Kastriranje mačka

Društvo, politika

Kastriranje mačka

imam mačka u stanu, noćima ne spava, stalno mjauče, grize i napada sve oko sebe, znam da se pati, sutra ide na kastraciju. :( živim u prizemlju pa je pitanje dana kad će pobjeć kroz prozor! nadam se da ga neće zanimat druge mačke i da će se znat vratit! žao mi je da nakon kastracije ne izgubi onaj znatiželjni pogled i želju za igrom, i sve one ludosti koje radi kad ga ne pucaju hormoni. :lol: ima li kakvih iskustava?
Što se mačje kastracije tiče, računaj na to da će, s vremenom ili možda čak i odmah, mačak prestati lutati, neće biti borben i prestat će obilježavati teren uriniranjem (iako je šansa za ovo zadnje nekih 60-40, možda 70-30).

Nisi rekao/rekla koliko je mačak star, ako je već zreo, onda svakako računaj na "eunuh efekt" - razvit će mu se muskulatura i dobit će na težini. Postat će pravi, veliki mačor :)

Kastrirani mačak će biti puno čišći, neće imati onaj klasični miris mužjaka, manje će se glasati, i kastracija će mu otkloniti mogućnost razvoja raka testisa.

Ako se postupak izvede dobro, mačak će biti onaj stari (novi) unutar nekoliko dana.

Sterilizacija mačaka

Re: Kastriranje mačka

star je 8 mjeseci, nije još počeo ispuštat jake mirise. u zadnjih mjesec dana počelo je to mjaukanje i agresija prema drugim ljudima, mene i muža još i podnosi. kad ga to "ludilo" popusti onda je umiljata maca koja se mazi i prede. zaigran je i voljela bi da i takav ostane. posebno me brine što nije izlazio iz stana i hoće li se znat vratit! nikad prije nisam imala mačku pa još uvijek učim
mačak će sigurno ostati zaigran i dalje.negdje sam pročitala da mačke nakon kastracije/sterilizacije opet postaju mačići - što se ponašanja tiče - dakle,samo mu nestaju nagoni za parenje i ta hormonska ludila;
potpisujem sve što Frost kaže - bit će to pravi mačor!

ok, hvala! javim za par dana kako smo preživjeli :)
svakako!
stripi

posebno me brine što nije izlazio iz stana i hoće li se znat vratit! nikad prije nisam imala mačku pa još uvijek učim

Pa...rezat će mu jajca, ne mozak :)

I ako dosad nije izlazio iz stana, nekako sumnjam da će i sad ;)
Marinoš

mačak će sigurno ostati zaigran i dalje.negdje sam pročitala da mačke nakon kastracije/sterilizacije opet postaju mačići - što se ponašanja tiče - dakle,samo mu nestaju nagoni za parenje i ta hormonska ludila;
potpisujem sve što Frost kaže - bit će to pravi mačor!

Ovo je apsolutna istina - mačak moje frendice nakon kastracije je podjetinjio. :) Ali nije posve izgubio naviku lutanja i tučnjava s drugim mačorima, no imao je već tri-četiri godine kad je kastriran, tako da je to malo teže iskorijeniti.
ja kontam da je to zato što je mačak prije kastracije išao van,da zato opet ide van;ali tuče se iz razloga što brani svoj teritorij;to rade i kastrirane i ne kastrirane mace...ja barem tako mislim

:bum:

jeste li kada gledali životinju kako dolazi sebi od narkoze!? :cry: pada na glavu! doslovno. jadan cjelo vrijeme pokušava ustat ali glava mu preteška a noge drvene. do sutra će bit kao novi! bar ćemo većeras svi spavat. zamislite si da vam neko cjelu noć pali svjetlo a ustajete u 5 ujutro! ne šalim se. skužio je da ako se popne na komp može dohvatit prekidač za svjetlo i ako on ne spava neće nitko! :)
a što se tiče izlaženja van, jesam spomenula da smo na prizemlju, francuski prozori, proljeće, ptice? zar to nije dovljno za mačju znatiželju!
Pusti ga neka se naspava večeras da ga popusti narkoza i bit će on brzo onaj stari :)
Prijateljičin je mačak prije kastracije tri puta skočio sa četvrtoga kata, bez ikakvih ozbiljnih posljedica. LOL Sad to bar više ne radi. :)

stripi

a što se tiče izlaženja van, jesam spomenula da smo na prizemlju, francuski prozori, proljeće, ptice? zar to nije dovljno za mačju znatiželju!

oprosti, ali zašto mačak od 8 mjeseci nije izlazio van?
psi se izvode u šetnju, zar mačka, kojoj je, po mom mišljenju, sloboda daleko potrebnija i važnija, mora biti osuđena na život u stanu i neizlaženje?
pa, ako je kastriran, nije glupav, vratit će se...

nije to nikakvo uskračivanje slobode jer kad smo ga našli u parku bio je mjesec dana star! dok je porastao došla je zima i naravno da ga nisam htjela puštat van da ne pobjegne i ne ugine negdje smrznut i gladan, jer navikao je na spavanje kraj peći i redovno hranjenje!!! zadnjih mjesec dana ga pucaju hormoni i opet nisam htjela da takav lud izađe i potuče se sa pvim čoporom. sad kad je kastriran naravno da će izlazit van!
ma, tvoj mačak - tvoj izbor :)

meni se samo čini da si malo prezaštitnički nastrojena pa mačak opet može nastradati, ovaj puta jer nije dugo izlazio van i ne zna se braniti...
zamisli da imaš dijete i ne pustiš ga van dok ga ne prođe pubertet - kako bi mu bilo?

životinja, kao i čovjek, mora i biti bolesna i posvađati se i osjetiti bol i nepravdu, da bi opstala

sretno i tebi i mačku! :)
Nekako sumnjam da će mu kastracija poništiti stoljećima ugrađivane instinkte za obranu ;)

stripi

nije to nikakvo uskračivanje slobode jer kad smo ga našli u parku bio je mjesec dana star! dok je porastao došla je zima i naravno da ga nisam htjela puštat van da ne pobjegne i ne ugine negdje smrznut i gladan, jer navikao je na spavanje kraj peći i redovno hranjenje!!! zadnjih mjesec dana ga pucaju hormoni i opet nisam htjela da takav lud izađe i potuče se sa pvim čoporom. sad kad je kastriran naravno da će izlazit van!

i ja bih isto postupila...pogotovo,ako je bio tako malen kad si ga dovela.bitna stavka je da je on sada kastriran i da će kroz 24 sata opet biti onaj stari,dobri mačak.pusti ga van ako on to želi...on je mačak i ima svoju samovolju...nije ni upitno da li vas voli,pa i ako izađe sada,vjerovatno će se vratiti,jer ga više neće mamiti hormoni....
e,da znaš kako sam se nasmijala na ono što si rekla,da pali svijetlo...moraš nam pokazati kako izgleda...kad dođe k sebi,fotkaj ga;ili imaš neke starije fotke...

hvala na podršci! danas uglavnom spava, ali bar je počeo jest i ić na wc. čak se uspio i na ormar popet, tek toliko.

Prilozi

• IMG_0213.jpg
a,siroče malo....svaka ti čast!netko ga ne bi pogledao,a ne kući donio...drago mi je da nas ima još takvih....jedva čekam da vidim fotku kakav je sada....

donosi lopticu kao pas, morat ću tu snimku poslat u neke smješne životinje ili tako nešto.dosta o njemu. zaključili smo, kastriranje je dobra stvar

Prilozi

• IMG_0476.JPG
stripi, lijep je mačak :) snimi nešto pa podijeli s nama :)
Baš je lijep mačak...
hahaa....i moja Micika trči za lopticom,samo,ne donese ju nego stane kraj nje...i dozivam je samo fićukanjem i pljeskanjem rukama - na ništa drugo se ne odaziva....
stripi,svakako stavi neki video clip

@Frost:jel ti se vratio mačak?
prelijep mačak...iako ja volim samo svog....al prelijep je..:)

mačak Bibo traži prijatelja...:))) u ulici su svi klošari,haha...

Prilozi

• 14122008014.jpg
i dajte da vidim vše mace..

kakav frajer! :lol: prekrasan je
pokušala sam stavit snimku ovdje pa nešto nejde
kikica1987

Imaš temu na forumu "Što vam se po kući šeće", a i ak oš još slika životinja imaš i u "poziranje" ;)
Evo,moja Micika...samo jedna u nizu ludih fotki...

Prilozi

• DSC02108.JPG
exHOP3on

kikica1987

Imaš temu na forumu "Što vam se po kući šeće", a i ak oš još slika životinja imaš i u "poziranje" ;)

hvala..idem sad tamo nabacat slika ove male spodobe...:)

evo prošlo je par dana od kastracije. živ je i zdrav. i za ne prepoznat! samo bi se mazio. i jede ko lud, valjda da nadoknadi ona dva dana kad mu nije bilo do ničega. nema više agresije i nervoze. ljepa, zaigrana i umiljata maca.
Eto vidiš :)

Naša mačja priča se poprilično poklapa sa Stripijevom, našli malo mače i da ga ne pojede miš za večeru, mi ga udomili, zaljubili se i sad je član obitelji. Vodili ga par puta van, al on zaista ne voli biti vani, trese se i bježi nazad u stan. Prije mjesec dana ( moram napomenuti petak, 13. ) pao sa drugog kata i pri pregledu kod veterinara, iščašena vilica, a kad smo već tu zašto ga i ne kastrirati....ajme !
Da nisam prije nekog vremena od frendice čula kako se ponaša maca nakon anestezije, kolpalo bi me. Sva sreća za nekoliko dana Garfield je opet onaj razigrani macan, bljesav i mazan kakav je i bio.
Da ne zaboravim, tek prije par dana je pristao biti uz otvoren prozor i na balkonu.

Prilozi

• P1010009.JPG

siroče malo, pa kako je pao? zaspao na prozoru? da ga nisi možda našla na sjenjaku sredinom 7 mj? jer ima iste šare kako moj mačak, da nisu iz istog legla?
ja nisam znala kako izgleda buđenje iz narkoze! jadan, uspio se nekako dovuć do svog wc i gleda u taj pjesak i piški po pločicama. ma strašno za gledat.
rekonstrukcijom događaja, čini nam se da ga je iznenadio vjetar koji je taj dan jako puhao, mramorna klupčica na koju se okliznuo.....nikako da nam on ispriča :))
Nađen je na Vijencu, a veterinar kaže da je to vrlo kvalitetno porijeklo domaće mačke, jer ima čistih pet pruga na glavi i ružičasto krzno na trbuhu, što god to značilo.
Ne znam da li je to uobičajeno, ali naš Garfield obožava vodu...i gdje god kapa voda ili curi iz slavine eto njega , sretan šljapka po vodi, liže, hvata kapi..
aaa bubitza mala.......

a ne ne, nisu rođaci, vinko prezire vodu!
vjetar ga iznenadio! :lol: važno da se oporavlja!
Buđenje nakon kastracije / sterilizacije je individualno iskustvo,isto kao i kod čovjeka. Doduše,muške mace puno brže dođu k sebi,nego ženke.Moja Micika je bolovala 24 sata,dok je Nadica,moja štićenica,koja je bila kastrirana u 17 sati,isti dan u 22 sata već bauljala i piškila.
No krajnji rezultat je isti - kao što sve ove priče govore - mace se vrate u "djetinjstvo",nema briga oko parenja,nema smrada od "zapišavanja" i nema neželjenih mačića.
Mi iz Udruge Maca podržavamo kastracije / sterilizacije,kako kućnih maca a pogotovo maca lutalica - jer njihov broj je itekako potrebno smanjiti.
Drago mi je što svi imamo pozitivnih iskustava sa kastracijama maca... :cat:

@Bubamara: nadam se da je sada njegova čeljust dobro - jer ova maca koja je sad privremeno kod mene ima isto problema - točno se vidi na sredini donjih zubića,da par komada ide prema gore,a preostali su spušteni i ne može grickati suhu hranu...kao da je napravljena crta preko sredine čeljusti...ja vjerujem da će ti proći jer je to mala i snažna maca
@ Marinoš: Garfildova čeljust je sada odlično, a kako nam je veterinar iz iskustva ispričao, da je izuzetno važno bilo što smo došli odmah, jer ako vilica zaraste tako, nakon izvjesnog vremena se ukoči, životinja ne može jesti i čak se hoće sama otrovati da si skrati muke.
Zato neću komentirat pozamašni račun koji smo platili, no postavilo se pitanje uplatiti dopunsko ili ne , hehe
bubamara

@ Marinoš: Garfildova čeljust je sada odlično, a kako nam je veterinar iz iskustva ispričao, da je izuzetno važno bilo što smo došli odmah, jer ako vilica zaraste tako, nakon izvjesnog vremena se ukoči, životinja ne može jesti i čak se hoće sama otrovati da si skrati muke.
Zato neću komentirat pozamašni račun koji smo platili, no postavilo se pitanje uplatiti dopunsko ili ne , hehe

a joj...pa,kad smo bili jučer kod Furya,on joj je pogledao čeljust i improvizirao otvaranje i zatvaranje čeljusti i sve je bilo uredno; ona još uvijek ne jede keksiće (osim onih babycat od Royal Canina - koji su veličine Natrena),no danas smo se igrale i zubićima je hvatala igračke tako da...nadam se najboljem;
o,da,ovo za račun ti vjerujem...ali,kad njihov život i zdravlje za nas koji ih volimo,nema cijenu,zar ne? :wink:

Tagovi