Nadam se da ce admini prihvatiti prijedlog.
Zauvijek hvala
root
Računala, znanost, tehnologija
PEGYI meni se stalno vrzma po glavi pitanje zašto su računala s OS Linux jeftinija?
exHOP3on
ugl, ja sam jedan od onih koji su na 386ici uz malu plavu knjižicu učili dos komande i radit u win 3.11, el postoji nekakva takva knjižica i za linux? zasad sam samo našao one knjižurine po 300-400kn...
bazooka_joe
Negdje doma mi leži nekih 128 Mb PC-133 SD-RAM-a, javim ti na PM jednom kada dodjem u os...
exHOP3on
P.S. hvala na ovim podacima, valjda ću se snać u tom, sad blejim ko kad sam prvi komp dobio![]()
dreamer
Super topik, baš sam prije par dana počela nešto čitati o linux-u i zaintrigiralo me do mjere da kažem: Game Over. Exiting Windows. No, kako sam informatički recimo nepismena, zanima me, bi li mi vi kao stručnjaci preporučili da se uopće upuštam...tj. bi li se s tom razinom (ne)znanja uopće snašla...Ovde sam pročitala Ubuntu obučen u Windows7 da je moguće iskoristiti sve prednosti linuxa, uz zadržavanje poznatog radnog okruženja... jel možda to netko probao? Nekako nisam samouvjerena, mislim da bi zasrala, a onda da bi morala nositi računalo na servis
ops:">(pardon na rječniku)
Definitivno Ubuntu. Elem, skineš si iso odavdje http://www.ubuntu.com/GetUbuntu/download , zapržiš, restartaš komp i bootaš sa CD-a.
To ti je najbolji način za probu.
A ako ti se svidi - klikneš na 'instaliraj'. Da, frajer ti automatski pokupi sve postavke vindoza, uključujući tvoj 'home', 'Documents and Settings' folder, kao i My Documents folder kojega opet lijepo kategorizira. I ne moraš zvati bratiča koji se razumije u sve to da si ga instaliraš.
Sučelje je malo drugačije od vindoza, al' kad skužiš da nisi ni minute potrošila na instalaciju drivera, da te nije zaboljela glava oko štelovanja, say, VMC kartice, bluetooth-a i inoga, a ono što se u vindozama zove 'add/remove programs' ovdje je dovedeno do savršenstva: ogromna baza aplikacija, igara, jutilitija i svega što ti srce poželi ti je na dohvat ruke. Pretpostavka je, naravno, internet veza.

_Jimmy_
kakvi su to linuksaši koji koriste gui
bazooka_joe
_Jimmy_
kakvi su to linuksaši koji koriste gui
Oni koji vrte linux virtualke iz korporacijskih vindoza![]()
Dylan
Evo, ja sam sada na Ubuntu, isključivo zato što sam morao rušiti Win7, a DEBIL kojemu sam posudio valjani dvd mi ga nikada nije vratio.
Da, D.A.![]()
Nije to loše, taj Ubuntu, ali ipak su Windowsi za mene![]()
zeros
Dylan
Evo, ja sam sada na Ubuntu, isključivo zato što sam morao rušiti Win7, a DEBIL kojemu sam posudio valjani dvd mi ga nikada nije vratio.
Da, D.A.![]()
Nije to loše, taj Ubuntu, ali ipak su Windowsi za mene![]()
Glupane, sad ti nikad neću vratit win7![]()
simo031
Je li možda netko isprobao Linux SuSe? Iskustva, dojmovi?
bazooka_joe
Definitivno Ubuntu. Elem, skineš si iso odavdje http://www.ubuntu.com/GetUbuntu/download , zapržiš, restartaš komp i bootaš sa CD-a.
To ti je najbolji način za probu.
Sučelje je malo drugačije od vindoza, al' kad skužiš da nisi ni minute potrošila na instalaciju drivera, da te nije zaboljela glava oko štelovanja, say, VMC kartice, bluetooth-a i inoga, a ono što se u vindozama zove 'add/remove programs' ovdje je dovedeno do savršenstva: ogromna baza aplikacija, igara, jutilitija i svega što ti srce poželi ti je na dohvat ruke. Pretpostavka je, naravno, internet veza.
root