Autor |
Poruka |
Saar Kazaam Jr.
Ukupno postova: 94 Lokacija: Legaland Spol:  Muško
|
nigdje u zakonu (do sada) nije bilo istaknuto da nedjelja mora biti slobodna, nego jedan dan u tjednu... umjesto promjene zakona trebali su se malo pozabaviti da vide provode li taj zakon mali poduzetnici...
vlada se opet zaletila sa nekim odlukama bez pomisli o njihovim posljedicama jer očito ta nedjelja malim poduzetnicima je vrlo bitna, a vjerujem da i zaposlenici će radije radit nedjeljom, nego upće ne radit...
ljudi jebemu mater, aj malo pametnije na slijedećim izborima... s ovima ćemo gladovat |
|
_________________ ...religion creates nothing, except intangible emotional solace for those who require... |
|
|
 |
magy Ukupno postova: 335 Spol:  Nebitno
|
|
|
 |
MissTake
Ukupno postova: 8773 Lokacija: Somewhere over the Rainbow Spol:  Nebitno
|
|
|
 |
Saar Kazaam Jr.
Ukupno postova: 94 Lokacija: Legaland Spol:  Muško
|
da, znam...
a šakom i kapom najavljuju još veću krizu zbog toga da imaju ispriku: "pa rekli smo vam"  |
|
_________________ ...religion creates nothing, except intangible emotional solace for those who require... |
|
|
 |
TataMata
Ukupno postova: 1180 Spol:  Nebitno
|
Ja smatram da je zakon dobar, i da ćemo se brzo priviknuti, a promet koji je išao nedjeljom rasporediti će se na druge dane. Nedjelja treba biti dan za odmor, ako vam nešto treba tu je pija pa kupite... |
|
_________________ Đe si lega.....šo ima? Ma niš brca....lagano điram i snajpam butre...možda će se koja šapit... |
|
|
 |
Callistemon Ukupno postova: 572 Lokacija: Osijek Spol:  Nebitno
|
ja sam za da poslodavac sam odluci da li mu je profitabilno raditi nedjeljim ili ne, ali da u kalkulaciju udje povecana satnica za rad nedjeljim i praznikom!
Mislim da u tom slucaju puno ljudi ne bi imalo nista protiv raditi nedjeljom i vise zaraditi - pa ne idu svi u crkvu!
A onda kod onih koji izracunaju da im se isplati i budu radili - inspekcija! Uostalom neka zaposlenici sami prijave jesu li placeni po zakonu ili nisu!
I na kraju... uvijek te drzavne sluzbe i pravna drzava...i čežnja da napokon svatko radi svoj posao, ako je moguće časno i pošteno! |
|
|
|
|
 |
zbonj
Ukupno postova: 67 Lokacija: OSIJEK Spol:  Muško
|
Velika većina ljudi na ovom forumu mi je presmješna, jer samo kenja po nekom drugom i svi su im krivi osim njih samih. Da statistički pogledam, mislim da bi jedno 98% svih komentara bilo negativno, ali to govori o njima samima.
Daj ljudi uhvatite se posla, ili se jebeno obrazujte i radite 12 sati dnevno ili prestanite kenjat iz fotelje. Znam da je LIJEPA NAŠA daleko od idealne al sami smo si krivi i to je činjenica. Treba odradit jedno 5-10 godina po 12 sati dnevno i bolit će te kita ko ti je predsjednik ili premijer.
Naši iseljenici koji se vani bogate ne rade 8 sati dnevno i ne kukaju nego zasuknu rukave i šljakaju, tako neko vrijeme dok ne stanu na noge a onda kako ko želi, netko laganini a neko u bogatune. Da tu formulu primjenimo "kod kuće" i mi bi bili ko i ostali. Činjenica je da u Osijeku ima pun klinac nezaposlenih ali, za to su si sami krivi. ( Ne svi normalno, al velika većina) Kod nas bi svi bili bogatuni a da ništ ne rade i da ništa ne riskiraju, a to tako ne ide.
Zato ljudi zasukat rukave.... a ne kenjat po forumima. |
|
|
|
|
 |
Heroina9
Ukupno postova: 468 Lokacija: Osijek Spol:  Žensko
|
Ma meni samo nije jasno čemu tolika frka oko jednog j...dana!Poslodavci su se toliko digli na noge da će propast, otpuštat radnike, ko da im se sav promet vrtio oko nedjelje. Baš zato što će taj dan bit neradan, odsad će možda subota biti dan kad će im malo više porast promet. Kad bi se radnik platio i 50 % više nego uobičajeno za rad nedeljom, mislim da bi onda stvarno bilo ok, al opet u našoj državi, bože sačuvaj da bi neko nekom isplatio više... |
|
 |
tomas Ukupno postova: 10 Spol:  Nebitno
|
da radnici imaju veće plaće i bonuse na plaću nedjeljom ,mislim da se nitko nebi bunio,no radnici su uglavnom na minimalcu ili nedovoljnoj plaći,dok ti svi direktori i vlasnici imaju plaću maltene ko svi radnici zajedno,a on ima i slobodnih dana i praznika kako on oce... |
|
|
|
|
 |
justice
Ukupno postova: 1371 Lokacija: OS Spol:  Muško
|
ma po čemu si ti @magy dama da mi je samo znati??? |
|
_________________ "AVNOJ je preteča Al-Qaede" Ivan Pandža-ex predsjednik Zagrebačke HVIDRE |
|
|
 |
tempus031
Ukupno postova: 234 Lokacija: In Da House Spol:  Muško
|
1. Trgovine nisu radile nedjeljom ni u komunizmu, a subotom skraćeno. Jel i onda Crkva imala utjecaj na to? (da se razumijemo komunizam smatram najvećim zlom, ali bilo je neke socijalne pravde)
2. Tražili smo kapitalizam i dobili ga, ali to ne znači da poslodavci imaju sva prava, a radnici su samo tegleća marva. U trgovinama je to najočitije.
3. Poslodavci krše kolektivne ugovore, zaobilaze zakone, negdje ne dozvoljavaju ni sindikalno udruživanje, ne možeš iskoristiti ni godišnji, a ne da bi dobio slobodan dan, a u papirima sve legalno, sve štima. Ako nećeš tako, evo ti radna knjižica ili šuti. Kome se žalit, inspekcijama? One su neučinkovite, štoviše nemočne, to je već dokazano u ovih 18 godina. Tako da one priče kako bi ljudi radili i nedjeljom, ali da se pošteno plati, padaju u vodu. Nemoguće!
4. Tu je pretežno riječ o trgovinama prehranom, navodno će im pasti prodaja. Čovječe kupi si hranu subotom, a nije istina da se ne stigne i preko tjedna pa nitko ne radi 24 sata da ne stigne. Ta će se hrana kupiti u ostale dane i nema pada prodaje.
Logika, ako do pada prodaje i dođe znači da ljudi manje jedu, a jedu manje što nisu mogli nedjeljom u trgovinu. Presmiješno!
5. Postajemo snobovsko društvo, samo se troši i što treba i što ne. Nije tu samo stvar u odlasku na misu, odi čovječe u prirodu, trgovački su centri postali hramovi u kojima se klanjamo zlatnom teletu, malo karikiram, ali nisam daleko od istine.
6. Ajd recimo da i dobiješ slobodno preko tjedna, djeca su u školi, prijatelji rade, supružnik/-ica isto. Kako da iskoristiš dan korisno u krugu obitelji? Nikako! Pogotovo ako oba roditelja rade nedjeljom, a vrtići ne rade. Što onda? Snađi se druže!
Ma ne da mi se više nabrajat, ali ima toliko toga. Ne vidim ni jedan valjani razlog da trgovine rade nedjeljom. nedjelja je radi čovjeka, a ne čovjek radi nedjelje. |
Zadnja promjena: tempus031; 14.01.2009. 19:17; ukupno mijenjano 1 put. |
|
|
|
 |
vlale
Ukupno postova: 392 Lokacija: os Spol:  Žensko
|
to nije istina...ne znam jesli li mlad pa ne znaš ili se krivo sjećaš, ali radile su male "kvartovske" trgovinice, doduše samo nedjeljom ujutro, ali jesu radile |
