Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Osječki spomendan na Domovinski rat 28. lipnja?

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Zdrale

Ukupno postova: 539
Spol: Muško Muško
Post Postano: 16.12.2008. 20:30 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Leteci mungos je napisao/la:
...xxxx... je napisao/la: Ljudi ja vas stvarno ne razumijem...da nije bilo tih ljudi koji su branili ovaj grad, da nije bilo tih brigadi, ljudi koji su izginili...gdje bi Osijek danas bio?? Bi li ste li šetali gradom ponosni što se Hrvati i što hodate po hrvatskom tlu ?? Oni su nas branili dok je većina ljudi pobjegla iz grada...i vi sada pljujete po tim ljudima i smatrate da nisu dostojni da ih se ovaj grad barem jednom godišnje sjeti...
Sigurna sam da nitko od vas nije bio u Osijeku u to vrijeme, da se nije svaki dan budio s nadom da će dan koji dolazi biti biti bolji, da neće morati bježati u podrum pred granatama jer da je sigurno ne bi ovako pričali...

Identicna prica i identicne jezicne konstrukcije su se koristile od '45 nadalje, samo sto je umjesto Hrvatske pisalo Jugoslavija. Nisu bile "gardijske", vec "udarne" brigade.

Po njima su nazvane ulice, trgovi, setalista, zgrade, naselja, ...

I onda je jednog dana, gotovo preko noci, sve to promijenjeno. Svima je nalozeno da seru, pljuju i zamrze sve ono sto su 50 godina prije toga srcano hvalili i uzdizali u nebesa.

Mozes li ti meni jamciti da se za 20 godina nece mijenjati ime setalista 106. brigade u ime npr. NATO-ovo setaliste ili u Setaliste Zdruzenih europskih snaga, Setaliste bliskoistocnog fronta?

Mozes li mi jamciti da se most Franje Tudjmanina nece preimenovati u most generala von Klinkedrooga?

Naravno da ne mozes, kao sto niti vecina masturbatora ideologija (mnogih) ne mogu dati racionalna objasnjenja smegmi od ideologije koju zastupaju, jer se ideoloska zadojenost vecine takvih temelji na iracionalnim vrijednostima - vjerovanje, legende, price.

Naravno da ne mozes, kao sto ni oni koji su od '45 siljili spike koje ti sada siljis nisu mogli jamciti da se skola Jovana i Milene Radivojevic nece preimenovati u Dobrisu Cesarica, Milan Tomljanovic u <nemam pojma kako se sada zove>, a Titograd u Podgoricu.

Sere mi se od onih koji su 17 godina trpali u dzepove, bili nerodjeni (ili djeca koja se niceg ne sjecaju, a danas se guraju u prvim redovima na Thompsonovim koncertima) ili bili u Zagrebu, a sada bi davali imena ulicama i skupljali ono malo glasova debila sto se da pokupiti na konto nekakvog patriotizma i izdrkavanja s nacionalnom svijesti.

Normalnim ljudima ste zgadili nacionalni ponos.

koje li si ti nacionalnosti?

Ukupno postova: 31
Post Postano: 16.12.2008. 20:39 
Naslov:  Re: Osječki spomendan na Domovinski rat 28. lipnja?

1200 poginulih civila? Rolling Eyes Pa u cijelom Domovinskom ratu na području Osijeka je stradalo ukupno oko 1000 civila i branitelja. I što je sa 135., baranjskom brigadom, čiji su pripadnici branili sjeverni front?! Pa tko je tu lud, i tko tu sa čime manipulira Mad

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
Leteci mungos

Ukupno postova: 6728
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 16.12.2008. 20:52 
Naslov:  

Zdrale je napisao/la: koje li si ti nacionalnosti?
Hoces mi prebrojavati krvna zrnca?! Predlazem da mi umjesto krvi (bojim se igala) uzmes uzorak gameta (nadjes neku sestru koja bi to obavila oralno) i budes siguran u cistocu mog genskog materijala.

...xxxx... je napisao/la: ...no svejdno smatram da su ti ljudi zaslužili,barem u današnje vrijeme, da im se posveti jedan dan u godini...
Ako se ne varam postoji Dan oruzanih snaga. Postoji i Dan zahvalnosti, Dan policije i Dan pobjede. Sve skupa, znatno vise od jednog dana.

