na Svačićevu ili Trpimirovu zahtjevalo bi još veće radove (podvožnjak/nadvožnjak) nego što su to sad napravili.a koliko bi nas tek to onda koštalo...
koju placu Bavaria? hahahahah..GPP nezivi od prodaje karata nego od subvenciranja grada...pa u dugu smo 70 mil kuna radi HSPovih zaduzenja...Ta pruga je SILNO bila potrebna da se `dobiju izbori`,ali malo se zaj*bo Dapic,jer cijela Divaltova je glasala protiv njega...Idi redom i pitaj ljude koji zive uz prugu kako je njima `pametnjakovicu jedan` pa ces dobiti samar od njih.A gosp.Medic nece dugo biti ovdje jer su mu se izjalovili planovi,nije ni on jadan kriv...Ni takav `ekonomski guru` poput njega nemoze iscupat firmu iz shita,jer su ovi degeni iz HSPa sve pokrali......a najgore od svega sto i dalje drzi odgovorne ljude na istim radnim mjestima....al nece dugo....ko visoko leti......pozdrav svim napacenim radnicima GPP-a.Prebrodit cemo mi i ovu krizu i stati ponovo na noge sa ili bez tog Medica....on je tu mjesec dana a mi smo tu desetljecima i bit cemo do mirovine a ON nece i jos ce se promijeniti 10 diretkora sto losih sto dobrih......A sto se tice pruge,TO CE VRIJEME POKAZAT dal je ona PROFITABILNA! ako bude profitabilna ko linija OS-BIZOVAC onda smo u dicku......
zaboravljate u tim svojim kalkulacijama da osim tramvaj spomenutim pravcima prometuju i obična vozila. ubacivanje tramvaj na Svačićevu ili Trpimirovu zahtjevalo bi još veće radove (podvožnjak/nadvožnjak) nego što su to sad napravili.a koliko bi nas tek to onda koštalo...
mda...
bolje i da su veći radovi al da se napravi kako treba...podvožnjak/nadvožnjak nije nikakav problem jer ako se rješilo na vinkovačkoj može i u trpimirovoj...
ja sam osobno mišljenja da se i neki radovi naprave skuplje (kvalitetnije) nego da budu jeftiniji i traljavi pa nas sanacija na kraju ispadne mnogo skuplja nego da smo u startu platitli skuplju (kvalitetniju) varijantu...
podvožnjak/nadvožnjak nije nikakav problem jer ako se rješilo na vinkovačkoj
to je bilo u neko drugo vrijeme kad su se gledali dugoročniji interesi građana i imala se vizija razvoja grada.današnji "vladari" razmišljaju samo od izbora do izbora a što će ostati iza njih i po čemu ih će se pamtiti ih manje zabrinjava.
danas su sposobni riješiti probleme u gradu tako da njihovo rješenje izazove još 10 novih problema njihovim nasljednicima i građanima.