Klub Ujedinjeni Osijek prisiljen zatvoriti vrata

Osijek

Klub Ujedinjeni Osijek prisiljen zatvoriti vrata

Klub Ujedinjeni Osijek, otvoren u studenome prošle godine, u prostorijama nekadašnjeg Mini teatra, pred zatvaranjem je zbog teške financijske situacije.
Kako kažu u Udruzi, stjerani su u kut zbog visokih troškova najma prostora i režija, a svirke, koje se organiziraju samo vikendima, nisu dovoljne da bi se ostvarila pozitivna nula. Dakle, ne "uleti" li financijska injekcija Grada, Županije ili nekog sponzora, United će se zatvoriti nakon što se odrade koncerti koji su već dogovoreni.

- Znali smo da će biti teško i nismo očekivali neku zaradu, a jedina je želja bila raditi na sceni i promovirati rock i alternativnu kulturu. No, u uvjetima s kojima smo suočeni to je strahovito teško i nikako ne uspijevamo nadoknaditi uložena sredstva pa se samo dublje ukopavamo u dugove. Pokušavamo, uz promociju bendova koji još ne uživaju veliku afirmaciju, dovoditi i velika imena u Osijek pa nakon UK Subsa dovodimo i Exploited, a u Klubu su već nastupali brojni svjetski priznati bendovi, kaže Igor Knežević. Ekipa iz Uniteda radi i na promociji Osijeka u svijetu.

- Nikada se nije dogodilo da neki bend samo dođe, odsvira i ode. Uvijek smo organizirali večeru u nekom od boljih restorana kako bi se gosti upoznali s našom gastronomijom, vinima, običajima, a nakon noćenja organizirali smo šetnje gradom, obilazak Tvrđe... Proširio se glas kako smo sjajni domaćini pa nas sada razne inozemne agencije kontaktiraju kako bi bendovi dolazili svirati u Osijek. No, u našem gradu nitko nam nije ponudio konkretnu pomoć, usprkos tome što svi kukaju kako treba ponuditi alternativu cajkama, kaže Knežević. U predizborno vrijeme obećanja, kažu u Udruzi, nisu rijetkost, ali uzimaju se s rezervom, jer prije izbora lažna obećanja pljušte sa svih strana.

- Da nam je netko htio pomoći već bi nam pružio ruku, ovo pred izbore je teško shvatiti ozbiljno, slažu se u Ujedinjenom Osijeku.

Dogovoreni koncerti odradit će se, poručuju iz Udruge, a posljednji koncert bit će 16. svibnja, kada će šibenski ska/reggae/punkeri imati neslavnu ulogu zatvoriti Klub (vidi najavu: BeetanTone). Valja istaknuti kako je upravo Ujedinjeni Osijek najaktivniji alternativni klub u Hrvatskoj s više od 60 održanih koncerata u manje od sedam mjeseci.

Piše: Ivan Sekol/Glas-Slavonije.hr
Foto: Daniel Antunović/arhiva 031
Kako je napisao ono Boris Dežulović, bila je i Danica Horvatska pa više nije, bio je i Feral Tribune pa ga nema, eto i vi put pod noge...

Re: Klub Ujedinjeni Osijek prisiljen zatvoriti vrata

jedini alternativni klub u osijeku ikad, u doslovnom smislu riječi alternativni. jako tužno što se zatvara, toliko sposobnih ljudi, puno volje, bilo je jako dobrih koncerata, aftera, velikih bendova.. meni osobno najdraže mjesto za izlaske ikad.

J**ENI OSIJEK.
Da, žalosno je to što se zatvara itd.

Ali. Ne možete reći kako ovi što kažu kako treba ponuditi alternativu cajkama nisu ponudili nikakvu konkretnu pomoć. Pa kakvu pomoć bi trebao ponuditi?
Moja konkretna pomoć je bila dolaženje na koncert, plaćanje ulaza i dva tri piva.

Nandino

pa nakon UK Subsa dovodimo i Exploited

Exploited? :shock:
Exploited?
fuldstændigamok

Da, žalosno je to što se zatvara itd.