Citat: Jer da ih nije bilo, tko zna što bi bilo, možda bi moja i tvoja djeca u školi, koju navodiš, Jovana i Milene Radivojević morala učiti čirilicu i srpski jezik
Isao sam u tu skolu. Ucio sam cirilicu i smatram to korisnim znanjem. Ucio sam hrvatski jezik, tada se u SRH nije mogao uciti srpski jezik.

Citat: , a na spomen svoje domovine bi završavali u zatvoru, kako je bilo u ono vrijeme...
Ne znam tko ti je govorio - ali onaj tko ti je to rekao te je jebacki LAGAO. Naime, u skoli se bez ikakvih problema govorilo o Hrvatskoj, ucilo o Hrvatskoj, pjevala hrvatska himna (Lijepa nasa).

Prestani vjerovati politicarima koji tobom manipuliraju. U zatvoru nije nitko zavrsavao zato sto je rekao da je Hrvat.

Citat: Slažem se s tobom da je ovo samo politička igra, ali bez obzira na to,nemaš pravo pljuvati po ljudima zbog kojih sada živiš u slobodnoj Hrvatskoj....
Mozes li negdje reci gdje ja pljujem po ljudima koji su se borili?! Ako ne mozes, onda bih te molio da ne ponavljas tu neistinitu floskulu. Napisao sam protiv koga i protiv kakvih podmetanja govorim.

Ukupno postova: 3
Post Postano: 16.12.2008. 21:10 
Naslov:  

Moj djed je završio u zatvoru i to više puta po nekoliko mjeseci zbog toga što je pjevao Lijepu našu u krivo vrijeme...Tako da ne vjerujem nekim bezveznim ljudima,nego osobi za koju to znam pouzdano...
Osim toga, roditelji su mi išli u škole u to vrijeme i oboje na svjedodžbama imaju napisano hrvatsko-srpski, ako se ne varam...oboje su išli u škole u Osijeku, dakle u SRH...tako da...a i osim toga, nisam rekla što se moralo učiti onda, nego što bi se možda moralo da nije bilo ljudi koji su obranili Osijek...
Istina, postoje svi ti dani, ali oni su na razini države, a ovaj dan bi, koliko mi se čini, bio na razini grada...

mvarga

Ukupno postova: 731
Post Postano: 16.12.2008. 21:43 
Naslov:  

1. Ja sam za Fićo dan

2. U Hrvatskoj status branitelja ima oko 505.000 ljudi. U svim akcijama zajedno (Plitvice, Medački džep 2500, Južno bojište - lipanjske zore 5000 , Maslenica, Zima 94, Bljesak 16000 HV + MUP, Oluja 40.000 + 20.000 u rezervi) Sudjelovalo je prema službenim podacima ukupno 107.000 vojnika. Uzmimo da nitko nije sudjelovao u dvije i više akcija, gdje se sakrilo preostalih 398.000 branitelja? Postoje podaci da u HV nikada nije bilo više od 105.000 vojnika, a ukoliko se ubroje sve postrojbe narodne zaštite, policije i HVO nije bilo preko 240.000 vojnika.

3. NOVJ je 1945 završila rat s oko 700.000 naoružanih vojnika. 1989 SUBNOR je brojao oko 2.000.000 članova. Svaka sličnost je namjerna.

4. Osječki spomendan na Domovinski rat potpuna je glupost i bedastoća. Ispada da se ovdje vodio neki drugi rat nego u ostatku Hrvatske. Godišnjica Oluje je Dan pobjede i time je priča definirana.

1. Na vlasti je opet HDZ
2. Na portalu se vrti OSTV
3. Sve je poskupilo ali nitko iz vlasti to ne priznaje
4. Zemlja je okrugla, al' na svakom ćošku neka glupost
amunike

Ukupno postova: 129
Post Postano: 17.12.2008. 7:54 
Naslov:  

Osobno sam stava da most koji je medjunarodni , tranzitni pravac rebao bi nosti ime "most hrvatskih branitelja". Mislim da bi sve udruge proizašle iz domovinskog rata, HVIDRE, bile zadovoljne. NIje Tuđman najveći teret iznio na leđima toga nesretnog rata, već branitelji. A tko je pravi ili lažni branitelj neka taj problem prokažu te same udruge. Što se tiče Luxa, mislim da bi u nekoj skoroj ili daljoj budućnosti neki sportski kompleks trebao nositi njegovo ime.

Gradjanin
Ukupno postova: 291
Post Postano: 17.12.2008. 14:51 
Naslov:  

španjola je napisao/la:
Gradjanin je napisao/la :

Apsurd je sto ljudi koji su vodili u propadanje ovog grada danas izigravaju spasitelje! Odvratno je to medjusobno ulizivanje, stranačkih vrhuski "slavnim braniteljima" i braniteljsko samoprodavanje za privilegije. Kad su se pojavili ti slavni boraci bio sam jako mali pa nisam mogao nikuda sam. Svatko tko nije ima sto pametno radit u zivotu uzeo je oruzije i kurcio se okolo. Luzeri kao i svugdje u ratu dobiju svojih 5 minuta, samo sto ovdje te minute obicno traju dok traje rezim. Nekad partizani, danas ovi bojovnici. Dok normalan svijet slavi mirotvorce, intelektualce, ili razne humane vrijednosti ovdje se velicaju provincijalni koje-kakvi napuhani i samozvani domoljubi.

A kome se obraćaš?
Pripadnicima 106., 130., 160. ili možda 3. gardijske brigade?
Je li i pokojni Branko Breškić, vlasnik onog crvenog fiće , jedan od tih luzera koji su dobili svojih 5 minuta?
Dakako, nimalo ne sumnjam da se, iza anonimnosti tvoga "nadimka", krije osoba puna intelektualnih i humanih vrijednosti
Sram te bilo "građanine"!

Svaki pojedinac ima svoju pricu koju najbolje zna.

Pojedinci, stvarni heroji u nekim borbama i sukobima na bojistu koji su nesto hrabro, časno, pozrtvovano i pametno napravili obicno ne traze imena ulica nego im je navece zadovoljstvo sto su prezivjeli i sto sve skupa nije bilo jos i gore.

Do rata u Hrvatskoj i njegovih najuzasnijih dogadjanja doslo je samo i iskljucivo stoga sto ga tadasnja HDZ-ovska vlast nije znala ili nije htjela sprijeciti. Bilo je i drugih ideja, inicijativa i razmisljanja osim Tudjmanove (HDZ), ali VECINA se napalila na njegove.

BTW, nisu ni svi Srbi bili krvolocni koljaci i intelektialci fasisti, ali Tudjman i HDZ su upravo takvima davali legitimitet jer su im odgovarale takve inicijative.

Stoga smatram da je bilo kakva potpora HDZ-u bila potpora ratu! Vecina je sama birala taj put. Ne vidim u tome nista plemenito.

Nemam se ja cega sramit. Samo mislim svojom glavom.

gum099
Ukupno postova: 115
Post Postano: 17.12.2008. 15:55 
Naslov:  

Gradjanin je napisao/la:
Do rata u Hrvatskoj i njegovih najuzasnijih dogadjanja doslo je samo i iskljucivo stoga sto ga tadasnja HDZ-ovska vlast nije znala ili nije htjela sprijeciti.

Stoga smatram da je bilo kakva potpora HDZ-u bila potpora ratu! Vecina je sama birala taj put. Ne vidim u tome nista plemenito.

znači, hrvati su krivi za rat jer su htjeli svoju državu?

španjola
Ukupno postova: 4
Post Postano: 17.12.2008. 16:34 
Naslov:  

Pojedinci, stvarni heroji u nekim borbama i sukobima na bojistu koji su nesto hrabro, časno, pozrtvovano i pametno napravili obicno ne traze imena ulica nego im je [b]navece zadovoljstvo sto su prezivjeli i sto sve skupa nije bilo jos i gore[/b].

Do rata u Hrvatskoj i njegovih najuzasnijih dogadjanja doslo je samo i iskljucivo stoga sto ga tadasnja HDZ-ovska vlast nije znala ili nije htjela sprijeciti. Bilo je i drugih ideja, inicijativa i razmisljanja osim Tudjmanove (HDZ), ali VECINA se napalila na njegove.

BTW, nisu ni svi Srbi bili krvolocni koljaci i intelektialci fasisti, ali Tudjman i HDZ su upravo takvima davali legitimitet jer su im odgovarale takve inicijative.

Stoga smatram da je bilo kakva potpora HDZ-u bila potpora ratu!
Vecina je sama birala taj put. Ne vidim u tome nista plemenito.

zaista tužno..
ako se nemaš čega sramiti, daj mi iskreno odgovori na najveće taboo pitanje ovog foruma "di si bio devedesprve"?
hajde stvarno! spusti se na moj nivo.. Wink

teško mi je vjerovati da osoba koja je na svojoj koži osjetila tragediju rata u osijeku može imati takvo mišljenje o BRANITELJIMA (naglašavam braniteljima, ne govorim ni o Matkoviću, HDZu, NOVJu), nego

ovome:
Gradjanin je napisao/la:

Pojedinci, stvarni heroji u nekim borbama i sukobima na bojistu koji su nesto hrabro, časno, pozrtvovano i pametno napravili obicno ne traze imena ulica nego im je navece zadovoljstvo sto su prezivjeli i sto sve skupa nije bilo jos i gore.

Do rata u Hrvatskoj i njegovih najuzasnijih dogadjanja doslo je samo i iskljucivo stoga sto ga tadasnja HDZ-ovska vlast nije znala ili nije htjela sprijeciti.

ovome:
Gradjanin je napisao/la:
Apsurd je sto ljudi koji su vodili u propadanje ovog grada danas izigravaju spasitelje! Odvratno je to medjusobno ulizivanje, stranačkih vrhuski "slavnim braniteljima" i braniteljsko samoprodavanje za privilegije. Kad su se pojavili ti slavni boraci bio sam jako mali pa nisam mogao nikuda sam. Svatko tko nije ima sto pametno radit u zivotu uzeo je oruzije i kurcio se okolo. Luzeri kao i svugdje u ratu dobiju svojih 5 minuta, samo sto ovdje te minute obicno traju dok traje rezim. Nekad partizani, danas ovi bojovnici. Dok normalan svijet slavi mirotvorce, intelektualce, ili razne humane vrijednosti ovdje se velicaju provincijalni koje-kakvi napuhani i samozvani domoljubi.

Gradjanin
Post Postano: 17.12.2008. 16:50 
Naslov:  

gum099 je napisao/la:
Gradjanin je napisao/la:

znači, hrvati su krivi za rat jer su htjeli svoju državu?

Ne znaci!

Jedno je biti kriv, a drugo bit odgovoran.

Jedno je htjeti "svoju drzavu", a drugo je htjeti etnicki cistu "svoju drzavu"!

Jedno je biti mudar, a drugo je biti fašist, širit medjunacionalnu mrznju, revitalizirat duhove proslosti...

Osim toga, nisam nigdje spominjao "hrvate" vec samo jednu hrvatsku organizaciju. Nikad mi to nije bilo isto, ali ako je to tebi isto...

Mislim i da su ratne nemire mnogi zeljeli kako bi lakse pljackali bivsa drustvena dobra što ne bi bilo ostvarivo s jakom politickom zajednicom Srba u drzavi Hrvatskoj, ili bilo kakvom oporbenom politickom zajednicom.

Uz to, i tadasnja SR Hrvatska je bila zemlja Hrvata, samo bilo je obicnih Hrvata i velikih Hrvata. Ovim velikim Hrvatima stalno netko smeta. Komunisti, Srbi, oporba i bilo tko s relevantnim drucijim misljenjem.

Haag je najgore zlo dakako!

Enivej, ovo je samo obicna rasprava na forumu.

Postoje novi izazovi pred Osjecanima, ali kad moze ovaj Matkovic prodavat gustu hrvatsku maglu i s njom zamagljivat sve afere i lopovluk neka bar svatko kaze sto misli.

Pozdrav svima i svako dobro!

Gradjanin
Post Postano: 17.12.2008. 18:09 
Naslov:  

španjola je napisao/la:

Pojedinci, stvarni heroji u nekim borbama i sukobima na bojistu koji su nesto hrabro, časno, pozrtvovano i pametno napravili obicno ne traze imena ulica nego im je [b]navece zadovoljstvo sto su prezivjeli i sto sve skupa nije bilo jos i gore[/b].

Stoga smatram da je bilo kakva potpora HDZ-u bila potpora ratu!
Vecina je sama birala taj put. Ne vidim u tome nista plemenito.

zaista tužno..
ako se nemaš čega sramiti, daj mi iskreno odgovori na najveće taboo pitanje ovog foruma "di si bio devedesprve"?
hajde stvarno! spusti se na moj nivo.. Wink

teško mi je vjerovati da osoba koja je na svojoj koži osjetila tragediju rata u osijeku može imati takvo mišljenje o BRANITELJIMA (naglašavam braniteljima, ne govorim ni o Matkoviću, HDZu, NOVJu), nego

ovome:
Gradjanin je napisao/la:

ovome:
Gradjanin je napisao/la:

Ne bih se bas spustao na tvoju razinu, bed mi je nekako, no 91. cu pamtit po zivotu u podrumima i izbjegavanju granata na Jugu II i dalje po Osijeku.

A branitelje nit je tko onda sta pitao niti ih tko sad sto bitno pita, a ni oni sami se ne pitaju puno ni sad ni devedesetih - kad vec generaliziramo.

Tema je vec besmislena. Cekam sto ce stranacki mudraci sljedece smislit. Posebno ovaj kvazi gradonacelnik, njegovi istupi su mi naj tema.

Pozdrav svima i svako dobro jos jednom.

Gradjanin
Post Postano: 17.12.2008. 18:56 
Naslov:  

tempus031 je napisao/la:
Gradjanin je napisao/la:

Nisi jedini koji si bio mali za vrijeme rata, al mi zato žao što te stariji nisu poučili što je i kako bilo, ako to već i sam u ovim godinama nisi shvatio. U rat se ne ide iz kurčenja nego iz nužne sile ili dragovoljno iz potrebe za obranom svoga doma. Istina da u ratu na površinu ispliva i svakojaki šljam, ali ne možeš generalizirati i sve branitelje, a posedno dragovoljce nazivati luzerima. Grad je bio opkoljen sa tri strane, a oni koji su bili u njemu, ne vjerujem da bi se složili da su ih branili i obranili luzeri.

Ovdje se radi o imenovanjima, pogledaj da ima velik broj ulica u gradu koje nose imena i mirotvoraca i intelektualaca pa što ne bi onda i ''slavnih branitelja''?

Cim se zapucalo sve "slavno" je izgubilo slavu sto se mene tice.

Prije oruzja je zafalilo pameti, a poslje je samo svatko, normalno, gledao kako spasit zivu glavu pa ne vidim sta se u tome ima velicat toliko?!

Nisu svi branitelji ti moji luzeri. Nisam tako ni napisao, iako se pitam sto bi najglasniji dragovoljci danas bili da nije bilo rata?!

gum099
Post Postano: 17.12.2008. 19:30 
Naslov:  

@gradjanin

"Ne znaci!

Jedno je biti kriv, a drugo bit odgovoran."

znači, hrvati su ODGOVORNI za rat jer su htjeli svoju državu?

bazooka_joe

Ukupno postova: 3237
Post Postano: 17.12.2008. 22:57 
Naslov:  

gum099 je napisao/la:
znači, hrvati su ODGOVORNI za rat jer su htjeli svoju državu?

I Srbi i Hrvati jednakom mjerom - DA, odgovorni su.
Slijepo su vjerovali medijima, kaptolskim huškašima, Tuđmanu i ekipi (krivcima, jel). Intelektualce i šašicu političara koji su nudili alternativna rješenja proglasili su komunjarama i otjerali.
Sa današnje točke gledišta možemo komotno zaključiti kako je cijeli deal ionako bio dogovoren na obje strane. Trebalo je samo nahuškati rulju jedne na druge i tako pokrenuti kotače rata. Dakle - svatko je odgovoran, svatko tko je vjerovao i svatko tko i dalje vjeruje kako je rat bio jedino rješenje. Rješenje je, jednako tako, mogao biti i srednji prst facama u Zagrebu i Beogradu.
Al' jebiga, balkanci su to, previše je ponosa u igri, kad si zasro - zagrizi.

"We've arranged a global civilization in which most crucial elements profoundly depend on science and technology. We have also arranged things so that almost no one understands science and technology. This is a prescription for disaster. We might get away with it for a while, but sooner or later this combustible mixture of ignorance and power is going to blow up in our faces." - Carl Sagan
gum099
Post Postano: 18.12.2008. 0:27 
Naslov:  

"svatko tko i dalje vjeruje kako je rat bio jedino rješenje"

koje jebeno riješenje. jesmo mi možda birali jebeni rat. koji ti je kurac. tu propagandu širite preko dunava svojim istomišljenicima, ovdje nećete, nikada više.

btw. državu smo stvorili prije nego je rat počeo.

Skoči u forum: