E bas mi je ovaj clanak zapeo za oko pa da i ja napisem koju rijec.
O oduljavanju od teme s fasistima itd ( namjerno ili ne) nebih trosio rijeci ali bih zelio ovdje inicirati da se povede raspravo o malom dubljem znacenju ostvarenih ili neostavernih projekata.
Pa da pocnem...
U ovom mandatnom razdoblju kojeg smo svi mi gradjani Osijeka prosli dozivjeli smo hrpu promjena vlasti. Ono sto moramo priznati svi ovdje je cinjenica da su SVE vlasti koje smo imali grcevito i munjevito "stancali" projekte i nesto radile u ovom gradu. A sada koliko smo mi imali koristi od ostvarenih a koliko bi imali koristi od neostvarenih projekata, vjerovali ili ne, nije bas toliko bitno.
Bitno je to, da su se projekti koji su kretali u realizaciju a kasnije i zavrsavani ili su pri kraju, od SVIH vlasti radili bez ikakvog smisla i onog nekog Osjeckog duha ili nazovimo bolje "stiha".
Osijek je postao jedno veliko gradiliste gdje se samo rovalo i gradilo, a ruku na srce, iako nam je glavni trg zaista lijep on se jednostvano ne uklapa u povijesnu jezgru centra naseg grada i nazalost primjera toga ima jos...
Spominjala se tu i famozna tramvajska pruga... sto se nje tice, cinjenica je da je Osijek lose povezan sa svojim rubnim dijelovima i da se to pod hitno treba rijesiti ali zar je cijena toga jos vise "zgrusavanje" prometa po vec ionako opterecenim ulicama?
Takodje spomenuo bih i stabla koja su posjecena... ljudi moji pa ta stabla su bila obiljezje nasega grada! Sjetite se samo kako je bilo lijepo ljeti i u proljece prolaziti tamo pokraj Sibicare ili Europskom avenijom? Kada prolazite sada tim mjestima dobijete dojam kao da prolazite kroz nekakvu industrijsku cetvrt gdje zivi radnicka sirotinja.
Autobusni kolodvor skupa sa zeljeznickim je lakrdija svoje vrste. Meni je nepojmljivo da se to nikako nemoze maknuti sa mrtve tocke. Ajd onaj zeljeznicki su nesto obnovili, iako mi je sumnjivo zasto su stavili onu stvarno lijepu tendu na neobnovljenu fasadu koju ce morati micati kad istu budu obnavljali i opet stavljati (dodatni troskovi).
Ali autobusni kolodvor... pa zar se nije mogla uzet kanta boje i malo ofarbat nesto (bilo sto!!!) da to sve malo bolje izgleda??
I nakon svega ovoga ja mogu zakljuciti da su SVE vlasti samo rovale, kopale, gradile i rusile bez ikakvog smisla za ovaj nas grad. Ja sam stvarno obisao lijepu nasu, sto poslovno sto privatno, i malo sam bio po Europi (izvan balkana

) i Osijek mi je nekako grad koji stvarno ima dusu i bas je po mjeri za obiteljskog covjeka! Zato mi je muka kada se sada politicari razbacuju sto su sve napravili za nas grad i nabrajaju kojekakva cuda za tzv. dobrobit grada! Zbog njihovog poimanja "dobrobiti grada" mi cemo zivjeti u gradu bez duse, gradu u kojemu razni mocnici grade gdje god zele i sto god zele, gradu gdje nemilice sjece sve zeleno pa se "kao" kasnije posadi novo i onda se jednostvano ne odrzava ta mladica, u gradu gdje se jedina radna mjesta otvaraju za gradjevinare koji unistavaju taj isti grad... a mi koji zavrsimo fakultete neka idemo negdje drugdje naci posao.
Uglavnom, svi su samo gradili nesto materijalno a od intelektualnog razvitka grada (posao za visoko skolovan kadar, znanstvene konvencije, otvaranje novih instituta, ureda, bilo cega gdje skolovan covjek moze doci do izrazaja pa na kraju i novih oblika zabave za nasu mladez) nismo vidjeli, na zalost, apsolutno nisa...
Eto sad kada sam olaksao dusu nadam se da cemo se vratiti na pravu temo a ovo u fasistima itd ostaviti po strani
Zivjeli!