Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

GPP: Svima se ukida besplatna vožnja

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
roby7
Ukupno postova: 11
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 09.07.2009. 22:11 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

ma jel niste čuli, glavaš gradi kuću down under pa treba para Laughing

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
MegaSmrT

Ukupno postova: 680
Spol: Muško Muško
Upozorenja : 2Upozorenja : 2
Post Postano: 09.07.2009. 23:22 
Naslov:  Re: GPP: Svima se ukida besplatna vožnja

Zašto uopće mislite da ovo ima veze s ikakvom krizom?
Pa ljudi, za ovaj potez se znalo i puno prije nego li je prijevoz i postao besplatan...

lavic
Ukupno postova: 835
Post Postano: 09.07.2009. 23:38 
Naslov:  

TataMata je napisao/la :
GPP nikad neće biti u plusu, to mu nije niti namjena...

to vama nije bilo namjera... svugdje drugje moze biti biti u plusu al u osijeku ne, ma nemoj... nije vise hsp na vlasti... pa ce s toga i oni biti u plusu kao i grad u skoroj buducnosti!!!

lavic
Ukupno postova: 835
Post Postano: 09.07.2009. 23:43 
Naslov:  

odlican potez, svaka cast na njemu

konacno ce se moc normalno voziti u tom tramvaju ako nekad imas potrebu za tim a ne da se moras guzvat sa ljudima kojima je dosadno doma pa koriste svoju besplatnu kartu Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes

TataMata

Ukupno postova: 1180
Post Postano: 09.07.2009. 23:54 
Naslov:  

lavic je napisao/la:
TataMata je napisao/la :
GPP nikad neće biti u plusu, to mu nije niti namjena...

to vama nije bilo namjera... svugdje drugje moze biti biti u plusu al u osijeku ne, ma nemoj... nije vise hsp na vlasti... pa ce s toga i oni biti u plusu kao i grad u skoroj buducnosti!!!
Nemam ništa protiv i biti će mi drago da bude u plusu....kao i sve gradske firme....vidjeti ćemo...

Ukupno postova: 82
Post Postano: 10.07.2009. 0:02 
Naslov:  

gradskoj firmi koja se bavi prijevozom putnika na području grada nije cilj obrtat milijune, nego poslovat sa što manjim gubitkom a pritom prevest što više putnika, s ciljem manjeg prometa osobnim vozilima u gradu. inače rijetko koji gradski prijevoz ima pozitivan račun na kraju godine, zato se i subvencionira iz gradske blagajne sa određenom milijunažom za nove treske itd Mad

MegaSmrT

Ukupno postova: 680
Post Postano: 10.07.2009. 0:08 
Naslov:  

AlkicOs je napisao/la :
gradskoj firmi koja se bavi prijevozom putnika na području grada nije cilj obrtat milijune, nego poslovat sa što manjim gubitkom a pritom prevest što više putnika, s ciljem manjeg prometa osobnim vozilima u gradu. inače rijetko koji gradski prijevoz ima pozitivan račun na kraju godine, zato se i subvencionira iz gradske blagajne sa određenom milijunažom za nove treske itd Mad
samo jedna njuska ima vakakv avatar u gradu, i samo jedna njuska se odaziva na Alkic.. hahah, jes' to ti? oci moje!

Ma ajde, sam nek oni voze kak spada, pa da ne kasnim na koleđ često.

astec
Ukupno postova: 210
Post Postano: 10.07.2009. 0:27 
Naslov:  

Koalicija s narodom. Da moš mislit... Nek Bubalo proda aute koje je pokupovao dok je bio Župan a dva od tri uvijek stoje jer ih koristio samo on kao Župan. Nek se prodaju ti auti pa nek se subvencionira jedan dio tih karata. Ali ne, radije će imati na lageru Golf GTI, Škosu Superb ultra sređenu i Hyundai Santa Fe. Narod tko j..e...

A što se tiče viška radnika - ok ako ima viška ok, al pošto će OPG preuzeti naplatu parkiranja i pošto će uvesti ponovno pauka neka se onda viškovi iz SVIH gradskih firmi prelociraju na ta mjesta. Ali to neće se dogoditi, jer oni koji će biti otpušteni nemaju iskaznicu HDSSB-a. Moš misliti što će otkaz dobiti oni koji imaju.

Ukupno postova: 57
Upozorenja : 1
Post Postano: 10.07.2009. 0:55 
Naslov:  

Ajd uredu to sto se ukidaju bespla butre jer to se znalo od pocetka jer su bili izbori i trosilo se na sve strane pa sad to sve treba nadoknadit preko građana. Al meni nije sam jasno sta ce ovi pauci u gradu ko da ce oni moc rijesit problem to sto osijek nema dovoljno parking mjesta, sta jednostavno grad ne napravi garaže ili oni misle da ce garaže u eurodomu ili onoj zgradi sto se pravi kod supera biti doboljne, eto sta je sa rupom sta tu ne naprave garađu jednu odkupe zemljiste, pa nemora to bas bit nest sad spektakularno nek bude to garaža postaljenja od zeljeznih zipki i ploča koliko sam takvih garađa vidio u njemackoj i cinilo mi se zanimljivim i sta imali bi ljudi di parkirat blizu centa tu je i promenada odmah i to bi po meni bilo riješeno za centar a ima jos dobrih lokacija po gradu za napravit svakakvih garaža kod tvrđe pa bi trebala bit jedna velika kod doma zdravlja jer tam je i HZZO i kod kolodvora, to bi bar smanjilo i guzve u gradu i mjesto za parkirati. Al to je sam pusta prica ovak. Al sto se tice ukidanja besplatnih butri tu se nadam sam da nece bit vise onih bakica koji kukaju kak idu kod doktora pa nakraju izadu kod gajevog na piju, jer stvarno su dosadni i misle da su ima autobusi i tramvaju namjenjeni samo njihovoj populaciji a pogotovo kad idu kuci njegdje oko 11 ili 12 pa tu prosjek god nije ispod 70. Eto to bi bilo od mene.

KillaBEEZ

Ukupno postova: 321
Post Postano: 10.07.2009. 0:59 
Naslov:  

Za to ste glasali Smile

Ukupno postova: 2890
Post Postano: 10.07.2009. 1:00 
Naslov:  

lavic je napisao/la :
konacno ce se moc normalno voziti u tom tramvaju ako nekad imas potrebu za tim a ne da se moras guzvat sa ljudima kojima je dosadno doma pa koriste svoju besplatnu kartu Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes
Question

osijek031.com smile" Bolje jedno vruće pivo nego četri ladna, bolje jedna stara baba nego djeva mlada!" osijek031.com smile
Motor"Whose bike is it baby? It's Zeds. Who is Zed baby? Zed's dead."Motor
osijek031.com smile"Važno je zvati se Mladen!" osijek031.com smile
the_spirit08

Ukupno postova: 57
Upozorenja : 1
Post Postano: 10.07.2009. 1:05 
Naslov:  

Svatko glasa za onog tko misli da moze donjet nest dobro nasem gradu, nije bitko koja stranka

Provokator

Ukupno postova: 1500
Post Postano: 10.07.2009. 2:21 
Naslov:  

baš se sad zapitam , može li ovaj lik uopće ući kroz vrata tramvaja / busa ?

Heroina9

Ukupno postova: 468
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 10.07.2009. 2:36 
Naslov:  

Veseli me jedino ovo za penzoše!

Ukupno postova: 6728
Post Postano: 10.07.2009. 8:38 
Naslov:  

Sve sto je besplatno se uzima zdravo za gotovo i nimalo se ne cijeni. Tako je sa svim u zivotu. Naravno da bi bilo super da imamo neogranicene izvore necega sto drugi nemaju i da zivimo k'o norvesko-arapski bubrezi u loju, ali ocito nismo bili te srece - za sada. Nafte nemamo, a vode i zaraka ima i drugdje.

Stoga sam protiv besple prijevoza.

Grad bi trebao biti socijalno osjetljiv i trebao bi postojati socijalni cenzus, kao parametar cijene prijevoza. S obzirom na postojeci tehnoloski sustav [butre], cak bi se i ad-hoc karte mogle razlicito naplacivati.

Dakle, svim umirovljenicima i studentima naplacivati prijevoz, makar i simbolicno [za socijalno najugrozenije skupine], uz obavezno definiranje NEKOLIKO cjenovnih razreda za svaku skupinu. Pravedno i posteno prema gradjanima, pravedno i posteno prema GPP-u.

Btw. najava vracanja zonske naplate samo potvrdjuje ono sto sam govorio od prvog dana - butre su gradjanima pojeftinile prijevoz. Steta sto ce se vratiti zonski prijevoz, naplata po kilometru je najpravednija i jedna od boljih u Europi.

Kad HSP-ovci kazu da GPP nije firma koja treba stvarati dobit, onda to nije isto kao kad to kaze bilo tko drugi. Zasto? Sjetimo se slucaja kiosci + info i navodnog [jebiga, jos nije donesen sudski pravorijek] dogovora GPP-a i podzakupca, gdje GPP podzakupcu daje u najam mjesta za kioske po cijeni od cca. 2000kn mjesecno [za sve kioske], a onda podzakupac ta mjesta dalje iznajmljuje za 100 000 mjesecno. To je 98 000 kuna kojih se mjesecno moglo sliti u GPP, umjesto u privatne dzepove [navodno se radi o racunima ljudi bliskih direktoru GPP-a]. Dakle, tadasnji direktor GPP-a je navodno svjesno i namjerno planirao ostetiti GPP za cca. 100 000 kn mjesecno, odnodno 30 milijuna kuna kroz 30 godina [na koliko je potpisan ugovor].

Dakle, TataMata, slazem se s tobom kad kazes da GPP, kao i ostale tvrtke u javnom vlasnistvu, nisu tu da bi akumulirale dobit, ali je u ovom kontekstu iznimno bitno istovremeno naglasiti da ljudi koji upravljaju tim tvrtkama ne rade izravnu, svjesnu i planiranu stetu, kao sto se to navodno cinilo u GPP-u.

Skoči u forum: