Osječkim proizvođačima besplatna reklama na Osječkoj televiziji[Vijesti OSTV-a]

Osijek

Osječkim proizvođačima besplatna reklama na Osječkoj televiziji[Vijesti OSTV-a]

Tridesetak poduzetnika i obrtnika odazvalo se pozivu gradonačelnika Ante Đapića na tematski skup pod nazivom "Kupujmo osječko". Doneseno je nekoliko ključnih odluka o djelovanju kampanje prije svih nastavak ofenzivne medijske kampanje s ciljem zaštite radnih mjesta. Gospodarstvenici su prihvatili prijedlog gradonačelnika za tiskanjem publikacije koja će se naći na adresama svih osječkih obitelji te je najavljeno kako će se ubrzo održati dva mini sajma, na središnjem gradskom trgu i u novoj sportsko-nastavnoj dvorani " Gradski vrt" gdje će osječke tvrtke ponuditi svoje proizvode po znatno sniženim cijenama. Vlasnik Osječke televizije Željko Biloš pozvao je sve proizvođače da se, dok traje kampanja “ Kupujmo osječko”, besplatno reklamiraju na našoj televiziji.

U Vijestima Osječke televizije pogledajte i:

-Hrvatski studentski zbor održao sjednicu u Osijeku
-Obnovljen sukob uprave i dijela radnika Pivovare Osijek
- Pokrenuta inicijativa za javno priznanje Grada za promicanje vrijednosti civilnog društva

Osječka televizija - Vijesti, 04.03.2009.
Povijesni medij

Više informacija; Osječka televizija

Vijesti Osječke televizije možete svakodnevno pratiti na stranicama portala Osijek031.com.
sve je on to dobro naplatio zajedno sa Đaponjom........

Re: Osječkim proizvođačima besplatna reklama na Osječkoj televiziji[Vijesti OSTV-a]

Ako Ante kojim slučajem izgubi izbore mogli bi ga zaposlit lokalni poduzetnici da im upravlja marketingom, promocijom i tako tim nekim poslovima.

Vidim plakat, na njemu podeblji Ante, rokez zurka, u ruci Osječko, a ispod slogan:

:coolman:
Nije sve tako crno!
Hvale vrijedna gesta i projekt...
OSTV

osječke tvrtke ponuditi svoje proizvode po znatno sniženim cijenama. .

ovo nije loše...ako stvarno tako bude

OSTV

Gospodarstvenici su prihvatili prijedlog gradonačelnika za tiskanjem publikacije koja će se naći na adresama svih osječkih obitelji

e ovo me već brine...tko to plaća? Kao što me brine to što smo već za tu akciju iskeširali 100 000 kn (dakle novac Osječana) da bi nam Đapić poručio Kupujmo Osječko???
Sorry dragi Anto, ali ja kao Osječanka cijeli svoj život kupujem osječke proizvode (nakon toga hrvatske, a onda ostalo)...a svaki pravi Osječanin oduvijek ima tu dozu lokalpatriotizma i ne treba nam to netko reći...pogotovo ne dok ima na stolu proizvode neke druge, neosječke, dakle konkurentske firme...netko tko mora iz tko zna kojeg dijela svijeta dovesti par autobusa ljudi koji će nositi majice "Osijek je rekao da"...itd itd...

Re: Osječkim proizvođačima besplatna reklama na Osječkoj televiziji[Vijesti OSTV-a]

Ne znam jesu li na Osječkoj svjesni da na ovaj način krše osnovna pravila o Tržišnoj utakmici :( Ili to poduzetnik/gradonačelnik Biloš ne zna...
Anto Đapić u akciji kupujmo Osječko, volimo Zagrebačko:
Dino: Za koga navijate u nogometu?
Anto Đapić: Za Nogometni klub Dinamo. Od malih nogu sam dinamovac jer je navijanje za Dinamo u mojoj mladosti bilo znak nacionalne identifikaciije, pa ta ljubav nije ništa manja, dapače. To ne znači da ne cijenim i druge hrvatske klubove, a posebno NK Osijek.

Gradonačelniče hvala što cijenite klub grada kojemu ste na čelu...
pernabukano

Anto Đapić: Za Nogometni klub Dinamo. Od malih nogu sam dinamovac jer je navijanje za Dinamo u mojoj mladosti bilo znak nacionalne identifikaciije, pa ta ljubav nije ništa manja, dapače. To ne znači da ne cijenim i druge hrvatske klubove, a posebno NK Osijek.

zanima me iz čije blagajne Kohorta dobije najviše novca? samo to...
I Slavonski dom, evo, sudjeluje u akciji: http://similarpetshop.blogspot.com/2009/03/sumrak-tiskanog-medija.html
Mislim da se u ovoj krizi trebamo okrenuti sebi, odnosno svojim proizvodima. To čini ostatak svijeta. Zašto bi pomagali strancima dajući im svoj novac i time gubili radna mjesta?! Ovaj ttzv. "protekcionizam" smo trebali davno uvesti kako bi omogućili našim proizvođačima da ne izgube svoje domaće tržište, a međunarodno i da ne spominjem.
vlale

OSTV

osječke tvrtke ponuditi svoje proizvode po znatno sniženim cijenama. .

ovo nije loše...ako stvarno tako bude

OSTV

Gospodarstvenici su prihvatili prijedlog gradonačelnika za tiskanjem publikacije koja će se naći na adresama svih osječkih obitelji

e ovo me već brine...tko to plaća? Kao što me brine to što smo već za tu akciju iskeširali 100 000 kn (dakle novac Osječana) da bi nam Đapić poručio Kupujmo Osječko???
Sorry dragi Anto, ali ja kao Osječanka cijeli svoj život kupujem osječke proizvode (nakon toga hrvatske, a onda ostalo)...a svaki pravi Osječanin oduvijek ima tu dozu lokalpatriotizma i ne treba nam to netko reći...pogotovo ne dok ima na stolu proizvode neke druge, neosječke, dakle konkurentske firme...netko tko mora iz tko zna kojeg dijela svijeta dovesti par autobusa ljudi koji će nositi majice "Osijek je rekao da"...itd itd...

Svaka čast Vlale, imamo iste navike. No, ono na što bih ja svakako skrenuo pozornost ljudima u našemu gradu je ta da oni koji se ne pridržavaju toga našega lokalpatriotizma da se i njima na ovakav način utječe na svijest. Ako si sami nećemo pomoći tko će nam??? Ne vidim ništa loše u ovoj akciji i ja kao još uvijek ne opredjeljen(samo zam da neću za Vrdoljaka) glasač, mislim da je ovo sasvim koretno.
Što se tiče tko za koga navija??? To je toliko prizemno i glupo da netko mjeri koliko je tko privržen svome kraju po bojama nogometnoga kluba. Mislim uozbiljite se. Kada dođe u Osijek Hajduk više navijača ima u kavezu gdje je Torcida nego Kohorte. Što to onda treba značiti??? Ja osobno navijamm za Osijek ali uopće mi to nije kriterij da li sam ja veći Osječan od Đapinga
Akcija je zaista dobra, na neki način slijedi sad već dugogodišnju kampanju HGK "Kupujmo hrvatsko". Ja mogu reći da je na mene misao "Kupujmo hrvatsko" utjecala kao na potrošača i da već godinama zaista prednost dajem domaćim proizvodima. Akcija "Kupujmo osječko" ima smisla u okviru ove nacionalne kampanje i bilo bi čak dobro kad bi se ona provodila regionalno, nešto slično kao i u Osijeku. Bilo bi dobro da potraje dugo kao i ona nacionalna. Jer, najveći potrošač domaćih proizvoda upravo su potrošači u RH. Izvoznike je trenutačno jako pogodila kriza, ali ima smisla osnaživati domaće gospodarstvo u ovakvim uvjetima. Možda se tijekom ove grozne krize upravo te tvrtke pokažu žilavije od onih koje većinu tržišta imaju vani. Spasiti ono što se spasiti može... Svaka dobra namjera je dobbrodošla.
123456

pernabukano

zanima me iz čije blagajne Kohorta dobije najviše novca? samo to...

Idi u Udrugu građana "Kohorta" pa pitaj! :wink:
Inače apsolutno podržavam akciju . Još bi bolje bilo kada bi ti isti poduzetnici objavili koliko bi ljudi zaposlili ako im se poveća prodaja njihovih proizvoda. E to te ja pitam! :P

Stvarno sam pokušao izdržati da ne komentiram, ali ovakva kampanja prelazi svaku granicu lijepog ukusa. Naš gradonačelnik je prije samo nekoliko dana vrlo jasno poslao poruku "Za dom spremni". Moj grad nikada nije mrzio, moj Osijek je i danas i sutra će biti miran i lijep srednjoeuropski gradić koji se ponosi svojoj poviješću u kojoj su se isprepletali hrvati, srbi, mađari, muslimani, česi, slovaci, nijemci i austrijanci i mnogi drugi koji nikada nisu imali potrebu isticati tko su, jer to u mom Osijeku nije bilo potrebno. Cijenilo se poštenje, rad, kultura, kriminal nikada nije vodio glavnu riječ. Gdje smo danas:

- gradonačelnik koji pozdravlja sa "za dom spremni" (kako bi se vi osjećali kada bi došli u Italiju ili Njemačku, a gradonačelnik vas pozdravi sa "viva Duce" ili "sieg heil", a Hrvati su im bili manje vrijedna nacija-ili bježite kući divlji balkanci ili klanje)

- vlasnik OSTV je čovjek (bivši zatvorenik-znamo odakle mu početni kapital, što je danas u naše gradu manje bitno, bitan je osjećaj da nas sve može kupiti) koji zbog osjećaja moći i vladanja od gledatelja svoje TV pravi debile. Kao da nemamo mozak i da nam ništa nije jasno

- „Gebels“ cijele kampanje - Mate Radeljić čovjek kojeg je napravio Branimir Glavaš tijekom devedesetih. Koji je doselio u Osijek jer ga takvog polu bolesnog nitko nije htio. Čovjek koji je vodio kampanje HDZ-a na Bognara, nakon toga Jadranku Kosor na Mesića, nakon toga kampanju Glavaša na Sanadera i sve bi to zaboravio da sada ne vodi kampanju Đapić protiv Osijeka. Neće mu to upaliti jer već sutra sam dobrovoljac u slijedećim izborima i želim dati svoj doprinos dokazivanju da nas sve mogu kupiti i da nam sve mogu objasniti, pa ljudi mi imamo svoj mozak.

Toliko.
Prizemno? Glupo? Je li znaš što bi se dogodilo da Bandić navija za Hajduk? Ili hoćemo vani da gradonačelnik Madrida navija za Barcelonu...Vjeruj da bi mu to bili zadnji izbori.
No slažem se da to nije neki ključni kriterij, ali je svakako jedan veliki minus aktualnom gradonačelniku. Lijepa slika će biti kako se naš gradonačelnim raduje golu Dinama :D
pernabukano

Prizemno? Glupo? Je li znaš što bi se dogodilo da Bandić navija za Hajduk? Ili hoćemo vani da gradonačelnik Madrida navija za Barcelonu...Vjeruj da bi mu to bili zadnji izbori.
No slažem se da to nije neki ključni kriterij, ali je svakako jedan veliki minus aktualnom gradonačelniku. Lijepa slika će biti kako se naš gradonačelnim raduje golu Dinama :D

Što bi bilo da gradonačelnik Madrida navija za Barcelonu??? Što bi gospodarstvo trpilo, Manje Francuza, Njemaca, Hrvata bi dolazilo u Madrid? Potpuno te ne shvaćam? To je toliko trivijalno pitanje tko za koga navija. A što ako navija u kočarci za Osijek ili rukometu?? Šta ćemo sada???
U stvari, postavio si si ptanje, a onda veću slijedećoj rečenici si sam sebi odgovorio
Puno me više brine ono što je napisao nick pod imenom "Nova Generacija", da se naš gradonačlenik se zalaže tj. pozitivira fašističke pozdrave. To je strašno, to tjera normalne ljude.
pernabukano

...ne vidim što je tu čudno, samo se treba sjetiti Osječanina koji je nedavno dobio titulu počasnog...iz toga se lijepo vidi kakva se špranca prati.....lokal patriotizam je nešto poznato samo malom čovjeku, izgleda....
amunike

pernabukano

Što bi bilo da gradonačelnik Madrida navija za Barcelonu??? Što bi gospodarstvo trpilo, Manje Francuza, Njemaca, Hrvata bi dolazilo u Madrid? Potpuno te ne shvaćam? To je toliko trivijalno pitanje tko za koga navija. A što ako navija u kočarci za Osijek ili rukometu?? Šta ćemo sada???
U stvari, postavio si si ptanje, a onda veću slijedećoj rečenici si sam sebi odgovorio

To bi mu bili zadnji izbori, no odlazimo u offtopic
pernabukano

predlažem da u skladu sa svojim svjetonazorom i lokalpatriotiozmom promjeniš sliku koja ti je u avataru u sliku nekog nogometaša NK Osijeka... čisto zbog neke dosljednosti :)
123456

predlažem da u skladu sa svojim svjetonazorom i lokalpatriotiozmom

Tko to moje ime doziva??
Poanta akcije je da oni koji su na pozicijama i u prilici pomognu lokalnom gospodarstvu u ovim zaista teškim vremenima. Tako najbolje koriste svoje pozicije za dobrobit zajednice, a ovdje je to važno. Ako netko nešto dobro radi, onda je to dobro. Gospodarstvo i komunalni standard građana su nevjerojatno važne stvari, a na tome se dosta radi, priznali to neki ili ne.
Sharon kad smo već kod komunale , pa nema te ta postu oko korištenja gradskog zemljišta za smokingove kioske, na tome je gosp.gradonačelnik super posao napravio za sve građane Osijeka , samo što je samo nekima lova sjela na račune........
Sharon

Poanta akcije je da oni koji su na pozicijama i u prilici pomognu lokalnom gospodarstvu u ovim zaista teškim vremenima. Tako najbolje koriste svoje pozicije za dobrobit zajednice, a ovdje je to važno. Ako netko nešto dobro radi, onda je to dobro. Gospodarstvo i komunalni standard građana su nevjerojatno važne stvari, a na tome se dosta radi, priznali to neki ili ne.

@Sharon, o smijurije li u tvojim izjavama o komunaliji. Radi se?! Da, radi se tako da se Divaltova vec 5. put prekopava u 3 godine. A znas zasto? Ja ne znam, ali znam da bi se manje novca izbilo iz gradske blagajne da se sve napravilo odjednom. No, mozda u tome i jest poanta, zar ne?!

Smokingovi kiosci su samo vrh ledenog brijega. Sto se tice komunalcija i naplate - grad vec godinama nema popisane oglasne povrsine, a ne da jos ubire porez od njih. Grad nam izgleda kao reklamni supak - jeftini list sto se ostavlja po sanducicima.

Na tragu te cinjenice dolazimo i do 100 000kn za "Kupujmo osjecko". Pare ce se sliti u zagrebacke firme sto drze pozicije plakata... smijesno, jadno, groteskno...
mija

Sharon kad smo već kod komunale , pa nema te ta postu oko korištenja gradskog zemljišta za smokingove kioske, ...

Imaš pravo. Sharon govori/piše samo kad ima što reći i otvoreno to kaže. Sklona je trenutačnoj gradskoj upravi jer misli da dobro rade puno toga, a slučajno je i malo desnije u političkom opredjeljenju, pa se to poklopilo. Sve što je dobro ističe i to je znak da oni koji nešto rade imaju njezinu podršku. Recimo da joj je dosta onih koji su godinama samo mlatili praznu slamu, bez obzira punili oni vlastite džepove ili jednostavno bili nesposobni. Građanka Sharon od toga nije imala ništa. Zato će braniti ono što je dobro i pozitivno. I nije naivna pa da vjeruje u savršenstvo... Od ponuđenog bira opciju za koju misli da donosi korist svakodnevnom životu običnog građanina ovog lijepog i dragog grada. Jer, Sharon koristi gradski prijevoz, idu joj na živce komarci tijekom ljetnih mjeseci, nerviraju je zapušteni dijelovi grada u centru i dalje itd. A sve se to nekako poboljšalo zadnjih godina i ona ne misli da je to slučajno. Zna kojim putem stvari idu...
A za kritike ste ionako zaduženi vi neskloni, pa vam se "ne bi štela mešati" u posao/zadatak... Jedino ako je netko jako nasekira, pa ne može odoljeti.
Imaš pravo. Sharon govori/piše samo kad ima što reći i otvoreno to kaže- kaže sharon

Naravno da na kioske se nema što reći, nego poklopiti ušima i šutjeti. Da su nam sudstvo i policija kako treba vjerojatno nam i današnji gradonačelnik ne bi bio tu gdje je. Ne kažem da su prošli bili dobri, dapače, ali ovo na koji se danas način radi je ni manje ni više nego cinično i ljigavo. Tko je Biloš- bivši robijaš, Đapić- lažni magistar vjerojatno i pravnik koji u životu ništa nije radio nego se bavio politikom. Pa lako je sjesti u fotelju i trošiti novac građana. Mislim da je stvarno došlo vrijeme da neki mlađi ljudi preuzmu ovaj grad i naprava od njega nešto, jer ovi će nas vratiti na nivo Čaprazlija...........
Bilo bi lijepo i korektno kad bi i ostali šutili kad nemaju što reći... Ali često se ide na silu tvrditi neke stvari.

nova generacija

Stvarno sam pokušao izdržati da ne komentiram, ali ovakva kampanja prelazi svaku granicu lijepog ukusa. Naš gradonačelnik je prije samo nekoliko dana vrlo jasno poslao poruku "Za dom spremni". Moj grad nikada nije mrzio, moj Osijek je i danas i sutra će biti miran i lijep srednjoeuropski gradić koji se ponosi svojoj poviješću u kojoj su se isprepletali hrvati, srbi, mađari, muslimani, česi, slovaci, nijemci i austrijanci i mnogi drugi koji nikada nisu imali potrebu isticati tko su, jer to u mom Osijeku nije bilo potrebno. Cijenilo se poštenje, rad, kultura, kriminal nikada nije vodio glavnu riječ. Gdje smo danas:

- gradonačelnik koji pozdravlja sa "za dom spremni" (kako bi se vi osjećali kada bi došli u Italiju ili Njemačku, a gradonačelnik vas pozdravi sa "viva Duce" ili "sieg heil", a Hrvati su im bili manje vrijedna nacija-ili bježite kući divlji balkanci ili klanje)

- vlasnik OSTV je čovjek (bivši zatvorenik-znamo odakle mu početni kapital, što je danas u naše gradu manje bitno, bitan je osjećaj da nas sve može kupiti) koji zbog osjećaja moći i vladanja od gledatelja svoje TV pravi debile. Kao da nemamo mozak i da nam ništa nije jasno

- „Gebels“ cijele kampanje - Mate Radeljić čovjek kojeg je napravio Branimir Glavaš tijekom devedesetih. Koji je doselio u Osijek jer ga takvog polu bolesnog nitko nije htio. Čovjek koji je vodio kampanje HDZ-a na Bognara, nakon toga Jadranku Kosor na Mesića, nakon toga kampanju Glavaša na Sanadera i sve bi to zaboravio da sada ne vodi kampanju Đapić protiv Osijeka. Neće mu to upaliti jer već sutra sam dobrovoljac u slijedećim izborima i želim dati svoj doprinos dokazivanju da nas sve mogu kupiti i da nam sve mogu objasniti, pa ljudi mi imamo svoj mozak.

Toliko.

:hi:
pernabukano

Ne znam jesu li na Osječkoj svjesni da na ovaj način krše osnovna pravila o Tržišnoj utakmici :( Ili to poduzetnik/gradonačelnik Biloš ne zna...

I 1991. smo kršili pravilo o embargu na uvoz oružja za obranu Hrvatske. Šta smo trebali pridržavati se propisa i dozvoliti da nas unište. Tako i sad moramo koristiti sva moguća sredstva da spasimo osječko gospodarstvo i radna mjesta.
mija

Imaš pravo. Sharon govori/piše samo kad ima što reći i otvoreno to kaže- kaže sharon

Naravno da na kioske se nema što reći, nego poklopiti ušima i šutjeti. Da su nam sudstvo i policija kako treba vjerojatno nam i današnji gradonačelnik ne bi bio tu gdje je. Ne kažem da su prošli bili dobri, dapače, ali ovo na koji se danas način radi je ni manje ni više nego cinično i ljigavo. Tko je Biloš- bivši robijaš, Đapić- lažni magistar vjerojatno i pravnik koji u životu ništa nije radio nego se bavio politikom. Pa lako je sjesti u fotelju i trošiti novac građana. Mislim da je stvarno došlo vrijeme da neki mlađi ljudi preuzmu ovaj grad i naprava od njega nešto, jer ovi će nas vratiti na nivo Čaprazlija...........

Sharon

Bilo bi lijepo i korektno kad bi i ostali šutili kad nemaju što reći... Ali često se ide na silu tvrditi neke stvari.

Da su neki forumaši, poput ovdje prisutne Sharon, u ozbiljnom sukobu sa razumom, to nije novost. Što se krije iza te slijepe i rigidne opčinjenosti Đapićem? Da li ustaše iz 2. sv. rata u obitelji? Da li osobna financijska korist od Đapića? Da li članstvo u toj maloj regionalnoj strančici?

Naime, nešto od toga mora biti - mislim da je jednostavno nemoguće da bi bilo koji homo sapiens inače podržavao Đapića i njegovog tatu Biloša, zajedno sa ostatkom hobotnice.
amunike

Što se tiče tko za koga navija??? To je toliko prizemno i glupo da netko mjeri koliko je tko privržen svome kraju po bojama nogometnoga kluba.

oprosti,ali meni je smiješno da gradonačelnik Osijeka koji navija za dinamo može pričati o nekakvom lokalpatriotizmu....
Isto tako, to da neki forumaši kao ovdje prisutni Felt nose tamne naočare i imaju paranoidne opsesije - nije novost.
Ali je novost to da isti forumaši u zadnje vrijeme po nekoliko puta puste isti post, na nekoliko topica. Mogla bih sad pustiti linkove, ali ne da mi se. Zaista.
Uopće mi nije jasno zašto se jednostavno za gradonačelnika ne kandidira sam Biloš kada ionako svi znamo tko o svemu odlučuje...
Sharon

Isto tako, to da neki forumaši kao ovdje prisutni Felt nose tamne naočare i imaju paranoidne opsesije - nije novost.

Neki nose crne naočale, neki ružičaste.
tonya

Sharon

Neki nose crne naočale, neki ružičaste.

a neki povez za sljepce. šteta što ti najviše izlaze na izbore.
Jack TrbOSIJEK

I 1991. smo kršili pravilo o embargu na uvoz oružja za obranu Hrvatske. Šta smo trebali pridržavati se propisa i dozvoliti da nas unište. Tako i sad moramo koristiti sva moguća sredstva da spasimo osječko gospodarstvo i radna mjesta.

Alaj si smišan! Zagrepčani kupujte svoje, Riječani svoje, Splićani svoje, mi svoje i šta onda? Braco moj, kupujmo hrvatsko pa nije Osijek feudalna jedinica da može sam sebe održavati. Ovo je samo predizborna farsa, ma koliko vi šutjeli o tome!
W.M. Felt

mija

Sharon

Da su neki forumaši, poput ovdje prisutne Sharon, u ozbiljnom sukobu sa razumom, to nije novost. Što se krije iza te slijepe i rigidne opčinjenosti Đapićem? Da li ustaše iz 2. sv. rata u obitelji? Da li osobna financijska korist od Đapića? Da li članstvo u toj maloj regionalnoj strančici?

Naime, nešto od toga mora biti - mislim da je jednostavno nemoguće da bi bilo koji homo sapiens inače podržavao Đapića i njegovog tatu Biloša, zajedno sa ostatkom hobotnice.

Većina Osječana je podržala Đapića na izborima, htjeli mi to ili ne. Dakle, hoćeš reći da su svi Osječani zaostali? Možda neki i jesu, ali u Osijeku stvari idu nabolje.
Raspravlja se vidim i o kioscima, mislim da je tu hsp pogriješio.
Ali, kada se sjetim dvorane koju su svi brzo zaboravili kada se uspostavilo da je još skuplja nego je hsp predlagao. Tu je HDSSB najviše koštao grad, zbog ponovljenih izbora, i oni su tako potakli "pol. prostituciju". Prekopava se grad, to svatko vidi. Smeta mi katkad ali je ljepši nego što je bio u zadnjih 14. god. Infrastruktura je temelj uspjeha, samo se nadam da će se nakon nje krenuti konkretnim mjerama jačanja gospodarstva i zapošljavanjem. Ova akcija je lijep uvod. I da će tramvaj ići divaltovom, pa sve do juga,kako bi se maknuli autobusi.
KillaBEEZ

Ali, kada se sjetim dvorane koju su svi brzo zaboravili kada se uspostavilo da je još skuplja nego je hsp predlagao.

Barataš s pogrešnim informacijama, svjesno ili ne, to ne znam. Recimo da je održavanje godišnje 9 000 000 (što vjerojatno nije), pomnoži sa 40 godina + cijena građenja i dobiješ da nije ni približno 850 000 000.

Brojke su egzaktne i one ne lažu!
tempus031

KillaBEEZ

Ali, kada se sjetim dvorane koju su svi brzo zaboravili kada se uspostavilo da je još skuplja nego je hsp predlagao.

Barataš s pogrešnim informacijama, svjesno ili ne, to ne znam. Recimo da je održavanje godišnje 9 000 000 (što vjerojatno nije), pomnoži sa 40 godina + cijena građenja i dobiješ da nije ni približno 850 000 000.

Brojke su egzaktne i one ne lažu!

Sadašnja dvorana nema iskoristive kapacitete kakve bi imala željena, bila bi modernija.
Radio sam u Zrinjevcu i znam da godišnje održavanje Z. dođe 7-8 mil. Tako da održavanje ove dvorane dođe mnogo više. Ne uključujući još i uračunato unaprijed dvogodišnje održavanje i svu opremu igrača i najbitnije kamatu na kredit. Ovd Dvorana je državu koštala više od milijardu i tržili su milijonsku pomoć od grada uz navodnu naknadu, što je naravno grad odbio.
KillaBEEZ

Većina Osječana je podržala Đapića na izborima, htjeli mi to ili ne. Dakle, hoćeš reći da su svi Osječani zaostali? Možda neki i jesu, ali u Osijeku stvari idu nabolje.

Prije bih rekao da samo njima ide bolje, besramno bogaćenje i lopovluk!

KillaBEEZ

Ali, kada se sjetim dvorane koju su svi brzo zaboravili kada se uspostavilo da je još skuplja nego je hsp predlagao. Tu je HDSSB najviše koštao grad, zbog ponovljenih izbora, i oni su tako potakli "pol. prostituciju".

Očito većina takvih glasaća ima problema s matematikom, ovako je grad dvorana koštala 0 kuna u odnosu na 850 i još nula, sve što je grad uložio u pristupne ceste i priključke nije bilo u troškovniku za 850, tako da bi opet to morali platiti.

KillaBEEZ

Prekopava se grad, to svatko vidi. Smeta mi katkad ali je ljepši nego što je bio u zadnjih 14. god.

Osim 200m nerentabilne pruge i milijun maćuhica, konkretno nije napravljeno ništa. Imamo najskuplje parkiralište na kolodvoru, započetih projekata i gradilišta bezbroj koji lošom organizacijom i nadzorom traju i traju. Srušiš most preko pruge a ne osiguraš alternativni prijelaz preko pruge učenicima i ljudima koji redovno koriste taj prijelaz. To što se zakrpa rupa na cesti ili asfaltira nogostup to je i dužnost i obaveza gradske uprave da radi. A da ne spominjemo sve gradske tvrtke osim jedne su u minusu, pa tko je tu lud?

KillaBEEZ

Ova akcija je lijep uvod. I da će tramvaj ići divaltovom, pa sve do juga,kako bi se maknuli autobusi.

Na koje autobuse misliš? Jugovac će ostati, jer ipak je bolje i brže i kraće ići busom, nego tramvajem koji će ići istim tempom kao i bus Divaltovom sada, sa 2-3 putnika. Tko će lud ići sa Sjenjaka ili Vatrogasnog naselja tramvajem u grad. Pa taj tramvaj ide okolo kere.
Tko će platiti 5km više vožnje do kolodvora ako ideš u centar, pa imamo butre koje skidaju po kilometru a ovaj te vozi okolo, u jednom trenutku vidiš katedralu i misliš blizu si al još do kolodvora pa Radićevom pa za 15minuta si tamo. Isti je sistem „Kolodvorca“ idi malo do Mačkamame pa nazad pa tel onda kolodvor.
Taj tramvaj i još jedna linija koja povezuje grad zapad-istok je promašena investicija.
tempus031

Jack TrbOSIJEK

Alaj si smišan! Zagrepčani kupujte svoje, Riječani svoje, Splićani svoje, mi svoje i šta onda? Braco moj, kupujmo hrvatsko pa nije Osijek feudalna jedinica da može sam sebe održavati. Ovo je samo predizborna farsa, ma koliko vi šutjeli o tome!

Ti si smiješan! Ovo je jedna od anti recesijskih mjera, a ne isključivost. Kupujmo osječko je samo jedna akcija u sklopu akcije kupujmo hrvatsko. Takvi kao ti vjerojatno kupuju stranu robu i strancima pune džepove. Nismo nikakva feudalna jedinica ali imamo svoje brandove koje želimo uzdignuti na mjesto koje im pripada.
Pitam se zašto onda Đapić novce koje je krvavo zaradio troši na Sejšelima, Maldivima i inim destinacijama. Zašto ne pomogne hrvatskom turizmu ili možda osječkom pa na primjer odmara se u kopačkom ritu...........
Jack TrbOSIJEK

tempus031

Jack TrbOSIJEK

Ti si smiješan! Ovo je jedna od anti recesijskih mjera, a ne isključivost. Kupujmo osječko je samo jedna akcija u sklopu akcije kupujmo hrvatsko. Takvi kao ti vjerojatno kupuju stranu robu i strancima pune džepove. Nismo nikakva feudalna jedinica ali imamo svoje brandove koje želimo uzdignuti na mjesto koje im pripada.

Patite vi koliko želite, ali akcija je dobra i ljudi je prihvaćaju sa simpatijama, a ja bih stvarno volio da vi HDSSB-ovci nešto smislite i predložite napokon neki projekt umjesto što vam je jedini način političkog komuniciranja pljuvanje i blaćenje....dosadni ste i nezanimljivi, ali ok samo nastavite tako, to vam je donijelo ''dobar'' rezultat i na prošlim izborima...
TataMata

Patite vi koliko želite, ali akcija je dobra i ljudi je prihvaćaju sa simpatijama, a ja bih stvarno volio da vi HDSSB-ovci nešto smislite i predložite napokon neki projekt umjesto što vam je jedini način političkog komuniciranja pljuvanje i blaćenje....dosadni ste i nezanimljivi, ali ok samo nastavite tako, to vam je donijelo ''dobar'' rezultat i na prošlim izborima...

slažem se sa gore navedenim. HDSSB nezna ništa drugo nego pljuvat, a nema većih kriminalaca i lopova od tih talibana HDSSB-ovaca
Kako vas samo nema na postu oko smokinga, tu se vidi pravo lice Đapića. Mislim da ovaj put neće zavarati pametne ljude Osijeka, a za budale naravno ne garantiram........
Jack TrbOSIJEK

TataMata

slažem se sa gore navedenim. HDSSB nezna ništa drugo nego pljuvat, a nema većih kriminalaca i lopova od tih talibana HDSSB-ovaca

TataMata

slazem se
amunike

TataMata

slazem se

Ne slažem se.
Jack TrbOSIJEK

Antirecesijska mjera!? Tako je i Vlada mogla pojačat akciju Kupujmo hrv i evo izlaska iz krize za mjesec dana (Đapić je izjavio da će akcija trajat mj. dana) Prof. Singer je sama rekla da ovo ne može polučiti ozbiljnije gospodarske učinke nego ima samo psihološku komponentu. Naravno da kupujem hrvatsko i to još prije bilo kojih akcija kupujmo ovo/kupujmo ono, ali što bih se ja tebi tu opravdavao.

Jack TrbOSIJEK

TataMata

Uvažena gospodo! Kad god ponestaje argumenata okrećete pilu naopako.

O rezultatima HDSSB-a u OBŽ sam pisao pa se neću ponavljati. U ostalim slavonskim županijama ste još ili ste bili dojučer u koaliciji s HDZ-om pa pogledajte na kojoj su oni razini. U OBŽ gdje HDSSB obnaša vlast nema izravnih pogodbi, nema probijanja rokova, nema zamjerki državne revizije, direktori ne završavaju u pritvorima zbog gospodarskog kriminala, transparentnost.

U Osijeku gdje HSP obnaša vlast ima izravnih pogodbi, ima probijanja rokova, ima zamjerki državne revizije, direktori završavaju u pritvorima zbog gospodarskog kriminala, najnetrasparentniji grad (opet prema reviziji).

Ne očekujem odgovor, za mene je ova tema završena. Ugodan dan vam želim!
Jack TrbOSIJEK

...imamo vrlo malu količinu osječkih proizvoda koji se prodaju u bezbrojnim trgovačkim centrima čiji su vlasnici mahom stranci, tako da i ovako i onako punimo tuđe džepove....
tempus031

Jack TrbOSIJEK

Antirecesijska mjera!? Tako je i Vlada mogla pojačat akciju Kupujmo hrv i evo izlaska iz krize za mjesec dana (Đapić je izjavio da će akcija trajat mj. dana) Prof. Singer je sama rekla da ovo ne može polučiti ozbiljnije gospodarske učinke nego ima samo psihološku komponentu. Naravno da kupujem hrvatsko i to još prije bilo kojih akcija kupujmo ovo/kupujmo ono, ali što bih se ja tebi tu opravdavao.

Jack TrbOSIJEK

TataMata

Uvažena gospodo! Kad god ponestaje argumenata okrećete pilu naopako.

O rezultatima HDSSB-a u OBŽ sam pisao pa se neću ponavljati. U ostalim slavonskim županijama ste još ili ste bili dojučer u koaliciji s HDZ-om pa pogledajte na kojoj su oni razini. U OBŽ gdje HDSSB obnaša vlast nema izravnih pogodbi, nema probijanja rokova, nema zamjerki državne revizije, direktori ne završavaju u pritvorima zbog gospodarskog kriminala, transparentnost.

U Osijeku gdje HSP obnaša vlast ima izravnih pogodbi, ima probijanja rokova, ima zamjerki državne revizije, direktori završavaju u pritvorima zbog gospodarskog kriminala, najnetrasparentniji grad (opet prema reviziji).

Ne očekujem odgovor, za mene je ova tema završena. Ugodan dan vam želim!

Normalno je da ne očekuješ odgovor jer nemaš nikakvih argumenata, iz ove tvoje izjave jasno se može vidjeti kojoj političkoj opciji pripadaš. U OBŽ nema pogodovanja i namještanja natječaja, ma daj molim te, i ti to mislaiš jer je Bubalo krpeni lutak Branimra Glavaša tako rekao, ti si naivac.

jel ti ne vidis ovo boldano??

:lol:
Samo jedno ću ti reći, na županiji ste imali neke šanse...i odigrali ste totalno krivo...ukoliko ste i odradili nešto na županiji, gdje su vam projekti za razvoj grada i kakve imate prijedloge, tko su vam kandidati za dogradonačelnike i od kuda vam ideja da je Šiško dobar kandidat za županiju....
TataMata

Samo jedno ću ti reći, na županiji ste imali neke šanse...i odigrali ste totalno krivo...ukoliko ste i odradili nešto na županiji, gdje su vam projekti za razvoj grada i kakve imate prijedloge, tko su vam kandidati za dogradonačelnike i od kuda vam ideja da je Šiško dobar kandidat za županiju....

Tko je krivo odigrao ćemo vidjeti 17. svibnja.
Sve stranke su pravile ankete i u svima pobjeđuje Bubalo, osim u vašoj...
Samo pitajte šefa Djapica, zašto taji podatke iz ankete koju je on naručio??
Malko ga je sram, pa nije ga pobijedio ni Bubalo ni Vrbošić.
Neka objavi rezultate ak smije!
Ekipa, niti ljudi iz vaše stranke ne vjeruju tim anketama....i slažem se da će se rezultati vidjeti u svibnju....samo što ćete izgubiti i županiju za koju ste imali izgledne šanse...
17. svibnja na izborima HDSSB će doživjeti takav potop od kojeg se neće moći više nikad oporaviti. Ljudi se masovno iščlanjuju i bježe iz te stranke, mladež im se prepolovila jer svi ljudi shvaćaju da je u toj stranci sve namješteno i dobro je samo užem krugu ljudi oko Branimira Glavaša. Iza te navodne borbe za Slavoniju krije se politika punjenja džepova pojedinaca kojima nikad nije dosta novaca. Unutar stranke na vlasti je ratnoprofiterska grupacija koja manipulira slavonskom sirotinjom te se na taj način besramno bogati. To sve više ljudi primjećuje pogotovo mladi, koji masovno napuštaju tu stranku jer im se njihova politička aktivnost svodi na predizborne feštice uz tamburicu i besplatno pivo, a visoke funkcije rezervirane su za sinove kojekakvih tajkuna koji su vjerne sluge B. Glavaša. Ovo govorim jer sam pričao sa puno njih koji su razočarani napustili tu stranku. Ovim potezom sa Šišljagićem za kandidata za župana izgubili su i ono što su imali velike šanse osvojiti jer je jasno da Šišljagić ugledni osječki kirurg ne prolazi kod glavaševog desnog biračkog tijela jer je srbin po ocu. Bubalo ni sam nije zadovoljan s kandidaturom za gradonačelnika jer mu je to političko ubojstvo, nakon ovog izglednog poraza njegova karijera političara otići će u povijest.
Jack TrbOSIJEK

17. svibnja na izborima HDSSB će doživjeti takav potop od kojeg se neće moći više nikad oporaviti. Ljudi se masovno iščlanjuju i bježe iz te stranke, mladež im se prepolovila jer svi ljudi shvaćaju da je u toj stranci sve namješteno i dobro je samo užem krugu ljudi oko Branimira Glavaša. Iza te navodne borbe za Slavoniju krije se politika punjenja džepova pojedinaca kojima nikad nije dosta novaca. Unutar stranke na vlasti je ratnoprofiterska grupacija koja manipulira slavonskom sirotinjom te se na taj način besramno bogati. To sve više ljudi primjećuje pogotovo mladi, koji masovno napuštaju tu stranku jer im se njihova politička aktivnost svodi na predizborne feštice uz tamburicu i besplatno pivo, a visoke funkcije rezervirane su za sinove kojekakvih tajkuna koji su vjerne sluge B. Glavaša. Ovo govorim jer sam pričao sa puno njih koji su razočarani napustili tu stranku. Ovim potezom sa Šišljagićem za kandidata za župana izgubili su i ono što su imali velike šanse osvojiti jer je jasno da Šišljagić ugledni osječki kirurg ne prolazi kod glavaševog desnog biračkog tijela jer je srbin po ocu. Bubalo ni sam nije zadovoljan s kandidaturom za gradonačelnika jer mu je to političko ubojstvo, nakon ovog izglednog poraza njegova karijera političara otići će u povijest.

Blago tebi kako sve znaš...Ja bi volio biti kao ti.
Čemu takva frustriranost i mržnja.
Ja nemam ništa protiv HSP-a. Dapače ljubitelj sam lika i djela Ante Starčevića i baš zato želim da se ta stranka što prije riješi tog bolenog tkiva poznatijeg kao Anto magistar Đapić.
Kažeš da odlaze ljudi iz HDSSB-a. A koga je sve tvoj Đapić uspio istjerati iz HSP-a? Sve što je valjalo...
Blago tebi kako sve znaš...Ja bi volio biti kao ti.
Čemu takva frustriranost i mržnja.
Ja nemam ništa protiv HSP-a. Dapače ljubitelj sam lika i djela Ante Starčevića i baš zato želim da se ta stranka što prije riješi tog bolenog tkiva poznatijeg kao Anto magistar Đapić.
Kažeš da odlaze ljudi iz HDSSB-a. A koga je sve tvoj Đapić uspio istjerati iz HSP-a? Sve što je valjalo...
Pa neznam sve, ali dosta stvari znam. Niti sam frustriran niti sijem mržnju, samo realno gledam neke stvari te nisam politički motiviran. Dakle, prema HSP-u i Anti Đapiću nemam ništa bolje mišljenje nego što ga imam prema HDSSB-u , ali između dva zla uvijek treba birati manje. Kad sam govorio o odlasku ljudi nisam mislio na visoko pozicionirane dužnosnike u stranci nego o običnim članovima tzv. malim ljudima koji razočarani bježe od HDSSB-a, jer je nekakav napredak unutar stranke nemoguć tj. rezerviran je samo za ratnoprofitersku elitu koja vlada u toj stranci. Nepotizam je u toj stranci daleko najviše zastupljen nego u bilo kojoj drugoj stranci u Hrvatskoj. Još jedan dokaz o tome da ljudi okreću leđa Glavašu je taj da na njegovim osnivačkim skupštinama koje sada provodi po županiji se okopi 10 do 15 ljudi, ali vjerni glavaševi poslušnici STV i Glas Slavonije uz pomoć trikova prikažu kao da je puno. Ja sam nedavno slučajno prisustvovao takoj jednoj skupštini na kojoj je doslovno bilo 13 ljudi i to uključujući i Glavaša, Bubala i Šišljagića i još nekoliko stranačkih dužnosnika, čak nisu mogli ni staviti nikog u izvršni odbor tog ogranka pa su nazvali neku dvojicu da nabrzinu dođu kako nebi ispala bruka. Mislim, katastrofa, nevjerojatno je na šta je Glavaš spao.
Sta u photoshopu dodaju ljude ? kakve trikove? de objasni mi i ja trebam od neceg di je bilo malo ljudi napravit da je krcato? kako ,kako?
i gdje je to bilo?
centurion

Sta u photoshopu dodaju ljude ? kakve trikove? de objasni mi i ja trebam od neceg di je bilo malo ljudi napravit da je krcato? kako ,kako?
i gdje je to bilo?

Ne radi se o photoshopu, nego se te skupštine održavaju u prostorijama veličine dnevne sobe, a snimatelji ili ne prikažu publiku ili samo krupnim planom snimaju face i iz određenog kuta, kameru stave uvijek dolje nisko u kut. To je vrlo istrenirana ekipa koja ga prati svuda i stvara krivu percepciju gledateljima i naravno njegovi nastupi uvijek su popraćeni odličnom scenografijom tako da se stvara dojam kao da se radi o nekom vrhunskom i moćnom press centru. To je bilo u jednom mjestu blizu osijeka, neznam jeste li ikad bili na nekom njegovom skupu pa usporedite televizijsku reportažu i ono što ste vidjeli uživo- nebo i zemlja.
Baš me zanima, čitajući ova naklapanja i rasprave o besplatnoj reklami osječkim proizvođačima da li se mogu na navedenoj TV reklamirati neuspjeli proizvodi (djela) gradskog poglavarstva grada Osijeka npr. preuzimanjem kormila grada Osijeka trenutni gradonačelnik sa svojom svitom započeo je uređenje donjogradske tržnice na trgu Josipa bana Jelačića, kako vrijeme izmiče, a približavaju se novi izbori konture nove tržnice na spomenutom trgu se još ne naziru. Tako da navedeni trg se do daljenjeg ne može zvati trg Josipa bana Jelačića, nego samo "Banova Jaruga". Znatiželjan sam da li će osječki gradonačelnik postaviti skulpturuJosipa bana Jelačića na trg pa da nepismeni znaju čiji je to trg kao što je postavio skulpturu Ante Starčevića na trgu u Gornjem gradu. Navedeni gradonačelnik je dugo prijateljevao sa kiparima u Starčevićevom domu .

Tagovi