Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Osječani podupiru premijera Sanadera da se članstvo u EU neće kupovati teritorijem [Vijesti OSTV-a]

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
RiPeR
Ukupno postova: 117
Spol: Nebitno Nebitno
Zabranjen pristup
Post Postano: 19.12.2008. 15:00 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

W.M. Felt je napisao/la :
DonQuijote je napisao/la:
amunike je napisao/la:
boze, jel ti gledas vijesti, dnevnik...?
toliko o domobljublju

a tebi je domoljublje bespogovorno podržavati kretene na vlasti koji u petoj brzini vode državu u propast? ok, u tom slučaju imaš pravo - toliko o domoljublju.

Volio bih da je svijet mjesto na kojemu se svi trude pomoći drugima, na kojemu ljudi ne razmišljaju prevenstveno o vlastitim interesima, i na kojima mediji ispravno i istinito prenose informacije.

Ali svijet nije takvo mjesto. Preneseno na slučaj Slovenije, samo naivčina očekuje da Slovenija neće iskoristiti sve svoje mogućnosti u cilju ostvarivanja vlastitih ciljeva. Taman da smo i potpuno u pravu, a Slovenci potpuno u krivu (što je naravno laž), ovo je sasvim očekivani slijed događaja, a blefer Sanader i ostala bagra nam vrlo neuspješno glume iznenađenje.

Da sam Slovenac, pa da moja Vlada ne blokira pregovore susjedu s kojim ima otvorena pitanja, ja bih Vladu gađao jajima, ako ne i nećim tvrđim. Ako hrvatska Vlada isto ne bude činila BiH, Srbiji i Crnoj Gori i našu ću Vladu gađati - no pitanje je da li ćemo mi uopće biti u mogućnosti nekoga blokirati, a to možemo zahvaliti isključivo Sanaderu.

Sve u svemu, hrvatska vanjska politika opet je ispala jadna, nemoćna i bez ideje. Prijatelja nemamo, najvrednije smo stvari već prodali (odnosno ni kupiti utjecaje ne možemo), zahvaljujući Sanaderu i Žužulu ulizujemo se Amerima umjesto EU, a država je pred kolapsom i zadužuje se kod domaćih-stranih banaka.

Nemam nikakvog razloga bojkotirati slovenske proizvode. Jedina akcija koja bi trebala proizaći iz ovoga je smjena hrvatske Vlade, ali za tu smjenu je bilo već tisuću razloga, pa se nije dogodila.

Jesi ti svjestan da je ovo presedan, da je jedna država bilateralne probleme stavila pred pristupne pregovore?!?! Ti bi gađao jajima nekog?? Pogodi sebe bolje, jer ovo je stvar koja nema veze sa Sanaderom i pizdarijama, pa vidiš da su svi i Pusićka i Milanović i Mesić suglasni da je Slovenija pretjerala. Sigurno ti je Sanader kriv i što imaš gadnu curu, što ti pas piša po kući i što te trgovkinja pita za osobnu kad kupuješ cigare.

Bojkot je pravi način da se Slovenci malo zamisle, nisam ni išao u mercator ali sada sigurno neću.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
bazooka_joe

Ukupno postova: 3237
Post Postano: 19.12.2008. 15:07 
Naslov:  

RiPeR je napisao/la:
Bojkot je pravi način da se Slovenci malo zamisle, nisam ni išao u mercator ali sada sigurno neću.

Slažem se! Valjda će se opametiti kad otpuste par stotina hrvata i hrvatica! Very Happy

"We've arranged a global civilization in which most crucial elements profoundly depend on science and technology. We have also arranged things so that almost no one understands science and technology. This is a prescription for disaster. We might get away with it for a while, but sooner or later this combustible mixture of ignorance and power is going to blow up in our faces." - Carl Sagan
RiPeR
Zabranjen pristup
Post Postano: 19.12.2008. 15:34 
Naslov:  

bazooka_joe je napisao/la :
RiPeR je napisao/la:

Slažem se! Valjda će se opametiti kad otpuste par stotina hrvata i hrvatica! Very Happy

Hehe, ne ne, do te mjere ne moće doći, to dobro znamo, ali da će im promet opasti sigurno da hoće, Jedino na taj način se možda slovenski političari zamisle i razmisle o svojim odlukama.

