Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Tri od četiri kandidata žele ugasiti OPG nakon izbora!

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Sharon

Ukupno postova: 1469
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 15.05.2009. 16:23 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Papa Strunf je napisao/la:
Sharon je napisao/la :
W.M. Felt je napisao/la:
Piše ovdje, firma radi na pridobivanju sredstava iz IPA-inih fondova.

Wow! Oni RADE na dobijanju love! Kakvo vrhunsko poslanje! Teško je to razumjeti...

A ti ocito radis u...(ne znam sta da napisem jer ce se posteni i pametni ljudi na bilo kojem radnom mjestu s kojim te usporedim nac uvrijedjeni)..., pa mislis da je za dobit novce iz pretpristupnih fondova EU doovljno obuci topic, dopicnjak, izbacit sisu i glupo se smjeskati nekom clanu komisije koji samo ceka da mu bas ti namignes pa da ti odma' prebaci koji milijuncic eura za odredjene projektice za koje ti mislis daa su onak'...bas super?

Pa, mislim da si nabrojao sve ono što bi OPG mogao učiniti u smislu dobijanja novca iz ovih fondova, budući da su centri "moći" koji raspoređuju sredstva na nekim drugim adresama. Mora namaknuti još kakvu zgodnu tajnicu, budući da direktora (zaštićenog kao lički medvjed) već imaju. Predizborne priče...

Papa Strunf (p):
Aj nam se pohvali, onako, sto ti toliko inovativno radis u nasem gradu? Razvijas hladnu fuziju?

Sharon (o):
Ne. Vruću fisiju.

Zadnja promjena: Sharon; 15.05.2009. 16:30; ukupno mijenjano 2 put/a.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
Sharon

Post Postano: 15.05.2009. 16:26 
Naslov:  

recimo_normalan je napisao/la:
Kako to da se nisi osvrnuo na ono što sam ja napisao? Ili jednostavno ne razumiješ pojmove: "javne financije", "fiskalitet", "proračun", "kategorizacija javnih dobara"?

Evo ti linka sa stanjem ovih pojmova u gradu Osijeku:
http://www.osijek031.com/osijek.php?topic_id=19528

recimo_normalan
Ukupno postova: 10
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 15.05.2009. 16:35 
Naslov:  

Sharon je napisao/la:

Gledaj.
Crno se piše onom gradu, županiji i državi u kojoj je dovoljno ispeći prase i ohladit gajbu pive da bi stekao političkog istomišljenika.
HDZ pionir, ništa drukčije nego KP onomad. Zatim, tu je mali žvalavi brat HSP, koji kopira - ali nema dosta para i HDSSB kao odmetnuto krilo HDZa.

Mene bi zanimalo, kako ti, na temelju informacija koje si pružila gore, vidiš stanje financija u Osijeku. Komentiraj tablicu i napravi usporedbu: Osijek - Rijeka.

W.M. Felt
Ukupno postova: 2158
Post Postano: 15.05.2009. 16:41 
Naslov:  

KillaBEEZ je napisao/la:
Hsp zna mnogo o programu pomoći PHARE također i danas o IPA fondu.

Pa, ako mi to kaže član Hsp-a, stranke sa najlošijim kadrom po pitanju obrazovanosti u Osijeku, nema druge nego da mu vjerujem.

KillaBEEZ je napisao/la:
Nikakvo poduzeće tipa OPG se ne treba brinuti i tražiti sredstva od IPA fonda jer za koordinaciju programa IPA u RH je zadužen Središnji državni ured za razvojnu strategiju i oni odlučuju gdje novci idu i uvijek će poslovati prvo s gradskom upravom, zato je sasvim dovoljan Upravni odjel za gospodarstvo.

Vidim i ti si jedan od "znalaca" Hsp-a. Ako si u pravu, i Đapić vrhunski radi svoj posao, Osijek se vjerojatno već kupa u lovi inozemnih i EU fondova. Sve pršti od projekata koji se na taj način financiraju, a Đapić je rado viđen gost u Briselskim hodnicima.

No, ne znam kako sve to. Pa Đapić ne zna beknuti ni riječ engleskog, a to ne znaju ni većina ostali poltrona koji su se oko njega nakotili. Zaista, očekujem da će Upravni odjel nakalemiti ogromna sredstva stranih fondova, na čelu sa neoustašama Đapićem ili Matkovićem - baš takve vole u Europskoj uniji i međunarodnoj zajednici.

Nemojte nas nasmijavati. Radi se o besprizornoj kliki neznalica i marginalaca, koji svojom komunikacijom izazivaju smijeh, a idejama zgražanje. Jedini fond iz kojeg oni mogu izvući novce jest porez i prirez osječkih poreznih obveznika, i to im savršeno ide od ruke.

Sharon je napisao/la:
Kako to da se nisi osvrnuo na ono što sam ja napisao? Ili jednostavno ne razumiješ pojmove: "javne financije", "fiskalitet", "proračun", "kategorizacija javnih dobara"?

Sad je sigurno. Hsp-ovka Sharon ne shvaća značenje riječi transparentnost. Savjetujem hitnu edukaciju, i otkaz njezinoj učiteljici hrvatskog jezika.

anakonda

Ukupno postova: 6288
Post Postano: 15.05.2009. 16:53 
Naslov:  

KillaBEEZ je napisao/la:

...na primjer?..jedno je znati, a drugo iskorištavati to znanje...odnosno upotrebljavati ga u korisne svrhe, za što su i namijenjeni....

Post Postano: 15.05.2009. 16:55 
Naslov:  

Feltu (ne da mi se quotati): imam kompleks niže vrijednosti pred najezdom hiper-obrazovanog Vrdoljakovog kadra, ali ipak katkad smijem postaviti suvislo pitanje...
Dakle, kako vam se omakla ovakva promašena glupost OPG unatoč nedostižnoj razini naobrazbe?!

A za ocjenu transparentnosti - može se ljutiti kome smeta, nije zabranjeno...

Uostalom, sad ti ne vrijedi hvaliti ovaj krasni projekt ili nema smisla - kad ti se trojka smučila pa lobiraš ionako za Vrbošića. On je rekao istu stvar o tome... Mislim, znam da sam inferiorna u svakom smislu, ali smijem primjetiti...

Sharon

Post Postano: 15.05.2009. 17:04 
Naslov:  

Mene bi zanimalo, kako ti, na temelju informacija koje si pružila gore, vidiš stanje financija u Osijeku. Komentiraj tablicu i napravi usporedbu: Osijek - Rijeka.

Sorry, normalni - komentirala bih ali moram ići, nemam više vremena. Ukratko: stanje financija je solidno, prema informacijama koje ja imam. Usporedbu možda kasnije na miru jer sam ovo shvatila kao zamolbu (ali ne obećavam ti).

TataMata

Ukupno postova: 1180
Post Postano: 15.05.2009. 18:06 
Naslov:  

W.M. Felt je napisao/la :
KillaBEEZ je napisao/la:

Pa, ako mi to kaže član Hsp-a, stranke sa najlošijim kadrom po pitanju obrazovanosti u Osijeku, nema druge nego da mu vjerujem.

KillaBEEZ je napisao/la:
Nikakvo poduzeće tipa OPG se ne treba brinuti i tražiti sredstva od IPA fonda jer za koordinaciju programa IPA u RH je zadužen Središnji državni ured za razvojnu strategiju i oni odlučuju gdje novci idu i uvijek će poslovati prvo s gradskom upravom, zato je sasvim dovoljan Upravni odjel za gospodarstvo.

Vidim i ti si jedan od "znalaca" Hsp-a. Ako si u pravu, i Đapić vrhunski radi svoj posao, Osijek se vjerojatno već kupa u lovi inozemnih i EU fondova. Sve pršti od projekata koji se na taj način financiraju, a Đapić je rado viđen gost u Briselskim hodnicima.

