Za EPSO država neće dati ni lipe od 20 milijuna kuna!

Osijek

Za EPSO država neće dati ni lipe od 20 milijuna kuna!

Europsko prvenstvo u streljaštvu (EPSO), koje se u Osijeku održava od 12. do 26. srpnja, doslovce je pred vratima, a čelnicima Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije potvrđena je vijest koje su se pribojavali: država za EPSO ipak neće dati ni lipe od obećanih tri milijuna kuna, pa su organizatori iz Grada i Streljačkog saveza prepušteni sami sebi. Na jučerašnjem sastanku gradonačelnika Krešimira Bubala i župana Vladimira Šišljagića obojica su istaknula kako prvenstvo nije upitno, ali su imali niz kritika na račun dosadašnjih organizatora, koje je donedavno vodio Anto Đapić.

EPSO 2009. - Europsko prvenstvo u streljaštvu - program

- To je primjer kako se ne smije raditi! Hvala Županiji što pomaže, hvala i zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću, koji je ovih dana pomogao oko posudbe meta za streljanu Pampas. No, u idućoj nas godini očekuje još oko 8 milijuna kuna obveza, pored 8 milijuna kuna koje smo predvidjeli ove godine. Uključili smo sva gradska poduzeća kako bi organizirali EPSO, i to bez pomoći države. Država je obećala tri milijuna kuna, a nije dala ni lipu! Smoći ćemo snage da to odradimo, premda ćemo, kažem, čak i u idućoj godini plaćati dogovorene obveze, sipao je Bubalo ogorčenje.

Šišljagić je naglasio kako je posrijedi “traljavo odrađen posao”, a Bubalo da je organizacija bila “bahata i čudna”.

- Osobe zadužene za organizaciju nisu ništa napravile, nisu našli ni jednog sponzora, a opet će najveći teret morati iznijeti grad, rekao je i zahvalio Zvjezdani Tumi-Pavlov, novoj predsjednici Organizacijskog odbora, što se prihvatila posla. Za Vladin postupak neizdvajanja obećana tri milijuna kuna rekao je kako je sramota i da će Grad EPSO koštati oko 20 milijuna kuna.

Autori: Tomislav Levak/Mario Mihaljević/Glas-Slavonije.hr

EPSO 2009. - Europsko prvenstvo u streljaštvu
evo vidiš, koliko god ja pokušavam u zadnje vrijeme biti pristojan iz gubice mi stalno neko pičkaranje leti i jebanje majke!
pa dobro državo, jebem li ti majku, jel europsko prvenstvo u bilo čemu (ni streljaštvo nije baš u rangu EP u kopanju nosa) nije ponos neke države koja je dobila organizaciju??
jebite se stoko i vi i vaš revanšizam zbog pušione na izborima!
koliko se meni čini ti novci su trebali davnih dana biti u osijeku, samo mi nije jasno sto se do sada radilo, tj. do 5 dana prije pocetka?!
normalno kad je sve potrošila vec...
Zemljo otvori se i progutaj ovo smeće od države... Što hitnije....
nek bubalo proda dvoranu koja i tako nicemu ne sluzi. ili neka otkaze ovakve sportske cirkuse od kojih grad nema nikakve koristi.
A da je prvenstvo u, recimo, Zagrebu?

Potpuno predvidljivo.
Ingo

neka otkaze ovakve sportske cirkuse od kojih grad nema nikakve koristi.

slazem se, nit ima gledatelja niti promidžbe
Očekivano! Jednim dijelom zbog crne rupe u državnoj blagajni, a drugim dijelom zbog svojevrsne osvete HDZ-ovaca Osijeku i njegovim građanima što su izabrali 'pogrešnu' vlast.
tako je, pogresnu vlast koja nam se smije iz kamenjara hercegovine
bitno da se zbog rukometnog odlazilo u minuse i minuse, jebem ti državu
Provokator

cek ti hoces reci da se to dvoje moze usporedit?
mr.hoax

Provokator

ne može se usporediti.
epso traje nekoliko dana i samo je u Osijeku, što znači i da sav novac ostaje ovdje. Na epsu sudjeluje oko 1500 ljudi uključujući prateće osoblje. Promiđba za grad je daleko veća od rukometnog prvenstva, ali se bojim da će sve to opet proći pored nas kao da se ništa ne događa...
asko

mr.hoax

Provokator

ne može se usporediti.
epso traje nekoliko dana i samo je u Osijeku, što znači i da sav novac ostaje ovdje. Na epsu sudjeluje oko 1500 ljudi uključujući prateće osoblje. Promiđba za grad je daleko veća od rukometnog prvenstva, ali se bojim da će sve to opet proći pored nas kao da se ništa ne događa...

