Neizvjesna sudbina Ujedinjenog Osijeka

Osijek

Neizvjesna sudbina Ujedinjenog Osijeka

Klub Ujedinjeni Osijek, koji je pokrenuo uspavanu alternativnu scenu u Osijeku i šire, od polovine prošlog mjeseca prestao je raditi, a u Udruzi se još uvijek traži način da se nastavi s rockerskim svirkama.

No, još uvijek se zbrajaju gubitci nastali u džepovima nekoliko entuzijasta koji su uložili značajna vlastita sredstva u pokretanje scene i dovođenje zvučnih glazbenih imena u grad na Dravi. Naime, kada se ubroje troškovi najma prostora, režija i honorara bendovima, rijetke su bile večeri kada bi se ostvarila samo pozitivna nula.

- Volja za radom, promocijom urbane kulture i Osijeka kao urbanog središta i dalje postoji. No, jednostavno više ne možemo podnijeti financijske gubitke koje nam je donosio svaki novi koncert. Šteta što smo sada u ovakvoj situaciji jer smo ostvarili dobre kontakte - organizatori su nas prepoznali, a bendovi su se sami javljali za dolazak u Osijek. Sada ne možemo kapitalizirati što su naš rad prepoznali svi, osim onih čija nas je pomoć mogla spasiti od zatvaranja - kaže Robert Ajhner iz Ujedinjenog Osijeka.

Udruga je trenutačno u mirovanju, iseljena iz prostora u Vrbaskoj ulici u potrazi za alternativnim rješenjima, prostorom, izvorima financiranja. Kao sjajna lokacija nameće se Barutana koja, osim nekoliko manifestacija, cijele godine zjapi prazna. Barutana je idealna i zbog neograničenog broja parkirališnih mjesta u blizini, osigurane infrastrukture te izdvojenosti od kuća. U Unitedu kažu kako bi Barutani mogli udahnuti novi život te je koristiti cijele godine na dobrobit građana.

- Dobili smo neka obećanja, obavili smo određene razgovore, ali to je bilo prije izbora, a sada ćemo vidjeti hoćemo li dobiti neku pomoć kada se posloži nova vlast u Gradu i Županiji, zaključuju.

Piše: Ivan Sekol/Glas-Slavonije.hr
Foto: Daniel Antunović/arhiva 031

Pročitajte i...
[03.05.2009.] Klub Ujedinjeni Osijek prisiljen zatvoriti vrata
hehehe
pa kada rulja svoju cugu nosi, a ne kupuje u klubu...katastrofa!
osobno ja ne slusam takvu glazbu i ne izlazim tamo, ali se divim tim ljudima. Svaka vam čast što se trudite... NE znam, skontajte neku akciju..nesto da se pokrene.. Ako ikad dobijete neki prostor koji je u krš stanju, javite i ja ako imam vremena dođem pomoć to očistit...
je, nova vlast jedva čeka nešto učiniti...
...joj, pa nemože se očekivati da će se vlast brinuti za svaki projekt koji propadne u gradu...treba ljude koji vole tu glazbu promjeniti i naviknuti ih da je normalna stvar platiti upad u takve klubove i tamo plaćati cugu...kada bi svaki vikend 500 ljudi platilo upad i kupilo tamo dvije cuge onda nebi ni propali i mogli dovoditi i poznatije bandove...

Re: Neizvjesna sudbina Ujedinjenog Osijeka

Klub United napravio je u kratkom vremeneu toliko dobrih koncerata da je to neopisivo..Doveli su Subse sto nije mala stvar sto vise jedna ogromna pohvala za to..Al ipak izgleda da takva glazba u Osijeku nema uspijeha jer jako malo ljudi dolazi na tako sta... :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:

u svakom slucaju bravo United!! :) :cheers:
Ne slušam ovu vrstu glazbe, ali svakako podržavam ideju ovakvog kluba u Osijeku. Isto tako podržavam i sretan sam zbog novog Kandžijinog albuma, no moram reći da nemam ništa ni protiv narodnjaka o kojima Kandžija pjeva:-) Multikulturalnost!

Mislim da je scena ove vsrte glazbe u osijeku neprofitabilna tj. ljudi su takvi da ne žele dati više od 20 kuna za upad na neki koncert dok recimo Thompson i Škoro napune Zrinjevac po cijeni od 100 kuna. U čemu je problem? kako redimo jedan Let3 privuče svega 150 ljudi? Pored malog tržišta i slabe kupovne moći pristalica ove vrste glazbe dogodila se i konkurencija u obliku Mini teatra, a iz svega zaključujem da Osijek ne može izdržati dva ovakva kluba.
No svakako smatram da im makra treba dati jednaku mogućnost. Pod time msilim da se i ekipi iz Os-unuteda treba dati adekvatan prostor-besplatno. Tada neka se bore za klijentelu, pa neka bolji pobjedi. možda se dogodi čudo, pa opstanu oba kluba.
pernabukano

. Pod time msilim da se i ekipi iz Os-unuteda treba dati adekvatan prostor-besplatno.

Nigdje u svijetu ovakav klub ne može opstati bez poticaja grada, ministarstva ili neke treće institucije. U Zagrebu i Močvara i Kset imaju neki vid financijske podrške .Tako da je upravo ovo quotano - jedino rješenje. Kulturna, ili bolje reći subkulturna važnost ovakvih klubova je neprocjenjiva. Aćimović je to prepoznavao, nadamo se da će i nova vlast.
pernabukano

Mislim da je scena ove vsrte glazbe u osijeku neprofitabilna tj. ljudi su takvi da ne žele dati više od 20 kuna za upad na neki koncert dok recimo Thompson i Škoro napune Zrinjevac po cijeni od 100 kuna. U čemu je problem?
iz svega zaključujem da Osijek ne može izdržati dva ovakva kluba.
msilim da se i ekipi iz Os-unuteda treba dati adekvatan prostor-besplatno. Tada neka se bore za klijentelu, pa neka bolji pobjedi. možda se dogodi čudo, pa opstanu oba kluba.

Slažem se, no mislim da treba iimati neke granice u davanju gradskih prostora besplatno.Interes grada jest da postoji barem jedan alternativni klub za mlade. Nije interes da moraju postojati dva. Mislim da je ovaj Mini Teatar dovoljan da se u njemu organiziiraju svi mogući koncerti, te bi te udruge trebalo uputiti na suradnju, a ne nadmetanje. Ako neka supkultura nije ekonomski isplativa, onda postoje granice forsiranja iste. Inače bi se moglo postaviti pitanje tko bi sve trebao dobiti besplatni prostor, ako se kojim slučajem sutra sjeti. Jednog dana, kada se vrate Đapićevi dugovi, Osijek će možda biti u stanju financirati desetke klubova, različitih kultura, danas će svaka kuna u kulturi biti velika stvar. Ima puno nužnijih kulturnih ulaganja od dva alternativna kluba.
W.M. Felt

pernabukano

Mislim da je scena ove vsrte glazbe u osijeku neprofitabilna tj. ljudi su takvi da ne žele dati više od 20 kuna za upad na neki koncert dok recimo Thompson i Škoro napune Zrinjevac po cijeni od 100 kuna. U čemu je problem?
iz svega zaključujem da Osijek ne može izdržati dva ovakva kluba.
msilim da se i ekipi iz Os-unuteda treba dati adekvatan prostor-besplatno. Tada neka se bore za klijentelu, pa neka bolji pobjedi. možda se dogodi čudo, pa opstanu oba kluba.

