Huligani u noćnom pohodu zapalili automobile i kontejnere

Osijek

Huligani u noćnom pohodu zapalili automobile i kontejnere

Tridesetak huligana sinoć je u samo pola sata oko ponoći izazvalo opći kaos na osječkim ulicama, zapalivši dva automobila i dva kontejnera.

Očevici tvrde da se navodno radi o navijačkoj skupini, koja je rušila i palila sve pred sobom uz glasno pjevanje, no policija nije službeno potvrdila da se radi o navijačkom divljanju i neredima. Kontejneri i vozila, kombi te dva automobila, zapaljeni su u ulicama Matije Reljkovića, Otokara Keršovanija i Dobriše Cesarića u užem centru grada.

Video prilog RTL-a
Povijesni medij

Prvi je požar izbio na kombiju marke Citroen oko 23.40 sati, a pet minuta iza ponoći zapaljen je automobil Peugeot Partner u Reljkovićevoj ulici. Samo jedanaest minuta nakon tog, vatrogasci obaviještavaju policiju kako u Keršovanijevoj gori Opel Corsa.

Na osječkim ulicama ubrzo se pojavila interventna policija te brojni vatrogasci. Skupina pijanih mladića locirana je u Parku kralja Držislava, nakon čega je nekolicina njih pobjegla u smjeru Tvrđe, gdje se inače nalazi centar noćnog života u Osijeku.

Piše: K.S./Index.hr
Foto: Steam/arhiva 031
Božesačuvaj više. Pohapsit, globit i društvenokorisni rad na duže vrijeme kao rehabilitacija.
stigla je torcida čini mi se
la_linea

Božesačuvaj više. Pohapsit, globit i društvenokorisni rad na duže vrijeme kao rehabilitacija.

Mene su probudili..ali sva sreća nisam gorio ..
Eto, pa vi sad obnovite školjku..a auta gore ;(( CCC

Re: Huligani u noćnom pohodu zapalili automobile i kontejnere

Boze dragi debila...i onda se mi cudimo sto zivimo u gradu kakvom zivimo, sto na izborima pobjeduje ko pobjeduje i sto nam je uopce stanje u drustvu takvo kakvo je...ubit od batina i lijecit prisilnim radom...
vec vidim sutra naslov u novinama.

predvodnik skupine vec ima 43 kaznene prijave za nasilnicko ponasanje, unistavanje javne imovine, iznudjivanje

i za 3 godine novi naslov

zupanijski sud u osijeku je uvjetnom osudom osudio trojicu mladica zbog nasilnickog ponasanja i paljena automobila na 6 mjeseci
metak u čelo istog trena. netko 10 godina radi za auto i onda dođe balonja i zapali mu ga. e ja bi njega zapalio. šta nisu u radićevoj il u tvrđi zapalili par terenaca ili bijelih bembara da vidim kako bi se proveli. mislim da bi bili teži za 10ak kila olova.
Monstrum

metak u čelo istog trena. netko 10 godina radi za auto i onda dođe balonja i zapali mu ga. e ja bi njega zapalio. šta nisu u radićevoj il u tvrđi zapalili par terenaca ili bijelih bembara da vidim kako bi se proveli. mislim da bi bili teži za 10ak kila olova.

Cini se da ce neka kap stvarno prepuniti casu. Ne mogu im nista roditelji, ne moze policija, drustvo ima na raspolaganju milion argumenata kojim brane ovakva divljanja, nadri psiholozi i ostali strucnjaci predlazu silu 'kreativnih socijalizacija'...
Zakoni su preblagi prema njima, poticu opetovano ponasanje njihovih (zlo)djela a oni koje direktno ugrozava ovakva stoka na kraju uistinu i imaju samo jedan izbor- ukloniti stoku s ulice kad vec zakon i institucije ne mogu.
pa svaki vikend je slican.ne gori uvijek ali razbijenih glava kolko oces. Mene samo zivcira sto se to odmah povezuje sa navijacima.
Klinci su svake godine sve gluplji i pijaniji,to sto pjevaju subotom ne znaci da su navijaci vec obicni primitivni huligancici koje ce svaki pravi navijac pljunuti
kinemat2

Čini se da ce neka kap stvarno prepuniti casu. Ne mogu im nista roditelji, ne moze policija, drustvo ima na raspolaganju milion argumenata kojim brane ovakva divljanja, nadri psiholozi i ostali strucnjaci predlazu silu 'kreativnih socijalizacija'

zapravo, najgore u svemu je to što je najveća odgovornost sustava za ovakvo sustavno divljanje. jer je upravo sustav promovirao toleranciju prilikom kršenja ljdskih prava u slučajevima privatnog vlasništva. kako će represivni sustav reagirati na ovo i kakvi zakonski instrumenti postoje, ne znam. ali bilo bi lijepo pohvatati urbane divljake i naplatiti im kompletnu štetu ukoliko su punoljetni. ako su maloljetni ipo džepu će dobiti njihovi roditelji.

kinemat2

Zakoni su preblagi prema njima, poticu opetovano ponasanje njihovih (zlo)djela a oni koje direktno ugrozava ovakva stoka na kraju uistinu i imaju samo jedan izbor- ukloniti stoku s ulice kad vec zakon i institucije ne mogu.

zapravo, sustav i sam potiče sudstvo u izricanju minimalnih kazni. recidivistima se uvijek nalaze olakotne okolnosti jer treba sprati odgovornost sa rada socijalnih službi, a ovi niti imaju uvjete ni dovoljne ovlasti takve osobe udaljiti, tj. razdvojiti žito od kukolja. tema je interdisciplinarna, samo što zakonodavci tom problemu prilaze sa pozicije nestručnosti.
Provokator

na tvoju zalost, za to nije bilo potrebno da dođu oni... to je sve domaci puk napravio!!!
nooky

Boze dragi debila...i onda se mi cudimo sto zivimo u gradu kakvom zivimo, sto na izborima pobjeduje ko pobjeduje i sto nam je uopce stanje u drustvu takvo kakvo je...ubit od batina i lijecit prisilnim radom...

Ma daj kakve ovo veze ima sa izborima, dajte nepričajte gluposti, onda bi prema tvom nahođenju tko god pobjedio na izborima, gorili auti, jer su večina političara ista đubrad razlika je u nijansama.

Dečki vidjeli što se događa u Strasbourgu i sad kopiraju pošto naravno neznaju napraviti ništa originalno, a opet s druge strane žele biti interesantni. Sve u svemu IDIOTI!
po meni je izravni krivac država jer ovakve stvari tolerira već godinama, guranja auta s rive u more, paljenje auta, uništavanje tramvaja i ostale društvene imovine. uz naravno nekolicinu retardiranih kretena jedini i isključivi krivac je država koja nije u stanju donjeti zakon koji će reći "ako napraviš sranje najebo si" dok u istovrijeme 7 puta mijenja zakon o radu nedjeljom, o % alkohola u krvi itd.
lavic

Provokator

na tvoju zalost, za to nije bilo potrebno da dođu oni... to je sve domaci puk napravio!!!

imaš inside informaciju?! :wink:
kako bilo, murija je sigurno i opet "preventivno" ladila jaja u nekoj postaji...
zaplijenit roditeljima od tih manijaka aute da se isplati steta, pa onda kad svog sina izbaci na ulica, pa da vidimo

treba im nac najgori i najlosije placen posao, pa nek on drustveno korisno odradeju tu stetu,

10 godina ciscenja wc-a po bolnicama i zatvorima :) to je super :)
Ne mogu vjerovati. Kakvi divljaci. Kao da živimo neznamgdje, a ne u civilizaciji 21. stoljeća.
Monstrum

po meni je izravni krivac država jer ovakve stvari tolerira već godinama, guranja auta s rive u more, paljenje auta, uništavanje tramvaja i ostale društvene imovine. uz naravno nekolicinu retardiranih kretena jedini i isključivi krivac je država koja nije u stanju donjeti zakon koji će reći "ako napraviš sranje najebo si"

Ma nije samo država, klinci su zaštičeni ko lički medvjedi, tko god da od njih naprav sranje pozove se psiholog i o tome se priča malo u otvorenom, svi se hrabro tapšaju po ramenim i to je to.

U bivšoj Jugi zapali auto, u postaju, du po PIČKI, i nema više paljenja i to je to! :wink:
sranje,ljudima zapaljen auto al što je-je bilo je zanimljivo gledati iz Valoša kako gori auto na ulici,nisam u OS još vidio tak šta,
a murija i vatrogasci su presmiješni,brzina im je vrlina,trebalo im je punih 15 minuta da se pojave,al glavno da su ih puni parkovi,traže ekipe s frulom dvije,napadaju klince što cugaju, al kad ih zove jedno 5 ljudi s mobitela i govori da gori caddy usred ulice nepojavljuju se
Sekhem

Ne mogu vjerovati. Kakvi divljaci. Kao da živimo neznamgdje, a ne u civilizaciji 21. stoljeća.

Pa i živimo u civilizaciji 21 stoljeća samo što svijet što stariji to gori, a ne bolji kako smo mi mislili da će biti.
Ovo je 21.stoljeće i nemojmo bježati od stvarnosti.

