Ogorčeni studenti održavaju alternativni OLJM

Osijek

Ogorčeni studenti održavaju alternativni OLJM

Ogorčeni programom 29. Osječkog ljeta mladih, koje smatraju nekvalitetnim i nedovoljno urbanim, te činjenicom da organizatori iz Studentskog zbora ignoriraju njihove zahtjeve, članovi studentske Inicijative za vraćanje urbanog OLJM-a jučer su počeli prikupljati potpise na peticiji izražavanja nezadovoljstva programom OLJM-a.

[klik ->] Osječko ljeto mladih - OLJM 2009. - program
[klik ->] alternativno Osječko ljeto mladih - OLJM 2009. - program

Ona se potpisivala na ulazu u Studentski centar, na Građevinskom fakultetu te u cafe-baru Excalibur, a u prvih 60-ak minuta potpisalo se već stotinjak studenata. Akcija će se danas proširiti na još nekoliko fakulteta, a potom je, najavljuje jedan od inicijatora Mario Katušić, sutra planiraju predati rektorici Gordani Kralik.

- Rektorici smo već u petak poslali dopis i proglas Inicijative. Nije nam ništa odgovorila, a pitanje je hoće li reagirati i na peticiju. Stoga imamo i dodatne akcije - najavljuje Katušić.

Najzanimljivija akcija radno se zove – alternativni OLJM! Prvi put u tri desetljeća, Ljeto mladih, koje traje od sutra do 9. lipnja, imat će i paralelni program, kao "kontru" službenom, a priprema se niz alternativnih sadržaja.

- Shvativši da naši zahtjevi neće biti usvojeni, odlučili smo na nekoliko lokacija, ponajprije u klubu Mini teatar u Tvrđi, održati brojne zanimljive sadržaje. To su različite radionice – foto, znakovnog jezika, capoeire, breakdancea i druge, a nastupit će i žongleri i performeri. Planiramo i večernje koncerte mladih bendova i programe elektronske glazbe uz DJ-eve. Svi sudionici bit će ili Osječani ili osječki studenti, koji će raditi volonterski. Želimo pokazati da ovaj grad dovoljno kvalitetnih i kreativnih mladih ljudi, te da se dobar program može napraviti bez ijedne kune naknade - tvrdi.

Program OLJM-a 2 kompletirat će tek nakon što danas u 11 sati SZ objavi program pravog OLJM-a. Nije im cilj, tvrde, odvlačiti ljude, već im pružiti mogućnost da posjete i jedno i drugo.

- Mi ćemo sve programe održavati od 16 do 19 sati, izuzev večernjih koncerata i DJ-eva. U vrijeme koncerta Joleta, planirali smo prosvjed. No, umjesto toga, na lijevoj obali Drave organizirat ćemo druženje uz gitare, na koje pozivamo sve koji ne vole Joleta, poziva Katušić.

Glas Slavonije

Pročitajte i...
[25.05.2009.] Peticija rektorici zbog OLJM-a!
[23.05.2009.] Alternativni sadržaji na OLJM ili prosvjedujemo!
[22.05.2009.] OLJM 2009: Otkazan izbor za Miss osječkog Sveučilišta!
[21.05.2009.] [anketa 031] Vox populi: Inicijativa za vraćanje urbanog OLJM-a - službeni proglas
[18.05.2009.] OLJM 2009: Jole i prvi izbor Miss Sveučilišta
Čisto da napomenem jednu bitnu stvar :

Program Inicijativa 100% završava i objavljuje u subotu...
Što je 4 dana prije početka, znači 4 puta ranije nego što su to napravili organizatori pravog OLJMa :D, Koji su između ostalog svoj program pripremali jednu godinu, a Inicijativa jedan tjedan ;)
Pametnom dosta. Nikakvi novci tu ne mogu pomoći ako nemaš ljude koji su sposobni i puni entuzijazma ;)
uhvatite se ispita "studenti", niste sposobni organizirati OLJM kao sto je to bilo 80-ih
Nitko ne kaže da mora biti kao 80ih...Ljudi su bili prezadovoljni i sa onim što je bilo prije 3-4 godine.
Omnia

uhvatite se ispita "studenti", niste sposobni organizirati OLJM kao sto je to bilo 80-ih

trol :D

ima različitih ekipa u ovom gradu koji na TJEDNOJ osnovi organiziraju daleko BOLJE i daleko POSJEĆENIJE događaje nego li je to ovaj kvazi studentski zbor uspio napraviti i to uz mizerna ili NIKAKVA financijska sredstva.

studentski zbor KRADE lovu i radi FINANCIJSKE MALVERZACIJE i to treba otvoreno reći.

kao student i građanin ovog grada POHVALJUJEM ljude koji su smogli hrabrosti, snage te bili spremni izdvojiti SVOJE vrijeme i volju kako bi dokazali da se može uz malo truda napraviti puno toga.
Evil Poodingh

Nitko ne kaže da mora biti kao 80ih...Ljudi su bili prezadovoljni i sa onim što je bilo prije 3-4 godine.

i prije 2 :)
Koliko ste skupili potpisa??
toshibaos

Koliko ste skupili potpisa??

