Bubalo uvodi mjere štednje

Osijek

Bubalo uvodi mjere štednje

Do 1. kolovoza za zaposlenike gradske uprave nema godišnjih odmora - poručio je jučer iz svoga novog ureda, a nakon svečane primopredaje, novi osječki gradonačelnik Krešimir Bubalo. No, dodao je, tko je ranije dogovorio moći će na odmor. Bivši gradonačelnik Anto Đapić i zamjenik Ivica Vuletić (Gordana Matkovića nije bilo) primili su Bubala i nove zamjenike gradonačelnika Danijelu Lovoković i Ivana Vrdoljaka te im i službeno predali upravljanje gradom. Đapić je još jednom čestitao na izbornoj pobjedi te im predao izvješće o radu gradske uprave.

- To je generalni sažetak, pregled stanja od financija do projekata, od obveza Grada do stanja u gradskim tvrtkama, rekao je Đapić.

- Izvješće u Županiji je bilo malo deblje, prokomentirao je Bubalo i najavio da će već danas tražiti nadopune po upravnim odjelima.

- Grad je ove godine oprihodovao oko 200 milijuna, a rashodio oko 255 milijuna kuna. Moramo napraviti listu svih potraživanja Grada (komunalna naknada 24 milijuna, komunalni doprinos 21, gradski porezi 10, zakup poslovnih prostora 13, najam stanova 5,8, spomenička renta 3,4, prodaja stambenih objekata 7,6 milijuna kuna...) te analizirati sve obveze Grada - rekao je Bubalo. Najavio je da s imenovanjem savjetnika neće žuriti, da će se preispitati sistematizacija radnih mjesta u gradskom sustavu, ali i da će “dati svima šansu”.

- Više nema Poglavarstva i političkih profesionalaca, od danas će pročelnici odrađivati najveći dio posla, rekao je Bubalo.

Bivši gradonačelnik Anto Đapić najavio je da će ostati u osječkoj politici, a da će se nakon odmora posvetiti radu stranke. Inače, tabla s popisom svih osječkih gradonačelnika već je poslana na dopunu.

Piše: M.Mihaljević/Glas-Slavonije.hr
Foto: Goran Flauder/arhiva 031
bitno je da mi imamo "tablu" gradonačelnika, a gdje su nestale silne ploče
eh novinara...
Goran Flauder?? cim njegovo ime procitam sve mi u koljenu pocnu izvirat podzemne vode,jadnik podplaceni,plese i igra kako ovi kljunasi sviraju.

Re: Bubalo uvodi mjere štednje

Ne znam samo po čijoj "glazbi". Na kojoj/čijoj ono televiziji radi? BTW on nije autor članka :D
tenjac

Goran Flauder?? cim njegovo ime procitam sve mi u koljenu pocnu izvirat podzemne vode,jadnik podplaceni,plese i igra kako ovi kljunasi sviraju.

Istina, vidi se da je tu fotografiju lažirao! :D
Ovo s godišnjima stvarno nije u redu. Al za bolovanja Bubi tj gradonačelnik u sjeni nije ništa rekao. Tako da tamo ono oko 22 i 25 već dogovaramo svi na juriš na bolovanje. Šema svinjska gripa. malo je čudno kako ju Đapić nije dobio?
hengl

Tako da tamo ono oko 22 i 25 već dogovaramo svi na juriš na bolovanje.

Imena, kolegice, imena!!!
hehe
Redakcija 031

No, dodao je, tko je ranije dogovorio moći će na odmor.