Što kaže Pervan bitno se ništa nije promjenilo na bolje, osim tehnologije, čovjek je štoviše dapaće postao gluplji nego što je bio.
Izgleda da ćemo morati organizirati građanske patrole, ako se ovo ponovi....ja se za svoj grad planiram boriti na sve zakonske načine i ne mislim odustati, i prepustiti grad huliganima ma koje vrste i skupine..., a policija neka radi svoje bez maženja prema takvima...to se ne smije tolerirati, ti levati trebaju nahebat za primjer svim ostalima...makar ih namazali katranom i perjem ko Daltone i izbacili iz grada bez prava povratka...
građanska patrola ? samo malo, da li ja ti i svi državljani ove države plaćamo poreze ? da. da li se iz tih poreza plaća policija ? da. neka izvole kako znaju i umiju regulirati pijanu balavurdiju i kriminalce jer nema teorije da ću prstom maknit osim možda s moba nazvat riju ako vidim da neko pravi sranja (kao što sam već i par puta napravio) ili ako mi netko zapali auto propucat mu koljena glockom ili slomit ista bejzbolkom, u samooobrani naravno. pa nije ovo SAD i grad od 2-4-9 mil stanovnika da mu nije dostatna divizija policije. imamo grad od 100 000 duša (možda) gdje 30 idijota spali aute i porazbija pola grada i šta sad ja trebam u patrolu jer 20 murijaka na benzi na biljskoj cesti pije kavu. no fucking way.

znam da zvuči apsurdno ali to mi ulazi u istu rubriku ko koncerti za teško oboljele i za kojekake aparate. mislim alo. plaćamo poreze, plaćamo zdravstveno, plaćamo ovo i ono oporezivani smo do jaja i onda dođe jadranka kosor i kaže ajmo sad humanitarni koncert za novi uređaj za kbc rebro. jebite se kupite ga iz proračuna ko vas jebe. podržavam u svakom slučaju humanitarke za obitelji ili pojedince koji stvarno nemaju i potrebna im je pomoć al tamo gdje već tiplamo svi, još da nas jebu u zdrav mozak. nemam nedam.
TataMata

Izgleda da ćemo morati organizirati građanske patrole, ako se ovo ponovi....ja se za svoj grad planiram boriti na sve zakonske načine i ne mislim odustati, i prepustiti grad huliganima ma koje vrste i skupine..., a policija neka radi svoje bez maženja prema takvima...to se ne smije tolerirati, ti levati trebaju nahebat za primjer svim ostalima...makar ih namazali katranom i perjem ko Daltone i izbacili iz grada bez prava povratka...

pridruzujem se!
moguce je i to da je to bila kohorta koja je jucer slavila godišnjicu!? da su se malo zanjeli sa "proslavom"
ma kakve crne građanske patrole??? sam mi još fali i da me jebu (s oproštenjem) u zdrav mozak još neki napaljeni tipovi što žele biti drotovi,
to što murija neradi svoj posao neznači da nam trebaju i građanske patrole,
nevjerojatno da sam tokom noćašnje zajebaje vidio barem 20-ak patrola što u autima,kombijima,škepje,al kad je gorilo nigdje ih nije bilo,dobro pojavili su se poslije 15 min al to je stvarno žalosno tako blizu policijske stanice
građanska patrola je već oformljena,noćas ste vidjeli :)
Zivi

moguce je i to da je to bila kohorta koja je jucer slavila godišnjicu!? da su se malo zanjeli sa "proslavom"

Nemoj. Srat.
Ozbiljno?!
ne mislim da murja ne radi svoj posao ... oni i kad nekoga uhvate, taj je za 2 sata vani.

pravosudje maloljetnike u pravilu oslobadja ... a oni stariji skupljaju kaznene prijave.

Znam da i policajci gube smisao svog posla, jer im se ta gamad smije u lice. Ne smije mu ni pljusku opaliti jer ce ostati bez posla ... a zna da ce ga sutra vidjeti vani na ulici.
Ma uopće nije bitno jer se slažeš i boli me dupe, al Osijek će biti grad u kojem se neće događat takve pizdarije, a onaj ko ih misli pravit nek dobro razmisli prije nego tako šta ubuduće pokuša, i hebe mi se za psihologe i tetošenje takvih debila...ako policija treba pomoć kao i u nekim drugim gradovima u svijetu onda je i to jedan od modela. Pa nek roditelji malo vide s čim se klinci bave i što rade...ovo je prevršilo svaku mjeru i bog.....i traži najoštriju moguću reakciju...
Ingo

ne mislim da murja ne radi svoj posao ... oni i kad nekoga uhvate, taj je za 2 sata vani.

pravosudje maloljetnike u pravilu oslobadja ... a oni stariji skupljaju kaznene prijave.