No, ne znam kako sve to. Pa Đapić ne zna beknuti ni riječ engleskog, a to ne znaju ni većina ostali poltrona koji su se oko njega nakotili. Zaista, očekujem da će Upravni odjel nakalemiti ogromna sredstva stranih fondova, na čelu sa neoustašama Đapićem ili Matkovićem - baš takve vole u Europskoj uniji i međunarodnoj zajednici.
Djelomično se mogu složiti da je na polju pripreme kvalitetnih programa (projekata) prema EU i fondovima nužno puno kvalitetnije odraditi, i to tek predstoji....da HSP nema ljude koj imaju ideje i mogu to kvalitetno pripremiti ne slažem se....imamo u pripremi barem tri iznimna projekta, a i povezali smo se s mjerodavnim institucijama i ljudima koji nam u tome mogu i žele pomoći....sve je to timski rad...a tu HSP nema problema...

Ukupno postova: 10
Post Postano: 15.05.2009. 18:40 
Naslov:  

Sharon je napisao/la:
komentirala bih ali moram ići, nemam više vremena. Ukratko: stanje financija je solidno, prema informacijama koje ja imam.

Kad bi barem i političari suočeni s vlastitim neznanjem bježali - slijedio bi narodni preporod.

Jednostavnim pregledom tablice vidljivo je da Rijeka ima tek 25% više stanovnika nego Osijek, a planirani proračun prema 76% veći.

Logično bi bilo, da Grad Rijeka ima 25% veći, ali zašto je on trostruko jači od osječkog - znaju objasniti samo Đapići, Matkovići, Glavaši i Borzani koji nemaju blage dume o financijama i svoje prihode prepuštaju - Taslidžićima i NK Osijecima.

Gornja usporedba je tragičnija ako u obzir uzememo činjenicu da je riječka stopa prireza porezu na dohodak 6,25%, a osječka 13%.

Kužiš, kad ste tako sposobni s brojevima, gdje su pare lopovi?!?!?

Baudolino
Ukupno postova: 300
Post Postano: 15.05.2009. 19:04 
Naslov:  

KillaBEEZ je napisao/la :
W.M. Felt je napisao/la :
Sharon je napisao/la:
Sve je jasno, svi se slažu u jednom: OPG je poslužio jedino samopromidžbi Vrdoljaka. Skupi projekt bez ikakvih rezultata i smisla...

Evo ih opet, Hsp-ovci nam pametuju o gospodarstvu. Ljudi kojima se cijela Hrvatska smijala kada su objavili svoje "antirecesijske mjere", koji nemaju jednog jedino stručnog ekonomistu u timu (valjda je to trebao biti onaj Lamza kojeg su najurili iz bolnice, ali ode on s Matkovićem), čiji je šef uspješno sabotirao 5 godina bilo kakvu stranu investiciju u Osijek, koji nije našao za shodno da se pojavi na satanku s kineskim veleposlanikom, a ostali ga značajniji ljudi politike i gospodarstva Hrvatske zaobilaze u širokom luku...

Piše ovdje, firma radi na pridobivanju sredstava iz IPA-inih fondova. Shvaćam ja da Hsp-ovci ne znaju što to znači, i što su uopće fondovi, ali shvaćam i da ih to posebno ne zanima. Međutim, ako je ukidanje ove firme velika sreća za Hsp i ostale, i ja sam za to. Valjda će "Upravni odjel za gospodarstvo", kako tvrdi Matković, biti taj trust mozgova koji će brinuti o osječkom gospodarstvu. Pogotovo ako Matković bude na čelu grada. To će zasigurno onda biti skup vrhunskih stručnjaka, kao i dosad, čiji će rezultati za gospodarstvo biti spektakularni. Slažem se, ako na nekakvu firmu u gradskom vlasništvu ne prebaciš niti jedan posao ili ovlast, treba ju ukinuti.

Ujedno se nadam da će policija i Državno odvjetništvo otkriti pozadinu prodaje zemljišta u gospodarskoj zoni, tjedan dana prije izbora.

Interesantno mi je kako pišeš, a ne znaš što si napisao. Nije bitan kvantitet nego kvalitet. Svojim vrijeđanjem Hsp-a i njihovih ljudi dokazuješ koliko si uskouman.

Vrdoljakov OPG ovdje je potpuno nebitan, osim naravno za njegovu osobnu korist.

Zašto jedino Vrdoljaka zanima opstanak poduzeća OPG? Mislim da je Sharon rekla- OPG je poslužio jedino samopromidžbi Vrdoljaka. Nadodati ću još samo da je tako Vrdoljak htio uzeti dio kolača od parkinga, a u javnosti glumi spasitelja. Drago mi je da nitko nije „pao na njegovu foru“. Jadni Vrdoljak, pati što on nema 160.000 za oglašavanje i promidžbu, a i da ih ima mislim da je i on svjestan da mu ne bi koristilo, nije ni prošli put. Laughing

Boldano je ključ posta ovog poslovično neobrazovanog i neupućenog HSP-ovca.
Ta mješavina jeftinih fraza (poduzeće...ne treba brinuti) i neznanja (...državni ured odlučuje gdje novci idu...) - to je taj diskurs koji donosi 20%+ glasova u gradu u kojem mutanti i mazohisti čine većinu.

Zar doista netko misli da sa cjelokupnim proračunom namijenjenim za Hrvatsku raspolaže nekakav Središnji državni ured (uostalom koji - ima više SDU-ova)? A tvrditi da će taj isti ured uvijek poslovati prvo s gradskom upravom - pa to je više od gluposti. Da nešto malo znate o IPA i načinu dodjeljivanja znali bi da postoji Operativna struktura za IPA fondove koje čine samo akreditirane uprave unutar ministarstava, te da, recimo, Ravnatelji državnih uprava imenuju procjenitelje. Što znači da se IPA sredstva za obrazovanje dodjeljuju kroz MZOS, te da odgovorna osoba unutar MZOS-a imenuje procjenitelje, a ne nikakav Središnji državni ured.

Što se tiče same ideje OPG-a - ona je vrlo dobra. Ako bi se raliziralo kako je zamišljeno - bio bi to primjer društveno odgovornog poslovanja. Činjenica da je Biljana Borzan minirala ovaj projekt po liniji osobne netrpeljivosti spram Vrdoljaka govori samo o neophodnoj potrebi smjenjivanja iste s čela SDP-a.

Vrbošićev komentar je na tragu poštovanja spram stava osobe koja mu je prepustila mjesto gradonačelničkog kandidata i treba ga samo tako i shvaćati. Matkovićev komentar, s druge strane, samo pokazuje ono što je jasno svakom tko odbija biti glup - da je Matković Đapićev polički klon, jednako sklon pogodovanju moćnima i zanemarivanju općeg dobra.

nisam za

Ukupno postova: 307
Post Postano: 15.05.2009. 19:05 
Naslov:  

Jasno je zašto Đapić želi ugasiti OPG, to mu je vječni podsjetnik na Vrdoljaka i uvjet da on ne bude gradonačelnik. Isto tako HSP bi izgubio velikog sponzora u sadašnjem koncesionaru.
Matković je sudjelovao u dogovorima s koncesionarom parkirališta pa naravno da ima svoj dio.
Vrbošića podržava SDP gdje je visoko pozicioniran Prnjat koji je rod vlasnika parkirališta, pa bolje ne talasaj.
Bubalo je iskusniji te planira imati, zajedno s Vrdoljakom, pod kontrolom parkirališta. Dobro je to, svježa gotovina svaki dan ili mjesec, a teško je iskontrolirati, čisto za đeparac.

A da i ne spominjemo odluku ustavnog suda koji je naredio da se takav način naplate kazni mora ukinuti, od toga ništa i dalje sve po staro.

Papa Strunf

Ukupno postova: 24
Post Postano: 15.05.2009. 19:13 
Naslov:  

Sharon je napisao/la :
Papa Strunf je napisao/la:
Sharon je napisao/la :
W.M. Felt je napisao/la:
Piše ovdje, firma radi na pridobivanju sredstava iz IPA-inih fondova.

Wow! Oni RADE na dobijanju love! Kakvo vrhunsko poslanje! Teško je to razumjeti...

