Laibach, Osijek - Šećeranski dom

Osijek

Laibach, Osijek - Šećeranski dom

Za njihov prvi poslijeratni koncert u Osijeku trebalo im je gotovo dva desetljeća. Bio je to odličan koncert u sklopu UFO-a 2005. Ovaj put su odlučili doći nakon manje od 4 godine. Ne sumnjamo da će i ovaj koncert biti još jedno fantastično iskustvo za sva čula!

Portal Osijek031.com daruje 3x1 kartu za koncert. Vaše prijave šaljite na e-mail adresu redakcija[at]osijek031[dot]com, s naslovom Laibach i osobnim podacima (ime i prezime, broj mobitela/telefona).

Po jednu kartu za koncert osvojili su:
Mario Matoković
Ivan Diklić
Tatjana Ivegeš-Wilhelm

Sretnim dobitnicima želimo odličan provod!

Pročitajte i pogledajte:
[19.06.2005.] Interview: Laibach

Galerija 031: Laibach, Šećeranski dom
[Foto: cacan][02.05.2009. Šećeranski dom]

Galerija 031: UFO - special - Laibach
[Foto: Klas][19.06.2005. ex Vega]

Laibach - Volk
Sindikalni dom Tvornice šećera i kandita, Osijek
subota 2. svibnja 2009. u 21h

Cijena ulaznice:
predprodaja - 60 kn
predprodaja na dan koncerta - 80 kn
na ulazu - 100 kn

Predprodajna mjesta (od ponedjeljka 27. travnja):
Cafe "Remy", Gornjodravska obala 88, tel. 031/283 350
V.O.O.D.O.O. Underground, Vrt Jagode Truhelke 3, tel. 031/212-001

Predstavljanje albuma "Volk" u fenomenalnom prostoru Šećeranskog doma!

«Volk» (naslov se prevodi kao «narod», «nacija») kolekcija je interpretacija nacionalnih himni, uključujući i himnu NSK, bezgranične države u vremenu uz koju se Laibach veže od njenog osnutka 1984. godine.

Ovaj grandiozan projekt predstavlja nov smjer kretanja grupe no s toliko specifičnim «Laibachovskim» konačnim rezultatom. Svaka pjesma na «Volk»-u inspirirana je i bazirana državnim himnama, tako otvarajuća «Germania» koristi «Das Lied der Deutschen», originalno napisanu 1797. i upotrebljenu nakon Prvog svjetskog rata kao himnu Weimarske Republike. Prvi single, Anglia, kreće od John Bullove «God Save The Queen» i interpretira je na doista drugačiji način. Većina pjesama je otpjevana na engleskom, no u nekima je zadržan maternji jezik.

Laibach - Anglia
Povijesni medij

Laibach - Life is Life
Povijesni medij

Laibach - Slovania
Povijesni medij

Ovim albumom Laibach su htjeli pokazati zajedničku karakteristiku svih naroda, jak patriotski osjećaj izrgrađen oko krvavih i nasilnih osnova na kojima su države nastajale. Prevodeći i reinterpretirajući himne grupa je ponudila i veoma izravan komentar na današnju političku situaciju, ali i upozorila buduće generacije.

Tracklisting:
Skriveni sadržaj

1. Germania
2. America
3. Anglia
4. Rossiya
5. Francia
6. Italia
7. Espana
8. Yisr 'el
9. Turkiye
10. Zh nghua
11. Nippon
12. Slovenia
13. Vaticanae
14. NSK

na ovo se mora ic :)
definitivno :)
ovo se mora fotkat :)
čudim se što će doći poslije onoga 2005,al nema veze nadam se da će biti odlični,a mogu samo takvi i biti...
sikki

ovo se mora fotkat :)

e to da ;)

3. put

Da mi je netko rekao prije 20 i par godina da ću uspjeti 3 puta biti na Laibachu i to sva 3 puta u Osijeku (1.put, negdje 1988/89 u STUC-u, 2005. u Vegi i sad u Šećeranskom) reko bi mu da je lud!

Svibanj 2009: prvo Laibach, pa onda na Depeche Mode!

I ko što je rekao leteći mungos (u postu iz 2005), "još da nam dođe Kraftwerk" u ovu našu Osječku provinciju ...
btw, kolko ljudi stane u šećeranski?
stane dosta, a blizu bina, a sank odvojen, to je dobro :)
ja mislim da stane sigurno 140-150 ljudi.
zla_tratinčica

vise , kad sam bio na incubatoru tamo , bilo je sigurno toliko sjedecih mjesta :D
oko 500

koncerti

http://www.laibach.nsk.si/

A, zašto na službenim stranicama nema nas na popisu koncerata?

* 1990 * INDUSTRIAL CITIES TOUR * 06.10. - Maribor, Rotovz (YU) * 07.10. - Prevalje, Kulturni dom (YU) * 11.10. - Murska Sobota, Sportna dvorana (YU) * 13.10. - Ilirska Bistrica, Kulturni dom (YU) * 18.10. - Banja Luka, Dvorana Mejdan (YU) * 19.10. - Sarajevo (YU) * 20.10. - Mostar (YU) * 21.10. - Dubrovnik (YU) * 26.10. - Sentjur near Celje, Kulturni dom (YU) * 28.10. - Rijeka (YU) * 05.11. - Prague, Lucerna (CS) * 10.11. - Portoroz, Avditorium (YU) * 16.11. - Ajdovscina, Sportni center (YU) * 22.11. - Osijek, Studentski centar (YU)

2005 * 21.04. - Ljubljana, Orto (SLO) * 22.04. - Ljubljana, Orto (SLO) * 06.05. - Rijeka, Hartera Factory (CRO) * 07.05. - Zagreb, Boogaloo (CRO) * 14.05. - Neuchatel, Case a Chocs (CH) * 15.05. - Bern, Reitschule (CH) * 17.05. - Bilbao, Sale Azkena (E) * 18.05. - Madrid, Copernico (E) * 19.05. - Fraga, F135 (E) * 20.05. - Barcelona, Apolo (E) * 22.05. - Porto, Hard Club (P) * 25.05. - Zaandam, De Kade (NL) * 26.05. - Köln, Kantine (D) * 27.05. - Potsdam, Lindenpark (D) * 28.05. - Plzen, KD Serikovka (CZ) * 29.05. - Gelynia, Ucho (PL) * 19.06. - Osijek, Vega Club (CRO) *
Sorry, ispravka - ipak nas ima:
http://www.laibach.nsk.si/volk_concerts.htm
legaos

Svibanj 2009: prvo Laibach, pa onda na Depeche Mode!
I ko što je rekao leteći mungos (u postu iz 2005), "još da nam dođe Kraftwerk" u ovu našu Osječku provinciju ...
btw, kolko ljudi stane u šećeranski?

Vidim, vrlo slican koncertni raspored... ;-) Laibach, Depeche, Kraftwerk... nakon ovoga jos vidim Public Enemy i J.M.Jarrea i mogu okaciti bubnjice o klin... :)
maddox_rumble

zla_tratinčica

vise , kad sam bio na incubatoru tamo , bilo je sigurno toliko sjedecih mjesta :D

de zaje****m se.. ;D
Šećeranski dom - by Sikki

iako ne volim laibach, ovo ce biti velik dogadjaj, definitivno. e moram konstatirati samo kako je 'life is life' izmasakrirana do boli od strane laibacha, jbg.
Prostor ima jednu manu, kao i Dom Željezničara, a ta je- prozori sa strane (čitaj: staklo)!
Super nezahvalno za ozvuku...

Bez obzira na to vjerujem da će koncert bit spektakl.
Pa dobro ko organizira koncert ovakvog kalibra u sali za svatove?
bio sam na koncertu 2005, jedan od najboljih na kojem sam bio.. i svakako vrijedi opet otići :wink:
Nisam neki supersonični fan, ali svakako ću otići!
E stvarno u sali za svatove...Evo sad sam vidio na FB, bio koncert 18.04. u Cankarjevu domu u Ljubljani, sa orkestrom!

