Savjet mladih potrošio novac, a projekti propali

Osijek

Savjet mladih potrošio novac, a projekti propali

Savjet mladih grada Osijeka u šest je mjeseci svoga djelovanja, ako se može suditi prema riječima predsjednika Davora Mrčele, uspio ostvariti velik dio projekata čija je realizacija bila najavljena za 2008. godinu, dok je projekte ostale "na čekanju" opravdao kratkim vremenom djelovanja Savjeta te velikim opsegom posla(?).

- Program rada s financijskim planom za razdoblje do kraja 2008. i predviđenim iznosom od 100.000 kuna obuhvatio je osam projekata, od kojih smo uspjeli ostvariti četiri - objasnio je Mrčela dodavši kako je riječ o projektima "Gradimo mostove" (educiranje voditelja udruga mladih za upravljanje udrugama i izgradnju partnerskih odnosa), aktivističkog videocentra, plesnog kampa te web stranice Savjeta mladih.

- U ovoj nam godini predstoji realizacija projekta "Osijek u slici", čiji je cilj stvaranje fotoarhive grada koja bi bila dostupna svim zainteresiranima, a dosad smo zaprimili oko 60 radova koje će se u promidžbene svrhe koristiti bez autorske naknade - istaknuo je naš sugovornik i dodao kako će se ove godine raditi i na dovršavanju radionice na temu lobiranje te povezivanja studentskog servisa s web stranicom Savjeta mladih, što je projekt vrijedan 7.000 kuna. Ambiciozno najavljeni projekti podjele stipendija u iznosu 500 kuna godišnje za deset socijalnih slučajeva, popusti u školama stranih jezika ili plesnim školama za mlade od 15 do 29 godina, zvuče pohvalno, no ne treba zaboraviti kako je, primjerice, projekt aktivističkog videocentra prvobitno zamišljen kao polivalentni javni otvoreni prostor za edukaciju i istraživanje te za izradu videa, ostao samo jednokratna radionica u kojoj se, prema Mrčelinim riječima, "snimalo, montiralo i educiralo" za 12.300 uloženih kuna u "jednom prostoru u Tvrđi". Prostora pitanjima ostavlja i komentar našega sugovornika, koji kao predsjednik Savjeta nema točne informacije o projektima, jer "nije zadužen za svaki od njih"(?!).

Piše: B.Božić/Glas Slavonije

Re: Savjet mladih potrošio novac, a projekti propali

ko ga vodi nije ni cudo...e moj mrcela, pa tebi ne bi povjerio dvije ovce da ih cuvas, al da, ti si ipak mladi hsp-ov jurisnik....
koji jad i bijeda, *.. za ovakve stvari nema komentara.. za sve pare sta pronevjerite i nema pokrica do zadnje kune, treba vas sve na sud i u tarabu..
odlično ako im i ove godine daju novce napravit će još manje i tko je uopće zaprimio godišnji program koji je tako napisan ,onako mi nijejasno kako predsjednik jedne udrugemože izvalit da nezna što se desilo s projektima....
najgenijalnije mi je kad dobiju novce za projekte tipa
(educiranje voditelja udruga mladih za upravljanje udrugama i izgradnju partnerskih odnosa) :roll:
a da, da ne štancam postove :wink: ,zna li se koliko para kupe za projekt"Osijek u slici"a honorari se ne isplaćuju
zla_tratinčica

koji jad i bijeda, (obrisano, opomena).. za ovakve stvari nema komentara.. za sve pare sta pronevjerite i nema pokrica do zadnje kune, treba vas sve na sud i u tarabu..

(moram quotat sebe ko idiot xD)

i ne samo vas nego sve ostale udruge koje nemaju jasno vidljivo pokrice za potrosene novce od grada (a hvala bogu svi znamo da ih ima hrpa).
Davora Mrčela vjerovatno sad negdje sjedi i smije se jer zna da nemora nikom odgovarat, digo kintu keri se po gradu i boli ga k...c
bas me zanima kolko su novaca sebi u đep stavili...
ela

odlično ako im i ove godine daju novce napravit će još manje i tko je uopće zaprimio godišnji program koji je tako napisan ,onako mi nijejasno kako predsjednik jedne udrugemože izvalit da nezna što se desilo s projektima....
(educiranje voditelja udruga mladih za upravljanje udrugama i izgradnju partnerskih odnosa) :roll:
a da, da ne štancam postove :wink: ,zna li se koliko para kupe za projekt"Osijek u slici"a honorari se ne isplaćuju

