Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Ravnatelji ne žele malu norijadu i pijane osmaše

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
snaša

Ukupno postova: 820
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 10.06.2009. 21:03 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

anakonda je napisao/la :
...ne znam, opet ću biti staromodna i reći da mi se djeca osmog razreda osnovne škole i pivo u njihovim rukava NIKAKO ne sviđaju....i ne okrivljavam djecu, nego trgovce na prvom mjestu....osmi razred je 14 godina, u doba dinosaura dok sam ja bila tih godina, s 14 godina bi me ubili ćaća i mater da sam im u pola dva popodne došla pijana....i time ne bi bili jedini, mislim da bi tada dosta roditelja reagiralo tako....nemam pojma, stvarno sam stara, izgleda...osijek031.com smile

Nisi uopće staromodna...tako bi i ja odreagirala, ali moj osmaš se vratio kući trijezan ..valjda smo ga naučili nešto Cool

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
Ingo

Ukupno postova: 3470
Spol: Muško Muško
Upozorenja : 1
Post Postano: 10.06.2009. 21:54 
Naslov:  

snaša je napisao/la :

Nisi uopće staromodna...tako bi i ja odreagirala, ali moj osmaš se vratio kući trijezan ..valjda smo ga naučili nešto Cool

lijepo si ga odgojila ... ali ... ne bi htio provocirati ... zanima me kako bi reagirala da je dosao pijan ?

znam da kao roditelj teenagera ne mozes imati kontrolu nad njih 24 sata dnevno ... ali ... u moje vrijeme, mi smo cak mogli kupovati alkohol bez problema, mogli smo kupovati cigarete ... ali nam nije palo na pamet tako nesto raditi

danas su okolnosti drugacije ... padaju im na pamet takve stvari i to ne rade samo problematicna djeca, nego i dobra i pristojna ... kako reagirati ?

snaša

Ukupno postova: 820
Post Postano: 10.06.2009. 21:59 
Naslov:  

Joj Ingo, misliš da znam..pri čitanju tvojih napisanih redaka , diže mi se kosa na glavi..pri samoj pomisli..
A kako i neće...nakon bezbroj objašnjavanja i tumačenja kak to ne valja..kako je to zapravo opasno..da djete poklekne i potegne, ne... ne znam odgovor.
Da li tad djete istući ?
Kazniti ga svim zabranama ?
Možda odvuči na ispumpavanje pa se nadati da će se opametiti nakon tog gadnog iskustva ?
Joj , stvarno nisam pametna...prava noćna mora.

Ukupno postova: 1500
Upozorenja : 2Upozorenja : 2
Post Postano: 10.06.2009. 22:14 
Naslov:  

što se ne organizira mala norijada, bilo bi to super mjesto za držat djecu pod kontrolom, oduzet im alkohol i uz prigodan koncert točit bezalkoholna piča

Post Postano: 10.06.2009. 22:14 
Naslov:  

snaša je napisao/la :
Joj Ingo, misliš da znam..pri čitanju tvojih napisanih redaka , diže mi se kosa na glavi..pri samoj pomisli..
A kako i neće...nakon bezbroj objašnjavanja i tumačenja kak to ne valja..kako je to zapravo opasno..da djete poklekne i potegne, ne... ne znam odgovor.
Da li tad djete istući ?
Kazniti ga svim zabranama ?
Možda odvuči na ispumpavanje pa se nadati da će se opametiti nakon tog gadnog iskustva ?
Joj , stvarno nisam pametna...prava noćna mora.

vjerujem, ali ne vrijedi bas tuci klipana od 14 godina ... mene najvise grozi taj obrazac ponasanja, danas si papak i glupan ako nisi u 'drustvu' i ako se nisi napio, zapalio, potukao se, bio drzak i bezobrazan ... itd. i zato mislim da uz pravilan odgoj, kao roditelj moras jos nauciti djete da on nece biti papak ako se ne ponasa tako.

Ja sam danas prolazio kraj njih, polupijani su na sred trga lokali pivo iz dvoguza ... da su se barem sakrili, da su barem bili svjesni da nesto krivo rade ... ustvari me to najvise sokiralo.

Iako ... moram priznati da je to bila grupica od par deckica i da mi se ne cini da je to bila masovna pojava.

ali dobro ... ti si zavrsila osmi razred ... sad se samo jos malo moras brinuti kad ga pukne pravi pubertet, onda jos mlao brige gdje ce se upisati i kako ce zavrsiti fax, onda samo zericu brige gdje ce se zaposliti, pa onda ostatak zivota mozes odahnuti, jer ce naci neku rospiju koja ce ga iskoristavati i s kojom se vjerovatno neces slagati.

Ingo

Post Postano: 10.06.2009. 22:16 
Naslov:  

Provokator je napisao/la :
što se ne organizira mala norijada, bilo bi to super mjesto za držat djecu pod kontrolom, oduzet im alkohol i uz prigodan koncert točit bezalkoholna piča

zato sto djeca iz neke skole s juga 2 nemaju apsolutno nista zajednickog sa djecom iz retfale. mogu se jedino potuci.

vjerujem da su svi oni imali organiziranu neku zabavu, cajanku, party u svojoj skoli i oprostitli se od svojih prijatelja i nastavnika

dino_bno

Ukupno postova: 1157
Post Postano: 10.06.2009. 22:49 
Naslov:  

Ingo je napisao/la:
Provokator je napisao/la :

zato sto djeca iz neke skole s juga 2 nemaju apsolutno nista zajednickog sa djecom iz retfale. mogu se jedino potuci.

vjerujem da su svi oni imali organiziranu neku zabavu, cajanku, party u svojoj skoli i oprostitli se od svojih prijatelja i nastavnika

imali su u svojim skolama al ne traje to cjeli dan oni odu oko 1 na kopiku i ajmo pijancevanje dok ovi s juga vecinom na bajer idu

fred
Ukupno postova: 127
Post Postano: 11.06.2009. 1:17 
Naslov:  

Ja nikada nisam popio alkoholno piće do svoje 18. godine, niti zapalio cigaretu, a ni dan danas nisam koristio zabranjene supstance u Lijepoj našoj, kakva je to današnja mladež? Very Happy a niti kondome ne koristim pošto u ovoj našoj lijepoj katoličkoj državi to nije primjenjeno, zapravo ja ni ne znam što su to kondomi Smile to su rekli da se ne smije Very Happy

Jebiga ne kritizirajte djecu, nisu ona kriva, krivi su roditelji, škola, država, a valjda i crkva, svi su ih oni odgojili da budu takvi kakvi jesu...

Provokator

Ukupno postova: 1500
Upozorenja : 2Upozorenja : 2
Post Postano: 11.06.2009. 2:54 
Naslov:  

fred je napisao/la:

Jebiga ne kritizirajte djecu, nisu ona kriva, krivi su roditelji, škola, država, a valjda i crkva, svi su ih oni odgojili da budu takvi kakvi jesu...

upravo to, skračeno rečeno sve je to odraz situacije u društvu

Ukupno postova: 689
Post Postano: 11.06.2009. 10:24 
Naslov:  

Davnih dana mi smo imali zabavu u školi kad smo bili osmaši. Nakon nastave navečer smo imali u dvorani tulum, platili (mi učenici) neki bend da nam svira, imali grickalice i sokove (nastavnici kontrolirali što smo unosili u dvoranu) i sve je bilo gotovo negdje do 22 ili 23 sata.
Zaista mislim da je nepotrebno organizirati nekakvu norijadu i za osmaše. Meni se na taj način gubi smisao prave norijade.

Ukupno postova: 324
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 11.06.2009. 10:26 
Naslov:  

hvala bogu nemam problema nikakvih sa djecom niti u jednom segmentu, ne mogu reci da sam staromodna ili nisam, pokusavam kao roditelj uciniti ono sto je nekako najbolje za njih, prihvatljivo danasnjici.. ma ne znam ni sama. pokusavam od njih uciniti LJUDE, a ne probleme.

moram samo naglasiti da sa djecom imamo kako roditelji jako dobar kontakt i odnos. stvarno i svi oko nas nam govore da smo radi toga presretni, nacin na koji ih odgajamo i rezultate istoga. nadasve se postavljamo prema njima kao PRIJATELJI , a ne kao autoritativni mama i tata, mozda zato i je tako. pa cak i prijatelji njihovi cesto govore da bi "voljeli imati upravo takve starce", na sto se smijemo, no mi jako puno vremena provodimo sa njima u svim njihovim aktivnostima i zivotnim situacijama, naravno sve u tim mjerama da im nejdemo na zivce, vec sa njima zivimo i uzivamo. njihovo drustvo cesto dolazi doma kod nas i nikada se ne odvajaju u sobe njihove, vec naprosto uzivaju da smo snjima. ok mozda i radi naseg pristupa djeci, malo modernijih razmisljanja, shvacanja (nas kao roditelja), jer se snjima upustamo u rasprave (na njihovom nivou Smile)), slusamo glazbu koju oni vole, bavimo se netom, svime sto njih zanima (bitno nam je kao roditeljima imati i pristup i uvid u sve sto vole i zanima ih, radi nas i radi njih). tako se cesto desava da su na rodjendanskim tulumima prave feste uz pitanje, dal cemo i mi biti doma ili cemo negdje ici.

