Kultura u busevima
Društvo, politika
razumijem da autobus ne moze krenuti ako su vrata otvorena ... ali ako su sva vrata zatvorena, ti senzori ne bi trebali onemogucavati voznju samo zato sto netko stoji na vratima.
isto tako, ne smatram da je stajanje na vratima nesto nekulturno, pa cijeli ovaj clanak za mene nema nikakvog smisla.

ako u busu stane 100 ljudi onda ne može stati 105
sve ima svoj kapacitet i oni su s tim senzorima smanjili kapacitet busa
_Jimmy_ja ne kontam organizaciju
ako u busu stane 100 ljudi onda ne može stati 105
sve ima svoj kapacitet i oni su s tim senzorima smanjili kapacitet busa
...kak ne kužiš - pa one bakice i dedice što jednostavno OBOŽAVAJU radničke i jutarnje buseve i tramvaje, apsolutno ne zanima da li su oni 105. ili 106. putnici....oni moraju unutra, jer će se netko doći prije njih kod doktora ili će im netko kupiti baš one prvojutarnje ubrane paprike i paradajz....
...s druge strane, možda ima onih u čijim prirodnim staništima nema autobusa i sličnih prometala, pa jednostavnu nisu navikli se ne gurati ili nedajbože sačekati drugo prometalo....
anakondaone bakice i dedice što jednostavno OBOŽAVAJU radničke i jutarnje buseve i tramvaje, apsolutno ne zanima da li su oni 105. ili 106. putnici....oni moraju unutra, jer će se netko doći prije njih kod doktora ili će im netko kupiti baš one prvojutarnje ubrane paprike i paradajz....
I?
Tako i oni mogu reći i da mnogi mladi ne idu u školu, a ni mnogi srednje dobi ne idu na posao.
Svi imaju pravo na javni prijevoz, a to što su busevi pretrpani od cara Kurta znači da su linije podkapacitirane.
recimo_normalananakondaone bakice i dedice što jednostavno OBOŽAVAJU radničke i jutarnje buseve i tramvaje, apsolutno ne zanima da li su oni 105. ili 106. putnici....oni moraju unutra, jer će se netko doći prije njih kod doktora ili će im netko kupiti baš one prvojutarnje ubrane paprike i paradajz....
I?
Tako i oni mogu reći i da mnogi mladi ne idu u školu, a ni mnogi srednje dobi ne idu na posao.
Svi imaju pravo na javni prijevoz, a to što su busevi pretrpani od cara Kurta znači da su linije podkapacitirane.
...nitko ni nije rekao da buseva ima koliko treba....samo, čini mi se da se ne voziš autobusom baš tako često...ako se zna da se između 7 i 8 ujutro voze najviše đaci i oni koji idu na posao, a nisu blagoslovljeni vlastitim vozilom, onda je bezveze da se neka bakica BAŠ SAD MORA ugurati u taj hebeni bus...i nije jedina, obično su u grupicama.....nemam ništa protiv starih ljudi, da se razumijemo, ali mislim da nije problem otići u grad busom poslije 8 sati, recimo - poslije jutarnje gužve....
Ingoja bi ipak rekao da taj mehanizam nije dobro postavljen.
razumijem da autobus ne moze krenuti ako su vrata otvorena ... ali ako su sva vrata zatvorena, ti senzori ne bi trebali onemogucavati voznju samo zato sto netko stoji na vratima.
isto tako, ne smatram da je stajanje na vratima nesto nekulturno, pa cijeli ovaj clanak za mene nema nikakvog smisla.
Ako se ne varam, prošle godine su one dvije curice ispale iz školskog autobusa jer su se vrata usred vožnje otvorila.
A još više mi je muka od baba i djedova koji piče kad je najveća frekvencija ljudi koji idu na posao i guraju se među njihovim ustajalim smradovima...
I zašto ljudima koji nisu prilikom ulaska u vozilo validirali svoju mjesečnu kartu uzimaju iste, a babama i djedovima ne ?!
Jel' još uvijek moguća svakodnevna višesatna ekskurzija od zelenog polja do višnjvca za penziće?
lufusIngoja bi ipak rekao da taj mehanizam nije dobro postavljen.
Ako se ne varam, prošle godine su one dvije curice ispale iz školskog autobusa jer su se vrata usred vožnje otvorila.
i avion se srusi ako je neispravan ? ne kuzim ? ... sta bi prije svakog kretanja vrata trebalo variti kako se ne bi otvorila ?
vrata su bila neispravna, one su se naslanjane na vrata ... ...i koliko mene sjecanje sluzi ... u zadnjih 30 godina nije bilo takvih nesreca.
anakondaonda je bezveze da se neka bakica BAŠ SAD MORA ugurati u taj hebeni bus...i nije jedina, obično su u grupicama.....
babe se gradom kreću u trojkama, a trojke su anakonda šta... Osnovne jedinice diverzantskih grupa!
gaapanakondaonda je bezveze da se neka bakica BAŠ SAD MORA ugurati u taj hebeni bus...i nije jedina, obično su u grupicama.....
babe se gradom kreću u trojkama, a trojke su anakonda šta... Osnovne jedinice diverzantskih grupa!
...
Ingo
vrata su bila neispravna, one su se naslanjane na vrata ... ...i koliko mene sjecanje sluzi ... u zadnjih 30 godina nije bilo takvih nesreca.
...hm, možda su senzori baš i stavljeni kako se neki novi klinci ne bi naslanjali na vrata uz mogzućnost ispadanja
Elena_Os
od baba i djedova koji piče kad je najveća frekvencija ljudi koji idu na posao
dajte malo razumijevanja...u to vrijeme je najveća šansa da sretnu nekog poznatog i udave ga pričom...starost je gadna...
Ingoja bi ipak rekao da taj mehanizam nije dobro postavljen.
Autobus vozi ako se netko naslanja na vrata tijekom voznje. Jucer sam se vozio u njemu. Samo ne moze zatvoriti vrata (krenuti) ako netko stoji tamo.
lufus
Pa tko je tu kriv? i koji je to školski autobus?
A što se tiče penzića, dovoljno je da kažem, da kad sam prije išla onim jutarnjim u 7 za grad, oni su se već naveliko vraćali s centralnog groblja s motikicama i ostalim rekvizitima i pokušavali se ugurati u već natrpani bus. Nemoram ni spomenuti, da ponekad vozač nije mogao ni zatvoriti vrata, koliko je bus bio natrpan ljudi.
A ovo s vratima? Hm, pa to je normalno - u nekim zapadnjačkim zemljama, gdje ima mnogo buseva i gdje se niti ne dešavaju gužve, ali ovdje je to dosta nerealno (očekivati da u trenutku nekog rush hour-a u busu bude manje od 105 ljudi) Ok ako se bake naslažu, pa zauzmu mjesta za sjedenje, ali opet, ova za stajanje ne bi trebala biti toliko ograničena, da ometaju prometovanje buseva.. Sumnjam da se ljudima koji idu s posla i krepani su od ove vrućine i jedva čekaju da dođu kući da čekati sljedećih 15 min na novi bus, jer se ovdje ne mogu zatvoriti vrata. Senzori su ok, ali nerealni za naše pojmove.
Heroina9
Koliko sam vidila, ok su mi ti novi busevi, nažalost nisam se još imala prilike voziti u njima, jer za moju relaciju nisu predviđeni. Što se mene tiče, meni su još donekle najbolji oni busevi harmonike (neznam jel ih ima i među ovim novima) zato što su još kolko tolko i spas u tim gužvama u vrijeme najvećih špica.
A što se tiče penzića, dovoljno je da kažem, da kad sam prije išla onim jutarnjim u 7 za grad, oni su se već naveliko vraćali s centralnog groblja s motikicama i ostalim rekvizitima i pokušavali se ugurati u već natrpani bus. Nemoram ni spomenuti, da ponekad vozač nije mogao ni zatvoriti vrata, koliko je bus bio natrpan ljudi.![]()
Eeeee kad se sjetim harmonika prije rata tj.juge oni SANUSOVI,ijaooo kad preleti prugu na Čepinskoj poskočoš pol metra u zrak,a lega poviče::ee jeboga ti nismo ti mi krumpiri..
A o babcima da nepričam, bezveze mi ona narodna "Na mlađima svijet ostaje" kad nemamo ni gdije sjesti...
tuxNeki dan idem iz škole oko 12 sati,vani vruće za popi***t i dolazi novi autobus,reko super klimatizirano je unutra pa će biti ugodnije.Kad ono unutra lošija situacija nego vani.Naravno autobus pun baba(uvijek je tako u autobusu za jug) ali ni klima ne radi.E sada da li je moguće da su ljudi u gppu toliki kreteni pa iz nekog razloga ne žele uključiti tu klimu ili je već došlo do nekakvog kvara?
eee, sinko ... kakva klima te spopala ... ako je bus pun reumaticnih kostiju, raznoraznih upala, glaukoma i slicnih bolestina ... klima se jos dugo nece paliti
IngoPa iznenadilo me to jer je klima radila prvih par dana,a onda odjednom ništa.
tuxNeki dan idem iz škole oko 12 sati,vani vruće za popi***t i dolazi novi autobus,reko super klimatizirano je unutra pa će biti ugodnije.Kad ono unutra lošija situacija nego vani.Naravno autobus pun baba(uvijek je tako u autobusu za jug) ali ni klima ne radi.E sada da li je moguće da su ljudi u gppu toliki kreteni pa iz nekog razloga ne žele uključiti tu klimu ili je već došlo do nekakvog kvara?
eee, sinko ... kakva klima te spopala ... ako je bus pun reumaticnih kostiju, raznoraznih upala, glaukoma i slicnih bolestina ... klima se jos dugo nece paliti
josephine01
Trebalo bi odgojit bapce koje se vole vozit u vrijeme kada ljudi idu radit i djeca idu u školu... U to se vrijeme vole vozit i kenjat zbog gužvi, više nego kruha pojest..
Bapce treba uposlit da budu korisni ovom društvu umjesto da se naguravaju po autobusima i tramvajima, pogotovo preko zime!
Sjećam se dok sam živio u Višnjevcu i išao tramvajem u školu - pa to je bilo zlo, a nekako sumnjam da je i danas situacija nešto bolja.
fuldstændigamokima premalo mjesta za sjedenje. ili mi se to samo čini?
ima manje nego u starim busevima...što je je...