Autor |
Poruka |
Leteci mungos
Ukupno postova: 6728 Lokacija: Priory of Semen Spol:  Nebitno
|
@Marko22, vidis, vidis... na dvoranu se vec zaboravilo. Sto se ono dogadja u njoj? Koncert Stinga, Madonne, Depeche Mode-a?
Dolazi Kraftwerk?
Skoro dva mjeseca je proslo od rukometnog prvenstva. Dva mjeseca objekt stoji neiskoristen! Preko 200 milijuna kuna. |
|
_________________ Omnium gadgetum mecum porto! |
|
|
 |
nocni-orao
Ukupno postova: 53 Spol:  Nebitno
|
Dvorana je nastavno sportska,sto bih znacilo da ce u njoj vise biti nastavnih tjelesnih nego koncerata,za koncerte nema ni uslova,pre mala je za tako nesto. |
|
|
|
|
 |
nocni-orao
Ukupno postova: 53 Spol:  Nebitno
|
Dakle.Skojo je Hercegovac od Tomislav Grada,ima hotel Osijek,salon Mercedesa,pekaru Kruna..Bilos hercegovac ima pola grada,Grgic vlasnik euro herca i poslovne zgrade euro dom hercegovac,Bijelic kompani bosanac,Buljubasic,Dundovic,Burilo...dalmatinci.Osijek Koteks vodi Raguz(hercegovac)i Tadic bosanac...pa di su sokci??? il jashu konje il konji njih:)
Osijek nikad nece biti shokacka selendra. |
|
|
|
|
 |
PreacheR
Ukupno postova: 1076 Lokacija: Osijek, JUG II Spol:  Muško
|
Možemo se mi tu beskrajno prepucavati, no vrijeme će pokazati da li je pruga u Divaltovoj bila pametna investicija. Danas se osječkim javnim prijevozom uglavnom koriste dokoni umirovljenici (naravno besplatno), učenici i poneki šljaker. Pa upravo mi zbog ovih potonjih nije jasno zašto se pruga neće odmah produžiti do kraja Divaltove (nego će završavati na Bikari prije Metalčevog igrališta), obzirom da su tamo stacionirane mnogobrojne firme (Inox metali, Gradnja, silosi 'Žito' d.o.o., Osijek koteks, Kruna, Elektroslavonija, HEP toplana, Auto Zubak, Elektroosijek, Poljoprivredni institut...). No koga je uopće briga za to? |
|
_________________ Prijete mi noću, u moju sobu krišom uđu. Nađu me budnog gdje slušam otkucaje sata. Priđu mi tiho dok imam kamen 'mjesto srca i lagano sklope prste oko moga vrata. |
|
|
 |
Marko222 Ukupno postova: 13 Spol:  Muško
|
E to ti je zato što su šokci pošteni ljudi, a ne lopovi |
|
|
|
|
 |
pravaška vojska
Ukupno postova: 111 Spol:  Nebitno
|
...ma dajte malo se spustite na zemlju,pucaju im zidovi,pucaju stropovi,pa srbi su nas tukli tisućama granata pa smo izdržali,a sad im od pneumatske bušilice sve puca,pa ko bi im ugodio,ako im daš nevalja ako nedaš onda te pljuju...mislim da je to još jedan igrokaz gradske oporbe... |
|
|
|
|
 |
desert eagle Ukupno postova: 48 Spol:  Nebitno
|
...Osijek je na najboljem putu da postigne titulu selendre, jer za jedan grad nije dovoljno samo nabubati nove zgrade i šoping centre, pa da odmah bude grad....
...u gradu žive građani, a taj pojam je dobio skroz drugi smisao u posljednjih nekoliko godina doseljavanja novih stanovnika....
...rekla bi moja prabaka: ne može se odmah iz opanaka u salonke....
|
"On motiv "Na lijepom plavom Dunavu" prati čeznutljivim zviždukanjem s melankoličnom sordinom. Lenbacha zvuci Straussova valcera prenose u predjele zaboravljenih snova, on prisluškuje onoj začaranoj muzici davnih dana, on se gubi ponesen ritmom dalekih potonulih prostora kad je sve još bilo negdje na početku i kad je svega nestalo, kao što su se rasplinula priviđenja onih mladih dama na davnim balovima, u bijeloj svili, u laku, u brokatima, one blistave iluzije o konjima, o karijeri, o mrtvoj mladosti, a svega je nestalo u dimu požara. Stigao je ukleti period njegove današnje vlastite životne stvarnosti, sluganstva i konjušarstva kod nuvoriša, sa praznim džepovima, u provincijalnom blatu."
Miroslav Krleža, U agoniji. |
|
|
|
|
 |
tratkovic Ukupno postova: 26 Spol:  Nebitno
|
Divaltova je jedna od najprometnijih ulica u Os i ti radovi nisu samo problem ljudi koji žive u Divatovoj, nego i onih koji žive na Jugu, rade na Zelenom polju..... itd, itd.
Svi radovi će biti gotovi sigurno do izbora, a svi znamo zašto, pa nek se i dalje glasa za HSP i Đapića, jer jedini izgleda mi u Os od cijele Hrvatske vidimo da je Đapić "na pravom putu" i da je on vizionar sa slamkom spasa!?!?!?! WTF!?
Ali nisam htio to reći (ali zanese se čovjek!). Nego, nešto o intezitetu radova...khkh...u četiri godine od 2001. do 2005. u HR izgrađeno je 450 km autoceste u punom profilu i cca 80 km u poluprofilu, što prostim računom dolazimo do podataka da se mjesečno izgradilo cca 10 km autoceste!!! 10 km/1 mjesec!!! Naravno svi znamo da je izgradnja autoceste mnogo zahtjevniji pothvat nego izgradnja dvosmjerno-jednotračne prometnice sa tračničkim dijelom, a oni grade ni kilometar evo sad će godina dana!
I istina je da ljudima pucaju zidovi i stropovi, otpada žbuka sa fasada, propada tlo ispod temelja (vidio svojim očima kod frenda koji živi na Divaltovoj na onom užem dijelu), ali to je i velikim razlogom što su te kuće stare i u velikom broju neodržavane, na nekim objektima bi to bilo ne izbježno i kad opet autobus prođe ispred svakih 10 min. Ovo ne znači da podržavam Đapića naravno.  |
|
|
|
|
 |
sikki
Ukupno postova: 210 Lokacija: Osijek Spol:  Muško
|
"Možemo se mi tu beskrajno prepucavati, no vrijeme će pokazati da li je pruga u Divaltovoj bila pametna investicija."
Pa da, kod nas se prvo nešto izgradi i onda se računa da li je to korisno i ustanovi se da je investicija promašena...
Pa zašto bi prije napravili izračun kada se može i ovako....
budale i mi i oni.... |
|
|
|
|
 |
Vic Ukupno postova: 73 Spol:  Muško
|
koji ce qurac tramvaj kad vec istu liniju vozi autobus desetljecima |
|
|
|
|
 |
lufus Ukupno postova: 2044 Spol:  Muško
|
A koga je uopće zanimalo rukometno prvenstvo, jedva su završili s pozitivnom nulom.
|
Kakva pozitivna nula? Minus k'o kuća... |
|
|
|
|
 |
pravaška vojska
Ukupno postova: 111 Spol:  Nebitno
|
ma da....bolje da ga je glavaš sagradio...ma on će nam podzemnu napraviti... |
|
|
|
|
 |
nisam za
Ukupno postova: 307 Lokacija: desna obala Spol:  Nebitno
|
Kao prvo što urličeš, jest ti neki novi?
Kakve veze ima dizanje kredita za obnovu pročelja privatne kuće s cijelom pričom oko pruge?? Pa odakle ti pravo da prebacuješ nekome što da radi i gdje ulaže vlastiti novac. Pruga nije vlastiti novac magistra nego je to naš novac.
A košnja trave ispred balkona? Postoji tvrtka koja je plaćena da to radi a opet ju plaćamo svi mi.
Nije mi jasno kako se nakotilo toliko morona, u kojem filmu oni žive, tko su ti ljudi, zar ih možemo prepoznati kada šetaju gradom. |
|
|
|
|
 |
heidi
Ukupno postova: 39 Lokacija: Wien Spol:  Žensko
|
Dvorana je nastavno sportska,sto bih znacilo da ce u njoj vise biti nastavnih tjelesnih nego koncerata,za koncerte nema ni uslova,pre mala je za tako nesto.
|
uvjeta se kaže haespeovcu jedan |
|
|
|
|
 |
mvarga
Ukupno postova: 731 Lokacija: Osijek Spol:  Muško
|
Jedan od političara koje sam vrlo cijenio, pokojni Vlado Gotovac, znao je reći da je za loše stanje Hrvatskog društva krivo pomanjkanje odgovornosti. To se na primjeru Divaltove vrlo zorno ponavlja.
Uzeti ću samo jedan primjer.
Bando je godinama mehaničar. Njegovi jutarnji "kolegiji" uz konjačić ili rakijicu tema su dnevnopolitičkih analiza svih "uličara" (ljudi koji s ulice ulaze u birtije, pekare, trgovine i sl.). On je sada morao otpustiti 2 radnika.
Nije to puno i neće se primjetiti u ovoj otužnoj hrvatskoj statistici. Hoće li zato što su to prouzročili loši planovi ili loši izvođači netko u gradskim strukturama platiti radnim mjestom? Neće! Tu se potvrđuje Gotovčeva teza.
Da ne pričam o tome kako neće nitko odgovarati ni za rokove, popucale kuće, blato i sve ono što ove ljude muči.
Mislim da početak odgovornosti u našem društvu treba krenuti od birača. |
|
|
|
|
 |
 |
|