Bubalo: Rezanje proračuna za 40 milijuna kuna

Osijek

Bubalo: Rezanje proračuna za 40 milijuna kuna

Proračun Grada Osijeka za 2009. godinu, težak 591 milijun kuna, prenapuhan je i morat će se rezati najmanje 40 milijuna kuna - zaključak je nakon serije sastanaka koje je u prvih nekoliko dana svojeg mandata s pročelnicima upravnih odjela i gradskim službama odradila nova gradska vlast na čelu s gradonačelnikom Krešimirom Bubalom.

- Za razliku od Osječko-baranjske županije, čiji je ovogodišnji proračun razvojan i socijalan, kao i u proteklih pet godina, bivša gradska vlast u vrijeme velike recesije donijela je predizborni proračun koji je jednostavno - neodrživ. Nema šanse da bude iznad 550 milijuna kuna! Vjerojatno i manje. No, 40 milijuna kuna morat ćemo odmah odsjeći, a gradske službe do ponedjeljka moraju pripremiti konkretne prijedloge kako i gdje - rezolutan je Bubalo.

Što više spoznaje stanje u gradskoj blagajni, kaže, svakoga dana sve više ga boli glava. Bivša vlast ostavila je niz rupa, a početna procjena o 55 milijuna kuna minusa, sada se popela za još najmanje deset milijuna, "zahvaljujući" ponajprije Kopiki i komarcima.

- Dakle, vjerojatno će morati biti i dodatnih ušteda. Što se tiče rebalansa, znam da sigurno moramo povećati izdvajanja za tretiranje komaraca, za koje Vlada Gradu već tri godine nije dala ni lipe od obećanih osam milijuna kuna godišnje. Također, morat ćemo povećati premala izdvajanja za razvoj gospodarskih zona. Što ćemo pak točno rezati, utvrdit ćemo idući tjedan - zaključio je Bubalo, a iz njegovih riječi jasno je kako Gradu Osijeku slijedi prilično teška godina.

Piše: T.Levak/Glas-Slavonije.hr
Bit će zanimljivao pratiti tu štednju, pogotovo uzimajući u obzir činjenicu da će gradske firme imati direktora koliko ima i koalicijskih stranaka.
već ja vidim štednju na svojoj plaćici :(
Snaga grada će nas izvući! Za to smo glasovali. Snaga grada i nema brige. Oni su snažni!
Dipl. oec. ima riješenja za rebalans. Otkazi i ušteda. To i moja baba zna.
Svaka baba zna i nabit dug...
Previse ima zaposlenih u gradu i suludo je da imaju vece place nego u privredi.
Rajnus

tvoje riješenje: smanjiti plaće i dati otkaze
menadžer i pol si
previše je baba...8)
amunike

Snaga grada će nas izvući! Za to smo glasovali. Snaga grada i nema brige. Oni su snažni!
Dipl. oec. ima riješenja za rebalans. Otkazi i ušteda. To i moja baba zna.

Sigurno da će biti viška radne snage u GPP-u i Unikomu.
Osim predizbornog proračuna HSP je imao i predizbornu politiku zapošljavanja. Zaposli što više ljudi *4(članovi obitelji)=glasovi na izborima. No ništa im nije pomoglo...
Bubalo samo naprijed sa radikalnim mjerama. Treba netko konačno zavesti red u gradu.
amunike

Rajnus

menadžer i pol si

Tvoje rješenje: Ajmo sve nezaposlene zaposliti u gradu i županiji...Nema veze što realno nema potrebe za njima.
Dječko, to se zove socijalizam, a mi smo u surovom kapitalizmu, nažalost!

Re: Bubalo: Rezanje proračuna za 40 milijuna kuna

vec je pocelo ono cega sam se bojao...jos nisu ni poceli radit, a vec stara uhodana prica "naslijedili su ogromne dugove i praznu blagajnu", "vlada ne daje kunu za Slavoniju", sjajan pocetak...