http://www.facebook.com/album.php?aid=89700&id=11029356764&ref=nf

kakav sou, a kod nas u dvorani za svatove
To sto su se jedno vrijeme tamo odrzavali svatovi ne znaci da je Seceranski dom sala za svatove...
Dom ima veliku binu sa svom popratnom infrastrukturom (sank, garederoba za izvodjace,
wc-i, parkiraliste, itd.) za odrzavanje raznoraznih kulturnih dogadjaja...
razglas & light ce raditi Tobler koji je radio i na zadnjem koncertu Laibacha u dvoristu
Vege u sklopu UFO-a pa svi koji su bili znaju kako je to zvucalo i izgledalo...
hvala svima na podrsci, a uvijek ce biti netko kome ce nesto smetati...
budite zahvalni sto uopce dolaze u Osijek...
Ma slušaj Sly, sve 5 ja sam valjda najzahvalniji što uopće po 3 puta dolaze u Osijek, ali mora se priznati - prostor je za takve legende stvarno malo neprimjeren.
Ja kad sam bio u STUC-u na prvom koncertu, prije dobrih 20 godina, pa to je bio razglas i light show, laseri i perverzije, da su tada među rijetkim izvođačima imali tako organiziran scenski nastup.
Vega, isto tako.
I sad kad to dvoje usporediš i ove fotke (što sam stavio gore iz Ljubljane, gdje su imali cijeli orkestar iza sebe), možeš reći da smo prije 20 godina i 2005. imali kakav takav prostor, ali daj molim te - Šećeranski?
Ipak, ja sam svoju kartu kupio i dolazim, unatoč svemu...:-)))
a je malo je šećeranski dom smiješno mjesto gdje će biti konc al jbg bolje išta neg ništa,sam kužim da će biti vrhunska gužvara,neće biti kao 2005,iako ću ih pogledati i na Harteri u 6 mjesecu ovo se nemože propustiti,glavno da odsviraju moju omiljenu i ja već zadovoljan

Re: Laibach u Osijeku - nagradna igra

Ne bi me cudilo da su oni sami izabrali 'salu za svatove'!!!
Callistemon

Ne bi me cudilo da su oni sami izabrali 'salu za svatove'!!!

čisto sumnjam,da su oni birali kužim da bi konc bio u barutani
legaos

Ja kad sam bio u STUC-u na prvom koncertu, prije dobrih 20 godina, pa to je bio razglas i light show, laseri i perverzije, da su tada među rijetkim izvođačima imali tako organiziran scenski nastup.
Vega, isto tako.

pa koliko ja znam svatovi se i sad odrzavaju u Studentskom centru! ;)
a i napisao sam za stage da ce biti tehnicki opremljen po svim njihovim uvjetima koje
u Osijeku moze ispuniti jedino Tobler pa zato nemoj jos prenagljivati s ocjenom
prostora i pozornice dok to ne vidis i ne cujes...
a Vegu smo isto mi radili...

legaos

I sad kad to dvoje usporediš i ove fotke (što sam stavio gore iz Ljubljane, gdje su imali cijeli orkestar iza sebe), možeš reći da smo prije 20 godina i 2005. imali kakav takav prostor, ali daj molim te - Šećeranski?

mislim da je smijesno nas koncert i bilo koji njihov koncert usporedjivati sa ovim u
Cankarjevom domu, posto je to bio poseban projekt koji su oni sami organizirali
u suradnji sa filharmonijskim orkestrom RTV Slovenije...
http://www.laibach.nsk.si/volkswagner/
legaos

E stvarno u sali za svatove...Evo sad sam vidio na FB, bio koncert 18.04. u Cankarjevu domu u Ljubljani, sa orkestrom!

http://www.facebook.com/album.php?aid=89700&id=11029356764&ref=nf

kakav sou, a kod nas u dvorani za svatove

jel ti smeta ? nemoj ic

sta nisi isao u Cankarjev dom

o boze, uvijek neko protestira, umjesto da smo sretni sto takav bend tako brzo opet dolazi u Osijek
zamolijo bi da legaOS predloži drugi prostor u gradu koji bi bio pogodniji :)

p.s.
u slučaju kiše :)
hehehee
imam 1 kartu viška jer prijatelj ne može ići.ako netko treba po 60kn neka se javi na PP da se dogovorimo

Re: Laibach u Osijeku - nagradna igra je završena!