Meni je ovo sasvim u redu. Onaj tko je dogovorio, taj ide na godišnji i dobro.
A, eto, u još su jednoj firmi ukinuli godišnje od 1. 7. čak i one ugovorene i plaćene (ljetovanja i sl.) pa nikome ništa.
Anastazija, u kojoj to molim te firmi???? Voljela bih baš vidjeti da mi neko ne da godišnji. Ma, je..la bi mu sve po spisku
hengl

Anastazija, u kojoj to molim te firmi???? Voljela bih baš vidjeti da mi neko ne da godišnji. Ma, je..la bi mu sve po spisku

Odes na stranicu inspektorata, popunis net obrazac, posaljes mu radnu inspekciju, pa da vidis... tjerat ce te na godisnji
Anastazija

Redakcija 031

No, dodao je, tko je ranije dogovorio moći će na odmor.

Meni je ovo sasvim u redu. Onaj tko je dogovorio, taj ide na godišnji i dobro.
A, eto, u još su jednoj firmi ukinuli godišnje od 1. 7. čak i one ugovorene i plaćene (ljetovanja i sl.) pa nikome ništa.

po cemu je to u redu ?

znaci ja imam vikendicu na moru koju sam kupio da moje astmaticno djete bude na morskom zraku ... i ja ne mogu ici, jer to nije uplaceno ranije ?
Ingo, ne, krivo si shvatio. Ne mislim tko je već platio nego mislim da u nekim firmama moraš mjesec-dva-tri ranije reći od kojeg do kojeg datuma ideš na godišnji da se zna sve ostalo isplanirati. Na to sam mislila, ne isključivo na uplate. Ne možeš doći i reći da bi ti od sutra na godišnji na nekih 15 dana. Ipak to moraš ranije najaviti.
A ono da je ukinut godišnji u firmi, nije kod mene, ali znam kome je bilo uvjetovano ili da potpiše takav ugovor ili da leti.
sorry, al niste li malo off...
Pa koliko sam ja shvatio nema godišnjih do kolovoza, a ne da ih neće biti. Mislim da po Zakonu o radu poslodavac ima pravo ne odobriti godišnji u vrijeme kada je povećan opseg poslova i sl. Istina da je ovo nagla promjena planova nekih ljudi. Isto tako, mi do kraja svibnja moramo najaviti kada smo na god. i sad da mi ravnatelj kaže da se situacija promijenila i da tada moram biti prisutan... a šta je tu je. Dakako, ja sigurno neću uplaćivati unaprijed neka ljetovanja niti imam obitelj pa me to ne tangira mnogo
Sad pazi kad Bubalo zapali na godišnji jedno mjesec dana. Mislim, to su stvarno ljudi kojima treba skinut kapu. Za najobičniju je..nu plaćicu oni se žrtvuju za nas po 20 sati na dan (ko Matković). Onda odeš malo na tenis sa Bubalom sat ili dva pa ti ostane još dva sata dnevno. Odeš kući a žena traži svoju dozu to ti je još minuta-dvije. Onda taman legneš i zvoni ti sat i ajd opet u Poglavarstvo na posao. I tako stalno. Treba im dati beneficirani radni staž kako bi mogli posvetiti 50% više vremena ženi tak da sa ženom budu makar tri munute i još jedno četiri munute sa djecom i to je to
Gradonacenice!danas kazete Osijek ne treba tram.za nikud.Pa to je i vas program za vrijeme prijasnje koalicije.Nevjerojatno.Trebali ste reci:hvala bivsima sto su izgradili prugu do Bikare.Nama sada preostaje samo da zaokruzimo prsten sa Zelenim poljem.To je prava istina.Gradjani su/na onim pijasnjim listicima glasovali za prugu na prvom mjestu/vi ste ih tiskali.

de pa di ce oni nes napravit...sad ce te vidit kak cete uzivat sljedece 4 godine...nis se nece gradit
Pa nek samo zatvori lopove i već je dosta napravijo.
baš me zanima šta u koalicijskom sporazumu s matkovićem piše šta se događa ako matković svrši u zatvoru?
Gradonačelniče, poglete kak sam se rano ustala čak i nedjeljom. Jedva čekam sutrašnji onedjeljak da krenemo u nove radne pobjede. Da nam živi živi rad!!!
hengl

Gradonačelniče, poglete kak sam se rano ustala čak i nedjeljom. Jedva čekam sutrašnji onedjeljak da krenemo u nove radne pobjede. Da nam živi živi rad!!!

Je baš... sada si se vratila iz života, pa se foliraš
TataMata, a i ti se nedjeljom ne izležavaš. Šta si tako poranijo? Nemoš spavat od poraza svojih, ha, to te hebe, jel?
A, ne - moram ženi skuvat kavu....pa nježno buđenje... to ti je recept za dug i sretan brak... :)
E da je meni jedan takav pa makar bio i pravaš....
A čini si TataMata, đapićev ili Matkovićev???? Al iskreno!!!!
Lutko moja, svoj svojcat i (ženin naravno) ...čita forum pa moram pazit... :)

slavkbrk

Gradonacenice!danas kazete Osijek ne treba tram.za nikud.Pa to je i vas program za vrijeme prijasnje koalicije.Nevjerojatno.Trebali ste reci:hvala bivsima sto su izgradili prugu do Bikare.Nama sada preostaje samo da zaokruzimo prsten sa Zelenim poljem.To je prava istina.Gradjani su/na onim pijasnjim listicima glasovali za prugu na prvom mjestu/vi ste ih tiskali.

Osijek svakako treba tramvaj... nitko nije protiv tramvaja ... ali je protiv gradnje bez smila i prometne studije.

I poveznica na zelenom polju nema smisla u koliko se ne napravi jos jedna trpimirovom ili svacicevom.

No, o tome je vec 1000 puta pisano na forumu

dino_bno

de pa di ce oni nes napravit...sad ce te vidit kak cete uzivat sljedece 4 godine...nis se nece gradit

naravno da nece ... jer ce vracati kredite i dugove.
moš mislit što će vračat
OK.Takoje,Svaciceva ili Trpimirova,ali odnekud se mora poceti a pocelo se.
Tatamata di si? Mene nije bilo par dana, malo se bilo do Istre, bez muža naravno, ne možemo oboje na bolovanje. A ti, otkud ti žena zna za nick? Nisi joj valjda rekao? Vidim dok me nije bilo da je proračun Grada otišo u kl...c. A i gradske firme.
TataMata, šta ti misliš o potezu da Bubalo otpusti iz financija Poglavarstva jedno desetak ljudi i zaposli Bajtu? Šta misliš koja bi to ušteda bila? Bajto se inače razumije u sve i u svemu je najbolji pa bi sigurno izvukao Grad iz krize. A onda bi ga Bubalo morao zaposliti ne samo u Unikom nego i u gradski holding koji mu je obećao onaj profesor što se onako lijepo još uvijek smiješi s plakata. Čisto ne znaš ko ima ljepše zube, on ili Bilja--na-na-na platno beleše? Više ne znam jel su njih dvoje reklama za kalodont ili za neku koaliciju? Ja sam za Bajtu, on se razumije u sve ko i ona Marica u krivi proračun
Od vas 267 zaposlenih u gradskoj upravi, sigurno ima stotinjak ljudi viška...
Osječanin

Od vas 267 zaposlenih u gradskoj upravi, sigurno ima stotinjak ljudi viška...

Najmanje. Pokušavam smisliti što bi tih 267 ljudi trebalo raditi, gdje su zaposleni, ali mi ne ide.
Sjede jedan drugom u krilu kolko nema mjesta. Ajd nek mi kaze ko se u poglavarstvu naradio? Tu ne treba puno pameti da se napravi reda, samo rodbinu pobacat van. Kolko ih je zaposlio Kramaric? Samo one koje je... trebalo zaposlit. Svoju zenu je zaoslio da malo honorarno lektorira. Kad se Kramaricu omakne neka makedonska rijec onda to njegova zena ispravi na hrvatski i to je to, par milja kuna

Tagovi