Autor |
Poruka |
padobranac
Ukupno postova: 1155 Lokacija: Osijek Spol:  Žensko
|
danas je u urbanizmu trend da se gradovi ne sire u povrsinu, nego u gustinu..dakle zone male i srednje gustoce postaju zone vise i visoke gustoce..tako sto prizemne kuce ili starije zgrade male visine, postaju zgrade vece visine..to naravno znaci i povecanje sirine ulicnih profila..however..
a graditi se moze i na vodi..sve se moze..pitanje je samo isplativosti i opravdanosti..
prometovanje gradom nije lose, mada moze i bolje..recimo na raskrizju drinske i trpimirove u spicu ne moze proci bez policajca ili na vukovarskoj ili kralja petra svacica i vukovarske.. |
|
_________________ Ovakav, nemam nista protiv sebe. Ovakav, prasina uzvitlana. |
|
|
 |
Micki Ukupno postova: 83 Lokacija: Osijek Spol:  Muško
|
Izgraditi obilaznicu Juga 2  i Tvrđavice...
Ispravite me ako griješim, ali to ne samo da je totalno neisplativo već nema nikakvog smisla...kroz Tvđavicu već prolazi adekvatna, lokalna cesta (ona koja vodi do ZOO-parkinga) na kojoj nema velikih gužvi, a obilaznica Juga2 nije potrebna kraj južne obilaznice i ostalih ulica koje povezuju Jug s ostalim dijelovima grada (Kirova, Opatijska, Srijemska, Svačićeva...)
Most mi se čini relativno dobrom idejom i na dobroj lokaciji, ne gradi se most zbog potreba Tvrđavice već građana Osijeka (mogućnost urbanizacije lijeve obale, brži put do Baranje stanovnicima centra grada).
Treba poraditi i na bržoj realizaciji slučaja "autobusni kolodvor" i izgraditi potrebne prilazne ceste.
Također da bi trebalo uložiti novac i u sanaciju mnogih ulica u centru i neasfaltiranih cesta prigradskih naselja, izgradnju novih čvorova na južnoj obilaznici ( Višnjevac, Vinkovačka), a gradnja nove trake čime bi ista postala četverotračna po meni i nije neki prioritet.
Garaža bi mogla dobro doći kod bolnice i kolodvora, a ostale navedena lokacije po meni nisu prijeko potrebne. To je moje mišljenje. |
|
|
|
|
 |
OligofreniDikobrazoid
Ukupno postova: 2339 Lokacija: Šikara uz Dravu Spol:  Muško
|
Osijeku je potrebno puno toga..... |
|
|
 |
pavijan
Ukupno postova: 413 Lokacija: oblokacija Spol:  Muško
|
potpisujem u potpunosti gore napisano... Osijek bi se već davno proširio na lijevu obalu da nije navedenih problema... zasad mu preostaje širenje na jug i srastanje njegovih satelita (u daljnjoj budućnosti) te svakako pražnjenje središnjeg dijela grada i naseljavanje rubnih dijelova grada stanovništvom bolje platežne moći... |
|
_________________ lošije je bolje |
|
|
 |
VESP Ukupno postova: 285 Spol:  Nebitno

|
Treba kesten zasaditi!!!! |
|
|
|
|
 |
dim Ukupno postova: 168 Spol:  Nebitno
|
Slažem se sa članku o mostu, i svime što je napisano, u svakom slučaju napraviti sjevernu obilaznicu Osijeka, koja je predispozicija za razvoj Osijeka na lijevoj obali Drave, jednog dana kada se naprave neophodni zahvati na desnoj obali, tj. na sadašnjoj lokaciji, a to su prije svega navedeni podvožnjaci ispod pruga, i onda nije bitno što pruga prolazi kroz Osijek. Što se tiče "podvodnog terena s lijeve strane, nikakav problem, treba ispumpati pijesak iz Drave i poravnati teren, odnosno pripremiti za gradnji, time se može početi što prije i polako rješavati taj problem. (za informaciju gotovo cijeli Novi Beograd je izgrađen na pijesku izvađenim iz Save.