Pa zar nisu naslijedili dugove? Đapić nije imao primjedbe na navedeni minus kod primopredaje vlasti.

nooky

vec je pocelo ono cega sam se bojao...jos nisu ni poceli radit, a vec stara uhodana prica "naslijedili su ogromne dugove i praznu blagajnu", "vlada ne daje kunu za Slavoniju", sjajan pocetak...

Đapić je prilikom predaje grada Bubalu dao račun prihoda i rashoda iz kojega je vidljiv minus o kojemu se priča. I šta sada? ostaviti minus ili vratiti dugove. Dugovi se vratiti moraju ukoliko grad želi biti likvidan. Kako će vratiti dugove, ako na nečemu ne uštede.
pernabukano

amunike

Rajnus

menadžer i pol si

Tvoje rješenje: Ajmo sve nezaposlene zaposliti u gradu i županiji...Nema veze što realno nema potrebe za njima.

nemoj pričat gluposti.... to je obilježje zadnje( propadajuće faze) socijalizma.... I onda je u nekim omjerima birokracija bila sigurno manja nego što je danas.. jer adz zaposli 50 000 ljudi u 4 godine... Ili realni sektor jačati ili odesmo mi u kurac
Dječko, to se zove socijalizam, a mi smo u surovom kapitalizmu, nažalost!

Snaga grada i sadašnji gradonačelnik pozvali su Osječane da budu dio tima i logično je da mjesto u timu prije svih ponude djelatnicima Gradske uprave.
Ako Bubalo i ekipa budu znali organizirati posao, ne da će biti viška radne snage u gradskoj kući, nego ljudi moji, ima da SVI radite i 12 sati dnevno, pa da se vidi tko je kakav, koliko hoće, zna i može...
Jer samo budala može uskratiti priliku za rad i dokazivanje kada je frka, a još veća zaposliti podobnog neznalicu... :twisted:
Valjda su nešto i naučili od Debelog koji je stanovitog Trdina uvažavao kao glavnog savjetnika. :roll:
...pitanje je samo koliko će zaposlenika iz gradske uprave (bivša vlast) biti sposobno opstati u promjenama koje slijede...s druge strane, treba gledati koga se i zapošljava, jer nije sve u kvantiteti, dobar dio je i u kvaliteti - samo ljudi vole zaboraviti na to....
...i posve je normalno da se diže prašina oko revizija poslovanja, dižu je oni svi rodjaci zaposleni preko koverti, te rodbinskih linija.....
lufus

Pa zar nisu naslijedili dugove? Đapić nije imao primjedbe na navedeni minus kod primopredaje vlasti.

Naravno...ne bi ni ja imao da sam vjerovnik kada mi je Djapone rekao..."sine, tutni utuzenje fakture od xy milijuna u ladicu dok ja ne dobijem izbore...kad ja pobjedim...srpit ces se jos malo za placanje, a dotle ti ja nastelim jos par milijuna posla kao naknadu za cekanje...ako ja izgubim, odma vadi to iz ladice i sjedaj na racun."
Tako se to radi u predizbornoj godini.
Po meni su Bubalo i ekipa previse korektni...pazi, ukoliko je neka gradska lova potrosena, ne znam - za komarce, kopiku...a ona nije bila predvidjena, kao stavka, da se financira iz gradskog dijela proracuna to je protuzakonito...hush-hush informacije jos govore da je po starom modelu gradjenja trgova u Os na trg u donjem gradu potroseno duplo vise od predvidjenog (14mil.) i to na trg bez ijednog yebenog hidranta tako da vatrogasci moraju Domu gasiti sa hidranta kod Saponije, da je na EPSO (europsko prv. u streljastvu) potroseno duplo vise od predvidjenog (15mil.), etc. etc.
Da se mene pita protiv svih odgovornih za projekte bi se podnijele kaznene prijave jer su potrosili novac koji proracunom nije bio predvidjen - odnosno kojeg nema.
Ali sve je to "budimo realni" - Djapone.
Skidam mu kapu jedino sto se vjerojatno zastitio ko licki medvjed pa ce u zatvor, ako do toga dodje, opet razni idioti po gradskim poduzecima poput onog iz GPP-a.