Znam da i policajci gube smisao svog posla, jer im se ta gamad smije u lice. Ne smije mu ni pljusku opaliti jer ce ostati bez posla ... a zna da ce ga sutra vidjeti vani na ulici.

Da, pretrgaju se da uvate maloljetnike koji izlaze u west i bivaju cool i taki kriminalci im odma iduči dan izađu van. To je zaista strašno i neznam kako smognu snage dase svaki dan pojave na poslu.

A ove sitne ribe što uništavaju grad, osakaćuju ljude... pfft jebeš to.
zanimljivo je da je kohorta na natječaju od grada dobila nekih 11-12k kn. cijelo vrijeme sam se pitao šta će im? eto odgovora - palice i benzin.
Monstrum

po meni je izravni krivac država jer ovakve stvari tolerira već godinama, guranja auta s rive u more, paljenje auta, uništavanje tramvaja i ostale društvene imovine. uz naravno nekolicinu retardiranih kretena jedini i isključivi krivac je država koja nije u stanju donjeti zakon koji će reći "ako napraviš sranje najebo si" dok u istovrijeme 7 puta mijenja zakon o radu nedjeljom, o % alkohola u krvi itd.

Mislim da su u prvom redu krivi roditelji. Jebem ti ja roditelja koji će stati iza svog djeteta nakon ovakvog čina. Mene bi moji u Dravu bacili da sam tako što napravila, stavili me na stup srama i javno me se odrekli, a onda bih još i batina od njih dobila. Mislim, karikiram, ali doista sve kreće iz doma. A poslije doma, možemo krenuti na razne psihologe, pedagoge i sl. te policiju, državu...
Sve njih na Goli otok pa neka tamo pale i razbijaju.
Ne želim biti glasnogovornik Kohorte jer će se oni već sami oglasiti, no ovdje se radi o huliganima, a ne o članovima udruge (barem se nadam). Trebaju se oni sami što prije oglasiti i ograditi od sinoćnjeg pijanog pira grupe budala i idiota.
ma čekaj malo @tata mata jel ti znaš kakav bi to show bio da preko ljeta šetaju "građanske patrole" ulicama,pa bilo bi duplo više tučnjava nego sada...
TataMata

Ne želim biti glasnogovornik Kohorte jer će se oni već sami oglasiti, no ovdje se radi o huliganima, a ne o članovima udruge (barem se nadam). Trebaju se oni sami što prije oglasiti i ograditi od sinoćnjeg pijanog pira grupe budala i idiota.

ovdje se radi o debilima koji nemaju pametnijeg posla nego palit aute i kontejnere..
nevjerujem da bi građanin Osijeka koji voli svoj grad i koji živi u njemu palio aute ..
TataMata

no ovdje se radi o huliganima, a ne o članovima udruge (barem se nadam).

Problem huliganizma neće se moći niti početi rješavati sve dok se stvari ne nazovu pravim imenom. Ne postoje "pravi" navijači i "oni klinci huligani" koji prave nered.

Navijači su po definiciji huligani. Treba biti iskren pa reći - navijači su ljudi koji viču na stadionu, odlaze na sportske priredbe razne vrste, kreću se u čoporu, i tuku se sa protivničkim čoporom. U tome je i čar navijanja, pa ne mislite valjda da se navijanje svodi na pisanje pjesmica o ljubavi prema nogometnom klubu. To je jasan obrazac ponašanja navijača u bilo kojoj zemlji.

Ako se huliganizam hoće iskreno svesti na najmanju moguću mjeru, onda treba prestati podilaziti tim frustriranim mladićima. Ukinuti im novčanu pomoć, istjerati ih iz gradskih prostora, prestati im poklanjati karte, koristiti ih u dnevnopolitičke svrhe, zabraniti im da šaraju svoje djetinjaste parole po gradu, oštro ih kažnjavati... To nikad neće iskorijeniti huliganizam (što vidimo iz primjera zapadnijih država), ali će poslati poruku da se društvo sa takvim ponašanjem ne slaže, i da se nešto poduzima u tom smjeru.
Anastazija

Monstrum

Mislim da su u prvom redu krivi roditelji. Jebem ti ja roditelja koji će stati iza svog djeteta nakon ovakvog čina. Mene bi moji u Dravu bacili da sam tako što napravila, stavili me na stup srama i javno me se odrekli, a onda bih još i batina od njih dobila. Mislim, karikiram, ali doista sve kreće iz doma. A poslije doma, možemo krenuti na razne psihologe, pedagoge i sl. te policiju, državu...
Sve njih na Goli otok pa neka tamo pale i razbijaju.

potpuno si u pravu i to je jedna stavka koju u silnom bijesu zaboravih napisati :)
Felt ne slažem se s tobom da odlazak na tekmu bilo koje vrste i navijanje budi najniže strasti i okuplja uglavnom huligane, pa primjera je u cijelom svijetu gdje cijele obitelji odlaze gledati razne sportove i uživaju, čagaju, nešto klopnu i dobro se zabave i to je ono što navijanje treba biti....to je šansa i za naš Osijek, da svi možemo doći na tekmu i navijati ukoliko volimo nogoš i doći s klincem i zabaviti se....to je ono što treba biti....pa makar se poslužili Tachericinom metodom...ili smislili neku svoju....no treba jasno reći dosta je bilo i osmisliti plan ma koliko on težak bio i provesti ga...govorim za Osijek, stanje u državi nek rješava netko drugi, al za Osijek ću se uvijek borit i bog....
I onda neki tu lik poziva na utakmicu Osijek-Hajduk da dodjemo u sto vecem broj,zar poslje ovoga da idem gledat??? ne,hvala!
vidim ja da ce danas biti veselo...prije i nakon utakmice...ovisno tko je palio jucer...
Samo ću nadodati jedan detalj o policiji: jučer stojimo u redu kod Joze za hamburger, kad se odjednom sleti njih 50ak, počnu se naguravat, šutat, šamarat... a pandur stoji na 10 metara i bleji ko tele u šarena vrata.

Serem se ja na takvu polusposobnu policiju koja, kako je već netko istaknuo, ide prcat normalne ljude za sitnice umjesto da pendreči stoku koja harači gradom.
TataMata

Felt ne slažem se s tobom da odlazak na tekmu bilo koje vrste i navijanje budi najniže strasti i okuplja uglavnom huligane, pa primjera je u cijelom svijetu gdje cijele obitelji odlaze gledati razne sportove i uživaju, čagaju, nešto klopnu i dobro se zabave i to je ono što navijanje treba biti....to je šansa i za naš Osijek, da svi možemo doći na tekmu i navijati ukoliko volimo nogoš i doći s klincem i zabaviti se....to je ono što treba biti....pa makar se poslužili Tachericinom metodom...ili smislili neku svoju....no treba jasno reći dosta je bilo i osmisliti plan ma koliko on težak bio i provesti ga...govorim za Osijek, stanje u državi nek rješava netko drugi, al za Osijek ću se uvijek borit i bog....

mene samo zanima zašto je uvijek najviše tuča na nogometnim utkamicama

baš bi bilo lijepo gledati klizanje na ledu i da se potuku navijači, ili npr. koliko se puta potuku navijači na teniskim terenima itd.
MissTake

baš bi bilo lijepo gledati klizanje na ledu i da se potuku navijači, ili npr. koliko se puta potuku navijači na teniskim terenima itd.

pa bilo je i toga u australiji ove godine kad su se pokefali srbi i hvati :lol: :lol: :lol:
iznimka, gledala sam, ali ne možeš uspoređivati učestalost nereda na nogometnim i teniskim terenima

bože do malo prije nisam ni znao za ovo a tim putem sam iso kuc oko 2... :shock:
Frost

Samo ću nadodati jedan detalj o policiji: jučer stojimo u redu kod Joze za hamburger, kad se odjednom sleti njih 50ak, počnu se naguravat, šutat, šamarat... a pandur stoji na 10 metara i bleji ko tele u šarena vrata.

Serem se ja na takvu polusposobnu policiju koja, kako je već netko istaknuo, ide prcat normalne ljude za sitnice umjesto da pendreči stoku koja harači gradom.

na to sam se već navikla... toliko je puta bilo tučnjava po tvrđi,a murija ili samo stoji sa strane i gleda ili kada ih se zove uopće se ni ne pojave... pa predivno onda... i ti se sad trebaš osjećat kvazi sigurno u gradu...

MissTake

TataMata

mene samo zanima zašto je uvijek najviše tuča na nogometnim utkamicama

omg :shock:
Ma ne nije to Kohorta napravila... Nebi oni tek tako unakazili Osijek... Stoposto su neki likovi htjeli ostavit poruku...
TataMata

Mislio sam na sociološki fenomen navijača. I to jedan neželjeni fenomen, anomaliju. Mislim da je prilično jasno kako iza ovog incidenta stoje navijači.

Kako su to mladići kojima se vrlo lako manipulira, jer ionako nemaju racionalno formirane stavove, trebalo bi se s tim problemom ozbiljno pozabaviti - umjesto da se lopovčine koje se motaju po tom nižerazrednom smeću zvanom HNL svako malo dodvoravaju huliganima (jer njihov "proizvod" bez tih huligana ne bi imao smisla), umjesto da im vlastodršci daju novac, karte za utakmice, organiziraju prijevoz, poklanjaju pivo, osiguravaju prostor u staroj gradskoj četvrti, dozvoljavaju da autolakovima "oslikavaju" zidove svojim dječjim parolama, i tko zna što sve još rade...

Cijela ta parada društvu je potpuno nepotrebna -ako se jedini ozbiljnije zainteresirani ne znaju ponašati - trebalo bi im tu fudbal paradu uskratiti, ukinuti. Možda se onda jednog dana na stadionu pojave i te obitelji, djeca, i to radi obične zabave, kao što bi to trebalo biti.

Nisam cuo da su copili te huligane. Mislim, skupina od 30 ljudi sto se satima dernja i na kraju pali po gradu nije bas igla u plastu sijena.

Dakle, ova paljevina ide na dushu policije koja nije reagirala na vrijeme [iako je paljevina bila samo stotinjak metara od policijske postaje]. Obzirom da ih nisu copili, krivi su jos i vise.

Krivi cemo biti i mi gradjani ukoliko podrzimo da se sljedece policijsko izvjesce o sigurnosti, koje PU podnosi u Gradskom vijecu, nakon ovog slucaja prihvati.

Dakle, Gradsko vijece bi nakon ovoga trebalo priupitati policiju koji kurac su radili da se palilo na 100tinjak metara od policijske postaje. Ukoliko policija nema odgovora, traziti smjenu nacelnika.

Ukoliko Gradsko vijece ovo ne ucini - zastupnici u Gradskom vijecu gradjanima daju za pravo zapaliti automobil svakom od njih.

Nazalost, do sada se pokazalo da Gradskom vijecu instrumenti smjene nacelnika PU ne sluze u sigurnosne svrhe, vec dnevno-politicke.

Sramota za policiju, sramota za zastupnike u Gradskom vijecu, sramota za one koji biraju takvo Gradsko vijece...

Prilozi

• 2007_faber_pu_izvjesce.gif
W.M. Felt

TataMata

Mislio sam na sociološki fenomen navijača. I to jedan neželjeni fenomen, anomaliju. Mislim da je prilično jasno kako iza ovog incidenta stoje navijači.

Kako su to mladići kojima se vrlo lako manipulira, jer ionako nemaju racionalno formirane stavove, trebalo bi se s tim problemom ozbiljno pozabaviti - umjesto da se lopovčine koje se motaju po tom nižerazrednom smeću zvanom HNL svako malo dodvoravaju huliganima (jer njihov "proizvod" bez tih huligana ne bi imao smisla), umjesto da im vlastodršci daju novac, karte za utakmice, organiziraju prijevoz, poklanjaju pivo, osiguravaju prostor u staroj gradskoj četvrti, dozvoljavaju da autolakovima "oslikavaju" zidove svojim dječjim parolama, i tko zna što sve još rade...

Cijela ta parada društvu je potpuno nepotrebna -ako se jedini ozbiljnije zainteresirani ne znaju ponašati - trebalo bi im tu fudbal paradu uskratiti, ukinuti. Možda se onda jednog dana na stadionu pojave i te obitelji, djeca, i to radi obične zabave, kao što bi to trebalo biti.

nadam se da ne postoji nitko toliko glup da te shvati ozbiljno.. sročio si jako lijep niz gluposti..

Leteci mungos

Nisam cuo da su copili te huligane. Mislim, skupina od 30 ljudi sto se satima dernja i na kraju pali po gradu nije bas igla u plastu sijena.

zapravo jeste. oni ne viču dolje Vlada ili dolje gradonačelnik pa su izrazito bezopasni jer samo iz razonode pale tuđu imovinu, a ne kao drugi koji žele da ljudi prestanu biti ovce. ovi drugi koji trijezno razmišljaju vlastitim glavama su dleko veća sigurnosna opasnost.

Leteci mungos

Dakle, ova paljevina ide na dushu policije koja nije reagirala na vrijeme [iako je paljevina bila samo stotinjak metara od policijske postaje]. Obzirom da ih nisu copili, krivi su jos i vise..

slažem se sa napisanim.

Leteci mungos

Krivi cemo biti i mi gradjani ukoliko podrzimo da se sljedece policijsko izvjesce o sigurnosti, koje PU podnosi u Gradskom vijecu, nakon ovog slucaja prihvati. ..

dakako, moramo razumjeti gradske očuhe i gradske maćehe koji ne žele remetiti vlastiti vikend i sveprisutno ignoriranje stvarnosti. također isti ne žele kršiti zakon o neradnoj nedjelji pa nisu izdali priopćenje jer nije stradao automobil nekog velikog poduzetnika ili partijskog sudruga.
Goli otok je za takve, minimalno 7 godina lupanja gumenim cekicem po kamenju pa da vidis jel bi vise ista radio, i na celo mu istetovirat propalitet itd.. Da bude vjecno obiljezen, ili ga poslat na besplatno testiranje lijekova na njemu u medicinske svrhe. Pa da moj auto unisti ne znam dal bi ga policija stigla uhvatit, a da to moje djete napravi isto bi bilo žestoko...
Vidim, istraga ide u dobrom smjeru :) došlo se do zaključka da su požari podmetnuti, bravo samo tako nastavite :D

E da, nigdje nije dokazano da je skupina galamdžija podmetnula te požare, a kamoli da su to bili navijači, najlakše je za sve okriviti navijače. Navijači su valjda krivi i za nezaposlenost i za sve što ne valja, ideš Đurđa pa nije valjda stvarno tako? :)
Aaa, lega "Zaključili smo da su požari vrlo vjerojatno podmetnuti". Al nije reko jel uzrok požara bila vatra ili nešto drugo.
odakle vam pravo da prozivate kohortu za ovo??
da idu kohortaši ulicom i pale osječke aute, e jeste glupani.

nek policijska istraga dokaže tko je ovo radio i kazni "heroje".
cohors

ti si klasa optimist. kola zapaljena nedaleko od žandarmerije i valjda nitko od drotova nije našao za shodno sprječavati ostale paljevine. valjda će naći nekog beskućnika i prije priznanja napiti.
marijuan

cohors

ti si klasa optimist. kola zapaljena nedaleko od žandarmerije i valjda nitko od drotova nije našao za shodno sprječavati ostale paljevine. valjda će naći nekog beskućnika i prije priznanja napiti.

a znam, ova naša policija nije sposobna za ništa.
"Očevici tvrde da se navodno"

kako naši novinari vole riječ navodno...

nitko ne zna tko je palio, zašto i čiji su auti zapaljeni, ali vas to nije spriječilo da nadrobite 4 strane gluposti. također znate da je odgovorna kohorta, i po dobro znanom receptu raznih frustriranih likova koji se skrivaju iza monitora bi ih zatvarali, tukli. de više počnite misliti svojom glavom i prestanite upijati laži i frustracije kvazinovinarčića željnih senzacija...

kada se budu znali počinitelji slobodno nastavite komentirati, pljuvati i groziti se nad njihovim činom (ja ću vam se pridružiti), ali nemojte unaprijed osuđivati čitavu jednu grupu.
gum099

nitko ne zna tko je palio, zašto i čiji su auti zapaljeni, ali vas to nije spriječilo da nadrobite 4 strane gluposti. također znate da je odgovorna kohorta, i po dobro znanom receptu raznih frustriranih likova koji se skrivaju iza monitora bi ih zatvarali, tukli. de više počnite misliti svojom glavom i prestanite upijati laži i frustracije kvazinovinarčića željnih senzacija...

kada se budu znali počinitelji slobodno nastavite komentirati, pljuvati i groziti se nad njihovim činom (ja ću vam se pridružiti), ali nemojte unaprijed osuđivati čitavu jednu grupu.

Potpisujem sve od riječi do riječi!
fred

gum099

Potpisujem sve od riječi do riječi!

također! svaka čast!
predivno...
W.M. Felt

Možda se onda jednog dana na stadionu pojave i te obitelji, djeca, i to radi obične zabave, kao što bi to trebalo biti.

Jučer 12000 gledatelja na utakmici.
Puno djece! Čak i dosta žena je bilo...
Utakmica nedostojna derbija, ali su navijači svojim navijanjem napravili derbi atmosferu. I to bez baklji...
pernabukano

W.M. Felt

Možda se onda jednog dana na stadionu pojave i te obitelji, djeca, i to radi obične zabave, kao što bi to trebalo biti.

Jučer 12000 gledatelja na utakmici.
Puno djece! Čak i dosta žena je bilo...
Utakmica nedostojna derbija, ali su navijači svojim navijanjem napravili derbi atmosferu. I to bez baklji...

Znači može se. No čitam baš i da ih je 30-ak privedeno zbog nereda, a neki su kamenovali policiju i fotoreportere. Ali ovo je na pogrešnoj temi - aute izgleda nisu palili navijači.
da je meni netko taknuo u mezimce sto cu ga jos godinama otplacivat, presudila bih mu na licu mjesta..
hm, nekim djiu djicu potezom recimo..
Zivi

ne kohorta je zacudo, bila vrlo cilizirana, na stadionu je bilo kao u kazalistu, zene, djeca..
idilicno doista..i raduje me da su dostojanstveno proslavili godisnjicu..takvom posjetom, u takvoj atmosferi i jos pobjeda k tome..
svaka cast..
justice

ma čekaj malo @tata mata jel ti znaš kakav bi to show bio da preko ljeta šetaju "građanske patrole" ulicama,pa bilo bi duplo više tučnjava nego sada...

ma treba poskupit alkohol, kao luksuzna roba, a ne porez gradjanima od placa naplacivati,
pa da vidimo kako ce klinci piti..
ovako se ubiju od alkohola u oxu ili gdje vec po 5 kn votka..
Protiv sam generaliziranja stvari. Kao da je bitno jesu li navijači ili ne. Što znači navijač? Jesu li ti divljaci išli s utakmice ili na utakmicu u ponoć?
Možda su tih tridesetak huligana članovi više političkih stranaka pa to možemo nazvati umjesto skupine navijača, grupom mladih zvijezda raznih političkih parlamentarnih stranaka.
Ili su možda, a da nitko ne zna, članovi knjižnice, pa bi moglo biti da skupina mladih bibliotekara, isprovocirano neizlaskom trećeg nastavka njihove omiljene knjige krenulo razbijati i paliti po gradu.
Sigurno bi se pronašao još koji zajednički interes te skupine huligana, zato se protivim njihovom povezivanjem s bilo kojom navijačkom skupinom. Jasno je da su i kriminalci budući da su napravili znatnu štetu građanima koji možda otplaćuju kredite na te automobile.
Samo što se sada ozbiljniji problem jer je u pitanju privatna imovina.
Što bi se desilo da je probuđeni PTS-evac s prozora automatskom puškom skinuo nekoliko kretena. Ili jednostavno bacio bombu da bi zaštitio svoju imovinu.
Na žalost živimo u gradu gdje su mnogim ljudima popustile kočnice ( ne mislim da su huligani ljudi, oni i ne razumiju što rade), mislim na populaciju branitelja koji su bolesni i frustrirani te im malo treba da puknu.
Bilo bi dobro da ta skupina huligana zapamti da uvijek ima netko luđi od njih, samo što ti drugi imaju i papir za to.
tesko da su ovi iz knjiznice..
nije bitno tko..bitno je da im se vrati milo za drago..
u serijatu bi im recimo ruke odsjekli..
ili ih recimo staviti da voze u riksama ove sto su im aute zapalili
Meni je to neshvatljivo! Ne mogu zamislit sebe u toj sitoaciji što bi učinila ali ježim se od te pomisli. U ovakvoj istoaciji kad ljudi dižu kredite na pun klinac godina, kad je posao jako nesiguran da ti neki klinac zapali auto koji si jedva kupio zbog njemu samo poznatog razloga. Šta ti preostaje? Tužakat se snjim? Nema tu kruha. Tražit oštetu? Nema on tih para. Moš sjest na uliu i plakat. Ma takve treba jednostavno zatvorit u neku ustanuvo za cijeli život. Ali nema tu pomoći, to se nastavlja i nastavljat će se. Trebaju dobiti zabranu cijelu godinu dana igranja bez navijača i to je to.
ja mislim da s današnja djeca toliko objesna da ne znaju od objesti I NERADA što će sa sobom pa uništavaju tuđu teškim radom stečenu imovinu, a policija ladi jaja, umjesto da lijepo patrolira gradom, kažnjava takve idijote i njihove roditelje što su ih tako loše odegojili.dok ne dobiju po džepu neće naučit pameti ni sebe ni svoju djecu takvu tazuzdanu.lijepo nek idu orat i kopat pa će im manje ovakve gluposti padat na pamet,kako moja generacija nije radila ovakva sranja????
a to nije bilo tako ni davno, prije desetak godina.
ako ste citali izvjestaj policije sve je jasno..kohorta s tim nema veze.. ako ste bili na utakmici bilo bi vam jasno kohorta s tim nema veze..ako ste bili u gradu kad se slavilo..od 18-21h.. bilo bi vam jasno..kohorta s tim nema veze..ako ste vidjeli gradane kako su to s nama proslavili na ulicama znali bi kohorta s tim nema veze..ako ste slavili s nama na tribini i gledali cijelu ekipu koja doslovno place od nevideno korektne atmosfere.. znali bi kohorta s tim nema veze..ako i dalje mislite da je kriva kohorta..nemate s tim blage veze!
pa samo je idiot mogao pomislit da ce kohorta ici organizirano paliti aute..
cinjenica je da za Osijek navija puno ljudi i da ako neko napravi neku glupost postoji velika vjerovatnos da je nekad bio na nekoj utakmici jer opet je cinjenica da gay populacija ne cini bas tolko sranja a velika vecina onih koji nisu gay vole otic na tekmu :)

NAS GRAD - NAS PONOS!

Tagovi