Divlje patke ??

Društvo, politika

Divlje patke ??

Evo da se pohvalim.Sudjelovao sam u lovu na divlje patke,tj mamu i 12 pačića.Danas oko 07.oo sati spazimo kolega i ja u ulici H.republike kako prelaze cestu prema Glasu.Potrčimo za njima kad oni zbrišu pod kiosk.E tu počinje muka oko pola sata smo se naganjali s još jednim kolegom (trećim) oko kioska i uspjeli smo ih pohvatat.
Kolega ih vozi u Vladislavce u divljinu (nadam se).
Evo slikica:
Mama je slikana u trku,a pačić u ruci .

Prilozi

• image-7[1].jpeg
  • image-4[1].jpeg

Re: Divlje patke ??

a to si bio ti :) vidio sam neku strku u 6-7 ujutro reko šta je i vidim 3 zaštitara kako vode ljutu borbu s patkom i pačićima LOL aj nek su dobro :)
Monstrum

a to si bio ti :) vidio sam neku strku u 6-7 ujutro reko šta je i vidim 3 zaštitara kako vode ljutu borbu s patkom i pačićima LOL aj nek su dobro :)

Sam se nadam da će kolega ispuniti obećanje,a ne da završe ko ona slika iznad..
bolje da ste ih pustili negdje gdje ima dosta vode, recimo u neki kanal prema zlatnoj gredi u baranji, tamo znam da ima more pataka ili u kopačkom ritu al valjd će im bit i tamo dobro :)
a otkud su se stvorile?

Oko Vladislavaca ima nekoliko ribnjaka i bajera, a ni Vuka nije daleko.
mladunce

a otkud su se stvorile?

Namreš bolivet,al izašle su iz onog gustiša iza bivšeg Litokartona prošle kroz prolaz između kbr 41 i 43 i laganini preko ceste,ko da su same..

neki dan su na kraju zelenog polja, tamo između dva hepa ljudi zaustavili promet, da cestu pređu patka i 6 pačića! nisam vidjela gdje su otišli, ali kontam znaju životinje šta rade i kud idu. isti taj dan u rano jutro na kraju vukovarske šetaju se paunovi! vjerovatno su se negdje provukli ovi iz mia. takve stvari mi uljepšaju dan, samo da životinje prežive takve avanture
ovo je počelo sličiti prizoru iz filma I Am Legend...samo što zasad ptice haraju gradom... :shock: ništa,ako se ne javi kolega za prijevoz,javi se meni,pa ćemo ih nekako u dogovoru sa ostalim udrugama za zaštitu životinja prebaciti na neko adekvatno mjesto...
Hehe, cuo sam za ovo naganjanje... ima li jos koja fotka negdje?

Jel' patka svila gnijezdo ispod tog kioska, ili su samo naisle?

Btw. se jos vidjaju one male lasice [ili sto li vec?!] po gradu?!
fotaka neeeema

patka je bila u prolazu s podmlatkom

ima ih ja vidJo nekidan u donjem gradu kod hutlerove
@Mungoše ( :D ): zadnji put sam lasicu vidjela prošlo ljeto u Čvrsničkoj..
Leteci mungos

Ima ih, ima, svako malo iznenade pa čak i u samom centru grada.
Leteci mungos

Hehe, cuo sam za ovo naganjanje... ima li jos koja fotka negdje?

Jel' patka svila gnijezdo ispod tog kioska, ili su samo naisle?

Ja sam sinoć u Tenju vidio jednu. Ovdje se često mogu vidit
Leteci mungos

U donjem gradu, najčešće u vojarni.
Leteci mungos

o da redovito u centru haraju u ranojutarnjim satima, čak ima i ježeva
ja u svojoj ulici,na Bosutskom,redovito viđam neke životinjice...kontam da su lasice ili kune...onako,dugačko tijelo,sa kitnjastim repom...a znala sam vidjeti i lisicu...e,to je već spuky...
@Marinos, da, to je to... super su simpa kad pretrcavaju cestu hop-hop-hop... cesto sam ih vidjao u Stepincevoj, ali i par puta u Ul. Republike, Radicevoj... dakle, jos uvijek ih ima - to je super...

Hehe, nekad su po osjeckim parkovima skakutale i vjeverice...
..lasica ima hrpa po centru grada, pogotovo u ulicama gdje su iza kuća velika dvorišta (radićeva, najmanova, galerija, kod drave.....)...tamo im je super jer su ta dvorišta uglavnom zelena i mirna....
žao mi je ježića...baš je jednog neko veče neki divljak zgazio na Vukovarskoj.... :(
heh susjeda... ja jos nisam vidao kune na bosutskom... ali zato jesam u radicevoj, gundučicevoj, kod one skole u gundulicevoj, zupanijskoj cak...

bila bi super kad bi po parkovima bilo vjeverica, kao u kanadi ili americi...
Marinoš

žao mi je ježića...baš je jednog neko veče neki divljak zgazio na Vukovarskoj.... :(

Istina ježevi masovno stradaju,svako jutro na obilaznici vidim barem dva tri pregažena...
PsychoSoldier

heh susjeda... ja jos nisam vidao kune na bosutskom... ali zato jesam u radicevoj, gundučicevoj, kod one skole u gundulicevoj, zupanijskoj cak...

bila bi super kad bi po parkovima bilo vjeverica, kao u kanadi ili americi...

zato što ja nisam u samom Boustskom,nego par ulica prije :wink:
daddos

Marinoš

Istina ježevi masovno stradaju,svako jutro na obilaznici vidim barem dva tri pregažena...

strašno....

p.s.i mi smo susjedi,ha? :D
Marinoš

daddos

Marinoš

strašno....

He-he sa bosutskog sve sami ljubitelji životinja :D ...
daddos

Marinoš

daddos

Marinoš

strašno....

He-he sa bosutskog sve sami ljubitelji životinja :D ...

šta da ti kažem - živimo pod utjecajem Mačkamame ;)
@marinoš haha ovo kikoša hehe
PsychoSoldier

@marinoš haha ovo kikoša hehe

šta radi?! ne kontam.... :wink:
Marinoš

Prilozi

• jez01.jpg
  • jez02.jpg
  • jez03.jpg
  • jez04.jpg
  • jez05.jpg
hehehe najslađe stvorenje na svijetu, baš je "blesav"
bed je kad netko ovako ili onako ozlijedi ježeve :(

em što su fora i slatki, još su i velika pomoć jer tamane štetočine

kao i bubamare :)
i?šta bilo sa patkom i njezinom potomcima? :-/

Tagovi