Osječka rock scena

Međuljudski odnosi - Razgovori ugodni

Osječka rock scena

u zadnje vrijeme pratim malo jače osječku rock scenu pa mi se čini da se tu nešto događa u pozitivnom smislu. Kreativci tj. autorska djela pojedinih bandova iz Osijeka počela su se vrtiti na radio postajama više nego inače, a kvaliteta nije ništa slabija od renomiranih bandova iz glazbeno jačih gradova; Rijeke i Zagreba. Na top ljestvici radio Plus među prvih 10 pjesama vrti se više osječkih autorskih uradaka što je vrlo pohvalno ali i lijepo za čuti da ovaj grad .
Čemu onda rolajz u naslovu? :D
tonya

ne kužim ove svemirske fore - sličicom sam htio vidjeti je li još netko sličnog mišljenja ili sam ja u zabludi (jer bi to htio da je tako). Bilo bi lijepo da Osijek ponovno postane urbana sredina gdje se stvara i sluša dobra urbana glazba a ne ovo što danas možemo vidjeti - puno seljačije.
ja vjerujem da Osijek ide u tom smjeru
joe maračić meki

u zadnje vrijeme pratim malo jače osječku rock scenu pa mi se čini da se tu nešto događa u pozitivnom smislu. Kreativci tj. autorska djela pojedinih bandova iz Osijeka počela su se vrtiti na radio postajama više nego inače, a kvaliteta nije ništa slabija od renomiranih bandova iz glazbeno jačih gradova; Rijeke i Zagreba. Na top ljestvici radio Plus među prvih 10 pjesama vrti se više osječkih autorskih uradaka što je vrlo pohvalno ali i lijepo za čuti da ovaj grad .

Ok, hvala?
ja mislim da je osijek imao naj rock scenu krajem 90ih i početkom 2000. dok je oks bio mjesto gdje su se održavale vikend gitarijade, barem jednom mjesečno rock koncert ispred stuca ili u stucu. dok je radio rock caffe na štrosiki, a kasnije i nessi. svaki vikend se nešto događalo. možda i sada postoje slična mjesta ali izgleda da ili nisam utoku ili je to toliko underground da je praktički zakopano pod zemlju.

al kad se sjetim gitarijada u oksu. uf uf uf :D
joe maračić meki

tonya

ne kužim ove svemirske fore - sličicom sam htio vidjeti je li još netko sličnog mišljenja ili sam ja u zabludi (jer bi to htio da je tako). Bilo bi lijepo da Osijek ponovno postane urbana sredina gdje se stvara i sluša dobra urbana glazba a ne ovo što danas možemo vidjeti - puno seljačije.

Da, ali time pokazuješ da je rock scena u banani, a u tekstu govoriš nešto drugo. No, nema veze.

Bilo bi dobro kad bi se nabrojali neki od bendova na koje ciljaš i kad bi se stavili njihovi uratci. Ovako je rasprava preopćenita.
tonya

joe maračić meki

tonya

Da, ali time pokazuješ da je rock scena u banani, a u tekstu govoriš nešto drugo. No, nema veze.

Bilo bi dobro kad bi se nabrojali neki od bendova na koje ciljaš i kad bi se stavili njihovi uratci. Ovako je rasprava preopćenita.

Pa, gledao sam ekipu koja svira pod imenom ''Krele i inspektori'', mislim da je ekipa negdje iz Višnjevca, i sviraju jako dobro i imaju dobre stvari. Čuo sam da su izdali i CD za Crotia records. Drugo, čuo sam na top ljestvici stvar ''Kralj'' od nekog Kit Karsona - stvar je odlična. To je za početak.
fuldstændigamok

*krle i inspektori

vrlo su loši.

što ti se ne sviđa, vrsta glazbe ili izvedba ili oboje? Što misliš, za koji (ako ima itko) band se trenutno u Os može reći da imaju neku dobru stvar?
Meni je Kanđžija trenutno super.

Znam da nije rock, ali šta je zapravo rock danas...
joe maračić meki

fuldstændigamok

*krle i inspektori

vrlo su loši.

što ti se ne sviđa, vrsta glazbe ili izvedba ili oboje? Što misliš, za koji (ako ima itko) band se trenutno u Os može reći da imaju neku dobru stvar?

