Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Vox populi: Javna isprika ravnatelju OŠ Antuna Mihanovića

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
anakonda

Ukupno postova: 6288
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 04.03.2009. 11:11 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

...znači, ipak borba protiv vjetrenjača?...i tako će ići sve dok jedan roditelj ne poludi i ne uzme pravdu u svoje ruke...tipična situacija u Hrvata....šuti i trpi dok možeš, kad više ne budeš mogao, uzmi pištolj, bejzbol palicu ili stisni nekom par šamara i eto....
...nažalost, @Ingo - ti si u pravu....rješenja očito nema, nego ostaje laicima razglabati po forumima, dok stručnjaci ne nude nikakva rješenja.....

Ukupno postova: 820
Post Postano: 04.03.2009. 11:19 
Naslov:  

Ingo je napisao/la :
svi nesto prigovaraju kako se nista nije ucinilo.

a koji mehanizmi postoje da se problematicna djeca koja tuku i maltretiraju drugu djecu discipliniraju ?

Ovo je jako dobro pitanje...

Mislim da na njega nažalost i nećeš dobiti nekakav konkretan odgovor.
Situacija je toliko komplicirana da jednostavno ne bih znala odakle bih krenula...
Poznato je svima da su roditelji u najvećoj mjeri odgovorni za odgoj svog djeteta i oni bi trebali upravo biti ti koji će djete odgojiti za nenasilje.
S druge strane što može uopće učiniti učitelj u školi kad je djete neposlušno i nestašno?
Može mu dati 1, poslati ga kod pedagoga/ravnatelja na razgovor (što je klincima baš fora), čak u osnovnoj ga ne smije ni udaljiti s nastave i dati neporavdani.
Dakle velika je odgovornost na roditeljima koji upravo dali svjesno ili nesvjesno opterećeni životom i brigom za egzistenciju često prebacuju odgoj svoje djece na institucije, nažalost.
Začarani krug.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
tonya

Ukupno postova: 2171
Post Postano: 04.03.2009. 12:01 
Naslov:  

...U nekim školama profesori učenika ne smiju poslati ravnatelju, a pedagoga/psihologa često nema, jer rade u više škola...

To explore strange new worlds
To seek out new life and new civilizations
To boldly go where no man has gone before
anakonda

Ukupno postova: 6288
Post Postano: 04.03.2009. 12:19 
Naslov:  

...ne znam - sad ću ispasti jugonostalgičar i tome slično, ali ne sjećam se da je baš u vrijeme Šuvarovog režima bilo toliko nasilja među klincima....uostalom, direktor škole je bio strah i trepet učenika, iako ne i nastavnika...i najgore što nas je tada moglo snaći je bio razgovor kod njega, ako smo zahebali...
...a danas - zaista nisam toliko pametna da bi uopće dala ikakav prijedlog kako riješiti taj problem...osim moliti se Bogu da moje dijete ne dobiva po tamburi u školi....

Ukupno postova: 389
Spol: Muško Muško
Post Postano: 04.03.2009. 12:44 
Naslov:  Re: Vox populi: Javna isprika ravnatelju OŠ Antuna Mihanovića

E sad smo bliže. Naravno da prvo treba detektirati problem. Problem je u sustavu, što nemamo adekvatan odgovor na djecu problematičnog ponašanja. Imamo razne službe koje bi se trebale pozabaviti takvom djecom, ali one su nemoćne. Moj bivši ravnatelj, kojeg izrazito poštujem, puno se puta tužio da ima osjećaj da u školi postoje samo loša djeca, jer kod njega samo takvi dolaze, i tu ga razumijem. Nastavniku na satu dijete može skakati po glavi, a da mu ovaj apsolutno ništa ne može. A ravnatelji često uzvraćaju takvim kolegama, da im ne dovode djecu u ured, jer su očito nesposobni smiriti ih. Koja koma. Pojedine kolegice dolaze uplakane, boje se ići na sat. Kolege se boje podići glas, jer djeca dođu kući, a onda, da se prikrije osobna nemoć, udri po jedinoj instanci koja je plaćena da njihovu djecu nauči ono što oni nisu u stanju. Djeca u školu kreću sat, pa i dva ranije. Kod kuće nikog nema, ili su nezainteresirani za probleme, pa se boravkom u školi nadoknađuje višak energije. A gdje će se iskaliti bijes i negativne emocije nakupljene gledanjem nasilnih filmova i igranjem nasilnih igrica? Usput, jel netko zna tko je zadužen za one male zaokružene brojeve, kad gledate film? U jednoj večeri, nabrojao sam 56 nasilnih i krvavih scena sa smrtnim završetkom, a da je uvijek pisalo samo 12 godina. A kako su roditelji zainteresirani za kontrolu sadržaja kojeg djeca gledaju, pitajte vi koji ste svakodnevno s djecom u razredu. Ljutim se jer je uvijek netko kriv, ali imam osjećaj da je taj netko baš kriv jer ga netko pika zbog drugih razloga, a ne zato što je to stvarno tako. Općenito je poznat stav javnosti o učiteljima, koji rade samo dva sata dnevno i šest mjeseci u godini. Ako dodate tome još i ogromne plaće, vjerujem da bi rješenje bilo da svoju djecu pošaljete na cjelodnevni boravak, i da im dođete na vjenčanje, a učitelji i ravnatelj da sve ostalo obave umjesto roditelja.

Catharine

Ukupno postova: 354
Post Postano: 05.03.2009. 3:34 
Naslov:  

..:: Pa smjestimo ih u posebnu ustanovu za defektne... XD Njima je cilj biti kewl i faca, a u svojim glavama oni to postizu na nachin da ne priznaju autoritet to stoji... e pa kad si faca idi lijepo u ustanovu za defektne kad se s tobom ne da normalno raditi - a to i nije kewl, ili? samo shteta je shto mi nemamo tako nekakve mjere... i danas ni roditelji ne priznaju da su njihova djeca problematichna, nego josh traze greshke u uchiteljima, ravnateljima i svima drugima, no njihovo dijete nije krivo i onda josh zakonski poduzimaju mjere (ovo se ne odnosi na gornji primjer oca i inspekcije, nego opchenito). PoZZ svima ::..

www.myspace.com/venus4u
Anonymous

Skoči u forum: