Osijek dobio prvi fitness na otvorenom

Osijek

Osijek dobio prvi fitness na otvorenom

Iako od siječnja SDP više nije u osječkoj gradskoj vlasti, jedan projekt bivše dogradonačelnice Biljane Borzan i njezinog stranačkog kolege Alena Prnjata zaživio je upravo ovih dana. Naime, proteklog tjedna na Srednjoškolskom igralištu postavljeno je 11 sprava za vježbanje, čime je Osijek dobio prvi i to besplatni fitness na otvorenom. Ovaj projekt, inače uobičajan u velikim svjetskim gradovima, Borzan je najavila još prošle godine.

- Kao liječnica koja planira specijalizirati sportsku medicinu, i te kako sam svjesna važnosti redovitog vježbanja za tjelesno i mentalno zdravlje organizma, rekla je tada Borzan. Kako je i najavljeno, djelatnici Unikoma ovih su dana sprave montirali na zelenoj površini između atletske staze i ograde na južnoj strani "Srednjike" prema zgradi Elektrotehničke i prometne škole. Zanimljivo je kako je set sprava nabavljen od domaće, baranjske tvrtke “Vojtek”, iz Belog Manastira, a one omogućavaju razgibavanje svih mišićnih skupina.

- Drago mi je da je unatoč našem odlasku u opoziciju taj projekt zaživio, rekla je Borzan. Recimo kako cijena ovih sprava iznosi 70 tisuća kuna, a cijeli projekt, zajedno s uređenjem okoliša, Grad je stajao približno 100 tisuća kuna.

- Nadam se da HDZ sada neće i ovaj projekt prisvojiti sebi, kao što su prisvojili projekt laptopa, komentirala je Borzan, koja priznaje kako je na ovu ideju došla nakon što je fitness na otvorenom prvi put vidjela u Županji, a da ideju ostvare i u Osijeku, nagovorio ju je dr. Dražen Gorjanski.

Piše: N.Zekić/Glas-Slavonije.hr
vidio i izgleda super ;)
vidio sam u četvrtak kada su postavili. super stvar.

Re: Osijek dobio prvi fitness na otvorenom

A komarci ????????????????? :D :D :D :D :D
namažeš se rakijom... LOL
opa
pozzdravljam ovu akciju
MissTake

opa
pozzdravljam ovu akciju

Akciju mazanja rakijom ili? ;)
naravno
domaće je domaće
Kad se ide vježbat?
počekat ću zimu da sprave zahrđaju
Frost

Kad se ide vježbat?

:bravo:
Vidjeh danas, naravno nisam isprobao, to će pričekat :)
Sviđa mi se kako su napravili i sredili to sve.
mogu li se sprave odnijet? xd
Zdrale

mogu li se sprave odnijet? xd

Nebi se čudio da se i počnu nosit, ako ništa, bar počnu uništavat, nažalost.
kakve sprave su u pitanju, any pikčrs?
Zeros, daj se spusti i pofotkaj to da vidimo šta sve ima :D
opća katastrofa, sprave su za dede i babe..ko da prednjace brojem tamo babe i dede na srednjici a ne mladi ljudi kojima je srednjika i namjenjena. sprdacina... vrijednost projekta 20 000-30 000 kn maksimalno, a ne 100 000. bolesnici!!! sto je najgore opozicija se jos hvali time i ne zele da hdz preuzme zasluge. jebes mi sve ak znam vise ko je gori tu od koga.
e, nije valjda ovo ??????
http://www.vojtek.hr/proizvod.asp?grupa=9
e to je to...
upravo to!! vratih se sad sa tekme za fux. ffos kbf 7 2 :) na srednjiki
nego, reci jesu uredili sanitarne čvorove?
Zdrale

upravo to!! vratih se sad sa tekme za fux. ffos kbf 7 2 :) na srednjiki

ne znam nisam imao potrebu koristiti ih jbg. sutra igramo opet pa ako ne saznaš do sutra ja ti posatam kad se vratim :)
ok, thnx..i javi ako sretneš bilju kako jača tjelesno i mentalno zdravlje organizma na novopostavljenim spravama..
Zdrale

ne znam nisam imao potrebu koristiti ih jbg. sutra igramo opet pa ako ne saznaš do sutra ja ti posatam kad se vratim :)

naravno. no nadam se za svoju psihu da je neću vidjet :)
Ma sprave su sprdacina...Kao nemaju novaca da srednju obnove,a imaju za ovo.Sipke i sprave za razgibavanje su tolko rasklimane da smo mi sami prosle godine varili sipke.
I od tih svih silnih sprava 2 su dobre i to je to...Razboj i ono za noge sto se odgurujes...
nisam vidjela, nadam se da hocu :) iako vidim da su komentari ne bas ok :)

Stvarno izgleda lijepo. Kao ljubitelj fitnesa sam i isprobao i nije loše za najmlađe i one starije. Nedostatak je što se ne može povećavati težina

Objektiv 031: Prvi fitness na otvorenom
[Foto: Daniel Antunović][12.05.2009. Srednjoškolsko igralište]
ja sam danas isla na bolju foru, gledat starije gospode iznad 60 god kako izvode tai che...
men' to liči na dječje igralište
sanitarni čvorovi su ostali isti - devastirani
predizborna klasika..
Zdrale

sanitarni čvorovi su ostali isti - devastirani

znam da su te sprave smiješne vama koji ste svakodnevno na fitnesu ali meni zakržljaloj su sasvim ok. malo trčanja malo tih spravica i super. netko je napisao da su dobre za najmlađe i starije. ono što mene nervira su ta djeca koja se kvače po tim spravama kao da su ljuljačke! dok samo gledam one slike sa srednjike diže mi se tlak. u nedelju sam prolazila onuda, roditelji fino sjede u hladu, pijuckaju kaficu, a klinci najašili, nemoš prič! nisam uspjela sve ni isprobat. nemojte me krivo shvatit ne smetaju mi djeca, ljepo što pokazuju interes za vježbanjem, nego božemeprosti to divljanje od malih nogu! mislim da te sprave ne budu dugog vjeka, zato tko hoće isprobat, brzo na srednjiku dok sve nije otišlo vrit

Tagovi