Leon
Poštovani
Portal Osijek031.com s Osječkom televizijom (gotovo od njenih početaka intenzivnije promidžbe) ima dogovor o uzajamnoj promociji i dijeljenju sadržaja. Namjera uredništva portala je pružanje dodatnog audio-vizualnog iskustva pri konzumiranju novosti iz Osijeka, kako građanima Osijeka tako i Osječanima na privremenom radu van Osijeka.
Gledanost video priloga i komentari korisnika potvrđuju uspješnost ovakvog modela suradnje, ali i njegovu postojanost pred upravljačkim strukturama.
Uredništvo portala Osijek031.com ne sudjeluje u kreiranju i izboru priloga za "Vijesti u 17h" niti bilo koje druge emisije Osječke televizije.
Na moju veliku žalost 031 se, što su izbori bliže, u javnosti sve više poistovjećuje sa Osječkom televizijom, odnosno njenom/Biloševom/Đapićevom produženom rukom iako je portal stariji i nenadjebivo kvalitetniji od te televizije. Osobno, i dalje želim vjerovati da ljudi koji su "krivi" za uspjeh 031 i koji su podmetali jaja od prvog dana kad se krenulo s ovim projektom nisu kleknuli na koljena i najestili se za guženje zbog nekoliko plaćenih banera. Ideja za suradnju s jednom televizijom i upotpunjavanje vijesti na portalu na taj način je izvrsna, ali je pogrešan izbor TV kuće koja plasira vijesti već viđenim načinom selekcije (godinama to gledamo od strane STV-a).
Koliko-toliko (nisam vjerovao da ću ovo ikada reći) 031 iz tog gliba izvlači Flauder koji povremeno plasira stvari koje ne idu na ruku HSP-u (neće mu valjda sada otkazati suradnju sa 031!?!?), no činjenica je da to nije ni približno dovoljno da bi portal (p)ostao neovisan, a upravo takav očekujem da bude.
Ako sam potpuno u krivu, i ako je 031 naklonjenen bilo kojoj političkoj opciji bilo bi OK da se uredništvo tako i postavi i to javno kaže. Ukoliko, pak, 031 želi ostati neovisan uredništvo mora početi selektirati vijesti, prenositi sve, pa čak i ono što ne ide na ruku trenutno vladajućoj političkoj strukturi u Osijeku. Hvalospjeve HSP-u nek i dalje donosi OSTV, ali nedopustivo je da se druge informacije prešućuju ili da su za njihovu objavu zaduženi samo forumaši (HDZ-ovac prešao u HDSSB, recimo ili - Đapić namjerno ignorirao/zaboravio/boli ga kurki za kinesko izaslanstvo i veleposlanika koji su posjetili Osijek i gradsku upravu...)
Neka se nitko ne osjeća osobno prozvanim zbog ovoga, meni je samo stalo da 031 ostane ono zbog čega sam ga zavolio i zbog čega mu se vraćam od 5. travnja 2005. godine.
, OSTV-a (HDZ/HSP), G. Flaudera (ničiji, a svačiji) i hrpe što crvenih, što crnih forumaša koji ostavljaju svoje inteligentne ili manje inteligentne postove...