A ti ocito radis u...(ne znam sta da napisem jer ce se posteni i pametni ljudi na bilo kojem radnom mjestu s kojim te usporedim nac uvrijedjeni)..., pa mislis da je za dobit novce iz pretpristupnih fondova EU doovljno obuci topic, dopicnjak, izbacit sisu i glupo se smjeskati nekom clanu komisije koji samo ceka da mu bas ti namignes pa da ti odma' prebaci koji milijuncic eura za odredjene projektice za koje ti mislis daa su onak'...bas super?

Pa, mislim da si nabrojao sve ono što bi OPG mogao učiniti u smislu dobijanja novca iz ovih fondova, budući da su centri "moći" koji raspoređuju sredstva na nekim drugim adresama. Mora namaknuti još kakvu zgodnu tajnicu, budući da direktora (zaštićenog kao lički medvjed) već imaju. Predizborne priče...

Papa Strunf (p):
Aj nam se pohvali, onako, sto ti toliko inovativno radis u nasem gradu? Razvijas hladnu fuziju?

Sharon (o):
Ne. Vruću fisiju.

A-ha. Ti si, znaci, od onih sto otkrivaju toplu vodu? osijek031.com smile Pa sto ne kazez?!
Ubuduce kad googlas za pojmove procijtaj jos malo opsirnije o topicu. Vruca fisija vec postoji neko vrijeme i ti, zlato moje, izmedju ostalog, zahvaljujuci njoj imas funkcionalno glacalo na paru, kuhalo za vodu, Hirosimu, Nagasaki...no nisam ja da tu da te ucim, ali omalovazavanje bilo cijeg rada obicno dovodi do ove situacije.
E pa uzivaj.

mija
Ukupno postova: 122
Upozorenja : 1
Post Postano: 15.05.2009. 22:20 
Naslov:  

Osnivanje Opg, kao i preuzimanje koncesije je bio dio koalicijskog sporazuma, koji je usput budi rečeno potpisao gosp. Đapić. (da li treba još nešto reći da bi ovdje nekima bilo jasno) . DAKLE ĐAPIĆ JE POTPISAO TAJ SPORAZUM. ZAŠTO? Jer ne bio imao vlast u gradu. Svima bi sad trebalo biti jasno da Đapićev potpis vrijedi kao i škrabotina djeteta iz vrtića. Ili mu se možda može vjerovati na riječ, a o djelima da i ne govorimo..................
Sharon je napisao/la:
Sve je jasno, svi se slažu u jednom: OPG je poslužio jedino samopromidžbi Vrdoljaka. Skupi projekt bez ikakvih rezultata i smisla...

hengl
Ukupno postova: 234
Zabranjen pristup
Post Postano: 16.05.2009. 20:56 
Naslov:  

OPG, pa naravno da ne treba

rođena u Osijeku

Ukupno postova: 300
Post Postano: 27.05.2009. 11:54 
Naslov:  

Znam da kasnim s replikom, ja sam ovdje nova, pa još uvijek šaram.
Dakle, zaista ne razumijem čemu sve to silno prepucavanja i polemiziranje kada se sve svodi na ovo: Glava i Kramarić su dozvolili kriminalcima da nam dođu pred kuće, povuku crte i naplaćuju parkirališta kao da je to njihova osobna prčija, a ne vlasništvo grada, pa je po mojem skromnom mišljenju grad trebao biti taj koji će vršiti naplatu parkinga i tom lovom puniti gradski proračun. Ali onda ne bi pojedinci imali dosta love za kupovinu svih onih gradskih poslovnih prostora. Ovako su se lijepo uglazbili. Nisu se zadovoljili naplatom na već postojećim i novosagrađenim parkiralištima, nego nam još naplaćuju parkinge u blatnim rupama. A da ne govorim da su puno ulica koje su bile dvosmjerne odjednom postale jednosmjerne, a na jednoj su strani osvanula parkirališta (npr. ulice oko "Dome"). Svakome tko tome stane na kraj skidam kapu, ma tko on bio...

Skoči u forum: