Osječko pivo: pogledajte reklame Brukete & Žinića i Fan kluba Osjeckog piva

Osijek

Osječko pivo: pogledajte reklame Brukete & Žinića i Fan kluba Osjeckog piva

S očuvanom izvornom recepturom, tradicionalnim načinom proizvodnje, u boci od prepoznatljivog smeđeg stakla u petak je Osječanima predstavljeno novo Osječko pivo. Naime, najstarija hrvatska pivovara i posljednja velika hrvatska pivovara koja je u stopostotnom hrvatskom vlasništvu, Osječka pivovara d.d. darovala je novi izgled Osječkom pivu, a snažnu marketinšku kampanju pratit će i TV spotovi na svim nacionalnim televizijama do kraja godine. Recimo kako je Osječka pivovara d.d. u “liječnje” brenda i nacionalnu kampanju uložila čak pet milijuna kuna, a potrošači će dobiti proizvod u novoj unikatnoj boci s novim etikatama.

- Za novi dizajn boce zaslužna je Andreja Komak, direktorica komercijale Osječke pivovare d.d., a boca je zaštićena kao unikatni proizvod. Što se tiče etikete izradila ju je prva specijalizirana branding agencija u Hrvatskoj, Brandoctor iz Zagreba, dok su se za marketinšku kampanju pobrinula najnagrađivanija domaća agencija Bruketa & Žinić. Naš odgovor negativnim napisima u medijima proteklih godina upravo je novo osječko pivo, poručila je Sandra Vajnberger Alić, voditeljica marketinga Osječke pivovare.d.d. Inače, pivovara kreće i u snažnu distribuciju prema cijeloj Hrvatskoj, a osim novog izgleda i promocije ova osječka tvornica prije nešto malo više od mjesec dana dobila je i novo ime.

- Od 29. travnja nosi naziv Osječka pivovara d.d.. Razlog promjene imena krije se u tome što smo željeli udahnuti dušu grada našoj tvrtki. Naime, tvrtka zaslužuje epitet osječko, kao što grad Osijek zaslužuje da se njegovim imenom zove najstarija pivovara u Hrvatskoj, poručila je Vajnberger Alić. Direktor 312 godina stare pivovare Ivan Komak poručio je kako i sam želi piti dobro pivo.

- Zbog svih događanja oko naše tvornice proteklih godina bio je uništen jedan stari brend, no mi smo ga sada oživjeli. Već krajem ovog mjeseca naše pivo dobiva znak Hrvatske kvalitete, naglasio je Komak.

Svečana promocija novog Osječkog piva održana je na brod-restoranu Galija. Kum novog piva postao je Nikola Žinić.

- Stvaranje TV spota bio je veliki izazov, jer je riječ o stvaranju novog brenda. Oduševili smo se kada smo počeli kopati po povijesti i doznali da je to najstarije hrvatsko pivo. Ovo je početak naše suradnje, jer ćemo na stvaranju brenda raditi sljedećih nekoliko godina, komentirao je Nikola Žinić. Osječka pivovara ovom je prilikom za sve goste i poslovne komitente organizirala nagradnu igru, a s mnogo sreće glavnu nagradu, skuter, osvojila je novinarka Glasa Slavonije.

Piše: N.Zekić/Glas-Slavonije.hr

Pročitajte i...
[21.05.2009.] Jeste li vidjeli nove boce Osječkog piva?

Osjecko pivo - Istrijan
Povijesni medij

Osjecko pivo - Zagorac
Povijesni medij

Osjecko pivo - Dalmatinac
Povijesni medij

Osjecko pivo - TV spot 15 sec
Povijesni medij

Osjecko pivo - TV spot 30 sec
Povijesni medij

Video by Fan klub Osjeckog piva:

Mix 5 minuta
Povijesni medij

Pijem sam
Povijesni medij

Klaun
Povijesni medij

Super cure
Povijesni medij

Škemba
Povijesni medij

Nisam ševio
Povijesni medij

Cipela
Povijesni medij

Lega debil
Povijesni medij

Nemam pojma
Povijesni medij
a šta se nehvali da je prodo liniju za limenke, jel s time platio taj ''branding'' novi :)
1. "Osječka pivovara ovom je prilikom za sve goste i poslovne komitente organizirala nagradnu igru, a s mnogo sreće glavnu nagradu, skuter, osvojila je novinarka Glasa Slavonije. "
op op op op
a nagradna igra za obične smrtnike koji će kupovati to pivo????

2. gdje je klipić s reklamom?

Re: Osječko pivo osvaja Hrvatsku s reklamom Brukete & Žinića

Naprijed Osječko!!!
Osječko pivo jest brand!
MissTake

1. "Osječka pivovara ovom je prilikom za sve goste i poslovne komitente organizirala nagradnu igru, a s mnogo sreće glavnu nagradu, skuter, osvojila je novinarka Glasa Slavonije. "
op op op op
a nagradna igra za obične smrtnike koji će kupovati to pivo????

2. gdje je klipić s reklamom?

Da! Pusti priče (hehe), dajte novi spot na uvid
i nagrade za one od kojih ćete živjeti, tj. koji će kupovati pivo

ova "akcija" me jako razočarala (n)
Mogu samo reći: sve 5! Još kad bi Komak počeo poštivati radnička prava u firmi, ali to je neka druga priča.

:drunk: Ajd sad svi u trgovinu po gajbaru, tko zadnji, mag... :D
bila je reklama za osječko na poluvremenu tekme rvacka ukrajina i super je reklama. drago mi je da su krenuli ovako doro
hawk

sranje...očekivao sam puno bolju i dužu reklamu.

originalna reklama, pohvala autorima i marketinškoj službi osječke pivovare....

Povijesni medij

e ova je već bolja....
Odlični, iako mi je logičnije da je umjesto prvo ide najstarije hrvatsko pivo.

Redakcija 031

dok su se za marketinšku kampanju pobrinula najnagrađivanija domaća agencija Bruketa & Žinić.

htjeli ste reci agencija koja je najvise love zgrnila na plagijatima :roll:
da, mene ove reklame sa istrijanom, dalmatincem, zagorcem, podsjećaju na one sa SP-a, sa japancem, talijanom, i tko je već sve bio...

Re: Osječko pivo: pogledajte reklame Brukete & Žinića

Redakcija 031

Što se tiče etikete izradila ju je prva specijalizirana branding agencija u Hrvatskoj, Brandoctor iz Zagreba, dok su se za marketinšku kampanju pobrinula najnagrađivanija domaća agencija Bruketa & Žinić.

Pa jel nije Brandoctor=B&Ž?!
meni se sviđa reklama i ja je pohvaljujem.
Etiketa je trebala biti malo življa, svakako puniti pivo i u limenke, te proizvesti bezalkoholno kako bi se zaokružila paleta proizvoda, uz pet ambalažu koja je najavljena. Biti agresivniji u reklami i isticati da je to najstarija tvornica piva u Hrvatskoj
dim

Etiketa je trebala biti malo življa, svakako puniti pivo i u limenke, te proizvesti bezalkoholno kako bi se zaokružila paleta proizvoda, uz pet ambalažu koja je najavljena. Biti agresivniji u reklami i isticati da je to najstarija tvornica piva u Hrvatskoj

zar nije voda jeftinija ? :lol:
Provokator

dim

zar nije voda jeftinija ? :lol:

baš si provokator :) ... nego nije mi jasno ovo najstarije pivo, povuči paralelu sa tamo nekim privatnim pivarom i današnjom pivovarom je mal čudno, zvuči ko da su kopajuči iskopine našli pivo i tek ga sada po prvi put prezentiraju
Branding je izvrstan, ali mi ta etiketa nikako ne stoji... u stvari, možda se samo trebam naviknuti jer mi je stalno pred očima ona stara s goticom.

Konačno pametno utrošeni novci.....

o reklamama bi se dalo diskutirat, no to je i onako stvar ukusa. Puno vaznije je to da je osjecko nakon a cini mi se deset godina konacno dobilo novu reklamu, imidz, sve sto ide uz to. neki dan sam se sokirao skoro kad sam na novoj vidio reklamu za osjecko! A cak mi se cini da ga sad ima u nekim kaficima kojima ga prije nije bilo. Samo tako dalje!

nooky

A cak mi se cini da ga sad ima u nekim kaficima kojima ga prije nije bilo. Samo tako dalje!

matrix, Q club i ekskluziva u parfeu.. toliko ja znam..

Gradjanin

Redakcija 031

Što se tiče etikete izradila ju je prva specijalizirana branding agencija u Hrvatskoj, Brandoctor iz Zagreba, dok su se za marketinšku kampanju pobrinula najnagrađivanija domaća agencija Bruketa & Žinić.

Pa jel nije Brandoctor=B&Ž?!

op op op op
moram reći da si u potpunosti u pravu
klik
klik

a za reklme
razočarana sam
ove kao istarnin-dalmatinac-zagorac su isfurane za SP kako je rekao muvifrik, zatom ove forice kao se ledeno pivo lijeva u čašu je već milijun puta viđena i prožvakana tema, a ostalo... ajd dobro je da su spomenuli da je najstarije i prirodnih sastojaka itd.

dakle reklame baš i nisu nešto

Pa sta, nije nikakva tajna da je BD sestrinska tvrtka BiZ-a.
Ne shvaćam na kakve potrošače ciljaju ovakvim reklamama.
I zar svaka reklama (ili bar većina) koja predstavlja slavonski proizvod, mora imati tamburicu?

Očekivao sam više od reklama, ali bar se pivo poboljšalo, nema više jutarnjeg odvratnog osjećaja.
Osječko pivo je stvarno napredovalo. Marketing i oglašavanje im nikada nije išlo bolje.
Jučer su bili na ekonomskom fakultetu i nagrađivali najbolje seminarske radove vezane za pivovaru.

TV Spot od 15/30 sekundi su ozbiljni spotovi, oni koji daju bitne podatke o pivu, o njegovoj kvaliteti pa su stoga poželjni u početku promoviranja ili pak na novim tržištima ili stranim tržištima.
Nakon njih slijede ovi šaljiviji...svakako su lako pamtljivi i ulaze u sjećanje.
Odkad imaju novu bocu i smanjeniji postotak alkohola, više ga pijem :-)
Idem po još jedno...al samo jedno :-)
pernabukano

Odlični, iako mi je logičnije da je umjesto prvo ide najstarije hrvatsko pivo.

Mislim da su oni išli s tezom da slogan 'prvo hrvatsko pivo' sugerira da je Osječko ujedno i najbolje pivo.
Premda nisam veliki ljubitelj Osječkog piva, iz lokalpatriotskih pobuda ću izraziti nadu da ova marketinška ofenziva neće biti labuđi pjev naše pivovare.
Super je pivo i dobre su reklame, it voz abaut bladi tajm da se i Osječko počne reklamirati. Jedino one s regionalcima, iako simpatične, opet nekako ko da blago sprdaju slavonske krajeve. Ko kad na rtl-u pokažu Bačvice di se naveliko gušta u piciginu i oblinama i nakon toga naš glavni trg di se prže dva goluba i sve je pusto. Bila je riječ o nedjelji u 14 h, šta nisu pokazivali u 18 h, kad se ljudi masovno šetaju i uživaju po promenadi, korzu i sveolikom centru, parkovima itd.
KillaBEEZ

Odkad imaju novu bocu i smanjeniji postotak alkohola, više ga pijem :-)
Idem po još jedno...al samo jedno :-)

ima isto alkohola kao i prije, samo možda malo manje hmelja tj manje gorcine..
gle mi komšiju Krešu i Staža,muahahaah glumci do yaya! :D
Leon

Video by Fan klub Osjeckog piva:

Baš LEGEndarno, svaka im dala....pivo!
:D reklama lijepo ulazi u uho,svida mi se :D
i nakon nje mi se cak i pije osjecko :D
Bolje da su više uložili u kvalitetu piva nego u reklame. Baš me zanima koliko je to sve koštalo. Dalmatinac u reklami je totalno neuvjerljiv.

Re: Osječko pivo: pogledajte reklame Brukete & Žinića i Fan kluba Osjeckog piva

eh, eto pošto nisam još nikada postao prilike jer se bavim marketingom 20tak godina.

pregledah sve spotove i zaključih da su uglavnom spotovi od fan kluba bolji jer su u njima potrošači piva koji su ciljna skupina, njihovo ponašanje i način života je kvalitetno prenešeno na video, iako su teaseri-regionalni spotovi nalik karlovačkom simpatični i rapsodija sa tamburicom-jako dobar jer prožima općenite kvalitete u životu, ali ne odražava potrošača piva što kupci preferiraju.

Napomena: zbog iskustva već mogu zamisliti pritisak koji je netko iz pivovare napravio na b&ž da svakako naglase kvalitetu tamno smeđe boce (kraj spota-zaključak) iako je zelena sad trendi ???!! I got news for you: Who CARES!
- predlažem ekipi marketinga da ipak porazgovaraju sa članovima fan kluba jer bezobizra ako im je kampanja u tijeku mogu je obogatiti sa spotovima fan kluba kao teaserima... ukratko bruketa i žinić su dobri al pivo je super
i ja mislim da bi puno više uspjeha imali s ovim reklamama fan kluba

Re: Osječko pivo: pogledajte reklame Brukete & Žinića i Fan kluba Osjeckog piva

neam pojma... al pivo je super

ma ludi su :D
koliko sam shvatio prvi val reklama je upoznavanje s pivom, a drugi val bi trebao biti zafrkancija.tako je krenilo i karlovačko i ožujsko prije par godina.
ma sve je to super, al pivo je pivo... živili!
reklame fan kluba neće ići na tv jer su zamišljene za internet reklamiranje.. :/ barem koliko mi znamo.. :)
Osim one duže reklame koja je za -3 ostale reklame Bruke i Žinića su malo žešća debilana..
Osječanin

Osim one duže reklame koja je za -3 ostale reklame Bruke i Žinića su malo žešća debilana..

al pivo je super
cohors

Osječanin

al pivo je super

uvijek bilo..za mene jedino pivo.. :beer:

Tagovi