Fitness klub?

Kultura, zabava, sport, hobby

Fitness klub?

Pozz svima...

zanima me dali mi netko može preporučiti neki dobar fitess club..ili teretanu... (samo nemojte onu u retfali, ne sviđa mi se ni malo). Pošto želim smršaviti... trebala bi mi neka teretana gdje bi mi netko mogao pomoći savjetima..gdje, kako, šta raditi?
I ako znate cijenu?

Hvala 8)
kolacic

Pošto želim smršaviti... trebala bi mi neka teretana

Za mršavljenje ti ne treba teretana!

Sve što ti treba su dobro vrijeme (koje stiže), staza gdje ćeš trčkarati, bicikl (opcionalno), i disciplina za stolom!
aerobne vježbe koje možeš skinuti s torenatta ;)
kickbox najbolji za mršavljenje :)
a recimo kada bi 4x tjedno trčala... ili vozila bicikl.. koliko bi to vremenski trebalo trajati? I dali je to dovoljno za mršavljenje...(+ izbaciti slatko, kruh svesti na minimalno, izbaciti prženo...)
kolacic

a recimo kada bi 4x tjedno trčala... ili vozila bicikl.. koliko bi to vremenski trebalo trajati? I dali je to dovoljno za mršavljenje...(+ izbaciti slatko, kruh svesti na minimalno, izbaciti prženo...)

Izbaciti kruh, tjesteninu, slatko na minimum (osim poslije napora, a i onda radije uzimati slatko iz voća), povećati doručak, NE PRESKAKATI VEČERU, učinit prehranu raznovrsnijom, ubrzati bazalni metabolizam...

4 x tjedno biciklom... pa možeš koliko hoćeš, ali u početku neka bude barem 20 minuta do pola sata u komadu malo višeg intenziteta, da puls poraste i da krene trošenje masnih rezervi.

I još jedna stvar - ako odabereš opciju s ubrzavanjem metabolizma i aerobnim vježbama (dakle, intenzivno bicikl), ne očekuj rezultate preko noći! Nemoj se vagat svaki dan po 5 puta jer ćeš se samo naživcirati. Za skidanje kila treba čelična disciplina i živci od željeza.
okej :) e, sad...što se tiče prehrane.. ja sam studentica, živim solo u os.. i malo mi je to problem.. jer uglavnom na faxu budem od 12h do 19h i u tom razdoblju ne mogu jesti nista zdravo (osim voca)...
glory

ne bih baš rekla..
worked for me
kolacic

okej :) e, sad...što se tiče prehrane.. ja sam studentica, živim solo u os.. i malo mi je to problem.. jer uglavnom na faxu budem od 12h do 19h i u tom razdoblju ne mogu jesti nista zdravo (osim voca)...

Vidi, možeš si raspodijeliti prehranu u 5-6 obroka dnevno, ali manjih! Cilj je u tome da preduhitriš mozak koji će ti slati signale da si gladna (pa se onda najedeš ko konj pa sve ode u vjetar). Pripremiš si pokoji sendvič pa poneseš sa sobom, ili nešto voća, vodu, jogurt, kefir, nešto sa sirnim namazima, itd... Moj savjet ti je da si prvo dobro podebljaš doručak. Znači, probudiš se ujutro, prvo se razbudiš (!), pa sjedneš doručkovati: žitne pahuljice, jaja (bilo kuhana, bilo omlet, ali ne u prevelikim količinama), pa možeš čak nešto malo (!) i koso rezanog da si skupiš energije, za "desert" jabuke, banane, naranče, kivi itd. Ručak nešto u standardnim porcijama, a za večeru nešto lagano čisto da ti tijelo ne katabolira za vrijeme sna, npr. jabuka-dvije i jogurt i slično. Naravno, iz obroka što više izbaciti masnog.

Znam da izgleda nemoguće i teško, ali stvar je baš u tome - moraš to htjeti, i onda će ti biti puno lakše izvršiti to :)

kikica1987

glory

ne bih baš rekla..

Dok god se napuca puls u visine - daj :D
Frost

Naravno, iz obroka što više izbaciti masnog.

to i nije baš dobra preporuka...uravnotežena prehrana sadrži 30% masti
za ostalo se uglavnom slažem...što više voća i povrća, što više manjih obroka, žitarice (kruh npr.) uzimati od cjelovitog brašna...naravno, što raznovrsnija prehrana...i naravno što više kretanja...svaki dan od kuće do faxa malo bržim hodom i da vidiš rezultata :)
vlale

to i nije baš dobra preporuka...uravnotežena prehrana sadrži 30% masti

Je, u pravu si, nisam se dobro izrazio. Mislio sam da izbaci nepotrebne masnoće - čips - ubi bože
e to je već druga stvar...to se apsolutno slažem :)
vlale

e to je već druga stvar...to se apsolutno slažem :)

:D

Re: Fitness klub?

kolacic

Pošto želim smršaviti... kako, šta raditi?

trči, vozi bicikl, igraj nogomet, rolaj, hodaj.............eto ti pa biraj

evo pitanje za nekoga tko se razumije u fitness i te stvari, naime počeo sam prije par mjeseci vježbati kod kuće, trčim 3 puta tjedno, znam da je prehrana čak i najvažnije i toga se pridržavam koliko mogu( čovjek sam , nisam stroj), zanima me da li je za čovjeka koji teretani shvaća rekreativno bolje da radi vježbe za sve mišićne skupine odjednom(full body) ili je bolje split metoda??....imam u podrumu par utega, kosu klupu i puno volje.....
Uštedi si novce i radi kod kuće.
Frost

ma i vježbam ja kod kuće, imam dovoljno utega, samo me zanima što je efikasnije full body ili split???? u biti je prehrana najvažnija, jel tako?
mariox

ma i vježbam ja kod kuće, imam dovoljno utega, samo me zanima što je efikasnije full body ili split???? u biti je prehrana najvažnija, jel tako?

Ovisi što želiš postići. U svakom slučaju je propisno odmjerena, raznovrsna prehrana ključ uspjeha.
Frost

Kako je usteda radit kod kuce?

Tj. konkretno, sto bi ti kupio za kod kuce, da ispadne usteda u odnosu na teretanu, a da ucinak vjezbanja bude isti?

A ne zaboravimo ni prostor. Nemaju svi mjesta stavit klupicu, utege itd. itd. itd.
rale

Kako je usteda radit kod kuce?

Tj. konkretno, sto bi ti kupio za kod kuce, da ispadne usteda u odnosu na teretanu, a da ucinak vjezbanja bude isti?

A ne zaboravimo ni prostor. Nemaju svi mjesta stavit klupicu, utege itd. itd. itd.

Neka potencijalne novce za članarinu slaže sa strane za dodatnu opremu. A što se prostora tiče, tu si u pravu, ali osobno vjerujem da je puno bolje raditi u vlastitom prostoru gdje ne moraš čekati red na spravu, uvijek imaš sve utege na raspolaganju, možeš si oderat drum & bass ili nekakav metal da ti da motivaciju za rad... Sebi bih kupio jednu klupu, bućice, jednu dugu šipku, z-šipku, napravio jedan pošten squat rack (sam), ploče, ako je prostorija dovoljno visoka, složit nekakav monkey bar, lat mašina... i to je to. Osobno mislim da više od toga ni ne treba :)
mariox

Ja sam ti prva tri mjeseca u teretani radio full body, i ne znam jel mi se učinilo ili ne, ali kao da sam unaprijedio općenitu tjelesnu spremnost, ono, sve je odjednom krenulo nabolje. Kad sam krenuo na split, dobio sam više na snazi i puno sam dalje napredovao u limitu. Npr. dok sam radio čučanj u full body, nisam mogao prebacit 40 kg. Kad sam prešao na split, bez puno muke sam dogurao do preko 100.

Ovo ti pričam iz svog iskustva, ne reagira svatko isto na određene programe, pa ono :)

u pravu si što se tiče tog full bodya, za početak je to odlično, ali kasnije mi je dosadilo pomalo pa sam prešao na split nakon 2 mjeseca, ma ja onako vježbam za dušu, malo da se utegnem, ništa specijalno, imao sam ja i prije pokušaja vježbanja ali zbog neadekvatne prehrane nisam ništa postigao, ma prehrana je jedno 50 posto uspjeha za većinu ljudi, samodisciplina je veoma važna, ali i teško postižna ....hvala ti na savjetima.. :D
mariox

ma prehrana je jedno 50 posto uspjeha za većinu ljudi, samodisciplina je veoma važna, ali i teško postižna ....hvala ti na savjetima.. :D

Prehrana je bitna, a sad da li je 50%, to je već diskutabilno. Sve ovisi o tome što želiš postići.

Samodisciplina je ipak najteži dio za svladati, nakon 2 tjedna intenzivnijeg treninga ti dođe da se svega ostaviš, ali kakvu samo nagradu dobiješ ako ne odustaneš... :) Samo treba htjeti - i naći će se način :)
:wink:
chaknoris

Zanima me, kakva je to nagrada?
2 krpe, Axe paket, teflonska tava, 2 PS3 igrice?
I tko dijeli te nagrade?

Dobiješ razvoj tijela i duha kakvog nisi ni zamišljao ;)
Samodisciplina, možeš jesti uglavnom sve ali poslje treninga ništa, prema tome organiziraj vrijeme treniranja na taj naćin.Naravno zavisi od problema sa kilažom i željom za postignutim ciljem.
Zaboravih važna je okolina koja te podstiće na istrajnost.
vjivance

Samodisciplina, možeš jesti uglavnom sve ali poslje treninga ništa, prema tome organiziraj vrijeme treniranja na taj naćin.Naravno zavisi od problema sa kilažom i željom za postignutim ciljem.

Cek kako to poslije treninga nista?
chaknoris

A kakav je to duhovni razvoj? Bas me zanima. Nesto poput razvoja treceg oka, vidjenja buducnosti, hodanja po vodi, levitacije ?

