Razglednice Osijeka

Društvo, politika

Razglednice Osijeka

Zanima me gdje se u Osijeku može pronaći poštena razglednica grada koju me
neće biti sramota poslati nekome? Oni primjerci koji se mogu pronaći u
većini HP ureda su toliko grafički sramotno odrađeni da me prođe volja za
životom.

Hvala.
Evo ideja - zašto ne napraviti svoju?

Re: Razglednice Osijeka

U knjizari Nova ima za kupiti set od 6 razglednica staroga Osijeka... jako dobro uradjeno (MIT) a moze se i poslati kao razglednica....dok ne nadjes nesto adekvatno!
Frost

Razmišljala sam o tome, ali nemam dovoljno kvalitetan printer za to. Također sam mislila odnijeti neke od svojih fotografija u neki grafički studio da mi oni izrade par komada no niti je njima isplativo tiskati par komada niti je meni do toga da imam 100 razglednica.

A mislim da je generalno sramotno to što Osijek ima kroničan nedostatak reprezentativnih (a cijenom pristupačnih) tiskanih materijala u posljednjih 20 godina.

Callistemon

U knjizari Nova ima za kupiti set od 6 razglednica staroga Osijeka... jako dobro uradjeno (MIT) a moze se i posalti kao razglednica....dok ne nadjes nesto adekvatno!

Hvala :)
i svoju je jednostavno napraviti, skineš si fotoscape i ubaciš koju slikicu osijeka, imaš tu, pročačkaj na galeriji, i to tije to... bude fora
mala_ramona

i svoju je jednostavno napraviti, skineš si fotoscape i ubaciš koju slikicu osijeka, imaš tu, pročačkaj na galeriji, i to tije to... bude fora

dali čitaš ti šta je napisala?
Miss K

Frost

Razmišljala sam o tome, ali nemam dovoljno kvalitetan printer za to. Također sam mislila odnijeti neke od svojih fotografija u neki grafički studio da mi oni izrade par komada no niti je njima isplativo tiskati par komada niti je meni do toga da imam 100 razglednica.

A mislim da je generalno sramotno to što Osijek ima kroničan nedostatak reprezentativnih (a cijenom pristupačnih) tiskanih materijala u posljednjih 20 godina.

kasnije se to pojavilo, pogledaj vrijeme, dok sam ja pisala, ona je već postavila,kad sam počela pisat nije bila to rekla
Idi slikaj osijek, odi nek ti izrade slike koje želiš i zalijepi ih na razglednicu :D
exHOP3on

Idi slikaj osijek, odi nek ti izrade slike koje želiš i zalijepi ih na razglednicu :D

Vjeruj mi, već sam i o tome razmišljala s obzirom da sam jedno vrijeme nailazila na razglednice na kojima je fotografija kulenove seke, čvaraka i brlje i/ili nepreglednih polja žita. Nije da mi smetaju kulenova seka, čvarci, brlja ili žito, ali zaboga, zar ni u TZ-u ne možeš pronaći modernu, urbanu i oku ugodnu razglednicu grada Osijeka?
mala_ramona

kasnije se to pojavilo, pogledaj vrijeme, dok sam ja pisala, ona je već postavila,kad sam počela pisat nije bila to rekla

Nema beda ;)
isprintaš na tvrdi karton jednostavno.imaš kod rokove print studio, možeš i u mit-u u županijiskoj.oko 6 kn list
evo jedne koju sad ja napravila pa ako ti se svidi odes kod onih cika da ti isprintaju ko razglednicu, radim i po narudbi za daba

Prilozi

• os.jpg
ruana

evo jedne koju sad ja napravila pa ako ti se svidi odes kod onih cika da ti isprintaju ko razglednicu, radim i po narudbi za daba

Hvala @ruana. Stvar je u tome što meni nije jasno zašto općenito nema lijepih (profesionalno odrađenih) razglednica koje će predstavljati grad Osijek kad ih ja pošaljem, recimo u SAD ili Australiju. Nije meni problem sjesti i par se sati zabaviti u Photoshopu, nego me ljuti činjenica što ja, ako želim dostojno prikazati svoj grad, moram sama složiti grafičko rješenje, odnijeti da mi to čiko otiska i tek onda poslati. Razglednice bi po defaultu trebale istaknuti sve ljepote nekog mjesta i navesti te da poželiš otići tamo. Ove razglednice koje se kod nas nude samo me navode na to da odem u neki drugi grad.
ma ne možeš ti kupiti razglednicu koja će reći sve o našem gradu...

gaap, bahahahahahahahha
umrla sam!
ovo je predivan primer osjecke razglednice. heheheeh predobro.
gaap

ma ne možeš ti kupiti razglednicu koja će reći sve o našem gradu...

:worship: :worship: :worship: :worship: :worship:

ovo je zaista razglednica sa PREPOZNATLJIVIM motivima osijeka
kakvo je sad stanje s razglednicama u gradu? :D
Dali negdje ima za kupiti reorodukcije razglednica malo veceg formata.
pokusala sam neke da povecam skinute s neta ali nije kvaliteta
hvala
evo sam sebi ću odgovorit na svoje pitanje.
u gradu što ima razglednica ima u pošti, al su prema mojem mišljenju stare i sramotne za naš grad
ima u tisku na trgu slobode, ima ih par i čak su i koliko toliko novije-dobre.
i ima u tvrđi na trgu u suvenirnici.
tehnologija prevladava među ljudima, razglednice umiru :)
Meni bi trebale razglednice s starim motivima Osijeka da miburajz stavi u kafic kao sliku ,pokusala sam naci na netu ali nije dobra kvaliteta kad se poveca.
Vidjela sam vec takve slike po nekim lokalima pa najvjerovatnije postoji negdje za kupiti
Ako moze pomoc do 12.01 da burajzu poklonim za rodjendan
hvala
vesnice imaš u ezopu kupit razglednice iz 19. stoljeća :D samo koštaju puno (nemam pojma kakve su)
a ako ti treba imam ja dosta starih slika Osijeka ;)
visa

vesnice imaš u ezopu kupit razglednice iz 19. stoljeća :D samo koštaju puno (nemam pojma kakve su)
a ako ti treba imam ja dosta starih slika Osijeka ;)

Imaš na korzu,Fotoreklam, reprodukcije starih razglednica a mogu ih i uvećati.
Hvala eto me tamo sutra

Tagovi