Treba li Šišljagiću egzorcist?

Osijek

Treba li Šišljagiću egzorcist?

Serge Brammertz, glavni haaški tužitelj, otišao je ih Hrvatske praznih ruku! Sudeći po izrazu lica nakon sastanka s Potpredsjednicom Vlade, osim njezina ispraznog osmijeha ništa mu nije ukazivalo kako su naši marni tragači za zagubljenim topničkim dnevnicima na tragu onomu po što je došao. No, visoki je gost svome domaćinu – koji ga, uzgred, nije niti dočekao – ostavio vrijedne poklone.

Kamere su zabilježile i svekolikom pučanstvu prenijele pojavu razgaljene Jadranke Kosor kako glavnom progonitelju naših generala dodjeljuje – šipak! Bila je to okrjepljujuća slika za sve koji suradnju s Haagom doživljavaju kao uvredu nacionalnog ponosa i koji to povijesno hrvatsko „NE“ vide kao posljednju priliku da tim „bjelosvjetskim protuhama uskratimo uvid u krvnu sliku Domovinskog rata, kako nacionalnu svetinju ne bi koristili za blaćenje naših heroja“. Sanaderov uzvik na splitskoj rivi: „Ne damo naše generale“, u tom kontekstu zvuči nešto drugačije. On, doduše, jest izručio generale, ali je uskraćivanjem ključnih dokaza protiv njih ustvari nasamario Haaški sud.

I dok je Brammertzovu prethodnicu, Carlu del Ponte, uz najviše počasti primao najuži državni vrh, iza razdraganosti potpredsjednice Vlade moglo se čuti tek metaforično hihotanje samog Premijera. „Hvala, gospodine Brammertz“ – titralo je u zraku iza haaškog tužitelja dok je odlazio iz Vlade. „Pa niste valjda pomislili kako bismo Vam, u tjednu uoči drugog izbornog kruga, predali dokaze protiv Gotovine!?“.

Od žrtve do izdajnika

Bio je to očajnički pokušaj saniranja političke štete uporabom glavnog haaškog tužitelja, neposredno uoči završnice lokalnih izbora, štete nastale presudom Branimiru Glavašu, nesmotreno objavljene uoči prvog izbornog kruga.

Sanader po svaku cijenu nastoji okrenuti raspoloženje ostrašćenog biračkog tijela – od solidariziranja s Glavašem kao „žrtvom montiranog sudskog procesa“, do osude njegova bijega od pravosuđa države koju je stvarao na krvi suboraca i prepuštanja ostalih okrivljenika zatvorskim čuvarima uz obrazloženje da „svaki rat ima svoje žrtve…“. Put je to mnogo duži nego što je onaj od Osijeka do Ljubuškog i teško da se može prijeći između dva izborna kruga.

Glavaša se tako za kratko vrijeme nastoji prometnuti od žrtve do izdajnika, za što se i sam svesrdno zalaže javno pljujući po vodstvu vlastite države u medijima susjednih zemalja. Ne birajući sredstva, prošlog je tjedna dao intervju čak i beogradskoj Politici, glavnoj medijskoj uzdanici Miloševićeve agresije na Hrvatsku i projekta Velike Srbije. Sikćući o hrvatskom premijeru i njegovoj stranci, o Vladi, policiji i pravosuđu već poznatim jezikom mržnje i rječnikom kočijaša, taj „heroj Domovinskog rata“ pokazao je kako mu je voljena Hrvatska – za koju je još donedavno nudio sve, a nju nizašto – bila i ostala tek sredstvo ostvarenja vlastitih interesa.

Dosljedan kakav jest, reagirao je i na zabranu glavne urednice HTV-a, Hloverke Novak-Srzić, uredniku Aleksandru Stankoviću da u emisiji „Nedjeljom u dva“ ugosti upravo njega, Glavaša, rekavši kako ga je dosad već više puta odbio, pa bi to ponovno učinio. Stanković je, kaže, razgovarao s Hedlom i Fehirom, njegovim ljutim neprijateljima, a to je očito nepremostiva prepreka njegovu nastupu u emisiji HTV-a. Za razliku od toga, ono što je beogradska Politika još donedavno činila njegovu narodu i zemlji, ne predstavlja mu nikakvu prepreku.

Poziv iz Hercegovine

Kad smo nakon mentorova dislociranja u Hercegovinu očekivali da predsjednik njegove stranke, Vladimir Šišljagić, napokon preuzme odgovornost i otvori novu stranicu, eto još jednog primjera nedosljednosti.

Prvo je, kao svaki dobronamjerni intelektualac i političar, zabrinut za sudbinu ljudi kojima bi htio biti župan, u Novom Listu izrazio želju za nastavkom suradnje s hrvatskom Vladom i nadu da premijer Sanader neće odbiti pruženu ruku, te da presuda Glavašu neće utjecati na korektne odnose dviju političkih stranaka. Razgovor je prenio i Glas Slavonije, objavivši napokon kraj besmislenog slavonskog inata prema Zagrebu i početak novog doba nakon (samo)uklanjanja glavnog remetilačkog faktora. A onda je Šišljagiću zazvonio mobitel prenoseći preko državne granice visoke frekvencije i sadržaj koji otprilike možemo zamisliti.