dok je revizija SF može. de ela, pa 8 projekata u godini dana od kojih su ostvarena 4(četiri), u tom moru projekata ne možeš očekivat da je on upoznat sa svakim :D al kad se treba hvalit, glavni su :lol:
http://www.osijek031.com/viewtopic.php?p=220645&highlight=#220645
lufus

ela

dok je revizija SF može. de ela, pa 8 projekata u godini dana od kojih su ostvarena 4(četiri), u tom moru projekata ne možeš očekivat da je on upoznat sa svakim :D al kad se treba hvalit, glavni su :lol:
http://www.osijek031.com/viewtopic.php?p=220645&highlight=#220645

hehehe jao da stupid women kako sam mogla i pomisliti na takvo što ipak je to more projekata a ništa na državnim službama je da to srede(haha kako ovo šuplje zvuči)a koliko me pamet seže predsjednik,dopredsjednik i tajnik su krivično odgovorni u udrugama,e to nas vraća na ono da ja baš nebi nemala pojma o nečemu za što mogu odgovarati

U HŽ-u nestane 680 milijuna kuna, a vi se uhvatili bijednih 100 000kn :D
Aha, zato što drugi kradu više, treba zanemariti ove što kradu manje? Dobro da znam. :hmm:

a što smo čudni. Pa da je bilo više novca za savjet mladih, više bi pazili na njegovu potrošnju. U nas su te dvije stvari tobože proporcionalne. Čak bi se usudio reći da ljudi koji ne znaju sa svojim vlastitim novcem, puno bolje barataju zuđim, tj. našim. Činjenica je da većinu naših vođa ne zanima sića, već bi odmah jack pot. Čak ni glavni lik ove priče vjerujem nije shvatio razlog zašto ga sad prozivaju, za "takav mali iznos". Oni koji su ga postavili na to mjesto, a sigurno nije tamo zato što je mlad, možda žele iskušati postoji li u njemu potencijal za danas sutra perspektivan kadar. Ovime se definitivno potvrdio kao takav: pojma nema što radi, a para nema. Klasika!

čovjek ne zna bi li se smijao ili plakao kad vidi tko vodi taj savjet mladih... :roll:
E, pametnjakovići moji nemate vi blage veze o tome što to znači pruzeti odgovornost i raditi nešto korisno. Mogli su i oni ko sve bivše ekipe iz kojekakvih prijašnjih savjeta mladih uzet lovu i ne raditi ništa, nego potrošiti to na dnevnice i putovanja. Potpuno suprotno, ekipa se potrudi osmisliti projekte i neke od njih su i realizirali, a to nije nikada nijedan savjet mladih napravio u ovom gradu, i financiraju se iz proračuna tako da se mora pravdati svaka kuna, a ono što se nije potrošilo ostalo je u proračunu.
TataMata

E, pametnjakovići moji nemate vi blage veze o tome što to znači pruzeti odgovornost i raditi nešto korisno. Mogli su i oni ko sve bivše ekipe iz kojekakvih prijašnjih savjeta mladih uzet lovu i ne raditi ništa, nego potrošiti to na dnevnice i putovanja. Potpuno suprotno, ekipa se potrudi osmisliti projekte i neke od njih su i realizirali, a to nije nikada nijedan savjet mladih napravio u ovom gradu, i financiraju se iz proračuna tako da se mora pravdati svaka kuna, a ono što se nije potrošilo ostalo je u proračunu.

Slažem se, iz prenesene vijesti iz Glasa nije moguće razaznati koliko je novaca potrošeno od planiranih. Nije mi jasno koji to projekti nisu ostvareni ali to je možda što više nisam mlad pa ne spadam u kategoriju do 29 godina.
Udruge koje se financiraju iz proračuna moraju voditi knjige kod ovlaštenog knjigovođe te su podložne reviziji te moraju opravdati primljena sredstva. Udruge ne mogu projekte financiranja prebaciti u narednu godinu. Slijedeće godine ako traže potporu od istog korisnika proračuna (ministarstva, grada, županije) moraju prikazati sve potpore koje su od njih dobili te koje su iskoristili te na koji način
štos je u tome da oni nisu nikakva udruga nego su osnovani odlukom Gradskog vijeća,
-Člankom 37. Odluke o osnivanju Savjeta mladih Grada Osijeka (Službeni glasnik Grada Osijeka br. 6/08.) koju je temeljem članka 4. navedenog zakona donijelo Gradsko vijeće 25. travnja 2008.
ali koga zanima stvarno što je planirano i kakve su projekti koje su zamislili http://savjet-mladih.com/
Mislio sam da su samo udruga, znači potpadaju pod redovnu reviziju i da su u vlasništvu grada, znači da im nisu ni isplačena planirana sredstva za projekte koje nisu ni započeli.
Ne vidim u čemu je problem, bitno je da imaju projekte i ideje, i djeluju na dobrobit zajednice.
E, pa vidiš kako ti je to kod nas čudno, i jedan jedini taj projekt koji su dosada napravili je više od svih ikada napravljenih od strane bivših savjeta, ali nekome se ne sviđa ovaj ili onaj i odma drvljem i kamenjem zbog neke zavisti..... Štos i je u tome da su podijelili odgovornost i obveze po projektima i da voditelj projekta zna u čemu je nastao problem oko realizacije, što njih nije pitala....ako ju stvarno zanima....
Neka je i stvar u podjeli odgovornosti i obveza po projektima, no od gospodina Mrčele, kao predsjednika Savjeta mladih, bi se očekivalo da bude upućen ukoliko je došlo do poteškoća oko realizacije, odnosno, ako projekt vodi neki drugi član Savjeta, da se o tome informira kod njega i s njim iznađe rješenje.
A da svatko uvijek gleda svoju korist, to je fakat, ne vidim zašto bi Mrčela bio "cijepljen" od toga.
Ruby

Neka je i stvar u podjeli odgovornosti i obveza po projektima, no od gospodina Mrčele, kao predsjednika Savjeta mladih, bi se očekivalo da bude upućen ukoliko je došlo do poteškoća oko realizacije, odnosno, ako projekt vodi neki drugi član Savjeta, da se o tome informira kod njega i s njim iznađe rješenje.
A da svatko uvijek gleda svoju korist, to je fakat, ne vidim zašto bi Mrčela bio "cijepljen" od toga.

upravo tako ruby!
Naime, svaki savjet pa tako i Savjet mladih Osijeka ima svoj proračun i oni moraju u određenom vremenskom intervalu potrošiti novce. E sada je razlika tko lobira za koji projekt i koliku pinku prima od ostlaih udruga u kojima mladi djeluju. Drago mi je da ovdje ima ljudi koji vide tu stvar i da ima odlučnosti a vjerujem da u ovoj državi da to bude slučaj za državno odvjetniištvo. Ovdje se radi o pronevjeri gradskog- državnog novca. Ovaj balavander bi u svakom slučaju morao imati toliko skrupula i reći gdje je spižđen novac a onda podnijeti ostavku. Any way, who the Fuck is Mrčela?
TataMata

e pametnjakoviću kako ti možeš suditi dali se neko bavi društveno korisnim radom ili ne i koliku odgovornost je tko preuzeo i da slažem se s tim da ako je neko naplaćivao debele dnevnice i putovao gdje nije morao ili nije,nemora to neko tko je došao poslje njega(uostalom zar svako putovanje ne treba opravdati a s tim i dnevnicu)ako putujem zbog projekta moram taj put i opravdati tako je bar svagdje gdje se drži reda,odlično za projekte ali oprosti iz teksta je shvaćeno da su novci dodijeljeni za osam projekata a ostvareno je četiri nigdje nije rečeno da svi novci nisu potrošeni i pomeni je katastrofalna izjava predsjednika Savjeta za mlade
Ruby

Isto tako bi se očekivalo i od onih koji vode projekte da se jave predsjedniku ukoliko smatraju da će doći do problema oko realizacije pa da se vidi što dalje....međutim projekti koji nisu dovršeni su:
Povezivanje studentskog servisa s web stranicom savjeta mladih

Projekt povezivanja studentskog servisa s web stranicom savjeta mladih Grada Osijeka jedan je korak dalje u razvoju same web stranice savjeta mladih u smislu informiranja. Kroz razgovore s redovnim studentima sveučilišta u Osijeku dolazi se do zaključka da postoji potreba za unapređenjem načina prikaza poslova koje studentski servis nudi studentima. Nakon izrade web stranice u suradnji s stručnim osobama dogovorili smo izradu software-skog riješenja koje omogućuje zaposlenicima studentskog servisa da s lakoćom održavaju ponudu poslova.
i, - Radionica na temu lobiranje... i jedan i drugi projekt su ambiciozni i traže više vremena za pripremu i provedbu, ali to gledam kao neiskustvo u planiranju a ne kao nedostatak dobre volje i truda.
ela

