Predsjednik RH Stjepan Mesić u Osječko-baranjskoj županiji [Vijesti Osječke televizije]

Osijek

Predsjednik RH Stjepan Mesić u Osječko-baranjskoj županiji [Vijesti Osječke televizije]

Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić boravio je u Osijeku. Glavni razlog posjeta bilo je otvorenje novog objekta Ugostiteljsko turističke škole. Riječ je o objektu koji po svim kriterijim iskače iz uobičajenih normi i koji najavljuje nove standarde u obrazovanju. Objekt je vrijedan 44 milijuna kuna, a izgradnja je financirana sredstvima Osječko-baranjske županije i Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa.

U Vijestima Osječke televizije pogledajte i:

- prodaja nekretnina u Osijeku u stalnom padu
- "Budimo realni!" slogan je predizborne kampanje vladajuće koalicije HSP-HDZ- HSU u gradu Osijeku

Osječka televizija - Vijesti, 09.03.2009.
Povijesni medij

Više informacija; Osječka televizija

Vijesti Osječke televizije možete svakodnevno pratiti na stranicama portala Osijek031.com.
Vidjevši naslov, nisam mogao ne pogledati cijele vijesti. Naime, predsjednik Mesić došao je otvoriti školu koju su izgradili država i županija. Očekivano, ni slike o događaju, jer je predsjednik to činio sa županom Bubalom.

Međutim, odajem priznanje OSTV, ipak su nekako ugurali na kraj trećeg priloga činjenicu da je predsjednik RH Mesić otpušio Debelog Đapića jer "nije imao vremena" za sastanak.

No na stranu s problemima lokalnih stranačkih televizija. Frapantna je činjenica da nam se gradonačelnik Đapić ne može niti sastati sa predsjednikom države, a nije bolje niti sa premijerom (iako se ulizuje koalirajući sa Hdz-om).
W.M. Felt

No na stranu s problemima lokalnih stranačkih televizija. Frapantna je činjenica da nam se gradonačelnik Đapić ne može niti sastati sa predsjednikom države, a nije bolje niti sa premijerom (iako se ulizuje koalirajući sa Hdz-om).

Eto već je i službeno podijelio packe :
Skriveni sadržaj

Gradonačelnik Đapić o Mesićevu posjetu Osijeku i svojoj kandidaturi

Gradonačelnik Anto Đapić izjavio je kako bi bilo u osnovama korektnosti da je predsjednik Stjepan Mesić, za posjeta Osijeku, barem 15 minuta posjetio Gradsko poglavarstvo te da je to prvi posjet predsjednika države Osijeku a da gradonačelnik nije bio uključen u protokol.

Na predstavljanju slogana svoje predizborne kampanje za osječkoga gradonačelnika, gdje je kandidat koalicije HSP-HDZ-HSU-a, Đapić je, na novinarski upit da komentira činjenicu kako se predsjednik Mesić za posjeta Osijeku nije sastao s predstavnicima gradske vlasti, kazao kako su u Poglavarstvu za Mesićev posjet neslužbeno doznali u petak te da su poslali dopis njegovu uredu sa zamolbom da posjeti Gradsko poglavarstvo, ali im je odgovoreno da su svi elementi posjeta već dogovoreni.

Za današnjega posjeta sjedištu Osječko-baranjske županije predsjednik Mesić je na novinarski upit zašto nije posjetio Gradsko poglavarstvo i gradonačelnika Đapića, kazao kako je satnica njegova posjeta ispunjena, a ako se uspije pronaći neki termin, da će se vjerojatno sastati. Nakon posjeta županijskom sjedištu predsjednik Mesić otvorio je novu zgradu Ugostiteljsko-turističke škole, a onda se sastao s čelnicima osječkih gradskih organizacija SDP-a, HSLS-a i HNS-a te županom Krešimirom Bubalom.

Kad već posjećuje čelnike političkih stranaka u Osijeku, i to neke s jednim i neke ni s jednim vijećnikom u Gradskom vijeću, bio bi minimum korektnosti, iako ne volim držati lekcije predsjedniku države, da barem 15 minuta posjeti Gradsko poglavarstvo, ustvrdio je Đapić. Ocijenio je kao je Mesićevo "legitimno pravo da se opredijeli za neku političku opciju, ali on je u Osijek došao o trošku državnoga proračuna", istaknuvši kako je to "prvi put da, kad predsjednik Republike ili Vlade službeno dolaze u Osijek, gradonačelnik nije uključen u protokol, barem u onome dijelu kad se predsjednik dočekuje i pozdravlja".

Govoreći o svojoj predizbornoj kampanji za osječkoga gradonačelnika, istaknuo je kako će se voditi pod sloganom "Budimo realni", dodavši kako očekuje uvjerljivu izbornu pobjedu.

Izvor: [Hina]

predizborni slogan Al Đaponea : "Budimo realni"
:drunk: hahaha
W.M. Felt

Vidjevši naslov, nisam mogao ne pogledati cijele vijesti. Naime, predsjednik Mesić došao je otvoriti školu koju su izgradili država i županija. Očekivano, ni slike o događaju, jer je predsjednik to činio sa županom Bubalom.

Međutim, odajem priznanje OSTV, ipak su nekako ugurali na kraj trećeg priloga činjenicu da je predsjednik RH Mesić otpušio Debelog Đapića jer "nije imao vremena" za sastanak.

mislim da je totalno u neskladu sa svime do sada poznatim da je OSTV objavila da je neki projekt sufinancirala županija... :)
kontam da će forumaški hadeesesbeovci počupati i to malo kose što je imaju na glavi kada pročitaju i pogledaju tu vijest hehe :D

Re: Predsjednik RH Stjepan Mesić u Osječko-baranjskoj županiji [Vijesti Osječke televizije]

Prvo se nije sastao sa veleposlanikom Kine, sad ni sa predsjednikom države...Pitam se bi li naš prezaposleni gradonačelnik našao vremena za Papu u slučaju posjeta Osijeku...
W.M. Felt

Neki ne zele s njima, a kad se i pojavi netko tko ga ne poznaje, poput kineskog veleposlanika, onda se Djapic odluci ne pojaviti na sastanku bez upozorenja, osramotivsi grad Osijek i njegove gradjane.
a ta skola se gradi od 1997 ...aj fala bogu da se sagradila...
Pa „budimo realni“ on se ne može sastati ni sa samim sobom. Jer previše je važan za onog drugog.
Kako da se nađe sa Mesićem kada je morao imati konferenciju za novinare baš danas a ovaj neće pomaknuti vrijeme otvaranja škole, a gdje se ta škola otvorila u Osijeku?? Mi nismo sudjelovali nismo ništa maknuli pa nas se ne tiče, pa ipak „budimo realni“.
Jedna je dobra stvar u cijeloj priči. Konačno je ta škola gotova, a o nesposobnosti Županije i Države da ju završe u roku, nesposobnost na svim razinama.
nisam za

Pa „budimo realni“ on se ne može sastati ni sa samim sobom. Jer previše je važan za onog drugog.
Kako da se nađe sa Mesićem kada je morao imati konferenciju za novinare baš danas a ovaj neće pomaknuti vrijeme otvaranja škole, a gdje se ta škola otvorila u Osijeku?? Mi nismo sudjelovali nismo ništa maknuli pa nas se ne tiče, pa ipak „budimo realni“.
Jedna je dobra stvar u cijeloj priči. Konačno je ta škola gotova, a o nesposobnosti Županije i Države da ju završe u roku, nesposobnost na svim razinama.

nisam za

Kako da se nađe sa Mesićem kada je morao imati konferenciju za novinare baš danas a ovaj neće pomaknuti vrijeme otvaranja škole, a gdje se ta škola otvorila u Osijeku??

škola ti je na zelenom polju,kod okretišta tramvaja...pored tehnološke i medicinske

Mi nismo sudjelovali nismo ništa maknuli pa nas se ne tiče, pa ipak „budimo realni“.

Danas na Stv-u prikazali su arhivske snimke iz 1997. kada je Glavaš polagao kamen temeljac za ovu novu školu, a na to kaže Bubalo kako je tadašnji župan Branimir Glavaš već onda imao viziju o izgradnji škole. Pa to je nevjerojatno, kakav vizionar taj Glavaš. Trebalo mu je samo 12 godina da to i ostvari svaka čast. Možda će HDSSB imati još takvih vizionara, recimo ako bi Bubalo slučajno postao gradonačelnik pa onda položi kamen temeljac za izgradnju neke bolnice koja će biti izgrađena 2029. Nema šta oni su mađioničari....
tabađija

škola ti je na zelenom polju,kod okretišta tramvaja...pored tehnološke i medicinske

Naravno da znam gdje je škola. Pa dali je u Osijeku? Tko je iz Gradskog poglavarstva bio na otvaranju, to je kontekst moga pitanja.
Samim tim što je Glavaš zakopao kamen temeljac prije 12 godina govori sve, Adz-Asp-HDDSSAB ili već kako se kaže = ništ koristi.
Trenutno se baš ne vole, ali sutra tko zna?
pa citaj tekst malo drzava i zupanija su financirali..grad nema weze sa financiranjem pa tako i njihov dolazak..
me00

pa citaj tekst malo drzava i zupanija su financirali..grad nema weze sa financiranjem pa tako i njihov dolazak..

Oouuuuuu
pcelicaaa

me00

Oouuuuuu

jel???

da ne bude totalni OT, debeli je dobio šamarčinu i ponovno mu je pokazano da je politički marginalac.... budimo realni, on toga još uvijek nije svjestan!
Svaka čast i čestitike glede otvaranja nove dvorane. Ali ono što je smiješno jest pojavljivanje Šišljagića. Kojim povodm je on bio? On nije niti dućnosnik županije niti grada? Ako je bio u svojstvu sabroskkog zastupnika onda su tu morali biti i gradski čelnici. Nije u redu da se sve svodi na stranačke obračune. Mislim da je to autogol Bubala i iskompleksiranog Šišljagića. Ah, da da ne zaboravim i Glavaš je bio tamo. Pa Vrdoljak. U kojem svojstvu?
amunike

Svaka čast i čestitike glede otvaranja nove dvorane. Ali ono što je smiješno jest pojavljivanje Šišljagića. Kojim povodm je on bio? On nije niti dućnosnik županije niti grada? Ako je bio u svojstvu sabroskkog zastupnika onda su tu morali biti i gradski čelnici. Nije u redu da se sve svodi na stranačke obračune. Mislim da je to autogol Bubala i iskompleksiranog Šišljagića. Ah, da da ne zaboravim i Glavaš je bio tamo. Pa Vrdoljak. U kojem svojstvu?

Kladim se da ćeš, ako se potrudiš, na tom otvaranju pronaći još stotinjak osoba koje po tvojoj logici tamo nisu trebale biti.

Nije uopće važno da li je na otvaranju te škole bio netko iz grada. Važno je da se cijeli dan, koliko je bio u Osijeku, predsjednik Mesić nije želio sastati sa * Đapićem, a takav se susret mogao dogoditi birtiji na kavi. Predsjednik Mesić sastao se sa apsolutno svim vodećim ljudima osječkih stranačkih podružnica, sa svima osim sa Đapićem. To dovoljno govori kakav je ugled Debelog u ostatku Hrvatske.

Ujedno je Debeli na jučerašnjoj emisiji Otvoreno poslužio kao primjer opasnog euroskepticizma i otpora reformama (govor na stranačkoj konvenciji). Dakle, svima u Hrvatskoj je o tom čovjeku sve jasno, osim ponekim Osječanima.
W.M. Felt

amunike

Kladim se da ćeš, ako se potrudiš, na tom otvaranju pronaći još stotinjak osoba koje po tvojoj logici tamo nisu trebale biti.

Nije uopće važno da li je na otvaranju te škole bio netko iz grada. Važno je da se cijeli dan, koliko je bio u Osijeku, predsjednik Mesić nije želio sastati sa lopovom Đapićem, a takav se susret mogao dogoditi birtiji na kavi. Predsjednik Mesić sastao se sa apsolutno svim vodećim ljudima osječkih stranačkih podružnica, sa svima osim sa Đapićem. To dovoljno govori kakav je ugled Debelog u ostatku Hrvatske.

Ujedno je Debeli na jučerašnjoj emisiji Otvoreno poslužio kao primjer opasnog euroskepticizma i otpora reformama (govor na stranačkoj konvenciji). Dakle, svima u Hrvatskoj je o tom čovjeku sve jasno, osim ponekim Osječanima.

Ja sam osudio već njegov govor na stranačkoj Konvenciji. Sigurno si ga pročitao jer si ovdje 24/7. Neki ovdje pa i ja smo se pitali kako izgleda osoba poput tebe?
Ono što je bitno za kao odgovor na tvoj reply je koliko ih je strančkih čelnika iz HDSSB-a, koliko iz HNS-a, SDP-a... Nije nitko bio iz vladajuće garniture grada. Smatram da to nije pošteno, jer se ne poštuje legitimitet(kakav god on bio) Morao se naći sa svima ma tko god oni bili jer su na čelu 4. grada po veličini. Ovim činom se svrstao na stranu, što nije smio. Kažeš, nije se htio sastati sa lopovm Đapićem. Glavaš je očito po tebi Majka Tereza! Sa svima osim đapićem, nije istina.
Kada sve to pročitam, pitam se koliko tebi i još ponekim neke stranke plaćaju da ovdje budete i pišete?
O
"I župan Krešimir Bubalo osvrnuo se na činjenicu da u protokolu nije bilo mjesta za čelnike Grada Osijeka, pa ni gradonačelnika Antu Đapića. “Nakon što Županija uspješno završi neki veći projekt, volim pozvati sve koji su pomogli i zahvaliti im. No, postoje i ljudi koji su dali obećanje, pa prevarili. Jedinica lokalne uprave u kojoj smo gradili Ugostiteljsku školu izigrala je naše povjerenje. Dogovor je bio da se komunalni doprinos koji smo joj dali vrati kroz hortikulturu i uređenje parkirališta. U više navrata su to odbijali, nakon što je sve bilo dogovoreno”, rekao je Bubalo."

8)

Re: Predsjednik RH Stjepan Mesić u Osječko-baranjskoj županiji [Vijesti Osječke televizije]

Mene je nakon ovoga jučer još više sram (ako je to uopće moguće) što mi je ova osoba "gradonačelnik". Očigledno je kakav ugled ima osoba ante đapića, kada za vrijeme dolaska predsjednika države on odžava pressicu pred 10 ljudi i piše na ploču "budimo realni".

"Budimo realni", i sam posjet predsjednika Mesića jučer je izravan dokaz koliko je osoba poput đapića bitna i potrebna Osijeku... Nimalo.

E pa, "budimo realni" niste zaslužili biti gradonačelnik.

"Budimo realni" Bubalo je na ovome jučer zaradio 10-ak posto glasova neodlučnih glasača, pokazao je da se isprofilirao u vrlo značajnu političku osobu na političkoj sceni.

Ako ćemo "biti realni".
amunike

Ja sam osudio već njegov govor na stranačkoj Konvenciji. Sigurno si ga pročitao jer si ovdje 24/7. Neki ovdje pa i ja smo se pitali kako izgleda osoba poput tebe?
Ono što je bitno za kao odgovor na tvoj reply je koliko ih je strančkih čelnika iz HDSSB-a, koliko iz HNS-a, SDP-a... Nije nitko bio iz vladajuće garniture grada. Smatram da to nije pošteno, jer se ne poštuje legitimitet(kakav god on bio) Morao se naći sa svima ma tko god oni bili jer su na čelu 4. grada po veličini. Ovim činom se svrstao na stranu, što nije smio. Kažeš, nije se htio sastati sa lopovm Đapićem. Glavaš je očito po tebi Majka Tereza! Sa svima osim đapićem, nije istina.
Kada sve to pročitam, pitam se koliko tebi i još ponekim neke stranke plaćaju da ovdje budete i pišete?
O

Nadam se da je sadržaj teksta važniji od osobe autora, barem na ovom forumu. Tvrdim (predugo) da za Osijek Hsp i Hdssb (Đapić i Glavaš) nisu budućnost, nego šteta. U ovome trenutku smatram da je, kad već biramo (a ne biramo!) između dva zla, Bubalo bolje rješenje od Đapića. Međutim, moj će izbor biti Vrdoljak (ako se kandidira), odnosno Vrbošić. Ako ne uđu u drugi krug, glasat ću za Bubala prije Đapića. To je to, ukratko.

Zagovaram izbor kandidata i lista koji su od ponuđenih najmanje zlo. Kamo sreće da još od ovog pisanja imam i financijske koristi, ali ne znam tko bi mi platio, hehe. Pisanje na forumu jedini je način da beznačajni i bezutjecajni građani (poput mene) nešto javno izreknu (druga je stvar što od toga nema koristi). Međutim, ako i jedan član foruma, pod utjecajem pročitanog, promjeni stav, to će biti velik uspjeh, ako ne - barem pokušavamo.

Vratimo se temi - tvrdnja da se Mesić ne smije svrstati ne stoji. Predsjednik republike mora se svrstati, ako to smatra općekorisnim i u interesu društva. Na vama, biračima Hsp-a, je da se pitate zašto se predsjednik države izrazito svrstao baš protiv Đapića, i gotovo nikog drugog.
OsijekNepokoreniGrad

Očigledno je kakav ugled ima osoba ante đapića, kada za vrijeme dolaska predsjednika države on odžava pressicu pred 10 ljudi i piše na ploču "budimo realni".

"Budimo realni" Bubalo je na ovome jučer zaradio 10-ak posto glasova neodlučnih glasača, pokazao je da se isprofilirao u vrlo značajnu političku osobu na političkoj sceni.

Što nam se u slijedećim mjesecima sprema najavio je jučer Đapić pokraj ploče "budimo realni". Najavio je da se u kampanji, unatoč recesiji, neće štedjeti novci, te da će kampanja Hsp-a biti najskuplja u gradu, a vjerojatno i na nacionalnoj razini. Prevedeno - Biloš će dati sve od sebe.

Ne možemo zanemariti moć novca. Profilirali se kandidati ovako ili onako, svjedoci smo da se protiv milijuna teško boriti. "Budimo realni", prosječni birač nije član foruma. Prosječni birač niti nema kompjuter, već se informira putem televizije. Ne čita novine, ne čita knjige, a nažalost pitanje je da li uopće zna čitati. Kvazi-obrazovanje stekao je usmenom predajom od ćaće, dede i bake. Budimo, stoga, realni.

OsijekNepokoreniGrad

Mene je nakon ovoga jučer još više sram (ako je to uopće moguće) što mi je ova osoba "gradonačelnik". Očigledno je kakav ugled ima osoba ante đapića, kada za vrijeme dolaska predsjednika države on odžava pressicu pred 10 ljudi i piše na ploču "budimo realni".

"Budimo realni", i sam posjet predsjednika Mesića jučer je izravan dokaz koliko je osoba poput đapića bitna i potrebna Osijeku... Nimalo.

E pa, "budimo realni" niste zaslužili biti gradonačelnik.

Ako ćemo "biti realni".

mene samo zanima koliko je taj bubalo zaista dobar ... i hoce li biti tako dobar i ako se odmakne od glavasa ? ili ce se onda i po njemu pljuvati kao sto se sad pljuje po djapicu ?
W.M. Felt

Nije uopće važno da li je na otvaranju te škole bio netko iz grada. Važno je da se cijeli dan, koliko je bio u Osijeku, predsjednik Mesić nije želio sastati sa lopovom Đapićem, a takav se susret mogao dogoditi birtiji na kavi. Predsjednik Mesić sastao se sa apsolutno svim vodećim ljudima osječkih stranačkih podružnica, sa svima osim sa Đapićem. To dovoljno govori kakav je ugled Debelog u ostatku Hrvatske.

Patologija se razvija do problematičnih razmjera. Ali, ako to Felta ne zabrinjava - ne znam zašto bih se ja brinula...

Predsjednik Mesić ovom gestom izveo je jedan performans u funkciji nadolazeće predizborne kampanje, čak su se i nekakvi susreti u tom smislu dogodili. Pitanje: gdje će udati Vrdoljaka?

Dakle, nije riječ o običnoj izbirljivosti. Jer, da je tako osjetljiv - ne znam kako bi mu se omaklo javno druženje s optuženikom za ratne zločine i članovima svite Bubalom i Šišljagićem?! Pa, u njegovoj retorici upravo raščišćavanje ratnih zločina po značaju zauzima visoko mjesto... Kad smo već kod pomnog odabira društva...
Boli meeeeeeeeeee, boli meeeeeeeee uspomena :P
Sharon "Budimo realni", đapića nitko ne treba, ne želi...
OsijekNepokoreniGrad

Boli meeeeeeeeeee, boli meeeeeeeee uspomena :P
Sharon "Budimo realni", đapića nitko ne treba, ne želi...

Osim 40% građana koji izlaze na izbore, bez obzira na sve afere Đapić je još uvijek broj 1 u gradu i bez problema će pobijediti. Kod građana se stvorila pozitivna percepcija o njemu i sto puta smo čuli rečenice po gradu:"Otkad je Đapić i HSP na vlasti grad se počeo razvijati, nešto se uvijek gradi." Ovaj jučerašnji posjet predsjednika je bio još jedan u nizu Glavaševih političkih trikova tj. dobar njegov potez jer tako se želi dodvoriti Mesićevim simpatizerima i pridobiti to biračko tijelo koje još uvijek nije dobilo svog kandidata za gradonačelnika. Sasvim je sigurno nakon ovog jučer da će se Vrdoljak prikloniti Glavašu tj. Bubalu kao kandidat za dogradonačelnika. Glavaš u posljednje vrijeme često naginje u lijevo jer smatra da je to političko tijelo neodlučno i motivirajući njih da glasuju za Bubala vidi izglede za pobjedu. Samo je pitanje hoće li se njegovi desni birači zbog toga okrenuti Đapiću.
Jack TrbOSIJEK

"Otkad je Đapić i HSP na vlasti grad se počeo razvijati, nešto se uvijek gradi."

Je, to kažu oni koji imaju tri razreda osnovne pa ne znaju razmišljati svojom glavom, to vam i je 90% biračkog tijela kojeg je sve manje i manje.
đapić više nije broj jedan u Osijeku, a to vam je teško povjerovati.
Sinko moj nije đapić ništa izgradio, sve smo to mi platili, i više nego smo trebali. Nađite druge argumente za veličanje mjerača kukuruza.
To nije moj argument. Kažem da je takva percepcija građana o Đapiću. U politici nije bitno što i kako radiš, bitno je samo to lijepo zamotati u celofan i zamazati oči javnosti te im stvoriti pozitivnu sliku o sebi. Upravo je zato Glavaš i rasturio koaliciju s Đapićem izmislivši problem oko dvorane jer su sve "dobre" poteze građani pripisivali Đapiću, a Hdssb nitko nije spominjao i Glavaš nije mogao podnijeti da mu Đapić uzima biračko tijelo. Najviše je takvih neobrazovanih birača i oni svi izlaze na izbore dok oni normalni građani koji pripadaju lijevoj opciji vide da njihov glas nebi ništa promijenio i onda apstiniraju od izbora. Pa pogledaj liberale, gdje su ti glasači nekad najjače političke stranke u gradu, neki su se priklonili Glavašu, neki Đapiću, a većina ih ne izlazi na izbore.
Pričaš gluposti. To je argument dosta ljudi koji su dali svoj glas HSP-u kada ih pitam ajde nabroj mi nešto pozitivno što je napravio.

Nikakva pozitivna percepcija o đapiću više ne postoji. To su ljudi na prošlim izborima popušili, a vi se i dalje toga držite jer je jedino što imate kao argument.
Dio birača je povjerovao HSP-u a ne HDSSB-u nakon dvorane, ali ih je sam đapić razuvjerio nakon braka sa SDP-om i HNS-om.
I drago mi je što vi HSPovci razmišljate ovako kako si napisao ("U politici nije bitno što i kako radiš, bitno je samo to lijepo zamotati u celofan i zamazati oči javnosti te im stvoriti pozitivnu sliku o sebi."), to mi je argument više kad tvrdim da će đapić doživjeti debakl. Bubalo je upravo radom stvorio svoj image političara kojeg su ljudi prepoznali (kao i Vrdoljak), dok je(su) đapića i HSP obilježila(e) afere: dvorana, kiosci, korzo, zec, gpp i na kraju mjerenje kukuruza.
Uzdate se u HDZ, a zaboravljate da ste s njima ušli u koaliciju u najgorem mogućem trenutku, kada stoje nikad slabije (kriza, EU, NATO... ne ide im baš).
Divota jedna. Pardon "budimo realni".
spin

Doći u posjete negdje, a ne pozdraviti se s domaćinom i ne željeti se s njim susresti je odraz teškog primitivizma i zadrtosti.

Ovo bi stajalo da mu je đapić bio domaćin. Samo ima mala sitnica - NIJE.
OsijekNepokoreniGrad

Pričaš gluposti. To je argument dosta ljudi koji su dali svoj glas HSP-u kada ih pitam ajde nabroj mi nešto pozitivno što je napravio.

Nikakva pozitivna percepcija o đapiću više ne postoji. To su ljudi na prošlim izborima popušili, a vi se i dalje toga držite jer je jedino što imate kao argument.
Dio birača je povjerovao HSP-u a ne HDSSB-u nakon dvorane, ali ih je sam đapić razuvjerio nakon braka sa SDP-om i HNS-om.
I drago mi je što vi HSPovci razmišljate ovako kako si napisao ("U politici nije bitno što i kako radiš, bitno je samo to lijepo zamotati u celofan i zamazati oči javnosti te im stvoriti pozitivnu sliku o sebi."), to mi je argument više kad tvrdim da će đapić doživjeti debakl. Bubalo je upravo radom stvorio svoj image političara kojeg su ljudi prepoznali (kao i Vrdoljak), dok je(su) đapića i HSP obilježila(e) afere: dvorana, kiosci, korzo, zec, gpp i na kraju mjerenje kukuruza.
Uzdate se u HDZ, a zaboravljate da ste s njima ušli u koaliciju u najgorem mogućem trenutku, kada stoje nikad slabije (kriza, EU, NATO... ne ide im baš).
Divota jedna. Pardon "budimo realni".

Samo za tvoju informaciju ja nisam HSP- ovac. Ljudi će masovno glasati za Đapića u to budi siguran jer i dalje postoji pozitivna percepcija o njemu. Da u politici je bitno zapakirati u celofan, ti si očito neobrazovani i neuki naivac koji o politici nema pojma, ugledaj se malo na vođe svoje stranke. Oni su prvaci svijeta u prodavanju magle i bacanju prašine u oči biračima, oni to i mogu jer imaju najutjecajnije medije na ovim prostorima u svojim rukama gdje lažu i obmanjuju ljude. Čisti primjer toga si ti koji u to vjeruješ. Što se tiče Bubala, on je čovjek koji nema političku vrijednost nego je samo krpena lutka u rukama Glavaša isto kao i Šišljagić. Njih dvojica bez Glavaša nevrijede ništa, političke nule.
Kako ja uživam u ovoj panici vas marginalaca.
čim im daš argumente protiv kojih nemogu opet bacaju svoje isfurane fraze, napadaju :)
i jedva čekam vrijeme nakon izbora da se otkrije vaš prljavi veš.

"Budite realni"
OsijekNepokoreniGrad

spin

Doći u posjete negdje, a ne pozdraviti se s domaćinom i ne željeti se s njim susresti je odraz teškog primitivizma i zadrtosti.

Ma bravo! Ugostiteljska škola se nalazi u Tunguziji, a Đapić je gradonačelnik Swazilenda.
Županija koja se nalazi u OS je tu također samo gost i od njih nije u redu što su organizirali događaj bez da su na njega pozvali domaćina.

Ja da sam na Đapićevom mjestu, istjero bi i župana i županiju, npr. u Beli ili u Đakovo, jer i to su gradovi koji se nalaze na području županije.
barem su to mogli iz kurtoazije, a ne se pravdati kojekakvim nepostojećim razlozima kad znamo što je u biti.

dakle, nedostatk osnovne kulture.
spin

Ja da sam na Đapićevom mjestu, istjero bi i župana i županiju, npr. u Beli ili u Đakovo, jer i to su gradovi koji se nalaze na području županije.
barem su to mogli iz kurtoazije, a ne se pravdati kojekakvim nepostojećim razlozima kad znamo što je u biti.

Ahaa znači po tebi je Osijek đapićevo vlasništvo?
Nazad u školu, uči osnove društvenog poretka pa se javi.
Hint: Osijek je sjedište županije.
Kao prvo neznam kome ti govoriš, ja nisam HSP-ovac stoga neosjećam se prozvanim. Koje ti to argumente daješ i kome, ono što si pročitao u Glasu i vidio na slavonskoj, e sinko nemaš ti pojma. Al glavno da si ti nepokoreni grad, tj. pokorni hdssb-ovac, vjerojatno si i pripadnik kohorte koja za par kartona piva skandira i podržava glavaša.
Jack TrbOSIJEK

vjerojatno si i pripadnik kohorte koja za par kartona piva skandira i podržava glavaša.

Ne, ja sam penzioner koji bi zbog 100 kuna Uskrsnice prodao dušu đapiću.
Hhahaa, znači ipak si uzavreli navijač osijeka i pripadnik kohorte koji se okolo tuče i razbija. Pa da to je HDSSB-ova biračka baza. Nisko intelegentne skupine daj im kruha i igara i evo glasova.

Skupili se jučer oko Predsjednika njegovi prijatelji i istomišljenici i sada se ljudi pitaju kako nema Đapića. Ne želi Mesić pozdravljati sa "Za dom spremni", pa nije htio dovoditi u nezgodnu situaciju Antu. Čuo sam da će se ot 4 mjeseca u poglavarstvu, tramvaju....pozdravljati sa "Za dom spremni". Ante dao nalog svima kojima je podijelio posao i na taj način uništio proračun i gradske firme. Što je tu je bar ih ima za pozdravljanje.
spin

OsijekNepokoreniGrad

spin

Ma bravo! Ugostiteljska škola se nalazi u Tunguziji, a Đapić je gradonačelnik Swazilenda.
Županija koja se nalazi u OS je tu također samo gost i od njih nije u redu što su organizirali događaj bez da su na njega pozvali domaćina.

dakle, nedostatk osnovne kulture.

...ne razumijem se u protokol, ali pretpostavljam da, na primjer, neki državni dužnosnik dolazi u Hrvatsku, ne mora posjećivati recimo i Mesića i Sanadera...pa ako je tako na državnoj razini, možda je i na lokalnoj???????...
Ma daj te ljudi, ovo je politički montirano od strane Glavaša, šta vam je. Izlobirao je kod predsjednika da ne posjeti Đapića kako bi ga ocrnio i prikazao neprihvatljivm.

igra pozivanja i nepozivanja na svakojake događaje, otvaranja i skupove je stara koliko i javna okupljanja. Đapić je morao uvrijeđeno reagirati, u protivnom nitko ne bi ni primjetio da ga nema. Toliko o važnosti, čak i gradonačelnik može biti ignoriran!U pozadini se može pročitati što tko misli o kome.
Čak je i za Mesića čudno da ovim činom podržava i rehabilitira Glavaša, ma koliko da je on položio kamenja u zemlju i kada. Poglavito jer se to desilo nedugo oduzimanja ordenja mladom sinu Zagorcu. Krajnje nedosljedno, jer sudski postupak nije ni u završnoj fazi. Predmnijevam da je Glavaš obećao da će se povući, što bi ovu staru gardu od Mesića zadovoljilo, nije tajna da obožava Bubala.
Jedini koji gubi u ovoj priči je Đapić, iako ni to njegovim biračima nije dovoljna poruka da se na vrijeme evakuira iz broda koji tone ne u vodu, već mnogo gušće... činjenica je da kapetan po moralnom kapetanskom kodeksu ne bi trebao bježati s takvog broda. Ajd recimo da je brod HSP, a kapetan Đapić. I članovi slijepo sanjaju da će Đapić ostati zauvijek "crn", a on je već nebrojeno puta pokazao da se brine za svoju "sijedu" kosu. Ili je HSP zapravo skupina ljudi koji su povezani u organizaciju koja djeluje po principu dugova usluge i koristi, u što ipak sumnjam.
Žao mi je što Đapić nije barem prividno ostao "pravaš". Potrebna je takva opcija u svakoj državi. Poglavito u nekoj koja je nedugo prije izašla iz rata. Stranka je čak bila i aktivan sudionik rata i ipak dopustila mizeriji da to sve profućka. Mogli su pravaši održavati nekakav europski prosjek od 5-10 % u parlamentu, ovisno o trenutku. Nije bio umjeren, kao što se uostalom u svemu prikazuje kao nezasitan. Sada kad mu je ostao samo Osijek, nada se spasiti što se da, mislim da je ipak gotov. HSP je uništio HDZ, podmuklo i mudro, još s Paragom i Paradžikom, sve ostalo je sestrinska firma koja živi kao parazit i nema svoju funkciju. Držim fige HSP-u da se riješi glavnog balasta i da se vrati korijenima i Starčeviću, a ne lopovluku i koristoljublju
Svatko ima pravo na svoje tumačenje stvari.
Jack TrbOSIJEK

Samo za tvoju informaciju ja nisam HSP- ovac.

Budimo realni...
Kada bi se u gradu Osijeku napravila anketa na pitanje: tko što misli o Glavašu??? E, vidite dragi forumaši, razultat bi bio porazan. Kada onda uzmete u obzir da Šišljagić kao kandidat za župana koji je doživio poraz u gradu 2 puta i sada polaže nade na: ipak je tu Glavaš i ići će sa mnom sa onim putujućim cirkusom pa ću malo više ušićariti glasova. S druge strane imamo Bubala kojemu se cijeli grad smije kako mu je Glavaš na jednoj od njegovih shizofreno-antologijskih presica javno obrisao nos da se prizemni i što si on to umišlja??? Ako te osobe pristaju da im Glavaš bude mentor, tj. Bubalo, jer Šišljagić je odavno pokazao da sa glavašem liječi svoj kompleks porijekla i da je nula, onda se svi mi moramo pitati koji bi za Bubala glasovali tko je zapravo taj čovjek u političkom smislu. Vrdoljak bi morao biti svjestan da sa glavašem nema političke budućnosti. Neka samo pogleda retro snimke ljubavi Glavaša i Đapića i svih ostalih koje je Glavaš pojeo kada im nije više bio po volji. Za mene su to argumenti
amunike

Kada bi se u gradu Osijeku napravila anketa na pitanje: tko što misli o Glavašu??? E, vidite dragi forumaši, razultat bi bio porazan. Kada onda uzmete u obzir da Šišljagić kao kandidat za župana koji je doživio poraz u gradu 2 puta i sada polaže nade na: ipak je tu Glavaš i ići će sa mnom sa onim putujućim cirkusom pa ću malo više ušićariti glasova. S druge strane imamo Bubala kojemu se cijeli grad smije kako mu je Glavaš na jednoj od njegovih shizofreno-antologijskih presica javno obrisao nos da se prizemni i što si on to umišlja??? Ako te osobe pristaju da im Glavaš bude mentor, tj. Bubalo, jer Šišljagić je odavno pokazao da sa glavašem liječi svoj kompleks porijekla i da je nula, onda se svi mi moramo pitati koji bi za Bubala glasovali tko je zapravo taj čovjek u političkom smislu. Vrdoljak bi morao biti svjestan da sa glavašem nema političke budućnosti. Neka samo pogleda retro snimke ljubavi Glavaša i Đapića i svih ostalih koje je Glavaš pojeo kada im nije više bio po volji. Za mene su to argumenti

O ovome sam već ranije pisao tj. predvidio sam ovu retoriku HSP-a. Svjesni da su im dani odbrojani i da nemaju argumenata protiv Bubala u gradu(Bubalo kosilica, Bubalo gay :lol: ) okreću se retorici pljuvanja protiv Glavaša.
U političkoj utakmici sve je dopušteno, no ipak koncentrirajte se na kandidate. Tko vam je kriv što je debelokožac željan fotelje, jer da nije ostavio bi Matkovića koji bi vrlo vjerojatno pobjedio na izborima...
anakonda

...ne razumijem se u protokol, ali pretpostavljam da, na primjer, neki državni dužnosnik dolazi u Hrvatsku, ne mora posjećivati recimo i Mesića i Sanadera...pa ako je tako na državnoj razini, možda je i na lokalnoj???????...

ni ja se ne razumijem u protokole, ali nisam siguran da se mogu uspoređivati ovi na lokalnoj razini s posjetama stranih dužnosnika koji su striktno regulirani, premda i kod ovih na višim razinama koliko me sjećanje služi, gosta primaju i predsjednik i premijer.
no u ovom lokalnom slučaju je potpuno jasno što je na djelu i da u Osijeku nikad kraja zakulisnim političkim igrama, u kojima nam glavni akteri pokazuju koliko nisko mogu "udarati", ali i kakav im je kućni odgoj.

btw. Mesić je svoju nekulturu i seljačiju pokazao već bezbroj puta, tako da ovo od njega nije ništa novo.

za mene je on u mome gradu, persona non grata.
;)
spin

;)

I Kineski veleposlanik isto..Umjesto budimo realni bolji bi slogan bio IZOLIRAJMO OSIJEK!
pernabukano

spin

;)

I Kineski veleposlanik isto..Umjesto budimo realni bolji bi slogan bio IZOLIRAJMO OSIJEK!

iZOLIRAJMO OSIJEK - vaš HDSSB
e to to je politika koju možete očekivati ako kojim slučajem hdssb pobijedi, a naravno to se neće dogoditi.

Tagovi