Slažem se, no mislim da treba iimati neke granice u davanju gradskih prostora besplatno.Interes grada jest da postoji barem jedan alternativni klub za mlade. Nije interes da moraju postojati dva. Mislim da je ovaj Mini Teatar dovoljan da se u njemu organiziiraju svi mogući koncerti, te bi te udruge trebalo uputiti na suradnju, a ne nadmetanje. Ako neka supkultura nije ekonomski isplativa, onda postoje granice forsiranja iste. Inače bi se moglo postaviti pitanje tko bi sve trebao dobiti besplatni prostor, ako se kojim slučajem sutra sjeti. Jednog dana, kada se vrate Đapićevi dugovi, Osijek će možda biti u stanju financirati desetke klubova, različitih kultura, danas će svaka kuna u kulturi biti velika stvar. Ima puno nužnijih kulturnih ulaganja od dva alternativna kluba.

Felt slažem se u potpunosti, ali tko će odlučiti koji će to biti klub i po kojim kriterijima će donijeti tu odluku?
Po mom skromnom sudu prevaga bi trebala ići na stranu Ujedinjenog Osijeka, jer je doveo puno zvučnija imena uz manje poticaja grada i županije.
žalosno je da oni ne mogu skupa raditi.to je ekipa koja sluša sličnu glazbu, publika je slična i ne kužim zašto ne rade skupa (osim ako nisu smrtno posvađani).
ovako se razvodni sve.isti dan 2 koncerta.pola ekipe tamo, pola ekipe vamo i i jedni i drugi ne prolaze dobro
Moje je mišljenje da je u Os općenito premalo stanovnika, posebice mladih, a posebice onih koji slusaju ovakvu vrstu glazbe (alternativnu u najsirem smlslu rijeci) za 2 kluba poput Teatra i Uniteda.

Tako da nekakve šanse da jednom u Os budu 2 (pa i više) ovakvih klubova može biti samo

-ako više ljudi počne slušat ovakvu glazbu (u što sumnjam da će se desit u nekom značajnijem broju-iako je postojanje npr. Teatra dobar način da se mlađe generacije privuku "alternativnoj" glazbi)

-ako se broj stanovnika poveća (što se, prema demografskim trendovima, neće dogoditi, upravo suprotno, osim ako se svi ne bacimo na posao :)).
pernabukano

Ne slušam ovu vrstu glazbe, ali svakako podržavam ideju ovakvog kluba u Osijeku. Isto tako podržavam i sretan sam zbog novog Kandžijinog albuma, no moram reći da nemam ništa ni protiv narodnjaka o kojima Kandžija pjeva:-) Multikulturalnost!

Mislim da je scena ove vsrte glazbe u osijeku neprofitabilna tj. ljudi su takvi da ne žele dati više od 20 kuna za upad na neki koncert dok recimo Thompson i Škoro napune Zrinjevac po cijeni od 100 kuna. U čemu je problem? kako redimo jedan Let3 privuče svega 150 ljudi? Pored malog tržišta i slabe kupovne moći pristalica ove vrste glazbe dogodila se i konkurencija u obliku Mini teatra, a iz svega zaključujem da Osijek ne može izdržati dva ovakva kluba.
No svakako smatram da im makra treba dati jednaku mogućnost. Pod time msilim da se i ekipi iz Os-unuteda treba dati adekvatan prostor-besplatno. Tada neka se bore za klijentelu, pa neka bolji pobjedi. možda se dogodi čudo, pa opstanu oba kluba.

Let3 bude svake godine i dopizdi ljudima
dino_bno

pernabukano

Let3 bude svake godine i dopizdi ljudima

Ne može se uspoređivati Let3 na UFO-u i u klubu kao štoje je OU.
koncert ko koncert
nije problem što nema ljudi koji slušaju tu glazbu, ima ih jako puno i ima ih dovoljno da dobro rade i 3 ovakva kluba u osijeku, problem je što je 80% tih ljudi problem dati čak i mizernih 10 kuna za upad, da ne govorim i više.. problem je što su ljudi pasivni i rađe će sjediti u parku i lokat nego poslusat neki zanimljiv bend koji bi ih mogao zanimati, zbog toga sto je tamo ekipa.. u osijeku ima hrpa pankera i metalaca i onda kad dodu neki koncerti na otvorenom gdje je bespla upad, vidis sve te ljude i sve te velike kvazi pankere i metalce kako skaču na neko zabranjeno pušenje a kad dođe neki metal bend za koji treba dat 10-20 kuna, nema ih i kad ih se pita gdje ste bili sinoc.. pa u cadillacu. i united i teatar su skroz drugačiji klubovi, ja od redovne publike iz uniteda ne znam jesam ikada ikog vidio u teatru (doduše nisam ni ja bio baš puno puta tamo jerbo me takva glazba ne zanima)..
isto tako, zahtijevati da obje udruge rade u istom prostoru je malo bezveze ako se ekipa iz Teatra mučila mjesecima da napravi to što su napravili, bez obzira što je to gradski prostor.

mislim da bi kada bi se dobio besplatni prostor, klub mogao bolje raditi jerbo bi se mogla staviti niža cijena upada za trutove..
zla_tratinčica

ja od redovne publike iz uniteda ne znam jesam ikada ikog vidio u teatru (doduše nisam ni ja bio baš puno puta tamo jerbo me takva glazba ne zanima)..

Ne slažem se s ovim da je ljudima teško dat 10-20-30 kn za koncert. Pogledaj kako budu posjećeni koncerti u Teatru (i poznatih i nepoznatih bendova). A program Uniteda se bazirao većinom na preteškim-pregrubim zvukovima, (pratio sam program-slušao bendove na netu, tako da ne sudim bez uvida) na koje možeš dovuć hrpu rulje (pogotovo ako se plaća), nego samo okorjele fanove headbanganja.

Mislim da je bitno reći da se prije ulaska u svaki posao treba odraditi temeljno: istraživanje tržišta. Čini mi se da u Unitedu to nisu uradili. Ponavljam, popis stanovništva je vrlo korisna stvar, dakle: pogledati koliko ljudi ima u ciljnoj skupini, uzeti u obzir faktore:koliko ljudi voli/želi takvu vrstu robe (u ovom slučaju to je glazba) i kakvo je stanje konkurencije. Iz toga jasno možete dobiti broj ljudi koje možete očekivati u klubu, i još da pritom uzmete u obzir ostale faktore: tipa da se nekom iz ciljane skupine NEKAD ne da ići van, da je netko bolestan, da ima obveza, i drugi sitni razlozi.

Tako da i dalje ne vjerujem da ćete moći napuniti klub (pod uvjetom da izbor glazbe ostane isti), makar bio besplatan ulaz, upravo zbog toga što nema toliko ljudi koji vole vrstu glazbe kakvu ste vi PRETEŽNO promovirali. Da se razumijemo, volio bih da sam u krivu, uh, kako bih to volio.

I još jedno, tratinče, ti si majstor pobijanja vlastitih rečenica i iznošenja argumenata protiv samoga sebe. Ovo podebljano je primjer primjera. :) Da ne govorim o argumentaciji koja se većinom bazira na nagađanju, predrasudi, procjeni... Nisi mi uopće uvjerljiv.

I nije da nisi vidio nikog iz Uniteda u Teatru zato što ih nije bilo, nego zato što si malo-malo blago namazan do mrtav pijan. :D

Pozdrav.
zen031

zla_tratinčica

ja od redovne publike iz uniteda ne znam jesam ikada ikog vidio u teatru (doduše nisam ni ja bio baš puno puta tamo jerbo me takva glazba ne zanima)..

Ne slažem se s ovim da je ljudima teško dat 10-20-30 kn za koncert. Pogledaj kako budu posjećeni koncerti u Teatru (i poznatih i nepoznatih bendova). A program Uniteda se bazirao većinom na preteškim-pregrubim zvukovima, (pratio sam program-slušao bendove na netu, tako da ne sudim bez uvida) na koje možeš dovuć hrpu rulje (pogotovo ako se plaća), nego samo okorjele fanove headbanganja.

Tako da i dalje ne vjerujem da ćete moći napuniti klub (pod uvjetom da izbor glazbe ostane isti), makar bio besplatan ulaz, upravo zbog toga što nema toliko ljudi koji vole vrstu glazbe kakvu ste vi PRETEŽNO promovirali. Da se razumijemo, volio bih da sam u krivu, uh, kako bih to volio.

I još jedno, tratinče, ti si majstor pobijanja vlastitih rečenica i iznošenja argumenata protiv samoga sebe. Ovo podebljano je primjer primjera.

I nije da nisi vidio nikog iz Uniteda u Teatru zato što ih nije bilo, nego zato što si malo-malo blago namazan do mrtav pijan. :D

Pozdrav.

vidim da me dobro poznaješ, drago mi je xD bio sam i u unitedu cijelo vrijeme mrtav pijan pa znam tko je kada dolazio. :D bio sam i u unitedu cijelo vrijeme mrtav pijan pa znam tko je kada dolazio. :D

kako to budu posjećeni koncerti u mini teatru? na početku je dolazilo puno ljudi jer je novi prostor bio a sad što dalje, to manje ljudi dolazi i ne znam dali si ti i koliko
kako to budu posjećeni koncerti u mini teatru? na početku je dolazilo puno ljudi jer je novi prostor bio a sad što dalje, to manje ljudi dolazi i ne znam dali si ti i koliko dolazio u united i dali dolaziš u teatar redovno ali razlika je u ljudima ogromna, u teatru je ekipa koju se može vidjeti u tufni i općenito alternativci koji to zapravo i nisu, dok u united takvi ljudi nisu nikad dolazili nego samo oni koji jako vole glazbu kakva je bila u unitedu.. to je velik krivac i lokacija (zbog čega se između ostalog i stari Teatar zatvorio).

i da te uputim, headbangaju metalci, a u Unitedu je od hrpetine koncerata bilo možda 3-4-5 metal koncerta tako da se malo raspitaš i molim te da ne raspravljaš o nečemu u što nisi upućen.. po meni je ovo sve što ti pišeš pretpostavka i lupetanje, bez uvrede.. godinama u osijeku svi pričamo kako je alternativcima (baš alternativcima, ne alternativcima koji slušaju balaševića) teško dati i 10 kn za upad i kako zbog toga propada scena i onda ti dođeš i kažeš kako nije u tom problem.. koliko si koncerata radio ili sudjelovao u nečemu da si toliko upućen u sve i onda ideš meni još govoriti kako nagađam.

živio :)
pih morati ću reći da se potpuno slažem s tratinčicom...
zen031

zla_tratinčica

<snip>

errr, zadnji put kad sam bio u KMTu, bilo je sa osobljem cc 20-25 ljudi, stoga...
zla_tratinčica

nije problem što nema ljudi koji slušaju tu glazbu, ima ih jako puno i ima ih dovoljno da dobro rade i 3 ovakva kluba u osijeku, problem je što je 80% tih ljudi problem dati čak i mizernih 10 kuna za upad, da ne govorim i više.. problem je što su ljudi pasivni i rađe će sjediti u parku i lokat nego poslusat neki zanimljiv bend koji bi ih mogao zanimati, zbog toga sto je tamo ekipa.. u osijeku ima hrpa pankera i metalaca i onda kad dodu neki koncerti na otvorenom gdje je bespla upad, vidis sve te ljude i sve te velike kvazi pankere i metalce kako skaču na neko zabranjeno pušenje a kad dođe neki metal bend za koji treba dat 10-20 kuna, nema ih i kad ih se pita gdje ste bili sinoc.. pa u cadillacu. i united i teatar su skroz drugačiji klubovi,

s ovim se apsolutno slazem,nije to samo problem metalaca i pankera to je opcenito problem ljudi koji tu zive,oni bi sve bespla i sve im je tesko platit,sjecam se da je jedno bio koncert u unitedu i da je upad bio 5 kn,morao sam molit lege da odemo,a bio je jedan ne los metal bend..uzas,al tak je sa svime,ko da bi neko iso na ufo,il na tekme da se placa upad

i tratincice molim te nemoj vrijedat zabranjeno pusenje,ako ti se ne svidaju oke,al oni su institucija glazbe

Subota 06.06., Klub Mini Teatar
AOLJM: Koncert osječkih bendova + party osječkih DJ-eva
upad: 0kn
ljudstva: unutra 100-tinjak, ispred kluba 30-40

Poanta?
Besplatno događanje (i to skroz ok), udarni termin (subota), alternativno OLJM na kojeg bi se još po nekoj logici trebalo doći podržati samu stvar zbog principa na kojem (i zbog kojeg) je odrađena, itd. Ljudi? Jedva 150...
I vrapcima na grani je ovdje jasno da se radi o onome što Tratinčica priča, a to je ljenost ljudi s dotične scene.
I u pravu je Tratinčica kad kaže da i u Teatar dolazi sve manje ljudi. U razloge ne želim ulaziti, ali to je činjenica.

Uostalom, koliko sam upućen, ekipa iz Uniteda je novce gubila upravo na onim stvarima koje se sad traže od Grada/Županije, a to su najam prostora i režije. Vjerujem da kad bi imali besplatan prostor s kojim bi bili oslobođeni mjesečnih troškova najma i režija, da bi bez problema mogli raditi ono što su dosad radili (ovaj put bez gubitaka, naravno).
Logika, jel...od šanka i upada se očito može skupit za isplatit bend, trošak organizacije koncerta i konobare, a ostalih troškova u tom slučaju ne bi ni bilo.
Tako da po meni uopće nije upitno da li bi oni u tom slučaju opstali (i Teatar pored njih), već da li Grad može i želi sponzorirati takva dva kluba paralelno. To je pravo pitanje!
U biti, pravo pitanje je jel ljena masa uopće vrijedna sveg tog truda i novca...
@justice: ajd da si se i ti s nečim napokon složio

@tratinčica
Ne slažem se s tobom. Neću sad svaki dio citirat pa reć u čemu se ne slažem, nema smisla. Al da te nešto pitam: ja odem i na jazz, blues, koncerte klasične glazbe, najviše volim hard rock i jazz fusion, u Tufnu ne idem, Balaševića obožavam, od heavy metala jako volim Maidene i Judase. Jesam li ja alternativac?

E da, i ajmo malo konstruktivno: mislite da bi barutana bila dobra lokacija?

I još jedno pitanje, za Iana, otkud informacija ja u Teatar dolazi sve manje ljudi?
Moje mišljenje kao nekoga ko je jednom bio u mini teatru i na staroj lokaciji gdje je sada united i na novoj je da ne mogu u ovim uvjetima biti dva kluba te biti u konkurenciji nikako.
Ovo govorim objektivno jer ne zalazim tamo i slabo slusam tu vrstu galzbe,nekad samo jel.
Pa mogu biti objektivan.
Ono sto trebate napraviti i vi iz mini teatra i iz uniteda je djelovati zajedno.
Da ja odlucujem morali bi djelovati zajedno u prostoru gdje je sada mini teatar jer neznam nisam upucen al mislim da prostor dobivate besplatno stoga bi oboje morali tamo raditi u dogovoru i raditi koncerte.
To vam je moja preporuka , zajedno radite u tom prostoru koji ne placate a vjerujte mi da se takav prostor naplacuje , najam bi bio minimalno 20 tisuća kuna mjesečno.
Treba nam alternativni klub svakako, ali zasada jedan.
Bolje jedan nego da dva paralelno propadaju.
zen031

@justice: ajd da si se i ti s nečim napokon složio

@tratinčica Al da te nešto pitam: ja odem i na jazz, blues, koncerte klasične glazbe, najviše volim hard rock i jazz fusion, u Tufnu ne idem, Balaševića obožavam, od heavy metala jako volim Maidene i Judase. Jesam li ja alternativac?

ne. jednostavno, neda mi se objašnjavati zašto, nisi alternativac o kojima se ovdje priča.
Zbog takvog stava ste i propali. Previse ste iskljucivi, preusko podrucje glazbe ste htjeli obuhvatiti, za koje jednostavno u Os nema dovoljno ljudi.

Doduse, kasnije ste se prebacili na ultraalternativnu mjuzu-disko veceri! :D Kad sam na otvorenju razgovarao sa shefom, rekao mi je da ce pustati samo punk i metal. Kad sam ga pitao za hard rock-rekao je: "Ni govora". Izgleda da je disco alternativniji od hard rocka.

Ponavljam:istrazite trzista. Brojke vas (u ovom slucaju) nece slagati. Zapravp, čak i ako se pokaže da tržište traži vašu "robu", može se dogoditi da propadnete uslijed nekih drugih okolnosti. Ali bez upoznavanja s tržištem, svaki vaš pokušaj će se svesti upravo na to: na pokušaj, eksperiment.

Obavezno uključite pitanje: koliko ste spremni platiti za ulaz? Čini mi se da je to trenutno, zbog ekonomskog stanja, jedan od bitnijih čimbenika.

(Stalo mi je da uspije vaš klub, ako postoje uvjeti. Pa ne bih se zamarao ovom temom da mi nije stalo, i pisao post u 7 ujutro! Javim ti se ja jednom vani kad te vidim pa ćemo prodivanit o ovoj temi, ako budemo kolko-tolko pri svijesti. :D Pozdrav!)
Bio sam ja prije koje 2 godine u starom MT-u sa curom na odlicnim stonerima,osim nas bilo je josh 5 ljudi.oke,je bila srijeda i placao se upad,ali taj je isti bend prije par mjeseci napunio kset utorkom.
Ipak,znam neke ljude iz Uniteda i znam da dobro znaju (vise-manje) koliko u os-u ljudi nesto slusa,tako da su uvijek bili na nekakvom rubu isplativosti,sto nije cudno za
takav klub.
O 'alternativcima' koji misle da zescem zvuku nema mjesta u os-u necu,ne da mi se pisati o pozerima ;-)
bazooka_joe

O 'alternativcima' koji misle da zescem zvuku nema mjesta u os-u necu,ne da mi se pisati o pozerima ;-)

Ako se ovo odnosi na mene, onda cu reci da mislim da nema mjesta S OBZIROM NA OKOLNOSTI. A pod broj dva, što je nekom žešći zvuk, to nekom nije. Tebi, eto, hard rock možda nije žestok, meni je.
Ian_McKaye

U biti, pravo pitanje je jel ljena masa uopće vrijedna sveg tog truda i novca...

Ovo je poanta price...
zen031

Ako se ovo odnosi na mene, onda cu reci da mislim da nema mjesta S OBZIROM NA OKOLNOSTI.

Okolnosti su uvijek dobre za flejmanje :D

Flejmanje-flejmviše...a što ti to na hrvatskom dođe?
Circa

Ian_McKaye

Ovo je poanta price...

Ne, nije. Moguće je da je problem u tome što skupini ljudi na koju Utd cilja predstavlja problem dati 10-20 kuna (u pravilu, ponekad više) za ulaz. Moguće je također da jednostavno ljudi na koje oni ciljaju nema dovoljno. I kombinacije razloga su itekako moguće. Sve što trebaju je istražiti tržište.
@Zen031:
pitao si otkud mi informacija da u Teatar dolazi sve manje ljudi, pa da odgovorim...
Dođem i vidim. Nisam non-stop tamo, ali sasvim dovoljno da vidim kako stvari stoje.
Eto recimo za jučer (neki MC Session) sam čuo da je bilo jedva 20 ljudi...

A što se Barutane tiče i pitanja jel bi bila adekvatan prostor... Stvarno čovjek više ne zna šta da misli. Barutana je savršen prostor za tako nešto pod pretpostavkom da je dobro posjećena), no tamo može stati i do 800 ljudi kad je puna (tko zna, možda i više) tako da za manje koncerte nikako ne bi valjala. Recimo Exploited, koji se planira dovest kako se pričalo, bi bio idealan u Barutani, po mom sudu. S druge strane, čisto sumnjam da bi tamo bili dobri bilo kakvi koncerti s manje od 300-400 ljudi...a koliko bi takvih bilo, znamo i sami.
Hm, jučer je bio ponedjeljak..mislim da u vezi ovog o popunjenosti Teatra nisi u pravu. Popunjenost varira, ali ne opada. Informirat ću se kod Kreše ovaj vikend pa mogu javit.

Mislio sam koliko bi Barutana odgovarala s obzirom na udaljenost od grada? Most treba prijeći...A kažete, ljudi su lijeni..e sad, ako hoce li se nekom dati preci preko nakon cugice-dvije u nekom od parkova ili kafica (kako to obicno ide). To me brine.

E i još nešto-ako bi dobili Barutanu, obavezno riješite problem prozračivanja i klime. Tamo je ljeti pakleno kad je više ljudi, i zagušljivo i vruće. Bio sam na predstavama na kojima je bilo 100-150 ljudi, to je užas jedan, ima samo jedan mali prozorčić koji se može otvorit, koji je skroz visoko gore-što je i logično, ipak je to nekad zaista i bila barutana.
o čemu vi uopće pričate,pa MT i UNT su dva totalno različita kluba,s totalno različitom mjuzom i ljudima koji ga pohode,
meni se zapravo jako sviđalo zadnjih par mjeseci u UNT baš zato jer se otvorio MT (tko ima mozga shvatiće zašto) i moram reći da je uvijek al baš uvijek bila skoro ista ekipa na koncertima,i ti ljudi uopće nisu bili ljeni,fino su platili 5 cenera i pogledali dobar konc,i svi su imali najmanje preko 25,zato su i imali za karte...
meni je drago što postoji MT ali mene jednostavno ni jedan konc osim Dubioze tamo nije privukao,znam da će se @pooding zamračiti al tako je,ekipa iz Unt je dovodila dobre bendove (naravno meni se više sviđa takva mjuza nego Opća Opasnost,Adastra i takvi...)
nadam se da će grad dati neku lovu da se UNT negdje otvori (iako je meni baš fino odgovaralo staro mjesto,sam pređeš nathodnik i tamo si)
zen031

Mislio sam koliko bi Barutana odgovarala s obzirom na udaljenost od grada? Most treba prijeći...

I sada se most mora prijeći, a neko vrijeme nije ni mosta bilo pa su ljudi "plivali" :)

pročito ja cijelu raspravu ovu,sve mi to nekak vamo-tamo,svak tepe svoje,svi pomalo u pravu.šta je znam...a zaš united ne bi mogao funkcionirati kao neki booking ili što već,jer je očito je da ljudi iz pomenute udruge imaju dobre kontankte,sudeći po imenima koja su doveli.mislim ako im se ne isplati imati vlastiti prostor,a stalo im je do kvalitetne scene u os,zašto koncerti ne bi bili u teatru,koji ima prostor za badave od grada ak sam dobro shvatio?pod nekim nazivom ak je tak šta potrebno,tipa junajted večeri u teatru :) .sličan slučaj je bio u zegeu dok je močvara bila zatvorena.meni se ovo čini kao savršeni kompromis :wink:
zen031

Zbog takvog stava ste i propali. Previse ste iskljucivi, preusko podrucje glazbe ste htjeli obuhvatiti, za koje jednostavno u Os nema dovoljno ljudi.

Doduse, kasnije ste se prebacili na ultraalternativnu mjuzu-disko veceri! :D Kad sam na otvorenju razgovarao sa shefom, rekao mi je da ce pustati samo punk i metal. Kad sam ga pitao za hard rock-rekao je: "Ni govora". Izgleda da je disco alternativniji od hard rocka.

vjerovao ili ne, svi mi koji slušamo alternativu se volimo i za***avati na disku i nama je disko za zajebanciju kao što su seljačinama cajke. wuga-wugice su bile ja mislim od početka.. nije baš u prvih mjesec dana ali se poslije 2 mjeseca ako se ne varam počelo s time.. i nije tu stvar da smo isključivi i da se previše baziralo na jednu glazbu nego je to takav klub, Justice je lijepo to objasnio.. to je klub gdje je alternativa i to je to.. kao da otvoriš npr. Rock Club i puštat Balaševića i Neke sevdah bendove iz bosne zato jer to ljudi vole, jel..

zen031

Circa

Ian_McKaye

Ovo je poanta price...

Ne, nije. Moguće je da je problem u tome što skupini ljudi na koju Utd cilja predstavlja problem dati 10-20 kuna (u pravilu, ponekad više) za ulaz. Moguće je također da jednostavno ljudi na koje oni ciljaju nema dovoljno. I kombinacije razloga su itekako moguće. Sve što trebaju je istražiti tržište.

zaista mi nije do prepiranja ali toliko o skakanju sebi u usta i pretpostavkama.. ljudi koji su sudjelovali u radu uniteda, kako savjetima, kontaktima, organizacijom koncerata su mahom ljudi od 30-35 godina koji su na sceni vec duuuugi niz godina i koji prate i idu na koncerte i sviraju sa svojim bendovima po svuda i definitivno se u unitedu jako dobro znalo tko što sluša i koliko ljudi ima.. velik je problem lokacija i velik je problem upad koji se morao stavljati takav kakav je zbog ogromnih troškova.

digitalevil

mislim ako im se ne isplati imati vlastiti prostor,a stalo im je do kvalitetne scene u os,zašto koncerti ne bi bili u teatru,koji ima prostor za badave od grada ak sam dobro shvatio?

možda zato što su uvjeti za napraviti koncert u teatru malo nerealni i što se nemožeš pokriti ako hoćeš dovesti neki jači bend(naravno, pod uvjetom da nisi iz teatra)?

ne kontam.očeš reč da bi united moro platit teatru prostor?ak je tako,onda u kurac sve.
ne prostor, razglas i zaštitare, bar je tako kada se radi svirka tamo, ali dođe na isto kao da iznajmljuješ prostor.možda bi se mogao naći neki kompromis, neznam.. zasad je tako =)

i da samo kažem, ja izuzetno cijenim i Krešu i cijelu ekipu iz teatra i super su mi to dečki, da nebi netko pomislio da pljujem po njima :)
Meni se pak nakon čitanja ove rasprave čini da u Osijeku postoji više vrsta alternativaca, koji su svoj ukus maksimalno specijalizirali, a sve ostalo potpuno im je neslušljivo, niti mogu podnijeti društvo i suradnju s onima koji se nisu dovoljno glazbeno "educirali".

Dakle, nekoliko desetaka samoprozvanih alternativaca voljeli bi imati mjesto gdje će se organizirati koncerti baš onih bendova koje oni vole, te nikakvih drugih. Svjesni da takve bendove slušaju samo oni i rijetki njihovi prijatelji, zbog čega se organiziranje takvih koncerata pokazuje potpuno neisplativim, oni bi da im takve užitke priušte porezni obveznici. Jer, ispada, grad Osijek ne bi bio grad ako tih nekoliko desetaka ljudi nemaju mjesto za koncerte. Tu je osnovni kriterij njihov ukus, odnosno tuđi neukus, te činjenica da u jednom drugom klubu kolo vode alternativci s neukusom, koji su još uz to i bezobrazni, i ne žele surađivati.

Ovo je već milijun puta ispričana priča. Paradoks tih alternativaca jest u tome što se već vijekovima trude biti maksimalno cool u izboru glazbe koju slušaju, te se u tom smjeru trude slušati glazbu za koju većina ljudi nije čula (logično, jer s opće-komercijalnom glazbom nisi cool). No, kada se suoče s činjenicom da za tu istu glazbu nema više od 20-30 konzumenata spremnih na plaćanje mizernog upada i dolazak na koncert, onda su ljudi krivi zbog neznanja i neukusa, škrtosti i lijenosti, primitivizma i bezobrazluka.

Nemojte se ljutiti mladi alternativci, ali jedan klub na teret poreznih obveznika sasvim vam je dovoljan. Ako se ne možete dogovoriti za suradnju, jer su jedni "već dugo na sceni", "imaju prosječno preko 25 godina pa zato i novaca za karte", te "pravi alternativci", imam jedan odličan prijedlog - neka poduzetniji član te supkulture, koji ima malo veću garažu, organizira koncerte tamo - stane svih 20-30 ljudi, a neće plaćati skupi najam.
sereš li ga sereš @felt,ako ima za 100 fucking tko zna kakvih udruga love pa ima valjda onda i za još jednu,ako mogu davati lovu za svakakva sranja tipa OLJM,UFO a da negovorim za mali milion braniteljskih udruga e onda bi trebalo biti i za ovo,
i vjerujem da nebi morali i nešt puno mjesečno odvojiti za njih,da se UNT mjesečno pogurao samo s prostorom još uvijek bi trajao.
i vidi u UNT nije dolazilo 20-30 ljudi,na svaki malkoc bolji konc je bilo najmanje 100-ak ljudi,e jbg trebalo je barem 200 da bi se pokrilo.
vidi meni je pun k. da moram ići negdje 200-300 km da poslušam neki dobar bend,nekog dobrog dj,kao i većini ljudi.
napokon se u gradu našlo mjesto gdje si za relativno male pare (50 kn) mogao pogledati dost dobre bendove,a da nisu ovi naši domaći koje si već mogao pogledati u OS barem 10-ak puta (tipa HP,Majke...)
vidi ako tebi odgovora da je ovo jedna najobičnija prčija od grada u kojemu dolaze do izražaja narodnjaci i dozla boga isfurani bendovi onda uživaj,jer ima nas kojima je mjuza bitna stavka u životu i kojima bi bilo drago da se nastave gostovanja bendova tipa Subsi,Snfu,Toastersi a da negovorim za neke moje heroje iz mladosti tipa Motus (za koji ti vjerovatno nikad nisi čuo,jer jbg to je za tebe vjerovatno previše alter,hc ili kak već hoćeš)
pričaš tu o nekakvim alternativcima,pa vidi velika je razlika u slušatelju Sabbatha i recimo Nomeansno,ti ljudi neidu zajedno pod nikako.
to što je tebi to sve isti k. drugo pakovanje govori nešt o tebi.
isto kao što je meni Halid isti k. kao i Ceca (sad bi se obožavatelji lika Halida pobunili i rekli to je sevdah il tak nešt) meni je narodnjakis i gotova priča,vidiš ja nemam pojma o narodnjacima tak i ti o "alter sceni".
bilo bi lijepo od gradske vlasti da barem malo pomognu UNT da se digne na noge za par mjeseci,na jesen,da i nas 20 ponekad može nešt poslušati...
W.M. Felt

Svjesni da takve bendove slušaju samo oni i rijetki njihovi prijatelji, zbog čega se organiziranje takvih koncerata pokazuje potpuno neisplativim, oni bi da im takve užitke priušte porezni obveznici. Jer, ispada, grad Osijek ne bi bio grad ako tih nekoliko desetaka ljudi nemaju mjesto za koncerte.

Upravo tako! Jednako kao što se Osijek ne bi moglo nazvati gradom bez barem jednog kazališta, bez barem jedne baletne i operne produkcije godišnje i nekoliko velikih koncerata domaćih i gostujućih simfonijskih orkestara.
Koliko osječana pohodi ovakve događaje kad se plaća upad? Nije ni organizacija svega toga jeftina, ali ruku na srce - većina osječana posluša nešto klasičnoga i pogleda neku kazališnu predstavu jednom godišnje - za vrijeme OLJK-a.

W.M. Felt

Paradoks tih alternativaca jest u tome što se već vijekovima trude biti maksimalno cool u izboru glazbe koju slušaju, te se u tom smjeru trude slušati glazbu za koju većina ljudi nije čula (logično, jer s opće-komercijalnom glazbom nisi cool).

Ti znaš neko drugo značenje pojma alternativne glazbe osim onoga kojim se označava glazba koja nije i ne pokušava biti komercijalna i usmjerena prema općoj publici?
Ili baljezgaš bezveze?
Gle, ako ti je stalo do slušanja tribjuta Azri, Juri i ostatku novovalnog pokreta onda osijeku definitivno trebaju dva kluba: jedan alternativan i jedan 'alternativan'. Inače bi se sve moglo svesti na 'dane alternative' preko tjedna, a vikendom ćemo slušati Balaševića (tog frajera sluša moja mater, zaboga!) i Haustor, jer njih ipak više 'alternativaca' sluša...
justice

sereš li ga sereš @felt,ako ima za 100 fucking tko zna kakvih udruga love pa ima valjda onda i za još jednu,ako mogu davati lovu za svakakva sranja tipa OLJM,UFO a da negovorim za mali milion braniteljskih udruga e onda bi trebalo biti i za ovo,
i vjerujem da nebi morali i nešt puno mjesečno odvojiti za njih,da se UNT mjesečno pogurao samo s prostorom još uvijek bi trajao.
i vidi u UNT nije dolazilo 20-30 ljudi,na svaki malkoc bolji konc je bilo najmanje 100-ak ljudi,e jbg trebalo je barem 200 da bi se pokrilo.
vidi meni je pun k. da moram ići negdje 200-300 km da poslušam neki dobar bend,nekog dobrog dj,kao i većini ljudi.
napokon se u gradu našlo mjesto gdje si za relativno male pare (50 kn) mogao pogledati dost dobre bendove,a da nisu ovi naši domaći koje si već mogao pogledati u OS barem 10-ak puta (tipa HP,Majke...)
vidi ako tebi odgovora da je ovo jedna najobičnija prčija od grada u kojemu dolaze do izražaja narodnjaci i dozla boga isfurani bendovi onda uživaj,jer ima nas kojima je mjuza bitna stavka u životu i kojima bi bilo drago da se nastave gostovanja bendova tipa Subsi,Snfu,Toastersi a da negovorim za neke moje heroje iz mladosti tipa Motus (za koji ti vjerovatno nikad nisi čuo,jer jbg to je za tebe vjerovatno previše alter,hc ili kak već hoćeš)
pričaš tu o nekakvim alternativcima,pa vidi velika je razlika u slušatelju Sabbatha i recimo Nomeansno,ti ljudi neidu zajedno pod nikako.
to što je tebi to sve isti k. drugo pakovanje govori nešt o tebi.
isto kao što je meni Halid isti k. kao i Ceca (sad bi se obožavatelji lika Halida pobunili i rekli to je sevdah il tak nešt) meni je narodnjakis i gotova priča,vidiš ja nemam pojma o narodnjacima tak i ti o "alter sceni".
bilo bi lijepo od gradske vlasti da barem malo pomognu UNT da se digne na noge za par mjeseci,na jesen,da i nas 20 ponekad može nešt poslušati...

Stari moj ti ocito ne mozes biti objektivan.
Mi ti govorimo sa objektivne strane da se nemoze to samo tako da treba organizirat tak na ejdnom mjesto posto je u tvrdi prostor taj dobiven tamo onda i zajedno djelovat.
Jos jednom naglasavam tja prostor bi dosao ne 20 nego sigurno 30 tisuca kn mjesecno pa ti gledaj koliko je to godisnje cega se odrice grad nije to mala para.
To ti je kao da grad daje neznam 250 00' kn mjesecno za neku udrugu (odnosno mini teatar).
Neka bude zasad najbolje taj klub a onda kasnije
O tome se prica,bilo bi super da ih ima 10 samo da je manje narodnjaka, tako je kako je mislim da je jedan klub s kapacitetom ja mislim negdje 700-800 posjetilja da moze primiti i vise nego dovoljno.
Ali tu doalzi onaj nas stari hrvatski jal i ko zna sto sve ne.
Umjesto da se udruzite i djelujete zajedno i da profitira cela omladina..:D
čega se grad odriče? ajd ne baljezgajte molim vas, pa nije grad istjerao iz tog prostora neku gradsku firmu nego je nakaradnu prčiju od prostora dao udruzi koja ga je sredila i koristi ga sada i plaća režije i sve i grad ne plaća apsolutno više ništa, dali su se novci da se sredi prostor i to svaka čast gradskoj vlasti i to je to.. gradskih prostora koji su prazni ima HRPETINA, al hrpetina i najmanji je problem dati jedan na korištenje, koliko ih stoji prazno, more..

EDIT: o alternativcima i "alternativcima" neću ništa pričati jer su bazooka i justice sve rekli i molim i Felta (s kojim se inače u većini stavova slažem na forumu) i sve vas koji neznate o čemu pričate, da ne raspravljate ovdje.

Slažem se s Feltom, amen!

@justice
jedini koji na ovom forumu stalno pušta sadržaj iz rektuma si ti, i čudim se da već nisi dobio ban za sva vremena.

vidim i ti i bazuka spominjete rado riječ "većina". Kaže on: "većina osječana posluša nešto klasičnoga i pogleda neku kazališnu predstavu jednom godišnje"... otkud ti znaš što većina radi, misli, itd...jesi išao od čovjeka do čovjeka i pitao? Kaže vrli Justice: "vidi meni je pun k. da moram ići negdje 200-300 km da poslušam neki dobar bend,nekog dobrog dj,kao i većini ljudi." Vidiš, meni je baš gušt otić do Bg, Pešte, Sarajeva, Splita, na neki koncert. I još mnogim ljudima koje poznajem.

E, "alternativci", uopće mi niste alternativni s takvim načinom razmišljanja. Ukucajte u gugl "logičke pogreške", malo čitajte, ili još bolje puno, i bit će nam svima bolje, a vi ćete znati i razmišljati i argumentirati.

@tratinče: e ako hoces da ti grad osigura prostor u kojemu bi, izmedju ostalog, svirali i tvoji drugovi ekstra-mega-trash-drunken-alternative Konjaksi, onda cemo itekako raspravljati, i to baš ovdje.

Scio me nihil scire! Dixi!
zla_tratinčica

čega se grad odriče? ajd ne baljezgajte molim vas, pa nije grad istjerao iz tog prostora neku gradsku firmu nego je nakaradnu prčiju od prostora dao udruzi koja ga je sredila i koristi ga sada i plaća režije i sve i grad ne plaća apsolutno više ništa, dali su se novci da se sredi prostor i to svaka čast gradskoj vlasti i to je to.. gradskih prostora koji su prazni ima HRPETINA, al hrpetina i najmanji je problem dati jedan na korištenje, koliko ih stoji prazno, more..

EDIT: o alternativcima i "alternativcima" neću ništa pričati jer su bazooka i justice sve rekli i molim i Felta (s kojim se inače u većini stavova slažem na forumu) i sve vas koji neznate o čemu pričate, da ne raspravljate ovdje.

ja govorim o tome koliko bi takav prostor dosao da ga Grad daje u najam i uopce mi se ne da raspravljat kad neznate primit nicije misljenje osim onog vaseg.
Sad i reko da je Grad dao i novce da se sredi prostor...s tim si rekao al ama bas sve.
Eto ja sam reko svoje misljenje.
Amen.
:D
zen031

Ukucajte u gugl "logičke pogreške", malo čitajte, ili još bolje puno, i bit će nam svima bolje, a vi ćete znati i razmišljati i argumentirati.

Hehe, nije prvi puta da vidim luzera nekakve rasprave kako se poziva na svoje odlično poznavanje logike, didaktike i latinskog;
al' ti si još ubacio i fore tipa "Imam ja para za koncerte po inozemstvu, jebe se meni za vas", ma ti si car! :D
I ja sam se nasmijao tvom postu. Didaktike? Ne. I nisam rekao da imam para ić po inozemstvu (prištedi se pa se ide nekad, ne ide se svaki dan na kavu il pivo), ni da mi se jebe za vas.

Vidim, ti znaš što VEĆINA misli. Iz čega gataš? Iz dlana, zvijezda, kave? Daj nam onda reci što većina misli, sve nam reci, o druidu naš. Reci nam tko je luzer s kojim raspravljaš, čime se bavi? Reci nam, o veliki proroče, hoće li Exploited nastupati u Unitedu, koliko će koštati karta, i hoće li biti krcato?

Logičkih mi pogrešaka( http://www.tifa29.de/kritika_religije/zaseban_prilog/pogreske_argumentacija.html) , kidam nalijevo...
Mini - Teatar i Osijek United su danas dva stilski veoma različita kluba.
Govoriti da su identični može samo osoba koja nema mnogo znanja o gitarističko glazbi. Ne znam zašto se uopće upliću u raspravu oni kojima je to "sve ista buka" i "divljanje po instrumentima", kada uopće nisu posjetitelji tih klubova, niti ih je briga gdje će ljudi koji vole sličnu glazbu izlaziti. Da takvima ilustriram, najjednostavnije moguće, OU je ipak extremnijeg glazbenog opredjeljenja.

u Osijeku ima i mjesta i publike za oba kluba, kakvi se nigdje u Hrvatskoj ne isplaćuju sami, već uvijek imaju potporu od gradske, županijske ili čak državne instance. U razvijenijim zemljama se i potiču budući da se prepoznaje njihova velika, ogromna supkulturna važnost. Kažete da su oba kluba alternativna? Ok, ali udruga koje se bave istom djelatnošću, ili pak naizgled istom, u gradu ima ohoho. Po 5,6 u istom žanru.

Dečki iz Osijek utd-a ne traže ništa nerazumno. Konkretno: gradski prostor, kojih, uzgred rečeno, ima, koji će sami urediti, barem većim dijelom, voditi i odgovarati za njega. Ne vidim ništa loše da gradski prostor ima svoju namjenu, a koji, ako gradski oci utvrde da će im svrsishodnije poslužiti za bilo što drugo, uvijek mogu preraspodjeliti. Bolje nego da takvi prostori zjape prazni. Ruine.

Pa što i ako na neke koncerte dođe 20, 30 ljudi? Kako znate da upravo taj bend koji svira pred šaćicom publike nije nova Nirvana? Mladim bendovima znače puno i takvi koncerti, kakve im je United osiguravao, a koji su ovdje, vidim, meta omalovažavanja, bez da im se pruži imalo šanse. Nije baš fair-play... United možda nije bio non-stop pun, ali je imao jezgru, koja je bila dovoljna da se pokrene dovođenje bendova kakvi nikada nisu, a bez Uniteda, ni neće dolaziti u Osijek. Mislite da su koncerti UK Subs-a, SNFU-a, Tostersa ili Paure mala stvar? Bitnija nego Brian Adams, drugari. Mnogo.

Na kraju krajeva i u eminentne gradske galerije na otvaranja izložbi slika zna doći svega 15tak ljudi, a ipak, imaju podršku od grada kakvu god zatraže.
s kim se ti @zen svađaš???
ja nemogu dobiti ban jer sam sasvim kulturan u velikoj većini slučajeva osim naravno kad komuniciram s obožavateljima whitesnakea,he he...
nemaš pojma o ničemu i još k tome pišeš gluposti,

@Font Size vidi brca čisto sumnjam da prostor UNT može mjesečno biti 20000-30000kn a kamoli još i više.
a za MT mi je tak svejedno koliko dođe,već sam objasnio da to jednostavno neide zajedno,
različita je mjuza,različit je pristup,jedni trče za lovom a drugi ne,a i ovo je u tvrđi (što meni osobno ide na k.,jer ne zalazim često tamo,eventualno kad se ožderem pa nemam gdje drugdje otići)
zen031

Ne. I nisam rekao da imam para ić po inozemstvu (prištedi se pa se ide nekad, ne ide se svaki dan na kavu il pivo), ni da mi se jebe za vas.

Jebga, moj bed, tako mi izgledalo...

zen031

Vidim, ti znaš što VEĆINA misli. Iz čega gataš? Iz dlana, zvijezda, kave? Daj nam onda reci što većina misli, sve nam reci, o druidu naš. Reci nam tko je luzer s kojim raspravljaš, čime se bavi? Reci nam, o veliki proroče, hoće li Exploited nastupati u Unitedu, koliko će koštati karta, i hoće li biti krcato?

Većina ne misli ništa. To je, naime opće stanje svijesti. Gatam iz piva. Ti si luzer, još jedno nitko-i-ništa piskaralo po forumu, uostalom, kao i ja. Nadam se da će plojtedi doći u Osijek, ne nužno u prostor Uniteda, a predviđam cijenu karte manju od 100 kn - bit će lijepi gužvanac.

zen031

Logičkih mi pogrešaka( http://www.tifa29.de/kritika_religije/zaseban_prilog/pogreske_argumentacija.html) , kidam nalijevo...

Dobar link... ;)
Nitko iz UNITED-a nema razloga živcirati se oko ove rasprave. Momci, uložili ste puno truda, love i znoja u nešto što se pokazalo dobrim mjestom za mnoge bendove i mnoge zadovoljne goste. Gostoprimstvo je uvijek bilo na razini i puno je ljudi to prepoznalo.

Pokazali ste da ste dovoljno pametni i sposobni napraviti nešto od ničega i vjerujem da imate snage i volje prezentirati Gradu svoje aktivnosti i uvjeriti ih da je opstanak logičan i potreban.

Dva palca gore i sretno!

@bazuka

"Ti si luzer, još jedno nitko-i-ništa piskaralo po forumu, uostalom, kao i ja. " Pivo je pogriješilo. Ne valja ti gatalica. Za ovo što kažeš za sebe, ajd vjerovat ću ti. Valjda najbolje sebe poznaš. I usporedba broja postova, mojih i tvojih, bi nam mogla reći tko je od nas luzersko forumsko piskaralo.

