Kafići prazni, pušači se preselili na terase i u posebne prostorije

Osijek

Kafići prazni, pušači se preselili na terase i u posebne prostorije

Pune terase i prazna unutrašnjost, prizor je koji se jučer mogao vidjeti u gotovo svakom osječkom kafiću, no prvi dan zabrane pušenja u ugostiteljskim objektima protekao je bez incidenata. Gosti su poštovali zakon, a one koji su ga, mahom zbog neznanja, pokušali prekršiti "obuzdavali" su konobari.

- Ne možete pušiti unutra. Sklonili smo sve pepeljare, tu su vam i znakovi. Za pušače je predviđena terasa, rekao nam je konobar u kafiću "Big Ben" prilikom pokušaja da zapalimo cigaretu za šankom. Kako kaže, svi su pušači jučer poštovali zabranu, iako je mnogo bilo u nevjerici da je pušenje uistinu zabranjeno. No kako će se gosti ponašati vikendom, tijekom svirki uživo koje se održavaju u ovom kafiću, ne zna ni gazda lokala.

- U četvrtak navečer nam svira Jimmy, onda ćemo vidjeti kako će se ponašati pušači, rekao nam je Mario Papić. No da uvijek ima snalažljivih, dobar je primjer Željko Šaravanja, vlasnik kafića "B.M.W.", koji je ipak našao način da udovolji svojim stalnim gostima pušačima. Kako se njegov kafić nalazi u sklopu obiteljske kuće, jednu prostoriju privatnog stana na prvom katu ubuduće će ustupati pušačima.

- Kafić posluje od 1996. i imam mnogo stalnih gostiju pušača koje jednostavno ne mogu izbaciti na ulicu da puše, niti ih želim izgubiti. Svi oni mogu uzeti piće u kafiću u prizemlju, a ja ću im ustupiti svoj privatni prostor za pušenje u mojoj kući, kaže Šaravanja, te dodaje kako u ovaj prostor za pušače ipak neće moći svatko, već samo stalni gosti s kojima je tijekom godina postao i prijatelj.

Stolovi bez pepeljara jučer su osvanuli i u osječkim restoranima. Iako je njima ostavljena mogućnost izoliranja jedna prostorije za pušenje, većina njih se još uvijek nije odlučila na adaptaciju prostora. No kako ugoditi gostima pušačima ipak je razmišljao Dario Jagarinec, suvlasnik restorana "Müller", koji im je za uživanje u cigareti namijenio natkrivenu terasu na prvom katu.

- Za sada je terasa pokrivena samo tendom, no pred kraj ljeta planiramo terasu potpuno zatvoriti i tu postaviti radijatore. Ljudi vole zapaliti cigaretu nakon obroka, pa zašto im to ne bismo omogućili, kaže Jagarinec.

Piše: Ivana Kukić/Glas-Slavonije.hr
dobri stari metalac hehe
:hustler: :baby:
aj super naslov, mislim inače su kafići po ljeti svi krcati ljudima
Dostaj više bilo tog pušenja!
...eo vam ga na, ovo se zove korištenje rupe u zakonu....

Povijesni medij :bleh: :bleh: :bleh:
anakonda

e svaka čast ugostitelju na dosjetki pa neka vide da koji god zakon donesu ljudi će naći rupu u njemu
kreteni oni koji su donijeli zakon a još veći oni koji vjeruju u njega.. znam nekoliko kafića po osijeku i okolici koji već rade na istom principu kao klub. dođeš u birtiju, učlaniš se i pušiš kolko hoćeš, a fine guzice nek idu u birtije gdje se ne puši. nemože balkanca sjebat neki glupi zakon xD

za 3 mjeseca garantiram da će većina napravit isti k****, osim onih koji su na nekim frekventnijim lokacijama, gdje im to nepušenje ne utječe na promet, a takvih je jako malo..
Provokator

aj super naslov, mislim inače su kafići po ljeti svi krcati ljudima

Upravo to sam i ja pomislio kada sam vidio naslov.

Re: Kafići prazni, pušači se preselili na terase i u posebne prostorije

koliko znam u klubu se može točiti pivo, a što je sa žestom, čuo sam da se ona nesmije točiti?
jeli to točno ili ne?
nek se jebu oni sa svojim cigaretama..odeš u restoran udavi te dim..odeš vanka smrdiš po pušnici..pa dosta je bilo.. Kao što sa 1,3 milijuna Hrvata? Pa šta s ostalih 3.,3 milijuna jebote... daj...nek puše mami svojoj
audiworld

nek se jebu oni sa svojim cigaretama..odeš u restoran udavi te dim..odeš vanka smrdiš po pušnici..pa dosta je bilo.. Kao što sa 1,3 milijuna Hrvata? Pa šta s ostalih 3.,3 milijuna jebote... daj...nek puše mami svojoj

potpisujem care
svjedočila takvoj zabrani prije točno dvije godine. moje prognoze: o ovom će se pričati još otprilike tjedan dana. a onda će se sve zaboraviti. i svi će bez pogovora uredno i pristojno pušiti vani. it's not a biggie.
zamisli vani je hladno..... uuuuu... a zakon je otic u neki skupi restoran i ne osjetit okus hrane.. kao lijevo su pušači, desno ne pušači.. a između njih ZRAK...ma daj... truju se, truju NAS koji ne pušimo dobiju rak i ja im plaćam lječenje???? plati si sam,ko te jebe..Zašt je onda trava zabranjena, heroin??? KAo od toga ne budes normalan... kolko znam i od cuge ,kad si pijan, nisi normalan pa te drotovi ne će zaustavit i uhitit...
ruana

audiworld

potpisujem care

x2
megan

anakonda

e svaka čast ugostitelju na dosjetki pa neka vide da koji god zakon donesu ljudi će naći rupu u njemu

Nisam siguran da bi tako razmišljao da si npr. ti oštećena strana i da se onaj tko ti je nanio zlo, izvuče zbog "rupe u zakonu"...
audiworld

truju se, truju NAS koji ne pušimo dobiju rak i ja im plaćam lječenje???? plati si sam,ko te jebe..

Ovo je dobar početak budalasanja o reforma zdravstva. Isto tako ja sam za kontrolu prehrane, neću ja plaćati liječenje pretilim ljudima, što su jeli nezdravo pa imaju problema s srcem i masnoćama u krvi. Molim lijepo da na svaku kobasicu, kulen ili čvarke napisati upozorenje kao „Konzumiranje kulena povećava rizik od srčanog udara“, pa zašto da mu ja plaćam liječenje za slaninu i krvavicu.
Isto tako, vozio brzo i nastradao, e pa nećeš, što si vozio brzo pa da ti ja moram plaćati liječenje i dugotrajno oporavak. Bolovanje, nema, sam si kriv.
Trčao i slomio nogu, ja da ti platim liječenje. Što si trapav pa pao. Od mojih novaca da se liječiš?

Ozbiljno, nisam primijetio da se pušaći bune oko zabrane pušenja na radnim mjestima, školama… nego je problem ugostiteljstvo, odnosno stvar izbora. Radi jedne male kavice u prozračnoj birtiji, izgubiš barem pet dobrih gostiju. Ipak većina ljudi koja zalazi u birtije puši i pije. Stvar je u izboru, hoće li birtija biti za pušaće ili ne, a na gostu je isto izbor.
A država neka poveća poreze i namete na birtije koje dozvoljavaju pušenje, neka piće košta 50% skuplje, i svi sretni i zadovoljni. Pa si biraj.

audiworld

Zašt je onda trava zabranjena, heroin??? KAo od toga ne budes normalan... kolko znam i od cuge ,kad si pijan, nisi normalan pa te drotovi ne će zaustavit i uhitit...