W.M. Felt
Ukupno postova: 2158
Post Postano: 19.12.2008. 16:29 
Naslov:  

RiPeR je napisao/la:
Jesi ti svjestan da je ovo presedan, da je jedna država bilateralne probleme stavila pred pristupne pregovore?!?! Ti bi gađao jajima nekog?? Pogodi sebe bolje, jer ovo je stvar koja nema veze sa Sanaderom i pizdarijama, pa vidiš da su svi i Pusićka i Milanović i Mesić suglasni da je Slovenija pretjerala. Sigurno ti je Sanader kriv i što imaš gadnu curu, što ti pas piša po kući i što te trgovkinja pita za osobnu kad kupuješ cigare.

Prouči značenje riječi presedan u riječniku. Ovo nije nikakav presedan, a to zna svaki malo informiraniji laik, koji svakodnevno prelistava novine. Naime, identične su se stvari događale u pregovorima Poljske (zbog imigracije ih je blokirala Njemačka), Češke (zbog nuklearke ruske proizvodnje ih je blokirala Austrija), Slovenije (njih su pak zbog više pitanja maltretirali i Italija i Austrija), i tako dalje, i tako dalje. Uz sve to, te su zemlje još donedavno bile napola u EU, što zna svatko tko je nakon njihovog ulaska prelazio slovensko-talijansku granicu, ili je kojim slučajem brodom dolazio iz Grčke u Italiju - svi su granični prijelazi sa pregledavanjem putovnica još dugo bili aktualni.

Niti u jednoj od spomenutih zemalja Vlada nije glumila iznenađenje i šok, što je bilo i logično - imali su sposobnu diplomaciju, a prethodno nisu već ispucali sve argumente i prodali sve vrijedne firme. No za ozbiljnije promatranje političke situacije Europe treba malo i pročitati, te pogledati nešto drugo osim hrvatskih televizijskih obmanjivača.

Dakle, Sanaderu noga u guzicu. Ako nije uspio dogovoriti rješenje sa svojim kolegom Janšom (iako je uspio dogovoriti međugranične incidente, kada im je to zatrebalo da malo zakuhaju pred izbore), onda tek neće dogovor postići sa Ropom.

W.M. Felt
Ukupno postova: 2158
Post Postano: 19.12.2008. 16:33 
Naslov:  

RiPeR je napisao/la:
RiPeR je napisao/la:

Hehe, ne ne, do te mjere ne moće doći, to dobro znamo, ali da će im promet opasti sigurno da hoće, Jedino na taj način se možda slovenski političari zamisle i razmisle o svojim odlukama.

Evo, s ovim si sve rekao o svom političkom znanju. Znači, treba bojkotirati slovenske proizvode do neke granične količine, na način da im se uvidom u godišnju bilancu prihod ne spusti do razine na kojoj će otpuštati radnike. Reklo bi se, ajmo bojkotirati proizvode do 5% godišnjeg prihoda trgovačkog centra Mercator, u razini polovice dobiti nakon oporezivanja. To je izvrstan plan, i Hrvatine će ga vrlo lako provesti u dijelo.

RiPeR
Zabranjen pristup
Post Postano: 19.12.2008. 16:49 
Naslov:  

W.M. Felt je napisao/la:
RiPeR je napisao/la:
RiPeR je napisao/la:

Evo, s ovim si sve rekao o svom političkom znanju. Znači, treba bojkotirati slovenske proizvode do neke granične količine, na način da im se uvidom u godišnju bilancu prihod ne spusti do razine na kojoj će otpuštati radnike. Reklo bi se, ajmo bojkotirati proizvode do 5% godišnjeg prihoda trgovačkog centra Mercator, u razini polovice dobiti nakon oporezivanja. To je izvrstan plan, i Hrvatine će ga vrlo lako provesti u dijelo.

Joj, ma de molim te, kažem da će im opast prodaja sigurno do neke razine a ne da ljudi to trebaju balansirat, a i kakve veze Hrvatine imaju sad s ičim?

bazooka_joe

Post Postano: 19.12.2008. 16:57 
Naslov:  

RiPeR je napisao/la:
Joj, ma de molim te, kažem da će im opast prodaja sigurno do neke razine a ne da ljudi to trebaju balansirat, a i kakve veze Hrvatine imaju sad s ičim?

Čuj, a ja se mogu kladiti da je u centru Osijek zaposleno sigurno 50 ljudi zaposleno na određeno. Trend minimalnog pada prometa prvi osjete oni - jednostavno im se ne produžuje ugovor. Ljubljana i Velika Gorica (uprava za RH) nemaju ništa s tim, odluka je lokalna.
To je jednostavan model kojeg njeguju svi trgovinski lanci; svi uvijek imaju sigurno trećinu ljudi na određeno.
I da, čak i da otpuste više radnika - što bi naša diplomacija mogla učiniti? Uplitati se u poslove tvrtke registrirane u RH?