Odoh, al stvarno. Da stvarno ne postanem luzer. Forumski. Pa da nemam na kraju ni love za net. Pa da budem samo luzer.
justice

sereš li ga sereš @felt

Istina. Kako je propao političar Đapić, ponestalo mi je tema za pisanje. Ja sam na ovoj temi samo htio malo isprovocirati alternativce, i uspio!

No zadnji dio mog posta bio je konstruktivan. Radi se o trenutačnoj situaciji. Dakle, grad nema novaca. Grad možda ima praznih prostora koji odgovaraju, a možda i nema. Ako ih i ima, jedan je već ustupljen besplatno, te bi bilo za očekivati da se ostali daju nekome tko će plaćati najam, i pomoći krpanju proračunskih rupa. Ako nema zainteresiranih za plaćanje, nakon što bi se proveo javni natječaj, onda nema nikakvih zapreka da se prostori daju kojekakvim udrugama (bavile se one glazbom ili ne) - no, alternativci će morati priznati da je dodijeljivanje nekog prostora baš njima, a ne nekoj drugoj udruzi, politička odluka - vjerujem da će se vrlo brzo javiti još mnogo udruga sa sličnim zahtjevom. Inače nemam ništa protiv niti jedne vrste, podvrste ili žanra alternativne glazbe (malo me samo živciraju oni oponašatelji američkih uličara - hiphop?)

Do nekih lijepših vremena, a optimistično ću reći do slijedeće godine, odnosno dok svi ne budu mogli dobiti svoje, mogli bi svi zajedno lijepo u slozi koristiti isti prostor, pa će u njemu biti svaki dan koncert, i više publike.

zen031

Slažem se s Feltom, amen!

@tratinče: e ako hoces da ti grad osigura prostor u kojemu bi, izmedju ostalog, svirali i tvoji drugovi ekstra-mega-trash-drunken-alternative Konjaksi, onda cemo itekako raspravljati, i to baš ovdje.

moji frendovi su svi aktivni osječki bendovi, ali slobodno kažem svi i ne kužim zašto si baš konjakse sad izvalio.. što nisi wastede ,sizifa , war-head ili nekog od mojih prijatelja koji su ekstra kvalitetni..

živio =)
zen031

Odoh, al stvarno. Da stvarno ne postanem luzer. Forumski. Pa da nemam na kraju ni love za net. Pa da budem samo luzer.

Hm, nadam se da ćeš otići dečkima u United ili MT pitati ih treba li im pomoći u nečemu, tako nećeš ostati luzer, kao mi pravi luzeri koji imamo fixni i mobilni flat :)
justice

znam da će se @pooding zamračiti al tako je,ekipa iz Unt je dovodila dobre bendove (naravno meni se više sviđa takva mjuza nego Opća Opasnost,Adastra i takvi...)

Zašto da zamračim kada si u pravu ;). I meni se više sviđa takva mjuza, i ja sam u Teatru i zaduzen za takvu mjuzu.

No evo, da ti dodam odmah nekoliko svirki koje ja osobno organiziram, vjerujem da ce te tako nesto vise zanimati...

4.8.
FASHODA CRISIS ( UK ) www.myspace.com/fashodacrisis
CAUTION HORSES ( UK ) www.myspace.com/cautionhorses
MEANDER VALLEY ( OS ) http://www.myspace.com/meandervalley

12.9.
EJECTES ( France ) www.myspace.com/ejectes

16.9.
GATECHIEN ( France ) www.myspace.com/gatechien
ROBOT ORCHESTRA ( France ) www.myspace.com/robotorchestra

16.10.
REDSKA ( Italy ) http://www.myspace.com/redska
a evo već jedan veliki plus,kad budu Redska svirali svakako dolazim,iako je to tek u 10 mjesecu.
a i vjerujem da ću na ejectese doći...
ma samo da to krene,već smo na eurokarti bendovima pa se uvijek možemo ugurati između ZG i BG,nema veze što je neki utorak ili srijeda,samo da oni dolaze
justice

ma samo da to krene,već smo na eurokarti bendovima pa se uvijek možemo ugurati između ZG i BG,nema veze što je neki utorak ili srijeda,samo da oni dolaze

upravo to.. uvijek ce se naci ljudi da se taman isplati put ako se ufati bend na touru..
Dragi ljudi, spominje se da ne treba biti dva alternativna kluba u gradu na grbači pa ovim putem govorim pošto najbolje znam. U Barutanu bi se dovelo na trošak Uniteda a ne Grada;
1.nova bina
2.razglas vrijedan 70.000,00 kn
3.novi šank
4.stolice,stolovi (kad su manji koncerti)
5.klima
6.rasvijeta
7.od toga bi grad imao koristi jel ne bi trebao više plačati skupi razglas jel nm naš stoji na raspolaganju besplatno
8.brinuti se ako padne kiša gdje bi se bilo kakva manifestacija održala pri nekim nepogodama
9.prostor stoji prazan!!!!
10.Grad ništa ne košta
11.oni nama naprave uslugu davši nam prostor koji stoji prazan
12.mi njima sve naše na raspolaganje
13.zbog kluba United i njegovog kapaciteta smo morali staviti veći upad na koncerte jel ako Let3 traži 18.000,00 kn a u prostor stane 300 ljudi ulaz mora biti 60,00kn da bi bili na nuli.
14.u barutanu stane 800 ljudi pa ako Let3 traži 18.000,00kn ulaz bi bio 22.50kn,hehe.... a mislim da bi to bilo dobro za sve ljude u ovome gradu .Jell??!!!
15.Gradjani Osijeka bi si mogli priuštit gledati vece bendove za puuuuno manje novaca što je svima u interesu.
16.mislim da bi se trebali pripremit za puuuno vece događaje i bendove poput Exploiteda..........
17.Iskreno,već mi je pun kofer ljudi koji nas uspoređuju sa teatrom,dečki se trude-rade a i dosta njih ne zna da smo upravo mi u starom teatru dok United nije bio otvoren odradili brdo koncerata.
18.Sretno njima-sretno nama.
19.Djeca završavaju Osnovne škole i počinju izlazit van i slušat glazbu.Naš je zadatak privući ih i omogučit im izbor koji prije nisu imali tj.izaći u Q club i doći u United i vidjeti gdje im se više sviđa te ih podržati.
20.Razlog zašto više nema toliko punkera,rockera i metalaca kao prije kad su ranih 90-ih postojale horde istih je sljedeći.Mi smo izlazili u Oks i imali smo svoje mjesto gdje su svaki vikend bili koncerti, kad se Oks zatvorio par godina mladi nisu imali gdje izaći.Zamislite koliko generacija Osmaša su bili prisiljeni izlazit na druga mjesta gdje su se i navikli na glazbu koju danas slušaju.Mislim da je to jedan veliki broj ljudi koji su propustili dobru glazbu,zabavu,putovanja na koncerte itd...Vjerovatno bi neki od njih i osnovali bend kako sam i ja gledavši druge dok sviraju.Rijetki su ti unatoč neimanju mjesta za slušat glazbu se odlučili na alternativu.
21.Sad imaju odličan izbor!!!
22.Pozdrav svima i nemojte toliko biti pesimistični i gubiti volju za nečim i mi se evo trudimo unatoč svemu.
Punk 'n' Roll :))))))))

Maras, ako je tako, onda sam i ja za! :)
tako treba konkretno dat prijedloge i to se cijeni to i ja podrzavam
Svaka čast ekipi iz uniteda na svemu do sada što su napravili!! Nadam se da će grad imati razumijevanja da mi ustupi jedan prostor da nastave sa svojim radom i da ga naprave još boljim!!!

Tagovi