|
_________________ I've got plenty of common sense!
I just choose to ignore it. |
|
|
 |
pumpkin
Ukupno postova: 978 Lokacija: od ćoška na pol puta Spol:  Žensko
|
Ja nikad nisam podržavala rad nedjeljom, jer smatram da svaki čovjek ima pravo na svoj slobodan dan, ako već ne cijeli vikend, jer se i subota podrazumijeva u mnogim djelatnostima kao normalan radni dan. To je još jedna izmišljotina za izrabljivanje nesretnih ljudi, većinom bezobrazno potplaćenih i obespravljenih od strane bahatih poslodavaca. I mislim da je ovo, da će oni propasti ako ne rade nedjeljom obična izmišljotina. Sviđalo se to nekome ili ne, uvijek se može naći vremena nabaviti sve preko tjedna i u subotu. Ako pekara npr. ne radi nedjeljom, svatko će onda kupiti dva kruha u subotu, da ima do ponedjeljka, i u čemu je onda problem? Mogu oni vrištati koliko hoće, oni bi bili najsretniji da djelatnici uopće ni ne idu kući, i po mogućnosti kad bi htjeli raditi za badave, pa gdje bi im bio kraj? |
|
_________________ Always remember you're unique, just like everyone else. |
|
|
 |
lufus Ukupno postova: 2044 Spol:  Muško
|
3. Poslodavci krše kolektivne ugovore, zaobilaze zakone, negdje ne dozvoljavaju ni sindikalno udruživanje, ne možeš iskoristiti ni godišnji, a ne da bi dobio slobodan dan, a u papirima sve legalno, sve štima. Ako nećeš tako, evo ti radna knjižica ili šuti. Kome se žalit, inspekcijama? One su neučinkovite, štoviše nemočne, to je već dokazano u ovih 18 godina. Tako da one priče kako bi ljudi radili i nedjeljom, ali da se pošteno plati, padaju u vodu. Nemoguće!.
|
Eto spašeni su od izrabljivanja nedjeljom, a ostalih 6 dana sve po starom, stvarno predobar zakon. Još kad neki popuše otkaz, opravdano ili ne, ali toga će sigurno bit pa će im nedjelja bit preko cijelog tjedna. |
|
|
|
|
 |
Josephine
Ukupno postova: 88 Lokacija: Osijek Spol:  Žensko
|
kakva glupost ako je glavni razlog zabrana rada nedjeljom ispada da su ti radnici radili samo nedjeljom što sigurno nije istina
|
nije tako, ali ljudi ce dobiti otkaze. evo, u trgovini u mom naselju jedna radnica sigurno ostaje bez posla. mislim da se njoj i njenoj obitelji ovaj zakon sigurno ne svidja.
umjesto da posteno plate ljudima za ono sto su odradili, ne, lakse je otpustiti radnike, a onda ove sto ostanu mrcvariti koliko mogu.
i u čemu je onda problem da obitelj ode na "izlet" u trgovački centar nedjeljom? mislim, ako je to ono što žele...
|
tako je. nismo svi isti. razlicite obitelji imaju razlicite nedjelje.  zasto ja ne bih mogla raditi nedjeljom ono sto JA hocu, pa bilo to odlazenje u shopping centar ili nesto drugo. mozda nemam love za skijanje, ali mogu se prosetati po trgovackom centru ako to hocu. nije da uvijek moram nesto i kupiti.
Nedjelja treba biti dan za odmor, ako vam nešto treba tu je pija pa kupite...
|
sorry, ali zasto bas nedjelja? zasto ne bi mogao ponedjeljak biti dan za odmor? ili srijeda? ili petak? zasto nedjelja? zato sto tako pise u bibliji? meni to nista ne znaci.
btw, sto da kupim na piji? cokoladu iz neke lijeve drzave? kako ce to pomoci domacoj proizvodnji (npr. slatkisa)?
i jos nesto: zasto nedjeljom mogu raditi kiosci, benzinske, trgovine u sklopu trznice, restorani, kafici? oni ne trguju? glupost. onda treba zabraniti rad nedjeljom svima, a na hrt-u omoguciti prigodan nedjeljni religijski program 0-24 pa ce onda valjda bozanicu biti srce na mjestu.  |
|
|
|
|
 |
 |
|