Ujedno se rješavamo i dobrog dijela komaraca, koji nam upravo dolaze sa te lokacije. Svakako u perspektivi izgraditi još jedan most u visini luke Tranzit, tako da dobijemo prometni prsten oko grada što imaju svi moderniji gradovi, dakako sve u financijskim mogućnostima, i sa neophodnim prioritetima, tu svakako mislim na južni kolnik južne obilaznice. Prekodravski Osijek planirati kako je već netko napomenuo nisko i reprezentativno, sa puno zelenila i rekreativnih sadržaja, da se ne maprave propusti kao što su sada napravljeni u našem sadašnjem Osijeku. Prolaskom koridora 5c Osijek je konačno došao u poziciju koju treba maksimalno iskoristiti. Kroz sve ove projekte, tu je i puno novih radnih mjesta, koja su nam tako neophodna. Kroz radna mjesta, popraviti će se i demografska slika. Budimo optimisti, nemojmo pljuvati po našem gradu, kao što čine neki zlobnici, ako vam se ne sviđa Osijek, potražite neku drugu sredinu. |
|
|
|
|
 |
hellraiser Ukupno postova: 63 Spol:  Nebitno
|
Bravo! U potpunosti se slazem!! |
|
|
|
|
 |
vicencos
Ukupno postova: 35 Spol:  Muško
|
Ja ne bih građane još više poticao na korištenje javnog prijevoza nego na korištenje bicikla čime bi se povoljno utjecalo na zdravlje ljudi, ekologiju i prometne guževe, a da ne govorim o financijama. Jedna od mogućnosti je iznajmljivanje bicikala po povoljnim cijenama koje su konkurentne javnom prijevozu ili izgradnjom još većeg broja biciklističkih staza( ali koje su kvalitetno napravljene, a ne kao ona tenjska koju su već dva puta popravljali od puštanja u promet, ili one na Divaltovoj od Trpimirove do Srijemske koja nikada nije ni završena jer se po njoj vozi kao po kaldrmi jer nisu nabijene kocke) |
|
|
|
|
 |
bazooka_joe
Ukupno postova: 3237 Spol:  Nebitno
|
Ne kužim što fali javnom prijevozu - manja je prometna gužva od gomile bicikala po ulici... |
|
_________________ "We've arranged a global civilization in which most crucial elements profoundly depend on science and technology. We have also arranged things so that almost no one understands science and technology. This is a prescription for disaster. We might get away with it for a while, but sooner or later this combustible mixture of ignorance and power is going to blow up in our faces." - Carl Sagan |
|
|
 |
studenac
Ukupno postova: 238 Lokacija: Slavonija Spol:  Muško
|
Slažem se, trenutno nema većeg problema od toga, a svi zatvaraju oči i ne čine ništa....pod hitno lovu s kojekakvih cesta, mostova i ostalih pizdarija usmjeriti prema otvaranju novih radnih mjesta, izgradnji stanova za mlade obitelji, i svega ostaloga što je stvarno bitno....
|
Slažem se..., pa šta niste onda tako radili dok ste bili na vlasti ? Samo se sjeti VAŠIH gluposti što ste "radili" i "napravili" u gradu. Sad ste "kao" konstruktivna oporba. |
|
_________________ Dok je ovaca bit će i šišanja.  |
|
|
 |
bazooka_joe
Ukupno postova: 3237 Spol:  Nebitno
|
Vi zbilja brijete da vam se broj stanovnika smanjuje zbog lošeg nataliteta?!  |
|
_________________ "We've arranged a global civilization in which most crucial elements profoundly depend on science and technology. We have also arranged things so that almost no one understands science and technology. This is a prescription for disaster. We might get away with it for a while, but sooner or later this combustible mixture of ignorance and power is going to blow up in our faces." - Carl Sagan |
|
|
 |
zen031 Ukupno postova: 1236 Spol:  Muško
|
Bazuka, to je jedan od najvažnijih od razloga. Osijek čak još neko vrijeme može i rasti s obzirom da u njega dolaze ljudi iz manjih gradova i sela u Slavoniji, ali kad to presuši, a hoće, bit će kasno, a možda i prekasno, 12 i 5. I nije stvar samo u ekonomskoj situaciji, zapravo, događa se paradoks da zemlje koje su ekonomski najnaprednije imaju negativne demografske trendove. Stvar je u načinu razmišljanja, sustavu vrijednosti, stupnju društvene odgovornosti i društvene zrelosti. |
|
|
|
|
 |
Vlaja_ Ukupno postova: 13 Spol:  Muško
|
Ha, eto da se jave i stanovnici pasivnijih krajeva lijeve obale Drave.
Divna ulica Tvrđavica, naročito sada kada prave novu cestu i uništavaju ljudima amortizere na autima.
Moj komentar na cijelu priču je: most je potreban na tom mjestu, ali sigurno ne sad.
Kao što se već reklo, probajte ući na Slavonsku aveniju u Zagrebu u 17h u petak da vidite što su prometni problemi. Definitivno da je Osijek 'preuzak', činjenica je i da mu pruga ne pomaže. Ja sam vidio planove za L.B. Mandića kod firme Bijelić i oni podrazumijevaju kompletan novi prometni čvor. Dakle rješenje vrlo neugodnog problema.
Najgore je što grad nije riješio problem najužeg centra grada koji je katastrofalno uređen u prometnom smislu, da ne spominjemo da kompletan promet grada prometuje po dvije ulice. |
|
|
|
|
 |
slevak
Ukupno postova: 89 Lokacija: Osijek Spol:  Muško
|
bojim se da pola ljudi nije shvatilo da taj most sa kanižlićeve ne bi služio za približavanje baranje retfali, već bi bio temelj za sjevernu obilaznicu koja bi onda imala tri izlaza/ulaza. svakako sjeverna obilaznica nema smisla sa trenutnim mostovima, jer bi oni činili dva izlaza/ulaza, a zamislite si južnu obilaznicu kad bi postojali samo izlazi zapad i istok.
ovdje se mislilo na stvaranje rute kojom bi se svorio prsten oko grada. |
|
|
|
|
 |
Coxa Branca
Ukupno postova: 101 Lokacija: Korriban Spol:  Nebitno
|
J U Rijeci, koja je nešto veća od Osijeka, su također kvalitetno riješeni pružni prijelazi.
Jedini pametan zaključak je da je Osijek oduvijek bio slijepo crijevo.
|
Rijeka je manja od Osijeka kao i Split ako na povrsinu mislis  |
|
|
|
|
 |
 |
|