Odmah sutradan na konferenciji za novinare pogazio je sve što je rekao dan ranije i premijeru Sanaderu najavio „rat do istrjebljenja svim političkih sredstvima“, nazivajući ga imenima koje je dotad izgovarao samo njegov politički gazda. Kao što se jučer iza Kosoričina osmijeha pomaljao Sanaderov lik, tako je iza izobličenog Šišljagića progovarao njegov Alter ego, jalan i zajapuren kako samo on može biti. Dotad pristojan i miran liječnik odjednom je podivljao rušeći sve pred sobom, nazivajući vlastite konstruktivne izjave grubim podmetanjem u režiji najvećeg hrvatskog mafijaša i njegovih medijskih slugu.

Još će neko vrijeme ostati misterija što to osuđeniku za ratne zločine daje toliku upravljačku moć nad postupcima uglednog liječnika, intelektualca, uspješnog i naočitog čovjeka u naponu snage i životnog iskustva, da pred sugrađanima, pacijentima, kolegama i suradnicima, pred cjelokupnom javnošću pogazi sve što je u maniri društveno odgovornoga građanina govorio dan ranije i prometne se u vlastitu suprotnost.

Za kojeg će Šišljagića glasači HDSSB-a u nedjelju glasovati? Onog autentičnog, koji pruža ruku suradnje hrvatskoj Vladi i vladajućoj stranci, ili onog opsjednutog mržnjom i osvetom svog političkog mentora koji vlastitu stranku i njezine članove pretvara u vojnike i šalje u rat do istrjebljenja u kojem nema pobjednika. Treba li takvom dr. Jekyllu i mr. Hydu dati glas nadajući se da će u njemu prevladati gospodin, ili mu napokon dovesti egzorcista?

Autor: Goran Flauder
Opet se Flauder igra novinara :)

Očito su on i nadređeni mu shvatili da osječka tv nema dovoljnu gledanost pa moraju bacat plakate i pisat predizborne tekstove po web-u.

Neka, neka, valjda ćeš dobit dio kosti.
Da doista, za koga glasaju hrvatski birači - da li za Sanadera s Rive, ili za finog, proeuropskog doktora komparativne književnosti?

Dosljednost, vjerodostojnost - sve je to u Hrvatskoj davno prestalo biti iole važno u političkoj igri.

Ili, je li histeričniji Šišljagić koji govori o "ratu do istrebljenja", no u nastavku reterira pojašnjavujući "svim legalnim sredstvima", što je Flauder propustio spomenuti, ili Jadranka Kosor koja na najodvratniji način ide manipulirati činjenicom da je Šišljagić bio stipendist JNA, ALI U SMISLU DA SU MU PLAĆALI STUDIJ MEDICINE, a ne nikakve vojne škole. Te spominje 91. i naziva Šišljagića četnikom.

Ili plakati po Osijeku koji kažu "BIRAJ - KAPETAN JUGOSLAVENSKE ARMIJE ili PUKOVNIK HRVATSKE VOJSKE". Ovi jumbo plakati su sumrak civilizacije, poziv na odstrjel.

Da zaključim - ne može biti Šišljagić toliko histeričan, a da ga HDZ ne pretekne.

Ja, kao izraziti ljevičar koji smatra da je Glavaš trebao dobiti barem 20 godina, ću glasati za Šišljagića. Pa neka HDZ-ovi spin doktori koji misle pomiriti osudu za ratne zločine iz ranih 90-ih, s istovremenim recikliranjem mržnje iz tog vremena - nauče da su obični debili. Rezultati izbora će ih to, valjda, naučiti.
OsijekNepokoreniGrad

Opet se Flauder igra novinara :)

Očito su on i nadređeni mu shvatili da osječka tv nema dovoljnu gledanost pa moraju bacat plakate i pisat predizborne tekstove po web-u.

Neka, neka, valjda ćeš dobit dio kosti.

jel Flauder mozda slagao nesto? covjek povukao odlicnu paralelu kosor-sisljagic, dva potrckala...
U situaciji kad ce izbore za zupana odluciti sdpovi biraci u najmanju ruku je glupo igrati na kartu da je jedan kadndidat bio kapaten JNA :D .
Isto tako sam od mngo prijatelaj ljevicara cuo da ce bas u inat svim ovim jadnim preizbornim podmetanjima glasati protiv Ivica a Iviceva izjava kako su oni u blonici manje branili grad od onih na prvim crtama ce mu vjerovatno u bolnici donjeti 0% glasova
o tome kolko je to jadno i nisko ne vriejdi trositi rjeci

Re: Treba li Šišljagiću egzorcist?

Osijeku u svakom slučaju slijedi 4 godine mraka. Besmisleno je izaći na izbore da bi se bralo između Glavaša i Đapića. O tome tko će biti gradonačelnik i župan, odlučit će njihovi sljedbenici, koliko ih ima vidjet ćemo nakon izbora. U prvom krugu izašlo je 45% građana s biračkim pravom. Za drugi krug prognoziram 30%.
Baudolino

Ili plakati po Osijeku koji kažu "BIRAJ - KAPETAN JUGOSLAVENSKE ARMIJE ili PUKOVNIK HRVATSKE VOJSKE". Ovi jumbo plakati su sumrak civilizacije, poziv na odstrjel.