Ali. Ne možete reći kako ovi što kažu kako treba ponuditi alternativu cajkama nisu ponudili nikakvu konkretnu pomoć. Pa kakvu pomoć bi trebao ponuditi?
Moja konkretna pomoć je bila dolaženje na koncert, plaćanje ulaza i dva tri piva.

kolko često si dolazio na koncerte? ja te u unitedu nisam baš nešto viđao.. daleko je od pomoci doci jednom mjesecno na koncert.. :S
Svaki drugi (treći) vikend. Zadnji put na stillnesu. Tamo me nisi vidio jer nisi bio :D
Znam da im ne znači puno sad da jedna osoba više dođe na koncert, ali jebiga. To je sve što mogu učiniti.

Nažalost, premal je grad, i još manje ljudi koji slušaju "alternativnu" glazbu (u najširem smislu riječi", tako da je postojeća ponuda dovoljna. Možda bismo se svi trebali više *ebat pa će bit više djece i ponude, al ćemo dotad već bit matori. :(
Nandino

- Nikada se nije dogodilo da neki bend samo dođe, odsvira i ode. Uvijek smo organizirali večeru u nekom od boljih restorana kako bi se gosti upoznali s našom gastronomijom, vinima, običajima, a nakon noćenja organizirali smo šetnje gradom, obilazak Tvrđe... Proširio se glas kako smo sjajni domaćini pa nas sada razne inozemne agencije kontaktiraju kako bi bendovi dolazili svirati u Osijek. No, u našem gradu nitko nam nije ponudio konkretnu pomoć, usprkos tome što svi kukaju kako treba ponuditi alternativu cajkama, kaže Knežević.

P***a mu strinina, pa jel ovo nije dovoljno da Grad pripomogne?!? Stvarno nekad ne razumijem ljude.
al to je živa istina. stvarno je united bio prepoznat od strane puno ljudi kao originalno mjesto, klub u kojem se za super prihvatljivu cijenu može poslušati nešto odlično, drugačije, alternativno. oćeš punka, rocka, metala, ska, itd. samo dovođenje uk subsa između ostalog i barem 2 koncerta mjesečno su pravi pokazatelj toga. još uz to sve, ajde što je united prepoznat od naših ljudi ali i mnoge strane agencije su vidjele united kao klub gdje se može doći, odsvirati, biti ugošćen. al šta da se radi kad očito gradu nije u interesu da ima noćni život koji nisu cajke.
fuldstændigamok

Svaki drugi (treći) vikend. Zadnji put na stillnesu. Tamo me nisi vidio jer nisi bio :D
Znam da im ne znači puno sad da jedna osoba više dođe na koncert, ali jebiga. To je sve što mogu učiniti.

svaka 3 tjedna, znači svakih 6 koncerata, na to sam apelirao, da to nije dovoljno, da svi dolaze tako, naravno da ce propadat klubovi.. znam da ti ideš po svirkama ali sam karikirao.
Ne znam koga su kontaktirali, no ja nisam niti znao da su u problemima. Ukoliko imaju registriranu udrugu ne znam koliko su bili aktivni u prijavljivanju na natječaje za sufinanciranje projekata i traženju informacija. Vrlo dobro rade i bilo bi mi žao da propadnu, ali kod planiranja potrebno je sagledati i financijsku stranu jer bez toga ne ide. Također dio menagmenta kluba treba se baviti samo s tim, tj prikupljanjem sredstava i kontaktiranjem potencijalnih sponzora, jbg znam da nije lako, no ne znam što su sve po tom pitanju odradili...al tu sam...bez obzira na politiku i izbore...
svaka pomoc i svaki savjet bi nam dobro doso,zato se javite da uspijemo nastavit svi zajedno
kad se male ruke sloze.. :) da jos imamo koju kupusarsku autobusnu lniju poslije 23 sata, bilo bi zakon dolaziti!! ;(
Koliko sam upoznat sa pričom znam da su na početku pomogli i grad, točnije Drago Ačimović, a kasnije i Županija odnosno Krešimir Bubalo, no to nažalost nije dovoljno... Najveći problem je u Osječkom mentalitetu. Pa zar je moguće da na Let3 dođe 150 ljudi!? O čemu onda više pričati.
A vidiš da je moguce.
Ja sam davnih dana ostao bez ideja i objasnjenja zasto je to tako. ;)

Iako nisam nesto pretjerano dolazio u United, osjeti se da klub ima dusu. ;) Steta, drzim fige da se nadje rjesenje.
pernabukano

Pa zar je moguće da na Let3 dođe 150 ljudi!? O čemu onda više pričati.

pa kad su dosadili, bilo koja manifestacija njih se zove, pjesme iste, kostimi ili bolje reći ne-kostimi :) isti, nikad ništa novo
Cuj sad ovo.
Vjerujem da se dovede najoriginalniji bend na svijetu, u najjebeniji prostor, da je upad mizeran, da je cuga djabe, da je marketing na nivou, da ti sisata crnkinja pusi na sred dvorane, nasli bi se pametni i srali zato sto nema vodenog ziga na ulaznici. ;)
a čuj
vjerujem da bi ulaznice bile rasprodane da se dovede čolić, bijelo dugme, bregović ... te ostale zvijezde :twisted: , ne zaboravimo simonicu i alku vujicu :lol:
ma problem je u ljudima, kad nema ljudi nema ni para a bogami ni kluba..
svaka čast klubu united i dečkima koji ga vode! klub je odličan, ekipa u klubu je odlična i bendovi su predobri!!! bilo bi velika šteta da se tako nešto ugasi! nadam se da će se grad ipak pokazati i uvidjeti značaj ovakvih klubova za mlade i općenito za kulturu grada te ih financijski podržati!! pogotovo što je klub united pokazao da to i zaslužuje jer je najatkivniji u Hrvatskoj te su očito stvarno jako dobri domaćini kada dovode i tako poznata strana imena!

ZA UJEDINJENI OSIJEK!!!
MissTake

pernabukano

Pa zar je moguće da na Let3 dođe 150 ljudi!? O čemu onda više pričati.

pa kad su dosadili, bilo koja manifestacija njih se zove, pjesme iste, kostimi ili bolje reći ne-kostimi :) isti, nikad ništa novo

Uostalom, svirat će za bespač na UFOu
narafski, to i čekam :)
Mogli smo zvati bendove koji dolaze za samo putne troškove ali nismo... Htjeli smo dovesti što više bendova iz vana i samim time omogučiti ljudima iz našeg grada nešta drugo.
Daleko od toga da nismo dali sve od sebe!
Svaki put plačali smo smještaj u hotelima, nekad hostelima, vodili bendove u restorane tipa Ruža u tvrđi ili picerijama sve ovisno o prohtjevima istih.Iz tog razloga bendovi poput Subsa(Uk),Paura(Brazil),Leta3,Straight...(Italija),Tosters(USA),
Bambix(Niz)...i mnogi drugi bendovi imaju želju se vratiti u Naš Grad Osijek. Exploited i njihov menadžer Arno u nama je prepoznao jedan ozbiljan klub te izrazio želju za dolaskom jednog od najjjvečih bendova današnjice. Svakako imamo želju raditi i dovest ovaj bend ali kako stvari stoje ne bih htio ništa više komentirati.Svakako mi je drago da Županja, Vrbovec, Zagreb, Split,
Rijeka, Požega, Šibenik itd...svi gradovi imaju svoj napominjem alternativni klub i od grada dobili potporu tj.prostor.Zahvaljujem svima što ste dolazili i podržavali ovaj klub gospodi Dragi Ačimoviću i Bubalu, međutim da bi klub opstao svakako nam treba prostor ili pokriven najam za sezonu.
U subotu 9. svibnja 2009. u Osijek, u Klub United, dolazi Vital remains, jedan od najpoznatijih bendova modernijeg death prizvuka. Njihov zadnji album "Dechristianize" im je omogućio proboj na široko metal tržište, te ujedno formirao ogromnu bazu vjernih fanova. "Dechristianzie" je album koji je postavio nove barijere u masi standardnih i neoriginalnih death metal izdanja. Jedna od najzanimljivijih činjenica je ta da na navedenom albumu pjeva nitko drugi, nego (o)kultna ličnost američke death metal škole - Glen Benton iz Deicide-a. Iako je "Dechristianzie" poznat širokoj masi ljudi, albumi poput "Dawn Of The Apocalypse" i "Forever Underground" također predstavljaju jedna od najboljih izdanja američke death scene. Jedinstvena prilika. Jedinstveni bend. Jedinstveni koncert.