ja vjerujem da je više od 1500 ljudi čulo za hrvatsku i vidilo osječku dvoranu za vrijeme rukometnog prvenstva. ali dobro ako ti kazes da je ovo veca promidba, valjda ti znas
mr.hoax

ja vjerujem da je više od 1500 ljudi čulo za hrvatsku i vidilo osječku dvoranu za vrijeme rukometnog prvenstva.

i sve to za samo siću od četiri stotine milijuna (brojkom: 400 000 000) kuna.
koji desetak milijuna manje ili više, prije više. :roll:

mr.hoax

Provokator

tako je. neusporedivo je koliko se stotina milijuna spiskalo na minorni sport kao što je rukomet i koliko će se još desetaka milijuna spiskati na još minornije sportove, sve to je neusporedivo s prizorom penzionera koji kopa po srmdljivom konejneru uz rubnjak ceste.
baš ste stoka sitnog zuba.
marš.
govorimo o gradu osijeku.toliko sveukupno ljudi iz vana nije došlo u osijek pogledati utakmice (20 Francuza, 700-800 Mađara, 300 Slovaka iz Punitovaca, 1 lik u Argentininom dresu) jer je prvenstvo u OSijeku bilo samo u prolazu.ne znam podatke da li su utakmice iz Osijek-a prikazane igdje dalje osim na televizijama zemalja sudionica, ali iskreno sumnjam. epso će sigurno pratiti švabe i još pokoja zemlja, a i ljudi koji dolaze na epso su bolje platežne moći nego što su to bili slovaci i mađari koji su napravili prometa u gradu za 5 dana koliko jedna malo bolja ekipica popije za jednu večer.

Re: Za EPSO država neće dati ni lipe od 20 milijuna kuna!

Isuse, katastrofa. Stvarno sve smrdi. Hahah, pa to sve nesposobnjaković do nesposobnjakovića. Nama se i u sirotoj Šri Lanki smiju.
A pa što ste očekivali? Još jučer su vikali "rat do istrebljenja" a sada očekuju pomoć? Da, da, kako da ne, evo vlada sve pop....a da nam pomogne. I nije mi ni najmanje žao onih koji su ih birali za novu vlast u Gradu i Županiji, jer ovako će biti sve 4 godine. Meni je žao onih koji ih nisubirali a opet će naj....i kao i svi ostali njihovi poltroni. Al što to njih briga, za sebe će imati...
Svebor

i sve to za samo siću od četiri stotine milijuna (brojkom: 400 000 000) kuna.
koji desetak milijuna manje ili više, prije više. :roll:
tako je. neusporedivo je koliko se stotina milijuna spiskalo na minorni sport kao što je rukomet i koliko će se još desetaka milijuna spiskati na još minornije sportove, sve to je neusporedivo s prizorom penzionera koji kopa po srmdljivom konejneru uz rubnjak ceste.
baš ste stoka sitnog zuba.
marš.

Stari promasio si poantu, ova rasprava nema veze sa umirovljenicima, ja sam samo demantiro da je informaciju o promidzbi. naravno da treba napravit nekakvu ravnotezu i piramidu vrijednosti. al to je sad neka druga rasprava. da neidemo u offtopic.
gladni penzioneri i osiromašeno društvo izravna su posljedica namjernih promašenih odluka i izvrnute piramide vrijednosti...
Angelium

A pa što ste očekivali? Još jučer su vikali "rat do istrebljenja" a sada očekuju pomoć? Da, da, kako da ne, evo vlada sve pop....a da nam pomogne. I nije mi ni najmanje žao onih koji su ih birali za novu vlast u Gradu i Županiji, jer ovako će biti sve 4 godine. Meni je žao onih koji ih nisubirali a opet će naj....i kao i svi ostali njihovi poltroni. Al što to njih briga, za sebe će imati...

Jedno je kampanja, a drugo je realnost. Kome se Vlada osvećuje? Šišljagiću? Bubalu? Ja prije mislim da se osvećuje građanima Osijeka i Os-bar županije, a takvih je 330 000. Ovakvim potezom će i onih 25% Osječana zažaliti što su zaokružili koaliciju "figa u džepu".
koji čobanluk od države. nek pitaju sanadera i šukera za koju kunu koju su ovi pokrali u zadnjih 6 godina i oprali u svojim "firmama" u austriji. lopovi usrani majku im jebem treba im čekićem praznu puščanu čahuru u čelo zabit dabogda im se oči osušile.

