Zalihe krvi u KBO na kritičnoj razini [Vijesti OSTV-a]
Zalihe krvi u Kliničkoj bolnici Osijek su na kritičnoj razini. Nedostaje svih krvnih grupa, pa se strahuje kako bi se, kroz dva do tri dana kada se potroše zalihe krvi, mogle početi odgađati operacije. Stoga je upućen poziv građanima da budu solidarni i odazovu se akcijama darivanja krvi. Na transfuzijskom odjelu KBO-a krv se može darovati ponedjeljkom, srijedom i petkom od 8 do 14, te utorkom i četvrtkom od 12 do 18 sati.
Kad je vec otvoren topic treba onda napisati jedan poziv i ovdje:
Redovno davanje krvi svih navijaca Osijeka.
Termin je SRIJEDA 29.07. od 15.30 do 18h u Udruzi!
Iz Crvenog križa apeliraju na SVE da se odazovu jer su potrebe za krvi veće nego ikada i stvarno bi bilo nužno da nas se što više odazove!
Davatelj kao i do sada dobija bon za pizzu i konzumaciju u KN.
..ja išao dat...pa mi nisu htjeli uzet..kažu prošlo je samo 5 mjeseci od operacije,a treba kao 6..pa ak je takva kriza brate mili umi šta ti se daje...
Ovako nekako...želučane tablete, kontracepcija, lijekovi za tlak i slično n smeta. Nemojte dan ranije bar piti Aspirine ili Andole u većim dozama. Za žene treba proći 3 mj muškarci 2 mj.I mora se imati minimum 54 kg
Ovako nekako...želučane tablete, kontracepcija, lijekovi za tlak i slično n smeta. Nemojte dan ranije bar piti Aspirine ili Andole u većim dozama. Za žene treba proći 3 mj muškarci 2 mj.I mora se imati minimum 54 kg
asko
danchy ne pričaj dezinformacije!rok za muškarce je 3 mjeseca (eventualno koji dan manje)
baš to htjedoh napisat..i za žene je 4 mjeseca....
Re: Zalihe krvi u KBO na kritičnoj razini [Vijesti OSTV-a]
Nije loše znati; Direktoru Gpp-a Igoru Mediću smeta što dobrovoljni
davaocu krvi imaju dva slobodna dana svaki put kad daju krv !?!
Gpp–e gubi silnu lovu kad davaoci koriste slobodne dane od krvi !
2 slobodna dana?! Pa to je mali godišnji samo za davanje krvi. Krv dajem redovito, a iskoristim eventualno jedan slobodni dan, jer radim kod privatnika. Sve da ne dobijem ni taj jedan dan ne bih prestao s davanjem krvi. Osim toga, ako ti trebaju dva dana da se oporaviš od davanja možda bolje da krv ni ne daješ, jer nije to za tebe.
Znam da ću biti optužen da nisam human, ali ne bi li trebalo razmisliti da se počne plačati dana krv!?
Zašto? Zato što svi drugi trže s tom krvlju i naplačuju je, samo one od kojih je uzeta 'pale' na čovjekoljublje i slične fore (2 slobodna dana koje uvećini ne možeš iskoristiti, piće i iće za sitne novce). A najveći razlog ovom postu je dodatna participacija koju plaćamo uza sve što nam za zdravstvo uzimaju iz bruto plaće. I opet te kao pacijenta tretiraju kao zadnju rupu na svirali. Kada mi trebamo neku uslugu onda skupo plati ili čekaj par mjeseci ili krepaj ili daj mito, a dodatno bi krv đabe. E, dok je ove participacije NEDAM niti kapi ili neka po davanju daju 300-500 kuna, zavisno od krvne grupe i Rh faktora.
I opet te kao pacijenta tretiraju kao zadnju rupu na svirali. Kada mi trebamo neku uslugu onda skupo plati ili čekaj par mjeseci ili krepaj ili daj mito, a dodatno bi krv đabe.
Sto smatras skupim? Sto si koristio, a da je bilo "skupo"? Tko te tretirao kao posljednju rupu na svirali?
E, dok je ove participacije NEDAM niti kapi ili neka po davanju daju 300-500 kuna, zavisno od krvne grupe i Rh faktora.
A tim svojim inatom možeš naškoditi samo nedužnim pacijentima. Zaboli Milinovića i nesposobne doktore kuki za to hoćeš ti dati krv ili ne.
Isto tako i mene za njih. Ako mogu oni mene (a i sve nas) kad se liječimo gledati kao trošak i maksimalno se zalagati da što više ušparaju neovisno o ishodu za zdravlje bolesne osobe, tako im treba i višestruko uzvratiti.
Ako nekom bolesniku po imenu i prezimenu treba krv, ići ću odmah dati je, ali ovim vampirima koji našu krv prodaju i izvoze za debele pare više NE. Lažno nam se prikazuju kao tobožnji humanisti, a ustvari su slatkorječivi lažovi s debelim plačama zarađenim trženjem na našoj besplatno danoj krvi.
Odakle ti samo da se krv koju dajemo "izvozi i prodaje za debele pare"???
Malo zagrebi ispod umjetno stvorene kraste koja prikriva svu trulež oko trgovanja dobrovoljno danom krvlju stvorenu i naslijeđenu još u prethodnom režimu. Informiraj se koliko od dobrovoljno dane krvi ostaje za pacijente po bolnicama, a koliko se tobože preuzima na daljnju preradu i gdje završava. Neznanje te ne oslobađa odgovornosti.
Odakle ti samo da se krv koju dajemo "izvozi i prodaje za debele pare"???
Malo zagrebi ispod umjetno stvorene kraste koja prikriva svu trulež oko trgovanja dobrovoljno danom krvlju stvorenu i naslijeđenu još u prethodnom režimu. Informiraj se koliko od dobrovoljno dane krvi ostaje za pacijente po bolnicama, a koliko se tobože preuzima na daljnju preradu i gdje završava. Neznanje te ne oslobađa odgovornosti.
A i tebe tvoje "znanje" ne oslobađa odgovornosti da svoja "saznanja i dokaze" prezentiraš široj javnosti. Ili samo trkeljaš bezveze...