Ovo nisam razumio, što si htio reći?
Ja se slažem s tobom.. iako si napisao 90% gluposti.. Da smo normalna država svako rizično ponašanje snosio bi pojedinac.. Ako imaš 150 kg od žderanja, a to je tvoj izbor...dokazano, onda si ti rizična skupina i sam si plati bolnicu itd.. Voziš 150 km/h, razbiješ auto...hoće kasko platit? još ako si pijan ,napušen itd...? NEĆE..pa isto tako kad si bio kul i jurio ,plati si sam. ZAŠTO BI MENE NEKI OVISNIK O CIGARETI TROVAO??? ovaj što si puca u venu truje sam sebe...mene ne..i njemu zabranimo da se truje..a pušačima dozvoljavamo da truju sve ostale.. od nepušača pa do male djece... Al kontam ja da vi ovisnici ne možete razmišljati racionalno...sve ok..zato 3,3 milijuna populacije brine o vama:-D Btw. jebeš takog ugostitelja kojem promet ovisi o cigari.. Ako neka firma nije u mogućnosti pidmirit obveze, propada.. isto tako, ako ugostitelj nije sposoban vodit kaf ili restoran nek propadne... Nisam vidio , a dosta sam putovao, da je npr. Hilton u NY propao zato što kad uđeš u njihov restoran nema 100000000 kubika dima... To sam na Balkanu suze ronimo... Kao što je kažnjivo vozit 150 na sat i tako ugrožavati tuđi život, ISTO TAKO TREBA BITI KAŽNJIVO KAD SIGURNO UGROŽAVAŠ MOJ ŽIVOT
Na stranu zdravstvene dobrobiti za pasivne i aktivne pušače , na stranu uštede u liječenju istih od bolesti uzrokovanih pušenjem...
Ja se najviše veselim izlasku bez smrdljive odjeće, bez smrdljive kose, bez suznih očiju...
Uostalom, nismo mi jedini donjeli takav zakon.
audiworld

Ja se slažem s tobom.. iako si napisao 90% gluposti.. Da smo normalna država svako rizično ponašanje snosio bi pojedinac.. Ako imaš 150 kg od žderanja, a to je tvoj izbor...dokazano, onda si ti rizična skupina i sam si plati bolnicu itd.. Voziš 150 km/h, razbiješ auto...hoće kasko platit? još ako si pijan ,napušen itd...? NEĆE..pa isto tako kad si bio kul i jurio ,plati si sam. ZAŠTO BI MENE NEKI OVISNIK O CIGARETI TROVAO??? ovaj što si puca u venu truje sam sebe...mene ne..i njemu zabranimo da se truje..a pušačima dozvoljavamo da truju sve ostale.. od nepušača pa do male djece... Al kontam ja da vi ovisnici ne možete razmišljati racionalno...sve ok..zato 3,3 milijuna populacije brine o vama:-D Btw. jebeš takog ugostitelja kojem promet ovisi o cigari.. Ako neka firma nije u mogućnosti pidmirit obveze, propada.. isto tako, ako ugostitelj nije sposoban vodit kaf ili restoran nek propadne... Nisam vidio , a dosta sam putovao, da je npr. Hilton u NY propao zato što kad uđeš u njihov restoran nema 100000000 kubika dima... To sam na Balkanu suze ronimo... Kao što je kažnjivo vozit 150 na sat i tako ugrožavati tuđi život, ISTO TAKO TREBA BITI KAŽNJIVO KAD SIGURNO UGROŽAVAŠ MOJ ŽIVOT

Prestao pušiti nedavno? :D
ko ja? ja nisam cigaretu u životu zapalio..
audiworld

ko ja? ja nisam cigaretu u životu zapalio..

Šta se živciraš onda, brate, zapali jednu! ;)
ahahahah. ne bi hvala:-D možeš ti umjesto mene u 12. mjesecu negdje na terasi:-D
audiworld

ahahahah. ne bi hvala:-D možeš ti umjesto mene u 12. mjesecu negdje na terasi:-D

:lol: :) :lol: :) :lol:
audiworld

:worship: :worship: :worship: :worship:
ahhah. osjećam se kao zvijezda, kao simonica
eto jucer 6 asti u zatvorenom :D ne smrdim na dim :D

brate milina ;)
ja smrdim na sexipil...to vald neće zabranit...:D

Tagovi