Ja želim... Bolji Osijek

Društvo, politika

Ja želim... Bolji Osijek

Dugo sam već čitatelj ovog foruma. Malo sam čitao i vidim da ovdje ima odličnih ideja. Kako se bliže izbori, volio bih da ovdje svi napišemo konstruktivne prijedloge što izgraditi, što obnoviti i slične stvari.... Dakle,konkretne stvari za koje mislimo da će poboljšati izgled Osijeka...
Bliže se izbori, nadam se da će netko od nadležnih pročitati ovo( ako bude zaživilo) i pokušati ispuniti naše želje!!!

1.Evo,ja pod prvo mislim da se pod hitno treba obnoviti Bijela Lađa. Možda sam glup,ali pa valjda grad može izdvojiti 2-3 milijuna kuna,srušiti ju i sagraditi nešto lijepo
To je od KOTEKSA.
Što se tiče želja želim par milja na svom računu da mi netko uplati. Skromno.

Lijepo od tebe što bi želio sve i svašta, ali boli neka stvar za tebe, mene i sve ostale.
A krivo sam se izrazio... Ali ako će par milja na tvom računu biti dobre za Osijek,onda dobro :D:D
Ne slušaj davorccc-a, on je u trajnom bedu. Pohvala za topic i samo naprijed s prijedlozima. Ja mislim da bi bilo ok kad dođe ljepše vrijeme uzeti dekice i izvaliti se po parkovima i čitati, slušati mjuzu, napraviti piknik. U stvari koristiti naše parkove ko i svi u svijetu..
TataMata

Ja mislim da bi bilo ok kad dođe ljepše vrijeme uzeti dekice i izvaliti se po parkovima i čitati, slušati mjuzu, napraviti piknik. U stvari koristiti naše parkove ko i svi u svijetu..

još da nisu prepuni govana neodgovornih vlasnika pasa...bila bi to odlična ideja...inače, hvala, ali ne hvala
Je da to bi trebalo kažnjavat malo oštrije
ne novcano, nego oduzimanjem psa, ako se nemozes brinut za njega i za njim, nemas ga ni pravo imat :)
za početak neka se uvede autobusna linija za jug2 cijelu noć subotom
:)
ipak smo civiliziran narod
a ne može se tvrditi da ne bi bilo isplativo da ide 1 bus na sat
maddox_rumble

ne novcano, nego oduzimanjem psa, ako se nemozes brinut za njega i za njim, nemas ga ni pravo imat :)

i onda svako ko se legalno hoće rješit fifija odvede ga u park i da mu milku od jagode :D

super tema... ja želim da venus project zaživi
Saar Kazaam Jr.

maddox_rumble

i onda svako ko se legalno hoće rješit fifija odvede ga u park i da mu milku od jagode :D

super tema... ja želim da venus project zaživi

da problem kod nas, svi samo iskoristavali pravila i zakone, uf uf
Nisam ja u bedu, već mi je muka od toga šta se radi u Osijeku.
...opet ponavljam svoju već negdje izrečenu ideju: organizirati što više povijesno/kulturnih događanja i to sve staviti u Tvrđu.....također na isto mjesto staviti nekoliko suvenirnica, ali isključivo obrtničkog karaktera: medičar, drvenarija, zlatovezi, umjetničke slike....joj, koliko samo mogućnosti tu ima......
MissTake

za početak neka se uvede autobusna linija za jug2 cijelu noć subotom
:)
ipak smo civiliziran narod
a ne može se tvrditi da ne bi bilo isplativo da ide 1 bus na sat

tko kaze da mora biti isplativo... toliko neprofitnih stvari se financira iz proracuna (racunala, novorodjencad i sl)...pa ak je za opce dobro, neka ide od nasih novaca!
TataMata

Ne slušaj davorccc-a, on je u trajnom bedu. Pohvala za topic i samo naprijed s prijedlozima. Ja mislim da bi bilo ok kad dođe ljepše vrijeme uzeti dekice i izvaliti se po parkovima i čitati, slušati mjuzu, napraviti piknik. U stvari koristiti naše parkove ko i svi u svijetu..

da, treba cuvati parkove, jer jos jedino tamo ima drveca ... a nadam se da nikakva biciklisticka nece krenuti kroz park :evil:
anakonda

...opet ponavljam svoju već negdje izrečenu ideju: organizirati što više povijesno/kulturnih događanja i to sve staviti u Tvrđu.....također na isto mjesto staviti nekoliko suvenirnica, ali isključivo obrtničkog karaktera: medičar, drvenarija, zlatovezi, umjetničke slike....joj, koliko samo mogućnosti tu ima......