Nije sve tako crno. Sigurno da nema mjesta panici, jer ionako nitko neće ići po kućama i naplaćivati neku pristojbu za epso, jer država nema para. To će se već iznaći sredstva, uvijek se nađu, taman posudili od Mađara, npr.
Veći problem je drugi, onaj na koji treba obratiti pažnju. Tko za Boga miloga, u ovakvoj kuknjavi i krizi u vrlo kratko vrijeme troši novac na dvije gluposti, kao što su natjecanja u eto streljaštvu i svekoliko rukometno prvenstvo kojiem je bio za cilj pokazati kako je pod u dvorani odljepljen.
Obožavam sport, da se razumijemo, sportaš sam, volim sva natjecanja, ali ne možeš organizirati turnir u nekom malom selu ako nemaš potreban novac, taman trošak bili janjići i pivo, koje ćeš otplatiti.
Ovakva natjecanja se nikad, nikad nisu isplatila,zato što su nedovoljno popularna, reklamiranje nula, premalo ljudi uopće zna pravila...
Sve to je razlog pitanja zašto? Zašto grad organizira nešto što košta 20 milijuna, a da nema šanse uprihoditi ni 10% od iznosa. Možda se varam, ali ok. Natjecateljima nećeš naplatiti smještaj, zar ne?
Što se tiče dvorane, to je i moron znao da neće biti isplativa, projekt koji služi sam sebi, nadam se da će uprava smisliti način da to samo ne stoji bez veze.
Ne treba kukati što država ne da ni kune za prvenstvo, jer je koliko se sjećam platila većim dijelom dvoranu za rukomet, jer se naši nisu dogovorili(Đapić planirao potrošiti milijardu, itd)
Sad ne daju ni lipe za još jedan Đapićev potez samohvale, gdje je zamislio promidžbu samog sebe, a da u cijelom procesu nije zaslužio ništa više nego da bude meta.
Evo, bas ovih dana se prica o rebalansu drzavnog proracuna i spominje se nekakvih tri milijarde ustede... zapravo, dvije su prenamjena, a samo je milijarda stvarnog rezanja...

Rukomentno prvenstvo, u koje su se kleli ponajvise oni koji su tvrdili da "kriza ne postoji" je kostala koliko?! 2, 3, 4 milijarde kuna?!

Tako je to kad se vodjenje drzave da lopovima koje podrzavaju birtijaski stakori na proracunskoj sisi...

Evo malo tablica i argumenata...

Zasto spominjem drzavu?! Zato sto se ni lokalni velmoze ne ponasaju bitno drugacije... Gospodarstvo ove regije je temeljito i sustavno unistavano, uz kratkorocnu korist za izabranu elitu...

Realne vrijednosti su zamijenjene salterima, trgovinama i kreditima. Cak ni uprave tih saltera i trgovina vise nisu u Osijeku... samo salteri i blagajne...

Eh... malo je onih koji su, ridikuliziranju usprkos, znali i govorili da je takvo stanje neizdrzivo... birtija je glasnija...
slazem se sa svime, mislim da netreba rangirat sportove, time se samo degradiraju sportasi koji treniraju nepopularan sport. samo mi nije jasna jedna stvar. 20 milijuna kuna? nije li to malo previse?
nemora to bit 20 mil kuna.. nie to upitno, al pročitaj dobro, u naslovu piše NI LIPE, znači 0,00 kn, pa di tog ima ?
nisi me shvatio, neznam sta u organizaciji ima kostat 20 mil. kuna? jel se to nemoze organizirat za recimo 10? uostalom i 10 000 000 je previse
mr.hoax

nisi me shvatio, neznam sta u organizaciji ima kostat 20 mil. kuna? jel se to nemoze organizirat za recimo 10? uostalom i 10 000 000 je previse

nemojmo zaboraviti da streljana postoji, da ju je trebalo okreciti o bondexirati.

Pa ne smiju zaboravit svoje biračko tijelo.

Povijesni medij
i tko je na kraju platio EPSO?
koje su to osječke tvrtke dale obol ovom natjecanj ui čiji su radnici ostali zakinuti za regres ili neke druge dodatke?
gospođu Tuma treba stavit za ministricu financija kad je tako lijepo zatvorila financijsku konstrukciju...
morgan

i tko je na kraju platio EPSO?

he he he ... platio je Glas Slavonije ... do jučer je sve bilo katastrova (čitaj do izbora), a nakon izbora cvatu ruže ...

opet ponavljam: zeleno svjetlo za EPSO su dali Kramarić, Bubalo i Sanader.

Čudi me što Glas nije napisao ovakav naslov: Za EPSO Županija ne će dati niti lipe od 20 milijuna kuna.

Tagovi