Osijek je danas dobio svoju prvu policijsku ophodnju na biciklima. Temeljna zadaća policajaca na biciklima bit će ophodnja i prevencija prekršajnih djela, devijantnog i asocijalnog ponašanja. Projekt je financirao Grad Osijek s 18 000 kuna.
Osim fleksibilnog radnog vremena od 10 do 18 sati, policajci u biciklističkoj ophodnji imaju i prilagođene uniforme. Osijekom će na svojim bajsevimađirati po svim dijelovima grada dok to vremenski uvjeti budu dozvoljavali.
Na prednjem dijelu bicikla nalazi se upravljačka ploča pomoću koje policajac može aktivirati sirenu i malenu rotirku.
i to što kažeš
baš me zanima hoće li netko drpiti njihovo biciklo i pokušati ga prefarbano uvaliti na auto piji. šteta što nemaju rotirke na bajsiklima, bio bi dernek kad bi krenili vijati po promenadi ako ne voziš po biciklističkoj stazi itd.
super im je radno vrijeme...
inače se baš u to doba događaju sve loše stvari,ma ustvari super,ionako u to doba nisam s bajsom.
Al bilo bi smiješno kad bi barem vidjeli nekakvu akciju na basjovima,recimo nekakvu potjeru,he he
...e da a ovi i nisu tako loši...oni od prošle godine su bili matori..i davili babe oko bazena...ovi su puno mlađi i upucavaju se curkama što prodaju sladoled...momci pa sretno ...hlačise, majce, kapice..biciklići 18 000 kn...
oke, smiješno možda i je, ali realno gledajući bar po mome mišljenju ovo može dobrano poboljšati učinkovitost policije, mislim da je suludo uopće usporedjivati ko će prije stići na određenu lokaciju policajac pješice ili policajac biciklom, čak ponekad je ovaj na biciklu u većoj prednosti nego i patrola u autu.. tako da ovaj projek 100% podržavam koliko god on suludo zvučao i izgledao
Jel to samo sezonska sljaka tijekom ljeta ?Mislim, ako je onda su se malo prerano sjetili kraj 7. mj???A mozda za zimu dobiju novu opremu, zimsku obleku,i zimske gume)
Ekološki osviještena policija. Meni ovo izgleda baš fora. Zašto se baš sve novo u ovom gradu mora popljuvati? Što sad ne valja? Cijena bicikala? Ili su trebali kupiti one po 350 kuna koji se odmah raspadnu? Možda i jesu skupi, ali kad znam da ljudi daju po 6000 kn za bicikl, onda mi ovih 18000 za dva opremljena rotirkama ne zvuči puno.
18K nije puno. Ne znam je li to samo za bicikle, ili je i nova uniforma ukljucena, ali iznos je razuman za opseg projekta. Na cijenu bicikala treba nadodati i cijenu dodatne opreme.
Provokator dobro primjecuje - ovakav oblik ophodnji je (za odredjenu vrstu sigurnosti) daleko ucinkovitiji od cipelica ili auto-patrola.
U kc su bic ophodnje odavno u patroli. Imaju redovito stand (PU) na raznoraznim dogadjanjia pa dijele letke o sigurnosti u prometu i izlazu biceve. Mogu reci da su bicevi prilicno dobri,a uniforme lijepo prozracne. ;-) Uglavnom,skroz okej spika.
Ajd nakon strašnoh izljeva smijanja da mal pogledam realnije situaciju ^^
što se tiče tih policajaca nadam se da neće biti problema oko bespotrebnih upisivanja i izvođenja kojekakvih bespotrebnih akcija(kao što i je poznao policiji)..netko je rekao da su oni brži nego čak i auto kad je promet gust....ste nekad čuli za motore? ^^
bolje da su uložili još para i kupili jedan KTM 690 SMC...
u gradu nebi nitko brže bio na mjestu gdje trebaju biti nego on....i ajde da su im još dali sportske bicikle dali su im kruzere..mislim nemam ništa protiv ovog projekta što se mene tiče treba biti što što više policije (normalne naravno)...ali ovo je po meni stvarno bacanje vremena i novaca...(iako to nije nešto puno novaca ali ajde...)baš me zanima tok ovoga projekta i kako će općenito građani prihvatiti 2 plavca na biciklu...
i to što kažeš
baš me zanima hoće li netko drpiti njihovo biciklo i pokušati ga prefarbano uvaliti na auto piji. šteta što nemaju rotirke na bajsiklima, bio bi dernek kad bi krenili vijati po promenadi ako ne voziš po biciklističkoj stazi itd.
ja nekužim šta vama svima ima tu biti dobro???
još više rije na ulici,to zbilja nije dobra stvar,iovako smo policijska država,sad ćemo imati i drotove na bajsiklima
još više rije na ulici,to zbilja nije dobra stvar,iovako smo policijska država,sad ćemo imati i drotove na bajsiklima
Ma nismo mi ni p od policijske države.
Podržavam projekt.
pričaš gluposti,ako mi nismo policijska država onda neznam tko je,imamo više murije po glavi stanovnika od Sjeverne Koreje (a dobro sad baš ne i od njih)
ma sam vi podržavajte plave smećare,uz takve ljude nečudim se uopće što živim u ovakoj pripizdini
Ma nismo mi ni p od policijske države.
Podržavam projekt.
pričaš gluposti,ako mi nismo policijska država onda neznam tko je,imamo više murije po glavi stanovnika od Sjeverne Koreje (a dobro sad baš ne i od njih)
ma sam vi podržavajte plave smećare,uz takve ljude nečudim se uopće što živim u ovakoj pripizdini
jesi ti i jedan od onih što pizdi što policajac nije bio na mjestu dogadjaja kad netko nekog prebije, ukrade torbicu, siluje, ubije ?
leteći@slažem se u potpunosti
ja pidzim kad su na promenadi razbijene svjetiljke, ali da će to riješiti policajci na bjasiklima sumnjam. trebaju uvesti par noći patrolu pa da malo pendreče vandale koji sve uništavaju. bio bi ljepši grad
da vam svima odgovorim,da ja jesam jedan od onih što pizdi što nam je murija nesposobna,da ja jesam jedan od onih što pizdi što je vani pokidana svaka klupa,što nemogu nigdje baciti smeće jer nema ni jedne kante,
da ja jesam...
problem je što ljudi koji rade u muriji nisu to što bi trebali biti.
da pojasnim mulcu u jugiću će napisati kaznu ali "frajeru" u bembari će oprostiti taj prekršaj, majmun će pokrasti recimo pola državne firme,ali on neće odgovarati,al će zato najebati onaj koji ukrade čokoladicu u trgovini.
uhvatiće se te naše vrle drotove kako trpaju dop na veliko,a ništa dobiti će suspenziju na 6 mjeseci (što se u Osijeku dogodilo prije par godina) al će zato najebati pican od 16 godina kojemu će naći joks ili bombon (i naravno slijedećih 8 godina će biti zapisan)
i tako dalje i tako dalje...
i čisto sumnjam da će ovi na bajsovima nešto promjeniti,mogu samo hvatati po parkovima klince koji cugaju (nebrinite se neće sigurno dirati grupicu od njih 10 koji kidaju klupe,nego će jebavati malog što solo pijan leži) ili će još bolje naplačivati kazne za svjetla.
jel još šta trebam reći???
da vam svima odgovorim,da ja jesam jedan od onih što pizdi što nam je murija nesposobna,da ja jesam jedan od onih što pizdi što je vani pokidana svaka klupa,što nemogu nigdje baciti smeće jer nema ni jedne kante,
da ja jesam...
problem je što ljudi koji rade u muriji nisu to što bi trebali biti.
da pojasnim mulcu u jugiću će napisati kaznu ali "frajeru" u bembari će oprostiti taj prekršaj, majmun će pokrasti recimo pola državne firme,ali on neće odgovarati,al će zato najebati onaj koji ukrade čokoladicu u trgovini.
uhvatiće se te naše vrle drotove kako trpaju dop na veliko,a ništa dobiti će suspenziju na 6 mjeseci (što se u Osijeku dogodilo prije par godina) al će zato najebati pican od 16 godina kojemu će naći joks ili bombon (i naravno slijedećih 8 godina će biti zapisan)
i tako dalje i tako dalje...
i čisto sumnjam da će ovi na bajsovima nešto promjeniti,mogu samo hvatati po parkovima klince koji cugaju (nebrinite se neće sigurno dirati grupicu od njih 10 koji kidaju klupe,nego će jebavati malog što solo pijan leži) ili će još bolje naplačivati kazne za svjetla.
jel još šta trebam reći???
daj policajcu dobru plaću pa nece bit korumpiran, on može privest svakog od tih koji je bacio kantu udravu, ali nema ništa od toga jer će isti na sudu dobit sudski ukor ili će to otići u zastaru, problem države nikako nije u policji već u sudstvu
@Provokatoru tako možeš za sve govoriti,daj radniku bolju plaću pa neće gledati hoće li nešt maznuti,daj ovima onima više plaće pa će svima biti bolje,e malo morgen...
neživimo mi u nekoj Švici nego ovdje,u Hrvatskoj gdje je zajebata stvar ostati iznad crte (na pozitivnoj nuli bez minusa na tekućem),tako da te priče o boljim plaćama za drotove zaboravi.Oni su stup društva i nemogu i nesmiju biti korumpirani (he he...,umrijeti ću od smijeha)
ionako imaju veću plaću od mene,a velika većina manje škole.
A ovo za sudstvo si donekle u pravu,al njih jebavaju zakoni...