Ekipi na celu grada zaista zelim da uspiju izvuci grad iz ovih silnih govana u kojima ih je djapic ostavio do grla...iako sumnjam da je to moguce bez nekakvih drasticnih rezova ili potpune blokade racuna grada. Anyways ne bih im bio u kozi.
anakonda

...pitanje je samo koliko će zaposlenika iz gradske uprave (bivša vlast) biti sposobno opstati u promjenama koje slijede...s druge strane, treba gledati koga se i zapošljava, jer nije sve u kvantiteti, dobar dio je i u kvaliteti - samo ljudi vole zaboraviti na to....
...i posve je normalno da se diže prašina oko revizija poslovanja, dižu je oni svi rodjaci zaposleni preko koverti, te rodbinskih linija.....

Vjerovatno su svi dobili ugovore za stalno, a njih nije samo tako jednostavno raskinuti! Biti će zanimljivo promatrati razvoj situacije.
...upravo tako...ali ako radnik po ugovoru ne zadovoljava postavljene uvjete rada, poslodavac ima pravo dati mu otkaz....to je teorija, da - ali trebalo bi je puno puno više provoditi i u praksi....
...ovdje ne govorimo o NKV radniku koji dođe pijan raditi na neku traku, pa stavi letvicu na drvenoj gajbici malo ukrivo.....ovdje govorimo o osobama koje bi trebale biti obrazovane i stručne, jer ipak na kraju krajeva - vode 3. ili 4. grad u RH po veličini (ako se ne varam)....
anakonda

...upravo tako...ali ako radnik po ugovoru ne zadovoljava postavljene uvjete rada, poslodavac ima pravo dati mu otkaz....to je teorija, da - ali trebalo bi je puno puno više provoditi i u praksi....
...ovdje ne govorimo o NKV radniku koji dođe pijan raditi na neku traku, pa stavi letvicu na drvenoj gajbici malo ukrivo.....ovdje govorimo o osobama koje bi trebale biti obrazovane i stručne, jer ipak na kraju krajeva - vode 3. ili 4. grad u RH po veličini (ako se ne varam)....

Prije 5. nego 3.
...ah, dobro - u prvih 5 najvećih gradova u RH...svodi se na isto :-)
amunike

Rajnus

menadžer i pol si

ja nisam ni ponudio rjesenje, a jedina baba ovdje si ti....
pernabukano

anakonda

Prije 5. nego 3.

Još je uvijek Zadar iza nas,doduše piri nam za vrat...
Može li mi netko odgovoriti zašto bi vlada izdvajala novce za komarce?!?!?

Drugo pitanje: netko ima privatnu firmu, kupi materijal i počne graditi stanove. Trenutno ima velike obveze, a stanove će prodavati za godinu dana. Da li je to minus ili nije???
Papa Strunf

da je na EPSO (europsko prv. u streljastvu) potroseno duplo vise od predvidjenog (15mil.), etc. etc.
Da se mene pita protiv svih odgovornih za projekte bi se podnijele kaznene prijave jer su potrosili novac koji proracunom nije bio predvidjen - odnosno kojeg nema.

a projektant obnove pampasa je bio Srećko Lovrinčević ... član stranke _____

:)
Evo rjesenja.Pruga je duga oko 5 km x 2=10 km.1 met ar pruge tezi oko 100 kg x 10000 metara =1000000.-kg.x 2,5 kn po kg .za prodaju u staro zeljezo.To oko 25.mil.kn+bakreni vodici oko 1 mil.njih je manje ali tu je negdje.Za pocetak super.Ionako pruga ne ide "nikud".laku noc i ugudnu voznju u snovima.
daddos

pernabukano

anakonda

Prije 5. nego 3.

