Bubalo kandidat za gradonačelnika Osijeka

Osijek

Bubalo kandidat za gradonačelnika Osijeka

Premda su čelnici lijevih stranaka, SDP-a i HNS-a, nedavno potvrdili načelni dogovor o zajedničkom izlasku na izbore u Gradu Osijeku i Osječko-baranjskoj županiji te zajedničkom kandidatu za gradonačelnika (Ivan Vrdoljak ili Biljana Borzan), ovih dana u javnosti pojavila se neslužbena informacija o novoj potencijalnoj kombinaciji. Naime, govori se da bi HDSSB mogao podržati kandidaturu –Vrdoljaka. Navodno se već traži model predizborne koalicije HDSSB-a i HNS-a, koja bi možda uključivala i HSLS i HSS u Gradu. Vrdoljaka, zanimljivo, pitanje novinara Glasa Slavonije o toj varijanti nije iznenadilo.

- Ne mogu biti iznenađen, jer u Osijeku je zbilja sve moguće. Ipak, nisam o tome pregovarao s HDSSB-om, kaže.

Potvrđuje da je načelno dogovorena predizborna koalicija sa SDP-om, ali ne isključuje mogućnost da se svi zajedno nađu u istom predizbornom bloku (?!). "No, do daljnjega sam HNS-ov kandidat za gradonačelnika, a prvo trebamo raščistiti relacije sa svojim prirodnim partnerom, SDP-om", napominje Vrdoljak.

Predsjednik HDSSB-a Vladimir Šišljagić puno je rezolutniji. "Mi nismo trgovačka stranka, poput HDZ-a, da podržimo kandidata druge stranke za gradonačelnika. HDSSB će, ako i bude koalirao s nekim, imati kandidata za gradonačelnika iz svoje stranke", tvrdi on.

Visokopozicionirani izvor iz HDSSB-a sinoć je novinaru Glasa Slavonije otkrio kako ta stranka ozbiljno planira za gradonačelnika istaknuti aktualnog župana Krešimira Bubala! Na njega se do sada računalo kao na sigurnog kandidata (i velikog favorita) za župana, ali čelnike stranke navodno su potaknule ankete koje govore da je Bubalo u Gradu popularniji od Đapića.

- I sam Đapić mi je potvrdio da ga 'ubijam' po anketama. Pripreme provodim kao da ću se kandidirati za župana, ali 'vojnik sam stranke' i postupit ću kako ona odluči, kaže Bubalo.

Šišljagić, a ni Branimir Glavaš nisu odbacili ovu mogućnost, uz napomenu kako će konačne odluke biti donesene do kraja veljače. Nisu željeli reći koga će predložiti za župana, no pretpostavlja se da bi to mogao biti sam Glavaš. U stranci računaju da će do tada završiti sudski postupak protiv njega, a navodno smatraju da bi mu za kampanju za župana trebalo manje vremena, te da mu za tamošnje protukandidate nije potreban Bubalo.

Bubalo za gradonačelnika, kao mlada, stručna i prilično popularna osoba, iako bi on, doznajemo, radije kandidirao za župana, trebao bi biti HDSSB-ov “as iz rukava” i odgovor na “bačenu rukavicu”, smatraju u HDSSB-u, već “potrošenog” Đapića.

- Ne izbjegavam Đapića. Ako ankete tako pokažu, neka ide Bubalo. U svakom slučaju, želimo pobjedu u Gradu i u Županiji, zaključuje Glavaš.

Autor: Tomisav Levak/Glas-Slavonije.hr
Foto: Goran Flauder [arhiva031]

Re: Bubalo kandidat za gradonačelnika Osijeka

Konačno pozitivna vijest...
Mislim da su ova novinarska nagađanja poprilično realna.
SDP i HNS su svjesni da nemaju snagu za pobjedu, ali zato Bubalo ima. U tom slučaju bi postojala dva bloka. Jedan građanski na čelu sa Bubalom i Vrdoljakom kao dogradonačelnikom i drugi "neznam kako da ga nazovem" na čelu sa Đapićem i Kovačevićem".
Mislim da u tom odnosu snaga ovaj drugi blok nema šanse.
Đapić je prihvatljiv svojim biračima( čak ne svima) i biračima HDZ(isto ne svima), dok je Bubalo prihvatljiv svima
To je neko moje razmišljanje. Otvoreno navijam za opciju Bubalo-Vrdoljak.
Sve je to lakrdija. Oni se zajebavaju, natezu i kockaju, a najmanje im je bitan grad, zupanija, gradjani...
Prica se o prirodnim i neprirodnim koalicijama, a u Osijeku vladajuci ruse svoje poglavarstvo.
Prestrasno, svi nam se smiju...

Znam da ce biti negativnih komentara, kao i uvijek!Ali Meni je kombinacija Bubalo-Vrdoljak najpozitivnija kombinacija i otvoreno navijam za njih!
Bubalo je jedini političar koji iza sebe nema afere neko predan rad sa timom ljudi koji se ne pojavljuju često u medijima nego svoje političke dane provode onako kako to političar treba - radeći.

U suradnji sa gosp. Kraljičkom pokrenuli su poljoprivredu Slavonije i Baranje, uspješno lansirali mnoge tvrtke mladih poduzetnika kroz poduzetnički inkubator Bios sa gosp. Medićem, uspješno povuki sredstva iz predpristupnih fondova EU, baš onako kako je to trebalo raditi.

