Svjedoci smo kako posljednjih godina sve što kupimo nosi oznaku "Made in China". Naravno, ne želim reći da se u Kini ne proizvodi i kvalitetna roba (mahom je o odjeći riječ), ali ono što naši trgovci uvoze uglavnom je iznimno loše kvalitete, u što se možemo uvjeriti već nakon prvog pranja.
Također smo zatrpani raznim izvješćima o padu nataliteta, te nas obasipaju stravičnim prognozama kako ćemo vrlo brzo biti zemlja starih ljudi.
Pa sam si nešto razmišljala.
Kad već toliko uvozimo iz Kine, naš bi Sabor trebao donijeti odluku iznimno bitnu za porast nataliteta u Hrvata. Trebalo bi tom odlukom zabraniti uvoz kondoma iz bilo koje druge zemlje osim Kine. Jer, ako su im kondomi iste kvalitete kao sva druga roba koju uvozimo, sigurna sam da bi nam se natalitet bitno povećao već kroz nekih 9 mjeseci nakon prvog uvoza.
E, bešga, leteći, kao da naše cure savršenom šminkom ne znaju napravit kose oči
A glede porasta nataliteta, uvoz Kineskinja ne bi bio dobar potez. Koliko sam informirana, tamo je dozvoljeno samo jedno dijete po obitelji. Navodno ženama nakon toga podvezuju jajnike. Dakle, ništ' od porasta nataliteta, ništ' od Kineskinja!!!
Koliko sam informirana, tamo je dozvoljeno samo jedno dijete po obitelji. Navodno ženama nakon toga podvezuju jajnike. Dakle, ništ' od porasta nataliteta, ništ' od Kineskinja!!!
Bas si grozna... pa, necemo ih vracati doma na podvezivanje... ako su dobre i ptiome, zadrzimo ih i mnozimo se s njima... svatko moze dobiti i po vise komada (ah, I see my dreams come true!)...
P.S. Grozno je to sto mi o njima pricamo kao o kokoskama (onim pravim, ne karakternim) nesilicama, stvarima... no, to je poanta koja otvara novo pitanje...
Kad mislimo da smo super prosli jer smo neku majicu kupili za 5 kuna, pitamo li se koliko je nekoj shvelji u Kini trebalo da to sasije i u kakvim uvjetima?! Ili smo toliko sretni zbog dobre kupnje da nam takve stvari ne prolaze kroz glavu... hm...
Koliko sam informirana, tamo je dozvoljeno samo jedno dijete po obitelji. Navodno ženama nakon toga podvezuju jajnike. Dakle, ništ' od porasta nataliteta, ništ' od Kineskinja!!!
Bas si grozna... pa, necemo ih vracati doma na podvezivanje... ako su dobre i ptiome, zadrzimo ih i mnozimo se s njima... svatko moze dobiti i po vise komada (ah, I see my dreams come true!)...
P.S. Grozno je to sto mi o njima pricamo kao o kokoskama (onim pravim, ne karakternim) nesilicama, stvarima... no, to je poanta koja otvara novo pitanje...
Kad mislimo da smo super prosli jer smo neku majicu kupili za 5 kuna, pitamo li se koliko je nekoj shvelji u Kini trebalo da to sasije i u kakvim uvjetima?! Ili smo toliko sretni zbog dobre kupnje da nam takve stvari ne prolaze kroz glavu... hm...
Eto, ja cu prvi kamen na sebe...
Priznajem da je ovo bilo ružno, ne samo grozno. Moj grijeh...
S druge strane, onda praviš male Kineze, a ne male Hrvate... a to ti Otac Domovine nikad ne bi oprostio.
Hmm... ne kupujem majice od 5 kuna. Istina, jednom sam kupila neku jeftinu china jaknu pa se raspala prije prvog pranja....
Iskreno, ne razmišljam baš previše o uvjetima u kojima oni rade. Vjerojatno bih o tom počela misliti tek kad bi netko mene primorao da radim u sličnim uvjetima.
Eto, drugi je kamen moj...
Više me ždereto što nas zatrpavaju takovim bofl proizvodima - nebitno je li to turska, kineska ili talijanska roba, a ljudi svi presretni jer imaju izbora....
Samo pogledajte tržište tehnologije. DVD uredjai, audio, video oprema. Ima toliko smeca da ti pamet stane. Samo odite u neki trgovački centari i naći če te se opkoljeni jeftinom i nekvalitetnom robom.
Samo pogledajte tržište tehnologije. DVD uredjai, audio, video oprema. Ima toliko smeca da ti pamet stane. Samo odite u neki trgovački centari i naći če te se opkoljeni jeftinom i nekvalitetnom robom.