"We've arranged a global civilization in which most crucial elements profoundly depend on science and technology. We have also arranged things so that almost no one understands science and technology. This is a prescription for disaster. We might get away with it for a while, but sooner or later this combustible mixture of ignorance and power is going to blow up in our faces." - Carl Sagan
spin

Ukupno postova: 225
Spol: Muško Muško
Zabranjen pristup
Post Postano: 19.12.2008. 22:19 
Naslov:  

[quote="bazooka_joe";p="209994
Čuj, a ja se mogu kladiti da je u centru Osijek zaposleno sigurno 50 ljudi zaposleno na određeno. Trend minimalnog pada prometa prvi osjete oni - jednostavno im se ne produžuje ugovor. Ljubljana i Velika Gorica (uprava za RH) nemaju ništa s tim, odluka je lokalna.
To je jednostavan model kojeg njeguju svi trgovinski lanci; svi uvijek imaju sigurno trećinu ljudi na određeno.
I da, čak i da otpuste više radnika - što bi naša diplomacija mogla učiniti? Uplitati se u poslove tvrtke registrirane u RH?[/quote]

Ja nisam za ulazak u EU na način na koji to čini Sanader, niti mi se u tu licemjernu zajednicu žuri, no bez obzira osuđujem postupak Slovenaca i za to sam da im se na adekvatan način reterira. Potpuni bojkot Merkator centra bi bio sasvim adekvatan odgovor što se tiče nas Slavonaca.Istina, šteta je za one radnike koji su tamo zaposleni, no siguran sam da bi za mnoge odlazak iz tog centra i zapošljavanje kod nekog drugog poslodavca za mnoge značio spas. Imam saznanja iz prve ruke o nezdravoj klimi koja je tamo vladala i protežiranju po nacionalnoj osnovi. Ne znam jel to još uvijek tako no dok je moja sestra tamo radila, voditelj centra je bio srbin i nije bilo dobro. neki zaposlenici su praktički uživali imunitet dok su drugi bili izrabljivani.

Da se mene pita ja bih potpuno blokirao prilaze Merkator centru. Našu robu koju oni prodaju, možemo kupiti i u drugim trgovačkim lancima i to znatno povoljnije nego li u merkatoru.

Smile

bazooka_joe

Post Postano: 20.12.2008. 13:09 
Naslov:  

spin je napisao/la:
Da se mene pita ja bih potpuno blokirao prilaze Merkator centru. Našu robu koju oni prodaju, možemo kupiti i u drugim trgovačkim lancima i to znatno povoljnije nego li u merkatoru.

Smile

Da, možemo svi u trgovački lanac koji jedini 'konzumira' hrvatsku robu. Bar ako je suditi po njihovom marketingu i HGK-u.

spin

Ukupno postova: 225
Spol: Muško Muško
Zabranjen pristup
Post Postano: 20.12.2008. 14:24 
Naslov:  

spin je napisao/la:

Smile

Da, možemo svi u trgovački lanac koji jedini 'konzumira' hrvatsku robu. Bar ako je suditi po njihovom marketingu i HGK-u.

Iskreno meni je žao što više nema Alastora jer ta je tvrtka bila registrirana tu u Osijeku, a ne u Zagrebu pa je na taj način naš Grad i Županija imale najviše koristi. I što je bilo najbitnije vlasnik je bio naš domaći čovjek koji je dobit ulagao u naš grad.

Vidite koja je to samo sušta suprotnost izmedju Škoje i Luke Rajića koji je iz Hrvatske isisao 300 mil. eura i sada se kurči ka jedan medju 100 najbogatijih Švicaraca. A da nije obečao da će reinvestirati nazad u Hrvatsku. E takvome bih ja oduze i državljanstvo i svu imovinu koju posjeduje na teritoriju RH.
Država bi ga se trebala javno odreći. a naši mediji bi ga svojim pisanjem trebali razapeti na stup srama.
Todorića nakon početnog anemoziteta, doživljavam kao pozitivnog lika jer bez obzira sada na koji je on način dolazio do imovine, mora mu se odati priznanje da se prema toj dobivenoj imovini odnosi odgovorno i nastoji ojačati hrvatsku ekonomiju te proširiti njen utjecaj i van granica Hrvatske.

Odite u Lidl ili u Kauflan pa malo pogleđite tu jeftinu shit robu i koje joj je porijeklo i sve će vam biti jasno. istina i oni imaju nešto naših proizvoda, ali to je samo marketniški trik. niti su sortirani, niti su usmjereni na poticanje njihove kupnje.

Skoči u forum: