Od veljače butre obvezne za sve osječke studente

Osijek

Od veljače butre obvezne za sve osječke studente

Od danas, 26. siječnja, do daljnjega ne rade prodajna mjesta u Višnjevcu i na Zelenom polju. Osim toga, učenici prvog i drugog razreda srednjih škola danas neće moći dopuniti kartice za veljaču budući da škole GPP-u još uvijek nisu dostavile dogovorene popise učenika. Iz Gradskog prijevoza putnika također podsjećaju građane da izrada i dopuna personaliziranih kartica počinje 25. u mjesecu za sljedeći mjesec te mole građane da ne čekaju početak mjeseca, kako bi se izbjegle gužve na prodajnim mjestima u Ulici cara Hadrijana 1 i Jägerovoj 5.

Od veljače nove beskontaktne kartice obvezne su za studente. Naime, GPP više neće prodavati studentima papirnate talone za stare mjesečne karte. Osim toga, svi građani koji do sada nisu izradili novu beskontaktnu opću (radničku) karticu ili karticu za nezaposlene, moći će još samo za veljaču na prodajnom mjestu na Gajevom trgu kupiti talone za stare mjesečne karte. Nove beskontaktne kartice moći će izraditi i za veljaču, ako to žele, a obvezni su to učiniti za ožujak.

Učenici koji imaju subvencionirani prijevoz u stopostotnom iznosu ili samo jednim dijelom, dužni su dopuniti personaliziranu karticu do petog u mjesecu. Umirovljenici se i dalje mogu besplatno voziti u vozilima GPP-a uz predočenje stare umirovljeničke iskaznice, odnosno osobne karte.

Piše: Vesna Latinović/Glas Slavonije
koja notorna glupost!! još se prošli mjesec govorilo o ukidanji tih tracking device a sad će kao samo one biti moguće za kupiti. vratite nam talone da možemo ući gdje hoćemo ( 1 2 3 vrata) i kad hoćemo a ne da se moram gužvat na prvim vratima si ostalih 20 tak ako ne i više ljudi!!!!!!!
sumnjam da ima ikakve sanse da ukinu butre koliki god bili troskovi i gubitci, to bi im srusilo njihov imaginarni imidž
Zdrale

koja notorna glupost!! još se prošli mjesec govorilo o ukidanji tih tracking device a sad će kao samo one biti moguće za kupiti. vratite nam talone da možemo ući gdje hoćemo ( 1 2 3 vrata) i kad hoćemo a ne da se moram gužvat na prvim vratima si ostalih 20 tak ako ne i više ljudi!!!!!!!

Prvo treba narod nauciti kulturi. Tek se onda moze dalje razgovarati.

"tracking device"....ne znam cega se svi boje? Da, butre su zapravo uveli oni iz CIA, KGB, i cilj im je vrsiti kontrolu nad gradjanima Osijeka. Najbolje je onda spaliti mobitele, JMBG i slicne ID, kreditne kartice i sve ostalo sto te veze uz tvoj identitet.
tranquilize

sumnjam da ima ikakve sanse da ukinu butre koliki god bili troskovi i gubitci, to bi im srusilo njihov imaginarni imidž

Gubici i troškovi? Pa vidi sto se pise na forumu GPP-a od ljudi koji su sudjelovali i radili na tom projektu. Jedna rijec - politika.
nisam niš napravio niti planiram napraviti nesto protuzakonito. nego zasto je onda toliko potrebno da prave personalizirane iskaznice?
se sjećate koga su nedavno sačekali u busu pa uhitili?
zar im je tiskanje onih papirnatih talona skuplje nego ovo sa karticama??
oako još samo mlade uče živjeti na kartice...
A neee....jebemu butre, ovako mi baš dobro s ovim old school talonom!
Heroina9

A neee....jebemu butre, ovako mi baš dobro s ovim old school talonom!

potpisujem!! :D
odvratno
morat ću vadit butru :sick: :sick2: :puke: :sick: :sick2: :puke:
ma koja voznja gpp-om,sta vam je!
gle vani sunca,mrš svi na bicikle,jebote
e baš to..da zivim u gradu, samo bajs bi bio prijevozno sredstvo!! Jebem ti gpp krvavi
Ma kako su obavezne za sve studente? Nisu za one koji se ne voze javnim prijevozom. :)
BUTRA=TRUBA! :D
tonya

Ma kako su obavezne za sve studente? Nisu za one koji se ne voze javnim prijevozom. :)

Živio vlastiti prijevoz :D
za koju godinu će mi trebati i butra za ulaz u tisak po cigare, hebeš mi sve. ja da idem njima plaćati 50% više, za 15 minuta vožnje "dam im 3 kile kruha" u onoj kutiji koja prokišnjava ili nema prozore za otvorit uopće. ma fuj...
kakvi kreteni...jebena politika..kako su jadni...u p.m. a ovaj narod je jos gluplji kad ih svi mogu gaziti i raditi s njima sto hoce...gade mi se svi!!
TO NISAM JEDINI KOJI OVAKO MISLI!!!!!!!!!!!
pa počelo je već sa onim nekim brojem što će nam kao jmbg služiti. pretvaramo se u radilice ko BORG!!
ovo me sve podsjeća na onaj film Idiocracy... ili na kakvu cyberpunk knjigu. Ali ovdje je moderniziranje na seljački način.
ostavite nam JEB*** talone!!!!!!!
kakav usrani grad i drzava to svijet nije vidio
la čupakabra

ostavite nam JEB*** talone!!!!!!!
kakav usrani grad i drzava to svijet nije vidio

:rockon:
ok, sad kad sam kupila butru zanima me zasto izgleda ko obicna plasticna konzum kartica, tj. nema niti čip koji sam vidjela da srednjoskolci imaju, nema niti plasticnu zastitu (ulozak), apsolutno nist nema, izgleda kao plasticno lose napravljeno govno, i sad ja to 'govno' moram prislanjat na validatore i prijavljivat se iako ne troslim lovu s njega( NE, NE mogu preci preko te idiotarije i ljudi iz gpp-s bez mozga) i cekat u redu za odjavljivanje ko mila neva.
jesu li takve govnarske butre postojale od prije ili sad to ponestalo materijala pa nam prave konzum kartice?
ima i ja butru od danas
moraš ju prijavit i odjavit
dvajest kuna dođe, a nisu mi dali ni plastiku

mene samo zanima kako to da validatori na ulazu uvijek rade, a na izlazu štekaju???
e tako ti je to na izlaz štekaju redovito!!! ja butru imam od 10 mjeseca, onu na nadoplačivanje. Želim se odjaviti, a one kenja pa kenja, pa ajd opet, ljudi čekaju, ono ovo... ma u qurac! Na kraju se ni ne odjavim i pojede mi lovu za još tih 6-7 stanica do kraja.
I da napomenem, znam se prijaviti i odjaviti, ali eto... uvijek kao neka greška.
Zodijak

e tako ti je to na izlaz štekaju redovito!!! ja butru imam od 10 mjeseca, onu na nadoplačivanje. Želim se odjaviti, a one kenja pa kenja, pa ajd opet, ljudi čekaju, ono ovo... ma u qurac! Na kraju se ni ne odjavim i pojede mi lovu za još tih 6-7 stanica do kraja.
I da napomenem, znam se prijaviti i odjaviti, ali eto... uvijek kao neka greška.

Zanimljivo, ja sam samo jednom imao grešku...
Ma meni se to događa vrlo često, ne stalno, često... a jbga, radije kupujem ovu na nadoplaćivanje, nego mjesečnu. Izađe me 20-30 kn tjedno, dok bih mjesečnu platio oko 300 kn
Zodijak

Ma meni se to događa vrlo često, ne stalno, često... a jbga, radije kupujem ovu na nadoplaćivanje, nego mjesečnu. Izađe me 20-30 kn tjedno, dok bih mjesečnu platio oko 300 kn

Mjesečna oko 300? Koja je to mjesečna?