Jel vama jasno da je naša županije u vrijeme Bubalova županovnja napravila najveći pomak od svih županija? Dakle ne govorim ovdje o politikanstvu, tako mi je svejedno kako se stranka zove dok se rezultati rada vide.

Moj glas ide gospodinu Bubalu, jednostavno on je osoba koju lako mogu zamisliti na mjestu gradonačelnika/župana.
offtopic

užasno me živcira izraz "gradu Osijeku, gradu Zagrebu"...

tko je lansirao taj glupi izraz i onda ga svi pokupili?

zar postoji županija Osijek, država Osijek?

pa normalno da je Osijek grad, ne moraš to naglašavati

možda je to provalio butros butros dok je bio u baden badenu? :)

Leon

Predsjednik HDSSB-a Vladimir Šišljagić puno je rezolutniji. "Mi nismo trgovačka stranka, poput HDZ-a, da podržimo kandidata druge stranke za gradonačelnika. HDSSB će, ako i bude koalirao s nekim, imati kandidata za gradonačelnika iz svoje stranke", tvrdi on.

Koji bullshit pa koalirali su sa HSP-om i nisu imali gradonacelnicko mjesto...
A ne misliš da je hsp po dobrom starom običaju zahtjevao to mjesto.
HDSSB je bio prvi koji se opekao, iz njihove greške ostale stranke nažalost nisu ništa naučile.

Da se vratimo na temu, Bubalo - Vrdoljak su svakako optimističnija varijanta od bilo koje druge, čak ima i potencijala.
OsijekNepokoreniGrad

A ne misliš da je hsp po dobrom starom običaju zahtjevao to mjesto.
HDSSB je bio prvi koji se opekao, iz njihove greške ostale stranke nažalost nisu ništa naučile.

Da se vratimo na temu, Bubalo - Vrdoljak su svakako optimističnija varijanta od bilo koje druge, čak ima i potencijala.

Molim te obrati pozornost na dio teksta koji sam bio ranije citirao i na koji sam dao svoj komentar.
Apsolutno je nebitno dali je HSP zahtjevao bas to mjesto ili ne, ali ne mozes godinu dana kasnije izjaviti da se razlikujes od HDZ-a. A svi znamo da si isto to napravio kad si bio u poziciji da uzmes vlast.
iako su ovo vjerovatno samo novinarska nagađanja i dizanje prašine ovo je stvarno presmiješno,ja kao "vječni" glasač sdp-a sam već rekao da neću više glasati za gradski sdp dok se ne promjeni ova garnitura ljudi (borozanica,prnjat &co) al ovo je sad totalni promašaj,đap je bio dno dna ali glava je još veće dno dna,ukoliko dođe do takve smiješne koalicije sdp će u gradu propasti,tko će više normalan glasati za te političke kurve??? ja sigurno ne a i većina ljudi što su bili njihovi simpatizeri neće.

pa dobro @pernabuko kak možeš pisati ovakve gluposti???

pernabukano

Jedan građanski na čelu sa Bubalom i Vrdoljakom kao dogradonačelnikom i drugi "neznam kako da ga nazovem" na čelu sa Đapićem i Kovačevićem".

šta to ima "građanskog" u hdssb-u???
da nema ovih sela po županiji nebi imali 1% glasača,i znaš šta me još zanima,jel tebe hdssb plaća što cijelo vrijeme po ovom forumu širiš njihovu propagandu? sereš tu po hsp-u i hdz-u cijelo vrijeme a vjerovatno bi i dan danas bio sanaderov glasač da glava nije otišao iz hdz-a
justice

iako su ovo vjerovatno samo novinarska nagađanja i dizanje prašine ovo je stvarno presmiješno,ja kao "vječni" glasač sdp-a sam već rekao da neću više glasati za gradski sdp dok se ne promjeni ova garnitura ljudi (borozanica,prnjat &co) al ovo je sad totalni promašaj,đap je bio dno dna ali glava je još veće dno dna,ukoliko dođe do takve smiješne koalicije sdp će u gradu propasti,tko će više normalan glasati za te političke kurve??? ja sigurno ne a i većina ljudi što su bili njihovi simpatizeri neće.

pa dobro @pernabuko kak možeš pisati ovakve gluposti???

pernabukano

Jedan građanski na čelu sa Bubalom i Vrdoljakom kao dogradonačelnikom i drugi "neznam kako da ga nazovem" na čelu sa Đapićem i Kovačevićem".

da nema ovih sela po županiji nebi imali 1% glasača,i znaš šta me još zanima,jel tebe hdssb plaća što cijelo vrijeme po ovom forumu širiš njihovu propagandu? sereš tu po hsp-u i hdz-u cijelo vrijeme a vjerovatno bi i dan danas bio sanaderov glasač da glava nije otišao iz hdz-a

Dobijem 5kn po post-u. Dobro dođe u trenucima krize.
:)

justice moja sućut ako tebi kao glasaču SDP-a padne napamet borzanicu trpati u isti koš sa Prnajtom i bilo kime drugime iz SDP-a (ovo nema veze sa nacionalnošću, da se krivo ne protumači).
birki

Apsolutno je nebitno dali je HSP zahtjevao bas to mjesto ili ne, ali ne mozes godinu dana kasnije izjaviti da se razlikujes od HDZ-a. A svi znamo da si isto to napravio kad si bio u poziciji da uzmes vlast.

Apsolutno je bitno prijatelju!
Zašto? HDSSB je to napravio, a onda napustio koaliciju, i kao izborni pobjednik otišao u oborbu!