Sto se tice tech opreme, to i nije tako losa stvar. Uzevsi u obzir lifespan neke tehnologije, nema potrebe izdvajati mala bogatstva na nesto sto ce za 5 godina ionako pregaziti neka novija tehnologija/standardi.
Pogledaj samo koliko se rapidno mijenjaju standardi u onome u cemu je VHS izdrzao poprilicno godina. Zasigurno niti jedna sljedeca tehnologija nece imati toliko dug eksploatacijski ciklus.
DVD playeri su izumrli, DVD recorderi nisu ni zazivjeli, a Blu-ray vec kuca na vrata...
Cemu placati 5K kuna za DVD player koji ce za 3 godine ionako biti obsolete?!
[
Sto se tice tech opreme, to i nije tako losa stvar. Uzevsi u obzir lifespan neke tehnologije, nema potrebe izdvajati mala bogatstva na nesto sto ce za 5 godina ionako pregaziti neka novija tehnologija/standardi.
Pogledaj samo koliko se rapidno mijenjaju standardi u onome u cemu je VHS izdrzao poprilicno godina. Zasigurno niti jedna sljedeca tehnologija nece imati toliko dug eksploatacijski ciklus.
DVD playeri su izumrli, DVD recorderi nisu ni zazivjeli, a Blu-ray vec kuca na vrata...
Cemu placati 5K kuna za DVD player koji ce za 3 godine ionako biti obsolete?!
Takva su vremena...
Ima na tržištu dosta dobrih i kvalitetnih DVD recordera. Jest da im je cijena dosta visoka, ali i realna s obzirom na kvalitetu.
Blue-Ray tehnologija mozda ni ne zaživi , možda doživi sudbini MiniDiska. DVD-u je trebalo jako dugo da skoro u potpunosti izgura VHS.
Vidiš u pravu si . Ti svećenici za oltarom seru kako treba pravit djecu . No nisu svjesni kako je to skupo...
Pitam se znaju li oni kako se djeca prave uopće
a de molim te....vecina ih ima 'rpu male nepriznate, ali dobro zbrinute djece. (ok, serem, znam samo za par slucajeva, tesko da su svi takvi).
sad...evo teorija:nije moja, pa nek me katolici ne napadaju( i ja sam jedan, pa nije bed).
1.svecenici su..a necu ih sad vrijedjat.
2.sto se vise djece rodi, imaju vise potencijalnih vjernika(jer smo,after all, katolicka zemlja).
3.vise vjernika=vise novaca.
4.sto je vise djece po obitelji, teze ce roditelji izdrzavati doticnu obitelj.
5.sto je teza situacija u kuci, katolik ce sve vise vremena provoditi u crkvi moleci se za bolje dane.
6.sto je vise u crkvi, vise milodara daje(ostatci praznovjerja - daš para, usliše ti se želje...)
*(dodatak:iako ekonomska slika slabi povecavanjem broja djece, malo se ipak povecava unos novaca u crkvenu blagajnu - vec prije spomenuti milodari, krstenja, prve pricesti, trablatra...)
7.sto je vise milodara, manja je griznja savijesti ako nesto novca i ode na osobne potrebe svecenika(kao, recimo, beemwe..)
8.sto je vise beemweova, sretniji kler.
9.sto je sretniji kler, narodu je zabavnije u crkvi.
a najvaznija briga klera je da je narod sretan i nasmijesen...eto.
Vidiš u pravu si . Ti svećenici za oltarom seru kako treba pravit djecu . No nisu svjesni kako je to skupo...
Pitam se znaju li oni kako se djeca prave uopće
ako je onaj svećenik (ne znam mu sad ime, al ono.. luđak žešći) u Latinici prije par mjeseci onako sa sigurnošću mogao tvrditi da natalitet hrvatske opada zato što "žena u krevetu leži kao klada" - onda teško da ne znaju...
ma vjerojatno su i prakticirali.
možda ne na ženama...
al ima na svijetu ovaca, koza..
na kraju krajeva - djece koja dolaze na vjeronauk...
ako je onaj svećenik (ne znam mu sad ime, al ono.. luđak žešći) u Latinici prije par mjeseci onako sa sigurnošću mogao tvrditi da natalitet hrvatske opada zato što "žena u krevetu leži kao klada" - onda teško da ne znaju...
ma vjerojatno su i prakticirali.
možda ne na ženama...
al ima na svijetu ovaca, koza..
na kraju krajeva - djece koja dolaze na vjeronauk...
HAHAHAHAHAHAHA jebote morat ću počet pratit Latinicu!!! hahahaha ovo je divno
MA dobro opće je poznato da svećenisi kad kad uz hostiju vole ponuditi i kitu , to je opće poznato.
No nisu svi takvi....
A što se tiće latinice, pa i one o natalitetu, sam urednik Denis Latin uvijek zna pozvati kompetentne morone da govore o nekim stvarima.
Danas sam na poslu imala zanimljivu diskusiju na ovu temu. Jedan je kolega kometirao - sirote prositutke s tim uvoznim, kineskim kondomima, one bi najviše nagrabusile pa bi to opet bilo nepovoljno - dobro, natalitet bi se povećao, ali povećao bi se i broj djece bez roditelja.
Onda mi palo na pamet da bi se i tu moglo doskočiti. Npr., ako se baviš takovim zanimanjem poput prositucije, lijepo doneseš potvrdu o zapošljavanju u toj branši, pa onda vlada posebnim dekretom odobri da se za tu profesiju mogu uvoziti kondomi i iz Njemačke npr. ili Velike Britanije.
Pazi, ja sve ovo ozbiljno. Ne zezam se, možda bih trebala pisati premijeru ili predsjedniku.... makar i predsjedniku sabora
Danas sam na poslu imala zanimljivu diskusiju na ovu temu. Jedan je kolega kometirao - sirote prositutke s tim uvoznim, kineskim kondomima, one bi najviše nagrabusile pa bi to opet bilo nepovoljno - dobro, natalitet bi se povećao, ali povećao bi se i broj djece bez roditelja.
Onda mi palo na pamet da bi se i tu moglo doskočiti. Npr., ako se baviš takovim zanimanjem poput prositucije, lijepo doneseš potvrdu o zapošljavanju u toj branši, pa onda vlada posebnim dekretom odobri da se za tu profesiju mogu uvoziti kondomi i iz Njemačke npr. ili Velike Britanije.
Pazi, ja sve ovo ozbiljno. Ne zezam se, možda bih trebala pisati premijeru ili predsjedniku.... makar i predsjedniku sabora
Ili recimo da se kod nas poćnu proizvoditi
Zamisli dođe u trgovinu i kupiš kondome pod imenom CroKondom. Čemu uvoziti kad možemo pokrenuti proizvodnju. Jest da bi takav kondom koštao 50 kn, ali kvaliteta se plaća
Zamisli dođe u trgovinu i kupiš kondome pod imenom CroKondom. Čemu uvoziti kad možemo pokrenuti proizvodnju. Jest da bi takav kondom koštao 50 kn, ali kvaliteta se plaća
Ma da, marža bi garant bila astronomska Čuj, dok bi to prošlo kroz ruke nekog ujaka, kuma, prijatelja, saborskog zastupnika i slično... ma kojih 50 kn, popelo bi se to i malo više
na kraju bi počeli koristit obične vrećice
pa ih zategnuli onom gumicom što se stavlja na staklenke domaće kisele paprike
i molili boga da ne kliznu, ne puknu, ne žuljaju i ostalo
Treba povečati stopu pdv-a na kontracepcijska sredstva i smanjiti za alkoholna pića (mislim da je jasno na što ovdje ciljam ) i spustiti cijene goriva -treba skupiti tu lovu, malo-malo pa na kopiku, pa to košta, pa moram i ugasiti motor jer treba štediti pa se smrzavamo. Ali dobro ima i to dobru stranu-treba se na drugi način ugrijati, body heat...I izgraditi više tih mračnih parkirališta, sastajališta, drveča, grmova...
Tipovi zaista imaju manje chune , a ribe uglavnom izgledaju kao da ih boli ili da ih netko muci, kao da su na rubu placa...
Naravno, s tim sam upoznat jer sam par takvih filmova proucavao iskljucivo u znanstvene svrhe ;-)
yeah right u znanstvene svrhe!
bet. Ja sam ću o da one namjerno urlaju dok ih likovi jebu jer to njihove muškarce napaljuje...Ono napaljuje ih taj dojam da siluju nešto
@mungos nadam se da su rezultati tvoga istrživanja pokazeli nešto slično
Damn, now you got me, Sherlock! Si siguran da nisi nesto u rodu tom velikanu iz Ulice pekara? Ili makar njegovom prezimenjaku, poznatom americkom glumcu s kraja 70tih?... Velikanu svih Vvelicina s velikim V!
Hummin
bet. Ja sam ću o da one namjerno urlaju dok ih likovi jebu jer to njihove muškarce napaljuje...Ono napaljuje ih taj dojam da siluju nešto
Naravno da postoji i taj zanr... no, pokusaj u P2P programima searchati i filmove koji nemaju u imenu "rape"