hear, hear! nu kikaca za ovo ;)
Zašto ste se toliko uzrujali oko teksta koji je totalno na mjestu. Činjenica je da Šišljagić odlučuje sam otprilike kao i Kosorica, a to je otprilike NIŠTA. Šišljagić je tu da bi bio dobar kandidat: obrazovan , naočit, donekle pristojno izgleda, a što sam ne može odlučiti ni o odlasku na WC to nikoga nije briga! E pa mene je briga! Ne želim županiju kojom se upravlja preko mobitela!
pa da.ako bude adeze na vlasti onda će preko fiksnog zvati zagreb.jeftinije je nego mobitel
asko

pa da.ako bude adeze na vlasti onda će preko fiksnog zvati zagreb.jeftinije je nego mobitel

Možda je i to istina ali onaj u Zagrebu upravlja sa cca 120 000 000 000 kuna godišnje a onaj u Ljubuškom upravlja samo s sumnjivo stečenom imovinom 90-ih! Pa mislim da je ovo prvo ipak s obzirom na stanje u županiji bolji izbor!
istina.do sada je ta lova išla u metropole koje su se izgradile ajme kao npr vinkovci, županja, virovitica i sva divna mjesta u kojima su oni na vlasti.
Mi ovdije pričamo o županijama a ne gradovima!
domba_dgo

ahahahahaha
jel shvaćaš kakvu glupost si upravo izvalio?

zanimljivo kako neki ovdje vjesto pokusavaju presutit cinjenicu da je u to doba kad je hdz suvereno vladao osjecko-baranjskom zupanijom, od njezine uspostave 1993. cini mi se, Branimir Glavas bio zupan, dakle isti onaj koji ju je pretvorio u prah i pepeo se sad nudi za spasitelja Slavonije i Baranje...summa summarum, HDZ je zlocinacka organizacija, HDSSB isto tako, jer je nista drugo do bastard HDZa. neki ili su glupi pa to ne razumiju ili ne zele razumit...
asko

domba_dgo

ahahahahaha
jel shvaćaš kakvu glupost si upravo izvalio?

Pa da u pravu si, vi bi htjeli presedan u hrv. da ista osoba bude i gradonačelnik i župan - Branimir Glavaš! Izgleda da i sami shvačate kakve marionete su Bubalo i Šišljagić pa vam je svejedno tko je gradonačelnik a tko župan!
ne bi ja ništa htio!
ja sam ti samo rekao i drugu stranu medalje.
Baudolino

Da doista, za koga glasaju hrvatski birači - da li za Sanadera s Rive, ili za finog, proeuropskog doktora komparativne književnosti?

Dosljednost, vjerodostojnost - sve je to u Hrvatskoj davno prestalo biti iole važno u političkoj igri.

Ili, je li histeričniji Šišljagić koji govori o "ratu do istrebljenja", no u nastavku reterira pojašnjavujući "svim legalnim sredstvima", što je Flauder propustio spomenuti, ili Jadranka Kosor koja na najodvratniji način ide manipulirati činjenicom da je Šišljagić bio stipendist JNA, ALI U SMISLU DA SU MU PLAĆALI STUDIJ MEDICINE, a ne nikakve vojne škole. Te spominje 91. i naziva Šišljagića četnikom.

Da zaključim - ne može biti Šišljagić toliko histeričan, a da ga HDZ ne pretekne.

Ja, kao izraziti ljevičar koji smatra da je Glavaš trebao dobiti barem 20 godina, ću glasati za Šišljagića. Pa neka HDZ-ovi spin doktori koji misle pomiriti osudu za ratne zločine iz ranih 90-ih, s istovremenim recikliranjem mržnje iz tog vremena - nauče da su obični debili. Rezultati izbora će ih to, valjda, naučiti.

S ovim komentarom se mogu samo složiti.

Dodao bih, pak, da je Glavašev proces političkim učinio vrh Hdz-a, a ne Glavaš. Hdz je i sve ostale procese protiv hrvatskih generala učinio političkima, odnosno više politikantskima, jer nitko sretniji od Hdz-a što u Hrvatskoj prevladava
Goran Flauder

raspoloženje ostrašćenog biračkog tijela

.

Goran Flauder

On, doduše, jest izručio generale, ali je uskraćivanjem ključnih dokaza protiv njih ustvari nasamario Haaški sud.

Nije Sanader nikog nasamario, osim hrvatskih građana. Na ove vratolomije hrvatske politike razumni europski političari gledaju s gnušanjem, no zato će propuštanje Hrvatske kroz zid nesuradnje sa Haagom znati jako dobro naplatiti. Sanader će nam onda prodavati priču o opakoj Sloveniji, i njezinom velikom utjecaju u EU.

Inače, ovaj članak poštovanog (ali u zadnje vrijeme svrstanog) novinara Flaudera svodi se na jednu jedinu stvar. Šišljagić je, navodno, u dva dana bio nedoslijedan u izjavama. Svaka čast, g. Flauder, lijepo ste to primjetili. Ako je uopće istina, a Šišljagić demantira, stvarno je za iskritizirati.

Samo se nekako osjećam zakinut u tim kritikama političke nedosljednosti - imamo ih u Hrvatskoj svakodnevno, a prednjači naš vrli premijer Sanader, kojem se frapantne nedosljednosti u izjavama više i ne spočitavaju. On je nedosljedan u odlukama, u politici koju vodi. Imamo u Osijeku magistra nedosljednosti Antu Đapića, koji je uspio koalirati sa svim mogućim strankama, i sve su ga redom izigrale, da bi to na kraju učinio također vrlo dosljedni nekad Đapićev pijun Matković.