jos nesto... sretna sam sto moja djeca NEMAJU PROBLEMATICNO DRUSTVO. stvarno imaju oko sebe prijatelje koji su ok djeca. a i odgajamo ih da traze sebi adekvatno drustvo, a ne probleme. nije to uvijek lako, ma nimalo.... no pokusavamo PLIVATI u danasnjici svi skupa. i ide nam sasvim ok, iako sam sada ovo tu sve natipkala zbrda-zdola, no nadam se da ce me netko i shvatiti sto sam htijela reci Smile))))

rođena u Osijeku

Ukupno postova: 300
Post Postano: 11.06.2009. 11:12 
Naslov:  

Anastazija je napisao/la:
Davnih dana mi smo imali zabavu u školi kad smo bili osmaši. Nakon nastave navečer smo imali u dvorani tulum, platili (mi učenici) neki bend da nam svira, imali grickalice i sokove (nastavnici kontrolirali što smo unosili u dvoranu) i sve je bilo gotovo negdje do 22 ili 23 sata.
Zaista mislim da je nepotrebno organizirati nekakvu norijadu i za osmaše. Meni se na taj način gubi smisao prave norijade.

Upravo tako smo i mi proslavili kraj osmog razreda.
Meni se čini da su nekada nastavnici imali više vremena, razumijevanja i tolerancije prema djeci,te da su škole bile koliko obrazovne toliko i odgojne ustanove. Danas je nažalost aspekt "odgoja" izostao kako u školama tako i u obiteljima.
Vjerojatno je to i razlog što nastavnici bježe od sadržaja koji nisu usko vezani uz nastavni program. U školi koju je pohađala moja kćer nisu čak redovno održavane nastave iz izbornih predmeta kao što su kemičari i biolozi. To je išlo tako daleko da je njihova nastavnica sama odlučila da je nastava u prirodi "nepotrebna i dodatni trošak, te da ona neće voditi djecu". Naglasak je naravno bio na "neću", jer nije niti pitala roditelje što misle o tome.
Kao roditelj se u potpunosti slažem s pop-art-tetom, na isti način i mi pokušavamo odgajati svoju djecu, komuniciramo s njima i pokušavamo "plivati" zajedno s njima i ide... Rezultati su dobri, djeca su OK, imaju OK društvo, u školi nema problema, iskreni su i pošteni i priznaju svoje greške kao i mi svoje. Nažalost, imam dojam da se danas takva djeca slabije snalaze i probijaju i društvu, teže im je nametnuti se i izboriti za svoje mjesto, jer ih oni drugi potiskuju svim sredstvima, pa se ponekad pitam da li griješim u odgoju.
Eto i ja malo zbrda-zdola...

stripi

Ukupno postova: 79
Post Postano: 11.06.2009. 12:52 
Naslov:  Re: Ravnatelji ne žele malu norijadu i pijane osmaše

rođena u Osijeku

Ukupno postova: 300
Post Postano: 11.06.2009. 12:59 
Naslov:  

Upravo tako, djeca vide i oponašaju, zato je i bitan odgoj, kako kućni tako i onaj u školi, jer ako dijete nema pozitivnu afirmaciju u krugu obitelji, onda to treba poticati u školi. Koliko se u stvari u školama posvećuje malo pažnje ovom problemu dovoljno govori podatak da psiholozi i pedagozi rade na po nekoliko škola istovremeno, dok je nekada svaka imala i svog pedagoga i svog psihologa. Ne vjerujem da je problem u nedostatku kadrova.

pop-ap-teta

Ukupno postova: 324
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 11.06.2009. 14:29 
Naslov:  

evo meni je bas drago da nisam jedina sa ovakvim stilom odgoja djece, za koji neki misle da je STAROMODAN (da ne povjerujes) ili jos bolje da zabadam nos u privatnost svoje djece (apsurdna i smijesna konstatacija). rođena u Osijeku, upravo sve ono sto si napisala stoji, i upravo su mozda klinci ok jer se svojski trudimo kako priznati nase greske i poraze tako i hvale

Skoči u forum: