Kopika - ove godine nema besplatnog kupanja?

Osijek

Kopika - ove godine nema besplatnog kupanja?

Budući da im je najavljeno kako će Gradsko poglavarstvo sutra (četvrtak) donijeti službenu odluku da će ove sezone, umjesto Sportskih objekata, upravljati i održavati RC Copacabana, komunalno poduzeće Unikom već je počelo pripreme za uređenje Kopike do početka kupališne sezone 15. lipnja.

- Ovih dana snimamo stanje i u četvrtak počinjemo radove, prvo košnju i uređenje prostora zaraslog u korov. Imamo izuzetno puno posla jer Grad odluku donosi kasno. Vegetacija već uvelike buja, plan poslova je dugačak, a imamo realno samo šest tjedana za pripreme, kaže Miroslav Doležal, direktor Unikoma.

Uz neizbježnu sanaciju bazena i toaleta, Unikom planira postaviti novu ogradu oko cijele Kopike.

- Sa sjeverne strane posjeći ćemo najmanje pet trulih i dotrajalih stabala, a na više mjesta na kupalištu planiramo posaditi bar desetak vrsta ljetnog cvijeća, ponajprije petunije, begonije i ruže.

Uredit ćemo i žardinijere na putu prema Kopiki, te postaviti nove klupe i koševe za smeće. Na obali Drave očistit ćemo mulj i nanijeti pijesak
, najavljuje Doležal.

Vjerojatno prvi put u povijesti posjetitelji Kopike moći će iznajmljivati suncobrane i ležaljke. No svi ti zahvati koštaju, a Grad je za Kopiku ove godine namijenio samo milijun kuna, od čega najmanje polovina odlazi na račune za vodu.

Neovisno o tome hoće li Grad raditi rebalans proračuna ili prenamjenu sredstava, Doležal ima prijedlog:

- Nakon što utvrdimo troškove uređenja i održavanja, koji su sigurno veći od pola milijuna kuna, razmotrit ćemo mogućnost da uvedemo naplatu ulaznica na Kopiku. Cijena bi bila simbolična, vjerojatno pet kuna.

Autor: Tomislav Levak/Glas-Slavonije.hr

Foto: cacan/Arhiva031 [Galerija 031: Osječka kupališta report, 2006.]

Pogledajte galerije...
Galerija 031: Kopika, Pampas, osječka kupališta report (2006.07.09.)
Galerija 031: Ljeto na Kopiki 2, Osijek-Rijeka (14.08.2005.)
Galerija 031: Vikend report - OLJN, nogoš, Kopika, ...(31.07.2005.)
Galerija 031: Ljeto uz Gradski - ljeto na Kopiki (24.07.2005.)
sramota, toliko se milijuna troši na jebene trgove gdje če ionako umirovljenici ladit jaja a nemogu stavit kopiku besplatno. Opet neko oče zaposlit svoju djecu preko ljeta da uberu dvije tri plače naplačujuči ulaz i ostale pizdarije.
Leon

Na obali Drave očistit ćemo mulj i nanijeti pijesak, najavljuje Doležal.

samo malo, pa sta cu sad i kupanje u Dravi morat platit???? simbolicno :x
...pa nije prvi put da se naplaćuje ulaz u Kopiku...ajd dobro - još nekako bi i platila kupanje na bazenima i slično - al baš sad na Dravi - to nije fer....Drava nije ničije vlasništvo da se može puknit ograda i to je to...šta ne stave ogradu od betoniranog dijela pa nadalje prema bazenima, kad na pijesku ionako nema sadržaja...
...uostalom, ionako mi je uvijek bilo draže kupanje na Želji....
Jeb...petunije i ruže, sredite podHITNO sanitarni čvor jer u takvom katastrofa wc-u se ni pas ne bi olakšao...
Ja sam za naplaćivanje ulaza. Nekako ljudi više cijene ono što plate, pa makar i 5 kuna. Ali se nadam da će onda wc-i biti pristojni. I da neću opet izrezati stopalo na neku polomljenu rešetku/staklo u bazenu/nešto treće.

I stvarno mi nije jasna Doležalova opsjednutost cvjetićima. :shock:
Ja bih minimalno 10 kn naplatio ualz za odrasle, a za djecu 5 kuna. Mislim da si to može svatko priuštiti za cijelodnevno kupanje. Zašto bi kopika bila besplatna, a gradski ne. A i mislim da više ne bi bilo toliko "cigana" i klošara koji snajpaju nešto za ukrasti i dolaze se kupati na kopiku da se operu. Trebalo bi se staviti više čuvara, spasilaca i policije koji bi pazili na red.
ja nisam za naplaćivanje!nas je troje u obitelji,zači minimum 30 kn sa jeftinijim sladoledom i ulaznicama.to mi je tjedan dana za kruh..i dok se prije naplaćivalo,wc-i su bili isti. :roll:
ne be si išla na bazene kupati pa da mi plate ulaz! :yak:
Leon

- Ovih dana snimamo stanje i u četvrtak počinjemo radove, prvo košnju i uređenje prostora zaraslog u korov. Imamo izuzetno puno posla jer Grad odluku donosi kasno. Vegetacija već uvelike buja, plan poslova je dugačak, a imamo realno samo šest tjedana za pripreme, kaže Miroslav Doležal, direktor Unikoma.

Cccc pa to Doležal kritizira rad poglavarstva, kako to!?
Da Grad kasni s odlukom!? Pa on to soli pamet!
Oteo se Doki!

Leon

Sa sjeverne strane posjeći ćemo najmanje pet trulih i dotrajalih stabala, a na više mjesta na kupalištu planiramo posaditi bar desetak vrsta ljetnog cvijeća, ponajprije petunije, begonije i ruže.

Pa jel neće biti maćuhica?

Leon

Na obali Drave očistit ćemo mulj i nanijeti pijesak, najavljuje Doležal.

Evo dobre situacije za oprati malo novaca, koliko pijeska?
Kubik, dva, sto a svejedno će to Drava odnijeti tako da je to suludi posao!
I kako misle izmuljiti dno na kupalištu?

Leon

- Nakon što utvrdimo troškove uređenja i održavanja, koji su sigurno veći od pola milijuna kuna, razmotrit ćemo mogućnost da uvedemo naplatu ulaznica na Kopiku. Cijena bi bila simbolična, vjerojatno pet kuna.

Bolje da nema prijedlog, jer i cijena od 5kn nije simbolična.
Budući da će većina stanovnika ovog grada ovo ljeto provesti u gradu ovo je previše drsko.
Naplatu je pokušao koncesionar prije par godina pa radi slabe posječenosti ubrzo napustio taj posao. Kopika je bila prazna, a povećao se samo broj utopljenika na divljim kupalištima.

Ova ideja je samo još jedan pokušaj provedbe akcije „kupujmo osječko“ jer trebati će platiti predizbornu kampanju i oteti što više novaca osiromašenim građanima.
Nadam se da nakon izbora tog čovjeka više nećemo gledati i slušati, to jest da će politički uvenuti kao maćuhica bez vode.
ma da jebote, sve treba biti besplatno... treba biti 1000000000 ljudi na kopici svaki dan..onako fini uznojeni skacu u te bazene... pa di to ima... kakvih 5, min. 10 kn treba platit. Onda se svi cude kako nemos na wc jer je odvratan... Ajmo trazit i besplatne aute i gorivo itd...
tonya

peškan garant!
errrr

Treba vidit od koga Doležal nabavlja to silno cvijeće i koliko i kako ga plaća, avansno ili s odgodom, imaju li ugovorene kamate i kolike su isl..

Jeb*** ga petunije, okji ce nam to? Ajd da je posadio drvo koje ce izrast za ne znam kolko, al sta ce nam cvjece? I to po mogucnosti neka stavi na sred travnjaka izmedju olimpijskog i mjesovitog, tamo di ima 'najmanje' ljudi. taj potez stvarno ne shvacam.
A sto se tice placanja ulaz, 5kn je sasvim ok... al onda necemo cucavce koji nisu cisceni od otvaranja pretprosle godine...
potpuno se slazem treba zasaditi koje posteno drvo jer tamo nigdi hlada.. odnosno ono sto malo ima to je uvjek popunjeno

a sto se naplacivanja tice mozda se ne bi trebalo naplacivati samo da se vodi vise racuna o redu tamo.. ali to ne moze a da netko ne zaradi

besmisleni krug
kaki wc-i? jel se nepiša u bazen hhhh.
jebe se meni za bazene lani sam bio svaki dan tamo, nisam kročio u bazen, samo drava i pokoja limenka pive i langošica masna. da oču u bazenu se kupat nebi sigurno išo na kopiku i bio ko sardina u konzervi i stajo na rubu bazena ko baba od 100-godina
tonya

Florofil LOL
"Na više mjesta na kupalištu planiramo posaditi bar desetak vrsta ljetnog cvijeća, ponajprije petunije, begonije i ruže."

Juuuuuuuuuuupiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii, cvijeće!!!!
I kod nas u Zoo vrtu su se danas sadile tratinčice... No, to je vjerojatno bilo u spomen na danas uginulu zebru i na gnua koji je otišao u vječna lovišta neki dan.
krunoslav kozlović

u spomen na danas uginulu zebru i na gnua koji je otišao u vječna lovišta neki dan.

:cry:
na zalost ... uobicajena pojava :(
Ovo postaje teror.
Prvo je bila najava ograđivanja područja oko Barutane, pa sada naplata na Kopiki, a uskoro bi se moglo ograditi i staza za hodanje.
Predlažem Doležalu da se ogradi kompletna Lijeva obala, te da se uvede jedinstvena ulaznica za Katakombe, Kopiku, trim stazu, Tvrđavicu ( Podravlje i Želju u slijedećem mandatu), stazu za hodanje, Promenadu, i Zoo. Za 20kn po osobi moš ići gdje želiš.
nisam za

Ovo postaje teror.
Prvo je bila najava ograđivanja područja oko Barutane, pa sada naplata na Kopiki, a uskoro bi se moglo ograditi i staza za hodanje.
Predlažem Doležalu da se ogradi kompletna Lijeva obala, te da se uvede jedinstvena ulaznica za Katakombe, Kopiku, trim stazu, Tvrđavicu ( Podravlje i Želju u slijedećem mandatu), stazu za hodanje, Promenadu, i Zoo. Za 20kn po osobi moš ići gdje želiš.

to je nesta slicno ko i ovo sta sad prodaju parcele na Mjesecu, mislim stvarno, tko je uopce vlasnik Mjeseca da ga moze prodavat?? tako bi uskoro moglo biti i u Os, lijeva strana drave je sam pocetak
...nek uvedu butru i za bazene....
..dođeš i provućeš.....kad odlaziš on ti skine koliko si dugo bio tamo.... a moš i mjesečnu kartu kupit...
sokrat

...nek uvedu butru i za bazene....
..dođeš i provućeš.....kad odlaziš on ti skine koliko si dugo bio tamo.... a moš i mjesečnu kartu kupit...

Pa da, slažem se. Ali moraš otkucati kada ulaziš u bazen ili Dravu i kada izlaziš, jer jeftinije je kada se samo sunčaš.
Isto tako i korištenje druge javne površine npr za hodanje. Kada izađeš iz svoje kuće otkucaš butru, kada dođeš do svog posla ili škole opet otkucaš i on ti skine koliko si boravio na prostoru koji održava Doležal. Jel budimo realni, mogao si baciti koji papirić ili zgaziti maćuhicu, preventive radi.
Pa onda, posebne tarife za dječja igrališta i parkove. To sve treba pod žicu i naplata.
Pa onda noćni boravak na javnoj površini, posebna tarifa, pravi radišni rvati nemaju što po noći hodati, pa troškovi javne rasvjete. A tek biciklističke staze, voziš se a niš ne plaćaš, a kolike smo novce utukli.
Rasvjeta još nije pod upravom Unikoma ali kako je krenulo postali su građevinska firma, pa ugostiteljsko-hotelijerska, pa sportski objekti sada je red i eletrika.
A bili su samo komunalno poduzeće.
kopiku će financirati i održavati dobre vile i vilenjaci šta preko noći dolaze iz šume tamo..mislim da je bolje plaćati npr. 10 kuna za otići se kupati tamo ali da to na nešto liči nego doći i gledati gdje ćeš ostavit ručnik.. da ne pričam da u bazenu imaš mjesta za plivat pola metra sa svake strane, karikiram xD..
još kad vidim kakvih klošara i cigana prljavih ima tamo, nek se naplaćuje ako netko misli to imalo srediti..
To što Doležal tvrdi da nema dovoljno novaca stoji. Naplatom ulaza se neće riješiti taj problem. Postoje drugi vidovi financiranja kupališta. Postoje usluge koje se mogu dobro utržiti na tom prostoru. Prije rata se naplaćivao samo parking za bicikle pa je sve funkcioniralo.
To što su taoleti prljavi i smrde, to je stvar ljudi koji ih održavaju i onih koji ih koriste. Naplata ulaza neće poboljšati kvalitetu, isto ćeš se kupati bila stara ograda ili nova, od tih novaca sigurno neće mijenjati pločice u toaletu. Od zarade na ulazu se može samo financirati zaštitarska služba koja će i provoditi naplatu, naravno ako sezona bude dobra.
A što spominjete „klošare i cigane“ oni će biti tamo, ako ništa doplivati će Dravom i na taj način ući.
Briga me za kopiku i tako nisam nikada ni isao tamo na kupanje u tu odvratnu vodu i prepune bazene.
Radije odem sa ženom i društvom na dravu kod Sarvaša ili u Kneževe Vinograde na bazene.
DarioOs

Briga me za kopiku i tako nisam nikada ni isao tamo na kupanje u tu odvratnu vodu i prepune bazene.
Radije odem sa ženom i društvom na dravu kod Sarvaša ili u Kneževe Vinograde na bazene.

ma i mene boli briga za bazene, nejdem se tamo kupat, samo mi je prestrasna pomisao ako ce su ulaz naplacivat i za dravu, posto misle navest pijeska. hm. da.

Re: Kopika - ove godine nema besplatnog kupanja?

ovisi kada ideš... meni se prošle godine nije ni jednom dogodilo da nisam mogao na miru preplivati bazen... naravno, nisam se išao kupati subotom kad je špica...
ja imam čamac pa će nama uvijek ostat besplatno ;D

Re: Kopika - ove godine nema besplatnog kupanja?

5 kuna je Ok.
Frost

tonya

Florofil LOL

pa tako ce se ocistit mulj i to, posadit ce macuhice i lopoce :)
vi svi koji opravdavate ovu naplatu ulaza se nosite u kurac. evo od srca vam to kažem. jebali vas usrani bazeni idite se kupat u kneževe ili bizovac. pitate se zašto vam to govorim? zašto sam tako bezobrazan i glup? zato što među starim fotkama koje imam kod kuće imam i jednu gdje sa cca 3 godine gradim kule u pijesku na obali drave. drave koja je jedan od simbola našeg grada, kopike na kojoj su se upoznavali milijuni ljudi i padale prve ljubavi. drave u kojoj se picoš počeo igrati prije nego na bačvicama. drave koju i u ovom kurčevom vremenu NITKO ali baš nitko ne smije privatizirati. jebale vas maćuhice, smilje i bosilje. jebo vas vaš pijesak. jebali vas vaši bazeni i wc-i. jebite se svi govna usrana, pola identiteta ste nam oduzeli ALI DRAVU I KOPIKU NEĆETE!
Drava na Kopiki ne smije biti iza zice. Iz teksta mi to i nije bas najjasnije, ali budu napravili onakvu glupost kao prije par godina kad se nije moglo ni proci Kopikom, jer je sve bilo u zici [ima tome mozda i 10tak] - onda sam spreman biti u prvim redovima onih koji ce tijelima sprijecavati ogradjivanje plaze na Kopiki.

Sto se tice bazena - neka ih ograde ako ce to podici kakvocu vode i usluga, ali plazu neka ne diraju.

Rijetko koji pijesak na rijeko kojim plazama je stvoren za picoš koliko onaj iz Drave.
Leteci mungos

Drava na Kopiki ne smije biti iza zice. Iz teksta mi to i nije bas najjasnije, ali budu napravili onakvu glupost kao prije par godina kad se nije moglo ni proci Kopikom, jer je sve bilo u zici [ima tome mozda i 10tak] - onda sam spreman biti u prvim redovima onih koji ce tijelima sprijecavati ogradjivanje plaze na Kopiki.

Sto se tice bazena - neka ih ograde ako ce to podici kakvocu vode i usluga, ali plazu neka ne diraju.

Rijetko koji pijesak na rijeko kojim plazama je stvoren za picoš koliko onaj iz Drave.

jedini izlaz bilo je rinovanje do kopike (znači plaže uz dravu, bez usranih bazena). ali u tom slučaju si morao doći samo u kupaćim gaćama što sam i radio. OSIJEK NIKADA NEĆE BITI ĆAPRAJZLIJE!
ma nek se j...
pa nek srede Kopiku, bilo je i vrijeme da ju se sredi, jbte ja imam 37 godina i odkad pamtim sve je isto

također pametim i da se PRIJE nasipao pijesak na plažu, budući na Kopiki i nema baš prirodnog dravskog pijeska (kao kod Želje npr.), već samo mulj

nisam za naplatu nikako, što je netko već rekao 5 kn i nije baš simbolično, pogotovo ako ide cijela obitelj

a ograđivanje žicom? pa za bazene je to ok, no za Dravu? glupost, prije su samo stavljali one plutajuće fore kao oznaku (ali koliko se sjećam samo zbog spasilačke službe s Kopike)
Prošlo ljeto su mi bili najači spasioci. Ispod suncobrana, sunčane, laprdanje na mobitel i češkanje ja*ja.

B-R-A-V-O

Svaka im čast.
ma lopovluk... 5 kn simolično... je, ako ideš sam, jednom do dva puta tjedno... a sada zamislite ljude koji imaju ljetne praznike il isu na godišnjem ili ne znam šta, znači imaju slobodno vrijeme i hoće uživati tih tjedan-dva na kopici.... znači, nek idu dvije osobe, normaln oda nećeš sam ići, po pet kuna, samo jedan tjedan nek idu svaki dan i eto ti cifre od 70 kn... a gdje jejoš slamboš ak oćeš oblizati neki, langošica sa nutelom, koja više liči na toplu čokoladu iz kafa, a ne na nutelu... pa jbt tjedno će te izaći cca 100-150 kn... a za šta.... zato da bi tamo gledo ruže, petunije i neke čačkalice od stabala, koja neće izrasti jo 20 godina kako spada i kupanje u tuđoj pišalini i pokojem govnu... ma dajte... pročitao sam da je netko napisao da nije puno ni 10 kn za cjelodnevno kupanje... a šta ako se netko hoće otići okupati poslije posla?... znači dođeš sa curom, i platiš 20 kn za dva sata kupanja...( od pet, ako radiš do četiri, pa dok odeš jesti, presvuć se... ), pa do nekih sedam najkasnije pol osam... to izađe da po osobi plaćaš 10 kn za dva sata kupanja... ma nek taj doležal puši kurac.... samo je pitanje kada će skontati da i na želji ima kupača puno, pa će i to ograditi i staviti naplatu... mrrrrrrrrrrršššššššš
...meni samo nije jasno po kojoj osnovi može staviti ogradu na samu obalu Drave?????...zar je dravski pijesak i sama rijeka njegovo vlasništvo????...wtf...tako se može sprdniti i babi mari da stavi žicu na obalu i rijeku jer to taman ispod njene bašče dolje na Zelenom polju....
dund0

e, jel ima još negdje slika ove ženske sa naslovnice? jel zna netko tko je to?

Ima: Vreteno

Nije iz Osijeka. ;-)
jel ona sastavni dio projekta copacabane i njenog uredjenja ?

hoce biti tamo svaki dan na istom mjestu ?

jel se ulaznice naplacuju zbog nje ?
Ma kakvo crno naplaćivanje. Naplatili bi i zrak da mogu.
josephine01

eto, protiv si naplacivanja 5 kn za kupanje, a smatras da je OK naplatiti 5000 kn za godinu danas studiranja ?
Ingo

josephine01

eto, protiv si naplacivanja 5 kn za kupanje, a smatras da je OK naplatiti 5000 kn za godinu danas studiranja ?

Gdje sam ja napisala je ok naplatiti 5000 kn za godinu dana studiranja?
josephine01

Ingo

josephine01

evo, ovdje :)

josephine01

S obzirom na sveopću apatiju studentske populacije u Osijeku, podržavam prosvjed, ali u mnogo stvari se ne slažem. Upisala sam studij sa plaćanjem i svejedno smatram da je nemoguće i nenormalno da se studiranje ne plaća. Svojim radom i zalaganjem iskoristila sam mogućnost neplaćanja zbog dobrog prosjeka ocjena. Ne smatram se ultra pametnom i sposobnom, stoga - može se.
Pametnije je boriti se za kvalitetu školovanja, koja bi se prije svega trebala odnositi na praksu koja je minorna (točnije nema je) na većini fakulteta.

Ingo

josephine01

Ingo

josephine01

evo, ovdje :)

josephine01

S obzirom na sveopću apatiju studentske populacije u Osijeku, podržavam prosvjed, ali u mnogo stvari se ne slažem. Upisala sam studij sa plaćanjem i svejedno smatram da je nemoguće i nenormalno da se studiranje ne plaća. Svojim radom i zalaganjem iskoristila sam mogućnost neplaćanja zbog dobrog prosjeka ocjena. Ne smatram se ultra pametnom i sposobnom, stoga - može se.
Pametnije je boriti se za kvalitetu školovanja, koja bi se prije svega trebala odnositi na praksu koja je minorna (točnije nema je) na većini fakulteta.

Sad će nas šibnut u oftopik. :) I dalje ne vidim gdje sam to rekla. Naravno da sam za bespla studiranje, ali je to utopija. Puno je objektivnih razloga za studiranje s plaćanjem.

Tagovi