BTW, ako ti je 30-ak kuna tjedno, ti si jedan od onih kojima 'Butra' ide na ruku...
MissTake

ima i ja butru od danas

mene samo zanima kako to da validatori na ulazu uvijek rade, a na izlazu štekaju???

Jesi morala donjet potvrdu s faksa ili nešto sl...il sam pokažeš staru mjesečnu?
bocic

Zodijak

Mjesečna oko 300? Koja je to mjesečna?

čepinska sutdetnska ti je oko 3oo, a učenička skoro 400 :)
jedno pitanjce
rekli si mu ovi gdje sam izrađivala butru da je važno samo ju prijaviti, ali kao ne i odjaviti
imam mjesečnu studentsku
jel' to istina
koliko su mi drugi pričali treba i prijaviti i odjaviti
Heroina9

MissTake

ima i ja butru od danas

Jesi morala donjet potvrdu s faksa ili nešto sl...il sam pokažeš staru mjesečnu?

mora se donjeti potvrda s faksa (kupi se u gpp-u, kosta oko 2kn ako se ne varam, na nju zalijepis fotku)
+ donjet indeks i iksicu
i 75 kn naravno LOL
MissTake

jedno pitanjce
rekli si mu ovi gdje sam izrađivala butru da je važno samo ju prijaviti, ali kao ne i odjaviti
imam mjesečnu studentsku
jel' to istina
koliko su mi drugi pričali treba i prijaviti i odjaviti

meni to lici na ono : budi magarac, neka ti se butra zablokira pa tako 10 puta i op placas 50kn da ti ju odblokiraju
:lol:
forum gpp-a:
'' Morate se prijaviti s mjesečnom Butrom zato što sustav tako funkcionira, zašto?? objašnjeno je 30-tak puta na ovom forumu, prosurfajte malo po postovima... kod svake vožnje dovoljna je jedna prijava i jedna odjava''
http://www.gpp-osijek.com/forum/viewtopic.php?f=6&t=48&st=0&sk=t&sd=a&start=20
ja ću si to govno pravit u petak.....
šta ka nemam ixicu..ak sam ju nekom prodao ili posudio..jel mogu sam sa indexom....
la čupakabra

ok, sad kad sam kupila butru zanima me zasto izgleda ko obicna plasticna konzum kartica, tj. nema niti čip koji sam vidjela da srednjoskolci imaju, nema niti plasticnu zastitu (ulozak), apsolutno nist nema, izgleda kao plasticno lose napravljeno govno, i sad ja to 'govno' moram prislanjat na validatore i prijavljivat se iako ne troslim lovu s njega( NE, NE mogu preci preko te idiotarije i ljudi iz gpp-s bez mozga) i cekat u redu za odjavljivanje ko mila neva.
jesu li takve govnarske butre postojale od prije ili sad to ponestalo materijala pa nam prave konzum kartice?

Ovi u bankama su isto kreteni, ja došao jučer na bankomat ono piše ubacite karticu, a jesu glupi, još sam i neki PIN morao ukucavati, kartica bezveze izgleda, ni čip joj se ne vidi, a nemam ni onu neku plastiku za nju!!
Ovako izgleda tvoj post iznad normalnim ljudima!!
Stvarno si mutava. Zašto bi se morao "vidjeti" čip, ima x različitih vrsta kartica od kojih neke imaju integrirane čipove i antene! Butre se izrađuju u firmi koja izrađuje i sve ostale kartice za banke i tome slično, tako da mislim (čak i znam)da je kvalitete potpuno jednaka. Jel imaš uložak za neku svoju maestro, debitnu ili kreditnu karticu, ili za zdravstvenu!? Nemaš jer nema potrebe da imaš. Koji k.... se upće voziš sa Gpp-om ako ti to smeta, idi onda Panturistom ili taxiem!
Zodijak

To ti je jako pametno što radiš, zato ti i skine iznos sa kartice-ima zaštita od "švercera" na način da ako se prijaviš i odjaviš u kratkom vremenu, odnosno prije nego li je vozilo došlo do iduće stanince, sustav ti skine cijeli iznos za tu liniju na kojoj si prijavljen!!!
Tram111

Zodijak

To ti je jako pametno što radiš, zato ti i skine iznos sa kartice-ima zaštita od "švercera" na način da ako se prijaviš i odjaviš u kratkom vremenu, odnosno prije nego li je vozilo došlo do iduće stanince, sustav ti skine cijeli iznos za tu liniju na kojoj si prijavljen!!!

gdje ti vidis da je covjek napisao da se ide odjaviti odmah nakon prijave???

a sto se tice mog posta, f*** the hell off, znam da te gpp-ovske fore osobno bole posto si tramvaj, al jebiga, ja jos uvijek stojim iza svog posta, butre su vam jebeni uzas, nepouzdane i neprakticne i ti to vjerojatno znas i zato pizdis. ljudi koji se voze svaki dan vide nelogicnosti u tim personaliziranim butrama (ZASTO, PONAVLJAM, SE PRIJAVLJIVATI IODJAVLJIVATI????) razumijem da su tako prvotno napravljene, a zasto ste ih onda takvima napravili, jel bolilo malo mozgati prije takve investicije?!
one tete sto idu po tramvajima i pregledavaju butre bi lako mogle ocitati dal je covjek uplatio za svoju personaliziranu butru za odredjen mjesec i problem rjesen, a ne ovak prijavljivanje, odjavljivanje, cekanje u redu i razna sranja, kad bi ljudi koji nemaju sta skinut s kartica mogli jednostavno uci i izaci iz tramvaja.
nemam kako da se vozim pa zato idem tramvajima, da mogu sjela bih u kociju.
meni bi jedna stvar bila logična....
..oni koji imaju mjesečne karte.....oni se tak i tak mogu vozit koliko hoće i kada hoće....zašto se oni moraju prijavljivat i odjavljivat....
ajde razumijem prijavit se....to je isto kao i što se morala pokazat karta na ulazu...
al jebem ti odjavljivanje....
...ma zapravo jebem ti sve...meni je i talon bio odličan..i nisma morao čekat sto godina da imam i za slijedeći mjesec...sad ću morat
@Tram111 - Gle, ljudi su prihvatili nove zdravstvene i bankovne kartice jer je to funkcioniralo. Butre ne prihvaćaju jer imaju probleme s njima. Kažeš da je s tehničke strane dobar sustav. Možda je dobro zamišljen, ali dobar nije. Da je dobar ne bi se ljudi toliko bunili.
Garantiram da sve firme koje imaju kartice u svom poslovanju imaju takve probleme, ali se ove karice u prosijeku koriste 100 puta više nego što je to uobičajeno sa ostalim karticama, pa se tu ti problemi više vide. Osim toga kao što sam i ranije navodio, bliže se izbori, pa itekako treba uzeti u obzir i da se tu sa svojim "problemima" javljaju kojekakvi politički puleni iz "zaračenih" stranaka nebi li se dokopali kojeg glasa na temelju nezadovoljnog putnika!
Iskreno se nadam da će negdje biti objavljeni statistički podaci o broju opravdanih reklamacija i kvarova, jer prema saznanjima koje imam (a u usporedbi sa problemima koje sa karticama imaju ostali pružatelji takve vrste usluga), ovo sa butrama je kap u moru!!!
u posljednje vrijeme butra sustav radi sramotno... u protekllih tjedan dana dva puta se desilo da na relaciji ZP - V nakon par pstanica sustav ili rikne ili neznam sta, i "pojede" svu lovu i onda se ljudi naravno nemogu ni odjaviti vise i onda "vrhunski" vozac ide primetniti butru na prijavu (jer mu se zale da nemogu odjaviti) i onda skine jos jednom lovu za cijelu lokaciju...

stvarno sramotno

jos da dodam kako su u tim situacijama vozaci drski, bezobrazni i arogantni!!!!
nadasve oduševljena sa tim čudom tehnike NOOOOt

Tagovi