Autor |
Poruka |
Chule
Ukupno postova: 200 Spol:  Muško
|
Bio je predsjednik HSLS u Osijeku u vrijeme kada je HSLS bio ozbiljna stranka koja je tada okupljala mnostvo intelektualaca e sad to sto je on u to vrijeme imao viziju sebe kao osobe koja ne mora nuzno sudjelovati u radu gradske uprave to ne znaci da nije sudjelovao u izborima. |
|
|
|
|
 |
obyzouth
Ukupno postova: 139 Spol:  Žensko
|
http://www.glas-slavonije.hr/vijest.asp?rub=1&ID_VIJESTI=104961
Izjava Biljane Borzan: "U prvom redu podržavamo njega kao osobu", kao i Vrdoljakova kako cijeni Vrbošića te: "kako je ova odluka SDP-a dobra jer se okrupnjava scena lijeve građansko-liberalne opcije" daje u neku ruku ipak nadu kako je i bez obzira na stranačku pripadnost moguće izdvojiti pojedinca koji bi napokon dao jednu solidnu protutežu svemu ovome što se do sada događalo u Osijeku i potaknuo reinkarnaciju pravih građanskih vrijednosti koje su nažalost skrivene posljednjih godina.
I nekako mi je baš čudno kako do sada ama baš nitko nije izvukao na svjetlo dana ama baš ništa što bi kompromitiralo Vrbošića, što mi samo govori, između ostalog da je isplivala jedna osoba kojoj bi vrijedilo dati svoj glas. |
|
_________________ I do it because I can. I can because I want to. I want to because...Anonymous said I couldn't! |
|
|
 |
DonQuijote
Ukupno postova: 4291 Lokacija: Osijek Spol:  Muško
|
pa nije da smo se dosad baš usrećili s onima koji se jesu politički istaknuli. ne znam da navodnike stavim na politički, na istaknuli, na oboje... |
|
|
|
|
 |
pernabukano
Ukupno postova: 706 Spol:  Nebitno
|
Ono što je zanimljivo u ovoj priči jest da će Osijek biti jedina izborna jedinica u Hrvatskoj u kojoj 2 najjače stranke u državi neće imati svog kandidata. I to će im se obiti o glavu... |
|
_________________ Moj Osijek... |
|
|
 |
PreacheR
Ukupno postova: 1076 Lokacija: Osijek, JUG II Spol:  Muško
|
Podržavanje Vrbošića na izborima za gradonačelnika je još jedan u nizu autogolova iz radionice Zokija Milanovića. SDP je prije svega pogriješio što za svo ovo vrijeme 'međuvlašća', ili kako već da nazovem razdoblje između ovih brojnih izbora, nije uspio isprofilirati vlastitog kandidata za gradonačelnika Osijeka. Uz dužno poštovanje doktorici Borzan, moram primjetiti da ona nema dovoljno političke zrelosti i odlučnosti da se uhvati ukoštac s prekaljenim političkim liscima kao što su Đapić, Glavaš i ostali. Htjeli mi to priznati ili ne, i njena nacionalnost joj baš ne ide u prilog unatoč liberalnijem biračkom korpusu SDP-a. No zašto je Milanović rehabilitacijom Dr. Vrbošića, političara koji je godinama tavorio u poluanonimnosti (bar što se tiče osječke političke scene), odlučio rehabilitirati i rezidue osječkog HSLS-a i skinuti ih s 'aparata za održavanje života', to je samo njemu jasno. Mogućim oživljavanjem HSLS-a, upravo će SDP izgubiti veliki dio glasova na nekim budućim izborima. |
|
_________________ Prijete mi noću, u moju sobu krišom uđu. Nađu me budnog gdje slušam otkucaje sata. Priđu mi tiho dok imam kamen 'mjesto srca i lagano sklope prste oko moga vrata. |
|
|
 |
tempus031
Ukupno postova: 234 Lokacija: In Da House Spol:  Muško
|
Stvari se polako kristaliziraji. Ukoliko ovako ostane, Osječani će stvarni imati 3, po meni potpuno različita kandidata.
1. Političar opće prakse (doduše i akademski građanin s magisterijem) - ima rezultate, ali i more afera. Ako je uvjet da se gradi, ali i iz svakog posla namiri svoje apetite - ne, hvala!
2. Ekonomist, menadžer - ima rezultate, nema afera, poslu pristupa racionalno i posao odrađuje na menađerskim osnovama.
3. Diplomat - u svom poslu vjerojatno stručnjak, ali kao operativac u izvršnoj vlasti, potpuna nepoznanica. Više mi nalikuje kandidatu za predsjednika države koji sukreira vanjsku politiku, nego za operativca na terenu.
Jesam pristran i i takav ću i biti. Ovom gradu nedostaje transparentnosti, fali mu gradonačelnik operativac koji poznaje ekonomiju i lokalne probleme i zato je po meni Krešo jedino rješenje. |
|
_________________ Slavonijo 'ko te nije volio, ne zna što je izgubio! |
|
|
 |
pernabukano
|
Stvari se polako kristaliziraji. Ukoliko ovako ostane, Osječani će stvarni imati 3, po meni potpuno različita kandidata.
1. Političar opće prakse (doduše i akademski građanin s magisterijem) - ima rezultate, ali i more afera. Ako je uvjet da se gradi, ali i iz svakog posla namiri svoje apetite - ne, hvala!
2. Ekonomist, menadžer - ima rezultate, nema afera, poslu pristupa racionalno i posao odrađuje na menađerskim osnovama.
3. Diplomat - u svom poslu vjerojatno stručnjak, ali kao operativac u izvršnoj vlasti, potpuna nepoznanica. Više mi nalikuje kandidatu za predsjednika države koji sukreira vanjsku politiku, nego za operativca na terenu.
Jesam pristran i i takav ću i biti. Ovom gradu nedostaje transparentnosti, fali mu gradonačelnik operativac koji poznaje ekonomiju i lokalne probleme i zato je po meni Krešo jedino rješenje.
|
Potpisujem do riječi. |
|
|
|
|
 |
silva50
Ukupno postova: 76 Spol:  Žensko
|
..hvala Bogu jedan odličan kandidat, obrazovan, pravi gospodin, bez afera....valjda je naš grad zaslužio jednog pravog gradonačelnika....i hvala SDP što ga podupire... |
|
|
|
|
 |
more456 Ukupno postova: 199 Spol:  Nebitno
|
Najavljen je još jedan kandidat za gradonačelnika: Ivica Vrkić sa nezavisnom listom. On bi mogao biti opasna konkurencija Vrbošiću.
Osijek je naravno opet grad slučaj. U njemu ni SDP ni HDZ nemaju kandidata za gradonačelnika. Vjerojatno ćemo opet svake godine izlaziti na izbore. |
|
|
|
|
 |
nocni-orao
Ukupno postova: 53 Spol:  Nebitno
|
Nije Osijek grad slucaj nego ljudi koji ga vode. |
|
|
|
|
 |
kudjaokomtiskokom
Ukupno postova: 252 Lokacija: Osijek Spol:  Nebitno
|
i ljudi koji ne izlaze na glasanje. |
|
|
|
|
 |
W.M. Felt Ukupno postova: 2158 Spol:  Nebitno
|
Osijek jest grad slučaj, Osječani su slučaj, a kakav ćemo tek slučaj postati ako ponovo pobijedi Anto Đapić neka svatko razmisli nakon što pročita slijedeći tekst:
http://www.jutarnji.hr/komentari/kolumne/clanak/art-2009,3,2,,154164.jl
Za one kojima je to teško, radi se o konvenciji Hsp-a od neki dan, koja bi se mogla sažeti u nekoliko rečenica:
1. Ne treba nam NATO i ne treba nam EU
2. Izborni model Hrvatske ugrožava Hrvate
3. Komunizam je jednak fašizmu
4. Anto Đapić: "Ja sam za pozdrav "Za dom spremni!"
Eto, takav će nam čovjek možda opet biti gradonačelnik.
Ovi izbori će izgleda postati borba za spas grada Osijeka, i ono malo obrazovanog stanovništa koje još nije otišlo. Da li će pobijediti Vrbošić, Bubalo, Vrdoljak ili netko treći, postalo je manje važno, samo da ne pobijedi ovaj ponovno rođeni ustaša. |
|
|
|
|
 |
pernabukano
|
Osijek jest grad slučaj, Osječani su slučaj, a kakav ćemo tek slučaj postati ako ponovo pobijedi Anto Đapić neka svatko razmisli nakon što pročita slijedeći tekst:
http://www.jutarnji.hr/komentari/kolumne/clanak/art-2009,3,2,,154164.jl
Za one kojima je to teško, radi se o konvenciji Hsp-a od neki dan, koja bi se mogla sažeti u nekoliko rečenica:
1. Ne treba nam NATO i ne treba nam EU
2. Izborni model Hrvatske ugrožava Hrvate
3. Komunizam je jednak fašizmu
4. Anto Đapić: "Ja sam za pozdrav "Za dom spremni!"
Eto, takav će nam čovjek možda opet biti gradonačelnik.
Ovi izbori će izgleda postati borba za spas grada Osijeka, i ono malo obrazovanog stanovništa koje još nije otišlo. Da li će pobijediti Vrbošić, Bubalo, Vrdoljak ili netko treći, postalo je manje važno, samo da ne pobijedi ovaj ponovno rođeni ustaša.
|
Slažem se. Samo sam se nasmijao na ovaj tekst, jer očito da je Đapić svjestan da će vrlo brzo izgubiti jedinu utvrdu u Hrvatskoj, pa počinje pokazivati svoje pravo lice.
Đapić nema šanse u drugom krugu tko god bude išao protiv njega. Ako uopće i uđe u drugi krug. |
|
|
|
|
 |
TataMata
Ukupno postova: 1180 Spol:  Nebitno
|
Normalno da si stvari maksimalno pojednostavio i izvukao iz konteksta kako tebi odgovara,
evo članak iz večernjaka kojeg prenosim u cjelosti...:
Sve hrvatske političke stranke zauzimaju se za zaštitu nacionalnih interesa, ali nitko nije odgovorio na pitanje koji su to interesi. Ova vlada s dogmatskom demokracijom, zadnjih deset godina kao jedini interes postavlja ulazak Hrvatske u EU, kao da će naši problemi riješiti čim uđemo u europsku obitelj – kazao je predsjednik HSP-a Anto Đapić na konvenciji stranke na zagrebačkom Velesajmu.
- Zašto naša Vlada ni nakon ucjena slovenskih političara ne razmišlja o povlačenju zahtjeva za ulazak u EU, pitao se Đapić te dodao bi hrvatske vojnike trebalo povući iz NATO-ve misije u Afganistanu ako do travnja ne postanemo punopravna članica pakta. U dugačkom govoru osvrnuo se i na nacionalne manjine koje u Hrvatskoj imaju veća prava nego većinsko stanovništvo.
- U ovim kriznim vremenima vlada treba, grmio je Đapić s pozornice, spriječiti strane banke da u Hrvatskoj dižu kamate, a sav novac treba se prebaciti u dvije domaće banke, Hrvatsku poštansku i Croatia banku.
Na konvenciji su predstavljeni i HSP-ovi kandidati za župane i gradonačelnike na predstojećim lokalnim izborima.
(Večernji list - M.Zr/mz) |
|
_________________ Đe si lega.....šo ima? Ma niš brca....lagano điram i snajpam butre...možda će se koja šapit... |
|
|
 |
W.M. Felt Ukupno postova: 2158 Spol:  Nebitno
|
Nisam ja ništa pojednostavnio, niti izvukao iz konteksta.
Poanta priče nije Đapićeva ideja o povlačenju zahtjeva za ulazak u EU, odnosno o povlačenju naših vojnika iz NATO misija (iako se naravno radi o blesavoćama, koje si može priuštiti samo predsjednik već regionalne stranke sa 1 mandatom u Saboru).
Nije poanta ni u Đapićevom smiješnom shvaćanju izbornog modela (odnosno manjinskih prava).
Poanta je u novoj ustašizaciji ultradesne stranke Hsp, i to u vremenu kad je čak i kompromiser Sanader morao javno odbaciti "Za dom spremni". Na to se i odnosi tekst koji sam naveo (Jelena Lovrić, Jutarnji list).
Čovjek koji Hrvatsku vraća u prošlo stoljeće, lupeta o komunizmu i fašizmu, pozdravlja se sa ustaškim pozdravom, itd., jednostavno NE SMIJE postati gradonačelnik bilo kojeg grada, pa tako ni Osijeka. Sve i da zaboravimo njegovu skandaloznu biografiju, halapljivost i afere. |
|
|
|
|
 |
 |
|