Dovoljno :wink:

Peticija još nije gotova, naravno da ćemo u petak, kada bude finalizirana objaviti i broj potpisa, te gdje je i kada održana...
Ak vam treba još koji polusposobni volonterski DJ, vrištite u mom pravcu LOL
javi se avantgardeu, on je zadužen za DJ program...
Bas fora. Samo mislim da bi se trebalo umjesto naziva oljm 2 koristiti ufo 2. Isti organizatori, ista vrsta glazbe...
toshibaos

Bas fora. Samo mislim da bi se trebalo umjesto naziva oljm 2 koristiti ufo 2. Isti organizatori, ista vrsta glazbe...

Aha...ako dvije manifestacije organiziraju isti ljudi onda one trebaju imati i isti naziv ili?Hm, nisam još čula za takvu logiku...
Pa sta cu ti ja
Pa npr. odgovoriti na pitanje.
:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

otkud sada UFO sa kojima nitko iz inicijative nikada nije ništa imao? Pa ti toshiba stvarno vadiš prekrasne informacije. Što je iduća? Da ćemo na eventu sa najviše ljudi razviti veliku zastavu sa likom Branimira Glavaša. U, majketi kako si nas pročitao...:(

Btw što se tiče glazbe, imati ćemo jedan jedini dan koncerta...Ostalo su radionice, projekcije i performansi osječkih mladih umjetnika...
Frost

Ak vam treba još koji polusposobni volonterski DJ, vrištite u mom pravcu LOL

ajde se spoji na bilo koji komunikator modernog svijeta, cist da malo procakulamo.;)

Trazim te vec pola cuke.
Evil Poodingh

Pametnom dosta. Nikakvi novci tu ne mogu pomoći ako nemaš ljude koji su sposobni i puni entuzijazma ;)

svaka čast, valjda ću imati nešto slobodnog vremena za navratiti na alternativu jer OLJM namjeravam bojkotirati u cijelosti.

Re: Ogorčeni studenti održavaju alternativni OLJM

ogorčeni studenti če se pregorčit pa će zaradit čir na drobu.
ni meni se ne svidja ta rijec ogorceni :D
Oprostite sto nisam prije odgovorio. Sto se tice Glavasa, ne bih se cudio da on i dodje na alternativni oljm ili kako se to narodski kaze oljm 2, nista neobicno za njega. Sto se tice glazbe, zasto se toliko bunite ako cete vi imati samo jedan dan koncerte, niste uspjeli dovesti ostali 100- tinjak bendova koje ste spominjali, ili?? Radionice su organizirane i na pravom OLJM, valjda znate citati. Toliko od mene, idem van u Bastion. Usput, zasto cete uopce davati peticiju rektorici, kao da to nju zanima.
Eto ti ga na...ništa od odgovora na pitanje...samo kritike opet...
toshibaos

Oprostite sto nisam prije odgovorio. Sto se tice Glavasa, ne bih se cudio da on i dodje na alternativni oljm ili kako se to narodski kaze oljm 2, nista neobicno za njega. Sto se tice glazbe, zasto se toliko bunite ako cete vi imati samo jedan dan koncerte, niste uspjeli dovesti ostali 100- tinjak bendova koje ste spominjali, ili?? Radionice su organizirane i na pravom OLJM, valjda znate citati. Toliko od mene, idem van u Bastion. Usput, zasto cete uopce davati peticiju rektorici, kao da to nju zanima.

Aj ne seri više, OLJM agentu jedan prozirni. Pogledaj šta je alternativni OLJM - i to s 0 kn budžeta!

Fala bogu da će se radije otić na ovo nego na nešto ubibožedosadno na šta se rasipava para ko nespašena.
Frost

toshibaos

Aj ne seri više, OLJM agentu jedan prozirni. Pogledaj šta je alternativni OLJM - i to s 0 kn budžeta!

