Kameni lavovi nestali s ulaza u ZOO, 'pljušte' optužbe i prijave!

Osijek

Kameni lavovi nestali s ulaza u ZOO, 'pljušte' optužbe i prijave!

Velika prašina podigla se oko teme na forumu portala Osijek031 o dva kamena lava koja su uklonjena s ulaza u Zoološki vrt, te polomljena i zatrpana zajedno s hrpom šute kod ekonomskog dvorišta ZOO-vrta.

Za taj potez optužen je rukovoditelj Vrta Zdenko Srđak, a uz optužbu za uništavanje lavova popraćenu fotografijom, korisnik foruma "esseker2009", kojemu je to prvi i jedini put da se oglasio na forumu, objavio je i broj Srđakova mobitela kako bi ga ogorčeni građani odmah kontaktirali. Očekivano, uništavanje kamenih lavova izazvalo je salvu nezadovoljstva među korisnicima foruma koji su takav potez okarakterizirali kao "sramotan" i "seljački". Optužbama se priključio i HSP-ovac Željko Pavković, na forumu poznatiji kao TataMata, rekavši kako "taj stvarno nije normalan". U to da su lavovi završili u hrpi šute na ekonomskom dvorištu, uvjerili smo se i sami, vidjevši jednu odlomljenu šapu kako viri iz hrpe građevinskog otpada. Zdenko Srđak priključio se osudi takve sudbine kamenih lavova, ali je odbacio optužbe kako su lavovi uništeni i bačeni na njegovu inicijativu.

- Tko je i zašto maknuo kamene lavove, ja ne znam, niti mogu znati, jer ih nije bilo kada sam se vratio na mjesto rukovoditelja. Čini mi se i da je fotografija na forumu dosta stara, jer taj prostor na ekonomskom dvorištu danas ne izgleda tako. Više me brine što su interne prepirke i stari problemi unutar ZOO-vrta sada u javnosti, a znamo i tko stoji iza ovih optužbi i dezinformacija. Radi se o našem djelatniku Krunoslavu Kozloviću (koji aktivno sudjeluje u raspravi na forumu Portala, op. ur.) s kojim odavno imamo problema. Mene osobno ima na nišanu otkako sam došao u ZOO, za sve što se radi ili predstavlja problem krivi direktno mene, a ne obavlja ni svoj posao kako treba. Sustavno zlostavlja kolege i mene kao rukovoditelja, a sada kada je javnim istupom direktno naškodio i ugledu Unikoma, morat ćemo povući i disciplinske mjere, rekao je Srđak. Na rad kolege Kozlovića duže vrijeme žale se i ostali djelatnici ZOO-vrta, koji su napisali i pismo za direktoru Miroslavu Doležalu u kojemu optužuju Kozlovića za nekorektan odnos zbog kojeg nitko ne želi raditi s njim. No, iako su napisali što sve zamjeraju kolegi, pismo, doznajemo, i dalje stoji u ladici i nije poslano Doležalu.

Piše: Ivan SEKOL/Glas Slavonije
Foto: esseker2009

Raspravu na temu pratite na Forumu 031: ZOO - uništavajmo osječko!
...ah, eto - znala sam da će se ovo pretvoriti u još jednu osječku sapunicu.....
...uz to, još smo saznali i tko je @TataMata....pitam se hoće li anonimnost na forumu izgleda postati privilegija....

...smeta me samo jedno: što je priča o uništavanju kamenih lavova otišla u drugi plan, dok je u prvom izboldano samo i opet prepucavanje pojedinaca.....
Kameni lavovi??unistili su ih i nema povratka nazad..al ima zato na ulazu u Cepin prodaja fontana,,kamenih figura...zato nek lijepo onaj tko je razbio kamene lavove sa ulaza u zoo vrt ode u spomenutu trgovinu i kupi lavove i stvar rijesena.
Magistar Srđak došao je u Zoo vrt prije mene, a o tome tko koga ima na nišanu, dalo bi se raspravljati... Od samoga početka moga rada, isti je pričao da sam narkoman, neradnik, lopov...

Treba znati da je svih ovih godina Srđak radio u Zoo vrtu, i zbilja je tragično da ne zna tko je i zašto maknuo kamene lavove. Lavovi su se nalazili pod prozorom njegovog ureda...

Kao što sam već napisao na forumu, ovo mu je ispala idealna prilika da se obračuna sa mnom, s obzirom da ja unutar Unikoma ukazujem na njegove propuste.

Gospodin Ivan Sekol danas je obavio razgovor sa mnom i iskreno se nadam da će i taj članak osijek031 prenijeti.
tenjac

Kameni lavovi??unistili su ih i nema povratka nazad..al ima zato na ulazu u Cepin prodaja fontana,,kamenih figura...zato nek lijepo onaj tko je razbio kamene lavove sa ulaza u zoo vrt ode u spomenutu trgovinu i kupi lavove i stvar rijesena.

... :shock: ....nije tu ništa riješeno.....bubnio si i ostao živ....to je kao da netko uništi sfinge na ulazu u park kod doma zdravlja i onda ode kupit neku fontanu.... :shock: :shock: :shock:
anakonda

...ah, eto - znala sam da će se ovo pretvoriti u još jednu osječku sapunicu.....
...uz to, još smo saznali i tko je @TataMata....pitam se hoće li anonimnost na forumu izgleda postati privilegija....

...smeta me samo jedno: što je priča o uništavanju kamenih lavova otišla u drugi plan, dok je u prvom izboldano samo i opet prepucavanje pojedinaca.....

netreba se prepucavat,otici u kupovinu betonske galanterije i kupiti 2 lavica i stvar rijesena!
tenjac

anakonda

netreba se prepucavat,otici u kupovinu betonske galanterije i kupiti 2 lavica i stvar rijesena!

...ne shvaćaš neke vrijednosti, postoje neke stvari koje se ne bi trebale dirati, razbijati ili mijenjati....zato postoji restauracija spomenika.....ali ono što potpisujem jest da je ovo postalo još jedno besmisleno prepucavanje na osobnom nivou......
krunoslav kozlović

Magistar Srđak došao je u Zoo vrt prije mene, a o tome tko koga ima na nišanu, dalo bi se raspravljati... Od samoga početka moga rada, isti je pričao da sam narkoman, neradnik, lopov...

Treba znati da je svih ovih godina Srđak radio u Zoo vrtu, i zbilja je tragično da ne zna tko je i zašto maknuo kamene lavove. Lavovi su se nalazili pod prozorom njegovog ureda...

Kao što sam već napisao na forumu, ovo mu je ispala idealna prilika da se obračuna sa mnom, s obzirom da ja unutar Unikoma ukazujem na njegove propuste.

Gospodin Ivan Sekol danas je obavio razgovor sa mnom i iskreno se nadam da će i taj članak osijek031 prenijeti.

Reci ti meni lega,jel imas kakve vjesti za prinove u zoo vrtu?? dali ce biti sta sa gepardima,tigrovima,zirafama novim u nasem vrtu?? jel znas sta oko toga,hvala na odgovoru
anakonda

tenjac

anakonda

..dala sam već odgovor na ovo u onom drugom postu na istu temu......ne shvaćaš neke vrijednosti, postoje neke stvari koje se ne bi trebale dirati, razbijati ili mijenjati....zato postoji restauracija spomenika.....

Pa mislim da restaurirati razbijene kipove nije bas rijesenje najbolje,a koliko ima trgovina betonskom galaneterijom po Hrvatskoj,uz to,novo je ljepse i bolje,ako se nevaram?
anakonda

tenjac

... :shock: ....nije tu ništa riješeno.....bubnio si i ostao živ....to je kao da netko uništi sfinge na ulazu u park kod doma zdravlja i onda ode kupit neku fontanu.... :shock: :shock: :shock:

Jel si vidjela slike tih lavova?? kako sam vidio na slici mislim da bi vise kostala restauracija tih nego kupovina novih.
....gle, u pravu si donekle....poanta ove priče je uništavanje nečega što je bilo lijepo i dobro, iako je bilo staro.....očito je da Osječanima znače takve stvari.....kako bi bilo da se onda uništi cijela Tvrđa obzirom da je stara, pa da se sagradi novo naselje, jer novo je ljepše i bolje?....
ja sam kod pitomace vidio krasne gipsane labudove ... a ima i nesto orlova sa rasirenim krilima ... par vrtnih patuljaka i gradica macuhica ... i tko bi se jos sjetio lavova
anakonda

....gle, u pravu si donekle....poanta ove priče je uništavanje nečega što je bilo lijepo i dobro, iako je bilo staro.....očito je da Osječanima znače takve stvari.....kako bi bilo da se onda uništi cijela Tvrđa obzirom da je stara, pa da se sagradi novo naselje, jer novo je ljepše i bolje?....

Apsolutno nepodrzavam unistavanje nicega staroga pa ni lavova,pogresno si me razumila,kazem samo za cjenu spomenutih lavova,mislim da nije isto secesiju u Eurpskoj aveniji usporedjivat sa betonskim lavovima.
Ingo

ja sam kod pitomace vidio krasne gipsane labudove ... a ima i nesto orlova sa rasirenim krilima ... par vrtnih patuljaka i gradica macuhica ... i tko bi se jos sjetio lavova

:gg: :gg: :gg:
Ingo

Ima i lavova u Suhopolju,vidio sam kad sam isao podravskom magistralom,samo su manji nego ovi u zoo vrtu.
tenjac

anakonda

Apsolutno nepodrzavam unistavanje nicega staroga pa ni lavova,pogresno si me razumila,kazem samo za cjenu spomenutih lavova,mislim da nije isto secesiju u Eurpskoj aveniji usporedjivat sa betonskim lavovima.

Lavovi nisu betonski nego su kameni, rad su osječkoga kipara s početka prošloga stoljeća...
...upravo pokušavam na netu iskopati porijeklo i starost tih lavova, ali ne mogu.....@krunoslav, a koji je kipar je u pitanju?
anakonda

...upravo pokušavam na netu iskopati porijeklo i starost tih lavova, ali ne mogu.....@krunoslav, a koji je kipar je u pitanju?

Nažalost, nisam upoznat s tim... Znam samo ono što se je pričalo po Zoo - u i što sam saznao tu na forumu...
Uz pokidane lavove, ovo otvara novu temu na forumu.
Novinar je otkrio identitet je jednog forumaša.
Kruno se počeo izjašnjavati sa svojim imenom i prezimenom, Ali TATAMATA nije, nego je objavljeno njegovo ime i prezime. Objavljen je njegov, mislim iskreni komentar. Da je htio se na forumu predstavlja imenom i prezimenom tako bi se i registrirao.
Dali je to istraživačko novinarstvo? Postoje neka pravila kojih se mi svi pridržavamo, barem na forumu. Postoji dio slobode govora, odnosno rasprave i komentara kroz koju izražavamo barem većina iskrene stavove.
Gdje je novinarski sud časti? Imaju li takvi novinari „bananu“ da se prijave na forum svojim imenom te da brane svoje stavove?
Sramota za naše novinarstvo, ovakva bruka u ovakvoj lavljoj temi.
Inače i meni je ćao lavova i podržavam njihovo vračanje na portu Zooa.
Evo, da se i ja očitujem o navedenom članku. Od kolege forumaša, autora ovoga članka čiji identitet ja ne želim otkriti, bilo bi korektno da me je upitao da li se slažem s objavom imena i prezimena, posebice stoga jer za sam članak i temu to nije od posebnog značaja, da sam ja HSP-ovac. Zato lijep pozdrav Ivanu, i tražim javnu ispriku na forumu....
nisam za

Uz pokidane lavove, ovo otvara novu temu na forumu.
Novinar je otkrio identitet je jednog forumaša.
Kruno se počeo izjašnjavati sa svojim imenom i prezimenom, Ali TATAMATA nije

Mala digresija, identitet je otkrio korisnik NANDINO objavljivanjem datog teksta, a ne ovaj drugi, koliko imam prilike čitati...
Štovani mali_ivice članak je prenesen iz današnjeg Glasa Slavonije....Ivan je ipak postupio nekorektno, ničim izazvan...
TataMata

Štovani mali_ivice članak je prenesen iz današnjeg Glasa Slavonije....Ivan je ipak postupio nekorektno, ničim izazvan...

Aha to nisam znao... Opet palim vatru :D
Aaaa, onda OK :)
TataMata

Evo, da se i ja očitujem o navedenom članku. Od kolege forumaša, autora ovoga članka čiji identitet ja ne želim otkriti, bilo bi korektno da me je upitao da li se slažem s objavom imena i prezimena, posebice stoga jer za sam članak i temu to nije od posebnog značaja, da sam ja HSP-ovac. Zato lijep pozdrav Ivanu, i tražim javnu ispriku na forumu....

Baš sam htio napisati da se nadam da je ovaj novinar iz Glasa prethodno upitao spomenute za dozvolu. Kako vidimo, nije. Čisti bezobrazluk (valjda je svom tekstu htio pridodati na važnosti spominjanjem političkih stranaka i članova).

Vezano za temu. Koliko se mi sablažnjivali bacanjem kamenih kipova u smeće, zanimljivo je da se to nije dogodilo jučer. Nisu ni životinje navodno u lošem stanju od jučer, a niti se djelatnik koji ovdje piše žali od jučer (a i uprava na njega). I što smo dobili? Umjesto kaznenih prijava, otkaza, tužbi, inspekcija i ostalih normalnih postupaka u ovakvim situacijama, mi imamo temu na forumu (koji bi trebao biti anoniman).

Kada bi barem dio navoda djelatnika ZOO-a bio točan, valjda mu ne treba forum na internet portalu da nešto u vezi s tim i poduzme.

Pogotovo je bilo sramotno navoditi nečiji broj mobitela uz razne optužbe, bez mogućnosti da napadnuta osoba reagira. Sažeo bih ovu kvazi aferu na jednu rečenicu - ili bi direktora valjalo smijeniti i kazneno goniti zbog uništenja kipova, ili bi djelatniku valjalo uručiti otkaz, forum će uvijek biti tu da odgovorne propisno popljuje.
W.M. Felt

TataMata

Baš sam htio napisati da se nadam da je ovaj novinar iz Glasa prethodno upitao spomenute za dozvolu. Kako vidimo, nije. Čisti bezobrazluk (valjda je svom tekstu htio pridodati na važnosti spominjanjem političkih stranaka i članova).

Hvala, kolega Felt na podršci...Ivan je zaboravio na bushido, no to je valjda svojstveno samo časnim ljudima :)
W.M. Felt

Kada bi barem dio navoda djelatnika ZOO-a bio točan, valjda mu ne treba forum na internet portalu da nešto u vezi s tim i poduzme.

Javio sam se na temu isključivo zato što sam prozvan imenom i prezimenom, isto kao i u današnjem Glasu Slavonije.
Već godinama pokušavam neke stvari promijeniti u Zoo vrtu, no ovo su moji prvi javni istupi. U svojoj arhivi imam bogatu dokumentaciju gdje se vrlo jasno vidi kako prijavljujem nepravilnosti gospodi Bajti, Lončaru i Doležalu.
Zato me se i pokušalo ocrniti prvo ovdje na forumu, a potom i u novinama. Magistar Srđak sve poduzima ne bi li mi smjestio otkaz baš zbog mojih ukazivanja na nepravilnosti.
TataMata

S obzirom na objavljene uvjete koristenja s kojima si se usuglasio otvranjem profila na ovoj stranici imas pravo tuziti osijek031.com odnosno tvrtku koja je registrirala domenu radi povrede prava osobnosti. Naime, doslo je do povrede zastite privatnosti i tajnosti podataka na koje se obvezao osijek031.
krunoslav kozlović

W.M. Felt

Javio sam se na temu isključivo zato što sam prozvan imenom i prezimenom, isto kao i u današnjem Glasu Slavonije.
Već godinama pokušavam neke stvari promijeniti u Zoo vrtu, no ovo su moji prvi javni istupi. U svojoj arhivi imam bogatu dokumentaciju gdje se vrlo jasno vidi kako prijavljujem nepravilnosti gospodi Bajti, Lončaru i Doležalu.
Zato me se i pokušalo ocrniti prvo ovdje na forumu, a potom i u novinama. Magistar Srđak sve poduzima ne bi li mi smjestio otkaz baš zbog mojih ukazivanja na nepravilnosti.

Reci ti nama sve lega,podrzavamo te,nego,jel znas ocemo ove godine u zoo vrtu imati novih zivotinja,ili cemo gledat zeceve,patke,koze i jarice???
lukko

S obzirom na objavljene uvjete koristenja s kojima si se usuglasio otvranjem profila na ovoj stranici imas pravo tuziti osijek031.com odnosno tvrtku koja je registrirala domenu radi povrede prava osobnosti. Naime, doslo je do povrede zastite privatnosti i tajnosti podataka na koje se obvezao osijek031.

ima pravo tužiti portal ako je dotični novinar te podatke dobio od nekoga s portala. ali ako nije, nego je to doznao iz nekog drugog izvora (netko ima puno ime i prezime u profilu, drugi isti nick koriste godinama i u različite svrhe, treći sami otkrivaju svoj identitet na ili izvan foruma...), onda to što si napisao ne stoji.
DonQuijote

ima pravo tužiti portal ako je dotični novinar te podatke dobio od nekoga s portala. ali ako nije, nego je to doznao iz nekog drugog izvora (netko ima puno ime i prezime u profilu, drugi isti nick koriste godinama i u različite svrhe, treći sami otkrivaju svoj identitet na ili izvan foruma...), onda to što si napisao ne stoji.

Istina, malo bi teze bilo na Sudu kod nas dokazati da je bas Osijek031 proslijedio nekom informaciju, no tu se radi i o povredi ugovorne odredbe (opet logicno je za pretpostaviti ako koristis nick da ne zelis odati identite... blablabla) u svakom slucaju moze se okusati. No ono na sto sam najvise ciljao je ICANN arbitraza ispred koje bi se mogao pokrenuti ovaj postupak.
@lukko
ti se baš nabrij'o na tuženje! je's ti neki zagorac? :)
DonQuijote

@lukko
ti se baš nabrij'o na tuženje! je's ti neki zagorac? :)

:)))
Ma jok. Profesionalna deformacija:)

Re: Kameni lavovi nestali s ulaza u ZOO, 'pljušte' optužbe i prijave!

Ako me sjećanje ne vara, Tata Mata je u topicu o laptopima otkrio svoj identitet jer je u vezi te teme dao izjavu na tv-u a onda u topicu komentirao svoje i tuđe izjave u prilozima :wink: Ali kontekst spominjanja TataMate i njegovog pravog imena je totalno bezveze i nepotreban. Čovjek komentira sa nekoliko riječi temu na forumu i odjednom njegovo ime osvane u novinama kao da je dao službenu izjavu u ime HSP-a... :shock:
Ma tako je ekipa, nije kriv portal, niti su administratori otkrili moje podatke, nego je riječ o presedanu i nekorektnosti kolege forumaša....nije da ja nešto posebice skrivam svoj identitet, ko god se malo konta može to iskopat bez velikog truda, ali je sam kontekst bez veze, i kako bih to nježno rekao PEDERSKI...
Ja sam mislio da je priča s lavovima na otpadu patka i da ih je Biloš maznuo da ih stavi pred svoju novu kuću!
Nepopravljivi primitivizam - autorsko djelo kipara s početka XX st. razbiti i baciti s građevinskim otpadom... Koji užas!!!
DonQuijote

ima pravo tužiti portal ...

TOČNO!
Prema zakonu jednako je kriv tko objavi vijest kao i onaj tko je PRENESE. To je uvedeno u vrijeme ST-a jer su oni samo prenosili, pa je to pokojnom Tuđmanu počelo ići na živce.

Ali malo Ontopic. Ja bih volio znati tko, zašto i kada je naredio da se lavovi uklone.

P.S. Pravi novinar bi to istražio, a ne bi gubio vrijeme oko toga tko se krije iza kojeg nadimka na forumu. Dakle, Sekol je uz Zekićku još jedan primjer osječkog govinarstva. Ljude se kupuje za siću da od vijesti prave komentare. Ajde novinari, pročitajte što razlikuje novinara od trač-babe. Znate onih 5 W (Who, What, When, Why i hoW).
prema današnjem glasu kipovi će biti obnovljeni i vraćeni na svoje mjesto.
eto da ne budu samo kritike ovo zaslužuje pohvalu iako do ovakve situacije nije trebalo ni doći.
Kruno,Kruno zar ne mislis da je Srđak samo poslusnik,da je to sve direktorovo djelo.Zasto koju rijec ne kazes o tome?Skroz napadas tog jadnog Srđaka,zasto on ima takove ovlasti,tko mu ih je dao.? Znamo da je mg.Srđak uvijek vodio brigu o zoo vrtu,zarko zelio tu funkciju i dobio,njega jedino mozemo pitati zasto je potrosio sijeno pa zivotinje hrane slamom...?
Čudim se za Zdenka, a Anđelo je baš fin i normalan čovjek. Vidim Zdenka ovih dana češće nego obično, muva se, jel na bolovanju, godišnjem il je već dobio otkaz prije drugog kruga? Ko zna nek mi javi
Sharon

Nepopravljivi primitivizam - autorsko djelo kipara s početka XX st. razbiti i baciti s građevinskim otpadom... Koji užas!!!

Ajde da i netko nešto pametno kaže. (y)

Tagovi