Zadar ima Kalmetu i pristup državnoj kesi u negraničenim količinama, a imao bi ga i Osijek da je birao HDZ-ovce i da je gradonačelnik npr. porijeklom Dalmatinac ( ono, slavonski dalamatinac, kao npr. afro-amarikanac iliti domaći crnac) .
ma sve se gleda ljudi moji, nemojte bit naivni, a lijepo vam je Ivić poručivao da birate njega uprav iz ovijeh razloga, a vi se inatite.

eto vam ga sad, inatite se i dalje.
slavkbrk

Evo rjesenja.Pruga je duga oko 5 km x 2=10 km.1 met ar pruge tezi oko 100 kg x 10000 metara =1000000.-kg.x 2,5 kn po kg .za prodaju u staro zeljezo.To oko 25.mil.kn+bakreni vodici oko 1 mil.njih je manje ali tu je negdje.Za pocetak super.Ionako pruga ne ide "nikud".laku noc i ugudnu voznju u snovima.

Vrlo si inteligentan. Da nisi ti jedan od onih što vozi tamić svaki dan u kairos?
Treba pazljivo procitati a i imati neko predznanje.Navodnici su znakoviti,eto malo pomazem.
bavaria

Papa Strunf

da je na EPSO (europsko prv. u streljastvu) potroseno duplo vise od predvidjenog (15mil.), etc. etc.

a projektant obnove pampasa je bio Srećko Lovrinčević ... član stranke _____

Vojna mehanizacija je odradila dosta poslova na Pampasu pa mi nije jasno otkud toliko napuhivanje troškova?!
errrr

daddos

pernabukano

anakonda

Prije 5. nego 3.

Zadar ima Kalmetu i pristup državnoj kesi u negraničenim količinama, a imao bi ga i Osijek da je birao HDZ-ovce i da je gradonačelnik npr. porijeklom Dalmatinac ( ono, slavonski dalamatinac, kao npr. afro-amarikanac iliti domaći crnac) .
ma sve se gleda ljudi moji, nemojte bit naivni, a lijepo vam je Ivić poručivao da birate njega uprav iz ovijeh razloga, a vi se inatite.

Još da državna kesa nije prazna...BTW u Vinkovcima kradeze vlada od 1990. a baš im i ne ide.
lufus

errrr

daddos

pernabukano

anakonda

Prije 5. nego 3.

Još da državna kesa nije prazna...BTW u Vinkovcima kradeze vlada od 1990. a baš im i ne ide.

˙
nisu u blokadi, a ipak imaju nove obilaznice prema zupanji. Slavonci pazite kako vozite po cestama i cuvajte nase znakove. Tko zna kada cemo opet moci ih kupiti!
Birali smo sto smo birali
Kod nas nije na vlasti HDZ, pa imamo obilaznice. Nije bio na vlasti ni u županiji, pa smo dobili autocestu.
Toliko je HDZ ulagao u svoje utvrde poput Belog i Vukovara da su ih birači odlučno nagradaili za to. Isto stvar je i u Osijeku. Toliko o toj tezi :?
amunike

lufus

errrr

daddos

pernabukano

anakonda

Prije 5. nego 3.

˙
nisu u blokadi, a ipak imaju nove obilaznice prema zupanji. Slavonci pazite kako vozite po cestama i cuvajte nase znakove. Tko zna kada cemo opet moci ih kupiti!

Već mi je polako muka od ovih Hdz-ovskih ulizica. Sa državnom vlasti Hdz-s ne treba surađivati, nego, u interesu svih građana Hrvatske, tu vlast svim snagama rušiti. Samo potpuni naivac ili zlonamjerni političarćić može tvrditi da bi nekakva kvazi-suradnja sa Vladom bilo kome donijela bilo što. Državni proračun generira nelikvidnost, kao i državne firme, turistička sezona je očekivano puno lošija nego što su se tupani u Vladi nadali, i sve što možemo očekivati na jesen jest novi rebalans i gotovo sigurna misija Mmf-a. Surađivati sa tim neznalicama?

