Autor |
Poruka |
Monstrum
Ukupno postova: 6541 Lokacija: a gdje se VI to točno nalazite Spol:  Muško
|
Da se pitam ja bih betonir'o travu
I ofarbo tamno braon svaku vodu plavu!
Nekako bih probusio tanki sloj ozona
A Zemlju bih zastitio kesom od najlona!
Beton, beton, samo beton!
Beton nama treba!
Da se pitam ja bih posjeko sve sume,
I za ukras postavio od traktora gume.
Kiselinom ja bih zemlju navodnjavo,
A djecu bih svaki dan rentgenom slikavo!
Da se pitam na sred grada lozio bih kazan,
Svako bi mi jeo, zna se, rucak jednoobrazan.
Praznikom bi instalir'o oko glave lovor
I narodu odrzao sledeci govor:
Beton nama treba,
Jer iz trave opasno nas ljuta zmija vreba!
Beton nama treba,
Jer iz trave nonsalantno ljuta zmija vreba! |
|
|
|
|
 |
kikica1987
Ukupno postova: 86 Lokacija: U krevetu! Spol:  Žensko
|
|
|
_________________ Ako neMaš Ništa Lijepo reĆi o dRugima, sjeDni kRaj Mene! |
|
|
 |
Moira
Ukupno postova: 344 Spol:  Žensko
|
Hahahaha istina, i ja sam to pomislila.
Inače, obje ideje za parkirališta su odlične... kad se već po spomeniku kulture piša, razbija i povraća, neka bude barem od automobila pošteđen... |
|
|
|
|
 |
lufus Ukupno postova: 2044 Spol:  Muško
|
Pa ti stanari Tvrđe mi stvarno već idu na živce, u Tvrđi živi oko 200 stanovnika, na zadnjem popisu ih je bilo oko 250, u pojedinim zgradam na Sjenjaku živi i više od 260 stanara pa nemaju ovakvu medisku pozornost.
Mislim da u Tvrđi nije najveći problem parkiranja, tamo ima mnogo bitnijih problema o zaštiti povijsnog dobra.
U Tvrđi radi barem 1000 ljudi svaki dan, počevši od fakulteta, škola, muzeja i ostalih uprava.
Isto tako svaki dan taj prostor pohodi par tisuća školaraca i studenata i ostalih koji poslom dolaze. Koliko vidim svi se uspiju parkirati negdje u blizini svog odredišta.
Bahato ponašanje pojedinih vozača, i vožnje u pješačkim zonama se ne rješava zabranama kompletnog prometa ili ograničavanja prometa na stanare.
Veći je problem što od ničega si pojedini pokušavaju namaknuti neke političke bodove.
A izgradnja parkirališta na istočnom ulazu u Tvrđu ili na dijelu Perivoja kralja Tomislava, veću glupost nisam nikada čuo????
|
Svaka čast! |
|
|
|
|
 |
Dael Ukupno postova: 2 Lokacija: Baranja Spol:  Muško
|
ma de, ionako iz dana u dan se sve više uništava taj kulturni spomen, noćni život ju razara, a oni popravili par krovova, i nekoliko fasada sredili!
sad je došao na temu parking, kojeg ionako nema dovoljno u cijelome gradu a kamoli tek u Tvrđi!
samo mislim da nebi trebali ništa tamo dodavati niti nadozidavati ili slične gluposti, jer Tvrđa je jedna, a kad ju s..bu onda će biti a joj di nestala je. |
|
|
|
|
 |
Gradjanin Ukupno postova: 291 Spol:  Nebitno
|
Još jedan posao za Osijek-Koteks!  |
|
|
|
|
 |
KillaBEEZ
Ukupno postova: 321 Lokacija: Grad na Dravi Spol:  Muško
|
samo neka naprave parkiralište u kombinaciji s zelenom površinom. Samo blato je svuda, neka urede ako već neće parkiralište. Zeleni samo kukaju, umjesto da se aktiviraju. Osijek je pun starih i neobrezanih drveća, pa kada nekog ubije stara grana ili kada se drveće raširi da izgleda kao džungla zašto onda ne idu to ispraviti, gdje su im mjere prevencije?! |
|
_________________ In omnia paratus. |
|
|
 |
Monstrum
Ukupno postova: 6541 Lokacija: a gdje se VI to točno nalazite Spol:  Muško
|
pa kad zeleni služe samo za dizanje prašine, sranje i lajanje te potpisivanje kojekakvih peticija, a kad se treba nešto napravit nigdje ih nema. ako se ne varam imamo 2 udruge zelenih u gradu, a posjeklo se preko 50% drveća. jest da su odgovorni rekli da je to sve bolesno drveće i da to treba sasjeć no ja ipak mislim da to nije tako. ne znam šta vi mislite o tome ali ja naše zelene ne podržavam ni 5%. |
|
|
|
|
 |
KillaBEEZ
Ukupno postova: 321 Lokacija: Grad na Dravi Spol:  Muško
|
|
|
_________________ In omnia paratus. |
|
|
 |
fairy
Ukupno postova: 1955 Lokacija: Ššššššume Spol:  Nebitno
|
pa kad zeleni služe samo za dizanje prašine, sranje i lajanje te potpisivanje kojekakvih peticija, a kad se treba nešto napravit nigdje ih nema. ako se ne varam imamo 2 udruge zelenih u gradu, a posjeklo se preko 50% drveća. jest da su odgovorni rekli da je to sve bolesno drveće i da to treba sasjeć no ja ipak mislim da to nije tako. ne znam šta vi mislite o tome ali ja naše zelene ne podržavam ni 5%.
|
Na temelju čega si zaključio da nije tako? Osobno smatram da je većina tog drveća trebala ranije biti porušena i zasađena nova. Drveća su bila stara, krošnje suhe, za vrijeme nevremena lomile bi se grane i predstavljale bi opasnost za prolaznike. Ok, vjerovatno nisu sva koja su porušena zamjenjena drugim drvećem. Ok, negdje ih je zasađeno manje nego što ih je bilo. Ne bih ja to baš tako rekla, da zeleni ništa ne rade. Prije bih rekla da ih se ništa ne sluša, niti se priznaje njihov trud, što se tiče građana, a što se tiče ostalih organa, mislim da je njihova pojava čak zanemariva. Njihov utjecaj u našoj državi je premal, a tko je za to zaslužan? |
|
|
|
|
 |
Corleone_os Ukupno postova: 7 Spol:  Nebitno
|
ma zeleni..samo se znaju buniti i kokodakati..kada su oni napravili neku akciju, skupili neke pare pa zasadili 10 sadnica drveca?? najlakse prigovarati i govoriti ovo nije u redu..ono nije u redu..
i meni je zao tog posjecenog drveca..nedavno su slistili cijeli drvored uz bolnicu..bio sam ljut..al onda opet kad razmislim..to su bile platane (najbeskorisnije i najstetnije drvo koje postoji na nasim prostorima)..zao mi je al bilo je staro i vrijeme da se posjece..znaci nista nije vjecno i mora se obnavljati i ici u korak sa vremenom..dosta digresije..
sto se tice tvrdje..ne treba nikakvo fantaziranje oko gradnje novog parkinga..treba jednostavno blokirati sve ulaze, da nitko ne moze uci, ni dostava, ni poglavarstvo, ni oni zuti, crni, plavi i tko zna kojih sve boja likovi..svi bi htjeli biti fraeri i finu guzu u S- klasu pa po gasu i parkirati pred birtiju da ih svi vide..ne moze.. i da se ne napravi novi parking ima dosta mjesta okolo tvrdje..ima srednjika, remiza, kod iktusa, sad ce i eurodom..a na kraju krajeva imamo nase lijepe skupe ekoloske tramvaje i pun gas!!! |
|
|
|
|
 |
Lokal Patriot
Ukupno postova: 50 Lokacija: Osijek Spol:  Muško
|
Pravi problem i GČ Tvrđa je parkiranje na Vijencu, tamo je nedostatak parkirališta a to direktno utječe na kvalitetu stanovanja. Svoju energiju bi trebali usmjeravati gdje je potrebnije a ne s ovakvim nebulozama o građenju parkinga na „livadama“ koje su u zaštićenoj zoni. |
|
_________________ ____muškarac bez trbuha je kao nebo bez zvijezda___ |
|
|
 |
 |
|