Fala bogu da će se radije otić na ovo nego na nešto ubibožedosadno na šta se rasipava para ko nespašena.

potpisujem! :wink: (y)

Ja sam ogorcen ovim Joletom. Sumnjam da cu ikad postovat oljm vise .
Gubim interes razmisljat vise o tome. Leave me alone
Frost

toshibaos

i ja bi pogledala stoga te molim da mi kazes gdje..?

zna se da podrzavam a oljm, ali me zanima zasto se s programom ide tek u srijedu?
i to ovako javno jer ni privatno nisam dobila odgovor
Zato što smo ipak trebali vremena da iskombiniramo koliko toliko dobar program, i iako je program 90% gotov, da ne ispadne da i mi objavljujemo samo dan ranije, isto kao i oni.
Evil Poodingh

Zato što smo ipak trebali vremena da iskombiniramo koliko toliko dobar program, i iako je program 90% gotov, da ne ispadne da i mi objavljujemo samo dan ranije, isto kao i oni.

ako dobro razumijem u subotu ce biti objavljen program?
odgovor bi bio dobar da se program objavljuje dan prije kakti pocetka a oljm-a, ali ovako ga ne smatram takvim.
ukratko - objavit program i cetiri dana lapit?
...cetiri dana kada je i oljm najslabiji...
Lapiti se neće, bez brige... ;)
Evil Poodingh

Lapiti se neće, bez brige... ;)

naravno, svatko ima svojih privatnih obaveza.

pretpostavljam da ako se krece od srijede nema programa prije pocetka.
vezano s tim da budem konkretnija: mislila sam na onih 0 sadrzaja u programu.
Gledaj, tvoj je prijedlog programa bio okej, no ostali se nisu složili, ponajviše zato što smo na sastanku onaj dan odlučili da počinje u srijedu...Da smo se tada drugačije dogovorili, naravno da bi prihvatili da krene ranije...

Btw Gavranović gostuje na OSTV sada u 5 sati, gledajte ;)
Evil Poodingh

Gledaj, tvoj je prijedlog programa bio okej, no ostali se nisu složili, ponajviše zato što smo na sastanku onaj dan odlučili da počinje u srijedu...Da smo se tada drugačije dogovorili, naravno da bi prihvatili da krene ranije...

Btw Gavranović gostuje na OSTV sada u 5 sati, gledajte ;)

da budemo jasni ovo nema veze s mojim predlogom programa.
no ako cemo vec tako onda moram reci da je dogovor o pocetku u srijedu bio prije nego sto je uslijedio dogovor za kasnije - pismeni dokaz kod mene.
ovo nije moj napad, samo zelim konkretan odgovor...koji jos nisam dobila.
Evil Poodingh

Btw Gavranović gostuje na OSTV sada u 5 sati, gledajte

gledao i umalo povratio. novinarka mu nije uputila pitanja koja sam ja očekivao, a sam Gavranović nije znao odgovoriti jednostavno već je umarao odgovorima poput zokija milanovića. demagogije kao u priči i opet ne znam ništa.
ellee

da budemo jasni ovo nema veze s mojim predlogom programa.
no ako cemo vec tako onda moram reci da je dogovor o pocetku u srijedu bio prije nego sto je uslijedio dogovor za kasnije - pismeni dokaz kod mene.
ovo nije moj napad, samo zelim konkretan odgovor...koji jos nisam dobila.

Meni ovo baš izgleda kao napad. Ajde, razuvjeri me.
Nije napad, kolegice ellee je puno napravila za A-OLJM, no zbog neslaganja sa ostatkom oko programa jučer se je povukla iz organizacije. Mi smo joj zahvalni i žao nam je što je tako ispalo, jer bi smo najradije željeli da je još uvijek uz nas...
Jebiga, svako svog konja hvali.

Kužim ja to, samo mislim da ovo nije mjesto za jadikovanje kad ti konj ne završi utrku.

Jel :D

uopce mi nije do prepucavanja i zao mi je ako se komentari dozivljavaju kao napadi.
neka sam i jedina kojoj je to cudno, ali mislim da imam pravo postaviti pitanje i zeljeti dobiti odgovor na njega.
kojeg jos nema...
de, stvarno mi ništa više nije jasno iz ovih internih spika. pošto se čini kako se oboje poznate i u stvarnom životu toplo vam preporučam da se sastanete nekako negdje i raščistite umjesto da tu bacate offtopic.
ako ste zauzeti (obvezama recimo), niste oduzeti!

nije interna spika.
zanima me i imam pravo pitati..to sto odgovora nema pa se prebacuju loptice je druga prica.
Evo da ti objasnim...Sto mislis zasto jos nema programa? Mi jesmo sve napravili jos prekjucer, ali jos ni ovoga trenutka nisu svi sluzbeno potvrdili, makar gotov program stoji preda mnom. A kako bi to tek izveli da smo mislili poceti ranije?

Jedno je sve to smisliti i sloziti, ali racunaj na to da ljudi valjda trebaju vremena dok se skontaju i potvrde sudjelovanje. Jeste da su i ti koji su ostali 90% unutra, ali necemo nista dok službeno ne prihvate...
ej, a tko jos nije potvrdio dolazak???
pa ja sam mislila da je vec sve sredjeno..
ima nas jos.
biti ce da ce proci i subota, a najavljena objava programa se nece dogoditi.
kako god okrenes trazi se izgovor, ali bezuspjesno.

Tagovi