Uz njih nastupaju:
Order of ennead
Sludge
Tribulation
Vai Ficar Preto

united je meni osobno, uz katakombu u donjem miholjcu i oxygene, definitivno najbolje mjesto za izlazak. zašto? predobri koncerti, predobra ekipa, jeftina cuga.
jedini problem je taj što publika baš to ne shvaća pa ljudi radije odu popiti nekoliko piva u tvrđu ili cadillac i ubiti se od alkohola kao krmače nego da daju 20 kuna za upad na koncert i popiju koje pivo manje te ostanu, ne daj bože, polutrijezni.
ja ne znam što je tim ljudima.

avantgarde

Cuj sad ovo.
Vjerujem da se dovede najoriginalniji bend na svijetu, u najjebeniji prostor, da je upad mizeran, da je cuga djabe, da je marketing na nivou, da ti sisata crnkinja pusi na sred dvorane, nasli bi se pametni i srali zato sto nema vodenog ziga na ulaznici. ;)

potpisujem ovaj post.
i kad se zatvore klubovi zbog slabe posjećenosti, upravo će se ti seratori kojima je skup upad žaliti što nema nikakvog alternativnog kluba u gradu i što su, jadni, prisiljeni izlaziti u cadillac i u tvrđu.
puj!

uk subsi, SNFU, toastersi... osijek nikad nije imao i vjerojatno neće imati takve koncerte... ja se iskreno nadam da će united dobiti neku podršku od grada jer će osijek ostati bez jedinog alternativnog kluba u gradu.

mini teatar ne želim uopće komentirati; čisto sumnjam da će se u njemu ikad pojaviti bend poput subsa, npr. tu se možemo nagledati jedino "real" tribute bendova i kojekakvih izlizanih, već viđenih bendova koji dolaze svirati za putne troškove uz pojedini bljesak poput atheist rapa. ipak, mislim da bi mini teatar mogao dati puno više.
da. :)

pa kad smo vec tako mali grad, sa nedovoljno zainteresiranih - kak bi bilo da se Mini teatar (kojem je grad rijesio pitanje prostora za duze vrijeme) i Club utd ujedine? Misija im je ista... a zajednickim snagama mozda budu jos bolji i kvalitetniji!
Svi klubovi ovakvog kalibra u hrvatskoj, a pogotovo u Europi, na ovaj ili onaj način su financirani iz proračuna, budući da se sami ne mogu dovoljno financirati. Zar mislite da se jedan KSET sam financira? Samo je problem što se u drugim sredinama, vrijednost i važnost ovakvog kluba za kulturu, ili ovom slučaju subkulturu prepoznaje. I takve se stvari stostruko vraćaju. Kad sam već spomenuo KSET, pogledajte malo na njihovim stranicama. Tamo se upravo održava "Žedno uho", festival koji je pokrenuo, nikad prežaljeni, Ivica Baričević, a taj se, inače Jazz festival, pretvorio u jedan od vodećih i važnijih u Hrvatskoj, iako se događa u malom klubu.
Bez obzira što na neke koncerte dodje 50tak, 150tak ili 200 ljudi, ovakav klub treba svakome gradu.
MT zelim puno :yahoo: :cheers: :truba: :rockon: :afro: :whistle: :dance: :coolman: :red_indian: :blind: :drunk: :deal: :kiss: :beer: :1st:
maras

U subotu 9. svibnja 2009. u Osijek, u Klub United, dolazi Vital remains, jedan od najpoznatijih bendova modernijeg death prizvuka. Njihov zadnji album "Dechristianize" im je omogućio proboj na široko metal tržište, te ujedno formirao ogromnu bazu vjernih fanova. "Dechristianzie" je album koji je postavio nove barijere u masi standardnih i neoriginalnih death metal izdanja. Jedna od najzanimljivijih činjenica je ta da na navedenom albumu pjeva nitko drugi, nego (o)kultna ličnost američke death metal škole - Glen Benton iz Deicide-a. Iako je "Dechristianzie" poznat širokoj masi ljudi, albumi poput "Dawn Of The Apocalypse" i "Forever Underground" također predstavljaju jedna od najboljih izdanja američke death scene. Jedinstvena prilika. Jedinstveni bend. Jedinstveni koncert.

Uz njih nastupaju:
Order of ennead
Sludge
Tribulation
Vai Ficar Preto

hvala unitedu što ovak šta pravi :D

Tagovi