Otvoreno pismo udruge Kohorta

Osijek

Otvoreno pismo udruge Kohorta

Otvoreno pismo udruga Kohorta prenosimo u cijelosti i bez izmjena.

Mi, najvjerniji navijači NK Osijek-a, zajedno sa svim mazohistima s istočne i zapadne tribine koji su svih ovih godina uz naš klub izdajemo ovo otvoreno priopćenje svim medijima, a prije svega onima kojima je ono usmjereno. Ta ekipa popularno zvana „A je to“ prema uzoru na dva šeprtljava majstora iz crtanih filmova lako će se prepoznati, ali da ne bi bilo zabune govorimo o sportskom direktoru Alenu Petroviću i direktoru Miletu Dumančiću koji su svojim ne/djelovanjem doveli klub u situaciju kada se svi mi bojimo hoćemo li dogodine imati najljepši stadion u drugoj ligi.

Na početku našeg obraćanja želimo naglasiti da smo itekako svjesni financijske situacije u kojoj se klub nalazi kao i određenih organizacijskih problema koje se pratile rad ove Uprave. No također svjesni smo i nerada, neambicioznosti, nezainteresiranosti za nešto više, bolje, produktivnije i na to želimo ukazati danas kako sutra ne bi bilo prekasno!

Godinama slušamo ista opravdanja, iste jadikovke, a mi smo do sada, priznajemo, slijepo vjerovali u onu narodnu „Bit će bolje“, ali sada vidimo kako se to neće dogoditi, barem ne za vrijeme ove ekipe. Kada su stupili na dužnosti obznanjen je vrlo ambiciozan plan koji se trebao ostvariti, a danas možemo reći da ništa od toga nije ostvareno, nego dapače klub je nazadovao nekoliko stepenica i sada smo u okvirima HNL-a na razini jednog Međimurja, Intera iz Zaprešića, Sesveta i sličnih klubova dok su daleko ispred nas klubovi bez tradicije i navijača poput Slaven Belupa.

Pa krenimo redom. Tada, prije pet godina najavljeno je da će se kao jedan od prvih poteza poraditi na marketingu kluba, koji je usput budi rečeno treći po gledanosti u našoj ligi, no do danas taj projekt se nije maknuo sa mrtve točke. Fan shop ne postoji i jedina mogućnost da kupimo neki rekvizit voljenog kluba je naš Klub navijača ili preprodavači na tržnici. Jedini pokušaj da se nešto napravi je neslavno propao jer je osoba koja je naručila šalove promašila boju vlastitog kluba. Prodaja vlastitih rekvizita i ulaznica bi trebala biti nešto što će biti jedan od osnovnih izvora prihoda financiranja i stvaranja novih generacija navijača, a vi ste na tome polju potpuno zakazali.

Web stranica kluba je jedna od najgorih stranica nekog nogometnog kluba koji bi trebao držati do sebe, no ni to ne bi bio toliki problem da se stranica redovito nadopunjava novim sadržajem ili barem onim osnovnim. Tako na službenoj stranici i dalje nema osnovnih stvari kao što je popis igrača koji ove sezone nastupaju za naš klub, a da ne spominjemo stvari kao što su povijest kluba koji se diči sa 60 godina tradicije. Tijekom pripremnog razdoblja naši članovi bili su izrazito isfrustrirani jer je bilo nemoguće saznati gdje će to i s kime NK Osijek održati pripremne utakmice koje bismo mi, vjerovali vi ili ne, željeli pogledati. Svaki normalan klub već prije odlaska na pripreme isplanira svaki detalj, a ne ide sistemom idemo pa što bude.

Gospodo vi niste tu da improvizirate i da igrate igrice sa klubom već da pomno planirate svaki sljedeći korak u povijesti kluba koji predstavljate. U posljednjih nekoliko sezona promijenjeno je i nekoliko dobavljača opreme i to bez da je klub imao ikakve koristi od toga što je potpuno normalno u svakom klubu osim našem. Za neke stvari nije potrebna ogromna suma novca već pomno planiranje i marketinški plan koji Vi nemate. Nekolicina entuzijasta u Kohorti sa minimalnim sredstvima napravila je više ne promociji kluba u posljednjih nekoliko godina nego što ste Vi koji ste za to plaćeni.

Ono što posebno boli svakoga od nas su priče i lažna obećanja pred svaku nadolazeću sezonu glede igračkog kadra, a ono što se dogodi svaki puta je odlazak naših najboljih igrača bez odštete pa nije čudo da klub stoji financijski loše, a Vi biste se trebali zapitati zašto niti jedan igrač ne želi produžiti ugovor sa Vama jer Vi zastupate klub. Tako je u zadnjih nekoliko godina iz kluba otišla cijela prva postava, pa svake godine krećemo ispočetka što ne vodi nigdje. Neprestano se govori kako se nema novca za dovođenje kvalitetnih igrača i to možemo prihvatiti jer NK Osijek nikada ni nije bio klub koji je kupovao zvučna imena, no ne možemo shvatiti paradoksalnu činjenicu da su neki igrači koji su imali ponajbolje plaće u klubu otišli, a da novca i dalje nema. Slažemo se u potpunosti da se treba bazirati na igračima proizašlima iz vlastite škole nogometa, ali ne možemo se složiti s time da ih svake godine treba biti 7-8 novih u prvom timu. Čak i to ne bi bio problem kada riba ne bi smrdila od glave odnosno kada bi postojao neki sustavan i planski rad sa tim dečkima.

Dičimo se školom nogometa kao jednom od najboljih u našoj ligi no ako pogledamo statističke podatke doći ćemo do bolnog razočarenja. Tako Vas pitamo ako je ta škola kojom se dičite tako dobra, kako je moguće da već deset godina iz nje nije izašao niti jedan vezni igrač koji će biti pravi vođa i kreator na terenu. Svi znamo da nam kronično nedostaje takav igrač pa je naprosto nevjerojatno da ne postoji nitko u klubu tko će forsirati odgajanje jednog ako ne i nekoliko takvih igrača u svakoj generaciji. Nevjerojatno je da na trening ta ista djeca dolaze u dresovima nama omraženih klubova umjesto da se toj djeci od prvih koraka govori o važnosti NK Osijeka i poštovanju prema njegovim bojama. Svakome tko i malo prati klub jasno je da kod naših igrača postoji problem psihe na što smo mi nekoliko puta ukazivali pa čak i predlagali rješenja, međutim do sada ništa oko toga nije poduzeto.

Već osam dugih godina čekamo na neki korak prema naprijed i iskorak prema nekom rezultatu prvo na domaćem, a zatim i međunarodnom planu (minimalno svake sezone izlazak u Europu), a sve što smo dobili je ispadanje od četvrtoligaša u Kupu i čuvara ovaca u Europi. NK Osijek nije i ne smije biti klub koji se smije zadovoljiti prosječnim već klub koji uvijek mora težiti ka boljem. NK Osijek nije klub koji nema tradicije i navijača pa nikoga neće zasmetati ako taj klub i nestane već klub koji itekako ima potencijala biti jedan od ponajboljih klubova u Hrvatskoj. Postoje klubovi i manji od našeg pa u njima radi profesionalno i odgovorno i to samo zato jer su oni koji ih vode svjesni značaja tog kluba za svoj grad.

Gospodo, Vi niste volonteri u klubu već njegovi zaposlenici koji su itekako dobro plaćeni za svoj posao koji ne obavljate profesionalno i planski već od danas do sutra, a takav sustav vodi jedino u propast! Želimo jasne ciljeve, jasna pravila kojih će se svi pridržavati jer gospodo Vi i svi koji sudjelujete u radu kluba (od igrača, trenera, uprave i svih ostalih) ste profesionalci!

Slijedi nam privatizacija i ako stanje ostane ovakvo kakvo jest klubu prijeti katastrofa jer tko normalan će uložiti svoj novac u rupu bez dna, u klub bez ikakvog plana, ikakvih ambicija i sustava vrijednosti? Uložit će novac onih nekoliko standardnih nogometnih zanesenjaka, ali to ni izdaleka neće biti dovoljno za spas kluba. Kao što vidite u ovom dopisu nismo spominjali dugove kluba nastalih prije Vas je to već toliko puta prožvakana priča koju nam ovaj puta nećete prodati! Ovdje se radi o Vašoj potpunoj nezainteresiranosti za uspjeh NAŠEG, a ne vašeg kluba!

Ne tvrdimo da ne volite ovaj klub, ali svojim djelovanjem do sada niste ničime dali o znanja da želite ići prema naprijed. Dosta nam je da nakon pet kola planiramo kako ćemo iduće sezone jer smo izgubili sve šanse za borbu i bilo kakav uspjeh. Dosta nam je priča kako ove sezone stvaramo ekipu, a onda iduće sezone odu ponajbolji igrači. Dosta nam je priča kako će se pokrenuti stvari oko marketinga kluba, a klub ne zna u kojim dresovima će igrati utakmice. Ovo je samo dio stvari koje nas smetaju i da krenemo u daljnje nabrajanje ovaj tekst bi se prilično odužio. Stoga, od gospode Dumančića i Petrovića, tražimo da dok nije kasno napustite svoje funkcije u klubu i svoje mjesto prepustite ljudima koji će znati voditi klub ka vodama uspjeha! Želimo da klub vode osobe koje razumiju želje i potrebe prosječnog navijača i koji će nam pružiti nadu u bolje sutra.

Ovo je klub svih građana našega grada pa i šire i mi nećemo dopustiti da se prema njemu odnosi kao prema privatnoj igrački nekolicine pojedinaca već kao prema instituciji sa tradicijom, poviješću i emocijama koje su dio naših roditelja kao i nas samih. Ako nama nije teško svaki vikend prevaliti nekoliko stotina kilometara i potrošiti vlastita teško zarađena sredstva iz čiste ljubavi ne možemo i nećemo se pomiriti sa činjenicom da nam klub koji ima navijače u svim dijelovima lijepe naše tabori u prosječnosti.

U vjeri da ćete shvatiti ovaj proglas ozbiljno naglašavamo da ste Vi ovdje radi nas, a ne mi radi Vas. Mi ćemo našim igračima i dalje dati potpunu podršku na svim utakmicama kako u Gradskom vrtu tako i na svim stadionima diljem lijepe naše jer su oni u ovoj priči najmanje krivi za vaše neuspjehe.

KOHORTA 1988 OSIJEK
Svaka čast. To je Kohorta kakvu NK Osijek zaslužuje i treba imati!
sve na mjestu,bravo

Re: Otvoreno pismo udruge Kohorta

Mirjana Bjelica (Croatia) je napisao/la
u 16:32 na 21. travanj 2009
Za sve one koji su pratili Nenadovu igračku a sada trenersku karijeru informacije radi, Bjelica je od prije mjesec dana trener Austrijskog drugoligaša FC Lustenau. Šire o tome možeš pratiti na stranici Bundesliga Austrija

alen još kako-tako, preslab je za borbu s ovom bandom...a mile - pa ljudi on je polupismen, što se može očekivati?
u stvari mi je žao tog grada i ljudi ...nismo to zaslužili
BRAVO KOHORTA
Privatizacija može učiniti puno jer će tada, naspram obične ljubavi prema klubu, svako nesposobno rukovodstvo izbijati suvlasnicima lovu iz džepa, a to obično najviše boli.

Iskreno se nadam da će vlasnički udjeli u klubu biti ponuđeni i vjernim navijačima.... ponajprije onima koji sebe prepoznaju iza redaka ovog otvorenog pisma, a ponajmanje retardatima koji se ubijaju od ćirilice po Tvrđi, razbijaju svoj grad i mlate slabije od sebe po ulici.

P.S. Sad će neki skočiti i čuditi se otkud ovaj zlusch sad tu trubi o nekom nabijanju lopte po travi.... e, braćo moja, ja sam jedan od onih koji je svojevremeno sa Istoka dopratio Osijek u prvu ligu i koji je zijevao kao štuka kad je Luks škaricama probio mrežu, a Grnja trčao kao da ga ganja krdo divljih vukova ;)
hehehehe ovo je dobro :)
svaka čast dečki

Redakcija 031

doveli klub u situaciju kada se svi mi bojimo hoćemo li dogodine imati najljepši stadion u drugoj ligi.

decki bez brige, podrzavam Vas 100% treba mafiju oterati u tri lepe i kvazi menađere (zelenase s osnovnom školom) od nogometa jer ovo je odron... kako domaca nam liga, tako i nastupi nasih klubova po europi... jedino jos sto donekle vrijedi su bilic boysi

nego sto sam htio reci, :lol: nemorate se briniti, i druga liga je za ljude, i dogodine cete na poljudu igrati :lol: :lol: :lol: i NK Kruha, peciva, kolaca ce dolaziti u gradski vrt... tako da znate, nije ni to kraj svijeta, a bar necete morati svako kolo u zagreb :lol: i tak ce dogodine prvoligasi moci biti samo iz zagreba :hi:
Angelium

Šta sad mijenjaš ploču? Ajmo gdje je sad teza o ispolitiziranoj Kohorti.
Svaka riječ je na mjestu!
mileni

alen još kako-tako, preslab je za borbu s ovom bandom...a mile - pa ljudi on je polupismen, što se može očekivati?
u stvari mi je žao tog grada i ljudi ...nismo to zaslužili
BRAVO KOHORTA

Obratno.

Iako nisam aktivni navijač, podržavam klub iz svog grada i nadam se da će ovo otvoreno pismo Kohorte donijeti i neke konkretne rezultate!
pernabukano

Angelium

Pa očigledno je sada više nema, pa nema više ni potrebe za takvim tezama. Znaš nekek stvari se mjenjaju pa se trebaju mjenjati i teze. Ako ti je jasno što želim reći :D. A ovo je kohorta kakvu smo trebali imati i kakvu smo prije i imali, dok sam i ja bi njezin član.
I ponavljam - svaka čast dečki. novo vodstvo (iako ni sam ne znam još ni koje je :D) je vrlo brzo pokazalo da vračaju kohortu tamo gdje je trebala biti i unatrag 4 godine - prvi koji će taj klub podržavati, ali i prvi i najglasniji kada taj klub treba spašavati. A stvarno mu je vrijeme da ga se spasi. Jer akoi protiv Međimurja budemo morali gledati mučenje kao protiv Karlovca bojim se da ću morati počet uzimati ljekove :D :D
Angelium

pernabukano

Angelium

Pa očigledno je sada više nema, pa nema više ni potrebe za takvim tezama. Znaš nekek stvari se mjenjaju pa se trebaju mjenjati i teze. Ako ti je jasno što želim reći :D. A ovo je kohorta kakvu smo trebali imati i kakvu smo prije i imali, dok sam i ja bi njezin član.
I ponavljam - svaka čast dečki. novo vodstvo (iako ni sam ne znam još ni koje je :D) je vrlo brzo pokazalo da vračaju kohortu tamo gdje je trebala biti i unatrag 4 godine - prvi koji će taj klub podržavati, ali i prvi i najglasniji kada taj klub treba spašavati. A stvarno mu je vrijeme da ga se spasi. Jer akoi protiv Međimurja budemo morali gledati mučenje kao protiv Karlovca bojim se da ću morati počet uzimati ljekove :D :D

ti bas nemas stida :) kolko si samo gluposti do sada napisao pa su ti se svi smijali i oept nastavljas istim putem i opet ti se cjela kohorta smije.ti si upucen u frakcije i podgrupe,ti znas di je kohorta bila zadnje 4 godine :stretcher:
ahkok
svaka čast kohorti, oni su jedino što vrijedu u osijeku.
(kada ne prihvaćaju sudjelovati u glavaševskim paroloma, naravno)
nk osijeku treba nova uprava, svakako, ali prvenstveno trebaju PRAVI trener seniorske momčadi i PRAVI stručnjaci za mlađe uzraste, koji će vratiti sjaj osječkoj nogometnoj školi.
jer samo će tada igrači koji iz nje dolaze ostavljati srce na terenu, a ne skakutati uokolo kao ove današnje p***
ako netko može dignuti nk osijek na noge, onda je to kohorta!
centurion

Angelium

pernabukano

Angelium

ti bas nemas stida :) kolko si samo gluposti do sada napisao pa su ti se svi smijali i oept nastavljas istim putem i opet ti se cjela kohorta smije.ti si upucen u frakcije i podgrupe,ti znas di je kohorta bila zadnje 4 godine :stretcher:

Pa znam gdje je krenula kada ju je 2005 preuzelo tadašnje vodstvo, pa sam ja otišao. U krivom smjeru je krenula očigledno. Jasno je meni da si ti kao član Kohorte izuzetno osjetljiv na prozivanje iste, ali ako sii najmanje realan moraš i ti priznati da je napravljaeno brdo krivih poteza, od vješanja transparenata Branimir Glavaš preko transparenata kohorte pa do ne reagiranja na ovakvo stanje u klubu. Ili su tebi takve stvari opravdane?
Ali kako god bilo, Ja osobno ću reći uvijek što mislim da ne valja, e sad jesam li ja u prvu ili ne to će dokazati argumenti. Ali kao što sam i napisao, ja ću UVIJEK reći, neću se sakrivati i šutiti kao što nisam ni do sada, no svakako ovo nije tema u kojoj ponovno trebamo otvarati ovakve rasprave, ovo je tema u kojoj trebamo podržati dečke koji su se očigledno odlučili rješiti nekakvih okova prošlosti i napokonreći ono što je davno trebalobiti rečeno. Pa ako misliš se i dalje prepirati slobodno, ali i li otvori temu posebnu o meni (kad sam ti već toliki trn u oku :D) ili prebaci na neku drugu temu, ili zovni na pivo negdje pa ćemo tamo :D :D
samo ocu reci da si dosad bio u krivu oko kohorte kao i pred izbore oko rezultata izbora..
ti mozes skupljati ovako sitne dnevne poene kao neki jadni politicar ali za par mjeseci se uvijek pokaze da si bio u krivu.
Pricas o stvarima o kojima pojma nemas..ko je kohortu preuzeo 2005??? de mi sliku tog GLAVAS transparenta koji prekriva kohortine transparente??
I dalje mislim da si ti Đapic ili Hedl jer opet si u ovom topicu nasao glavasa iako se u cijelom tekstu ne spominje glavas a ni Bubalo..Opsjednut si lega..ljeci se
svi smo mi kohorta
http://www.index.hr/images2/sibenik_dinamo35-100509_JakovPrkic-Cropix_540px.jpg
:lol:
@ Centurione ajmo ovako - ne branim Angeliuma jer je jasno da je HSP-oovac a ja ih ne volim. Ne njinego njihovog predsjednika. Ali... Prvo odi si pogledaj na istom ovom forumu temu kada su otvorene prosotrije Kohorte u tvrđi. nisam sada brojao i ne da mi se vračati, ali mislim da je negdje 4 ili 5 komentar bio odmah pa - Glavaš! A ja ne vidim tamo Angeliumov komentar. Drugim rječima i tada su već krenule priče o pijunstvu Kohorte. I tamo Vam je ista razina komunikacije kao i ovdje - ti si debil ti sikonj :D. Ok ne slažeš se s njime al mu to objasni onda kakotreba a ne vikati ti sidbebil jer takvim rječnikom ja si shvaćam da je on u pravu a ti nemaš s čime mu oddgovoriti pa vrjeđaš. Ali nije mi to poanta. poanta je u tome da upravo Kohorta tj. neki članovi kohorte unatrag nekoliko godina nisu željeli vidjeti na što su dovedeni. A dovedeni su upravo na to da se smatraju osobnim pijunima Branimira Glavaša (dobro nadam se da i mene nećeš prozvati debilom :Deto ija sam ga uspio pronaći u postu :d - no onda opet ja sam i bio do nedavno član HDSSB-a pa valjda smijem :D)ž. Isto tako meni se čini da tiima nekakav osobni problem sa Angeliumom pa samo njega napadaš jer evo prvi komentar na drugoj stranici je - "svaka čast kohorti, oni su jedino što vrijedu u osijeku.
(kada ne prihvaćaju sudjelovati u glavaševskim paroloma, naravno)" - znači ista stvar kao i Angelium pa na to nisio dreagirao. I pitaš njega jel on Hedl ili Đapić, a po tvom načinu i po toj tvojoj logici za zaključiti je da si ti onda - Glavaš :D. A na krajujedno pitanje. Ovaj proglas Kohorte je dobrodošao unajmanju ruku, alui isti taj Angelium je nedavno i sam otvorio post prozivajućiistu tu upravu zbog istih tih stvari i i tamo si ga popljuvao :D. Ai Angeliume, koliko god sam te brnaio ovdje istina malo pa mao ti je Glavašu ustima, ako jasne dokaze pa daj izvadi ih stavi u javnost i gotovo ili ne moj ih više spominjati. No u svakom slučajumeni se čini da je ovaj proglas dosta sličan njegovom postu od prije nekoliko mjseci, svojim prvim komentarom tje pružio otvoreno ruku pomirenja, centurion kao član Kohorte nije prihvatio (barem sam ja shvatio da je član Kohorte - možda se varam) i opet se svađate. Al OK svađajte se al daj obojica shvatite da je čisto i očogledno da VAM JE CILJ ISTI!! I umjesto da se ujedinite i nesuglasice rješite i nastupate zajedno, jer zajedno ste sigurno jači, ne, vi ćete se i dalje ovdje nastaviti klati. I to je to od mene - neću više pisati na ovu temu o Vama dvojici, samo o onome što piše u proglasu.
....svaka čast....
E ad o proglasu :D - da slažem se, iako pratim igre ali zaista ni ne politiku uprave ni način na koji vode klub. Idem na utakmice ali da se mogu nazvati zagriženimnaviačem ne mogu. Tek sam danas vidio taj ambiciozni plan sadašnje uprave koji se spominje i jasnoje jedno. Uprava koja nije ispunila poslovni plan koji si je sama zacrtala - nema što više raditi u organizaciji koju vodi. Isto tako i uprava NK Osijeka.
A što se tiče Petrovića - ako se pojavi kojim slučajem njegova žalopjevka kako je on dobar i mio i pobožan čovjek i kakoje bio jučer u Aljmašu na hodočašću - isitna bio je! Samo što je većinu proveo u zadnjoj birtiji sa desne strane već kod crkve - ispijajući osječko za osječkim :D - znam ja sjedio dva stola pored :D :D. Ali u moju obranu ja sam prije toga bio na dvije mise :D. Eto samo toliko - uprava zaslužuje da ju se istjera ako neće sama van jer ono što sam vidio protiv Karlovca je........
i na kraju - isprika za prvi komentar - vidim da je prepun pogrešaka pravopisno - tipkajučih :D :D
necu dalje u offtopic ali samo cu reci da sam ja clan kohorte i to mi je uvijek JEDINA stranka a ti si bio clan sigurno bar 1 politicke stranke kao i angelium. Znamo sta je politika...naravno ljudi ce vise vjerovati u vase dugacke i "pametne" postove nego jednom "glupom" navijacu koji pise srcem.
Lega, nije ti dumina što praviš diklića od butre kraj kondora u treski.... a ti alanosijek dođi k sebi dok još imaš kome!

sta bi ovo trebalo znacit ???
alanosijek

Lega, nije ti dumina što praviš diklića od butre kraj kondora u treski.... a ti alanosijek dođi k sebi dok još imaš kome!

:lol:

jos je gore u topicu CLAN PORTALA U NAJNOVIJEM SEX SKANDALU :lol:
alanosijek

opet se seksualno skandališete LOL
registrirani korisnik
Ma sorry al stvarno mi nije bila namjera pametovati. Samo želim reći - ti si član Kohorte, on je bio član Kohorte ali očigledno je još uvijek zaljubljen u taj NK Osijek kao i ti. Obojica imate ćuke reći javno ono što mnogi misle, ali se ne usude. I umjesto da sjednete i rješite nesuglasice i radite zajedno, Vas dvojica se koljete :D A jasno je da počnete zajedno raditi da bi obojica bili takav glas navijača da bi Vas svaka, ova i sljedeća uprava, gledala sa strahopoštovanjem! Ali ste obojica dopustili da stane politika između Vas, a jasno je da imate apsolutno jednake stavove po pitanju sadašnjeg stanja i napretka tog NK Osijeka. Samo toliko - i evo da ne bio opet bio off topic - još jedared - slažem se sa proglasom - go Kohorta go :D !
@ MissTake - A ma vidio sam taj post :D :D :D :D - pa mi nije bilo jasno koji k...c se ja spominjem kao prvo :D - a onda kad sam pogledao datum otvaranja te teme mi nije bilo jasno ništa, jer je datum otvaranja davno prije neg sam ja došao na forum :D. Al skontao sam na kraju o čem je riječ :D
totalno nepotrebno politiziranje teme,bolje da raspravljamo o mogucim pojacanjima,evo ja cujem da se real hoce rijesiti sneijdera,salu na stranu
osobno smatram da na ovom ne treba stat,i da se treba prostestirat,vikat,galamit,dok god uprava ne odstupi,ko imalo prati hrvatski nogomet i poznaje prilike mislim da ce se slozit samnom kada kazem da bi se alen i dumba mogli ugledat na cibaliu i njihovu upravu,koja radi odlican posao i sto ce se ove godine konacno i prezentirat u rezultatu
jedno je biti CLAN kohorte na papiru a drugo je biti U KOHORTI 15 godina ne samo na gradskom vrtu nego na SVIM stadionima u Hrvatskoj.
no i ovako smo previse otisli u offtopic.
pusa politicari :)
russell

totalno nepotrebno politiziranje teme,bolje da raspravljamo o mogucim pojacanjima,evo ja cujem da se real hoce rijesiti sneijdera,salu na stranu
osobno smatram da na ovom ne treba stat,i da se treba prostestirat,vikat,galamit,dok god uprava ne odstupi,ko imalo prati hrvatski nogomet i poznaje prilike mislim da ce se slozit samnom kada kazem da bi se alen i dumba mogli ugledat na cibaliu i njihovu upravu,koja radi odlican posao i sto ce se ove godine konacno i prezentirat u rezultatu

Nije ni meni jasno kako oni mogu dovesti par vaznih igraca koji odlucuju utakmice a mi ne .
Nama je najplaceniji igrac STRANAC todorcev koji igra zadnjeg veznog??? pa takvih imamo 10 a mi njega skupo placamo.
U napadu vec godinama igra Karlo Primorac koji je ok decko i zna on sa loptom ali nece ga gol a njegov mogu reci JEDINI CILJ je zabit gol..ne sjecam se kad je dao zadnji :(
Ima mladih napadaca kolko oces..mjenjaj,rotiraj,radi nesto dok ne nadjes 2-3 koji mogu zabit :)
Imaju ti mladi igraci potencijala ali uz 1-2 jebeno iskusna i dobra igraca u sredini ili napadu.sjetimo se samo kako jeJEDAN Bjelica povezao ne bas tako obecavajucu ekipu 2000godine.
Nije mi jasno da se uvijek dicimo najboljom skolom nogometa a uvijek smo na lijevom i desnom boku imali dosljake..
centurion

[

Nije ni meni jasno kako oni mogu dovesti par vaznih igraca koji odlucuju utakmice a mi ne .
Nama je najplaceniji igrac STRANAC todorcev koji igra zadnjeg veznog??? pa takvih imamo 10 a mi njega skupo placamo.
U napadu vec godinama igra Karlo Primorac koji je ok decko i zna on sa loptom ali nece ga gol a njegov mogu reci JEDINI CILJ je zabit gol..ne sjecam se kad je dao zadnji :(
Ima mladih napadaca kolko oces..mjenjaj,rotiraj,radi nesto dok ne nadjes 2-3 koji mogu zabit :)
Imaju ti mladi igraci potencijala ali uz 1-2 jebeno iskusna i dobra igraca u sredini ili napadu.sjetimo se samo kako jeJEDAN Bjelica povezao ne bas tako obecavajucu ekipu 2000godine.
Nije mi jasno da se uvijek dicimo najboljom skolom nogometa a uvijek smo na lijevom i desnom boku imali dosljake..

ne samo to,ove godine su spustili cijene ulaznica,u doba grozne recesije,maknit ce ograde,naravno osim na gostujucoj tribini,a u planu im je natkrivanje istocne tribine,e sad odakle njima novci....kako oni mogu,a mi ne?siguran sam da nemaju jace sponzore,mocniju upravu i jacu potporu stanovnika grada

a sto se tice skole nogometa,meni je to prodavanje magle,kao najbolja skola ovo ono,kad je zadnji put prodan jedan nas igrac za dobre novce,i kad je zadnji put neki nas igrac primiriso repki,ako zanemarimo balatincev izlet u hong kong ili tako negdje
opet se seksualno skandališete
alanosijek

ja stvarno neznam o cemu je rijec...?????
alanosijek@a jel' znaš kliknuti na link? :shock:
sve će ti biti jasno
hahahaha pa jesam...jadna fora al okee...
jel zbog te fore zlusch ima ono a ti alanosijek dodi sebi dok jos mozes ???
alanosijek

Znači da si nasjeo na početničku foru kao broj 34.
Čestitke laureatu! LOL
nije li predsjednik kohorte istodobno bio i predsjednik mladeži hdssba ?

oke, sad vjerovatno kreće odgovor kako kohorta nema veze s politikom nego su to njegovi osobni stavovi, ali nije li ista ta kohorta skandirala više 100 tina puta ime slavnog osječkog kriminalca Branimira Glavaša ?

nema politike u kohorti ?
nasmijavajte nekog drugog ;)

a za pismo svaka čast, ipak smo svi mi vezani uz taj klub, a davno je još trebalo pokrenit neku ambiciozniju akciju tjeranja lopova
Provokator

nije li predsjednik kohorte istodobno bio i predsjednik mladeži hdssba ?

oke, sad vjerovatno kreće odgovor kako kohorta nema veze s politikom nego su to njegovi osobni stavovi, ali nije li ista ta kohorta skandirala više 100 tina puta ime slavnog osječkog kriminalca Branimira Glavaša ?

nema politike u kohorti ?
nasmijavajte nekog drugog ;)

a za pismo svaka čast, ipak smo svi mi vezani uz taj klub, a davno je još trebalo pokrenit neku ambiciozniju akciju tjeranja lopova

da bio je
ne, vikano je svega nekoliko puta, a ne nekoliko stotina .ništa više nego je to vikala torcida,bbb i ostali
politike ima svugdje
s upravom se do sada razgovaralo na zatvorenim sastancima.osobno sam se derao na njih tako da nije istina da se šutilo
je vikala je kohorta i branimir glavas i mirko norac i ante gotovina..kao i sve ostale HRVATSKE navijacke grupe :)
cak je na utakmici hrvatska-iran bila setalica preko cijelog istoka sa likom ante gotovine? ne uvlaci domovinski rat u politiku.
ova stranica topica je lijepo krenula u normalni razgovor oko kluba ...
ono što se događa u cibaliji je najljepši primjer sustavnog i mukotrpnog rada i ljubavi prema klubu - svega onoga što u osijeku nedostaje. zanimljivo je da je njihov sadašnji trener, stanko mršić, isti onaj koji je sezone 2000/2001 osijek doveo do najvećeg uspjeha u europi i naslova jesenskog prvaka. unatoč puno skromnijem budžetu, slabijem marketinškom potencijalu i stalnom plesu između prve i druge lige, ljudi koji rade u cibaliji očito znaju svoj posao i rade ga s ljubavlju. ekipa "a je to" odrađuje posao. i zato neka nitko ni ne pomišlja da je ovo što se događa u vinkovcima, zaprešiću i karlovcu slučajno. sve je to plod sustavnog rada. sve pohvale kohorti na ovom odličnom potezu jer kohorta su jedini pravi čuvari ugleda i tradicije nk osijeka. jedini koji su istinski zaljubljenici bez fige ili pare u džepu.
p.s. jebala vas više politika i glavaš, zašto sve mora završiti na politici, izbori su davno prošli?
centurion

je vikala je kohorta i branimir glavas i mirko norac i ante gotovina..kao i sve ostale HRVATSKE navijacke grupe :)
cak je na utakmici hrvatska-iran bila setalica preko cijelog istoka sa likom ante gotovine? ne uvlaci domovinski rat u politiku.

jao e drkali ste na glavaša a sad se tog sramite, vuk dlaku mjenja ;)
aj stvarno jel ima tu neko da brise oftopik postove,to nije tema,tema je uprava i njezin(ne)rad,manite se corava posla
Provokator

centurion

Niko se ne srami Hrvatskih generala..pogotovo ne kohorta.
centurion

Provokator

centurion

rat nema veze sa sportom
Angelium

pernabukano

Angelium

1. Kohorta nije poduzeće ili stranka pa da mijenja vodstva. Manje više se nije ništa promijenilo.
2. Isti ljudi koji su pružali podršku Glavašu kao zapovjedniku grada u ratnom razdoblju sada tjeraju ljude koje je on postavio. Ali bi opet skandirali Glavašu zbog rata. Kužiš?
Da je Kohorta ispolizitirana do ovoga nebi moglo doći!
Ispričavam se zbog offtopica, ali sam ovo morao napisati kako se više nebi pobavljale lažne teze. 100 puta izgovorena laž postane istina!

Što se tiče priopćenja ono je pogodilo samu bit. Očekuje se reakcija!
slažem se sprovokatorom u nekim djelovima, u drugim ne..al ok... Svaka čast Kohorti na pismu,nisam pripadnik Kohorte ali volim NK Osijek svim srcem... s ovakim kretenima u upravi nema leba:-D Kohorta je popušila kada su se počeli petljat s hdssbbboowdsoodoom.. i to je činjenica... Mirko Norac je zločinac( nakon derneka pucao babama u glavu), Glava osuđen-pobjegao.. Ante Gotovina po meni nevin čovjek koji je popušio, ukratko rečeno... Kakve to veze ima s navijajem?? 0 bodova... Nemojte prodavat fore to su osobn stavovi bla bla, kad je Karlo predsjednik mladeži bio/je nije bitno..
russell

centurion

Provokator

centurion

rat nema veze sa sportom

Pročitaj knjigu: Kako svijet objašjava nogomet. Zanimljivo štivo. Ovdje ćeš vidjeti kako sport tj nogomet ima veze sa religijom (Celitic vs. rangers), sa radničkim pokretima, sa borbom za autonomiju (Athletic Bilbao)...
pernabukano

russell

centurion

Provokator

centurion

rat nema veze sa sportom

Pročitaj knjigu: Kako svijet objašjava nogomet. Zanimljivo štivo. Ovdje ćeš vidjeti kako sport tj nogomet ima veze sa religijom (Celitic vs. rangers), sa radničkim pokretima, sa borbom za autonomiju (Athletic Bilbao)...

ne razumijes,ja sam mislio na nasu proslost,i trenutno stanje u klubu,to nema veze

a i glavas i nk osijek,nisu slicni ko primjeri celitc rangers,atletic,barcelona....
Žalosno je što se politka provlači kroz sport.
dok se neriješi uteg zvan glavaš i poltroni boljitka u klubu niti i u gradu neče biti. nemogu vjerovati da to mnogima još nije jasno
eo 5:0 od dinama,sad cu izac na ulicu i ubit nekog,bok
A ma ne treba se ovom rezultatu ništa čuditi. Ova momčad jednostavno ne može bolje. Imamo trenera koji je dao svoj maksimum ovoj momčadi i ni on jednostavno ne zna bolje. Nije ovo krivnja niti igrača niti trenera. Samo uprave što nije u stanju popraviti niti igrački niti trenerski kadar. Ovo je maksimum ove momčadiali se bojim da će taj maksimum dovesti do druge lige. Sad se stvarno bojim za to.
mene je samo strah onoga trenutka kad krene prodaja sve za 1kn, k'o brodogradilišta
Angelium

A ma ne treba se ovom rezultatu ništa čuditi. Ova momčad jednostavno ne može bolje. Imamo trenera koji je dao svoj maksimum ovoj momčadi i ni on jednostavno ne zna bolje. Nije ovo krivnja niti igrača niti trenera. Samo uprave što nije u stanju popraviti niti igrački niti trenerski kadar. Ovo je maksimum ove momčadiali se bojim da će taj maksimum dovesti do druge lige. Sad se stvarno bojim za to.

u potpunosti se slažem. štaco se tamo namjestio na klupi ko dijete u osnovnoj školi kad ga se čvrka. tolka nemoć i bezidejnost, naprosto smiješno. mi igramo ko fol sa tri napadača a kao da nemamo niti jednog u igri. non stop se šire ruke kao da nitko nema pojma koje su mu zadae na terenu. a bitno da su si mile i mamić super dobri. serem se na takvu upravu, trenera, igru i igrače. tim redosljedom
Mladjo

Angelium

u potpunosti se slažem. štaco se tamo namjestio na klupi ko dijete u osnovnoj školi kad ga se čvrka. tolka nemoć i bezidejnost, naprosto smiješno. mi igramo ko fol sa tri napadača a kao da nemamo niti jednog u igri. non stop se šire ruke kao da nitko nema pojma koje su mu zadae na terenu. a bitno da su si mile i mamić super dobri. serem se na takvu upravu, trenera, igru i igrače. tim redosljedom

ma neće ispasti osijek, bar ne dok hajduk igra ovako sjajno! lol
nego, kako će uprava popravljati ikoji kadar?! tko će klubu dati novac? najzaduženiji grad u hrvatskoj?? "veliki" osječki biznismeni??
kako rekoh, krv na terenu i bez prodaje juniora...
yux031

Mladjo

Angelium

ma neće ispasti osijek, bar ne dok hajduk igra ovako sjajno! lol
nego, kako će uprava popravljati ikoji kadar?! tko će klubu dati novac? najzaduženiji grad u hrvatskoj?? "veliki" osječki biznismeni??
kako rekoh, krv na terenu i bez prodaje juniora...

malo sam iznerviran,pa mi je prag toleracije manji,pa cu sam rec da pricas pizdarije iliti gluposti
ako transparent inati se slavonijo nije politika, onda ne znam što je ...

jedna stvar je podrška branimiru glavašu kao generalu, a druga je stvar biti instrument politike ...

nadalje, u kohorti je velik broj pripadnika hsp-a, naročito s VBK, pa se na tekmama nikada nije mogla vidjeti podrška HSP-u ... čak se ne sjećam da se i 91 klicalo HDZ-u ...

inače, baš zbog ovoga kohorta nema neki ugled među drugim navijačkim skupinama, sad bi se pojedinci silom htjeli riješiti tog tereta, ali ne ide ...
MissTake

mene je samo strah onoga trenutka kad krene prodaja sve za 1kn, k'o brodogradilišta

sadašnji osijek ne vrijedi kunu
bavaria

jedna stvar je podrška branimiru glavašu kao generalu, a druga je stvar biti instrument politike ...

nadalje, u kohorti je velik broj pripadnika hsp-a, naročito s VBK, pa se na tekmama nikada nije mogla vidjeti podrška HSP-u ... čak se ne sjećam da se i 91 klicalo HDZ-u ...

inače, baš zbog ovoga kohorta nema neki ugled među drugim navijačkim skupinama, sad bi se pojedinci silom htjeli riješiti tog tereta, ali ne ide ...

Transparent Inati se Slavonijo je stariji od bilo koje političke opcije na ovim prostorima tako da molim te prvo provjeri šta pričaš inače ispadneš :lol: :lol: :lol:

Kada se to skandiralo HDSSB-u, HDZ-u ili HSP-u? Želim datum i utakmicu. Nakon toga može polemizirati, ali ovako.
Btw. ta tvoja ekipa s VBK je podržala skandiranje Glavašu, izradu šetalice sa Gotovinom protiv Irana. Čisto da se zna...

Jučer se pokazala prava slika trenutnog stanja NK Osijeka. Nemoć, fizička nepripremljenost, bezidejnost...
Svi se slažemo da do promjena treba doći, ali ajde da čujem što vi mislite tko bi se uhvatio u koštac sa takvim problemima? Osobno mislim da bi direktor trebao biti sposoban manager, a sportski direktor Bog i batina selekcije. Od škole nogometa do prvog sastava. također bi to trebala biti osoba sa ugledom u inozemstvu.
kaže dumba u glasu: "Očitovati ćemo se o ovom pismu nakon utakmice jer smo sada potpuno skoncentrirani na nju!"
Šta bi bilo da se nisu koncentrirali?
dumba prvo skoči pa reci HOP!
Osijek nije najzaduženiji grad u RH tako da ne lupetajte pizdarije
audiworld

Osijek nije najzaduženiji grad u RH tako da ne lupetajte pizdarije

to nismo krivi ni mi ni nk osijek,a i novci nisu tu najbitniji,bitna je volja za radom,a i kad smo kod novaca,osijek je u proteklih par godina i prodo pokojeg igraca,za obnovu ugovora su bar imali
ma sramota me bilo gledat jučer.. 5:0 , dinamo nas pregazio... dinamo je smijesa klub, al kakvi smo mi ad nas pregaze???? sve na transfer listu stavit.... ja se dam kladit da se ti kreteni klade protiv sebe, sav 20 000kn da ce ih karlovac dobit.. dignu 100 000 i amen... igrat ce tako da ostanu u ligi bez briga, a nagodinu opet
pernabukano

bavaria

Transparent Inati se Slavonijo je stariji od bilo koje političke opcije na ovim prostorima tako da molim te prvo provjeri šta pričaš inače ispadneš :lol: :lol: :lol:

Kada se to skandiralo HDSSB-u, HDZ-u ili HSP-u? Želim datum i utakmicu. Nakon toga može polemizirati, ali ovako.
Btw. ta tvoja ekipa s VBK je podržala skandiranje Glavašu, izradu šetalice sa Gotovinom protiv Irana. Čisto da se zna...

Jučer se pokazala prava slika trenutnog stanja NK Osijeka. Nemoć, fizička nepripremljenost, bezidejnost...
Svi se slažemo da do promjena treba doći, ali ajde da čujem što vi mislite tko bi se uhvatio u koštac sa takvim problemima? Osobno mislim da bi direktor trebao biti sposoban manager, a sportski direktor Bog i batina selekcije. Od škole nogometa do prvog sastava. također bi to trebala biti osoba sa ugledom u inozemstvu.

Slažem se da Osijku treba i iskusan menadžer i kvalitetan trener, ali nemamo mi novaca za takve ljude niti smo ih ikada imali. Nekada se nije imalo ni novaca koliko sad ima NK Osijek pa su se uspjeli izboriti za Europu a jedno vrijeme čak i drmati u njoj :D. Može se napredak napraviti i sa malo novca ali mi nije jasno da baš se nema za ni jedno jedino pojačanje. Pa Španjić i Bučević su bili teške lopine pa su dovodili uredno svake godine jedno do dva pojačanja. Ova uprava ima Croatia osiguranje iza sebe pa nemaju ni za plaće a ne pojačanja. Gdje su ti novci? Nemoguće da ide sve u sanaciju nekakvih starih dugova. Ne moguće da nitko nije ni pokušao dovući recimo Tadića iz Dinama na posudbu kad već tamo nije igrao, ili porazgovarat sa Babićem i ostalim bivšim igračima koji su ovo ljeto trenirali sa Osijekom. Ma da su barem probali pa ne uspjeli ajde i pokušaj se cjeni, ali nije nitko niti probao...
u Nk Osijek više ne treba uložitit niti jednu kunu, to je nešto što je već previše novaca progutalo u ovome gradu i nešto u što se već previše novaca uložilo, a i puno je prećih stvari za riješit nego Nk Osijek. Klub treba ostavit da se sam uzdržava, ako to nije u stanju onda proglasit stečaj i kraj !
mene samo zanima jedno ako je klub u tolikim dugovima zašto klinci u takozvanoj školi nogometa(u kojoj se igrači biraju po rodu)imaju trening dva puta dnevno onaj drugi mi nikako nije jasan jer se održava pod reflektorima.za bespotrebno trošenje struje ima a za pojačanje nema jer iz te škole godinama nije proizašao ni jedan pravi nogometaš a i ono što je imalo vrijedilo uspjeli su pokvariti,prodati pošto poto ili je on sklon ozljedama pa od njega kasnije ništa.
ja sam već o tome pisao 2007 . g.
dumba ima 28.000,00 kn plaću( imao 35.000), svi treneri koji nisu iz osk, (Šušak, Lončarević) su bili podstanari kod njega u njegovom stanu itd,
Žitnjakov sin igra non stop u juniorima.....

http://www.tuzibaba.org/content/view/456/115/
agape007

ahkok

šta bi vi za te pare....samo nemojte igrace krivit...volio bi vidjet nekog od naj glasnijih da treniraju dva puta dnevno dok taj upravo naj glesniji leži u krevetu i trijezni se od tulumarenja koji je tim igracima uskracen...kao oni su profesionalci...i nemoraju imat što i svi drugi...i nakon tolike žrtve još nedobiju to ni placeno a i onda kad loše odigraju upravo oni naj glasniji se nisu uspili otrijeznit i dolaze mamurni i svakaki na stadion-cast iznimkama kojih je više-i ljece svoj mamurluk i glavobolju...vjerujte mi da je to tako...ja sam navijac i kad loše odigraju malo budem razocaran i ljut ali oni meni nisu ništa dužni kao ni ja njima...pa ako ostanem ljut do iduce tekme,jednostavno nedoðem...ja neznam šta si umišljaju kvazi navijaci...da oni više vole osijek od mene...vjerujte da ti koji bi pravili reda nisu ništa drugo vec nekontrolirana skupina koja bi htijela imat koju rijec reci ali neznaju...pa idu od utakmice do utakmice-i na rukomet i na košarku itd...-pa kao tamo se njih neko boji...ja savijetujem takve da oni nisu pravi navijaci i neka si naðu neku razonodu i da se s time zabave...još jednom napominjem da su -oni-u manjem broju samo povuku tu mladež koja ce uskoro postat kao i -oni-.....
e killer, brate mili kenjaš..mnogo... pa ti zlatni momci su svake subote mrtvi pijani u q clubu..kakav sportski život, šta pričaš ti... ljudi idu na fax, krvavo uče i onda imaju 5 000 km plaću, ako.. ovi majmuni šutaju jebenu loptu u 1. T- COM HNL i imao polomljene noge, mao gripu, ne zabio ni jedan gol dobit će plaću... naravno da su dužni nama navijačima i Kohorti i nama ostalima koji im platimo tu jebenu kartu... BTW nemoj o pozivnicama i njih firme plate... Sramota su za naš grad.. Karlovac nas pobjedi, Karlovac!!

Treba oterati i onu gljivu od direktorice Valentinu Koprivnjak koja ne služi ničemu..

Razumijem da nema novaca za transfere, ali jednostavno ne mogu vjerovati da ne mogu uzeti igrača koji je bez ugovora. Skender, Smoje, Babić, Jukić, Vojnović, Balatinac... Pa to su sve naši dečki, ne mogu vjerovati da nitko prstom nije maknio da ih zadrži odnosno vrati.
Pavličić je isto bez ugovora...
pa ja bi volio da tvoje djete bude placeno kao ti igraci...i o kojem pijanstvu ti pricaš...pa ti misliš da oni nemaju pravo na izlaz...a to o pozivnicama tebi nedaje pravo na tako agresivno razmišljne...i ti igraci koji su pušteni bez i malo borbe za njih..tu leži kljuc nesposobnosti uprave....podržavam svako mišljenje da igraci moraju na terenu dat sve da osvijetle obraz ne samo kohorte vec i grada i sebe....kažem...ako neide nemislim da bih trebao rezat vene...pa ni oni nisu dobili te silne place što mi mislimo da su velike...i ja sam za da im treba dat do znanja da smo tu i da smo i razocarani ali ne da bi nekoga vreðao i što je još gore nabijao kazne i uništavao klub zbog toga...pogledam samo hajduk i odma znam šta je nesreca i nemoc...a tolike milione su natukli u klub i igrace...ovi naši igraju za nekoliko tisuca kn i to ješ nije redovna-kasne i po godinu dana-provijereno...ma volio bi vidjet sebe da proljevam znoj a da sebi nabijaju place u upravi i po35 000 kn a igrace izbijegavaju i nedaju im ni osnovno...ja gledam sa te strane...i negriješim...
kako igraju i u kojoj ligi igraju i predobro su plaćeni.. ti si pričao o sportskom i profesionalnom životu.. opijanje u q clubu je sportski? dan prije utakmce?
Omladinska škola treneri:
neka pokažu svoju spremu i svoje uspjehe u svom poslu !
Meter - stavi cigaru u usta i djeca (12-14) trče,trče, pa ko živ..
"šta b' ti igr'o, e moj brajo..."
Rudež - juniori ??!! pokazao se u Olimpji (bio s Žitnjakom u Portugalu pa jbg, dobri smo ne...) žali bože
ŽITNJAK - voditelj oml.šk. - pokazao se kad ga je glava stavio za trenera seniora, tamo hoda ko maneken, sin mu je standardan u svim uzrastima, ne može spojiti dvije stative, nikog ne trenira od malih golmančića, ništa ne organizira od turnira za djecu, DOVODI SVOJE IZ ĐAKOVA, koji moraju igrati....
Kurtović - već 100 g. vodi od 8-9 godište baš ga briga za sve, čuva zdravlje........
Crnojevac - čovjek ima cca 60 g. hvala ako sam rekao malo...
Skender - trener koji ima 23-25 god. šta reći brat golmana ... mora trenirati
Prigl - jbg već 87 g trenira a zašto ne zna niti on
Popović- e pravi dalmoš može al, ljudi smo ne, dogovorit ćemo se

sad je tu i
Šušnjara - trener golmana
Vujica - čovjek koji dok je igrao nije mogao promašiti aut, i koji će uskoro dovesti svog brata,(trenera mlađih u grafičaru) koji vjerojatno ne zna jel lopta okrugla ili plastična,

I šta sad očekivati od našeg Osijeka

grad na dravi danas slavi
Klupskim pravilnikom igračima je ZABRANJENO da budu vani duže od 22h osim u iznimnim situacijama (a to svakako nije 2 puta svaki tjedan).
A što se tiće pijanstva imaš PM Killer)

Al Bandy

Treba oterati i onu gljivu od direktorice Valentinu Koprivnjak koja ne služi ničemu..

:worship: :worship: :worship:

trenutna uprava svoj posao radi vrlo loše,neprofesionalno i bez ikakve ideje. nk osijek nije njihovo vlasništvo,niti klub jednog grada može biti njihova privatna igračka. stoga ako taj posao ne mogu obaviti kako spada,iz kluba moraju otići i na njihovo mjesto se moraju postaviti neki novi ljudi. u slučaju da se ponovi situacija,treba ići do kraja dok se ne nađe čovjek koji ima srce za Bijelo-plave. ne radi se toliko o novcima u ovoj priči,samo ideja i volja a s tih 20,30 tisuća kuna plaće našlo bi se pozamašan broj voljnih ljudi.
MORAŠ ZNATI DA TO NIJE ISTINA...I AKO JE NEKO I BIO...TAJ NIJE IGRAO ZBOG ŽUTI ILI OZLJEDE...PRIJATELJI OSIJEKA,NK OSIJEK SE VOLI I KAD NIJE BAJNO A NE LJUBOMORNO PRIČATI O NEČIJOJ PLAĆI KOJU NEZNATE KOLIKA JE I DALI JE KO ZASLUŽIO ILI NE...ONI NEKROJE UGOVORE I SVOJE PLAĆE...NEGO AJMO MI SVI ZA UTAKMICU PROTIV MEĐIMURJA...MISLIM DA SU TU TRI BODA I DA NADAM SE NEĆE ŠTACO OPET KEMIJAT S DIJECOM...VIDIMO SE NA ISTOKU ....PRIJATELJI....
ponavljam ti!poslao sam ti privatnu poruku pa pogledaj pa ćeš prestat laprdat o nevinašcima
e.... ljubomoran na igrač NK Osijeka?? da..evo kipim jbote.. Postoji zakon u RH po kojem svi porezni obveznici moraju plaćat porez, pa opet svaka 'rvatina gleda di da zajebe... Kakvih 22h?? Da netko je to napisao... jel Osijek šalje Mosad da gleda i nadzire gdje su te naše zvijezde... Naravno da su svi krivi... ako su profesionalci onda neka igraju kao profesionalci..a ne ko babe neke.. svaki je najbolji, to im mame kazu prije utakmice, pa svaki igra sam protiv suparnika... Kad ih gledam ne mogu vjerovati.. to se dribla jebote koda Osijek ima 9 igrača u igri pa sad moraju jadni sve sami... Treb anjima plaća 2880kn, tj minimalac+ ugovor na 20 godina

Moš mislit, piju vani! Ja si zamišljam da imam 18, neku lovu, igram u klubu, sve curice te znaju i žele ti dati!! Vjerojatno bi s 21 izgledao ko da mi je 35, što od cuge što od sifilisa. Pa i Srna je bježao kroz prozor na narodnjake, pokojni Luks nije htio iz Osijeka zbog klape. Jedina je razlika što su oni bili klapa i ginuli su za Klub a ove boli k.... i za Klub i za klapu, misle samo na sebe, nakon jedne pohvale u novinama dižu nos i kontaju da ne moraju trenirati. Najveći je problem što njima Klub ništa ne znači, ne osjećaju pripadnost, ne rade na sebi(siguran sam da ni jedan nije bio npr. u teretani nikada(Prijiću!!!))
A Uprava,koja to i nije jer, rađe bi rekao vodstvo jer se sastoji samo od dvije osobe, je posebna priča; ljudi se nastoje što dulje zadržati na svojim funkcijama ipak je jbena lova u pitanju i boli ih, dok ide ide...

Imam još štošta ali moram ići zaradit svojih 4400....
to je stvar odgoja... da i sve curice trče za njima... tim moćnim, zgodnim momcima.. nakon 30 min nemaju kondicije da izvedu aut jebote..
ccccc.....pa i sad niste ljubomorni....užas koji imate stav......pa to je njihov odabir i njihov život...šta oni nama duguju....a i mi njima....oni meni mogu dati zadovoljstvo kad nekoga pobijede ili kad dobro odigraju a kad izgube neka to bude na njihovim leđima da je neko bolji od njih...ja ću biti malo razočaran ili puno ali šta bi trebao...biti im gazda...svi bi bili gazde....neide to tako...a to ko radi na sebi ili ne...očigledno si žensko....
oni su tu da igraju za nas a ne za sebe!
to još uvijek nije privatni klub pa da mogu kako hoće!
kad bude jedan gazda koji će ulagati svoje pare nek rade što hoće.
dok god se od moje crkavice odvaja za njihovu zajebanciju neću i nemoram to trpiti!
asko

kad bude jedan gazda koji će ulagati svoje pare nek rade što hoće.

:evil:
Osijek će uvijek biti klub grada i svih Osječana.. ko god da ga kupi i financira nema pravo da radi šta oće, već da poštuje navijače i povijest kluba.
...plaću po učinku,pa da vidiš....
...ko pretrči manje od 9 km po utakmici nema plaće ( izuzev golmana ), kod koga se uoči manjak zalaganja po džepu.... udarit ih tamo gdje boli...
..........
njih boli ona stvar što se ovdje piše....oni će opet dobit svoje novce...
...nikada nisam bio neki vatreni navijač, možda i ne dovoljno kompetentan kao neki da komentiram...ali je strašno što se događa sa Klubom.....
..............
ti si klleru očitno nepismen.. imaš ispod mog nicka spol: muško... da meni odgovaraju i svima koji plaćaju tu njihovu prčiju... naravno da nam duguju.. ne mi trebamo tim polunogometašima biti zahvalni kad skupe 2 boda u 4 kola? od 12 imamo 2 boda
audiworld

ne mi trebamo tim polunogometašima biti zahvalni kad skupe 2 boda u 4 kola? od 12 imamo 2 boda

bod po bod...druga liga

Evo neka gospoda iz kluba odgovore na nekoliko konkretnih pitanja:

1. Ako im je proračun prošle godine bio 22 miliona kuna a ove 14 miliona a to su oni javno rekli na skupštini kluba gdje je potrošen taj novac ako se ne dovode pojačanja, ako ne plaćaju igrače a sami su priznali da im nisu platili nekoliko mjeseci i da je samo taj dug prema igračima nekoliko miliona kuna (a zanimljivo j opet kako neki ovdje "dobro upućeni" tvrde da igrači igraju za crkavicu. Kome se onda duguju milioni kuna??????????
2. Kako objašnjavaju činjenicu da im je istekao mandat od 4 godine a klub nije napravio apsolutno ništa od onoga što su najavljivali (od kosolidacije do čak borbe za prvaka). Kako imaju obraza sjediti u klubu poslije svega?
3. Zašto ta omladinska škola u koju se kunu 10 godina nije u stanju stvoriti jednog poštenog veznog igrača? JEDNOG!
4. Zašto cijeli grad (a bogami i šire) priča da u NK Osijeku u podmlatku mogu igrati samo oni čiji roditelji plate trenerima "ispod stola". Odakle takve priče ako nisu istinite?
5. Kakve su to selekcije u toj famoznoj omladinskoj školi kad nam do prve ekipe dolaze 18 godišnjaci visoki 1,68 i teški 52 kg (da karikiram). S kim se oni mogu ravnopravno boriti u prvoj ligi?
6. Zašto u 4 godine nisu otvorili fan shop, poradili na marketingu kluba. Gdje su službeni rekviziti kluba? Gdje se može nabaviti običan kalendar NK Osijeka a da ne govorim dalje...Zašto se tih famoznih 720 000 kuna s kojima se oni hvale da su poslovali u plusu nisu uložili u marketing NK Osijeka? Dajte Kohorti 720 000 kuna pa ćete vidjeti što je marketing kluba ako ste vi nesposobni za takve stvari.
7. Zašto se igrači ne kažnjavaju za nedisciplinu? Zašto im se dopušta da se vuku po birtijama do ko zna kojeg doba? Kako će onda ti isti igrači odraditi svoje obaveze na treningu a da ne govorim o utakmici ako tulumare cijelu noć. Ti isti igrači poslije svake utakmice razmile se po birtijama nevažno jesu pobijedili Hajduk ili izgubili od Karlovca. To je njima potpuno nebitno. Poslije utakmice pravac birtija.
8. Zašto se u Osijek ne dovode neki poznatiji nogometni klubovi na prijateljske utakmice? Kako Karlovac može dovesti QPR? A oni? Vrhunac im je nekakav bezvezan klub iz Mađarske.
9. Zašto se nije dostojanstveno proslavilo 60 godina kluba. Baš ništa. Kao da je klub osnovan prije 4 godine a neprije 60.
10. Zašto klub ne organizira bijelo-plavu noć? A u isto vrijeme organiziraju se kojekakve bile i plave noći.
11. Zašto se dozvoljava da Croatia osiguranje ne poštuje sponzorski ugovor i godinu i pol dana ne uplati niti lipe na račun NK Osijeka kako sami tvrde a u isto vrijeme se direktor osječke podružnice Croatia osiguranja bira na mjesto dopredsjednika NK Osijeka??????? Pa ko je tu blesav?

I tako dalje...
Osječanin

1. Ako im je proračun prošle godine bio 22 miliona kuna a ove 14 miliona a to su oni javno rekli na skupštini kluba gdje je potrošen taj novac ako se ne dovode pojačanja, ako ne plaćaju igrače a sami su priznali da im nisu platili nekoliko mjeseci i da je samo taj dug prema igračima nekoliko miliona kuna (a zanimljivo j opet kako neki ovdje "dobro upućeni" tvrde da igrači igraju za crkavicu. Kome se onda duguju milioni kuna??????????
2. Kako objašnjavaju činjenicu da im je istekao mandat od 4 godine a klub nije napravio apsolutno ništa od onoga što su najavljivali (od kosolidacije do čak borbe za prvaka). Kako imaju obraza sjediti u klubu poslije svega?
3. Zašto ta omladinska škola u koju se kunu 10 godina nije u stanju stvoriti jednog poštenog veznog igrača? JEDNOG!
4. Zašto cijeli grad (a bogami i šire) priča da u NK Osijeku u podmlatku mogu igrati samo oni čiji roditelji plate trenerima "ispod stola". Odakle takve priče ako nisu istinite?
5. Kakve su to selekcije u toj famoznoj omladinskoj školi kad nam do prve ekipe dolaze 18 godišnjaci visoki 1,68 i teški 52 kg (da karikiram). S kim se oni mogu ravnopravno boriti u prvoj ligi?
6. Zašto u 4 godine nisu otvorili fan shop, poradili na marketingu kluba. Gdje su službeni rekviziti kluba? Gdje se može nabaviti običan kalendar NK Osijeka a da ne govorim dalje...Zašto se tih famoznih 720 000 kuna s kojima se oni hvale da su poslovali u plusu nisu uložili u marketing NK Osijeka? Dajte Kohorti 720 000 kuna pa ćete vidjeti što je marketing kluba ako ste vi nesposobni za takve stvari.
7. Zašto se igrači ne kažnjavaju za nedisciplinu? Zašto im se dopušta da se vuku po birtijama do ko zna kojeg doba? Kako će onda ti isti igrači odraditi svoje obaveze na treningu a da ne govorim o utakmici ako tulumare cijelu noć. Ti isti igrači poslije svake utakmice razmile se po birtijama nevažno jesu pobijedili Hajduk ili izgubili od Karlovca. To je njima potpuno nebitno. Poslije utakmice pravac birtija.
8. Zašto se u Osijek ne dovode neki poznatiji nogometni klubovi na prijateljske utakmice? Kako Karlovac može dovesti QPR? A oni? Vrhunac im je nekakav bezvezan klub iz Mađarske.
9. Zašto se nije dostojanstveno proslavilo 60 godina kluba. Baš ništa. Kao da je klub osnovan prije 4 godine a neprije 60.
10. Zašto klub ne organizira bijelo-plavu noć? A u isto vrijeme organiziraju se kojekakve bile i plave noći.
11. Zašto se dozvoljava da Croatia osiguranje ne poštuje sponzorski ugovor i godinu i pol dana ne uplati niti lipe na račun NK Osijeka kako sami tvrde a u isto vrijeme se direktor osječke podružnice Croatia osiguranja bira na mjesto dopredsjednika NK Osijeka??????? Pa ko je tu blesav?

I tako dalje...

pa ocito smo mi ljudi,kad nas taki ljudi mogu veslat i pravit budalama 4 godine,ko zna sta ce jos bit,stvarno se bojim da cemo se ove godine borit za opstanak,nedo bog da jos vrate ligu 12,onda smo u kurcu
russell

Osječanin

I tako dalje...

pa ocito smo mi ludi,kad nas taki ljudi mogu veslat i pravit budalama 4 godine,ko zna sta ce jos bit,stvarno se bojim da cemo se ove godine borit za opstanak,nedo bog da jos vrate ligu 12,onda smo u kurcu

Pokušat ću se nadovezati na Osječanina.
Pitao si se kome se duguju milioni kuna? Jedan moj lega je svojevremeno imao profi ugovor u Osijeku (prije 10 godina), nije ni primirisao prvoj ekipi, doduše bio je par puta na klupi. poslije je igrao po Vukovaru, Grafičaru...Neki dan sam ga pitao koliko mu je Osijek dužan - on mi je na to rekao 90.000 kn. Što misliš koliko su onda dužni Beljanu, Bešireviću, Ergoviću, Gašparu...Svi se oni sude s Osijekom. Da ne navodim milijunski dug prema Vodovodu, HEP-u...

O (ne)kvaliteti takozvane 'Osječke škole nogometa' sam već puno puta pisao na ovom forumu. Apsolutno si u pravu za sve što si napisao. Ta škola kao prvo nema kvalitetne trenere a to se najbolje zaključuje po sadašnjim prvotimcima koji su izašli u seniore kao nekompletni igrači. Neki igrači su bili toliko talentirani da ih osječki kvazitreneri nisu uspjeli uništiti (Šuker, Vlaović, Špehar, Bjelica, Babić, Vranješ) ili su na vrijeme zbrisali (Cvitanović)
Jedan Marko Babić je napravio uspješnu karijeru unatoč činjenici da je iz 'Osječke škole nogometa' izašao kao nekompletan igrač (još uvijek ima neizrađen i ne baš precizan udarac, a skok igra mu je katastrofalna unatoč visini od 186 cm) Isto se može reći i za Vranješa.

Što se tiče klupskih rekvizita, apsolutno se slažem s tobom, a za ovu opasku oko 'bijelo-plave noći' imaš od mene visoku ocjenu.
Nenadu Bjelici želim sretan 38. rodjendan, Najbolji trener 2. Austriske lige, nakon petog kola i dalje prvi, bravo majstore!
Angelium

:lol: :lol: :lol: :lol:
Čitam ove komentare, uključujući i svoje i nemogu vjerovati.
pernabukano

Znaš kako se kaže, lopta je okrugla :-) Treba biti sretan dok traju ovako dobri rezultati iako ne treba poletiti previsoko. Osijek ove sezone ima realne šanse završiti čak i na drugom mjestu, ali što poslije toga? Ispasti od nekih tamo Ciprana? Rasprodati momčad (to će već sad na zimu napraviti) i onda sve ispočetka, tj. blackout idućih 4-5 godina?

Ne znam baš koliko se popravila politika kluba i koliko oni veze imaju s ovim rezultatima... ustvari znam, nemaju baš nikakve.
Brick Top

pernabukano

Znaš kako se kaže, lopta je okrugla :-) Treba biti sretan dok traju ovako dobri rezultati iako ne treba poletiti previsoko. Osijek ove sezone ima realne šanse završiti čak i na drugom mjestu, ali što poslije toga? Ispasti od nekih tamo Ciprana? Rasprodati momčad (to će već sad na zimu napraviti) i onda sve ispočetka, tj. blackout idućih 4-5 godina?

Ne znam baš koliko se popravila politika kluba i koliko oni veze imaju s ovim rezultatima... ustvari znam, nemaju baš nikakve.

A čuj nemožeš ih kriviti za nešto što ne valja, a za ono što valja im oduzimati zasluge.

Tagovi