Autor |
Poruka |
Zdrale
Ukupno postova: 539 Lokacija: Metropola Spol:  Muško
|
koje li si ti nacionalnosti? |
|
_________________ Winning isn't everything. It's the only thing!! Vince Lombardi |
|
|
 |
Forever Defiant Ukupno postova: 31 Spol:  Muško
|
1200 poginulih civila?  Pa u cijelom Domovinskom ratu na području Osijeka je stradalo ukupno oko 1000 civila i branitelja. I što je sa 135., baranjskom brigadom, čiji su pripadnici branili sjeverni front?! Pa tko je tu lud, i tko tu sa čime manipulira  |
|
|
|
|
 |
Leteci mungos
Ukupno postova: 6728 Lokacija: Priory of Semen Spol:  Nebitno
|
Hoces mi prebrojavati krvna zrnca?! Predlazem da mi umjesto krvi (bojim se igala) uzmes uzorak gameta (nadjes neku sestru koja bi to obavila oralno) i budes siguran u cistocu mog genskog materijala.
Ako se ne varam postoji Dan oruzanih snaga. Postoji i Dan zahvalnosti, Dan policije i Dan pobjede. Sve skupa, znatno vise od jednog dana.
Citat:
Jer da ih nije bilo, tko zna što bi bilo, možda bi moja i tvoja djeca u školi, koju navodiš, Jovana i Milene Radivojević morala učiti čirilicu i srpski jezik
|
Isao sam u tu skolu. Ucio sam cirilicu i smatram to korisnim znanjem. Ucio sam hrvatski jezik, tada se u SRH nije mogao uciti srpski jezik.
Citat:
, a na spomen svoje domovine bi završavali u zatvoru, kako je bilo u ono vrijeme...
|
Ne znam tko ti je govorio - ali onaj tko ti je to rekao te je jebacki LAGAO. Naime, u skoli se bez ikakvih problema govorilo o Hrvatskoj, ucilo o Hrvatskoj, pjevala hrvatska himna (Lijepa nasa).
Prestani vjerovati politicarima koji tobom manipuliraju. U zatvoru nije nitko zavrsavao zato sto je rekao da je Hrvat.
Citat:
Slažem se s tobom da je ovo samo politička igra, ali bez obzira na to,nemaš pravo pljuvati po ljudima zbog kojih sada živiš u slobodnoj Hrvatskoj....
|
Mozes li negdje reci gdje ja pljujem po ljudima koji su se borili?! Ako ne mozes, onda bih te molio da ne ponavljas tu neistinitu floskulu. Napisao sam protiv koga i protiv kakvih podmetanja govorim. |
|
_________________ Omnium gadgetum mecum porto! |
|
|
 |
...xxxx... Ukupno postova: 3 Spol:  Nebitno
|
Moj djed je završio u zatvoru i to više puta po nekoliko mjeseci zbog toga što je pjevao Lijepu našu u krivo vrijeme...Tako da ne vjerujem nekim bezveznim ljudima,nego osobi za koju to znam pouzdano...
Osim toga, roditelji su mi išli u škole u to vrijeme i oboje na svjedodžbama imaju napisano hrvatsko-srpski, ako se ne varam...oboje su išli u škole u Osijeku, dakle u SRH...tako da...a i osim toga, nisam rekla što se moralo učiti onda, nego što bi se možda moralo da nije bilo ljudi koji su obranili Osijek...
Istina, postoje svi ti dani, ali oni su na razini države, a ovaj dan bi, koliko mi se čini, bio na razini grada... |
|
|
|
|
 |
mvarga
Ukupno postova: 731 Lokacija: Osijek Spol:  Muško
|
1. Ja sam za Fićo dan
2. U Hrvatskoj status branitelja ima oko 505.000 ljudi. U svim akcijama zajedno (Plitvice, Medački džep 2500, Južno bojište - lipanjske zore 5000 , Maslenica, Zima 94, Bljesak 16000 HV + MUP, Oluja 40.000 + 20.000 u rezervi) Sudjelovalo je prema službenim podacima ukupno 107.000 vojnika. Uzmimo da nitko nije sudjelovao u dvije i više akcija, gdje se sakrilo preostalih 398.000 branitelja? Postoje podaci da u HV nikada nije bilo više od 105.000 vojnika, a ukoliko se ubroje sve postrojbe narodne zaštite, policije i HVO nije bilo preko 240.000 vojnika.
3. NOVJ je 1945 završila rat s oko 700.000 naoružanih vojnika. 1989 SUBNOR je brojao oko 2.000.000 članova. Svaka sličnost je namjerna.
4. Osječki spomendan na Domovinski rat potpuna je glupost i bedastoća. Ispada da se ovdje vodio neki drugi rat nego u ostatku Hrvatske. Godišnjica Oluje je Dan pobjede i time je priča definirana. |
|
_________________ Što sam to uočio?
1. Na vlasti je opet HDZ
2. Na portalu se vrti OSTV
3. Sve je poskupilo ali nitko iz vlasti to ne priznaje
4. Zemlja je okrugla, al' na svakom ćošku neka glupost |
|
|
 |
amunike
Ukupno postova: 129 Spol:  Nebitno
|
Osobno sam stava da most koji je medjunarodni , tranzitni pravac rebao bi nosti ime "most hrvatskih branitelja". Mislim da bi sve udruge proizašle iz domovinskog rata, HVIDRE, bile zadovoljne. NIje Tuđman najveći teret iznio na leđima toga nesretnog rata, već branitelji. A tko je pravi ili lažni branitelj neka taj problem prokažu te same udruge. Što se tiče Luxa, mislim da bi u nekoj skoroj ili daljoj budućnosti neki sportski kompleks trebao nositi njegovo ime. |
|
|
|
|
 |
Gradjanin Ukupno postova: 291 Spol:  Nebitno
|
Svaki pojedinac ima svoju pricu koju najbolje zna.
Pojedinci, stvarni heroji u nekim borbama i sukobima na bojistu koji su nesto hrabro, časno, pozrtvovano i pametno napravili obicno ne traze imena ulica nego im je navece zadovoljstvo sto su prezivjeli i sto sve skupa nije bilo jos i gore.
Do rata u Hrvatskoj i njegovih najuzasnijih dogadjanja doslo je samo i iskljucivo stoga sto ga tadasnja HDZ-ovska vlast nije znala ili nije htjela sprijeciti. Bilo je i drugih ideja, inicijativa i razmisljanja osim Tudjmanove (HDZ), ali VECINA se napalila na njegove.
BTW, nisu ni svi Srbi bili krvolocni koljaci i intelektialci fasisti, ali Tudjman i HDZ su upravo takvima davali legitimitet jer su im odgovarale takve inicijative.
Stoga smatram da je bilo kakva potpora HDZ-u bila potpora ratu! Vecina je sama birala taj put. Ne vidim u tome nista plemenito.
Nemam se ja cega sramit. Samo mislim svojom glavom. |
|
|
|
|
 |
gum099 Ukupno postova: 115 Spol:  Nebitno
|
znači, hrvati su krivi za rat jer su htjeli svoju državu? |
|
|
|
|
 |
španjola Ukupno postova: 4 Spol:  Nebitno
|
Svaki pojedinac ima svoju pricu koju najbolje zna.
Pojedinci, stvarni heroji u nekim borbama i sukobima na bojistu koji su nesto hrabro, časno, pozrtvovano i pametno napravili obicno ne traze imena ulica nego im je [b]navece zadovoljstvo sto su prezivjeli i sto sve skupa nije bilo jos i gore[/b].
Do rata u Hrvatskoj i njegovih najuzasnijih dogadjanja doslo je samo i iskljucivo stoga sto ga tadasnja HDZ-ovska vlast nije znala ili nije htjela sprijeciti. Bilo je i drugih ideja, inicijativa i razmisljanja osim Tudjmanove (HDZ), ali VECINA se napalila na njegove.
BTW, nisu ni svi Srbi bili krvolocni koljaci i intelektialci fasisti, ali Tudjman i HDZ su upravo takvima davali legitimitet jer su im odgovarale takve inicijative.
Stoga smatram da je bilo kakva potpora HDZ-u bila potpora ratu! Vecina je sama birala taj put. Ne vidim u tome nista plemenito.
Nemam se ja cega sramit. Samo mislim svojom glavom.
|
zaista tužno..
ako se nemaš čega sramiti, daj mi iskreno odgovori na najveće taboo pitanje ovog foruma "di si bio devedesprve"?
hajde stvarno! spusti se na moj nivo..
teško mi je vjerovati da osoba koja je na svojoj koži osjetila tragediju rata u osijeku može imati takvo mišljenje o BRANITELJIMA (naglašavam braniteljima, ne govorim ni o Matkoviću, HDZu, NOVJu), nego
ovome:
ovome:
|
|
|
|
|
 |
|
Ne znaci!
