Izletišta u okolici Osijeka?

Društvo, politika

Izletišta u okolici Osijeka?

daklem: ide produzeni vikend, ja bih na izlet i rostilj, a ne ide mi se na stara dobro poznata izletista... molim drage ljude s ovog foruma da podijele svoja izletnička znanja i daju neke prijedloge (a da nije jankovac, tikveš, borovik, emaus, stara drava) - daklem, neka zgodna livadica s drvecem (bilo bi idealno ako ima i neka voda da se makar gleda u nju) i gdje nije zabranjeno rostiljanje i eventualno kampiranje (pretpostavljam da ovo zadnje izbacuje kopački rit iz igre ;) )

p.s. jel moze ova tema uopce pod "turizam"? :D
Odeš do Petrijevaca, skreneš kod prvog križa kojeg vidiš desno na prteni put (odma pri početku sela) i vozaš se ravno kroz polja i kroz šumicu i dođeš do prekrasne pješčane plaže na prelijepoj Dravi... Nemalo puta smo išli tamo i uvijek je bilo perfektno... Eto, pa ti vidi... Drugih pametnih prijedloga nemam....
OligofreniDikobrazoid

Odeš do Petrijevaca, skreneš kod prvog križa kojeg vidiš desno na prteni put (odma pri početku sela) i vozaš se ravno kroz polja i kroz šumicu i dođeš do prekrasne pješčane plaže na prelijepoj Dravi... Nemalo puta smo išli tamo i uvijek je bilo perfektno... Eto, pa ti vidi... Drugih pametnih prijedloga nemam....

ma sta ti je,svaki dan se do tamo idem provozat bajsom...

pjescana plaza je zauzeta,koteks kopa pijesak,sami jebeni strojevi tamo,mamu im...
Dok sam bio osnovac i srednjoškolac odlazili bi 30-og uvečer bajkovima na Zidine,između Ivanovca i Čepina i tamo bi lumpali do jutra,sada je tamo sve sređeno,a ima i ribnjak.
Također može se i na ribnjake na Vladislavačkoj ciglani sve je super uređeno,a može se i pecatiii.
Gdje god išli, nadam se da ćete pokupiti smeće za sobom!
Moira

Je viš kak se tog nisam sjetio::

Re: Izletišta u okolici Osijeka?

Moira

:) uvijek smece kupim za sobom, to je kultura zivljenja - sjecam se da smo proslog ljeta jedan dan otisli na borovik na cjelodnevno lješkarenje i kupanjac, ali mi se sve skupa zgadilo kad sam na svakom mjestu uz jezero naisla na gomile smeca... poneki ljudi su gori od svinja, indeed :roll:

al haj'te jos koju ideju za izletiste, pa nije valjda da osjecani bas nikamo ne idu ;)

(svidja mi se ideja za petrijevce, iako sam zbog kyxovog komentara skepticna- na vladislavackoj ciglani nema bas drveca, a meni je hlad neophodan jer sam bljedolika i brzo izgorim :( - a i ovo mjesto izmedju ivanovca i cepina bi vrijedilo otici pogledati :) )

Re: Izletišta u okolici Osijeka?

bump za temu :D dvije godine kasnije, isto pitanje :P

imam gošću koju bih (bude li lijepo vrijeme) htjela malo provozati okolicom Osijeka, i na nekom zgodnom mjestu baciti roštilj - ima li netko kakvu sugestiju osim dolje navedenih?

Daklem, imam informacije za: jankovac, tikveš, borovik, emaus, staru dravu, zidine (čepin-ivanovac), ribnjak u vladislavcima, pješčana plaža u petrijevcima (ako je osijek koteks otišao - nisam imala prilike otići provjeriti...). Što nedostaje?
aljmaš dalje erdut...
ima lijepih mjesta u erdutskom dunavcu
znaci do granice i dolje se spustis doo dunava ima put i uzivaj na lijepom plavom dunavu:))
Orahovica i prekrasno jezero.Mala Švicarska.Svakako treba posjetiti i uživati u prekrasno ueđenom gradiću i okolici
Što je sa "Starom Dravom" u Bilju? Nekad je to bilo poznato izletište (i sam sam tamo sa ekipom često bio). Šatore smo postavljali u topoliku, roštiljali, pecali i kupali se. Sve u svemu bilo je solidno, a blizu.
Na tamo su po meni malo preblizu oznake za mine da bi mi bilo ugodno tamo kampirati i povesti psa npr.
KaktusDzek

Na tamo su po meni malo preblizu oznake za mine da bi mi bilo ugodno tamo kampirati i povesti psa npr.

Ne mogu vjerovati da to mjesto još nisu razminirali ... Šteta.
Bump, još dvije godine kasnije :D

se smije založit roštilj / kotlovina na lijevoj obali?
konkretno - odmah do cestovnog mosta aka katakombe, ali strana do drave
ili tamo u šumici kod pješačkog mosta

naravno, pokupili bi svo smeće za sobom
blackbird700

Bump, još dvije godine kasnije :D

se smije založit roštilj / kotlovina na lijevoj obali?
konkretno - odmah do cestovnog mosta aka katakombe, ali strana do drave
ili tamo u šumici kod pješačkog mosta

naravno, pokupili bi svo smeće za sobom

budeš vidio akcije za 1.maj, klasika, sve puno, roštilj do roštilja. valjda neće komarci da navrate na roštilj...
plan je roštiljat ovaj vikend
blackbird700

plan je roštiljat ovaj vikend

znam, pročitao sam, samo tražim što piše u komunalnom redu , muče me članak 75. koji zabranjuje paljenje vatre.
nismo mi jedni od onih koji stave 2 cigle i rešetku za roštilj :P
roštilj je na povišenom, dobro izolirano ložište, i jedino što može curit je malo maščobe od mesa, ili eventualno pepeo kad budemo gasili
[roštilj je napravljen od starog spremnika hidrofora]

Tagovi