Oboje. I nijedan. Jebiga.
Kugla

rock je kao i uvijek; bubanj, bas gitara, ritam i solo gitara (može i malo sinta), tako da Kandžija nije u tom filmu ali cijenim sve što je urbano pa tako i to što on radi.
joe maračić meki

Pa, gledao sam ekipu koja svira pod imenom ''Krele i inspektori'', mislim da je ekipa negdje iz Višnjevca, i sviraju jako dobro i imaju dobre stvari. Čuo sam da su izdali i CD za Crotia records. Drugo, čuo sam na top ljestvici stvar ''Kralj'' od nekog Kit Karsona - stvar je odlična. To je za početak.

Pa, ja sam gledao ekipu koja svira pod imenom "Bud Spencer", mislim da je ekipa negdje iz Osijeka. I sviraju jako dobro i imaju dobre stvari. Znam da su izdali i CD za Dallas Records. Drugo, znam da su neki osječki Fat Prezidenti dobili i Zlatnu Kooglu za naj album godine! To je za nastavak. :lol:
Svebor

Pa, ja sam gledao ekipu koja svira pod imenom "Bud Spencer", mislim da je ekipa negdje iz Osijeka. I sviraju jako dobro i imaju dobre stvari. Znam da su izdali i CD za Dallas Records. Drugo, znam da su neki osječki Fat Prezidenti dobili i Zlatnu Kooglu za naj album godine! To je za nastavak. :lol:

Svebor

hehehe, Dallas Records
baš je negdje pisalo i da je Bud Spencer popularni Zagrebački bend.
slijedeća vijest će biti da su svi članovi hermafroditi, i da su sljedbenici scijentologije.

joe maračić meki

Kugla

rock je kao i uvijek; bubanj, bas gitara, ritam i solo gitara (može i malo sinta), tako da Kandžija nije u tom filmu ali cijenim sve što je urbano pa tako i to što on radi.

Pa čuj, Kandžija je reper, ali reper koji ima prateći bend i uživo je poprilično žestok, tako da i on spada u kategoriju "sve je to rokenrol" :)

Evo dođi u subotu do Vege na koncert pa poslušaj :)
Meni su Bud Spencer i Praxitens odlični..
seven-of-nine

Meni su Bud Spencer i Praxitens odlični..

večeras je neko sviranje na više lokacija u centru pa ćemo vidjeti ima li čega za pogledati. Čuo sam za Bud Spencera ali to je underground, Osijek treba nešto mainstream u rock glazbi. Uglavnom, neka toga što više, kvantitet rađa kvalitet. Juriš!
:S
"Bez kvalitetnog undergrounda nema niti kvalitetnog mainstreama", ovu rečenicu je jednom prigodom izrekao Damir Urban. Za ovu priču nije bitno tko je to rekao ali sadržaj te rečenice je u potpunosti točan.
U protivnom ćemo do daljnjega biti prisiljeni trpjeti niske kriterije uz kojekakve severine, magazine i ostale huljićevske protuhe te ine instant show sponzoruše.

Vatra je primjer rock banda iz malog grada koji je bio posve underground. U vlastitoj garaži su mjesecima vježbali, jedan su od koncertno najaktivnijih bendova. U svojoj kratkoj karijeri imali su više gaža nego neki koji postoje desetljećima. "Ako nećeš svirati, neće se niti znati za tebe." To je misao koja im se isplatila.
Sjajno su usvirani i ne može se reći da im je glazba bzvz. Možda na svojem koncertu ne mogu ispuniti niti desetinu Slavije, u Osijeku prodaju jedva 100tinjak ulaznica ali danas slove kao jedan mainstream bend i uvijek će dobiti članak od pola stranice u Glasu, gostovanje u Bingo showu i svojih 5 minuta u vip music "glazbenoj" emisiji zajedno sa starim hitovima majkl pedofila đeksona i shakire. Njih će onaj suludi Gavranović sponzorirati na OLJM-u.
Oni su rock mainstream, oni su "uspjeli".
Svi članovi Dubioze Kolektiv profesionalno se bave glazbom i od toga žive. Na svojem prvom osječkom gostovanju dođe ih 1000 ljudi poslušati i gdje to ostanee zabilježeno?! Samo u dojmovima posjetitelja i nigdje drugdje...
Oni su underground... Znači li to da nisu uspjeli?

Osijek ima na desetke mladih bendova i mnogo je mladih glazbenika svih žanrova. Logično je pretpostaviti da samo veće mjesto, s više stanovnika, kako bi bilo i više bendova.
Najbolji primjer za to nam je susjedni Novi Sad.
Za čitavu situaciju su djelomično zaslužni i mediji, posebice televizija, koji premalo pozornosti izdvajaju i za druge kvalitetne glazbenike i glazbene izričaje koji nisu samo već ranije spomenute severine, ili primjerice majke ili tbfovci od kojih me više mučnina hvata čim ih ugledam u nekom line upu :D Je da su dobri i znaju posao i vjerujem da su nekome tko jednom godišnje posjeti koncert još i bolji ali brat bratu - isfurani su. Možda sam si sam kriv jer sam ih previše puta slušao :)

Bolje da se loče i svira i stvara nego da se loče okolo po parkovima i zdvaja nad tužnim usudom i sudbom kletom.
Eto večeras počinje i koncertni dio pannoniana, uskoro je We love music, a jesen nam donosi i raznovrsnu sezonu u Teatru... ;)
ja vidim ovdje svakakva lupetanja. u osijeku vjerovatno dugi niz godina nije stanje bilo loše kao što je sada.. mlađih, kvalitetnih bendova , sastavljenih od mlađih ljudi nema. Zadnji bendovi koji išta vrijede i imaju imalo kreativnosti su Spenceri, TDWB i et Sizif a to su bendovi sastavljeni od ljudi koji prakticki mogu biti tate nekima s foruma.. Mlađi samo gledaju kak bi udarali ACe grom DeCe i slične prathistorijske izrode ili sviraju nešto što je prožvakano prije 20 godina da bi što više njihovih prijatelja iz 3.d. znali pjesme.. kvalitetnih underground svirki nema a i ono što ima je slabo popraćeno.. ova neka lupetanja kak je osijek na dobrom putu da postane isti kao rijeka i zagreb i tak to stvarno ne kuzim, nismo im ni do jaja niti cemo ikad biti jer u zgu i rijeci ljudima nije problem ako treba dati vise od 10 kuna za upad.

da rezimiram sve i pojednostavim ; scena nam je u jajima totalnim, ima 2 ipo aktivna benda koji nešto vrijede, a ovo da su krle i inspektori dobri kad čujem, umrem od smijeha.. mješavina idola, šarla akrobate i filma xD
rokenrol je način življenja uz lupkanje nogom na žešće note. Kao roker sam se sexo, kao roker ču i nabacit smrt.

Biti ne-roker je pre kulturno.
Rokenrol: zgužvana čaša, buđavo pivo, vjetar u kosi, rđava žica (devetka).

Naj kul bend ikad s ovih prostora: Stare kosti
nažalost, izumrli prije mnogo mnogo godina.
joe maračić meki

fuldstændigamok

*krle i inspektori

vrlo su loši.

Bluestrip recimo
trenutno u osijeku bud spencer je vrh i što se kvalitete tiče i što se glazbe kao takve tiče
padobranac

ne znam je li protiv pravila foruma..vec ih pomalo zaboravih..ali eto nije zbog reklame, nego kao argument..

Bluestrip "Voli"

Možda da je bolji snimak bi se moglo nešto zaključiti, ovo je snimak negdje iz garaže ali je vidljivo o čemu se radi - malo Majki malo stare škole rnr i standardna shema pri stvaranju pjesme. Nije loše ali nije niti nešto što bi poslušao više puta. Bez uvrede Padobranac.
Pa Radio + i promovira Osječke rock bendove,kao tu neku "rock" scenu.Snimiš pjesmu,pošalješ i ko sisa.Svira cijeli tjedan xD
Iako si ti pohvalio Osječku rock scenu-meni se osobno ne sviđa.
Monstrum

ja mislim da je osijek imao naj rock scenu krajem 90ih i početkom 2000. dok je oks bio mjesto gdje su se održavale vikend gitarijade, barem jednom mjesečno rock koncert ispred stuca ili u stucu. dok je radio rock caffe na štrosiki, a kasnije i nessi. svaki vikend se nešto događalo. možda i sada postoje slična mjesta ali izgleda da ili nisam utoku ili je to toliko underground da je praktički zakopano pod zemlju.

al kad se sjetim gitarijada u oksu. uf uf uf :D

Slazem se 99-2004 najbolje vrijeme te vrste glazbe u Osijeku
Zna li itko što se dogodilo s Crnim Petrom?
12.6., 19.6. i 25.6. biti će održani UFO Promo koncerti u Mini Teatru, na kojima će nastupiti mladi osječki bendovi. Ako netko želi svirati, neka mi se javi na PM...Prednost bendovima kojima bi to bio prvi nastup...
nađi mi gitaristu i vokal i evo mene na prvom nastupu (za pol sata nastupa trebamo 3 kratke probe, ak bi gitarist bio kvalitetan) ;)
il bolje, doći ću podržat male bendove :cheers:
oće i tvoj ''bendić'' nastupat da čujem uživo šta ste?
hoćemo, mi smo na drugom koncertu, 19.6.

Tagovi