Sklon sam, kao forumaš Baudolino, u situaciji u kojoj imamo samo dva kandidata za gradonačelnika i župana izabrati one koji će sa današnjim premijerom Sanaderom voditi "rat do istrebljenja svim legalnim političkim sredstvima", a ne one koji pred tim vladarom padaju ničice, niti one koji bi takvom bleferu trebali biti najžešća oporba.

Što je, u stvari, problematično u nedavnoj osudi Glavaša? To svakako nije činjenica da je presuda objavljena tjedan prije izbora. Problematična je činjenica da je blefer Sanader svojim podanicima naložio da se Glavaša ima pustiti u BiH, umjesto da je tim istim podanicima naložio promptno skidanje imuniteta umjesto munjevitog bijega iz Sabora. Tko je opalio šamar hrvatskoj državi i pravosuđu? Glavaš jest, ali jest i Sanader.
nooky

zanimljivo kako neki ovdje vjesto pokusavaju presutit cinjenicu da je u to doba kad je hdz suvereno vladao osjecko-baranjskom zupanijom, od njezine uspostave 1993. cini mi se, Branimir Glavas bio zupan, dakle isti onaj koji ju je pretvorio u prah i pepeo se sad nudi za spasitelja Slavonije i Baranje...

Budući da je kler jope rekao svoje, ja nastavljam u duhu članka (spominje se egzorcizam, vidim da se politika već počela uzdizati na nivo nečeg ezoteričnog):
dakle, kada je starozavjetni Jahve poslao potop i pobio sve ljude osim Noe i njegove obitelji, nitko nije očekivao da će isti taj Jahve kasnije poslati Sina (odnosno Sebe, tj. Duha Svetoga) kao spasitelja. Prema tome, može biti čak da je Glavaš novi Isus (rekao je vratiti se negdje pred kraj), upravo u progonstvu od modernih rimljana...
Zato predlažem svim sljepcima hodoćašće u Ljubuški gdje će Glavaš položiti svoje dlanove na njih!

uglavnom bi se iz ovih komentara dalo iscitati da je sanader spasitelj hrvatske i nase zupanije, al se zaboravlja da je glavas tu bio 90-ih i da je branio grad i drzavu dok je sanader bio u austriji i dosao nakon rata te se obogatio takodejer u hdz-u.
mislim da bi stranke trebale nuditi programe i da gradjani glasuju za to,a ne blatiti jedni druge bez dokaza.

burex

uglavnom bi se iz ovih komentara dalo iscitati da je sanader spasitelj hrvatske i nase zupanije, al se zaboravlja da je glavas tu bio 90-ih i da je branio grad i drzavu dok je sanader bio u austriji i dosao nakon rata te se obogatio takodejer u hdz-u.
mislim da bi stranke trebale nuditi programe i da gradjani glasuju za to,a ne blatiti jedni druge bez dokaza.

i takoder unistio slavoniju i lijepo se obogatio....
bazooka_joe

Zato predlažem svim sljepcima hodoćašće u Ljubuški gdje će Glavaš položiti svoje dlanove na njih!

te iste zavući - po dobrom starom običaju - u njihove džepove...
uzgred, kad su tako lijepo spomenuli Šišljagićevu povijest kao kapetana JNA te Ivića kao pukovnika HV, odmah se zamjećuje da nedostaje i general - Franjo Tuđman,JNA....
dino_bno

burex

i takoder unistio slavoniju i lijepo se obogatio....

Al' je vruće... ne znam da li je to od pegle ili od ove izjave. Rođena u Osijeku je provela rat u Osijeku, pa dobro zna da je veliki nam "general" branio Osijek i državu isto kao što sada vodi grad i županiju... samo što je to sada mobitelom iz Ljubuškog, a onda je bilo telefonom iz podhodnika.
Osvrnuti ću se na najbitniju stvar- Vladimir Šišljagić…kao svaki dobronamjerni intelektualac i političar, zabrinut za sudbinu ljudi kojima bi htio biti župan, u Novom Listu izrazio želju za nastavkom suradnje s hrvatskom Vladom i nadu da premijer Sanader neće odbiti pruženu ruku, te da presuda Glavašu neće utjecati na korektne odnose dviju političkih stranaka...nakon toga poziv iz Bih…
pogazio je sve što je rekao dan ranije i premijeru Sanaderu najavio „rat do istrjebljenja svim političkih sredstvima“, nazivajući ga imenima koje je dotad izgovarao samo njegov politički gazda.

Ovdje je sve rečeno, nadam se samo da Slavonija neće biti obavijena u crnilo zbog Glavaševih vlastitih interesa, odnosno da će ljudi pokazati na izborima da im je Ante- Gradonačelnik broj 1!

Te da će se konačno nazirati kraj besmislenog slavonskog inata prema Zagrebu i početak novog doba.