I šta je s kipom Kuge? Pa neće se valjda Mango vječno reklamirati tamo?? To već stoji par godina?!?!
...projekt ovakvog tipa zahtijevao bi sam po sebi velika (pre)uređenja...ali veliki miljoni se i 'vako i 'nako rasipaju, pa ak se može trošit na klupe od afričke višnje........................
HerojUlice

anakonda

I šta je s kipom Kuge? Pa neće se valjda Mango vječno reklamirati tamo?? To već stoji par godina?!?!

mozda ga maknu i posade gredicu s macuhicama - ili cak od macuhica sloze lik gradonacelnika!
Izvrsna tema samo je žalosno što jedan dio (veći?) ovog foruma nije zainteresiran za ozbiljnu raspravu već se bavi psećim izmetom. No, dobro.

Osobno mislim da je za dobrobit Grada prije svega neopohodno riješiti se blaga koje već nekoliko godina provodi svoju volju bez obzira na mišljenje građana, vodeći više računa o osobnom probitku i bankovnom računu a ne o dobrobiti samog Grada i njegovih stanovnika. Građani Osijeka trebaju jasno i glasno reći što žele od gradske uprave. Ako želja građana nije ispoštovana valja upravu smijeniti - otiđite pred Gradsko poglavarstvo i istjerajte blago.

Što hoću reći je da Osječani MORAJU pokazati da im je stalo do svog Grada. Neizlazak na izbore je znak nezainteresiranosti što političari, naravno, koriste do maksimuma. Prvo sami građani moraju pokazati da im je stalo do Grada a sve ostalo će doći postepeno. Nažalost, ja ne vidim da je Osječanima stalo jer sve odluke prepuštaju dođošima.

Ali, što je moje mišljenje u odnosu na kolektivnu pasivnost i nezainteresiranost...
eseker

Izvrsna tema samo je žalosno što jedan dio (veći?) ovog foruma nije zainteresiran za ozbiljnu raspravu već se bavi psećim izmetom. No, dobro.

Osobno mislim da je za dobrobit Grada prije svega neopohodno riješiti se blaga koje već nekoliko godina provodi svoju volju bez obzira na mišljenje građana, vodeći više računa o osobnom probitku i bankovnom računu a ne o dobrobiti samog Grada i njegovih stanovnika. Građani Osijeka trebaju jasno i glasno reći što žele od gradske uprave. Ako želja građana nije ispoštovana valja upravu smijeniti - otiđite pred Gradsko poglavarstvo i istjerajte blago.

Što hoću reći je da Osječani MORAJU pokazati da im je stalo do svog Grada. Neizlazak na izbore je znak nezainteresiranosti što političari, naravno, koriste do maksimuma. Prvo sami građani moraju pokazati da im je stalo do Grada a sve ostalo će doći postepeno. Nažalost, ja ne vidim da je Osječanima stalo jer sve odluke prepuštaju dođošima.

Ali, što je moje mišljenje u odnosu na kolektivnu pasivnost i nezainteresiranost...

da ne bi bilo da se ovaj osječanin bavi samo psećim izmetom želim reći da samim glasovanjem ne postižeš ništa, demokracija u monetarnom sustavu nikad ne može zaživit... kapitalizam uništava države i društva.
Saar Kazaam Jr.

eseker

da ne bi bilo da se ovaj osječanin bavi samo psećim izmetom želim reći da samim glasovanjem ne postižeš ništa, demokracija u monetarnom sustavu nikad ne može zaživit... kapitalizam uništava države i društva.

OK socijalisto, a što ti predlažeš?
Evo, kad su se svi uhvatili psećih izmeta (:)) ja ću predložiti da se napokon ograde neki dijelovi parkova ili zelenih površina i postanu zone za pse. Dakle, mjesta gdje se psi mogu istrčavati bez uzice i nesmetano družiti s drugim psima. :)
I da se psima dopusti vožnja gradskim prijevozom, pod određenim uvjetima ( brnjica, košara ili nešto slično).
Saar Kazaam Jr.

venus project

Bojim se da u ovom trenutku, da bi ostvario svoje želje, moraš razmišljati o preseljenju na Floridu.

Uostalom, ovdje nije riječ o tome kako spasiti Svijet i Civilizaciju od propasti već o time kako unaprijediti život u Osijeku - danas i ovdje.

Valja početi od malog ili, kako bi to rekao naš narod, od vlastitog dvorišta.

Lijepo je biti mlad i cijenim to što razmišljaš pozitivno i dugoročno, ali ovdje je tema drugačija. Zašto ne bi pokrenuo temu o ovom projektu (Venus project) pa da se razmijene mišljenja?
eseker

Uostalom, ovdje nije riječ o tome kako spasiti Svijet i Civilizaciju od propasti već o time kako unaprijediti život u Osijeku - danas i ovdje.

glasovanjem? lega od volje ti ko šokcu post
Saar Kazaam Jr.

eseker

You just don't get it, do you. :baby:
I volio bih da se projekti koju trenutno u gradnji ne zaustave poslije izbora... Da se završi Eurodom, autobusni kolodvor, da gradnja Portanove i Eurodoma ne završi prije nego što je i počela, da se završi studentski kampus, i da malo srede tamo oko dvorane, da postave taj most iznad zeljezničkog kolodvora... Nadam se da nisam naivan :roll: :roll: :roll:
eseker

Saar Kazaam Jr.

eseker

You just don't get it, do you. :baby:

stvar je u tome što ni ti ne shvaćaš, idealiziraš glasovanje i tražiš rješenja u tome, a na taj način samo postaješ njihov vojnik.... lega sretno tebi i tvom dvorištu, nadam se da će na izborima pobjedit onaj kojeg ti odabereš jer glasovanjem pokazuješ koliko ti je stalo do grada, jel tako ???
dude, you're way off...
and that pacifier that's probably suggesting my immaturity (i wish) you can put where you see fit...
Nisi, nastavlja se....
Saar Kazaam Jr.

stvar je u tome što ni ti ne shvaćaš, idealiziraš glasovanje i tražiš rješenja u tome, a na taj način samo postaješ njihov vojnik.... lega sretno tebi i tvom dvorištu, nadam se da će na izborima pobjedit onaj kojeg ti odabereš jer glasovanjem pokazuješ koliko ti je stalo do grada, jel tako ???

Reci mi molim te kako ti misliš da se u demokraciji izražava volja građana nego glasovanjem. Problem je što je odaziv uvijek mali pa ti odlučuju i oni koji su dobili 10% i manje od ukupnog broja glasača. Kad bi svaki pojedinac, koji misli da je njegov glas nevažan, izašao na izbore i kad bi odaziv bio 80-ak %, onda bi to itekako bila volja ogromne većine građana. Zato se pokreni, jer s ovakvim stavom sigurno nećeš ništa promijeniti!
tempus031

Problem je što je odaziv uvijek mali pa ti odlučuju i oni koji su dobili 10% i manje od ukupnog broja glasača. Kad bi svaki pojedinac, koji misli da je njegov glas nevažan, izašao na izbore i kad bi odaziv bio 80-ak %, onda bi to itekako bila volja ogromne većine građana.

jebeš mi mater, ko navijeni ste :D
pravila statistike govore da rezultati ne budu točni jedino ako je premali broj ispitanika i ako su ispitanici samo određene dobi ili jednog spola što ovdje nije slučaj jer prosječno izlazi oko 50ak% birača što kad pretvoriš u brojke nije malo... što u prijevodu znači da ti bude lakše: isti je kurac izašlo njih 50, 80 ili 100%, rezultati bi minimalno varirali...

a sad šta se mijenja sa tim... jedno veliko NIŠTA! a pune ti glavu kako je tvoj glas važan (get real) i kako ti odlučuješ o svojoj sudbini glasanjem (yeah right)... ali ti našilji olovku, gledaj prediborni program i čekaj svoje pravo glasa jer to je tvoje pravo...

tempus031

Zato se pokreni, jer s ovakvim stavom sigurno nećeš ništa promijeniti!

ako je glasovanje tvoja teorija "pokretanja" onda želim ostati na mjestu...
dok god tako usko i plitko gledamo na svoju snagu koju su nas uvjerili da je svake 4 godine na izborima i treba da nam jebu mater i izgladnjuju nas kad smo glupi!!!
Svaka čast demokratskom pravu na raspravu i različite stavove, ali mislim da ste već malo duže offtopic. :)
Saar Kazaam Jr.

tempus031

Zato se pokreni, jer s ovakvim stavom sigurno nećeš ništa promijeniti!

ako je glasovanje tvoja teorija "pokretanja" onda želim ostati na mjestu...
dok god tako usko i plitko gledamo na svoju snagu koju su nas uvjerili da je svake 4 godine na izborima i treba da nam jebu mater i izgladnjuju nas kad smo glupi!!!

O jebote. Kako ćeš drugačije smijeniti vlast nego glasanjem, stvarno te ne kužim. U tom sam kontekstu mislio ''pokreni se''. Naravno da ti možeš mnogo toga promijeniti u društvu svojim radom na raznorazne načine, bla, bla.... Kužiš? Vlast mijenjaš samo izborima. Recimo ti si nezadovoljan s vladajućima, ovaj je nezadovoljan, onaj... i nitko od vas ne izađe. Izađu oni koji su zadovoljni i opet sve isto. Utoliko zagovaram veći izlazak jer je reprezentativniji. Ovo da između 50% i 80% nema razlike, ne drži mi vodu.
HerojUlice

Da se završi Eurodom

pošto eurodom od svega navedenog ima najmanje posla s politikom, za njega ti mogu jamčiti da će biti završen. Možda već i ove godine :D
tempus031

O jebote. Kako ćeš drugačije smijeniti vlast nego glasanjem, stvarno te ne kužim. U tom sam kontekstu mislio ''pokreni se''.

Našu kao i sve ostale države na svijetu posjeduju banke, korporacije i općenito kapitalističko društvo i političari unutar tih država nisu izabrani da mjenjaju stvari, nego da ih ostave onakvima kakve jesu... ja ne mislim da će smjena vlade promjeniti nešto, odnosno uvjeren sam da promjena biti neće...
tempus031

Naravno da ti možeš mnogo toga promijeniti u društvu svojim radom na raznorazne načine, bla, bla.... Kužiš?

nisam na taj način mislio da upotrijebiš svoju snagu, nego snagu mnoštva... nitko nam ništa ne može, a zapravo može... i ko je onda tu glup, oni što nas tlače ili mi koji to ne vidimo... živimo u doba legalnog ropstva, a vi mislite da glas ovima ili onima će nešto promjeniti...
tempus031

Ovo da između 50% i 80% nema razlike, ne drži mi vodu.

e tu ti ne mogu pomoći... odnosno mogu, malo proguglaj jer zapravo ne proturječiš meni, nego statističkim znanostima...
evo pitanje, šta misliš kako se mjeri gledanost neke televizije?
A) pitaju se svi ljudi u hrvatskoj redovnim svakomjesečnim televizijskim referendumom
B ) ispita se kritična masa ljudi podjeljena po geografskoj, dobnoj i spolnoj strukturi?
C) izmislimo rezultate jer lažni osječaj uspjeha je bolji od stvarnog osječaja neuspjeha

Odgovore šaljite gdje hoćete :D

Nuff said, odoh van gledat tekmu...
smrt butri, sloboda narodu! :D
Frost

HerojUlice

Da se završi Eurodom

pošto eurodom od svega navedenog ima najmanje posla s politikom, za njega ti mogu jamčiti da će biti završen. Možda već i ove godine :D

Ma on je samo bio u toku misli... Valjda će poslušati tatumau pa sve završiti jer to su zaista veliki projekti,pogotovo autobusni kolodvor za kojeg bih jako volio da završe, i zgrada u bloku centar, pa i da portanova također ne bude ugrožena političkim igricama :)
Trenutno mi padaju dvije važne stvari za Grad Osijek:

1. Da se dovede sposoban i stručan netko iz Austrije i/ili Njemačke pa da se od Tvrđe napravi prvoklasna turistička atrakcija. Ovo kako danas izgleda je bolje nego prije, ali poprilično daleko od nečega zbog čega bi turisti odlazili puni dojmova, a neki putnici u prolazu tu zastali i divili se, pojeli nešto, kupili suvenire....

2. Novi autobusni kolodvor - ne znam kojem je mozgu pala ideja na pamet da novi kolodvor stavi na trenutnu lokaciju. Prilaz kolodvoru je kriminalan, uske uličice, buka, ispuh.... dajte maknite kolodvor na neku lokaciju blizu zaobilaznici, napravite cestu do tamo, novu autobusnu ili tramvajsku liniju. Eto zemljišta između Metroa i Mercatora, pokraj Getroa ili Panonije. Na trenutnoj lokaciji neka nikne stambeno naselje s velikim parkom, neka bude mjesto gdje će ljudi provoditi vrijeme, čekati vlak....

Tagovi