U dvorani "Gradski vrt" svake godine jedan svjetski izvođač

Osijek

U dvorani "Gradski vrt" svake godine jedan svjetski izvođač

Nastavno-športska dvorana Gradski vrt konačno je dobila upravitelja i ta je dužnost povjerena Otu Živčiću, dugogodišnjem medijskom djelatniku, a posljednjih godina voditelju promocije i odnosa s medijima tvrtke Gradnja.

- "Odabrali smo osobu za koju smatram da uz pomoć Uprave može kvalitetno oživjeti dvoranu Gradsku vrt. Živčić ima veliko životno iskustvo te brojna poznanstva diljem Hrvatske, a i šire, koja će znati iskoristiti na ovoj dužnosti", kaže direktor Športskih objekata Vlado Zečević, te najavljuje kako će s početkom nove školske godine dvorana biti puna učenika i studenata.

- "Projekt je s Gradom i Županijom dogovoren 99 posto, ostalo je tek riješiti neke formalnosti", dodaje. Dvorana, međutim, ovih dana uglavnom zjapi prazna. Čeka se izrada programa i rasporeda korištenja, što će biti jedan od prvih zadataka novog upravitelja.

- "Dvorana mora koristiti gradu, odnosno učenicima, studentima i klubovima. Zamisao je prihod ostvariti kroz kulturne i zabavne sadržaje. Sport i kultura dva su segmenta potrebna da bi dvorana napokon zaživjela. Radit ćemo i na ostvarenju potencijala naših komercijalnih sadržaja. Dvorana, naime, ima veliki broj neiskorištenih lokala. To će biti teško ostvariti u vrijeme recesije, ali radit ćemo i u tome smjeru" - kaže Živčić.

Najavljuje rad na organizaciji koncerata, te otkriva kako mu je plan jednom godišnje organizirati koncert nekoga od renomiranih svjetskih izvođača. Komercijalizirat će se i dvije male dvorane unutar kompleksa.

- "Ovisno o mogućnostima, mogao bi se napraviti vrhunski fitnes centar ili prostor za skvoš". Jedan od prvih koraka bit će obilazak zagrebačkog Doma sportova i Arene.

-"Bit će zanimljivo vidjeti na koji način oni funkcioniraju, ali najzanimljivija mi je dvorana u Zadru, gradu koji je malo manji od Osijeka", zaključuje Živčić.

Vlado Zečević, direktor Športskih objekata, za 16. listopada najavljuje koncert klape Intrade u dvorani Gradski vrt.

- "Dogovori su pri kraju. To će biti prvi korak na putu oživljavanja dvorane", kaže on. "Potrebno mi je, naravno, određeno razdoblje prilagodbe, no već sam ostvario neke kontakte", dodaje Živčić. Otkriva samo kako je razgovarao s nekoliko osoba s estrade, ne otkrivajući imena. Kuloari, međutim, najčešće spominju Zdravka Čolića.

Autor: Mario Mihaljević/Glas-Slavonije.hr
Foto: Daniel Antunović [arhiva031]
Dobro pa su upravitelja ''odabrali'' javnim natječajem, tako da su svi prijavljeni kandidati mogli predočiti svoj plan i program.
^^ pa da.. ovi Abba tribute bendovi i to.
fuldstændigamok

svjetski izvođači? hm...

pa čola je svetski čovek! LOL
a pusite k...svi, napokon se pocne nesto raditi u ovom gradu a svi odmah pocnete pljuvati...sto se vi ne uhvatite nekog posla i pocnete ozivljavati ovaj grad...da dode i drazen zecic on je za ovaj grad zvijezda jer ga svi zaobilaze u sirokom luku....svaka cast na trudu i nadam se da ce planiranih dogadaja biti sve vise ;)
...ja bi đoleta.... :lol:

Re: U dvorani "Gradski vrt" svake godine jedan svjetski izvođač

Hoćemo i mi Brenu!
Ne razumijem zasto je tip iz Gradnje sa bolje plaćenog radnog mjesta otisao na bitno slabiju plaću. Valjda primanja i plaća nisu isto :D
LoL, zašto mi se čini da će folk parada preselit na dotičnu lokaciju xD

šalu na stranu, thumbs up!
Trebali su odmah napraviti pravu koncertnu dvoranu jer u ovoj će najmanje sporta biti. Ustvari, dobro će biti ako se bilo što bude održavalo u njoj.

ja bi Lanu :lol:
Sve super i pet. Samo ne znam kako je povezana GPP-om s ostatkom grada. Ako i bude koncerata neće svi ići s autom.
cane

Sve super i pet. Samo ne znam kako je povezana GPP-om s ostatkom grada. Ako i bude koncerata neće svi ići s autom.

meni je zanimljiv ovaj detalj sa ucenicima ?? ... kako ce doci do dvorane ? cestom ?
pero1987

a pusite k...svi, napokon se pocne nesto raditi u ovom gradu a svi odmah pocnete pljuvati...sto se vi ne uhvatite nekog posla i pocnete ozivljavati ovaj grad...da dode i drazen zecic on je za ovaj grad zvijezda jer ga svi zaobilaze u sirokom luku....svaka cast na trudu i nadam se da ce planiranih dogadaja biti sve vise ;)

Vrlo je zanimljiv ovaj sindrom kroz nekoliko zadnjih godina. Radi se o precestoj upotrebi isprane fraze: "napokon se nesto dogadja u gradu."

Da se primjetiti da se svaki vikend nesto "napokon" dogadja u gradu. Bar po komentarima članova kojekakvih foruma. Ukljucujuci i ovaj. ;)

O svjetskim imenima nemam nekih komentara jer ne znam koja su, no poznavajuci nase glazbene znalce nebih se cudio da se u Osijeku budu radili revival koncerti davno izumrlih, predpotopnih izvodjaca. Mi jebiga obicno kasnimo 10, 20 i vise godina za nekim svjetskim trendovima pa je za ocekivat tako nesto. Zadnjih nekoliko, a i buducih nekoliko tzv velikih dogadjaja su klasican pokazatelj neznanja i naivnosti osjecke publike.

Organizatori i promotori su najcesce zbog nedostatka financijskih sredstava i nemogucnosti marketinga na nacionalnoj razini primorani na organizaciju ispodprosjecnih imena za lokalnu publiku.

Osjecka Arena i jaka svjetska imena idu ruku pod ruku samo u slucaju reklame i planiranja na drzavnoj razini. Susjedi su takodjer pozeljni.
ma seru kake. da je njima do dovođenja velikih imena davnih dana bi i gradski vrt bio u koncertnoj upotrebi. pa lijepo ugovorčić kad se razjebe trava organizator ju promjeni i svi sretni i zadovoljni. ja si kontam nova dvorana nije ništa bolja za koncerte od zrinjevca. i još jedna stvar, to što je avantgarde rekao, koja su to velika imena. oće mi opet dovuć isluženog i istrošenog bryana adamsa i takve likove na zrinjevac, cecu, brenu, lepu, trtu, mrtu, gnjidu baju malog knindžu dok će vrsni jazz i blues glazbenici svirati po royalima i centralima, a da ne spominjem punk muzčare. istini na volju royal i central jesu bili malo mali za blues/jazz i ne bi sigurno napunili dvoranu, no recimo stefanovski i akkerman su fino popunili zrinjevac, taman da ne bude gužva i da se može disat.
Pa ima brdo trenutno nerjesivih problema po pitanju svjetskih imena u kojem god glazbenom pravcu zelis.

Znaci, svima je poznato da te svjetske zvjezdice (sto su marginalnije to imaju gluplje i bolesnije zahtjeve) izmisljaju bjesne gliste, no jedan od prvih i osnovnih zahtjeva je hotel sa 5 zvjezdica. Osijek ga NEMA !

Mi smo jedna od najseljackijih sredina u vrloj nam raspadajucoj drzavi.

Zapravo sam uvjeren da nebi ispunili niti osnovne zahtjeve jer smo opce poznati da bi zajebali sve oko sebe, pa i rodjene mater i oca, prebijali neke nepostojece dugove, kompenzirali za sto god pozelis. Sve samo da se izbjegne obveza podmirenja duga u unaprijed dogovorenom obliku. KEŠOM!!!
Dobro, mladosti, sve je to točno što govorite/pišete ali,hajmo mrdnuti dupe, prestat svirit .urcu i napravite nešto. Lako je sjediti u svom sobičku pred kompićem i pametovat.

Cetinski, Škoro, Thompson, M. M. Kovač, Hladno pivo, Prljavo kazalište, Hrvatska traži zvijezdu :D To su ljudi koji mogu napuniti dvoranu.
Zašto sad ovaj koncert u Zrinjevcu ovih "mladih nada" nije prebačen u Gradski vrt. Zrinjevac je bio krcat a navodno još dosta ljudi nije moglo ući. A Gradski vrt zjapi prazan sa puno većim kapacitetom od Zrinjevca :shock:
Osječanin

Cetinski, Škoro, Thompson, M. M. Kovač, Hladno pivo, Prljavo kazalište, Hrvatska traži zvijezdu :D To su ljudi koji mogu napuniti dvoranu.
Zašto sad ovaj koncert u Zrinjevcu ovih "mladih nada" nije prebačen u Gradski vrt. Zrinjevac je bio krcat a navodno još dosta ljudi nije moglo ući. A Gradski vrt zjapi prazan sa puno većim kapacitetom od Zrinjevca :shock:

Ja dodajem LJEPOM NAŠOM
Nedo Bog većeg zla pa da su tolke novce uložili u tu dvoranu i da nam sad dovode nekakve cece i brene...
sve u svemu odlično osmišljeno, za koncerte :D
LegaMoj

Nedo Bog većeg zla pa da su tolke novce uložili u tu dvoranu i da nam sad dovode nekakve cece i brene...
sve u svemu odlično osmišljeno, za koncerte :D

Jesi ti stvarno toliko naivan, pa da misliš da tako nečeg neće biti? Pa treba dvoranu i platiti...

A i nekako mi se folk parada čini izvjesnom u toj dvorani :D
MegaSmrT

I meni se čini :S Žalosno.. :(
babamara

MegaSmrT

nažalost, to će se i ostvariti jer oks je očito premali da primi sve poseljačene građane našeg grada :(
besprizorni

babamara

MegaSmrT

nažalost, to će se i ostvariti jer oks je očito premali da primi sve poseljačene građane našeg grada :(

tuzna je istina sto jedino cajke mogu napuniti tu dvoranu.

Samo grad Osijek koliko se sjecam nikad nije uspio napuniti neki koncert. A kamoli sportsku dvoranu. Nema ovdje toliko zainteresiranih. Ni cajke ne pune samo osjecani. Ima ih iz svih okolnih sela i gradova.
Ako se misli radit neko ozbiljno ime, a ne neki do jucer garazni bendovi ili teski underground ima sanse za prodju, ali naravno uz dobar marketing na drzavnoj razini.

Ako imamo 20 000 mladih, a vjerojatno sam i previse rekao, ne moze se ocekivat da svi oni budu na istom mjestu u isto vrijeme. Niti svi vole iste stvari i nacin zabave.
otto von živčić..
eseker

Dobro, mladosti, sve je to točno što govorite/pišete ali,hajmo mrdnuti dupe, prestat svirit .urcu i napravite nešto. Lako je sjediti u svom sobičku pred kompićem i pametovat.

Mrdati je imalo smisla prije gradnje. No, tada su "mrdaci" proglasavani saboterima i osobama koje Osijeku ne zele dobro.

Realno, takva dvorana za grad velicine Osijeka je sportski "Obrovac" bez premca. Najveci gradjevinski promasaj u povijesti grada.

Nitko i nikada nece moci dvoranu napuniti na dovoljno dug rok da ne stvara OGROMNE gubitke. Gubici ce postojati uvijek, samo ce njihov intenzitet biti od DOISTA OGROMNI, do MALO MANJE OGROMNI.
Pa čemu onda stvarati dugogodišnje gubitke, bolje ju odma srušit .....
TataMata

nemoj tako. ima gomila malih sportova i klubova koji bi mogli tamo trenirati.dio novca koji im grad donira nek se usmjeri u plaćanje najma dvorane za te sportove.
na koncu, zašto se tamo ne bi održavale i svadbene svečanosti. mladenci nek zainteresiranima prodaj ulaznice za tribine pa nek ljudi gledaju kako se drugi vesele.
TataMata

Ah, pravimo se da nista nismo vidjeli ni culi. Kao, dvorana pala s neba.

Podsjetimo. Djapic je na ovaj monstruozno katastrofalan poslovni potez planirao u 30 godina potrositi preko 800 milijuna kuna. Dakle, to znaci da bi Osjecani cca. svakih 15 godina jedan ukupni gradski proracun davali samo za postojanje te dvorane... i jos nesto u onoj mutnoj, vodi, ali kao sto kazes - necemo sada valjda rusiti dvoranu. Sad kad imamo dvoranu koja ce gutati vrece novca, necemo valjda propustiti priliku i u nju ne sasuti te vrece?!

Naravno da necemo. Uvijek ce se naci nacina da se preko dobro nauljenog organizatora novcem poreznih obveznika u grad dovedu trecerazredni svjetski izvodjaci.

Da je ova jadna drzavica, koju jadnom nisu ucinili ni cetnici, ni Srbi, ni rat, ni jugonostalgicari ni pingvini - nego sve Hrvatina do Hrvatine, pravedna i pravna drzava - slucaj s dvorana se ne bi ni dogodio. U zoru megakrize se, za hranjenje zadojenih debilcica ispred TV ekrana, sprzilo 4 milijarde kuna. Svih sretnim debilima koji su navijali za dvoranu i sada ce ostati bez posla, ili bez jedne place godisnje [koliko ce prozdrijeti krizni namet za nastavak agonije] - zelim cestitati na izboru prioriteta.

Bravo decki, naprijed nasi!

Jos da se izdvoji koji milijuncic i za posrnule sportske kolektive i da se "dovede koje pojacanje" i da vidis belaja...

Osijek do Tokija!
morgan

nemoj tako. ima gomila malih sportova i klubova koji bi mogli tamo trenirati.dio novca koji im grad donira nek se usmjeri u plaćanje najma dvorane za te sportove.
na koncu, zašto se tamo ne bi održavale i svadbene svečanosti. mladenci nek zainteresiranima prodaj ulaznice za tribine pa nek ljudi gledaju kako se drugi vesele.

Tako je, mi iz Cannonsa bi preko zime čuda radili u dvorani i na tartan stazi :D

Tagovi