Slušaj madox, kad sam ja bio na prvom koncertu u STUC-u ti si još piškio u pelene. A budući da imam malo više koncerata iza sebe, samo sam se uključio u raspravu koju su drugi forumaši započeli vezano uz mjesto održavanja koncerta (postovi: Cane, Ian McKay, justice).
I sad ti i sly mene j...te na forumu.

A ti sikki reci šta fali zrinjevcu (mjesto gdje se takav kalibar koncerata održava).
Pa ako Partibrejkersi nastupaju u barutani, stvarno ne vidim razloga zašto bi legende tipa Laibacha nastupale u šećeranskom.

Što ne bi mogli u novoj dvorani gradski vrt? Ili Jug 2?

Pravite se pametni, za razliku od vas - nisam jednom pokisao na stadionu...

legaos

Slušaj madox, kad sam ja bio na prvom koncertu u STUC-u ti si još piškio u pelene. A budući da imam malo više koncerata iza sebe, samo sam se uključio u raspravu koju su drugi forumaši započeli vezano uz mjesto održavanja koncerta (postovi: Cane, Ian McKay, justice).
I sad ti i sly mene j...te na forumu.

A ti sikki reci šta fali zrinjevcu (mjesto gdje se takav kalibar koncerata održava).
Pa ako Partibrejkersi nastupaju u barutani, stvarno ne vidim razloga zašto bi legende tipa Laibacha nastupale u šećeranskom.

Što ne bi mogli u novoj dvorani gradski vrt? Ili Jug 2?

Pravite se pametni, za razliku od vas - nisam jednom pokisao na stadionu...

nije sve u velikom prostoru, ako si vec bio na toliko koncerata onda znas to valda :)

legaos

kao prvo, Partibrejkersi ne nastupaju u barutani.
kladim se kako bi Laibach hladno mogao nastupiti ondje gdje će Partibrejkersi nastupiti iduće subote u Osijeku.
zašto to nije Zrinjevac ili neko drugo mjesto, najbolje znaju sami organizatori.
Zrinjevac košta para brate.... neisplativo bi bilo.
ajd konc bio koliko toliko ok,ali tko je konbinirao šta će biti ponuđeno za piti je debil,prvo dođem a ono sinalco smeće al kontam s crnim vinom će se izgubiti okus,kad ono nema crnog vina,ajd nekako sam to preživio i kažem konobaru da mi da pelinkovac ili neku rakijicu,a on se nasmije i kaže nema,od ponuđenih žesta ima AMARO,LAVOV,ŠTOK i votka,pa dobro pobogu nije 1986g. pa da je takav izbor cuga,jednom riječju katastrofa...
u to vrijeme kad je taj prostor bio aktivan ta cuga se pila :D
justice

ajd konc bio koliko toliko ok,ali tko je konbinirao šta će biti ponuđeno za piti je debil,prvo dođem a ono sinalco smeće al kontam s crnim vinom će se izgubiti okus,kad ono nema crnog vina,ajd nekako sam to preživio i kažem konobaru da mi da pelinkovac ili neku rakijicu,a on se nasmije i kaže nema,od ponuđenih žesta ima AMARO,LAVOV,ŠTOK i votka,pa dobro pobogu nije 1986g. pa da je takav izbor cuga,jednom riječju katastrofa...

:) jebeš i koncert ako šank nema full opremu

4+ za "salu za svatove"

Šta fali šanku, bil je i mineralne 0,5l. Nama starcima je i to dosta...
Jel zna netko kad će fotke?
I vidim naprijed je bilo 2-3 snimalo mob skoro cijeli konc. Pa, ako netko pozna koga tko je snimao rado bismo preuzeli materijal...
Laibach je bio OK, ak se uzme u obzir da je jedino pjevač ostao od originalne postave...(zato je ona curka odlično odradila svoj vokal!)

Na kraju - povlačim ono o "sali za svatove"!

scenski OK odrađeno, ozvuka također; super što nije bila gužvara...

Sve u svemu 4+...
http://www.muzika.hr/clanak/20837/koncerti-izvjestaji/uzbudljivo-laibachovsko-koketiranje-s-politikom-i-elektronikom-u-osijeku.aspx

http://www.mikrofonija.com/izvjestaji-s-koncerata/1/1187.htm

Tagovi