A što se tiče Zadra, bilo bi lijepo da nam netko konačno napiše što je to hrvatska Vlada financirala u Zadru. Jasno nam je da u ostalim gradovima gdje je na vlasti Hdz nije ništa financirala, te su ti gradovi redom najsiromašniji u državi, no eto stalno nam nameću taj Zadar. Dakle, gdje se ogleda taj fenomenalni napredak Zadra? U povećanju broja stanovnika?
W.M. Felt

amunike

lufus

errrr

daddos

pernabukano

anakonda

Prije 5. nego 3.

˙

Već mi je polako muka od ovih Hdz-ovskih ulizica. Sa državnom vlasti Hdz-s ne treba surađivati, nego, u interesu svih građana Hrvatske, tu vlast svim snagama rušiti. Samo potpuni naivac ili zlonamjerni političarćić može tvrditi da bi nekakva kvazi-suradnja sa Vladom bilo kome donijela bilo što. Državni proračun generira nelikvidnost, kao i državne firme, turistička sezona je očekivano puno lošija nego što su se tupani u Vladi nadali, i sve što možemo očekivati na jesen jest novi rebalans i gotovo sigurna misija Mmf-a. Surađivati sa tim neznalicama?

A što se tiče Zadra, bilo bi lijepo da nam netko konačno napiše što je to hrvatska Vlada financirala u Zadru. Jasno nam je da u ostalim gradovima gdje je na vlasti Hdz nije ništa financirala, te su ti gradovi redom najsiromašniji u državi, no eto stalno nam nameću taj Zadar. Dakle, gdje se ogleda taj fenomenalni napredak Zadra? U povećanju broja stanovnika?

Felt ti stvarno si pao sa kruške!
Argumentiraj svoje teze
pernabukano

Kod nas nije na vlasti HDZ, pa imamo obilaznice. Nije bio na vlasti ni u županiji, pa smo dobili autocestu.
Toliko je HDZ ulagao u svoje utvrde poput Belog i Vukovara da su ih birači odlučno nagradaili za to. Isto stvar je i u Osijeku. Toliko o toj tezi :?

Pokušavaš li nam ti sugerirati da su glavonja i bubimir zaslužni za autocestu?
Ne vidim kakve je veze imala županijska vlast s gradnjom autoceste.
Na idućim parlamentarnim izborima HDZ gubi vlast. Na vlast dolazi SDP u koaliciji za još nekim strankama a između ostalog i sa HDSSB-om koji će imati (po mojoj procjeni) 5 zastupnika u Saboru. Dakle nikako ljudi nisu promašili na ovim izborima glasajući za Bubala i Šišljagića. Strpljen, spašen...
Pa Felt moram ti oponirati u vezi Zadra, naprosto zato što svako povećanje broja stanovnika najčešće mora biti inicirano napretkom privrede i većom mogućnošću zapošljavanja. Ne misliš valjda da su vlaji i drugi dinaroidi navalili u Zadar da bi izigravali socijalne slučajeve, prosili na ulici i bili vječni podstanari? Zašto onda ne navale i u Šibenik koji je još prije 40-ak godina imao isti broj stanovnika kao i Zadar, a danas Zadar ima skoro 50000 više.
Zašto ljudi, posebice obrazovani, odlaze iz Osijeka? Jel zato što im ne odgovara klima ili zato što im smetaju komarci?! Svi dobro znamo zašto odlaze i stoga bi glavna misija nove osječke gradske vlasti upravo trebala biti kako zadržati mlade i obrazovane ljude u gradu.
lufus

Vojna mehanizacija je odradila dosta poslova na Pampasu pa mi nije jasno otkud toliko napuhivanje troškova?!

oni su samo kosili travu ... ništa više ...
Osječanin

Na idućim parlamentarnim izborima HDZ gubi vlast. Na vlast dolazi SDP u koaliciji za još nekim strankama a između ostalog i sa HDSSB-om koji će imati (po mojoj procjeni) 5 zastupnika u Saboru. Dakle nikako ljudi nisu promašili na ovim izborima glasajući za Bubala i Šišljagića. Strpljen, spašen...

slazem se. cini se da je i sdp to shvatio. isto tako ne vidim nikakvu mogucnost da za predsjednika dodje neko iz hdz-a
Ne znam samo gdje će se naći tih 40 mil. kuna. Ako ništa, bar će se ukinuti ono bahaćenje sa novcem iz gradskog proračuna u stavci kupovina laptopa djeci i nastavnicima u iznosu od 5 mil. kuna!!!! :)
W.M. Felt

Već mi je polako muka od ovih Hdz-ovskih ulizica. Sa državnom vlasti Hdz-s ne treba surađivati, nego, u interesu svih građana Hrvatske, tu vlast svim snagama rušiti. Samo potpuni naivac ili zlonamjerni političarćić može tvrditi da bi nekakva kvazi-suradnja sa Vladom bilo kome donijela bilo što.

Bravo Felt! Slažem se u svakom napisanom slovu!
Trenutna državna vlast je sastavljena redom od mafijaša, nesposobnih pojedinaca koji nisu sposobni ništa privrediti u životu pa su se uvukli u politiku i sada pametuju "odozgora".
Gotovo identično kao i prošla osječka gradska vlast sa magistrom na čelu.
PreacheR

Pa Felt moram ti oponirati u vezi Zadra, naprosto zato što svako povećanje broja stanovnika najčešće mora biti inicirano napretkom privrede i većom mogućnošću zapošljavanja. Ne misliš valjda da su vlaji i drugi dinaroidi navalili u Zadar da bi izigravali socijalne slučajeve, prosili na ulici i bili vječni podstanari? Zašto onda ne navale i u Šibenik koji je još prije 40-ak godina imao isti broj stanovnika kao i Zadar, a danas Zadar ima skoro 50000 više.
Zašto ljudi, posebice obrazovani, odlaze iz Osijeka? Jel zato što im ne odgovara klima ili zato što im smetaju komarci?! Svi dobro znamo zašto odlaze i stoga bi glavna misija nove osječke gradske vlasti upravo trebala biti kako zadržati mlade i obrazovane ljude u gradu.

Sve je to istina, ali mladi i obrazovani Zadrani bježe iz grada koliko i isti iz Osijeka. Zašto su se "dinaroidi" doselili u Zadar? Pretpostavljam da su bili u mogućnosti, a uvjeti života u gradovima i otocima iz kojih su došli naprosto su nepodnošljivi. Kada bi se svi ljudi iz Vukovara, Đakova, Vinkovaca i Belog Manastira, koji rade u Osijeku, zaista i preselili u Osijek, i Osijeku bi dramatično narastao broj stanovnika. Ne sporim da je Zadar, u odnosu na druge gradove regije napredovao, ali se malo pretjeruje. (uostalom, tamo Hdz redovno dobije 65%, a to dovoljno govori).
Nadam se samo da novi gradonačelnik ima toliko sluha da ne smjenjuje zaposlenike poglavarstva koji tamo rade od prvog dana, nego ove koji su došli zadnji. Što se tiče starosjedilaca Bubalo treba razmisliti jel mu baš neophodna ovakva tajnica grada koja se uvijek razboli kad se treba odlučiti za neku stranu. A zaposlila je svojih više nego Đapić. Sina kućne pomoćnice (koju ne plaća) je zaposlila u Poglavarstvu tako da zapravo osječani plaćaju njenu kućnu pomoćnicu jel se ova novokomponirana dama ne može sagniti da usisava s usisavačem ili da pegla. Ne znam šta će Bubalu Trdin jel kolko znam u Poglavarstvu nema predviđeno mjesto "krtica" a spavača fala Bogu ima kolko oćeš. Najveća spavačica se upravo vratila s bolovanja kad je vidila ko je pobjednik izbora. Ta se sad spremna podvuć pod gradonačelnikov stol samo da ju ne miče
hengl

Nadam se samo da novi gradonačelnik ima toliko sluha da ne smjenjuje zaposlenike poglavarstva koji tamo rade od prvog dana, nego ove koji su došli zadnji. Što se tiče starosjedilaca Bubalo treba razmisliti jel mu baš neophodna ovakva tajnica grada koja se uvijek razboli kad se treba odlučiti za neku stranu. A zaposlila je svojih više nego Đapić. Sina kućne pomoćnice (koju ne plaća) je zaposlila u Poglavarstvu tako da zapravo osječani plaćaju njenu kućnu pomoćnicu jel se ova novokomponirana dama ne može sagniti da usisava s usisavačem ili da pegla. Ne znam šta će Bubalu Trdin jel kolko znam u Poglavarstvu nema predviđeno mjesto "krtica" a spavača fala Bogu ima kolko oćeš. Najveća spavačica se upravo vratila s bolovanja kad je vidila ko je pobjednik izbora. Ta se sad spremna podvuć pod gradonačelnikov stol samo da ju ne miče

Slažem se!
Vidjet će mo kako će Bubi odlučiti i to će biti znakovita potvrda predizbornog slogana "Budi i ti dio tima".
Znam da netko mora popušiti i letjeti na ulicu kao primjer građanima, ali uvijek ostaje mogućnost odabira.
Najštićeniji će biti svi oni došli političkim putem (!?!), a neopredjeljeni djelatnici su nalakši za odstrel, stručnost je tu manje bitna.
Vidjet ćemo...
Daj mi molim te reci ko je dosao u Poglavarstvo ili neku gradski firmu preko natjecaja? Dapic je mislis raspisivo natjecaje za svoje pravase? Matkovic za svoju frakciju? Mos misliti. Trebalo bi letit najprije oni oji nista ne rade, a onda oni koji su zadnji dosli. U Ukopu ih ima viska ko blata, u Unikomu da ne pricam, u Vodovodu nesta manje. Kog bi ti bacio na ulicu?
W.M. Felt

O zadarskom bumu su ti pisali svi. Od Slobodne Dalmacije preko Business hr-a do Poslovnog vijesnika, a fala Bogu članaka se nađe i na netu. googlaj.

btw. ja sam rekao da je dobitna kombinacija u izboru političke opcije, ali i u pravoj osobi iz sredine koji ima volje, želje, ali i moći da pomogne svome kraju. što npr. Osijek ima od pijanog Šeksa ili što je Slavonija imala od bilo kojeg slavonskog političara? jedno veliko NIŠTA! naturaju nam na nos taj jebeni WC5-ti koridor koji je kao čardak ni na nebu ni na zemlji dokle god ne bude u cijelosti izgrađen. A i onda Više koristi od tog WC koridora će imati ovi na jugu jer ćemo im i mi i Mađari njime na more stizati brže i češće, odnosno luka Ploče i Bosanski kamionđije.
Imao je Osijek od Kramarica. Iskoristio je svoj utjecaj da jednu stranacku kolegicu instalira u Vrhovni sud, a njenoj sestricni omoguci gradski stan koji ona iznajmljuje podstanarima. Osim toga je njenu rodjakinju povjerenicu vlade namjestio u Poglavarstvo odakle je ona preko noci odjednom postala velika strucnjakinja, a nije projektirala ni kokosinjac. Sve sam lazne velicine

Tagovi