Pristup Internetu - alternativa za ADSL

Računala, znanost, tehnologija

Pristup Internetu - alternativa za ADSL

Prije dvije godine sam podnio zahtjev za Adsl u T-Com-u, međutim još ništa od toga. Navodno sam na nekom PCM uređaju pa nisu u mogućnosti. :cry: Ne mogu ni promijeniti operatera, pa me zanima imali kakva alternativa. :? Nedostupan mi je i hot spot. :roll:
Što se t coma tiče, zajebano je kad imaš PCM jer skoro pa nikad nećeš dobit internet, s PCM-a te eventualno skidaju ako tražiš uvođenje više linija, odnosno ISDN-a. Znam da su neki ljudi tako podnosili zahtjev za ISDN-omi ADSL-om i onda kad ih skinu s parice, vrate se na samo jednu tel liniju, a internet im ostaje, u svakom slučaju neznam koliko je to zaista isplativo....
Ovisno o tome koliko si udaljen od nekog od gradova u kojima Optima nudi Wimax uslugu - provjeri s njima:
http://www.optima.hr/za-po-doma/internet/optiwimax

Ja sam bio 2 godine na tome u Ivanovcu - bez ikakvih problema je šljakalo.
Kad je tako dobar zašto si otišao od njih ?

Re: Pristup Internetu - alternativa za ADSL

Nacuh da TCom mora skinuti taj PCM kada korisnik podnese zahtjev - samo sto se oni nekako prave ludi - valjda zato da im ne odu korisnici (ili zato sto nemaju slobodnih parica) - ali to ne bi trebao biti problem nas korisnika!

Zna li netko da li je to tocno? Ako je ima li sluzba koja vodi o tome racuna i kojoj se mozemo pozaliti!?

btw ima i http://www.wimaxtelecom.hr/hr/index.php?id=87 - treba provjeriti dostupnost!
Eto vidiš kako moraju, čekam 2 godine pa ništa, a čuo sam da se to riješi za 15 min. Samo treba prebaciti nekog starijeg kome ne treba internet.
Žalio sam se udruzi potrošač, ali i oni su "brzi" pa mjesec dana ne odgovaraju na mail.
RUCO1

Dobar je kada drugoga nema; u međuvremenu je ADSL postao dostupan pa su moji prešli na to.
Da je Optimin Wimax dostupan u Zagrebu i dalje bih ga trošio, iz jednostavnog razloga što nisam vezan fixnom linijom, a radi prilično dobro.
U svakom slučaju bolje od Vipovog data paketa.
bazooka_joe

RUCO1

Dobar je kada drugoga nema; u međuvremenu je ADSL postao dostupan pa su moji prešli na to.
Da je Optimin Wimax dostupan u Zagrebu i dalje bih ga trošio, iz jednostavnog razloga što nisam vezan fixnom linijom, a radi prilično dobro.
U svakom slučaju bolje od Vipovog data paketa.

To znači da ne moraš prenosit telefon na njih ? Može li se u tom slučaju aktivirat Carnet ?
bazooka_joe

Ovisno o tome koliko si udaljen od nekog od gradova u kojima Optima nudi Wimax uslugu - provjeri s njima:
http://www.optima.hr/za-po-doma/internet/optiwimax

Ja sam bio 2 godine na tome u Ivanovcu - bez ikakvih problema je šljakalo.

Šteta, ja sam zvala..signal vjerojatno imam ali nema opreme.. :(

Mislila sam dati korpu T-comu i jednostavno preći k njima..ali izgleda da je to nemoguća misija..
RUCO1

To znači da ne moraš prenosit telefon na njih ? Može li se u tom slučaju aktivirat Carnet ?

Nema nikakve veze sa telefonom, čak ni sa GSM-om. Wimax je mikrovalna bežična mreža
snaša

u najgorem slučaju kupiš svoju

ja sam spreman za broadband od bilo koga, samo da ga više dobijem, psmtr
Frost

snaša

Ma pitala sam ih da li se to može pa mi je teta rekla da se ne može !?
snaša

Frost

snaša

Ma pitala sam ih da li se to može pa mi je teta rekla da se ne može !?

Zvao sam i ja, pa znam da ne može Carnet, a ovaj optiwimax bi došao 161,00 kn flat s brzinom 1024/256. Rekao sam neka dođu izmjeriti dostupnost, pa ću razmislit.
Čekam odgovor od udruge Potrošač i bio bih najsretniji da me riješe tog PCM-a, pa da mogu birat. Čini mi se najprihvatljiviji Metronet fast duo s dodatkom Carnet-a.
Ja gledala jučer potrošački kod..bilo je u vezi optiwimaxa, nimalo mi se nije svidjelo..a još sam na jednom drugom forumu(ne znam da li smijem staviti link na taj forum) pročitala negatvno od jednog korisnika iz Osijeka.
Hvala na upozorenju, nisam ni ja baš nešto za njih, ali ih držim kao krajnju mogućnost.
Kad si već gledala, da li je bilo što o T-Comu, jer sam i njima proslijedio svoj slučaj ?
Nisam odgledala emisiju u cjelosti , nažalost...tak da ti ne znam reći točno.

t.com

snaša

Nisam odgledala emisiju u cjelosti , nažalost...tak da ti ne znam reći točno.

nakon gotovo dvije god. i ja sam dobio int. nemože se pa nemože se,isti slučaj,e onda sam po...... ,kod jednog,pa drugug šefa(nikake veze).dođoše majstori,pres
pojiše(znaju oni koga) i sve je ok.
sve zahtjeve(ja sam imao 5)u ruku i pravac šefovi,sve je prošlo u naj boljem redu(mislim visoki tonovi ito) pozdrav i sretno
nemoj u metronet-carnet ni blizu jer imaju samo službu za korisnike u zgbu i vrlo su----------------------
snaša

Ja gledala jučer potrošački kod..bilo je u vezi optiwimaxa, nimalo mi se nije svidjelo..a još sam na jednom drugom forumu(ne znam da li smijem staviti link na taj forum) pročitala negatvno od jednog korisnika iz Osijeka.

ili stavi link ili c/p tekst
Hvala na savjetu, već sam i sam razmišljao o tome, a sad ću to svakako i napraviti.
MissTake

snaša

ili stavi link ili c/p tekst

Ajd...ok.
Naglasak na zadnji odgovor..na cafe mobil o optiwimaxu
Callistemon

Nacuh da TCom mora skinuti taj PCM kada korisnik podnese zahtjev - samo sto se oni nekako prave ludi - valjda zato da im ne odu korisnici (ili zato sto nemaju slobodnih parica) - ali to ne bi trebao biti problem nas korisnika!

Zna li netko da li je to tocno? Ako je ima li sluzba koja vodi o tome racuna i kojoj se mozemo pozaliti!?

btw ima i http://www.wimaxtelecom.hr/hr/index.php?id=87 - treba provjeriti dostupnost!

Zahtjev za skidanje PCM-a ne postoji, i to je zato sto je PCM zakonom zabranjen, i iz tog razloga se totalno prave mutavi kada i samo čuju "PCM", jedino rješenje je da zatražiš ISDN i onda ti to oni skidaju jer ISDN i PCM ne mogu zajedno. A ako i uzmeš ISDN i oni ti skinu PCM, onda je pitanje da li na tvom broju postoje tehničke mogućnosti za ADSL(kapacitet telefonske centrale, da li uopće ima slobodnih DSLAM-ova).

Tagovi