Šibicara - ruglo i sramota centra grada

Društvo, politika

Šibicara - ruglo i sramota centra grada

Ima li itko ikakve informacije da će se uskoro riješiti smetlište u centru grada u dvorištu Šibicare. Mi obližnji stanari gledamo na smeće od PVC vrećica na par tisuća m2 i to naslagano do visine 1 kata. Rade 365 dana godišnje 24 sata dnevno. Da li si možete zamisliti buku u 2 u noći od viljuškara koji vam prolazi na 20 metara od prozora, buke od proizvodnje (bez zaštitne ograde od buke) te od smrada iz iste i to u samo SREDIŠTU grada!!!!!! Do kada će politika biti ispred kvalitete života građana.
na žalost nikoga za ovo nije briga osim onih koji gledaju na to smetlište, zanima me što bi bilo da je njima tako?? ajmo smeće preseliti gradonačelniku u županu pod prozore!!!!!!!!!!

Re: šibicara - ruglo i sramota centra grada

eto sličice

Prilozi

• DSC00379.JPG
vidis da su ostavili 'zeleni pojas' :)

hehe, salim se ... ovo je grozno
zar je bilo drugačije dok je radila šibicara?
da bilo je drugačije. Nije bilo smeće, već trupci drveća. bila je putno zelenih površina i na njim su čak imali izložbe skulptura. Osim toga stara šibicara se još prije rata trebala seliti, a evo skoro 20 godina kasnije i dalje imamo proizvodnju u buku u središtu grada. Svaka čast reciklaži, ali da li to mora biti u centru grada??

Re: Šibicara - ruglo i sramota centra grada

Koliko cujem zgrada tvornice je zasticeni spomenik i ne smije se rusiti... to onda valjda znaci da novom gazdi nije isplativo samo dio zemljista prenamjeniti u stambenu gradnju (malo ostane)... pa onda vjerojatno koristi sto ima i dok moze....

A i kada bi se iselili... bojim se da nemamo maste niti mogucnosti smisliti sadrzaj za tu zgradu... kao ni zgrada Kožare... s njom je ista situacija
kaže bede u danas objavljanog članku da mi stanari nismo dali se u dvorištu grade stambene zgrade. kao da nas je netko pitao, a kao za ovo smetlšte i buku smo dali odobrenje.
Ha, ha ovo je smiješna izjava. Naravno da trebaju ljudi raditi, ali samo neka izmjesti u svoje pogone kojim ima i izvan centra grada.
Previše kukate.
spring larnia

kaže bede u danas objavljanog članku da mi stanari nismo dali se u dvorištu grade stambene zgrade. kao da nas je netko pitao, a kao za ovo smetlšte i buku smo dali odobrenje.
Ha, ha ovo je smiješna izjava. Naravno da trebaju ljudi raditi, ali samo neka izmjesti u svoje pogone kojim ima i izvan centra grada.

...u tom istom članku piše da će se izmjestiti tvornica....
neće se izmjestiti tvornica nego samo smeće tj sirovina koju onda za 2-3 mj opet isto tako nagomilaju. Proizvodnja, buka i smrad na žalost ostaje gdje je.............nama pod prozorima

Re: Šibicara - ruglo i sramota centra grada

a i ovo je balkan: jebaloih, u kojem suvremenom civiliziranom gradu u centru grada postoje ikakvi tvornicki / preradjivacki pogoni??? ima mjesta van grada koliko hoces - al stoka zaradjuje masne pare ovako, placaju nekome u gradskom poglavarstvu da status quo ostane, i nikome nista...
@monkey - kad se gradila tvornica nije to bio još centar.al kao što vidiš manje više se sve izmjestilo van grada.bar ono što je ostalo i da radi
morgan

@monkey - kad se gradila tvornica nije to bio još centar.al kao što vidiš manje više se sve izmjestilo van grada.bar ono što je ostalo i da radi

pa o tome se i radi: tvornica (sibicara) je radjena kad je osijek imao 20 000 stanovnika (neka me netko ispravi ako raspoalzem krivim podacima) i davnih ju je dana trebalo maknuti s lokacije na kojoj je sada... a kad je vec i bila ugasena, onda je definitivno prostor trebalo proglasiti ne-industrijskom zonom, prenamijeniti ga illi srusiti, a ne ovako.

spring larnia

Ima li itko ikakve informacije da će se uskoro riješiti smetlište u centru grada u dvorištu Šibicare. Mi obližnji stanari gledamo na smeće od PVC vrećica na par tisuća m2 i to naslagano do visine 1 kata. Rade 365 dana godišnje 24 sata dnevno. Da li si možete zamisliti buku u 2 u noći od viljuškara koji vam prolazi na 20 metara od prozora, buke od proizvodnje (bez zaštitne ograde od buke) te od smrada iz iste i to u samo SREDIŠTU grada!!!!!! Do kada će politika biti ispred kvalitete života građana.

ne zivim tamo pa ne znam da li je ovo bas tocno tako - ali ako jest, onda je definitvno krajnje vrijeme da se pogon zatvori.
Koliko pamtim prije nekoliko godina se pisalo da će na tom prostoru biti elitno groblje s urnama ili nešto takvo. Onda je kružila priča o novom centru-studiju STVea.
Od tada se samo srušio onaj industrijski most preko Reisnerove koji nekim slučajem nije bio zaštićen. Još do danas nisam shvatio svrhu tog rušenja, taj cijeli kompleks je bio simbol industrijalizacije Osijeka u 19 stoljeću te je barem podsjećalo na period kada je Osijek bio industrijski grad.
Znam da je došlo do krize u vlasti tadašnje gradske HSP-HDSSB na nivou Glavas-Papic u vidu zaštite, pobijedio je Glavaš i most je srušen. Nemamo više šibicaru, koja je radila cijeli rat nego imamo klasičnu kemijsku industriju u centru grada.
vjeruj mi da je točno, samo pogledaj sliku (to je samo 1/3 ukupne površine koja je pod smećem - vidikovac je za "prekrasan"), a za ugodne zvuke buke 24 sata dnevno pozivam vas u posjet kraj otvorenih prozora, a možete i prespavati uz zvuke viljuškara, šlepera, kontejnera .............da li ćete spavati?????
Ali dok je politika i novac iznad jedne, za njih, male grupe ljudi sve su to naše puste priče, na žalost
nisam za

Koliko pamtim prije nekoliko godina se pisalo da će na tom prostoru biti elitno groblje s urnama ili nešto takvo. Onda je kružila priča o novom centru-studiju STVea.
Od tada se samo srušio onaj industrijski most preko Reisnerove koji nekim slučajem nije bio zaštićen. Još do danas nisam shvatio svrhu tog rušenja, taj cijeli kompleks je bio simbol industrijalizacije Osijeka u 19 stoljeću te je barem podsjećalo na period kada je Osijek bio industrijski grad.
Znam da je došlo do krize u vlasti tadašnje gradske HSP-HDSSB na nivou Glavas-Papic u vidu zaštite, pobijedio je Glavaš i most je srušen. Nemamo više šibicaru, koja je radila cijeli rat nego imamo klasičnu kemijsku industriju u centru grada.

točno tako, BTW u tom zaštićenom dijelu zgrada se ništa ne dešava samo propadaju. proizvodnja je u maloj dozidanoj zgradi u dvorištu. U civiliziranim zemljama se takvim zaštićenim spomenicima daje druga namjena da ih se oživi, prave se centri za mlade, muzeji čak otkačeni hoteli, ali valjda mi bolje znamo, neka propada pa možda netko dozvoli i da se onda sruši ili sredi umjesto onoga tko treba. Mi ne samo da smo u banani, mi smo banana država u kojoj svatko može svašta kada ima veze na pravim mjestima
evo još malo pa mjesec dana od obećanja da će se uskoro odvesti smeće iz Šibicare..........šta mislite da li su obećanje ispunili??? Ha,ha obećanje ludom radovanje...............kao uostalo i do sada
kad je bedea išt osim novca zanimalo' Uništio je Namu, Litokarton; Šibicaru i možda još nešto što ne znam, a sve uz blagoslov gradske i županijske vlasti. Ma području nekadašnjeg Litokartoma sad se grade elitni stanovi oni preko puta hrđavih spomenika, a Litokarton je kupljen za bijedne pare, radnici dobili šut kartu, a bede novčiće u džep. Naravno tu je sudjelovao i Glava-beg i okolno društvo. Toliko o brizi za Slavoniju i Baranju
spring larnia

na žalost nikoga za ovo nije briga osim onih koji gledaju na to smetlište, zanima me što bi bilo da je njima tako?? ajmo smeće preseliti gradonačelniku u županu pod prozore!!!!!!!!!!

mene je briga, ali ja sam nemoćan
eto prošla gotovo cijela godina, a stanje je isto (obećanje ludom radovanje)smeće se i dalje gomila u ogromnimkoličinama i nema naznake micanja istog. Zbog ovoga smeća sve više volim zimu kada su mi zatvoreni prozori i pada mrak prije nego se vratim sa posla tako da ne gledam
u nabacano PVC smeće (Balkan u svom punom sjaju)

Tagovi