Jedno je biti kriv, a drugo bit odgovoran.
Jedno je htjeti "svoju drzavu", a drugo je htjeti etnicki cistu "svoju drzavu"!
Jedno je biti mudar, a drugo je biti fašist, širit medjunacionalnu mrznju, revitalizirat duhove proslosti...
Osim toga, nisam nigdje spominjao "hrvate" vec samo jednu hrvatsku organizaciju. Nikad mi to nije bilo isto, ali ako je to tebi isto...
Mislim i da su ratne nemire mnogi zeljeli kako bi lakse pljackali bivsa drustvena dobra što ne bi bilo ostvarivo s jakom politickom zajednicom Srba u drzavi Hrvatskoj, ili bilo kakvom oporbenom politickom zajednicom.
Uz to, i tadasnja SR Hrvatska je bila zemlja Hrvata, samo bilo je obicnih Hrvata i velikih Hrvata. Ovim velikim Hrvatima stalno netko smeta. Komunisti, Srbi, oporba i bilo tko s relevantnim drucijim misljenjem.
Haag je najgore zlo dakako!
Enivej, ovo je samo obicna rasprava na forumu.
Postoje novi izazovi pred Osjecanima, ali kad moze ovaj Matkovic prodavat gustu hrvatsku maglu i s njom zamagljivat sve afere i lopovluk neka bar svatko kaze sto misli.
Pozdrav svima i svako dobro! |
|
|
|
|
 |
|
Ne bih se bas spustao na tvoju razinu, bed mi je nekako, no 91. cu pamtit po zivotu u podrumima i izbjegavanju granata na Jugu II i dalje po Osijeku.
A branitelje nit je tko onda sta pitao niti ih tko sad sto bitno pita, a ni oni sami se ne pitaju puno ni sad ni devedesetih - kad vec generaliziramo.
Tema je vec besmislena. Cekam sto ce stranacki mudraci sljedece smislit. Posebno ovaj kvazi gradonacelnik, njegovi istupi su mi naj tema.
Pozdrav svima i svako dobro jos jednom. |
|
|
|
|
 |
|
Cim se zapucalo sve "slavno" je izgubilo slavu sto se mene tice.
Prije oruzja je zafalilo pameti, a poslje je samo svatko, normalno, gledao kako spasit zivu glavu pa ne vidim sta se u tome ima velicat toliko?!
Nisu svi branitelji ti moji luzeri. Nisam tako ni napisao, iako se pitam sto bi najglasniji dragovoljci danas bili da nije bilo rata?! |
|
|
|
|
 |
|
@gradjanin
"Ne znaci!
Jedno je biti kriv, a drugo bit odgovoran."
znači, hrvati su ODGOVORNI za rat jer su htjeli svoju državu? |
|
|
|
|
 |
bazooka_joe
Ukupno postova: 3237 Spol:  Nebitno
|
I Srbi i Hrvati jednakom mjerom - DA, odgovorni su.
Slijepo su vjerovali medijima, kaptolskim huškašima, Tuđmanu i ekipi (krivcima, jel). Intelektualce i šašicu političara koji su nudili alternativna rješenja proglasili su komunjarama i otjerali.
Sa današnje točke gledišta možemo komotno zaključiti kako je cijeli deal ionako bio dogovoren na obje strane. Trebalo je samo nahuškati rulju jedne na druge i tako pokrenuti kotače rata. Dakle - svatko je odgovoran, svatko tko je vjerovao i svatko tko i dalje vjeruje kako je rat bio jedino rješenje. Rješenje je, jednako tako, mogao biti i srednji prst facama u Zagrebu i Beogradu.
Al' jebiga, balkanci su to, previše je ponosa u igri, kad si zasro - zagrizi. |
|
_________________ "We've arranged a global civilization in which most crucial elements profoundly depend on science and technology. We have also arranged things so that almost no one understands science and technology. This is a prescription for disaster. We might get away with it for a while, but sooner or later this combustible mixture of ignorance and power is going to blow up in our faces." - Carl Sagan |
|
|
 |
|
"svatko tko i dalje vjeruje kako je rat bio jedino rješenje"
koje jebeno riješenje. jesmo mi možda birali jebeni rat. koji ti je kurac. tu propagandu širite preko dunava svojim istomišljenicima, ovdje nećete, nikada više.
btw. državu smo stvorili prije nego je rat počeo. |
|
|
|
|
 |
 |
|