Ko što je Đapić rekao, da on može obećati da neće dobivati pozive iz BiH. 8)
domba_dgo

asko

Možda je i to istina ali onaj u Zagrebu upravlja sa cca 120 000 000 000 kuna godišnje a onaj u Ljubuškom upravlja samo s sumnjivo stečenom imovinom 90-ih! Pa mislim da je ovo prvo ipak s obzirom na stanje u županiji bolji izbor!

i osijek nece viditi od toga nista koliko je crno pod noktom

i upravo zato, i samo zato sam se bacio u akciju skupljanja sto vise ljudi da izađu na izbore pod sloganom "inati se slavonijo, odo ja u na izbore dati glas HDSSB-u!" pa nas vi bombardirajte svojim glupim letcima iz aviona
Lete ptice, lete avioni!
Anto vozi avion, a Ivić baca letke! :lol: :fly:

(@Floki - odi lijepo na ispovjed, očito si u težim problemima, mir s tobom.)
tempus031

Lete ptice, lete avioni!
Anto vozi avion, a Ivić baca letke! :lol: :fly:

:-)
Lijepo nam je hdssb išarao plakate po gradu, prava kultura.
Vozi se ekipica u kombiju i padne im napamet malo vandalizma.

Ugledaju plakat od Đapića i Šiško odmah počme da šara i malo spreja, Vrdoljak gleda ide li 'ko.
Naiđe (sasvim slučajno) Matković i ugleda što rade i kaže: "pravaš sam! Al ajd, danas nisam".
Zatim, ode pridržati ljestve.
A Bubi stoji i nada se da će naići koja kamera. :lol:
Glavonja zove: "Jel sve kako sam rekao?! Nemojte da pucnem prstima..." :D
Sad će da vidimo HSP-ovi plakati su od noćas pod zaštitom Čaknutog Norisa

Prilozi

• 4399_1147553802906_1049375347_448573_2046614_n.jpg
:-)
Što očekivati od nekada uglednog novinara Flaudera nakon jučerašnje kave sa Jaroslavom Pecnikom u caffe baru Supermarket. Navodno im se kasnije pridružio i Hedl. Očito da im je Biloš povećao premije, pa su se dečki odlučili, ovaj put, otvoreno staviti na jednu stranu.
Šteta za Flaudera. nekad je uistinu bio objektivan novinar.
i jednom i drugom kandidatu bi pod hitno trebao egzorcist..bez odgode..
"Ko što je Đapić rekao, da on može obećati da neće dobivati pozive iz BiH"
Raskida sa rojacima???
Izdo i Hercegovce?
A, joj....
W.M. Felt

Baudolino

S ovim komentarom se mogu samo složiti.

Ja opet, također kao izraziti ljevičar, ne mogu. Ne mogu zaokružiti ratnog zločinca, ubojicu i luđaka, i to iz razloga što govori o Sanaderu ono što Milanović i Mesić žele čuti, a ne žele izgovoriti.
Bio netko lijevo, desno ili centar; nebitno - čovjek je ratni zločinac. To ću osuditi više nego politiku neke stranke, pa makar ona trajala od 90-te.
1. Glavaš nije kandidat.

2. Glavaš je zločine počinio kao član HDZ-a.

3. Zar mislite da bi mu se sudilo da je ostao član HDZ-a? (Primjer Vice vukojevića, bivšeg suca Ustavnog suda, kojeg je svjedokinja optužila za silovanje u konc-logoru za Bošnjake u BiH - postoji dokumentacija, svjedočenje, ali nikad optužnica nije podignuta. Da ne govorim da je trebala biti podignuta i optužnica za upravljanje konc-logorom, ali na to nitko niti ne pomišlja.)

4. Smatrati HDZ uljuđenijom strankom od HDSSB-a, usprkos kampanji koja reciklira sve najgore šovinističke parole iz devedesetih - e to je već mazohizam onih koji silno žele vjerovati da je Sanader reformator. Umjesto da samo pogledaju oko sebe na što nam liči država.

5. Što zvuči uljuđenije HDSSB-HNS-Zeleni Hrvatske ili HSP-HDZ? Budimo realni - od HSP-a i HDZ-a gore ne može.
Baudolino

1. Glavaš nije kandidat.

3. Zar mislite da bi mu se sudilo da je ostao član HDZ-a? (Primjer Vice vukojevića, bivšeg suca Ustavnog suda, kojeg je svjedokinja optužila za silovanje u konc-logoru za Bošnjake u BiH - postoji dokumentacija, svjedočenje, ali nikad optužnica nije podignuta. Da ne govorim da je trebala biti podignuta i optužnica za upravljanje konc-logorom, ali na to nitko niti ne pomišlja.)

4. Smatrati HDZ uljuđenijom strankom od HDSSB-a, usprkos kampanji koja reciklira sve najgore šovinističke parole iz devedesetih - e to je već mazohizam onih koji silno žele vjerovati da je Sanader reformator. Umjesto da samo pogledaju oko sebe na što nam liči država.

5. Što zvuči uljuđenije HDSSB-HNS-Zeleni Hrvatske ili HSP-HDZ? Budimo realni - od HSP-a i HDZ-a gore ne može.

Da, a prelaskom u HDSSB je postao sasvim druga osoba i nema nikakve veze s onim što je prije radio. Nije on odavde, on je iz Ljubuškog.
Što ti znači ono "zvuči"? Vi glasujete prema melodioznosti skraćenica stranaka ili kako...?
Ako treba Šišljagiću, treba i Flauderu, jer s jedne strane imamo novinara koji je na objektivnosti i nezavisnosti pobrao simpatije mnogih Osječana, a s druge strane imamo Đapićevog i Ivićevog novinarčića koji se prometnuo u jednog od najjačeg zagovornika spomenutog dvojca.
Mene kao Osječanina fascinira ta potreba da ekipa iz stranke dječarca iz Ćaprazlija se sprda s Ljubuškim. Želim reći - meni nazivi tih vaših vukojebina ništa ne znače. Osim da ste još uvijek fokusirani na njih.

Kak kažem zvuči iole inteligentna osoba, što će reći netko tko nije toliko blesav da se ide iz ideala učlaniti u HSP ili HDZ, će zaključiti da upućejem na činjenicu da HDSSB-HNS-Zeleni Hrvatske u sebi nose i regionalnu i liberalnu i eko komponentu. Dok HDZ i HSP sa sobom nose samo želju za moći i šuplji, primitivni nacionalizam.
Baudolino

1. Glavaš nije kandidat.

ovo je najpametnije i najtočnije što je netko rekao u vezi ove rasprave, a ako netko ne kuži što je čovjek htio reći sa ovim što "zvuči" uljuđenije, onda je ili retardiran, ograničen ili se pravi glup, što bih prije rekao..
Baudolino

1. Glavaš nije kandidat.

Ti si stvarno sljep čovjek.
Sanader je marioneta, a zapravo HRVACKU vodi uskrsli Franjo Tuđman!
Baudolino

1. Glavaš nije kandidat.

ne uopce

Baudolino

U ovi tvoji su jako uljuđeni, profinjeni...Pogotovo Šiško
Mda... Bubalo upravo na RTL-u izjavio "Đapić je ljut na mene i mog dragog prijatelja". Toliko o političkoj neovisnosti. eto vam kandidat za gradonačelnika koji podržava ratnog zločinca...
RKL

Mda... Bubalo upravo na RTL-u izjavio "Đapić je ljut na mene i mog dragog prijatelja". Toliko o političkoj neovisnosti. eto vam kandidat za gradonačelnika koji podržava ratnog zločinca...

kontam da misli na matkovića s kojim igra tenis :wink:
Desant na Osijek potpomognut bombardiranjem iz zraka nastavlja se i danas. Tekst na letcima gotovo isti, ali su za promjenu crvene boje. No nisu računali na jak vjetar, koji je te bombe smeća izgleda mahom odnio u dvorišta južnih dijelova grada. Ako se Đapiću nešto može priznati, to je sigurno neshvatljiva tvrdoglavost.

RKL

Što znači to podržava ratnog zločinca?

Mnogo ljudi, izgleda, podržavalo je i podržava ratnog zločinca. Recimo, Gotovina je jedan od najpopularnijih likova u Hrvatskoj, a sudi mu se za kudikamo teže zločine od onih za koje se sudi Glavašu. Nisu li i Tuđmanu i Šušku namjeravali suditi, samo da je poživio?

Pa onda, može li se švercanje rum čokoladica, te koaliranje sa ratnim zločincem smatrati podržavanjem istog? Ako da, nagrabusili su skoro svi političari u Hrvatskoj, a najviše Đapić - rijetko koja stranka nije barem u nekom gradu Slavonije u koaliciji sa Hdssb-om (ili je bila).

A je li dozivanje u Sabor, i moljenje za glasove koji su neophodni vladajućoj većini da progura, recimo, državni proračun, podržavanje ratnog zločinca (dealovi koji su u tim trenucima hitnih odlazaka u Zagreb postignuti trebali bi biti predmetom analize svakog ozbiljnijeg političkog novinara)? Ili omogućavanje istom da u miru napusti državu? Ako je, onda niti Hdz ovdje ne prolazi. Da ne spominjemo svjedočenja koja su u Glavaševom postupku dali neki vrlo visoko pozicionirani Hdz-ovci (preimjerice Šeks) - to nije samo podržavanje ratnog zločinca, nego podržavanje ratnih zločina.

Na kraju, Glavaš ipak (još) nije ratni zločinac. Što dulje pratim hrvatsku politiku, to sam sve više uvjeren da su mogući i najgori scenariji. No idealistima savjetujem ili da napuste nam lijepu našu (no neka se presele u neku totalitarnu državu - samo u takvima narod voli političare), ili da prestanu pratiti politiku - od silnih ideala sigurno im nije lako.
Felt, lud se praviš.
Jasno je kao dan za koga je glas za HDSSB-ove kanidate. Ti možda možeš prijeći preko toga što ćeš zaokružiti čovjeka zbog kojeg obitelji, ljudski životi i cijelaregija pati već 20 godina. Tko god je '91., bio pri svijesti zano je tko i što je bio Glavaš. Glavaš je ratni zločinac, iako sama presuda nije pravomoćna. Ne samo to, već dementna i prepredena osoba. Naravno da i Milanoviću i Mesiću odgovara trenutno takav lik koji će po Sanaderu sve ono što se oni ne usude, samo to je mač s dvije oštrice.
Podržavanje takvog lika, koji je uz sve poznato i nabrojeno, prije dva dana (intervju javno.hr) sam priznao kako je namjestio stranače izbore, lažirao listiće, obit će se o glavu.
Još jednom, iako sam glasač lijeve opcije, ma koliko mi govorili, neću glasati za ubojice civila, garažu, selotejp, bacanje leševa u Dravu. Namjerno ne spominjem njegov gospodarski kriminal, jer relativizirati žrtve, bilo bi uistinu nepošteno.
[

Što znači to podržava ratnog zločinca?

Mnogo ljudi, izgleda, podržavalo je i podržava ratnog zločinca. Recimo, Gotovina je jedan od najpopularnijih likova u Hrvatskoj, a sudi mu se za kudikamo teže zločine od onih za koje se sudi Glavašu. Nisu li i Tuđmanu i Šušku namjeravali suditi, samo da je poživio?

Za ratni zločin ne postoji nikakvo opravdanje. Ali..
uspoređivati stradanje civila u ratnim operacijama i hladnokrvne likvidacije je nebulozno. Po toj logici Glavaš i nije ratni zločinac nego obični kriminalac
ja pitam još jednom. ZAŠTO STE ŠUTILI O MATKOVIĆEVIM POSLOVIMA DOK JE BIO S VAMA U KOMPI???
asko

ja pitam još jednom. ZAŠTO STE ŠUTILI O MATKOVIĆEVIM POSLOVIMA DOK JE BIO S VAMA U KOMPI???

Znaš kako to ide, koji su znali su šutjeli jer su imali svoj dio, a mi ostali smo ( na žalost) bezgranično vjerovali u njegovo poštenje.
nazareth

evo sve polako izlazi na vidjelo !!!

Radi se o još jednom promašaju Drage Hedla, nekad ozbiljnog novinara. Naime, priču o Matkoviću i firmi Mgm forumaši su na ovom forumu provalili još prije par mjeseci (tko nije čitao , otud ismijavanje sječe stabala i sadnje novih obavezno za željeznim okovima), no zanimljivo, nitko nikad o tome nije napisao ni retka. Kako je tada Matković bio Đapićeva marioneta - dvije su mogućnosti - ili cijela stvar uopće nije sporna, ili su baš svi novinari u Osijeku Hdz/Hsp/Biloš plaćenici, poput Hedla - a jasno da nisu.

Navodno sređivanje poslova zeznut je problem. Ako Hedl ima dokaza, siguran sam da će, kao savjestan građanin, obavijestiti policiju i državno odvjetništvo, te će vrlo brzo suditi i Matkoviću i Bubalu. Nekako sumnjam. Hedl ima dokaza koliko i mi na forumu, ali mi se bar ne pretvaramo da smo novinari. Činjenica da državna revizija koja je pod kontrolom Hdz-a nije našla ništa sporno u svemu zasigurno djeluje malo demoralizirajuće. No ja sam za hapšenja, bilo koga! Zato molimo Dragu Hedla da nam svima pomogne u raščišćavanju tog mogućeg kriminala.
Felt, potpuno se slažem s tobom... u pržun ma tko to bio. A uglavnom su bili i jesu oni u koje se najmanje sumnjalo. Uglavnom, mutljaga ima svagdje, samo neki su to spremni priznati a neki nisu. Dok se mi ovdje prepucavamo oni svi (HDZ, HDSSB, HSP, HNS...) pune svoje džepove i smiju se raji koja se nada da će izvući nekakve dokaze. Dokazi su duboko u ladicama i neće ih izvući ni 1000 Hedlo-ova.

Dokazi postoje i ne vjerujem da je tako teško doći do njih(Nacional i još neke tiskovine su često objavljivali originalne dokumente), ALI kad bi profunkcionirala pravna država, imali bi zatvorenika za izvoz.
Meni je pomalo muka od toga kako pojedini kandidati na ovim izborima uspijevaju uvući birače u svoje sasvim osobne konflikte, strasti, okršaje, tajne dogovore, zakulisne igre... Ne vidim korist za običnog čovjeka od svega ovoga. Ali ljudi se očito ne rukovode svojom dobrobiti nego tuđim strastima i pristaju na igru. Dosadašnja garnitura u gradu dobro je obavljala svoj posao, ali glasove u 1. krugu dali su nekome tko veze nema s tim. Jesu li povjerovali demagogiji ili su glasovali za jedine novije face koje su im se nudile - ne znam, ali su novi likovi vrlo brzo pokazali da su iz nekih sasvim starih lokalnih priča, starih podvala, strasti i dilova... Što će od svega ispasti na kraju - vidjet će se.
Treba li Šišku egzorcist? Mislim da treba. Već sam se davno pitala kako jedan liječnik pristaje da ga za --- drži gerilac u Hercegovini i čak od tamo na daljinski upravlja s njim?! Mora da ima nešto veliko s čim ga ima u šaci pa ga ovaj tako sluša... Ako nije ono čega se dokopala konkurencija - a onda može biti samo još gore od toga. Zašto ovaj inače ne bi isključio wireless i otisnuo se sam kad je ovaj daleko i ne može mu ništa. Ili možda može?
lufus

Dokazi postoje i ne vjerujem da je tako teško doći do njih(Nacional i još neke tiskovine su često objavljivali originalne dokumente), ALI kad bi profunkcionirala pravna država, imali bi zatvorenika za izvoz.

Ne moramo ih izvoziti, Goli otok je savršeno mjesto za njih, a zjapi prazan. Za onaj jadan zatvorski obrok neka zarade kotrljajući kamenje uzbrdo i nizbrdo. Možda im se na svježem morskom zraku razbistre umove pa shvate da mi svi na jednako težak način zarađujemo svoj kruh.
I opet sam bio u pravu prije tjedan dana kad sam rekao da nas par dana prije izbora očekuje Hedlovski tekst.
Izgleda da je drug Hedl vještiji od naše državne revizije, svaka mu čast.

Ali istina je drugačija, Hedl je morao baš danas napraviti ovakav tekst kao odgovor na anketu koja je danas izašla u Glasu Slavonije, jer je dobio naredbu od onih koji ga plaćaju što i kako napisati.

Samo se zeznio u jednome - nije razmišljao tko je bio Matkovićev šef u razdoblju u kojem ga Hedl optužuje. Naravno, Đapić.
čekaj malo Sharon po kome je to dosadašnja garnitura vlasti dobro obavljala posao???
po tebi možda,po meni ne.
ja čekam dan da se više debelog sruši makar to bio i Glavaš (iako ja neću izaći na izbore jer neželim glasati za te govnare)
više mi je pun k. da u svakom trečem-četvrtom autu u gradu gledam vukove kako vise sa retrovizora,a još k tome kad su od gradskih firmi auti,onda tek poludim.
plaćaju se koncerti,bacaju se letci,pa tko to plaća???
hsp i hdz sigurno ne,nego se to uzima iz mog džepa i iz džepa ostalih građana grada Osijeka,
e pa to mora prestati,cijeli fucking grad je prekopan a ništa se nije napravilo,tj. sve se "KAO" napravilo al il još nema važeću dozvolu ili se još nešt mora finiširati
Gospodo, drug Hedl čupa zadnje atome snage kako bi barem opravdao plaću koju mu Biloš i Radeljić isplaćuju, pa u svoj toj strci oko Đapićevog apsolutnog potonuća samo dva dana prije izbora mora pisati ovakve idiotarije.
justice

čekaj malo Sharon po kome je to dosadašnja garnitura vlasti dobro obavljala posao???
ja čekam dan da se više debelog sruši makar to bio i Glavaš (iako ja neću izaći na izbore jer neželim glasati za te govnare)
više mi je pun k. da u svakom trečem-četvrtom autu u gradu gledam vukove kako vise sa retrovizora,a još k tome kad su od gradskih firmi auti,onda tek poludim.
plaćaju se koncerti,bacaju se letci,pa tko to plaća???
hsp i hdz sigurno ne,nego se to uzima iz mog džepa i iz džepa ostalih građana grada Osijeka,
e pa to mora prestati,cijeli fucking grad je prekopan a ništa se nije napravilo,tj. sve se "KAO" napravilo al il još nema važeću dozvolu ili se još nešt mora finiširati

HDSSB-ovci plaćaju kampanju iz svog džepa? Zato su se jadnici tako i osušili, a neki su čak morali otići u drugu državu gdje su troškovi života ipak znatno jeftiniji.
Koliko je meni poznato HDSSB javno na webu objavljuje financijsko stanje iz kojeg se može iščitati sve, samo ako znaš.
I digli su kredit pred parlamentarne izbore.
I Bubalo je iz svog džepa dao dio novca.
I obzirom da su pobjednici izbora za vijeća, dobivaju i najviše Vladinih naknada.

Tako da, brini se više gdje je završila razlika između 500-600 tisuća koje spominje jučer, i 5 miliona koji su se spominjali na početku HSP-ove kampanje, jer ipak su oni najjača stranka i doliči da najviše potroše.
rođena u Osijeku

HDSSB-ovci plaćaju kampanju iz svog džepa? Zato su se jadnici tako i osušili, a neki su čak morali otići u drugu državu gdje su troškovi života ipak znatno jeftiniji.

malo si očito [uklonjeno],ja nisam hdssb-ac,
puca mi k. kako oni plačaju kampanju,oni nisu na vlasti u gradu,jel možeš to razumijeti???
oni mi nisu bacili u dvorište bezbroj letaka koje sam ja morao kupiti
egzorcist treba gospodinu Iviću iz hdz-a, građani osijeka bi ga trebali natjerat da sam skuplja sve listiće koje je pobacao po gradu...sta je on mislio,da cemo mi to skupljat sa poda??cijeli grad je pun tog smeća...sramota od kamapnje, koju plaćamo mi,porezni obveznici.
a kad bude išao kod egzorcista nek povede sa sobom i
Flaudera i Hedla,možda dobiju grupni popust.
Pih, ako smo mogli isfinancirati koncert Prljavaca i probnu vožnju tramvajem, zamalo skupu dvoranu, korzo, trg u DGO-u - pa što nam je par letaka.
Nema krize dok Anto prazni gradsku blagajnu.

I Pecnika...
justice

rođena u Osijeku

malo si očito priglupa,ja nisam hdssb-ac,
puca mi k. kako oni plačaju kampanju,oni nisu na vlasti u gradu,jel možeš to razumijeti???
oni mi nisu bacili u dvorište bezbroj letaka koje sam ja morao kupiti

Nije bitno tko je formalno na vlasti, jer svatko ima svoj resor (čitaj: svatko ima u šaci po nekoliko direktora gradskih poduzeća) pa prema tome izvlače novce od istih za svoju promidžbu. Točno se zna tko od koga, pa ako ti ne možeš shvatiti da kampanju i jednih i drugih plaćamo svi mi, onda si ti malo priglup.
pa koja gradska poduzeća su u šaci hdssb-a???
justice

pa koja gradska poduzeća su u šaci hdssb-a???

S obzirom da je Matković i prije izbora imao dogovor s njima, sva su njegova i njihova. A da ne govorimo o županiji. Ne možeš od jednih praviti lopove, a od drugih svece.

Hehe već vidim na koga će se svaljivat kriminalne radnje u gradskim poduzećima nakon revizije.
justice

demd!
Pa ja ne mogu pisati u tvoje ime, @justice... Pišem u svoje, a različito vidimo stvari koje postoje.

Tagovi