Pošto mozak, kad je organizam pod fizičkim stresom, ispušta endorfin koji smanjuje psihički stres.

chaknoris

I koliko tona gvozdja na dan moram podici, prenjeti ili sto vec da dodjem do tog razvoja duha kakvog ne mogu niti zamisliti ?

Koliko možeš ili hoćeš. Kako god.

chaknoris

A siguran sam da ni on u pocetku nije ocekivao toliki razvoj tijela :P

Ti si stvarno naivčina ako misliš da se tako nešto može postići u 6 mjeseci/godinu dana rekreativnog vježbanja u teretani, a bez korištenja ilegalnih sredstava.
rale

Ne odmah poslije treninga. Sat-dva, dok se ne normalizira sve.
Frost

rale

Ne odmah poslije treninga. Sat-dva, dok se ne normalizira sve.

cek cek. izgubio sam se sad malo. :lol:

jel mi mos to u recenicu slozit, sto to ne poslije treninga? :shock:
Nije preporučljivo jest odmah poslije treninga. Kao ni prije :D
chaknoris

Gle ovako, u danasnjem dobu, napretku i sveobuhvatnom razvoju kemije, uvjeren sam da se oslobadjanje endorfina moze i puno lakse desiti.
Znaci bez previse utega i nekih sprava.

Naprimjer nekojakim preparatima. Ili ne daj Boze, seksom.
Ali mi i dalje nije jasno kako ti endorfini utjecu na duhovni razvoj?

Navedi neke koji donose toliko dobrih "usputnih nuspojava" kao dizanje utega. I prestani se kačit na taj duhovni razvoj jer si potpuno krivo shvatio bit posta.

chaknoris

Pa ne znam koliko treba vremena da ti ledja toliko narastu. I zasto bi uopce koristio neka ilegalna sredstva? Pa, jel to nije nezdravo i lose za organizam?

Rekao sam da u 6 mjeseci do godinu dana ne možeš imat takva leđa bez korištenja anaboličkih steroida. Ne znam, zapravo, zašto si stavio tu sliku i što si uopće njome htio postići.

Dizanje utega, ili ajmo bolje reć, redovito vježbanje je puno više od odeš-napraviš-tojeto. Kroz vježbu činiš nešto korisno za svoje tijelo, podižeš tjelesnu spremnost, održavaš težinu, čvrstoću i gustoću kostiju, održavaš pokretljivost zglobova, smanjuješ rizik od mogućih usputnih ozljeda (npr. pri padovima itd.).

Psihički, vježbanje pomaže u spriječavanju neurodegenerativnih i neuromuskularnih bolesti, poboljšava kognitivne funkcije, itd.

Ono što ja uzalud tebi pokušavam objasniti je da kroz vježbanje s utezima i ponekim primjetnim promjenama na tijelu ne samo da će se čovjek osjećati bolje jer je zdraviji, već će mu porasti i samopouzdanje, popravit će svoju vlastitu sliku o sebi, naučit će se toleranciji, razviti puno veću strpljivost nego inače, i možda najbitnije od svega, puno bolje upoznati svoje tijelo i kako ono reagira na različite podražaje.

Ne znam šta da ti još kažem, iako znam da ćeš (neizbježno) imati komentar i na sve ovo. A ako ti ovo sve nije dovoljno, možda je vrijeme da se malo ostaviš tipkovnice i odeš prošetati ili protrčati na svježi zrak.
chaknoris

Dizanje utega odrzava pokretljivost zglobova? Bolje cu rijesiti test na ispitu? Ha?

Hoćeš.

A metafizička varijanta je prisutna, ovisno kako shvatiš vježbanje.
chaknoris

Trcim 10 km na dan, vozim bicikl pola sata, radim 500 trbusnjaka i lednjaka, 100 zgibova, 200 cucnjeva, 50 sklekova, i dalje komentiram :P Ni ta setnja mi onda nece pomoci :P

I još uvijek nađeš vremena sitničarit po temama na forumu :D nije ni čudo što si Chuck :D
Vlastito iskustvo.

Mens sana in corpore sano.
Frost

Vlastito iskustvo.

Mens sana in corpore sano.

slažem se s tobom u svemu, treba vježbati jer se čovjek puno bolje osjeća u svakom pogledu...kad smo kod hrane poslije treninga treba jesti hranu bogatu proteinima( posni sir, riba, bijelo meso) u kombinaciji s povrćem i naravno ne prežderavati se jel uzalud je onda trening, bar po mom iskustvu...čak je dobro odmah poslije maznuti bananu ili šaku grožđica
Pa neš poslje treninga sjest za švedski stol ili možda ....
@ frost
vidim da se dosta razumiješ u ovu tematiku pa bih te pitao kakvi trbušnjaci najbolje pogađaju donju skupinu trbušnih mišića...
mariox

@ frost
vidim da se dosta razumiješ u ovu tematiku pa bih te pitao kakvi trbušnjaci najbolje pogađaju donju skupinu trbušnih mišića...

Legneš na klupu, dupetom na sam rub i dižeš/spuštaš noge, ne prebrzo. Druga varijacija ovoga su rimska stolica ili isti pokret dok visiš sa horizontalne šipke.

Tagovi