Sad zamisli bi li đapić to bio u stanju napraviti. Bez politikanstva, objetktivno. O čemu više da pričamo!

I na kraju, da se razumijemo, jer vidim da se s tobom da normalno pričati, ne podržavam SDP i njihovu politiku, kao ni eventualno koaliciju sa HDSSB-om.

U cijeloj političkoj sceni naše nam drage županije vidim dvije osobe za koje bih eventualno glasao: Vrdoljak i Bubalo. Bez obzira na stranku! Stranačje me uopće ne zanima, koalicije su za moj pojam politike smeće i zaista mi je drago da će se sada birati osobe.
OsijekNepokoreniGrad

:)

justice moja sućut ako tebi kao glasaču SDP-a padne napamet borzanicu trpati u isti koš sa Prnajtom i bilo kime drugime iz SDP-a (ovo nema veze sa nacionalnošću, da se krivo ne protumači).

po čemu se ona razlikuje od ostalih gradskih sdpeovaca?

i meni je drago što će se napokon birati osobe a ne stranke,nažalost ja još uvijek nevidim osobu kojoj bi dao glas na OS političkoj sceni
o čemu vi pričate,kakva koalicija vrdoljaka sa bubalom.čim si član HDSSB etikirani si lopov kao i ostali članovi te "sekte"
Ajde molim te, za Gordana ste prigovarali da je morao raditi sve što mu Ante kaže, a što misliš da bi bio i jeste i dan danas Bubalo nego Glavina marioneta i potrčko...i da ne duljimo puno, ništa od te kombinacije, Bubalo se može kandidrati ali ništa od potpore sdp-hns, oni imaju svoje planove....njega može poduprijeti jedino Bajto i ekipa...
Bubalo pobjeđuje gdje god da se kandidira. Neka pati koga smeta!

TataMata, ne vidim po čemu bi mogao usporediti Bubala i Metkovića. Bubalo sa svojom ekipom niz godina radi svoj posao uspješno. Velik dio vremena Glavaš je bio u pritvoru ili bolnici tako da Bubalo nije mogao biti marioneta ili misliš da se Glavaš i u to vrijeme stigao baviti rzvojem županije. Koji su potezi i uspjesi Matkovića stvarno se ne mogu sjetiti.
justice

A što si ti tako netolerabtan? Što te briga tko koga napada, napadaš i ti pa šta? Svatko ima svoje favorite i one koji to nisu. Osijek ima 100-tinjak tisuća stanovnika, a HDSSB ili HSP ili HDZ dobiju uvijek više glasova od ''građanskog'' SDP-a. Po tvom tumačenju slijedi konkluzija da su Osječani seljaci. :roll: Živio GRAĐANINE!
@tempuse u pravu si,u Osijeku ima veliki broj seljaka,
žalosno ali istinito,
znači ja sam netolerantan a ti i takvi ste jako tolerantni,ja pljujem i po lijevima i desnima (naravno više po desnima) a vi napadate sve osim svog dragog hdssb-a,pravi mali vojnici svoje strančice na ovom forumu,presmiješno...
i vidi jednu stvar,nisam ja izrekao to "građanski" nego tvoj kolega iz strančice pernabukano

Leon

Premda su čelnici lijevih stranaka, SDP-a i HNS-a, nedavno potvrdili načelni dogovor o zajedničkom izlasku na izbore u Gradu Osijeku i Osječko-baranjskoj županiji te zajedničkom kandidatu za gradonačelnika (Ivan Vrdoljak ili Biljana Borzan), ovih dana u javnosti pojavila se neslužbena informacija o novoj potencijalnoj kombinaciji. Naime, govori se da bi HDSSB mogao podržati kandidaturu –Vrdoljaka. Navodno se već traži model predizborne koalicije HDSSB-a i HNS-a, koja bi možda uključivala i HSLS i HSS u Gradu. Vrdoljaka, zanimljivo, pitanje novinara Glasa Slavonije o toj varijanti nije iznenadilo.

- Ne mogu biti iznenađen, jer u Osijeku je zbilja sve moguće. Ipak, nisam o tome pregovarao s HDSSB-om, kaže.

Potvrđuje da je načelno dogovorena predizborna koalicija sa SDP-om, ali ne isključuje mogućnost da se svi zajedno nađu u istom predizbornom bloku (?!). "No, do daljnjega sam HNS-ov kandidat za gradonačelnika, a prvo trebamo raščistiti relacije sa svojim prirodnim partnerom, SDP-om", napominje Vrdoljak.

Visokopozicionirani izvor iz HDSSB-a sinoć je novinaru Glasa Slavonije otkrio kako ta stranka ozbiljno planira za gradonačelnika istaknuti aktualnog župana Krešimira Bubala! Na njega se do sada računalo kao na sigurnog kandidata (i velikog favorita) za župana, ali čelnike stranke navodno su potaknule ankete koje govore da je Bubalo u Gradu popularniji od Đapića.

- I sam Đapić mi je potvrdio da ga 'ubijam' po anketama. Pripreme provodim kao da ću se kandidirati za župana, ali 'vojnik sam stranke' i postupit ću kako ona odluči, kaže Bubalo.

Šišljagić, a ni Branimir Glavaš nisu odbacili ovu mogućnost, uz napomenu kako će konačne odluke biti donesene do kraja veljače. Nisu željeli reći koga će predložiti za župana, no pretpostavlja se da bi to mogao biti sam Glavaš. U stranci računaju da će do tada završiti sudski postupak protiv njega, a navodno smatraju da bi mu za kampanju za župana trebalo manje vremena, te da mu za tamošnje protukandidate nije potreban Bubalo.

