Autor |
Poruka |
Bibyman Ukupno postova: 21 Spol:  Nebitno
|
Neka mi itko kaže kako je mogao smisao ugovora biti drugačiji kada je Osijek-Koteks vlasnik nekdadašnjeg restorana Bijele Lađe i zemljišta.
To je kupoprodajni deal i ne može se tu nešto posebno zamjeriti Tadiću iz OK-a što imovinu firme ne daje budzašto.  Mogao je, barem, zbog ljubavi prema Osijeku dati kakav popust i da nije tražio tržišnu cijenu ili kombinaciju sa zamjenom zemljišta, to bi bilo lako povjerovati.
Ali ne, na prostor između stare vodovodne centrale (čije je prizemlje prošlog ljeta Grad prodao jednom Osječaninu s adresom u Baranji) i Zimske luke bacili su oko građevinski investitori.
Poruka novom gradonačelniku i njegovom timu - zabranite gradnju na tom prostoru i otkupite zemljište nekadašnje Bijele Lađe!!! |
|
|
|
|
 |
30-30 win Ukupno postova: 17 Spol:  Nebitno
|
Naravno da je bilo loših rješenja ponekad, sad nakon vremenskog odmaka možda bi se neki projekti drugačije odradili, no ko radi i griješi....misliš da bilo koja vlast nema ili neće imati loše poteze...ukoliko želi nešto raditi, naravno.
|
Naravno! A onda lopine, naravno, idu u buvaru. A u buvari ih, naravno, sodomiziraju. Naravno! |
|
|
|
|
 |
kopile
Ukupno postova: 655 Lokacija: Osijek Spol:  Muško
|
Naravno da je bilo loših rješenja ponekad, sad nakon vremenskog odmaka možda bi se neki projekti drugačije odradili, no ko radi i griješi....misliš da bilo koja vlast nema ili neće imati loše poteze...ukoliko želi nešto raditi, naravno.
|
Stvarno ste nevjerojatni.  |
|
|
|
|
 |
TataMata
Ukupno postova: 1180 Spol:  Nebitno
|
Čuj to ti je prvi preduvjet ukoliko se želiš kandidirati za predsjednika, da si 'mal odležal, ne'... |
|
_________________ Đe si lega.....šo ima? Ma niš brca....lagano điram i snajpam butre...možda će se koja šapit... |
|
|
 |
Leteci mungos
Ukupno postova: 6728 Lokacija: Priory of Semen Spol:  Nebitno
|
Djapicevska retorika. Uvijek me podsjeti kako je branio nepotizam u predizbornom suceljavanju. Nesto kao... "...naravno da cemo zaposljavati stranacke vojnike, to cine i drugi". Koliko mora biti sjeban covjekov moralni kompas, da mrtav 'ladan u predizbornom suceljavanju izjavi takvu gnjusnu, ljigavu i po drustvu destruktivnu tezu.
Los projekt se dogodi. Nekome cesce nekome rjedje. No, treba reci da je los projekt znak loseg planiranja i rukovodjenja, odnosno necije nesposobnosti.
No, ovdje se ne prica o "losim projektima", nego o navodno po Grad stetnim projektima. Na svu srecu, i neki od tih stetnih projekata su vodili nesposobnjakovici - na nasu srecu, neke od njih uskoro ocekuje sudjenje - upravo zahvaljujuci njihovoj nesposobnosti.
Pitanje je koliko je jos takvih stetnih projekata proslo neopazeno, odnosno koliko je njih vodjeno "uspjesno" [ako pod tim pojmom podrazumijevamo sposobnost nemoralnih osoba da prikriju svoje stetne projekte]. |
|
_________________ Omnium gadgetum mecum porto! |
|
|
 |
TataMata
|
Ne slažem se s tobom (po pitanju nepotizma), da treba biti neiskren i šutjeti o tome. Jednostavno svi ostali lažu, što je moralno kud i kamo lošije nego reći istinu, koja je što se politike tiče za sve ista. Ukoliko misliš da to nije točno, primjera ima ko u priči. Nije to samo u Hrvatskoj (Osijeku) nego i u svijetu...ma koliko mi šutjeli o tome.....što se tiče projekata, ode ti u filozofiranje...naravno da projekte vode ljudi sa svim svojim manama i vrlinama, nekad pogriješe i najstručniji i najbolji, pa onda isto tako i svi ostali...i iz pogrešaka se da štošta naučiti...ukoliko se želi... |
|
_________________ Đe si lega.....šo ima? Ma niš brca....lagano điram i snajpam butre...možda će se koja šapit... |
|
|
 |
anakonda
Ukupno postova: 6288 Lokacija: ...tu sam.... Spol:  Žensko
|
...dakle, što smo naučili iz pogrešaka u vrijeme Magistrove vladavine? |
|
_________________ Ismijavati glupost je moralna dužnost svakog normalnog čovjeka, ne činiti to bi bilo jednako ignoriranju požara na benzinskoj pumpi u centru grada |
|
|
 |
TataMata
|
Da ćemo od sada u svake izbore ići samostalno...da ključne odluke neće donositi pojedinci, nego IO podružnice. Formirali smo Savjet žena i Savjet mladih...sasvim je druga atmosfera (kreativna i pozitivna)...naravno govorim o osječkoj podružnici...ima još toga ako te zanima.... |
|
|
|
 |
anakonda
Ukupno postova: 6288 Lokacija: ...tu sam.... Spol:  Žensko
|
Da ćemo od sada u svake izbore ići samostalno...da ključne odluke neće donositi pojedinci, nego IO podružnice. Formirali smo Savjet žena i Savjet mladih...sasvim je druga atmosfera (kreativna i pozitivna)...naravno govorim o osječkoj podružnici...ima još toga ako te zanima....
|
....thumbs up  |
|
_________________ Ismijavati glupost je moralna dužnost svakog normalnog čovjeka, ne činiti to bi bilo jednako ignoriranju požara na benzinskoj pumpi u centru grada |
|
|
 |
lufus Ukupno postova: 2044 Spol:  Muško
|
...dakle, što smo naučili iz pogrešaka u vrijeme Magistrove vladavine?
|
to bi bile pogreške kad bi to bilo učinjeno zbog neznanja ili nepažnje, a obzirom da je ovdje bila namjera teško da se ta (ne)djela mogu karakteruzurat kao pogreške. |
|
|
|
|
 |
vlale
Ukupno postova: 392 Lokacija: os Spol:  Žensko
|
baš tako...postoji namjera, dakle, to su bila kaznena djela, a ne greške
u vezi ovog slučaja, čak i ako pomislim da je novinar Glasa krivo protumačio ugovor, to nije izoliran slučaj u vladavini dragog magistra....nije jedino kazneno djelo...i koliko god hsp-ovci to žele prikazati kao pogrešku, svejedno bi netko zbog tog trebao odgovarati, dakle magistar koji je bio glavni i odgovorni the big boss
za sve što je napravljeno na štetu gradu i građanima, prošla vlast treba odgovarati, ali ne samo ovako da se o kaznenim djelima obavjesti javnost.......kazna je??? |
|
_________________ I've got plenty of common sense!
I just choose to ignore it. |
|
|
 |
Leteci mungos
|
Dakle, prema ovome sto si napisao, mi bismo trebali biti odusevljeni Djapicem jer je on - eto, bar priznao da ne zazire od nepotizama. O tempora, o mores!
To je taj mindset koji je unistio Hrvatsku. Ne Djapicev kad izvali takvu bedastocu, vec bulumente onih koji kimaju glavom.
Grozno izokretanje teza gdje se treca ili cetvrta opcija niti ne spominju. Mislim da je jako lose kad ljudi zive u takvim uvjerenjima. Jos je gore kad takvih ljudi ima puno ili dovoljno da imaju ikakav utjecaj.
Citat:
Ukoliko misliš da to nije točno, primjera ima ko u priči. Nije to samo u Hrvatskoj (Osijeku) nego i u svijetu...
|
Ma hajte. Evo, sad cekam da mi nabrojis neke van RH, buduci da tvrdis kako si upoznat s takvim slucajevima.
Citat:
naravno da projekte vode ljudi sa svim svojim manama i vrlinama, nekad pogriješe i najstručniji i najbolji, pa onda isto tako i svi ostali...
|
Zasto ti "ostali" uopce misle da bi upravo oni trebali voditi projekte?! Koliko jos projekata mora propasti, koliko se u glib mora zagaziti da bi se makar priznalo da vodjenje projekata nije za politikantske mediokritete?!
Da ti budem iskren, ponekad mi se zesce prikenja kad odlicnu ideju u ruke primi netko skromnijih sposobnosti i od toga napravi prosjecnu pitu. Dobra ideja potrosena, u ustima slatko-gorak, a na dulji rok zagarantirana anemija.
Citat:
i iz pogrešaka se da štošta naučiti...ukoliko se želi...
|
Savjetujes mi da se manim "filozofiranja", a sam se koristis jeftinim demagoskim parolama.
Na pogreskama uce nesposobni. Mudri i pametni pogreske izbjegavaju. Za pogreske se treba odgovarati. |
|
|
|
 |
TataMata
|
Čuj mungos, ti iz nekog razloga želiš ovu raspravu svesti na osobno nadmudrivanje, i dokazati sebi da si pametan. Ako stvarno nešto želiš pitati, tu sam. Nekako stječem dojam da si nešto ljut na mene osobno pa mi je to malo čudno, jer mi baš i nije jasan razlog....ali ako mi malo pojasniš....
http://www.vjesnik.com/html/2007/04/14/Clanak.asp?r=van&c=1 |
Zadnja promjena: TataMata; 12.07.2009. 21:44; ukupno mijenjano 1 put. |
|
|
 |
Leteci mungos
|
Ne znam zasto si ijedan dio mog posta dozivio osobno. Pojednostavit cu napisano...
Vodjenje grada ili gradskih firmi ne bi trebalo biti klikeranje da vrijede "na greskama se uci", "tko radi taj i grijesi, ali bar radi" i "puj pik za mene ne vrijedi" pravila. |
|
|
|
 |
TataMata
|
Potpuno se slažem s tobom, ali ne radim niti sam ikada radio u gradskoj upravi, a da jesam ponekad ponešto naučio iz vlastitih pogrešaka, jesam - tko nije ? |
|
|
|
 |
 |
|