TataMata

e pametnjakoviću kako ti možeš suditi dali se neko bavi društveno korisnim radom ili ne i koliku odgovornost je tko preuzeo i da slažem se s tim da ako je neko naplaćivao debele dnevnice i putovao gdje nije morao ili nije,nemora to neko tko je došao poslje njega(uostalom zar svako putovanje ne treba opravdati a s tim i dnevnicu)ako putujem zbog projekta moram taj put i opravdati tako je bar svagdje gdje se drži reda,odlično za projekte ali oprosti iz teksta je shvaćeno da su novci dodijeljeni za osam projekata a ostvareno je četiri nigdje nije rečeno da svi novci nisu potrošeni i pomeni je katastrofalna izjava predsjednika Savjeta za mlade

Ima ih koji putuju samo da im dupe vidi puta, ali nikakve koristi od toga, tj. odu ali ništa ne donesu-kontakte, suradnju, projekte koje je neko kvalitetno osmislio i primjenjivi su u našem gradu....članak se uvijek može napisati ovako ili onako...to ti je ko kad stv i ostv rade ankete pa imaš osjećaj da se radi o nekom drugom gradu...i nemoj se praviti naivna....pliz
uvijek ima gorih, lošijih i onih koji više kradu ali do kada ćemo se presati uspoređivati sa takvim a početi sa onima recimo iz europskih zemalja mada mislim da se pozitivni primjeri itekako mogu naći u Hrvatskoj

baš me zanima koliko su i nakraju s kolikim sredstvmia podijelili stipendije akoi jesu...
želio bih malo demistificirati rad savjeta kojeg sam i sam član

postoje dvije vrste projekata-
1.kratkoročni projekti,koji traju vrlo kratko razdoblje,dan ili vikend koje je savjet odradio
-primjer je Movementov plesni vikend kamp koji je trajao vikend,ili humanitarni koncert za stipendiranje studenata koji je trajao jedan dan

2.dugoročni projekti koji su određeni vremenski na mjesec dana ili čak i duže
-primjer je foto natječaj za najbolje slike grada Osijeka koji ulazi u završnicu
-vidim da se predsjednik osvrnuo na AVC(aktivistički video centar) čije je trajanje 3 god.,
Savjet je financirao prvu fazu projekta koje je glasila "Uvod u AVC" te se u prvoj fazi bavi osnovnom obukom polaznika, te produciranjem prvog materijala o plesnom kampu koji je u planu bio za 1mj. međutim zbog bolesti člana Savjeta predstavljanje je odgođeno za 12. Hip-hop delight

-ovaj sastav Savjeta je puno radio na donošenju novog GPM(gradskog programa za mlade) koji je pojeo veliku većinu sjednica,te promjene u samom poslovniku po kojem Savjet djeluje

-Izjave Predsjednika Savjeta Davora Mrčele nisu stvarno stanje i ne predstavljaju mišljenje cjelokupnog Savjeta jer se sam Mrčela nije konzultirao sa Savjetom o istupu u medije koje po Poslovniku o radu Savjeta mora učiniti...

Bela Ikotić
TataMata

Jebote, bagra koja pronevjeri pare smatra da ih se ne smije ni kritizirati. A projekti su naravno teški kurton.
bela@ufo

-Izjave Predsjednika Savjeta Davora Mrčele nisu stvarno stanje i ne predstavljaju mišljenje cjelokupnog Savjeta

wtf?!
desert eagle

TataMata

Jebote, bagra koja pronevjeri pare smatra da ih se ne smije ni kritizirati. A projekti su naravno teški kurton.

Slobodno izvoli i predloži projekte, pa da vidimo kak si pametan...
bela@ufo

želio bih malo demistificirati rad savjeta kojeg sam i sam član

postoje dvije vrste projekata-
1.kratkoročni projekti,koji traju vrlo kratko razdoblje,dan ili vikend koje je savjet odradio
-primjer je Movementov plesni vikend kamp koji je trajao vikend,ili humanitarni koncert za stipendiranje studenata koji je trajao jedan dan

2.dugoročni projekti koji su određeni vremenski na mjesec dana ili čak i duže
-primjer je foto natječaj za najbolje slike grada Osijeka koji ulazi u završnicu
-vidim da se predsjednik osvrnuo na AVC(aktivistički video centar) čije je trajanje 3 god.,
Savjet je financirao prvu fazu projekta koje je glasila "Uvod u AVC" te se u prvoj fazi bavi osnovnom obukom polaznika, te produciranjem prvog materijala o plesnom kampu koji je u planu bio za 1mj. međutim zbog bolesti člana Savjeta predstavljanje je odgođeno za 12. Hip-hop delight

-ovaj sastav Savjeta je puno radio na donošenju novog GPM(gradskog programa za mlade) koji je pojeo veliku većinu sjednica,te promjene u samom poslovniku po kojem Savjet djeluje

-Izjave Predsjednika Savjeta Davora Mrčele nisu stvarno stanje i ne predstavljaju mišljenje cjelokupnog Savjeta jer se sam Mrčela nije konzultirao sa Savjetom o istupu u medije koje po Poslovniku o radu Savjeta mora učiniti...

Bela Ikotić

znači iz ovoga proizlazi da je dotični mogao, ne pitajući vas ostale članove savjeta, pokupit te pare i zdrobit ih jednu subotu u q-u ili luni? sad ja vas pitam što planirate poduzeti u vezi nastale situacije odnosno planirate li kakve "odgojne mjere" za svog kolegu?
TataMata

desert eagle

TataMata

Slobodno izvoli i predloži projekte, pa da vidimo kak si pametan...

Evo prijedlog projekta. Uputite/educirajte vaše članove (npr. Tatjanu Turković) da ne pričaju okolo (npr. meni) da idete na neki skup na Bjelolasicu (ne zna točno koja je svrha odlaska) gdje je dobra zajebancija a i besplatno je! Educiraje ih/ju da nije pametno pričati da je lova Savjetu upala jel je član i mali Mario Marulin, čiji stari je županijski pročelnik Martin Marolin. Osobitno važno za projekt je educirati članove da ne prepričavaju takve stvari pogotovo ako se tiče putovanja (i dnevnica) u Bruxelles. Tada još tužnije zvuči kada se kaže da "te boli briga koja je svrha puta glavno da se ide džabe."

Ovo sam spreman ponoviti i pred ODO, pa da vidimo kak si ti i Mrčela pametni.
TataMata

Na žalost, potpuno si u krivu. Ta ekipa o kojoj pričaš je Savjet mladih Županije.... http://www.savjet-mladih.com/clanovi.php. A taj ODO jel to onaj iz Babilon 5....
a i što je tu loše http://www.osijek031.com/viewtopic.php?t=17754

Aha, onda ništa, niste vi ukrali pare, to su neki drugi. Da, taj ODO je iz Babilon 5 i drugar je s ovima http://www.savjet-mladih.com/clanovi.php iz "Deliverance"
desert eagle

Evo prijedlog projekta. Uputite/educirajte vaše članove (npr. Tatjanu Turković) da ne pričaju okolo (npr. meni) da idete na neki skup na Bjelolasicu (ne zna točno koja je svrha odlaska) gdje je dobra zajebancija a i besplatno je! Educiraje ih/ju da nije pametno pričati da je lova Savjetu upala jel je član i mali Mario Marulin, čiji stari je županijski pročelnik Martin Marolin. Osobitno važno za projekt je educirati članove da ne prepričavaju takve stvari pogotovo ako se tiče putovanja (i dnevnica) u Bruxelles. Tada još tužnije zvuči kada se kaže da "te boli briga koja je svrha puta glavno da se ide džabe."

Ovo sam spreman ponoviti i pred ODO, pa da vidimo kak si ti i Mrčela pametni.

uuu, ideš! :)
ela

TataMata

ma uzalud ela, svaki odgovor na kritiku je vrlo sličan prvoj rečenici.
lufus

ela

TataMata

ma uzalud ela, svaki odgovor na kritiku je vrlo sličan prvoj rečenici.

upravo tako...zato ela odustala uvjek vrijeme pokaže svoje a vidim i ovdje ,predsjednik se mora posavjetovati s odborom da bi dao izjavu u medije ma mislim de,nije li predsjednik neko koga se izabere da te predstavlja i kome vjeruješ..
đisus gdje ja živim uvjek sam u nekoj pogrešnoj struji :(

Tagovi