Bubalo za gradonačelnika, kao mlada, stručna i prilično popularna osoba, iako bi on, doznajemo, radije kandidirao za župana, trebao bi biti HDSSB-ov “as iz rukava” i odgovor na “bačenu rukavicu”, smatraju u HDSSB-u, već “potrošenog” Đapića.

- Ne izbjegavam Đapića. Ako ankete tako pokažu, neka ide Bubalo. U svakom slučaju, želimo pobjedu u Gradu i u Županiji, zaključuje Glavaš.

Autor: Tomisav Levak/Glas-Slavonije.hr
Foto: Goran Flauder [arhiva031]

nisam siguran da će bilo tko napraviti nešto puno pametnije jer ovo me asocira, uostalom kao u i cijeloj hrvatskoj politici, na igru šaha, osobito na poteze rošade...danas si ovo, sutra ono i uvijek isti ljudi. Ne uključiš tv a da ne vidiš uvijek iste faca...već djeca misle da se radi o likovima iz crtanih filmova. Ipak, radije vidim neku mlađu osobu nego ove već izlizane i preobogaćene debelokošce. Treba svježe krvi, svugdje, ne samo u Osijeku.
Leon

"Mi nismo trgovačka stranka, poput HDZ-a, ako i bude koalirao s nekim, imati kandidata za gradonačelnika iz svoje stranke",

Da, nisu. Bilo bi dobro da za gradonačelnika HDSSB predloži Ljubomira Novoselića. On je sada HDSSB-ovac, a ima dugu HSLS-ovsku i SDP-ovsku povijest.

opet mi na početku!Nitko od vas ne može ništa naći protiv Bubala, pa se pljuje po HDSSB-u kao stranci itd.I da odmah kažem i meni daju 5 kuna po postu kao onom forumašu.
slučajno nabasah na ovu vašu osječku stranicu i čitam vašu raspravu o bubalu.ja đakovčanin mogu vam biti zavidan ako bubala izaberete za gradonačelnika,zašto?. zato što je taj čovjek mlad,školovan,bez ijedne mrlje,pa taj je čovjek digo ovu županiju s dna.budite sretni što imate takvoga kandidata, a šta mi u đakovu imamo gradonačelnika konobara koji je došao kupovinom na vlast,a protukandidat bivši gradonačelnik katostrofa.zato ako ne želite bubala pošalite ga u đakovo mi ćemo ga drage volje primiti i izabrati.živjeli!
justice

@tempuse u pravu si,u Osijeku ima veliki broj seljaka,
žalosno ali istinito,
znači ja sam netolerantan a ti i takvi ste jako tolerantni,ja pljujem i po lijevima i desnima (naravno više po desnima) a vi napadate sve osim svog dragog hdssb-a,pravi mali vojnici svoje strančice na ovom forumu,presmiješno...
i vidi jednu stvar,nisam ja izrekao to "građanski" nego tvoj kolega iz strančice pernabukano

Ne slažem se da su Osječani seljaci samo zato što ne glasuju za ljevicu, prije bih rekao da je sami problem u ljevici. Možda je čudno da ću ovo reći, ali ne bi bilo loše da je ljevica jača i u Os i u RH. Ovako gube sve izbore isključivo radi svoje nesposobnosti. Gledaj, od stranaka nitko nije nevinašce, a komentiram koga hoću, ali trudim se to argumentirati.
Pernabukana ne poznam i zaista mi je svejedno tko je u kojoj stranci (ako je) i koga favorizira. Ako raspravljamo argumentima, sve je ok, jbg nekad se i pretjera al ajd.
mimin

slučajno nabasah na ovu vašu osječku stranicu i čitam vašu raspravu o bubalu.ja đakovčanin mogu vam biti zavidan ako bubala izaberete za gradonačelnika,zašto?. zato što je taj čovjek mlad,školovan,bez ijedne mrlje,pa taj je čovjek digo ovu županiju s dna.budite sretni što imate takvoga kandidata, a šta mi u đakovu imamo gradonačelnika konobara koji je došao kupovinom na vlast,a protukandidat bivši gradonačelnik katostrofa.zato ako ne želite bubala pošalite ga u đakovo mi ćemo ga drage volje primiti i izabrati.živjeli!

ajd se ti ipak ostavi komentiranja politike u osijeku i drž se svog posla u đakovu.bubalo uzdigao županiju,o čemu ti pričaš .nema veče rupe na sviralu od nas
Osijeku treba jedan Milan Bandić....tužno ali istinito....

Ovo je bio mudar potez starih lisica... Staviti za kandidata njega, koji barem malo odgovara urbanom duhu grada Osijeka ispred jedne takve kompromitirane grupe poltrona... Vjerojatno su na vrijeme skužili da nešto kao njihov šef i njegov liječnik nikad neće proći u gradu. Inače oni bolje prolaze samo u ruralnim dijelovima regije, a rezultat se zbraja... A, izgleda da Bubalo ne stoji najbolje niti tamo, čim su ga kandidirali za gradonačelnika, a ne za župana (sjećate se kako se pisalo kako će pomesti konkurenciju; da mu kampanja ni ne treba i sl.). Čini se da baš i nije tako... Mijenjaju se stvari... Sve teče...
P.S.
Raspisali se njegovi, brate, za ne izdržati od hvalospjeva... Gizdaju li ga - gizdaju! Pa se još i iz drugih gradova javljaju... Kad bi ga čovjek morao prepoznati po ovim postovima - ne bi znao o kome je riječ!
Sharon

Ovo je bio mudar potez starih lisica... Staviti za kandidata njega, koji barem malo odgovara urbanom duhu grada Osijeka ispred jedne takve kompromitirane grupe poltrona... Vjerojatno su na vrijeme skužili da nešto kao njihov šef i njegov liječnik nikad neće proći u gradu. Inače oni bolje prolaze samo u ruralnim dijelovima regije, a rezultat se zbraja... A, izgleda da Bubalo ne stoji najbolje niti tamo, čim su ga kandidirali za gradonačelnika, a ne za župana (sjećate se kako se pisalo kako će pomesti konkurenciju; da mu kampanja ni ne treba i sl.). Čini se da baš i nije tako... Mijenjaju se stvari... Sve teče...
P.S.
Raspisali se njegovi, brate, za ne izdržati od hvalospjeva... Gizdaju li ga - gizdaju! Pa se još i iz drugih gradova javljaju... Kad bi ga čovjek morao prepoznati po ovim postovima - ne bi znao o kome je riječ!

Zato je HSP posato gradska stranka. Anto je magistrirao na temu:"kako uništiti najstariju hrvatsku stranku".
No bez obzira na propast HSP vjerujem da će za pravaštvo doći bolja vremena...
Mislim da čovjek ima pravo komentirati i dati svoje mišljenje o situaciji, kao i svi mi.Bubalo vodi dobre projekte,za što mu potvrdu daju i sa državne razine, kao i izvan naših granica.
U svakom slučaju ima svako pravo na svoje mišljenje, pa i ljudi iz Đakova. Još će ispasti da su oni " seljaci" pa nemaju pravo na mišljenje
hihmih

mimin

ajd se ti ipak ostavi komentiranja politike u osijeku i drž se svog posla u đakovu.bubalo uzdigao županiju,o čemu ti pričaš .nema veče rupe na sviralu od nas

@tempus ljevica ne gubi izbore u hr samo zbog svoje nesposobnosti (iako si tu u pravu,ima i u tome istine) nego najviše zato jer njihovi glasači ne izlaze na izbore,a zato se sjati cijela dalmacija i slavonija na izbore (tj. ruralni i siromašni dijelovi naše države),
još pogotovo kada ih se uplaši dolaskom na vlast krvožednih komunista,kad se tu malo uključe Jezerinac,Barišić i ekipa s kaptola,pa to frca na sve strane s glasačkom mašinerijom hdzja i ostalih satelita,a da nepričamo o glasačkoj mašineriji dijaspore,to je možda još najsmiješnije od svega...

I da se razumijemo ja nisam rekao da su Osječani seljaci,ti si to zaključio,ja sam samo to prihvatio,nikako nemogu sebe trpati u isti koš s takvim ljudima

BUUU...uplašili se svi da bi župan mogao biti gradonačelnik, pa im se kosa diže na glavi kako nemaju šanse. Jedina šansa su "seljaci" koji pojma nemaju? Ma nemoj. Čujem često taj izraz, nažalost ga se dovodi u loš kontekst, kao glupa masa ljudi koja ne konta i nije kulturna, zaostala čak. Odakle ste došli, svi svi građani? Dugujete svim tim seljacima i kulturu i postojanje, jer nije Slavonija i Hrvatska nastala na pameti šupljoglavih umišljenih "građana" koji bi dušu prodali za pet deka čvaraka sa sela. Nastala je na zemlji i znoju ljudi koji godinama šute i rade, i vjeruju da u ovom našem promašenom političkom životu ima par poštenih ljudi. Da ih fenjerom po danu tražiš...dođe ti opet. Po mom skromnom mišljenju, svatko tko za protivnika ima Bubala, ne može mirno čekati izbore. Pogotovo Ante, kojemu ovo može dobro doći za postupak "desalinizacije". Nek mirno spava, vjerojatno mlate po grmlju, ne bi li istjerali koju malodušnu zmiju na megdan. Polako, ispariti će svima taj opijumski dah komunističkog načina razmišljanja, i vladanja. Nažalost, niti ja, a niti moja djeca neće doživjeti svjetlost na kraju tunela. Kontaminacija je generacijska...
chager

Dugujete svim tim seljacima i kulturu i postojanje, jer nije Slavonija i Hrvatska nastala na pameti šupljoglavih umišljenih "građana" koji bi dušu prodali za pet deka čvaraka sa sela. Nastala je na zemlji i znoju ljudi koji godinama šute i rade, i vjeruju da u ovom našem promašenom političkom životu ima par poštenih ljudi.

Kad malo razmisliš, cijeli Osijek svoje postojanje, svoj (minuli) sjaj i hvalisanje kulturom većinom duguje ljudima drugih narodnosti od hrvatske.
No, to ne znači da ti intelektualci, industrijalci, članovi klera ili zemljoposjednici nijemci, mađari ili srbi nisu bili zaljubljeni u Slavoniju. Dapače.
Današnji 'građani' većine hrvatskih gradova nemaju ama baš ništa sa građanskim slojem tih, minulih vremena. Većina njih jesu, i uvijek će ostati težaci ili težačka djeca sa sela koju je dovukla posljeratna (mislim na 2. SR) industrijalizacija, koji se srame priznati odakle su i tko su.
Zanimljivo je kada pričaju - bake i djede po selima, ali oni oduvijek žive u gradu. Ma, naravno...
Zato, molim vas, ne sramite se kada vas netko pita čiji ste - recite da su vaši iz Beketinaca, Sopja, Ivanovca ili Ćaprazlija, od kuda god; samo nemojte tvrditi da je to staro esekersko prezime sa Sjenjaka...
Bazooka, u potpunosti si u pravu!
Kao da je pravilo i univerzalna definicija uspješnog vodstva grada je li netko iz stare gradske obitelji ili iz sela iz okolice... Ne stoji ni jedno ni drugo. Jer, da je bilo evolucijski poželjno da stalno iste obitelji drže svu vlast - mislite li da bi monarhije izumrle kao oblik vladanja, kao što većinom i jesu? Ono što je ostalo od njih skupi su ukrasi koje neke zemlje drže iz čisto tradicijskih razloga, bez ikakve realne političke moći.
S druge strane, doseljenici u gradove iz okolice zaista imaju ponekad problema s prihvaćanjem svega onoga što grad znači. Imaju problem što svoje rodno selo uporno žele nametnuti sredini i ne razumiju logiku grada.
Međutim, to uopće ne znači da nema sposobnih ljudi i među jednima i među drugima. Ono što gradu zaista treba jest protok ljudi i ideja koji će "isfiltrirati" one sposobne i dati gradu ono što mu treba: razvoj. Tu političke stranke imaju veliku odgovornost, jer su one taj filter kroz koji prolaze ljudi. Na njima je odgovornost da daju ljude koji su u stanju dati ono što treba zajednici.
Drugi je problem što neke od njih ponekad daju karikature i ridikule koji samo naštete zajednici. Valjda nemaju bolje - želimo vjerovati...
Sharon

doseljenici u gradove iz okolice zaista imaju ponekad problema s prihvaćanjem svega onoga što grad znači. Imaju problem što svoje rodno selo uporno žele nametnuti sredini i ne razumiju logiku grada.

Zašto govoriš o Čaprazlija city big boyu? Nije on kriv što nema obraza, tako ga odgojiše.

Šalu na stranu, filozofiraš i barataš nekim ispranim frazama koje nemaju veze s vezom.
Sharon

Kao da je pravilo i univerzalna definicija uspješnog vodstva grada je li netko iz stare gradske obitelji ili iz sela iz okolice... Ne stoji ni jedno ni drugo. Jer, da je bilo evolucijski poželjno da stalno iste obitelji drže svu vlast - mislite li da bi monarhije izumrle kao oblik vladanja, kao što većinom i jesu?

istina je da su monarhije mahom nestale s političke scene, zamijenili su ih neki drugi oblici vladavina, ali prema nekim istraživanjima genealogije osoba na vlasti pojedinih moćnih država svijeta, navodno se došlo do zaključka da puno njih ima korijene u nekoj od svega nekoliko starih loza koje su bile vladajuće dinastije dugi niz stoljeća.
Ali su nestali iz drugih razloga.

Austro-Ugarska - monarhija pod naletom nacionalizama
Njemačka - unutarnja previranja
Rusija - nakon revolucije, netabilna zemlja
Finska - veliki vojvoda (ruski car) pao u Rusiji
Portugal - kralj srušen u revoluciji, nestabilna zemlja.
Francuska - unutranja nestabilnost - revolucije
Nizozemska, Belgija, Luksemburg i Norveška - okupacija od strane nacista
Slažem se s povjesnim činjenicama, ali ako gledamo s velikim vremenskim odmakom koji je prošao ovaj način vladanja nespojiv je s pojavom kapitalizma, slobodnog tržišta i potrebom slobodnog protoka ideja. Vrijeme je pokazalo da su ovi sistemi bili nesposobni za pronalaženje rješenja u novonastalim društveno-ekonomskim uvjetima. Zato je i nastao politički pluralizam i građanima dana mogućnost izbora.
U tim blagodetima i mi danas "uživamo" i trošimo svoje pravo na izbor - na izborima. Nije sve to slučajno tu... Trebala su stoljeća da se dođe do toga. Treba znati cijeniti to postignuće.
OsijekNepokoreniGrad

Sharon

doseljenici u gradove iz okolice zaista imaju ponekad problema s prihvaćanjem svega onoga što grad znači. Imaju problem što svoje rodno selo uporno žele nametnuti sredini i ne razumiju logiku grada.

Zašto govoriš o Čaprazlija city big boyu? Nije on kriv što nema obraza, tako ga odgojiše.

Šalu na stranu, filozofiraš i barataš nekim ispranim frazama koje nemaju veze s vezom.

Jesi ti, možda, ljut zbog ovoga:
http://www.stv.hr/index.php?option=com_poll&id=4:osjeki-gradonaelnik-trebao-bi-biti
???
Sharon nisam ja ljut, ne brini. Takve stvari me ne izbacuju iz takta. Samo dokazuje da HSP-ovci nemaju pametnijeg posla nego glasati po 50 puta, valjda mislite da ćete time nešto dokazati.
justice

a da nepričamo o glasačkoj mašineriji dijaspore,to je možda još najsmiješnije od svega...

Nebih htio komentirati st(r)anje u gradu, ali kad smo kod dijaspore, moram uočiti kako je protivnik glasanja dijaspore gosp. Stjepan Mesić dobio izbore zahvaljujući dijaspori!
Naime do samog kraja pred stizanje glasova iz dijaspore u prvom krugu glasovanja na predsjedničkim izborima vodili su: Stjepan Mesić i Boris Mikšić, kad su stigli glasovi iz dijaspore u drugi krug su otišli Stjepan Mesić i Jadranka Kosor.
Zaključkom kako velika večina ljudi koja je biračko tijelo Jardanke Kosor, nebi dala potporu Stjepanu Mesuću, nego Borisu Mikšiću dolazimo dao toga, da nije bilo glasova iz dijaspore, u drugi krug bi išli Stjepan Mesić i Boris Mikšić, te bi glasovi Jadranke Kosor velikom večinom otišli Mikšiću.
Samim time dobivam rezultat priče odnosno MIKŠIĆA kao nesuđenog pobjednika izbora.
No svejedno ŠBBKBB! :)
chager

BUUU...uplašili se svi da bi župan mogao biti gradonačelnik, pa im se kosa diže na glavi kako nemaju šanse. Jedina šansa su "seljaci" koji pojma nemaju? Ma nemoj. Čujem često taj izraz, nažalost ga se dovodi u loš kontekst, kao glupa masa ljudi koja ne konta i nije kulturna, zaostala čak. Odakle ste došli, svi svi građani? Dugujete svim tim seljacima i kulturu i postojanje, jer nije Slavonija i Hrvatska nastala na pameti šupljoglavih umišljenih "građana" koji bi dušu prodali za pet deka čvaraka sa sela. Nastala je na zemlji i znoju ljudi koji godinama šute i rade, i vjeruju da u ovom našem promašenom političkom životu ima par poštenih ljudi. Da ih fenjerom po danu tražiš...dođe ti opet. Po mom skromnom mišljenju, svatko tko za protivnika ima Bubala, ne može mirno čekati izbore. Pogotovo Ante, kojemu ovo može dobro doći za postupak "desalinizacije". Nek mirno spava, vjerojatno mlate po grmlju, ne bi li istjerali koju malodušnu zmiju na megdan. Polako, ispariti će svima taj opijumski dah komunističkog načina razmišljanja, i vladanja. Nažalost, niti ja, a niti moja djeca neće doživjeti svjetlost na kraju tunela. Kontaminacija je generacijska...

ajd ne ....,još si nam ti samo trebao
Hihmih ako nemaš protuargument ili ga imaš.,onda ga iznesi.Mislim da ovaj tvoj posljednji post nije uopće za komentiranje
znam dibi,svjestan sam svog komentara ali pametovanje od ovih padobranaca me živcira. žvakaju jednu te istu priču kao papagaji. glup sam pa mi on mora objašnjavati tko je seljak i koliko su zaslužni ...ma daj molim vas !? smatram da ovdje ljudi imaju barem srednju školu završenu. a s tim stupnjem obrazovanja nitko mi nebi trebao objašnjavati lik i dijela jednog seljaka. držimo se teme i probajmo za naš zajednički boljitak nešto konstruktivno i pametno komentirati u vezi ovog našeg šljama od političara.ne budite stupidni stranački vojnici ,krenite razmišljati svojom glavom .eto zašto me nerviraju svi ovi što pametuju a u biti ništa pametno nekažu
Uvijek aktualno:
Kada je Bog stvarao svijet, odlučio je svakom narodu podariti dvije vrline.
Tako su Švicarci postali precizni i pedantni, Japanci radišni i strpljivi, Talijani veseli i romantični,
Španjolci temperamentni i ritmični... Kada je došao do Hrvata, reče:
Hrvati će biti pametni, pošteni i političari.
Anđeo koji je cijelo vrijeme bio tu, nakon završenog posla upita:
Bože, svima si dao dvije vrline, samo Hrvatima tri, zar neće biti nadmoćniji od svih drugih naroda?
Na to Bog reče: Imaš pravo, ali kako se Bogom dane vrline ne mogu naknadno ukidati,
Hrvati će ih imati sve tri, ali svaki Hrvat, osobno samo po dvije, i to tako:

-Tko je pošten i političar ne može biti pametan.
-Tko je pametan i političar ne može biti pošten.
-Tko je pošten i pametan ne može biti političar."

Pa sada vi pronađite kandidata u trenutnoj ponudi...
Sharon

OsijekNepokoreniGrad

Sharon

Jesi ti, možda, ljut zbog ovoga:
http://www.stv.hr/index.php?option=com_poll&id=4:osjeki-gradonaelnik-trebao-bi-biti
???

Jako realna anketa, u jednom danu 2000 glasova i možeš glasat koliko hoćeš s istog ip-a, ovaj portal je puno posjećeniji pa ne ruši takve rekorde. :roll:
slušaj hihmih, mrdni malo svoju guzu iz osijeka pa otiđi malo do vukovara, požege... pa ćeš vidjeti u kakvom su stanju te županije.mi smo za njih avioni, a tamo neko drugi vlada a znamo i tko, pa ta tvoja teza da smo zadnja rupa na sviralu ne stoji.što se tiče mog komentiranja bubala on je koliko ja znam još župan a đakovo i osijek su u istoj županiji pa je moje mišljenje da ga imam pravo i komentirat.očigledno je da si frustriran hdssb-om pa nisi realan u vezi bubala.ako mi argumentiraš bilo šta loše o bubalu(njegov privatan život me ne zanima) ja ću ti priznati javno da sam bio u zabludi u vezi s njim.
hihmih

mimin

mimin ,znaš li njegovu biografiju. prouči ju malo poveži neke stvari i bit če ti jasnije... nije mi neka utjeha da je u vukovaru ili požegi gore od nas. zar ti stvarno misliš da stranka koja je 90-tih uništila(pokrala) sve što se može uništiti nudi neku perspektivu
gledaj hihmih,svi mi znamo tko je poharao hrvatsku.ti si se uhvatio stranaka, a mi ovdje pričamo o osobi.normalno je da je došao tu gdje je uz pomoć nekoga, ali meni najbitnije da nije sudjelovao u lopovluku,jer da je, to bi od konkurencije izašlo u javnost i da čovjek dobro radi posao a moje mišljenje je da radi.živcira me to kad mu ne možete nači neke velike zamjerke, afere, napadate ga zato što je u hdssb-u ili što volite reći glavaševoj stranci.još jednom ponavljam rapravljamo o bubalu.a sada ti meni reci koju osobu ti podržavaš za gradonačelnika i zašto?
Biografije većine HDSSB-ovaca bi se uklopile, otprilike u ovo:
... do 1990. član SK SRH
Od 1990. do 2005. (čini mi se da se onda dogodila revolucija,ako se dobro sjećam) član HDZ-a
Od 2005. do danas član HDSSB-a
A u kojoj je političkoj stranci drugačije. Koliko znam i Đapić je bio član HDZ-a.Ali važna stvar kojoj se moramo nadati da će mladi ljudi kao Bubalo, Matković, Vrdoljak itd., konačno biti osobe neoptereće prošlošću.Sve je to nada, ali nada umire zadnja.Jer sada izjednačavamo Bubala sa HDSSB-om, onda moramo Matkovića sa HSP-om ,jer budimo realni svi su oni u službi stranke. Ali nećemo zadirati preduboko...

nije problem sto je netko clan stranke, nego sto je zadrti stranacki vojnik... pa se onda stjece dojam da nema puno vlastitih poteza, nego je marioneta nekog stranackog glavesine! U tom kontekstu vecina ima dojam da Zupanijske poteze vuce Glavas, a ne Bubalo, kao i u gradu - gradom upravlja Djapic, a ne Matkovic!
baš me zanima koji član neke stranke je slobodan kao ptica, koliko znam svi oni prate i slušaju stranku čiji su članovi.
dibi

baš me zanima koji član neke stranke je slobodan kao ptica, koliko znam svi oni prate i slušaju stranku čiji su članovi.

naravno, ali bas do te mjere da izgledaju kao šefove marionete???!??!?
A sta ce nam onda takve osobe koje nemaju vlastito misljenje ili koje imaju takav ugled u stranci da ih se do te mjere ne uvazava - bar kao osobu!
Nažalost ne živimo u moralnom društvu...A ako znaš nekog ko je tako samostalan u okviru stranke javi mi...A suštini budemo realni tebi ne leži ni Bubalo ni Matković, jer ti se ne sviđaju stavovi njihovih stranaka.Jer nisu ni Borzanica ili Vrdoljak jako samostalni u odnosu na stranku, a njih ni u spomenu...
dibi

Nažalost ne živimo u moralnom društvu...A ako znaš nekog ko je tako samostalan u okviru stranke javi mi...A suštini budemo realni tebi ne leži ni Bubalo ni Matković, jer ti se ne sviđaju stavovi njihovih stranaka.Jer nisu ni Borzanica ili Vrdoljak jako samostalni u odnosu na stranku, a njih ni u spomenu...

mozda zato sto mi ipak manje idu na jetra njihovi šefovi nego Glavaš i Đapić... a možda i zato što (za sada) nisu omrsili brke u Osijeku i Slavoniji na tako besraman način kao ova dvojica!

Ali narvno, sve to skupa ne znači da Djapic opet nece biti (bogati) gradonacelnik :(!

A tko bi bio pravi (nije izronila niti jedna nova osoba koja bi bila vrijedna glasa), doista ne znam... neki su samo malo manje krivi - za sada mi tako jedino izgleda Vrdoljak!
dibi

i šta bih se ja trebao miriti s tim , treba se boriti za promjene i različita mišljenja ...jednoumlje nas je i dovelo u ovakvu situaciju....
Najnovije informacije govore da su Bubalo i Vrdoljak vrlo blizu dogovora...
nadam se da imaš krive informacije
hihmih

nadam se da imaš krive informacije

Zašto se nadaš da su krive?
pernabukano

kakvog dogovora? tko ce koga podrzati?
nadam se da su krive informacije zato što smatram da vrdoljak i bubalo ne idu zajedno u isti koš.ako je iz taktičkih razloga potrebna ta koalicija podržavam ju samo ako če u gradu dominirati vrdoljak i njegova ekipa au županiji kad baš mora bubalova
Callistemon

pernabukano

kakvog dogovora? tko ce koga podrzati?

Bubalo gradonačelnik, Vrdoljak dogradonačelnik.
Sasvim je izvjesno da će se voditi blokovska borba. jedan blok je HSP/HDZ, a drugi će se formirati oko HDSSB-a. Vrdoljak shvaća da ne može ništa sam, a još manje sa SDP-om, a da je Bubalo vrlo izgledan za drugi krug, pa ga je bolje podržati u prvom i izboriti se za poziciju eventualnog dogradonačelnika.
Dodajmo još k tome da njih dvojica imaju slične politike(ulaganje u gospodarstvo) i dobijemo razloge zašto ovako...
Slažem se da bi idelana kombinacija bila Vrdoljaku grad, Bubalu županija, ali to je daleko od realnosti...

Tagovi